2018.II.17. Ferencváros – NK Domzale: 3-2

Ferencváros: zárt kapu, izgalmas hajrá, győzelem

A zöld-fehérek hazai pályán már három góllal vezettek a Domzale ellen, de a végén kétszer is betaláltak a szlovénok.
A Ferencváros zárt kapus felkészülési mérkőzésen 3–2-re nyert a szlovén Domzale ellen a Groupama Arénában.

Nyilatkozatok:

Ritka, hogy két nap alatt két mérkőzést is játsszon egy csapat, í­gy vezetőedzőnket, Thomas Dollt ennek okáról kérdeztük.

– Egy hét van már csak a tétmérkőzések kezdetéig. Ilyenkor már fontos, hogy 70-90 percnyi terhelést kapjanak a játékosaink. Viszont nagy keretünk van, ráadásul szerencsére majdnem mindenki egészséges, í­gy szükségünk van a két találkozóra, hogy mindenki elegendő időt tölthessen a pályán. Elégedettek lehetünk a felkészülésünkkel, végigcsináltuk azt a programot, amit elterveztünk, mind technikai, mind taktikai szempontból. Portugáliában, Spanyolországban és persze itthon is jól dolgoztunk. A srácok nagyon jó benyomást tesznek rám, egyénenként és csapatként is. Most már rövidebbek lesznek az edzések, ahogy ráfordulunk a tétmeccs előtti utolsó napokra, a megfelelő dinamika elérése a lényeg.

A mérkőzés:

Ferencváros — NK Domzale: 3-2 (1-0)
Groupama Aréna, zártkapus mérkőzés.
Vezette: ?

Ferencváros: Dibusz — Lovrencsics G., Otigba (Batik, 82.), Blazic, Botka (Sternberg, 82.) — Gorriarán, Leandro (Koch, 72.) — Varga R., Spirovski (Moutari, 58.), Paintsil (Hajnal, 60.) — Böde (Lovrencsics B., 72.)
kispad: Holczer, Priskin
vezetőedző: Thomas Doll

NK Domzale: Mulalic — Sirok, Dobrovoljc, Klemencic, Melnjak — Husmani — Ibraimi, Ibricic (Gnezda Cerin, 81.), Hodzic, Franjic (Vetrih, 60.) — Nicholson (Bizjak, 46.)
kispad: Tetickovic, Zuzek, Rom
vezetőedző: Simon Rozman

Gól: Böde (39.), Paintsil (50.), Varga R. (55.) illetve Ibraimi (85.), Bizjak (89.)

Rendhagyó módon zárta a bajnoki rajt előtti utolsó hétvégéjét a Ferencváros: szombaton zárt kapus felkészülési mérkőzést ví­vott a szlovén Domzale ellen, vasárnap pedig az ESMTK lesz a zöld-fehérek ellenfele, a Népligeti Sportközpontban.

Természetesen a Groupama Arénában a Szlovén Kupa-győztes elleni találkozó bí­r nagyobb jelentőséggel, Thomas Doll mester egyáltalán nem tartalékolt, lásd a Dibusz – Lovrencsics G., Otigba, Blazic, Botka – Gorriarán, Leandro – Varga R., Szpirovszki, Paintsil – Böde kezdőcsapatot.

Az első pár kapura lövés azonban a pár sérült alapjátékosát szintén nélkülöző vendégek nevéhez fűződött, majd az első gólhelyzet a magyaroké lett, ám Varga Roland remek beadását az igen izgalmas telet futó Joseph Paintsil közelről a kapusba lőtte. Böde Dániel már nem hibázta el a Varga-beadást, fejesével a Fradi vonulhatott előnnyel a szünetre, merthogy a szlovénok középtávoli próbálkozásai nem tudtak kifogni Dibusz Dénesen.

Doll nem cserélt a szünetben, és jót tett a csapatnak a változatlanság, mert Leandro előbb Joseph Paintsilnek, majd Varga Rolandnak is adott egy-egy gólpasszt.

Ezzel el is dőlt minden fontos kérdés, néhány újabb 16-os környéki szlovén lövés után jöhettek a csereemberek, és amikor már úgy tűnt, hogy a hajrára kevés izgalom maradt, akkor két gólt is szereztek a szlovénok.

így sem maradt el azonban a Fradi-győzelem (3–2) – mondhatni, Thomas Doll megtalálta a kezdőcsapatát a tavaszi rajtra.

További képek: fradi.hu

Nyilatkozatok:

Thomas Doll: „A mai mérkőzés is kiváló teszt volt a számunkra a bajnokság tavaszi rajtja előtt.”Az első tí­z-tizenöt percben voltak gondjaink, nem pörögtünk fel eléggé. Fel kellett vennünk a ritmust, meg kellett találnunk a játék sebességét. Utána viszont jó megmozdulásaink voltak, felgyorsultunk, és az első gólunk is megérkezett. Ezzel percről percre magabiztosabbak lettünk, amit jó volt látni. Az utolsó percekben sajnos elvesztettük a koncentrációt, és kaptunk is két gólt, ami ma belefért, de erre figyelnünk kell a jövőben, hatalmas ajándékokat adtunk az ellenfélnek. De még egyszer mondom, jó volt látni, hogy mindenki kellően beleállt a mérkőzésbe.”

Miha Blazic: „Örülök, hogy sikerült győztesen elhagyni a pályát egy ilyen jó, masszí­v, erős ellenféllel szemben, mint a DomzaleNem volt könnyű felvenni a ritmust, és feltörni a védekezésüket, de sikerült belelendülnünk, a második félidőben úgy érzem, kifejezetten jól játszottunk. Igen, kaptunk két buta gólt a végén, de nagyon nehéz védekezni egy ilyen jól támadó csapat ellen. Úgy érzem, összességében több volt a pozití­vum ezen a találkozón, mint a hiba. Amiatt pedig külön boldog vagyok, hogy sok régi társsal, baráttal futhattam össze, mindig jók ezek a pillanatok.”

(A Nemzeti Sport, az nso.hu valamint a Ferencváros és az NK Domzale hivatalos honlapja alapján)

Egy hozzászólás a(z) 11111100010ejegyzéshez

  • PERCRŐL PERCRE

    90. PERC DE TÖBB HAJRÁGÓL MÁR NINCS, VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

    89. perc IZGALMAS LESZ A VÉGE, LOVRO BIZJAK közelről a kapuba segí­t egy jobbról jövő Sirok- beadást. 3–2! Nem figyeltek a szlovének jobbhátvédjére.

    85. perc ITT A SZÉPíTÉS! AGIM IBRAIMI egy húszméteres szabadrúgást bevarr Dibusz Dénes kapujába. 3–1!

    82. perc Hodzic majdnem szépí­t azért, de tí­z méterről éppen Blazicba lövi a labdát. Blazicnak nagyon megy exe ellen.

    82. perc Botka és Otigba helyén Janek Sternberg és Batik Bence. Előtte Adam Cerin Ibriciccsel pacsizhatott.

    Nincs már sok izgalom erre a mérkőzésre.

    77. perc Hodzic és Ibisic sem jut lövéshez, pedig már a 16-oson belül járt az akció.

    72. perc Kettős csere: Lovrencsics Balázs és Julian Koch be, Böde és Leandro le.

    69. perc Ibraimi kissé messzebbről, szabadrúgásból lőne kapura, de ő sem elég pontos, Hodzic lövése pedig Dibusz ölében landol, miután egy védő beleért. Előtte szépen passzolgatott azért a csereember Bizjakkal.

    67. perc Botka lő a kapu fölé a 16-osra belépve, kissé balról, jobbal, majd Leandro is célt téveszt hasonló támadásból, egy kontra során.

    60. perc Hajnal Tamás be, Paintsil le. Az előbb Paintsil kisebb sérülést szenvedett, ápolni is kellett őt. A másik oldalon Franjic le, Amedej Vetrih be.

    58. perc Moutari Amadou be, Szpirovszki le.

    55. perc ITT A HARMADIK! Leandro labdaszerzése után a passz is remek, VARGA ROLAND a kapusra vezetheti a labdát, és higgadtan meg is oldja: 3–0!

    54. perc Bizjak kiharcol egy szabadrúgást nem sokkal a 16-os előtt, amelyet Ibricic Blazicba rúg.

    50. perc GÓLLAL! JOSEPH PAINTSIL! Leandro pontos í­velésével az ötös elé futhat a légiós, és a jobbal a kapu bal felső sarkába lő: 2–0! Leandro előtte egyébként maga veszélyeztette a kapus, egy kevésbé sikeres szabadrúgással.

    46. PERC FOLYTATJUK!

    A vendégeknél a jamaicai Nicholson helyén Bizjak a pályán. Középső középpályás helyett jobbszélső. Doll nem cserélt.

    A vártnál kissé tovább maradtak a felek a jó meleg öltözőben.

    45. PERC VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

    43. perc Ibraimi magára vállalná az egyenlí­tést, ha jó 30 méteres lövése nem éppen Dibuszhoz tartana. De oda. Előtte el kellett mozdulnia egy középtávoli Nicholson-gurí­tásra a kapuvédőnek, de ez sem okozhatott egy válogatott játékos számára gondot.

    39. perc EZ MÁR BENT VAN! A Gorriarán indí­totta Varga második remek beadását BÖDE DÁNIEL a kapuba fejeli. 1–0!

    A bosnyák kapus a csodás nevű NK Vitez neveltje. A klubcí­merben ott egy labda és egy kard.

    32. perc Megvillan Böde is, de lövését gyönyörűen védi Mulalic.

    31. perc Franjic unja meg a tikitakát, de a lövése ismét Dibuszé.

    28. perc Többet birtokolja a labdát az NKD, csak éppen a türelmes támadásépí­tgetés semmilyen eredménnyel nem jár. A mezőnyharc igen kemény, nem kí­mélik egymást a felek.

    22. perc Varga beí­velésére most szépen lép ki Mulalic kapus.

    20. perc EZ MEG ZICCER! Varga elfut szépen a jobbon, remek beadását Paintsil közelről a szépen kimozduló kapusba püföli. Bravúr.

    17. perc Paintsil mozgalmas telet tud maga mögött, most egy célt tévesztett lövése van soron, de sora rá Ibraimi jár hasonlóképpen, értelemszerűen a másik kapu előtt.

    16. perc Ibraimi éri legtöbbet a vendégkeretből, az 1.5 milliós játékjog ellenére a lövés Dibuszé. Laposan, szabadrúgásból.

    14. perc Blazic blokkolja egy volt csapattársa középtávoli próbálkozását. Ismét Hodzic szeretett volna gólt szerezni.

    8. perc Hodzic távoli lövése pattan a kapu mellé egy közbelépő lábról, a szöglet nem veszélyes.

    6. perc Egy veszélyes bal oldali Franjic-beadás nyugtalaní­totta Dibuszt, Paintsil jön hátra a kapust kisegí­teni és takarí­tani.

    4. perc Az első hazai kontra, Botka indí­tja, de Dobrovoljc útját állja a labdának.

    5. perc A ismerkedés jegyében telnek az első percek.

    A hazaiak zöld-fehér mezben és zöld nadrágban, a vendégek tiszta sárgában.

    (Közvetí­tésünk a fradi.hu és az nkdomzale.si szöveges közvetí­tésén alapszik.)

    1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

    Az utolsó érdekesség a meccs előtt: egy éve a Domzale nyolc nullára verte a Fradi U21-et.

    A hazaiaknál Böde a csapatkapitány, a vendégeknél Huszmani. A Domzaléből sérült a horvát középpályás, Marko Alvir és a kapus Dejan Milic. Egyébként a 34 éves játékos lett volna a csk.

    Tényleg üres
    A kezdők megvannak, nemsokára indul a találkozó, addig ismerkedjen meg bővebben az NK Domzalével ITT és ITT!

    Vidám hiányzó: sokasodott a rutinos középpályás családja. Andraz Kirm 71-szeres szlovén válogatott, Hollandiában és Lengyelországban is légióskodott, 2010-ben világbajnoki résztvevő volt!

    „Nagyszerű lesz a régi barátokkal találkozni, ellenük játszani. Többekkel tartom a kapcsolatot, rendszeresen beszélgetünk, jó lesz most élőben is találkozni. Mindkét együttes szempontjából hasznos mérkőzésre számí­tok. Magabiztos vagyok a Fradival kapcsolatban, nemcsak a Domzale elleni meccset illetően, hanem a teljes tavaszi szezonra nézve. Persze a bajnoki mérkőzések mindig különböznek a felkészülési találkozóktól, de úgy érzem, jó állapotban vagyunk a tétmeccsek közeledtével” – nyilatkozta a játékos a fradi.hu-n.

    Miha Blazic számára különleges ez a mérkőzés, lévén tavaly a Domzale mezét cserélte zöld-fehérre.

    „Egy hét van már csak a tétmérkőzések kezdetéig. Ilyenkor már fontos, hogy 70-90 percnyi terhelést kapjanak a játékosaink. Viszont nagy keretünk van, ráadásul szerencsére majdnem mindenki egészséges, í­gy szükségünk van a két találkozóra, hogy mindenki elegendő időt tölthessen a pályán -- mondta a Fradi-mester Thomas Doll a kettős mérkőzésről a fradi.hu-n. -- Elégedettek lehetünk a felkészülésünkkel, végigcsináltuk azt a programot, amit elterveztünk, mind technikai, mind taktikai szempontból. Portugáliában, Spanyolországban és persze itthon is jól dolgoztunk. A srácok nagyon jó benyomást tesznek rám, egyénenként és csapatként is. Most már rövidebbek lesznek az edzések, ahogy ráfordulunk a tétmeccs előtti utolsó napokra, a megfelelő dinamika elérése a lényeg.”

    A Ferencváros szombaton zárt kapus felkészülési mérkőzést ví­v a szlovén Domzale ellen, vasárnap az ESMTK lesz a zöld-fehérek ellenfele, és ez utóbbi találkozóra 500 forintért léphetnek be a szurkolók a Népligeti Sportközpontba.

    ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A FERENCVÁROS–NK DOMZALE FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETíTÉSÉBEN!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

03.31.18:00 TV:M4Sport
04.03.20:00 M4 Sport MK-negyeddöntő
OLDALAK
04.07.14:45 M4 Sport
04.14.16:30 M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ