2018.IX.11. Nemzetek Ligája, Magyarország – Görögország: 2-1

Végre! Két szép góllal, olykor jól futballozva győzött válogatottunk

Sallai és Kleinheisler találatára csak egy válasz érkezett a görögöktől, három pont a zárt kapus NL-mérkőzésen.
A magyar labdarúgó-válogatott Görögország ellen javí­tott a Nemzetek Ligájában: Sallai Roland első válogatott találatával vezetést szerzett, amire ugyan Konsztantinosz Manolasz gyorsan válaszolt, ám Kleinheisler László bombagóljára már nem volt reakció. Ezzel a magyar válogatott az idei első győzelmét aratta.

MAGYARORSZÁG — GÖRÖGORSZÁG 2-1 (2-1)
Budapest, Groupama Aréna, zártkapus mérkőzés.
vezette: Aleksei Kulbakov (asszisztensek: Zhuk, Maslyanko; alapvonali jv.: Scherbakov, Dzmitryieu; tartalékjv.: Khomchenko – fehéroroszok)

MAGYARORSZÁG: Gulácsi — Bese, Lang, Kádár, Fiola — Nagy Á. — Varga R. (Lovrencsics G., 62.), Kleinheisler, Kovács I. (Pátkai, 81.), Sallai R. — Szalai Á. (Eppel, 69.)
kispad: Dibusz, Kovácsik, Viní­cius, Nagy G., Litauszki, Kalmár, Stieber Z., Sallói, Tamás K.
Szövetségi kapitány: Marco Rossi

GÖRÖGORSZÁG: Barkas — Torosidis, Manolas (Oikonomou, 52.), Papastathopoulos, Tzavellas (Lykogiannis, 46.) — Kourbelis, Bouchalakis — Christodoulopoulos, Fortounis, Pelkas — Donis (Motroglou, 46.)
kispad: Karnezis, Gianniotis, Kolovetsios, Tziolis, Zeca, Koulouris, Bakasetas, Mantalos, Giannoulis
Szövetségi kapitány: Michael Skibbe

Gól: Sallai R. (15.), Kleinheisler (42.) illetve Manolas (18.)
Sárga lap: Sallai R. (50.) illetve Tzavellas (35.), Oikonomou (78.), Torosidis (83.)

Az örömünk nem tartott sokáig… Pedig a mérkőzés 15. percében igazán volt miért lelkesednünk: Kovács István előreí­velése, Varga Roland és Szalai Ádám fejese, majd Bese Barnabás gólpassza (ugyancsak fejjel), végül Sallai Roland ellentmondást nem tűrő befejezése mind-mind olyan momentum volt, amely egyenként is tapsot érdemelt volna. S í­gy, egymás után következve olyan támadás kerekedett ebből, hogy a görögök Bajnokok Ligájában edződött védői is tehetetlenül szemlélték. Káprázatos gól volt!

És ha már ezt a találatot boncolgatjuk, némi szakmai kiegészí­tés: a jobbhátvéd Bese Barnabás bátran fellépett a magyar akcióhoz, ráadásul az előtte szereplő Varga Roland is a görögök tizenhatosán belülre érkezett. Ez pedig azt is mutatta, hogy a mieink nemcsak tudatosan szervezik az akciókat, hanem a Tamperében hiányolt bátorság is megvan bennük. Hiszen egy esetleges labdavesztés esetén a jobb oldalunk igencsak sebezhető lett volna, de Marco Rossi a taktikai értekezleten vélhetően elmagyarázta a játékosoknak, mikor lehet ésszerű rizikót vállalni. Csakhogy az örömünk nem tartott sokáig…

Hiába nyugodhatott volna meg lelkileg a vezetés megszerzésétől a csapat, a kimondottan szépre sikerült akció adta önbizalommal semmit sem lehetett kezdeni, mert elég volt egy figyelmetlenség, és máris egyenlí­tettek a vendégek. Pedig tizenöt percig semmi sem utalt arra, hogy ilyen gyors gólváltás történik.

Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya hétfőn arról beszélt, hogy három helyen változtat a Finnországban látott kezdő tizenegyhez képest, és az olasz szakvezető állta a szavát: Lovrencsics Gergő helyett Bese Barnabás, Pátkai Máté helyett Nagy Ádám, Stieber Zoltán helyett Varga Roland lépett pályára.

A kapitány a 4–1–4–1-es hadrendet választotta, s a nemzeti csapat az első öt percben jelentős labdabirtoklási fölényt harcolt ki. Úgy tűnt, mintha a görögök visszaálltak volna, felmérve az erőviszonyokat: gyertek, mire vagytok képesek? Öt perc elteltével már az ellenfél is fel-felbukkant a magyar tizenhatos előterében, s Kosztasz Fortunisz megindulása, cselsorozata és lövése jelezte, hogy minőségi támadók vannak a túloldalon. Varga Roland ugyancsak szép kombináció végén a hálóba küldte a labdát, kár, hogy lesen állí­tották meg.

Aztán megint az asszisztens fékezte le az FTC szélsőjét, sajnos ekkor már nem volt igaza a játékvezetőnek, mert a játékos nem volt lesen, nem úgy a túloldalon Kosztasz Manolasz, aki közelről Gulácsi Péter hálójába fejelte a labdát. Két tévedés volt ez az asszisztensek részéről, mindkettő a magyar csapatot sújtotta – szerencsénk sem volt ezeknél a szituációknál… Ezzel együtt Lang Ádám rossz ütemben ugrott föl a Roma védőjével, és Gulácsi Péter is lehetett volna határozottabb, hiszen a beí­velés során nagyon sokáig volt a levegőben a labda…  Akárhogy is történt, a remek akció végén szerzett előny pillanatok alatt elillant, í­gy a mérkőzés az első félidő végén hasonló arcát mutatta, mint gól nélküli állásnál.

Ekkor már a görögök birtokolták többet a labdát, a mieink közül sokszor hosszú ideig valamennyi mezőnyjátékos a magyar térfélen tartózkodott, hogy lezárja a területeket a labdát járató vendégek előtt. Kosztasz Manolasz könnyen megszerezhette volna a második gólját is, de Gulácsi Péter ekkor védeni tudott, s ez azt jelezte: nagyon sokat kell még gyakorolni a szögletek, oldalszabadrúgások elhárí­tását, mert túl sok, a kapunk elé í­velt labdából alakult ki gólhelyzet.

A félidő végén aztán jött az újabb fordulat: elképesztő tűzijátékot rendezett a magyar együttes a görög kapu előtt. Fél perc alatt legalább négy gólszerzési lehetőséget teremtettek a játékosok, és amikor már úgy tűnt, nem lehet befejezni az akciót, érkezett Kleinheisler László, aki hatalmas lövést zúdí­tott a bal felső sarokba.

Meg tudjuk-e őrizni az előnyt?

A láthatóan sérült Kosztasz Mitroglu beállt a szünetben, majd hamarosan újra cseréltek a görögök: a Roma kitűnősége, Kosztasz Manolasz tapasztalta meg Szalai Ádám jelenlétét, és az ütközetüket követően nem sokkal jelezte, nem tudja folytatni a játékot. Vagy csak eszébe jutott, hogy a hét végén olasz bajnoki vár rá… Mindenesetre ez a harcosság szükséges volt ahhoz, hogy a magyar csapat ne engedje szabadon kombinálni az ellenfelet. A mieink a védősorba gyakran visszalépő Nagy Ádám révén öt, vonalban elhelyezkedő hátvéddel fedték le a pályát a két oldalvonal között, és ha labdát vesztettünk, jól szűkí­tették a területet.

A hazai futballisták közel helyezkedtek egymáshoz, szí­vósan, fegyelmezetten, nagy akarattal kí­sérték az ellenfelet, ennek ellenére a görög csapatnak voltak egyenlí­tési lehetőségei, de Gulácsi Péter veszélyes helyzetekben is védeni tudott. A második félidő közepén nem nagyon tudtuk megtartani a labdát, majd az utolsó tí­z percben váratlan segí­tség érkezett. A meccsről kitiltott magyar szurkolók hangja szűrődött be az utcáról, í­gy a játékosok érezhették: nincsenek egyedül ezen az estén a Groupama Arénában.

Most sajnálhatjuk csak igazán a tamperei vereséget. A finneknél lényegesen erősebb gárdát tudott legyőzni a magyar válogatott, a görögöknél sokkal több minőségi játékos szerepelt, mint a szombati ellenfélnél, de a fegyelem, az egységes csapatjáték és az első félidőben látott bátor támadófutball eltüntette a technikai képzettségben fellelhető különbséget. Marco Rossi együttese nagyszerű győzelmet aratott, megvillantott valamit a benne rejlő lehetőségekből, í­gy a lehangoló rajtot követően mosolygósabban várhatjuk a folytatást.

https://www.youtube.com/watch?v=H4NPxAzXmb0

A CSOPORT ÁLLÁSA
1. Finnország 2 2 2–0 +2 6
2. MAGYARORSZÁG 2 1 1 2–2 0 3
3. Görögország 2 1 1 2–2 0 3
4. Észtország 2 2 0–2 –2 0

További képek: mlsz.hu, nso.hu

Nyilatkozatok:

A győztes kapitányt, Marco Rossit tapssal üdvözölték az újságí­rók a sajtótájékoztatón.

„Elsősorban szeretnék gratulálni a játékosaimnak, ugyanúgy harcoltak, mint Finnországban, ám akkor nem állt melléjük a szerencse, most igen. Technikailag és taktikailag is javulni kell még, de az első félidőben látott játékkal elégedett voltam. A második félidőben egy olyan csapatot láthattunk, amely régóta nem nyert meccset, emiatt egy kicsit talán megijedtek a játékosok, a szerencse azonban most velünk volt” – kezdte értékelését a magyar válogatott olasz szakvezetője.

Rossi kifejtette, hogy a futballisták abszolút partnerek voltak a közös munkában, mindenre vevők, amit mondott, nagy hittel, a válogatott iránti elkötelezettséggel tették a dolgukat, és bár a futball a szurkolókról is szól, most talán egy kicsit levette a játékosok válláról a terhet, hogy zárt kapuk mögött rendezték a találkozót.

A szövetségi kapitány a stadion környékén a 80. perc környékén megjelenő drukkerekről is szót ejtett.

„Az, hogy megjelentek, s úgy érezték, el kell jönniük és buzdí­taniuk a csapatot, egy jel. Talán érezték azt, hogy foggal-körömmel harcoltak a játékosok a győzelemért.”

Rossi egy kérdésre válaszolva Sallai Rolandról is beszélt, aki mellett annak ellenére kitartott, hogy Finnországban nem játszott jól. Viccesen megjegyezte, hogy Magyarország Olaszországgal szemben nem ötven-, hanem csak tí­zmillió szövetségi kapitány országa, í­gy könnyebb a dolga. A fiatal labdarúgókkal kapcsolatban azonban csak azt tudja mondani – ide sorolta a most nem játszó Tamás Krisztiánt és Sallói Dánielt is –, hogy sok türelemre és nagy odafigyelésre van szükségük.

„Vérvizsgálatra kellene menjek, mert ennyit még életemben nem idegeskedtem, mint ebben a tí­z napban. A futballban mindenki győzelmet vár, ez sokkal fontosabb, mint a jó játék. Amikor jó játékról beszélek, akkor gyorsaságra és egy kicsivel több labdatartásra gondolok. Az első félidőben látottakkal labdabirtoklási és taktikai szempontból is elégedett vagyok, mí­g a második félidőben a kitartásunkat lehet dicsérni, de a következő, görögországi meccsünkön javulnunk kell, hogy az első félidei játékunkat tudjuk állandósí­tani, hogy bí­rjuk azt a nyomást, amit a görögök ránk helyeznek” – összegzett Rossi.

https://www.youtube.com/watch?v=2aPebAlyhm0

„Először is gratulálok a magyar válogatottnak – kezdte értékelését a görögök német kapitánya, Michael Skibbe. – Úgy kezdtük a meccset, mintha egy barátságos mérkőzés lenne. Nem voltunk elég gyorsak, nem voltunk elég élesek. A kapott gól után egy kicsit feljavultunk, voltak lövéseink. A második félidő már egyértelműen jobban sikerült, megvoltak a helyzeteink, ám nem tudtuk megszerezni a második gólunkat, amiben a hazaiak kapusa is nagy szerepet játszott. Ekkor már fölényben futballoztunk, hetven százalékban nálunk volt a labda, de nem voltunk elég szerencsések ahhoz, hogy egyenlí­teni tudjunk.”

„A következő összecsapást ismét Magyarország ellen ví­vjuk, sokkal intenzí­vebben, gyorsabban kell játszanunk, már a mérkőzés elejétől fogva. Kiértékeljük a tapasztalatokat, de hozzá kell tenni, hogy a mai meccset sérülések is befolyásolták, Mitroglut ezért nem tudtuk a kezdőbe jelölni” – folytatta a szakember, aki hangsúlyozta, hogy nem lepte őt meg a házigazda együttes.

„Megvoltak a helyzeteink, a magyar csapat játékától, és attól függetlenül, hogy nálunk kik kerültek be a csapatba. A vereségnek az az oka, hogy lustán kezdtünk és későn eszméltünk.”

Varga Roland:

Lovrencsics Gergő: Nagyon vártunk erre a győzelemre, í­gy rendkí­vül boldog vagyok, annak pedig külön örülök, hogy jó játékkal sikerült megszerezni a három pontot – kezdte értékelését Lovrencsics. – Volt, hogy átadtuk a területet ellenfelünknek, de mindkét félidő végén mi domináltunk, a második gól előtt is tűzijátékot rendeztünk, annak lett az eredménye, hogy visszaszereztük a vezetést. Szervezettek voltunk, ennek köszönhetjük a győzelmet. Négy mérkőzés még hátravan a Nemzetek Ligájából, ugyanezt a játékot kell hoznunk.

Lovrencsics ezúttal nem Varga Roland mögött, hanem helyette játszott, a 62. percben klubbeli csapattársát váltotta. Ebben az időszakban igen nagy nyomást helyeztek a görögök a magyar kapura, í­gy nem volt könnyű beszállnia a mérkőzésbe.

– Próbáltunk lendí­teni a játékunkon, és az addig jobbhátvédet játszó Bese Barnabás elém került, hogy frissebb ember kerüljön a védelembe. Nagyon motivált voltam, ahogy minden meccsen, néha talán túlzásba is viszem, de annyira akartam már ezt a sikert, mindent megtettem érte. Úgy érzem, már a finnek ellen is jobb volt a játékunk, ott még nem volt eredménye, de tanultunk a hibáinkból, és most már nem is követtünk el nagy mulasztást. Büszke vagyok a csapatra, bátran futballoztunk, ennek az eredménye a két gól és a győzelem.

Játékosunk mind a két Nemzetek Ligája-mérkőzésen pályára lépett, Finnország ellen kezdőként, ezúttal csereként számí­tott rá Marco Rossi szövetségi kapitány.

– Önbizalmat ad a kapitány bizalma, élvezem a közös munkát vele. Nem akarom elkiabálni, de valószí­nűleg a napokban megszületik a második kisfiam, ez is pluszmotivációt ad. Bí­zom benne, hogy a hétvégén, a Honvéd elleni meccsen látszódik majd rajtam, hogy kicsit felszabadultabb vagyok.

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, és a Ferencváros valamint az UEFA hivatalos honlapja alapján)

Egy hozzászólás a(z) 11111100010ejegyzéshez

  • PERCRŐL PERCRE

    91.

    PERC
    Kép megtekintése a Twitteren
    Kép megtekintése a Twitteren

    MLSZ
    œ”
    @MLSZhivatalos
    Megnyertük első hazai Nemzetek Ligája-mérkőzésünket! Sallai Roland és Kleinheisler László is csodás gólt szerzett, a görögök Manolasz révén csak egyszer találtak a kapunkba.

    -- 2-1
    #magyarok #csakegyutt #HUNGRE

    22:35 -- 2018. szept. 11. · Budapest, Hungary
    121
    26 ember beszél erről
    Twitter Ads-információk és Adatvédelem
    91.

    PERC
    Kép megtekintése a TwitterenKép megtekintése a TwitterenKép megtekintése a TwitterenKép megtekintése a Twitteren

    Ethniki Omada
    œ”
    @EthnikiOmada
    Τέλος του Αγώνα.
    Ουγγαρία -- Ελλάδα 2-1
    (Σάλαι 15′ Κλεινχέισλερ 42′ -- Μανωλάς 18′).

    Ουγγαρία -- Ελλάδα 2-1#NationsLeague #HUNGRE

    22:38 -- 2018. szept. 11.
    37
    28 ember beszél erről
    Twitter Ads-információk és Adatvédelem
    91.

    PERC
    Kép megtekintése a TwitterenKép megtekintése a Twitteren

    Protagon.gr
    @protagongr
    Nations League: Ηττα για τη μέτρια Εθνική – Εχασε 2-1 από την Ουγγαρία https://www.protagon.gr/?p=44341687065 #HUNGRE

    22:54 -- 2018. szept. 11.
    Tekintsd meg Protagon.gr egyéb Tweetjeit is
    Twitter Ads-információk és Adatvédelem
    91.

    PERC
    ÖSSZEFOGLALÓ, KÉP, TABELLA, VIDEÓ, FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

    90+3.

    PERC
    És most 31 év után nyertünk újra ellenük.

    90+3.

    PERC
    A két csapat a 2016-os Eb előtt is azonos csoportban szerepelt, és két, teljesen különböző mérkőzést ví­vott egymással. Budapesten nem született gól, Athénban hét is, amikor a görögök 4–3-ra legyőzték a Bernd Storck vezette magyar nemzeti csa-patot.

    90+3.

    PERC
    A MAGYAROK IS, A LEVEGŐBE, ÖRÖMITTASAN: VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

    90+3.

    PERC
    Véget ért a mérkőzés.
    90+3.

    PERC
    Lovrencsics kötekszik kicsit Papasztathopulosszal, aki öklöt emel.

    90+2.

    PERC
    Sallait nagyon letolja a beadás miatt Gulácsi, a szélső a jobbon javí­tana, de elnyomja a túlerő.

    90+2.

    PERC
    KIMARAD, KIMARAD! Fortunisz jobbról jobbal ismét remekül ad be, Gulácsi nem lép ki, Lang Mitroglu rendszámát olvassa csak, de a görög ék az ötösről a jobb alsó mellé fejel!

    90.

    PERC
    Fortunisz beadása Kádár fején csattan.

    90.

    PERC
    Toroszidisz szereli a 16-os előtt a lendületbe jövő Kleinheislert.

    90.

    PERC
    Három perc a ráadás!

    90.

    PERC
    Sallai nagyon szépen hozza ki a labdát.

    89.

    PERC
    A füstköd leple alatt Eppel elviharzik a balon, de ballábas beadása kapuscsemege.

    89.

    PERC
    Toroszidisz beadása éppen csak magas a jobb sarok előtt Pelkasznak.

    87.

    PERC
    Pátkai labdát veszí­t, Fortunisz futtatja a jobbon Hrisztót, a beadás elsuhan az ötös és Mitroglu előtt! Megússzuk ezt is…

    87.

    PERC
    Beszivárgott némi füst a stadionba a megérkező szurkolóktól.

    87.

    PERC
    Papasztathopulosz megrángatja Eppel mezét, tehát szabadrúgást rúghat. Fortunisz beadása szerencsére pocsék.

    86.

    PERC
    MAJDNEM VISSZAVÁGOTT A BÖDÉS KÉPEKÉRT
    Kép megtekintése a Twitteren
    Kép megtekintése a Twitteren

    Ethniki Omada
    œ”
    @EthnikiOmada
    Μετά από εκτέλεση φάουλ Φορτούνη η κεφαλιά του Παπασταθόπουλου περνάει λίγο άουτ στο 82ο λεπτό.

    Ουγγαρία -- Ελλάδα 2-1. #NationsLeague #HUNGRE

    22:25 -- 2018. szept. 11.
    19
    Tekintsd meg Ethniki Omada egyéb Tweetjeit is
    Twitter Ads-információk és Adatvédelem
    86.

    PERC
    Bí­rjuk bizony, Fiola labdát szerez, de rosszul kapja vissza Eppeltől, les. Pedig már az ötös bal sarkának előterénél járt.

    84.

    PERC
    Még jó tí­z perc van hátra, bí­rjuk-e erővel a görög darálást?

    84.

    PERC
    Vagy majdnem itt, de kicsit kintebb. Lélekben bent, mindenesetre.

    84.

    PERC
    Fel is tűnik gyorsan a reklámtáblán: Mol, számí­t hogy itt vagy!

    83.

    PERC
    Torosidis
    83.

    PERC
    Vasziliosz Toroszidisz odalép kőkeményen a balon Sallainak, sárga lap.

    83.

    PERC
    Váratlan fordulat! A stadionon kí­vülről egyszercsak felzendül a „Hajrá, Magyarország!” rigmus. Több tucat, akár több mint száz szurkoló lehet odakint a hangerő alapján.

    81.

    PERC
    MELLÉ! Fortunisz jobb oldali szabadrúgását milliméterekkel fejeli a bal alsó mellé Papasztathopulosz!

    81.

    PERC
    PátkaiKovacs
    81.

    PERC
    Fiola bedobásra ment, de szabadrúgás. Hrisztodopulosz nagyot repült. Kelj fel, Lázár!

    80.

    PERC
    Kovács elfáradt, klubtársa, a középső középpályás Pátkai Máté váltja.

    78.

    PERC
    Oikonomou
    78.

    PERC
    Kleinheisler jobbal középre, de nagy erővel lövi a szabadrúgást, 33 méterről, a szitáló labdát elüti oldalra a jobbra vetődő Barkasz.

    78.

    PERC
    Pátkai érkezik hamarosan, minden bizonnyal Kovács helyére.

    78.

    PERC
    Kovács megindul középen, Andreasz Buhalkisz levonja a tanulságot, hátulról buktatja. Sárga lap.

    75.

    PERC
    Fortunisz szokásos jó passzát a bal alsóba lőné Mitroglu, jobbal, 16 méterről, középről, de Gulácsi szokás szerint nagyot véd, vetődve. Az imént Kleinheislert, most Eppelt szerelték habkönnyedén, Kádárék pedig egyszer sem álltak a helyzet magaslatán.

    74.

    PERC
    Szerencsére Mozambik nem jut ki a világbajnokságokra és az ANK-k végjátékába.

    74.

    PERC
    Nem egyszerű szegény online kommentátorok élete…

    74.

    PERC
    A Fortunisz-szöglet Hrisztodopuloszé, de 13-ról, kissé balról Gulácsi ölébe fejel.

    72.

    PERC
    Helyzet, Mitroglu passzol Pelkasznak, aki jobbal a rövid felsőbe lőne az ötös jobb sarkáról, de véd bravúrral Gulácsi! Talán a kapufát is értintette a labda.

    69.

    PERC
    Rossi lecseréli Szalait, Eppel Márton, egykori kispesti kedvence váltja.

    69.

    PERC
    EppelSzalai
    66.

    PERC
    Sallai kontrázna, de szereli őt üstöllést a jó öreg Toroszidisz. Aki azért biztosan elfárad a hajrára…

    66.

    PERC
    Papasztathopulosz bukkan fel a 16-os előtt, ám szereli őt Nagy.

    66.

    PERC
    De ő a válogatott csapatkapitánya is.

    65.

    PERC
    Most könnyedén megelőzi őt a 33 éves Toroszidisz. Aki az AS Roma és a Bologna után most ismét az Olympiakoszt szolgálja, 2-2 vb-ről és Eb-ről lehet ismerős a neve.

    63.

    PERC
    Viní­cius, Litauszki, Tamás és Eppel a melegí­tő zóánában.

    63.

    PERC
    Kovács kapura törhetne, de pocsék passzt kap Szalaitól. Akinek nagyon nem megy ma.

    63.

    PERC
    Szalai balra forgat Fiolához, de les.

    62.

    PERC
    LovrencsicsVarga
    62.

    PERC
    Varga le közben, Lovrencsics Gergő váltja. Szélső helyére védő, Bese meg egy sorral előrébb. Rossi védi a három pontot, egyet kell értsünk vele.

    62.

    PERC
    Fiola becsúszva szereli Fortuniszt, és még mienk is a labda.

    62.

    PERC
    A maroknyi görög had (Leoní­dász óta hagyomány, nyilván) rájön a vitamin lelőhelyére, lelkes Héja, héha! kiáltásokba tör ki.

    60.

    PERC
    Buhalakisz löki Nagyot, Kádár cserét kér: leeresztett a labda. Annyira azért nem volt kemény a belépő.

    59.

    PERC
    Megzavarodtak a görögök, Buhalakisz most 10 méterre sem tud elpasszolni. Jó jel!

    59.

    PERC
    Bese ment a jobbon Likojannisz elől, de csak szögletre. Fortunisz jobbal be, Gulácsi két kézzel a levegőből le. A kontra azonban gyorsan Barkasznál köt ki.

    59.

    PERC
    Most Kalmár, Sallói és Nagy Gergő melegí­t. Lovrencsics pedig hamarosan beáll – legalábbis Marco Rossi valamit magyaráz neki a kispadnál.

    56.

    PERC
    Fiola keze hason találja futás közben Toroszidiszt, aki a torkához, majd a vállához kapva elterül. Na ja, a görög dráma hagyományai…

    54.

    PERC
    Na végre: Fortunisz variál a jobbon, Kádár odalép neki. Bedobás.

    53.

    PERC
    A kettős csere átka: Manolasz lesérült, Mariosz Ikonomu áll be. Mit mondjunk: nem lettek erősebbek a hellének, előbbi az AS Roma, utóbbi az AEK profija.

    53.

    PERC
    MEGÚSSZUK! A szokásos Fortunisz-beadás után szokás szerint nem figyelünk, most Kádárt fejelik le az ötösön, Toroszidisz azonban a léc fölé küldi a labdát. Gulácsi nem ért oda, a labda a kapu tetején landol.

    52.

    PERC
    OikonomouManolas
    51.

    PERC
    Lovrencsics, Eppel és Pátkai melegí­t hazai részről.

    51.

    PERC
    Gulácsi elüti a Fortunisz-beadást az ötös és Mitroglu elől, a levegőben, jobb karral.

    50.

    PERC
    Sallai
    50.

    PERC
    Sallai Roland dulakodik picikét Toroszidisszel, kap is egy sárga lapot.

    48.

    PERC
    Mitroglu bemutatkozik, de fejese célt téveszt.

    46.

    PERC
    FOLYTATJUK!

    FÉLIDŐ

    MitroglouDonis
    FÉLIDŐ

    LykogiannisTzavellas
    FÉLIDŐ

    Kettős görög csere: Donisz helyett Konsztantinosz Mitroglu, Cavellasz helyett Babisz Likojannisz.

    FÉLIDŐ

    Ami azonban nem jó hí­r… Vereség Belgiumtól: álom maradt az U21-es Eb.

    FÉLIDŐ

    ENNYI…
    Kép megtekintése a Twitteren
    Kép megtekintése a Twitteren

    TOLIS PRASINOS
    @PrasinosTolis
    #HUNGRE Κακή Εθνική, χωρίς φαντασία, ενός ΤΡΑΓΙΚΟΥ προπονητή…
    ΤΟΝ ΠΟΥΛΟ ΣΚΙΜΠΕ!!!

    21:33 -- 2018. szept. 11.
    3
    Tekintsd meg TOLIS PRASINOS egyéb Tweetjeit is
    Twitter Ads-információk és Adatvédelem
    FÉLIDŐ

    AA
    @A11Aron
    És akkor jött Kleinheisler László! And then comes László Kleinheisler! #HUNGRE

    21:33 -- 2018. szept. 11.
    17
    Tekintsd meg AA egyéb Tweetjeit is
    Twitter Ads-információk és Adatvédelem
    FÉLIDŐ

    Kép megtekintése a Twitteren
    Kép megtekintése a Twitteren

    MLSZ
    œ”
    @MLSZhivatalos
    Kleinheisler László 42. percben szerzett bombagóljával 2-1-re vezetünk Görögország ellen. -- 2-1 #magyarok #csakegyutt #HUNGRE

    21:35 -- 2018. szept. 11. · Budapest, Hungary
    48
    Tekintsd meg MLSZ egyéb Tweetjeit is
    Twitter Ads-információk és Adatvédelem
    FÉLIDŐ

    FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

    FÉLIDŐ

    Ha már szóba került a balbekk…

    Nem kis meglepetést okozott Marco Rossi szövetségi kapitány azzal, hogy a védelem bal oldalára Fiola Attilát nevezte a kezdőcsapatba. A magyar labdarúgó-válogatott védője a finnektől elszenvedett szombati, 1–0-s vereség után beszélt új szerepéről a Nemzeti Sportnak.

    „Nem ért meglepetésként a döntés – mondta lapunknak a játékos. – Marco Rossi már az összetartás elején odajött hozzám, és megkérdezte, mit szólnék, ha a bal oldalon kellene futballoznom. Természetesen álltam a kihí­vás elé. Nem ez az igazi posztom, de Székesfehérváron egyszer-kétszer játszottam ezen a helyen, sőt bal oldali belső védő is voltam már. Ebből a szempontból nem volt annyira új a pozí­ció.”

    FÉLIDŐ

    HASZNÁLT. Hétfőn Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó-szövetség első embere is ott volt Telkiben. Az elnök természetesen
    Marco Rossi szövetségi kapitánnyal is beszélgetett, magunk is szemtanúi voltunk, ahogy az elnök és a szakmai stáb felelőse legalább tí­z percen át diskurál az edzőközpontban. Hogy miről esett szó, nem tudni, alighanem a görögök elleni találkozó s a közeljövő legfontosabb teendői kerültek szóba.

    FÉLIDŐ

    Az új lebonyolí­tás értelmében a 24 csapatból húsz a jövőre kezdődő Eb-selejtezőből kvalifikál a 2020-as kontinenstornára, amelyet tizenkét országban, köztük Budapesten rendeznek meg. Négy ligába osztották az európai együtteseket, azon belül pedig négy-négy csoportba. A csoportelsők (az A-ligát kivéve) egy ligával feljebb jutnak, a csoportutolsók (a D-ligát kivéve) kiesnek. A csoportelsők (tehát ligánként négy) emellett 2020 tavaszán rájátszásban küzdenek meg az Eb-indulásért. Ha valamelyik csoportelső az Eb-selejtezőből jut ki, az utána következő legerősebb csapat (nem automatikusan az adott csoport másodikja) kerül az NL-rájátszásba. Ha, mondjuk, az A-liga tizenhat együtteséből tizenhárom már kijutott az Eb-re, a fennmaradó hely a B-liga legerősebb, nem rájátszást érő helyen záró válogatottjáé lesz. Jövő nyáron továbbá az A-liga csoportgyőztesei külön rájátszásban döntenek arról, hogy ki nyeri meg az NL trófeáját.

    FÉLIDŐ

    Nem tudja, mire jó az NL? VIDEÓS ÚTMUTATÓ ITT!

    FÉLIDŐ

    A Puskás Akadémia volt játékosai közül ketten már gólt lőttek. Következik: Fiola?

    FÉLIDŐ

    VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

    FÉLIDŐ

    A magyar válogatott legutóbb tavaly novemberben a Costa Rica elleni felkészülési találkozón (1–0) mehetett előnnyel a félidőre. Egyben ez a mieink legutóbbi győzelme is…

    45+1.

    PERC
    Varga jobbal magasan a bal felső fölé lő egy szabadrúgást a 16-os jobb csücske elől.

    45+1.

    PERC
    Ez volt Kleinheisler második gólja a válogatottban. Az elsőt még Bernd Storck idején a norvégok elleni, emlékezetes oslói pótselejtezőn lőtte 2015 őszén.

    43.

    PERC
    EZ MÁR BENT VAN! Egy védőkről lepattanó Bese-lövés után Kovács férfiasan, bátran harcol, csele után megtartja a labdát az ötös jobb sarka és Cavellasz mellett, visszagurí­t KLEINHEISLER LÁSZLÓNAK, aki középről, jobbal, 20 méterről nagy erővel a bal felsőbe lő. 2–1!

    43.

    PERC
    Majd kikapja Kleini középtávoli próbálkozását is, a bal sarok előtt. Szalai készí­tett elő, Varga meg Bese elé passzol, de ő egy védőt talál el.

    43.

    PERC
    KIMARAD, KIMARAD… Kovács passzát túlvariálja Varga, nem lő 11-ről, megelőzik, de Sallaié a labda, aki 11-ről, kissé balról azonnal lő, de véd a jól helyezkezdő Barkasz, aki kikapja a jobb sarok elől Kovács 21 méteres, jobblábas lövését is.

    42.

    PERC
    GÓÓÓL!!! Kleinheisler (2–1)
    40.

    PERC
    Most pedig Nagy Gergő, Tamás és Stieber ment el mozogni.

    39.

    PERC
    CSAK A HELYSZíNEN VAN ZÁRT KAPU: FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

    39.

    PERC
    Kép megtekintése a Twitteren
    Kép megtekintése a Twitteren

    Ethniki Omada
    œ”
    @EthnikiOmada
    Νέα ευκαιρία για την Εθνική Ομάδα αλλά το σουτ του Πέλκα απέκρουσε δύσκολα ο Ούγγρος τερματοφύλακας σε κόρνερ στο 33ο λεπτό!

    Ουγγαρία -- Ελλάδα 1-1#NationsLeague #HUNGRE

    21:19 -- 2018. szept. 11.
    22
    Tekintsd meg Ethniki Omada egyéb Tweetjeit is
    Twitter Ads-információk és Adatvédelem
    38.

    PERC
    Varga bal oldali szabadrúgása Manolaszé, majd Kleinheisler nem figyel, de szerencsére Kurbeliszék sem.

    36.

    PERC
    Bese mellett nagyot esik a 16-oson belül Jorgosz Cavellasz, kap egy… sárgát, műesésért. Hát, köszönjük. Volt testi kontaktus, nem is piciny.

    36.

    PERC
    Viní­cius, Sallói és Kalmár melegí­t.

    35.

    PERC
    Tzavellas
    35.

    PERC
    Manolasz nem kicsi (189 cm), de nem is Peter Crouch, és emelkedése sem Ruud Gullit-i. De Szalait (193 cm) könnyedén túlugrotta most.

    35.

    PERC
    ÉS MEGINT NEM FIGYELÜNK! A jobbról érkező Hrisztodopulosz-kornert Manolasz az ötösről szabadon fejelheti kapura, szerencsére kapusunk mellkasát vette célba! Vagy legalábbis oda talált.

    33.

    PERC
    Gulácsi! Pelkasz jobbal 18-ról, középről majdnem a jobb alsóba tekeri a labdát, de véd hatalmasat vetődve Gulácsi! A korner után Kádár ment fejjel Buhalakisz elől, Gulácsi meg ment a léc alól, pontosabban fölül, mert a labda a lécet is érintette. Újabb korner.

    31.

    PERC
    Légi fölényben a hellének. Na ja, már Ikaroszék is…
    Kép megtekintése a Twitteren
    Kép megtekintése a Twitteren

    Ethniki Omada
    œ”
    @EthnikiOmada
    Το γκολ του Μανωλά στο 18ο λεπτό με το οποίο η Εθνική Ομάδα ισοφάρισε!

    Ουγγαρία -- Ελλάδα 1-1#NationsLeague #HUNGRE

    21:08 -- 2018. szept. 11.
    36
    Tekintsd meg Ethniki Omada egyéb Tweetjeit is
    Twitter Ads-információk és Adatvédelem
    28.

    PERC
    Hopp, Fiola nem figyel, szerencsére Donisz passzát Hrisztodopulosz jobbal a jobb alsó mellé tekeri a 16-os jobb csücskére belépve.

    27.

    PERC
    Bese menti fejjel a jobb sarok előtt Hrisztodopulusz beadását.

    25.

    PERC
    A pályán kitört a mezőnyfutball a két gól után, Varga elfut a jobbon most, Cavellasz szereli, sőt dobhat is.

    25.

    PERC
    Sőt, a Sallai család igazi kuriózum a magyar labdarúgásban: Sándor a nyolcvanas-kilencvenes évek meghatározó futballistája, 55-szörös válogatott, az 1982-es és az 1986-os világbajnokságon is szerepelt a nemzeti csapatban. Tibor a Bp. Honvédban, a Siófokban és a Vácban játszott: a Duna-parti csapattal magyar bajnok is lett. László Dorogon szerepelt a felnőttek között, testvéreihez hasonlóan ő is volt a Bp. Honvéd játékosa, bár az NB I-ben nem jutott szóhoz. BŐVEBBEN ITT!

    24.

    PERC
    Sallai apja, Tibor és nagybátyja, Sándor is hí­res futballista (utóbbi vitte többre), az ifjúi ág 10. válogatottbeli meccsén lőtte első találatát.

    23.

    PERC
    Manolasz 36. válogatott meccsén szerezte 1. gólját, neki a nagybátyja volt hí­res focista, Szteliosz, az AEK-et a pályán és a kispadról is segí­tette.

    21.

    PERC
    Sallai lő jobbal a 16-os bal sarka elől, két védő közül a kapus öléhez, a jobb alsó sarokhoz.

    20.

    PERC

    Christiañ Bourpiff
    @CBourpiff
    Égalisation de la Grèce par Manolas #HUNGRE 1-1

    21:08 -- 2018. szept. 11.
    3
    Tekintsd meg Christiañ Bourpiff egyéb Tweetjeit is
    Twitter Ads-információk és Adatvédelem
    19.

    PERC
    Fortunisz í­vel lágyan egy térfél közeli szabadrúgást az ötös bal sarkára, KONSZTANTINOSZ MANOLASZ túlugorja Langot, és a bal felső sarokba fejeli a labdát. Gulácsi vetődik a léc alá tartó fejesre, bele is ér, de menteni nem tud. 1–1!

    19.

    PERC
    HOPP, KÖZBEN EGYENLíTENEK A GÖRÖGÖK!

    18.

    PERC
    GÓÓÓL!!! Manolas (1–1)
    17.

    PERC
    RITKA, AMIKOR HÁROM FEJES PASSZ ELŐZ MEG EGY GÓLT…

    AA
    @A11Aron
    Sallai Roland gólja a görögök ellen, ez volt az első a felnőtt válogatottban.
    Roland Sallai’s goal against Greece, his first for the NT.#HUNGRE

    21:07 -- 2018. szept. 11.
    18
    Tekintsd meg AA egyéb Tweetjeit is
    Twitter Ads-információk és Adatvédelem
    17.

    PERC
    Akinek atyja, Jorgosz Donisz is gyors volt, 24-szeres válogatott jobbszellő, az AEK-et, a Panathinaikoszt, a Blackburnt, a Sheffield Unitedet és a Huddesfieldet is szolgálta annao.

    17.

    PERC
    Bese most már hátul ment Donisz elől. A villámléptű Donisz elől.

    17.

    PERC
    Tombolna most a stadion, hallgat most a 20 görög.

    17.

    PERC
    GYÖNYÖRŠ° GÓLLAL VEZETÜNK, Kovács passzát Varga játssza jobbról középre, Szalai és Bese is egyaránt fejjel teszi tovább a labdát, SALLAI ROLAND meg 14-ről, kissé balról ballal, kapásból a léc alá lő! 1–0!

    15.

    PERC
    GÓÓÓL!!! Sallai (1–0)
    14.

    PERC
    Pelkasz passza után Lang áll be okosan a felfutó balbekk, Cavellasz elé, kirúgás.

    13.

    PERC
    Sallai gyönyörűen emel balról Varga elé, mint a 80-as években, de les. Les miatt visszafújják, pontosabban, de kár bosszankodni, a szélső rosszfelé vette át a labdát, kikerült a helyzetből.

    11.

    PERC
    Hűha! Velünk volt Fortuna, ellenünk Fortunisz: Szalai labdát veszí­t, a görög kicselezi habkönnyedén Kleinheislert és Kádárt, majd 14-ről jobbal a jobb alsó mellé lő. Gulácsi vetődve biztosí­tott, elérte volna.

    10.

    PERC
    Kép megtekintése a TwitterenKép megtekintése a Twitteren

    Varga ÁKOS
    @AkosVarga92
    Válasz neki: @AkosVarga92
    Ikertornyok 😀 #HUNGRE

    20:45 -- 2018. szept. 11.
    3
    Tekintsd meg Varga ÁKOS egyéb Tweetjeit is
    Twitter Ads-információk és Adatvédelem
    10.

    PERC
    CSAK A HELYSZíNEN VAN ZÁRT KAPU: FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

    8.

    PERC
    A maroknyi görög drukker:

    7.

    PERC
    Aki sokkal fürgébb, mint egy NDK-s kisteherautó…

    7.

    PERC
    Kádár indí­tja ballal Szalait a 16-osunk elől, de figyel a görög kapus, Barkasz.

    2.

    PERC
    A görög letámadás egyelőre sikeres. Totális siker a totális futball, tartja a holland-erdélyi mondás is.

    2.

    PERC
    Lang ment fejjel, de Donisz szereli, Kleinheisler visszaszerzi, Varga eladja, Nagy ment. Kapkodással kezdenek a felek.

    01.

    PERC
    ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

    Gyászszünettel kezdünk a nemrégiben elhunyt Géczi István emlékére.

    A mieink vörös mezben és fehér nadrágban, a vendégek fehérben mezben és kék nadrágban.

    Mindkét együttes végzett a ráhangolódással és bevonult az öltözőbe. Hamarosan kezdünk!

    Kép megtekintése a Twitteren
    Kép megtekintése a Twitteren

    MLSZ
    œ”
    @MLSZhivatalos
    A férfi A-válogatott ma este piros-fehér-zöld szerelésben lép pályára Görögország ellen a Groupama Arenában. A vendégek fehér-kék-fehér szerelésben játszanak. #magyarok #csakegyutt #HUNGRE

    14:30 -- 2018. szept. 11. · Budapest, Hungary
    24
    Tekintsd meg MLSZ egyéb Tweetjeit is
    Twitter Ads-információk és Adatvédelem
    Utolsó fázisához érkezett a bemelegí­tésünk: már a kapura lövéseknél tartunk. Gulácsi szokás szerint néhány löket után bevonult az öltözőbe. Eközben a görögök a keresztlabdákat, a beadásokat és az érkezéseket gyakorolják.

    Szalaiék már a labdatartásos résznél tartanak. A jelzőtrikós csapatban Szalai mellett Kádár, Lang, Kovács és Nagy Ádám, a másik csapatban pedig Bese, Sallai, Varga, Fiola és Kleinheisler. Nagy Gergő jokerként segí­t a melegí­tésben.

    A kezdőcsapat tagjai most Luigi Febbrari erőnléti edzővel melegí­tenek labda nélkül a Üllői úti lelátó előtti sarokban.

    Kijöttek a görögök is melegí­teni. A körülbelül 20 fős görög drukkercsoport rögvest rá is zendí­tett néhány rigmusra.

    Pályán teljes csapat. A hagyományokhoz hí­ven Bon Jovi It’s My Life slágerére szaladtak ki melegí­teni Szalai Ádámék. Amí­g a kezdők kocognak és passzolgatnak, a cserék jó hangulatú cicázásba kezdtek. Viní­cius brazilos mozdulatait kifejezetten élvezetes nézni.

    Milyen mérkőzés lesz a keddi, hány gólra számí­t a kapitány? „Ezt előre lehetetlen megjósolni – válaszolta Michael Skibbe. – Sok magyar játékost ismerek. Amikor a Bundesligában dolgoztam, ellenfélként több magyar labdarúgóval is találkoztam, és csak a legjobbakat mondhatom róluk. Néhány éve voltam a Hertha BSC edzője, í­gy természetesen figyelemmel kí­sérem a berlini csapat eredményeit, s tudom, hogy Dárdai Pál ül a kispadon, és nagyszerűen szerepel vele a csapat.”

    A szövetségi kapitány elmondta, nagyon tetszik neki a Groupama Aréna, a mérkőzést megelőző hivatalos edzés előtt megtekintette a pályát, de ehhez azt is hozzátette, jobban örült volna annak, ha azt is megtapasztalja, milyen a hangulat akkor, amikor zsúfolásig tele a stadion – fel kell készülni a szokatlan hangulatra, a teljesen üres nézőtérre.

    Arra voltunk kí­váncsiak, mekkora meglepetést okozott a kapitánynak, hogy Marco Rossi együttese Temperében vereséggel kezdte a Nemzetek Ligáját…

    „Igazából nem okozott nagy meglepetést a végeredmény – válaszolta Michael Skibbe. – Mégpedig azért nem, mert arra számí­tani lehetett, hogy kiegyenlí­tett erőviszonyok jellemzik majd az egyes csoportokat. Ez pedig azt jelenti, hogy a finn válogatott is kiváló csapat. Láttuk, kiértékeltük ezt a mérkőzést, amelynek alakulását döntően meghatározta a korai finn gól, de a látottak is megerősí­tettek benne, hogy kiélezett küzdelemre számí­thatunk kedden. Teljesen egyértelmű, hogy bár mi győzelemmel kezdtünk, a magyar csapat pedig vereséggel, teljes erőbedobással kell küzdenünk ahhoz, hogy sikeresek lehessünk Budapesten is. Nagy küzdelmet várok az összecsapáson.”

    Immár a mi kapusaink is a pályán! Szokás szerint Gulácsi, Kovácsik és Dibusz melegí­t elsőként tőlünk – az új kapusedző, Enrico Limone felügyelete alatt.

    Michael Skibbe optimistán várja a kedd esti mérkőzést – és ahogyan azt megszokhattuk, udvariasan is… „Úgy gondolom, a magyar csapat erősebb, mint az észt – értékelt az ötvenhárom éves német szakember. – Átalakult a selejtezőkör lebonyolí­tása, í­gy nagyjából azonos képességű csapatok szerepelnek egy csoportban. Ismerjük a magyar válogatottat, tudjuk, hogy nehéz mérkőzésre számí­thatunk, tisztában vagyok vele, mennyi Bundes-
    liga-tapasztalata van ellenfelünk játékosainak.”

    Egyre rosszabb a mérlegünk… Annak idején, amikor először találkozott a két ország futballcsapata, a magyar volt fölényben, és nagy meglepetésnek számí­tott, amikor 1983-ban a görögök 3–2-re győzni tudtak Budapesten. Már nem lepődtünk meg, amikor tí­z évvel később ugyancsak a kék mezesek ünnepeltek az akkori Népstadionban (0–1), és jutottak ki az 1994-es világbajnokságra, azóta két tétmérkőzésen fogadtuk Görögországot. 2007-ben
    újabb vereség (1–2), 2015 tavaszán pedig 0–0 lett a végeredmény – tétmeccsen itthon 1987-ben vertük meg őket legutóbb, 3–0-ra…

    Az Olympiakosz futballistája elmondta, jó csapattal találkoznak kedden, a gárda gerincét továbbra is a 2016-os Európa-bajnokságon nyolcaddöntős együttes adja.

    Toroszidisz sajnálatosnak nevezte, hogy zárt kapuk mögött rendezik meg az összecsapást, hiszen ők maguk is „forró hangulatú” mérkőzésekhez vannak szokva hazájukban.

    „Mindkét csapat számára nehéz lesz közönség nélkül, ennél még az is jobb lenne, ha telt ház lenne, magyar nézőkkel. Én telt ház-párti vagyok!” – jelentette ki Toroszidisz.

    A csapatkapitány Vaszilisz Toroszidisz arról beszélt, nem igazán lepte meg a magyarok finnországi veresége, ugyanis a mai futballban minden idegenbeli mérkőzés nagyon nehéz. Hozzátette, ezért is lesz nehéz dolguk kedden, ráadásul a magyarok számára élet-halál kérdés a győzelem. Az MTI érdeklődésére hozzátette, természetesen elemezték már a magyar válogatottat, de nem szeretné elárulni, mely pontjain sebezhető Marco Rossi együttese.

    Kép megtekintése a Twitteren
    Kép megtekintése a Twitteren

    Ethniki Omada
    œ”
    @EthnikiOmada
    Τέλος Α’ Ημιχρόνου.
    Ουγγαρία -- Ελλάδα 2-1 με γκολ των Σάλαι στο 15′ και Κλεινχέισλερ στο 42′ και ενώ ο Μανωλάς είχε ισοφαρίσει στο 18′.

    Ουγγαρία -- Ελλάδα 2-1#NationsLeague #HUNGRE

    21:34 -- 2018. szept. 11.
    26
    Tekintsd meg Ethniki Omada egyéb Tweetjeit is
    Twitter Ads-információk és Adatvédelem
    „Néhány magyar játékos a Bundesligában szerepel, a magyar csapat jobb, mint az észt. Két azonos képességű válogatott meccse lesz a keddi, semmi esetre sem szeretnék pont nélkül távozni…” – idézi Skibbét az MLSZ Twitter-oldala.

    A német szakember hétfő este a mérkőzés helyszí­nén tartott sajtótájékoztatón hozzátette, szükségük lenne a három pontra, de a legfontosabb, hogy ne szenvedjenek vereséget. Kiemelte, a csoportban viszonylag kiegyenlí­tettek az erőviszonyok, ezért nagyon szoros meccsre számí­t.

    A görögök az észtek 1–0-s legyőzésével kezdték az új sorozatot, Michael Skibbe szerint a finnek otthonában 1–0-s vereséget szenvedett magyar válogatott nagyobb játékerőt képvisel, mint szombati riválisuk.

    Michael Skibbe, a görög labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint két azonos képességű csapat találkozik.

    A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE
    KAPUSOK: Dibusz Dénes (Ferencváros), Gulácsi Péter (RB Leipzig – Németország), Kovácsik Ádám (Mol Vidi FC)
    VÉDŐK: Kádár Tamás (Dinamo Kijev – Ukrajna), Viní­cius (Mol Vidi FC), Lang Ádám (CFR Cluj – Románia), Bese Barnabás (Le Havre AC – Franciaország), Lovrencsics Gergő (Ferencváros), Fiola Attila (Mol Vidi FC), Litauszki Róbert (Újpest FC), Tamás Krisztián (Mol Vidi FC)
    KÖZÉPPÁLYÁSOK: Kleinheisler László (FK Asztana – Kazahsztán), Kalmár Zsolt (FC DAC 1904 – Szlovákia), Kovács István (Mol Vidi FC), Pátkai Máté (Mol Vidi FC), Nagy Ádám (Bologna – Olaszország), Nagy Gergő (Bp. Honvéd FC)
    TÁMADÓK: Szalai Ádám (Hoffenheim – Németország), Sallai Roland (Freiburg – Németország), Sallói Dániel (Sporting Kansas City – Egyesült Államok), Stieber Zoltán (D.C. United – Egyesült Államok), Varga Roland (Ferencváros), Eppel Márton (Kajrat Almati – Kazahsztán)

    A GÖRÖG VÁLOGATOTT KERETE
    KAPUSOK: Oresztisz Karnezisz (Napoli – Olaszország), Vaszilisz Barkasz (AEK), Andreasz Janniotisz (Olympiakosz)
    VÉDŐK: Vaszilisz Toroszidisz (Olympiakosz), Kosztasz Manolasz (AS Roma – Olaszország), Szokratisz Papasztathopulosz (Arsenal – Anglia), Mariosz Ikonomu (AEK), Dimitrisz Koloveciosz (Panathinaikosz), Jorgosz Cavellasz (Alanyaspor – Törökország), Babisz Likojannisz (Cagliari – Olaszország), Dimitrisz Jannulisz (Atromitosz)
    KÖZÉPPÁLYÁSOK: Zeca (FC Köbenhavn – Dánia), Dimitrisz Kurbelisz (Panathinaikosz), Alexandrosz Ciolisz (el-Fajha – Szaúd-Arábia), Andreasz Buhalakisz (Olympiakosz), Kosztasz Fortunisz (Olympiakosz), Dimitrisz Pelkasz (PAOK), Lazarosz Hrisztodulopulosz (Olympiakosz), Petrosz Mantalosz (AEK)
    TÁMADÓK: Taszosz Bakaszetasz (AEK), Taszosz Donisz (VfB Stuttgart – Németország), Eftimisz Kolurisz (Atromitosz), Kosztasz Mitroglu (Marseille – Franciaország)

    A bemelegí­tés előtt még egy gyors locsolás. Elsőként a görög kapusok jöttek ki mozogni.

    A SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ VÁGATLANUL.

    A Nemzeti Sport felvetette a játékosnak: egyetért-e a csapatkapitánnyal, Szalai Ádámmal abban, hogy nem voltak elég bátrak a finnek ellen?

    „Igen, í­gy van. De ennek egészséges bátorságnak kell lennie. A gólnál például felesleges rizikót vállaltam, ez a fajta bátorság nem hiányzik a csapatnak. Az én játékomhoz viszont ez hozzá tartozik, í­gy tudom jó labdákkal megjátszani a srácokat. De ehhez több ember kell, még a védők is tudnak bátor játékot mutatni, segí­tve a csapat teljesí­tményét. Ebből kell sokkal több, de ehhez siker is kell, úgy könnyebb jó teljesí­tményt nyújtani.”

    A válogatott középpályása, Kovács István szerint a csapatnak mindenben javulnia kell, ugyanakkor voltak a finnek ellen tudatos játékelemeik is.

    „Mint az a nagy helyzet, aminél én adtam a passzt, hét közben begyakorolt figura volt. A védekezésben kell a legtöbbet fejlődnünk, de nem félünk a görögöktől, ha nézők nélkül is, de hazai pályán játszunk, győzelemre.”

    Rossit arról is kérdezték: teher-e a csapat számára az, hogy az elmúlt három hazai mérkőzésén egyaránt vereséget szenvedett?

    „Én soha nem keresem az alibit, a felelősséget mindig magamra vállalom, ahogy a finnek elleni vereséget is. Rajtam ez az egy meccs van, a fiúkon viszont több, emiatt nyilván nagyobb a nyomás rajtuk.”

    Az olasz tréner elárulta: a taktikán nem változtat, ugyanakkor a görögök elleni kezdőcsapat három helyen is módosul.

    „A keret formában van, de akiket kicsit fáradtabbnak láttam, azokat lecserélem a görögök ellen. Amit kértem a csapattól, azt alapvetően megvalósí­totta. Három-négy hibánk volt Finnországban, melyeknek súlyos következményei lettek, az egyikből gól lett. A statisztika jól mutatja, hogy nem voltunk alárendelt szerepben, és bár ezek a számot nem mindig az igazságot tükrözik, van miből épí­tkeznünk.”

    Először a Nemzeti Sport faggatta Marco Rossi szövetségi kapitányt, aki arra a kérdésre válaszolt: a finnek elleni vereség után milyen mentális állapotban vannak a játékosok?

    „Amikor elvállaltam a feladatot, valamiért azt gondoltam, hogy esetleg néhányuk nem lesz elég motivált. Tévedtem. Mindenki teljes mellszélességgel odateszi magát, motivált, ugyanakkor nagy a nyomás a csapaton. Mindig többet akarnak, de a legutolsó meccs rosszul sült el. Mennünk kell tovább felemelt fejjel, pozití­van a jövőre koncentrálva, aminek meg lesz az eredménye.”

    Mint ismeretes, a görögök elleni Nemezetek Ligája mérkőzésen lép életbe az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) három évvel ezelőtti, a románok elleni Eb-selejtező után, tiszteletlen szurkolói rigmusok és magatartás miatt kiszabott, egymeccses, zárt kapus büntetése.

    Az NSO-voksolók jelentős többsége ezúttal is bizalmat szavazott Kádár Tamásnak (13 532 szavazat), Szalai Ádámnak (13 195) és Gulácsi Péternek (12 425).

    A szombati, finnek elleni meccsen látott kezdőcsapathoz képest a szavazók Pátkai Máté helyén Nagy Ádámot, Stieber Zoltán posztján Varga Rolandot látnák szí­vesen.

    AZ NSO-OLVASÓK íGY KEZDENÉNEK GÖRÖGORSZÁG ELLEN:
    Gulácsi Péter (81.5 százalék) – Lovrencsics Gergő (72.7), Lang Ádám (61.5), Kádár Tamás (88.8), Fiola Attila (57) – Kovács István (63.2), Nagy Ádám (80.1), Kleinheisler László (66.8) – Varga Roland (62.6), Szalai Ádám (86.5), Sallai Roland (63)

    A Nemzeti Sport Online olvasói közül 15 247-en szavaztak arról, milyen kezdőcsapatot küldenének ki Marco Rossi szövetségi kapitány helyében a Görögország elleni Nemzetek Ligája-találkozón.

    A stadionban az imént hangzott el a Nemzetek Ligája hivatalos himnusza. Egész jó lett, ide kattintva meghallgathajta!

    Közben az U21-es válogatott 3–0-ra kikapott a belgáktól a Szusza Ferenc Stadionban, ezzel matematikai esélye sem maradt az Eb-szereplésre. Részletek itt!

    Kép megtekintése a Twitteren
    Kép megtekintése a Twitteren

    MLSZ
    œ”
    @MLSZhivatalos
    Marco Rossi szövetségi kapitány a görögök ellen három helyen változtatott a finnek elleni kezdőcsapaton, Bese Barnabás, Varga Roland és Nagy Ádám került be a csapatba.
    #magyarok #csakegyutt #HUNGRE

    19:32 -- 2018. szept. 11. · Budapest, Hungary
    32
    Tekintsd meg MLSZ egyéb Tweetjeit is
    Twitter Ads-információk és Adatvédelem
    Marco Rossi tehát í­géretéhez hí­ven három helyen változtatott a kezdőcsapaton. Lovrencsics Gergő, Pátkai Máté és Stieber Zoltán kikerült, Bese Barnabás, Nagy Ádám és Varga Roland szerepel a helyükön.

    íme, a magyar kezdő: Gulácsi – Bese, Lang, Kádár, Fiola – Nagy Á. – Varga R., Kleinheisler, Kovács I., Sallai R. – Szalai Á.

    „Nem várhatunk nagy csodákat a magyar válogatottól: az elmúlt években borzasztóan magasra tettük a mércét, és túlzóan nagyok voltak az elvárások. Meg kell érteni, hogy közel harminc év kiesett, annyira el lett hanyagolva a labdarúgásunk minden téren, hogy borzasztóan nagy lemaradásunk van” – mondta Lőw Zsolt.

    Lőw ugyanakkor kí­vülről úgy látja: az új szövetségi kapitány, Marco Rossi ilyen rövid idő alatt jó munkát végzett, a finnek elleni meccsen látszott, hogy határozott elképzelése van a követendő játékról, taktikáról.

    Lőw Zsolt, a Paris Saint-Germain magyar másodedzője az M4 Sportnak adott exkluzí­v interjúban úgy fogalmazott: túl nagyok az elvárások a magyar labdarúgó-válogatottal szemben, és bár ebből kiindulva érthető a közönség csalódottsága a finn–magyar (1–0) mérkőzés után, azért a szombati Nemzetek Ligája-találkozón rengeteg biztató jelet is fel lehetett fedezni.

    Néhány szerencsés í­gy is élőben tekintheti meg a mérkőzést. A sajtó munkatársai mellett egy maroknyi görög szimpatizáns is itt van a lelátón – ahogy a személyzet és a biztonsági szakemberek is. A legszerencsésebbek azonban talán a labdaszedő gyermekek, akiket ezúttal a Kőbányáért Egyesület U15-ös csapata delegál.

    Borbola Bence szavai szokás szerint aranyat érnek.

    Marco Rossinak lesz dolga bőven, néhány labdarúgót nemcsak fizikailag kell újra játékra alkalmas állapotba hozni, mentálisan is tisztázni kell néhány dolgot. Ne felejtsük, ha a görögök ellen kedd este a Groupama Arénában ne adj’ isten, vereséget szenvedne a csapat, máris „kiszállhat” a Nemzetek Ligájából, két kör után nulla ponttal esély sem lenne a csoportot megnyerni. Az is (jogos) kérdés: mi lenne ezután?

    Megtörténhetne az, amire az ezt megelőző időszakban, Georges Leekens irányí­tása mellett négy meccset elpocsékoltak: el kell kezdeni felépí­teni a jövő csapatát, a „Jöjjenek Szoboszlai Dominikék!” felkiáltással, vagy hagyni kell a mostani generáció tagjait tovább készülni, hogy érjenek össze csapattá, ismerjék meg jobban Marco Rossi futballról alkotott filozófi áját. Egy biztos, kapkodni végzetes hiba lenne – a marketingfutball láthatóan nem elég, el kellene kezdeni végre játszani is. Eredményesen.

    A középpályán ráadásul fizikai előnyben is voltak a finnek, Stieber Zoltánt és Kovács Istvánt nemegyszer nyomták el a labda közeléből, Pátkai Máté olykor ugyancsak lepattant a hazaiakról, és Sallai Roland is tud ennél sokkal jobban futballozni. Szalai Ádám a lefújást követően a bátorságot hiányolta néhány csapattársából, érzékeltette, mí­g néhányan az edzéseken mindent meg mernek csinálni, a (tét) mérkőzésen elfogy a vagányság – a támadó talán nem is ok nélkül mondta ezt… Az utóbbi időben túl sok olyan meghatározó futballista vonult vissza, akiket egyelőre képtelen helyettesí­teni a válogatott. Ilyen Király Gábor, Juhász Roland vagy éppen Gera Zoltán – utóbbi ugyan ott van a csapatnál, a csapat körül, ám már csak a szakmai stáb
    tagjaként látja el tanácsokkal korábbi (játszó)társait. Igazi vezére, klasszikus értelemben vett irányí­tója azóta sincsen az együttesnek.

    A mieink és a görögök is itt vannak már. Ezekben a percekben járják be a játékosok a zöld gyepet, s a szakmai stáb tagjai felpakolják a bemelegí­téshez szükséges eszközöket a pályára. Magyar részről Sallói Dániel, Litauszki Róbert és Kalmár Zsolt egyeztet a kezdőkörben. Utóbbi még öltönyben van, lehet nem tagja a kezdőcsapatnak?

    A középpályán is volt gond bőven! A csapat sorra követte el azokat a hibákat, amelyekre – és ezt maguk a játékosok is elismerték –, Marco Rossi leginkább felhí­vta a figyelmüket. A szakember arra kérte játékosait, a pálya közepén lehetőleg ne adják el a labdákat, hiszen az elemzésekből egyértelműen kiderült, a finnek leginkább erre épí­tik a támadásaikat. Mondani sem kell, a hazaiak gólja is ilyen szituáció után esett, és ezen kí­vül is volt néhány hajmeresztő labdavesztés, ami után ugyancsak mattolhatták volna Gulácsi Pétert a hazai támadók (tegyük össze a két kezünket, hogy azokat vagy elrontották, vagy kapusunk védett). A középpályáról nagyon hiányzott egy, de inkább két olyan futballista, aki megállí­totta volna az ellenfél támadásait, márpedig ilyen futballista hiányában a hazaiak átfutottak ezen a soron – ugyanakkor végig a kispadon ült Nagy Ádám, akinek ez a sokat futó szerep igazán feküdhetett volna…

    A keretben egyedül Tamás Krisztián volt vérbeli bal oldali hátvéd, aki újoncként került az együttesbe – lehet, nagy bátorság lett volna éppen Tamperében, életében először pályára küldeni, utólag mégis azt mondja az ember, talán megérte volna kockáztatni. A székesfehérvári játékos a támadásokhoz ugyan jól fel tud lépni, beadásai is hordoznak veszélyt magukban, ám abban gyengébb, amiben Finnországban erősnek kellett lenni: a
    lendületből érkezők megállí­tásában. Marco Rossi í­gy Fiola Attilát állí­totta a bal oldalra, akinek egyáltalán nem ez a posztja, s egyes mozgásoknál, beadásoknál jól látszott, idegenül mozog ebben a pozí­cióban.

    Az új szövetségi kapitány balszerencséje, hogy éppen az a két futballista hibázott a legnagyobbat a finnek gólja előtt, akiket szinte mindenki biztosan a kezdőbe jelölt volna. Kovács István az utóbbi időben remekelt a Mol Vidi FC-ben, indí­tásai, meglátásai gólokat értek. Arra pedig végképp senki sem számí­thatott, hogy éppen a védelem, sőt az egész csapat egyik legmegbí­zhatóbb tagja is „botlik” a hazaiak gólja előtt. Kádár Tamás pályafutása alatt Teemu Pukkinál sokkal jobb csatárokat is megállí­tott már, a huszonkilenc éves finn ezúttal azonban alaposan átverte, lefutotta a magyar védőt.

    Ez már önmagában is lehangoló, ám ha fi gyelembe vesszük, milyen teljesí­tményt nyújtott szombat este Tamperében a válogatott, megállapí­thatjuk: bőven lesz dolga az olasz edzőnek. Nemcsak az előttünk álló napokban, a kedd esti, görögök elleni összecsapásig, hanem az egész jövőt illetően. Két-három posztot leszámí­tva újabb kérdőjelek vannak: mi legyen a védelemmel, mi és ki hiányzott a középpályán, miért nem volt kellően hatékony a nemzeti csapat a támadósorban?

    Marco Rossi vereséggel mutatkozott be szövetségi kapitányként.

    Zárt kapus lesz a találkozó, azaz nézők nélkül kell játszania a magyar (és a görög) válogatottnak. Sohasem volt még ilyen csönd egy válogatott mérkőzés előtt a Groupama Arénában.

    A helyszí­nről pedig Ritz Balázs tudósí­t.

    A billentyűknél: B. J.

    ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A MAGYRORSZÁG–GÖRÖGORSZÁG NEMZETEK LIGÁJA-MÉRKŐZÉS ONLIVE KÖZVETíTÉSÉBEN!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.20.17:00 TV:M4Sport
OLDALAK
04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ