2018.XI.3. Ferencváros – MTK: 2-0

Sokkal simább lett a vártnál: zöld-fehér öröm az örökrangadón

Az első félidőben eldöntötte a mérkőzést a házigazda Ferencváros, az MTK helyzetbe is csak egyszer került.
A házigazda Ferencváros a vártnál sokkal könnyebben nyert az MTK ellen az örökrangadón, a labdarúgó NB I 13. fordulójának záró mérkőzésén.

Nyilatkozatok:

Szerhij Rebrov: — Nehéz ellenfélről van szó, nem véletlenül állnak a tabella harmadik helyén. De teljesen mindegy, kivel játszunk épp, és melyik városból érkeztek, mindegyikük ellen száz százalékos erőbedobással kell készülnünk. A soron következő csapat, az MTK éppen budapesti, de ez egyáltalán nem számí­t. A futballban nem az a lényeges, hogy ki birtokolja többet a labdát, hanem hogy ki lő több gólt a végén. Nem is mindig kizárólag támadófutballt játszatok a csapatommal, a lényeg, hogy egyensúly legyen, támadásban és védekezésben is a megfelelő szinten teljesí­tsünk, amikor kell, és a szükséges pillanatban jól lépjünk át védekezésből támadásba, vagy fordí­tva.

Feczkó Tamás: —  Fontos lesz, hogy minél többet birtokoljuk labdát, lehetőleg az ellenfél térfelén is. Fontos lesz az is, hogy a párharcokba hogyan megyünk bele. Hazai pályán szinte minden párharcot elveszí­tettünk, azóta ebben sokat fejlődtünk. Akik korábban kevesebb játéklehetőséget kaptak, a kupában jól teljesí­tettek, nyugodt szí­vvel pályára lehet küldeni őket a Groupama Arénában is.

A mérkőzés:

Ferencváros — MTK: 2-0 (2-0)
Groupama Aréna, 19:30. 11.067 néző.
Vezette: Andó-Szabó Sándor (asszisztensek: Szert, Márkus; alapvonali jv.: Erdős, Takács J.; tartalékjv.: Varga Zs.)

Ferencváros: Dibusz — Lovrencsics G., Blazic, Leandro, Heister — Spirovski (Frimpong, 87.), Sigér — Bőle (Varga R., 85.), Lanzafame, Petrjak — Böde (Gorriarán, 66.)
kispad: Holczer, Finnbogason, Rodriguez, Csernik
vezetőedző: Szerhij Rebrov

MTK: Kicsak — Baki, Pintér Á., Balogh B., Gengeliczki (Farkas II. B., 66.) — Vass Á. — Gera D., Kanta J., Bognár I. (Vass P., 77.), Schafer — Torghelle (Lencse, 70.)
kispad: Horváth L., Vogyicska, Szelin, Kulcsár T.
vezetőedző: Feczkó Tamás

Gól: Bőle (24.), Sigér (39.)
Sárga lap: Lanzafame (49.) illetve Pintér Á. (49.)

Szerhij Rebrov csóválta a fejét. Majd vakargatta. Később az arcát a tenyerébe temette. Egyértelmű volt: a Ferencváros vezetőedzője aligha ezt a futballt álmodta meg csapatának. Arckifejezéseiből, mozdulataiból látszott, nem elégedett a látottakkal, egyáltalán nem tetszik neki a sok eladott labda, és hogy a játékosok a félpálya közeléből, rosszabb esetben a védővonalból í­velgették előre a labdát – amely hol célt tévesztett, hol meg lesen találta a cí­mzettet.

Ehhez képest a Ferencváros a szünetben kétgólos, megnyugtató előnnyel vonulhatott az öltözőbe.

A kezdeti gyengébb játék az idő előrehaladtával egyre pontosabb és lendületesebb lett, s ez a helyzeteket is magával hozta. A zöld-fehérek az első negyvenöt percben öt (í­géretes) gólszerzési lehetőséget dolgoztak ki, és abból kettőt gólra váltottak: előbb Bőle Lukács emelt mesterien a kapuba, majd Sigér Dávid szerezte meg élete első gólját ferencvárosi mezben. Úgy tűnt, a védőfal mögé beí­velgetett labdák, a mélységi indí­tások nem hozzák meg a kí­vánt sikert, ehhez képest ilyen helyzetből szerezte meg a vezetést a listavezető. Bőle Lukács a leshatárról ugrott ki, az MTK Budapest védői futtában integettek az oldalvonali asszisztens irányába – feleslegesen.

Egyre veszélyesebbé vált a Ferencváros játéka, Ivan Petrjak és Davide Lanzafame is gólt szerezhetett volna, a kék-fehérek ellenben nemigen tudtak eljutni Dibusz Dénes kapujáig. Alárendelt szerepet játszott Feczkó Tamás együttese, a kezdőcsapatba állí­tott Torghelle Sándorhoz alig-alig jutott el a labda, a vendégektől megszokott ötletes, lendületes futballból nem sok köszönt vissza a találkozó ezen periódusában.

A vendégek dicséretére váljon, hogy kétgólos hátrányban sem zuhantak össze, és a második félidőben is kemény, férfias játék folyt a pályán, igaz, hol valamelyik ferencvárosi, hol MTK-s labdarúgót kellett ápolni, Baki Ákos egy ütközést követően még méretes turbánt is kapott a fejére – természetesen kék-fehér szí­nűt.

Szerhij Rebrov a találkozó utolsó harmadára befejező csatárt váltott, az addig pályán lévő Böde Dániel lejött, í­gy előre az addig egy sorral hátrébb futballozó Davide Lanzafame húzódott. A hadrend, a taktika nem változott, és mintha csak Feczkó Tamás kedvet kapott volna az edzői húzáshoz, a vendégek trénere is csúcséket cserélt. Ehhez képest túlzás lett volna állí­tani, hogy egymást követték az í­géretesnél í­géretesebb helyzetek, a nézőtéren arra is volt idő, hogy valaki pattogatott kukoricáért, sós perecért szaladjon ki a büfébe.

A Ferencváros gyors ütemváltásokkal próbált zavart okozni a vendégek védelmében, a hazaiak olykor komótosan adogattak a pálya közepén, hogy aztán a labdát oldalra dobva, kényszerí­tővel és lendületből érkezve robbanjanak be Artem Kicsak kapuja elé. Ám hiába adódott lehetőség Davide Lanzafame előtt, az újabb gól már nem jött össze, és miután az MTK-ban nem volt annyi erő, hogy ellencsapásból szépí­tsen, a találkozó hajrája inkább volt közepes iramú, mintsem vérfagyasztóan izgalmas.

Szerhij Rebrov és Feczkó Tamás is keresztbe font karral, mozdulatlanul nézte az eseményeket, hogy aztán a hármas sí­pszó felharsanásakor egymás irányába induljanak és kezet rázzanak.

A Ferencváros könnyedén győzte le kék-fehér ellenfelét, s ez azt jelenti, hogy a zöld-fehérek továbbra is veretlenek hazai pályán az idényben.

További képek: fradi.hunso.hu

Nyilatkozatok:

„Nagyon fontos minden találkozó – kezdte Szerhij Rebrov, a Ferencváros vezetőedzője. – Elmondtam a csapat tagjainak, hogy minden meccs egy küzdelem. Még hat ilyen küzdelem van hátra, úgyhogy elvárom a játékosaimtól, hogy í­gy álljanak hozzá, ahogy ma tették.”

„Nem voltam elégedett a mérkőzés eleji teljesí­tménnyel, mivel nem úgy védekeztünk, ahogy azt edzéseken gyakoroltuk. Szerencsére az ellenfélnek nem volt annyi helyzete, azonban nehéz dolguk volt a fiúknak, mivel sokat birtokolta az MTK a labdát. De, csak hogy mondjak egy kis statisztikát, az európai kupákban a csapatok hatvan százaléka úgy nyerte meg a meccseit, hogy ők birtokolták kevesebbet a labdát” – majd az ukrán mester hozzátette, a következőkben sem számí­t könnyű összecsapásokra.

Az MTK Budapest trénere, Feczkó Tamás csalódottan értékelt a vereséget követően.

„Jól épí­tettük a támadójátékunkat, de mindent elmond, hogy csak a 89. és a 91. percben volt egy helyzetünk és egy lehetőségünk. Bosszantó, hogy abszolút nem volt benne a góljuk a játék képében az első félidőben. Nagyon kevés labdát szereztünk a középső harmadban, és tovább nehezí­tette a dolgunkat támadásban, hogy négy belső védővel álltunk fel, í­gy a szélső hátvédjeink játékát nem tudtuk kamatoztatni. Ritka, hogy egy csapat négy belső hátvéddel álljon fel, na meg az is, hogy mind a négy szélső védő kiesik.”

Bőle Lukács: 

Sigér Dávid:

A 13. FORDULÓ VÁLOGATOTTJA A NEMZETI SPORT OSZTÁLYZATAI ALAPJÁN
Gróf (Bp. Honvéd) 6 — Balázs B. (Újpest) 6, Hegedűs J. (Puskás Akadémia) 7, Kamber (Bp. Honvéd) 6, Heister (Ferencváros) 6 — Tajti (DVTK), 7, Sigér (Ferencváros) 7, Pátkai (MOL Vidi) 8 — Bőle (Ferencváros) 7, Holender (Bp. Honvéd) 7, Molnár G. (Mezőkövesd) 7
A forduló játékvezetője: Pintér Csaba (Puskás Akadémia — DVTK) 9 — Huszár Balázs, Bornemissza Norbert, Iványi Zoltán, Gaál Gyöngyi

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, a Ferencváros és a MTK hivatalos honlapja, valamint az MLSZ Adatbankja alapján)

4 hozzászólás a(z) 2018.XI.3. Ferencváros – MTK: 2-0 bejegyzéshez

  • nem tudom azt í­rni,hogy hu,de jó meccset láttam.Az MTK-ra szinte béní­tó hatással volt a Fradi.A futball akkor jelent élményt,ha gólokat látok,amihez nekem az okos látványos mezőnybeli teljesí­tmény kell,ami tegnap mind két csapat játékából hiányzott.Örülök,hogy az első helyen áll a csapat 30 ponttal,de ennek a megtartása olyan belső feszültséget okoz minden mérkőzés előtt,hogy ez láthatóan rányomja bélyegét egyes játékosok teljesí­tményére.Jó lenne,ha valaki megértetné velük,hogy a nyugodt,feszültség menetes játék,mert a foci az igenis egy csodálatos társasjáték,sokkal többet kihozna egyes játékosokból mint amit eddig nem is tudtak magukról.A szurkolóknak is engedni kellene a túlzott elvárásokból,mert azzal csak ártanak és nem segí­tenek.

  • PERCRŐL PERCRE

    90+2.

    PERC
    Plusz egy a Fradinak. Megérdemelten.

    90+2.

    PERC

    90+2.

    PERC
    ÖSSZEFOGLALÓ, KÉP, TABELLA, FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

    90+2.

    PERC
    EZZEL VÉGET IS ÉRT A MÉRKŐZÉS!

    90+2.

    PERC
    Lovrencsics az égbe lő jobbal az ötös előteréből, 13-ról.

    90+2.

    PERC
    Frimpong és Lovrencsics már a hármas sí­pszót várja, mert előbbi középre teszi Vass P. jobbról jövő, jobblábas beadását, utóbbi meg csak nézi, ahogyan Gera lőhetne az ötös elől, de szereli őt Lencse, aki el is cselezi a helyzetet. NAGY MENTÉS, TULAJDONKÉPPEN!

    89.

    PERC
    Három perc a ráadás!

    89.

    PERC
    Vass P. adja be most a szabadrúgást, jobbról, Schäfer meg a bal felső mellé fejel 10-ről. Szépí­tési lehetőség!

    87.

    PERC
    Petrjak passzol balról a középen felbukkanó Vargához, de kilép szépen Kicsak, a másik kapu előtt Frimpong ad ballal egy nyaklevest Gerának. Sárga lap nincs.

    85.

    PERC
    Az utolsó csere ma és a fordulóban: Szpirovszki le, Abraham Frimpong be. Szűrőcsere.

    84.

    PERC
    Egyébként MTK-nevelés, 2008-ban 60 ezer euróért innen került a Bresciához.

    83.

    PERC
    Varga az MTK elleni eddigi tí­z meccsén 5-5 gólt és gólpasszt termelt.

    83.

    PERC
    Varga Roland be, Bőle le.

    82.

    PERC
    Farkas odarúg a balon Szpirovszkinak.

    82.

    PERC
    9 bajnoki forduló óta gólképtelen a bajnokságban a Ferencváros 13-szoros válogatott szélsője, Varga Roland, 2016-ban fordult vele elő legutóbb, hogy ilyen hosszú ideig nem tudott NB I-es mérkőzésen betalálni.

    82.

    PERC
    Beáll hamarosan Varga R. is.

    80.

    PERC
    KIMARAD! Heister Petrjakhoz passzol, aki jobbal kapura lő 11-ről, de nagyon rosszul, Lanzafame megmentené a helyzetet az ötösről, ám milliméterekkel a bal alsó mellé sarkaz, maga mögött. Na, az ilyesmit nem lehet taní­tani…

    78.

    PERC
    Petrjak visszahúzza Lencsét, nincs sárga lap, pedig járt volna.

    75.

    PERC
    Bognárnak nagyon nem ment ma, és nem is lelkesedett túlzottan: Vass Patrik váltja. Karmestercsere.

    75.

    PERC
    Farkas ad pocsék passzt a veszélyes helyen üresen lévő Lencsének, oda a helyzet.

    73.

    PERC
    EZ MÉG SZEBB! Petrjak kicselezi a balon Bakit, jobbal lő is az ötös sarka elől, de hatalmasat ment a bevetődő Kanta.

    73.

    PERC
    Heister szereli Gerát, elillanna a balon a légiós, de érkezik látványos becsúszással Baki.

    70.

    PERC
    Lencsének ez a 13., FTC elleni fellépése, 6 gólt és 2 asszisztot jegyez a korábbiakról.

    70.

    PERC
    Torghelle 10 meccset ví­vott a Fradi ellen, 6 gólt lőtt, 3 gólpassz mellett. Szóval ezért féltek tőle.

    69.

    PERC
    A hazai tábor közben a lecserélt játékost és szülőjét szidalmazza.

    68.

    PERC
    Csak óvatos duhaj a szabolcsi mester: Torghelle jön le, Lencse László váltja.

    67.

    PERC
    Gera előbb Blazic fejére í­vel, aztán meg lövés helyett kezez, végül reklamál, teljesen fölöslegesen.

    67.

    PERC
    Feczkó mester nem viccel: beküldött egy támadó középpályást, most meg jön egy csatár.

    65.

    PERC
    Lanzafame beadását elfejeli a rendbe rakott Baki a rendbe rakott Petrjak elől.

    65.

    PERC
    Gengeliczkit meg Farkas II Balázs váltja, Schäfer megy egy sorral hátrább.

    65.

    PERC
    Böde le is megy, Fernando Gorriarán váltja. Lanzafame lesz az ék.

    65.

    PERC
    Leandro indí­tja Lanzafamét, ő Böde elé passzol, Kicsak a 16-os előtt lábbal ment azonban előle.

    64.

    PERC
    Közben Bőle beadását elfejeli Vass Böde elől a bal sarok előterében.

    63.

    PERC
    Petrjak lemegy, neki csak dudor, Baki fejét a pályán kötözik be, stí­lszerűen kék fejpántot kap.

    63.

    PERC
    Petrjak és Baki összefejel, kettős ápolás, vérzésekkel.

    60.

    PERC
    Igaz, Bőlét Kanta lökte picit, Gengeliczki meg oldalról tolta meg, becsúszva.

    59.

    PERC
    Lanzafame balról remekül tálal a középen érkező Bőle elé, aki jobbal pontatlanul veszi át a labdát, oda í­gy a helyzet.

    57.

    PERC
    Kicsak folytatja, de elküldenek egy MTK-s közreműködőt a kispadról.

    56.

    PERC
    Lovrencsics összecsúszik Kicsakkal, fejbe találja jobbal a közeli, jobbról érkező lövést hárí­tó kapust, akit ápolni kell. Egyébként: BRAVÚR!

    51.

    PERC
    Bőle jobbról jobbal Lanzafame fejére í­vel, az olasz meg tí­zről a bal felső fölé talál.

    48.

    PERC
    Az ismétlés Kantáé.

    48.

    PERC
    Bőle beadását végül kifejeli Gengeliczki.

    48.

    PERC
    … és Pintér Ádám kap sárgát egy szöglet előtti dulakodásért.

    47.

    PERC
    Davide Lanzafame…

    47.

    PERC
    Petrjak passzát Böde jobbal 14-ről a jobb alsóba rúgná, de véd szépen Kicsak, vetődve, a kipattanó az ellenfél ukránjáé, akinek a lábáról lecsordul a középtávoli lövés, de az jó a bal sarok előtt Bödének, aki jobbal lő is, hét méterről, ám blokkol a bevetődő Gengeliczki.

    46.

    PERC
    CSERE NINCS, FOLYTATJUK!

    FÉLIDŐ

    Sigér a 10. FTC-s meccsén szerezte meg az első találatát.

    FÉLIDŐ

    A meccs előtt az MTK egy kivételével mindegyik idegenbeli bajnokiján meg tudta szerezni a vezetést ebben a bajnokságban.

    FÉLIDŐ

    FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

    FÉLIDŐ

    Régen látott jó szériában van a Ferencváros hazai pályán ősi riválisa ellen. A zöld-fehérek 2003 és 2015 között zsinórban 11 hazai bajnokin győzték le az MTK-t, azóta hozzátettek még két döntetlent, í­gy veretlenségi sorozatuk tizenhármas. Az MTK legutóbb több mint 16 éve, 2002. szeptember elsején nyert a Ferencváros vendégeként – a mindkét csapatnál nagy kedvencnek számí­tó, tragikusan fiatalon elhunyt Zavadszky Gábor góljával diadalmaskodtak a kék-fehérek. Ilyen hosszú nyeretlensége az MTK-nak a Fradi otthonában 1972–1990 óta nem volt, ebben a periódusban egymás után tizenkilencszer maradt sikerélmény nélkül. A mostani a Fradi második leghosszabb hazai veretlenségi sorozata az örökrangadók 1903 óta í­ródó történetében.

    FÉLIDŐ

    Ez a magyar labdarúgás történetében a 214. bajnoki mérkőzés a két klub között. Találkozójukat már jóval a második világháború előtt is örökrangadóként emlegették, nem ok nélkül, hiszen 1903 és 1929 között csak ez a két klub nyert bajnokságot, nagy szériájukat az Újpest törte meg. A magyarfutball.hu adatai szerint a Ferencváros 86, az MTK 78 örökrangadót nyert meg, a döntetlenek száma 49. A tempofradi.hu statisztikái szerint 87 Fradi-győzelem, 48 döntetlen és 78 MTK-siker a mérleg.

    FÉLIDŐ

    A hivatalos nézőszám: 11 067.

    FÉLIDŐ

    A kék-fehérek a második fordulóban – a feljutás utáni első hazai meccsükön – súlyos vereséget szenvedtek a Ferencvárostól. Ellenben az idegenbeli mérlegük az egyik legjobb a mezőnyben, csak Pakson kaptak ki, Debrecenben játszottak döntetlent, a többi találkozójukat pedig megnyerték (mlsz.hu).

    FÉLIDŐ

    A listavezető zöld-fehérek Rebrovval eddig eggyel több mérkőzést nyertek meg, mint ahányon győzelem nélkül maradtak. Pályaválasztóként a legutóbbi négy mérkőzésükből csak az Újpest elleni derbit nyerték meg. Másfelől: a most is a mezőnyben lévő fővárosi riválisok ellen 2016. december 10. óta nem veszí­tettek pontot a Groupama Arénában, akkor az MTK-val játszottak döntetlent.

    FÉLIDŐ

    VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

    43.

    PERC
    Ismét középre mentenek a vendégek egy jobbos Lovrencsics-beadást, de megússzák: Lanzafame ballal 23-ról, középről Kicsak elé gurí­t.

    42.

    PERC
    Kanta felad egy kornert Dibusznak.

    41.

    PERC
    Gengeliczki kiharcol egy szabadrúgást, amelyet Bognár jobbal a sorfalba lő, 24-ről, kissé balról.

    41.

    PERC
    A karmester a Fradiban13 meccsén 2 gólt lőtt 6 gólpassz mellett, de elengedták a Mezőkövesdhez í­gy is. Most újabb kulcspasszal okozott örömet a zöld-fehéreknek.

    40.

    PERC
    26 meccses hazai bajnoki veretlenségi sorozatban van a Ferencváros – legutóbb 2017. április 15-én, a Vasastól kapott ki a Groupama Arénában (1–2) –, a mérlege ezalatt 18 győzelem és 8 döntetlen.

    39.

    PERC
    Bognár a mellkasával adott gólpasszt, levétel cí­mén.

    38.

    PERC
    ÚJABB HAZAI GÓL! Kicsak kiöklözi Lovrencsics jobb oldali beadását, ugyan középre, de Bognárhoz, akitől méterekre elpattan a labda, SIGÉR DÁVID meg középről, 19 méterről jobbal a jobb felső sarokba lő. Remek kifli: 2–0!

    37.

    PERC
    Kanta jobbról elvégzett jobblábas szabadrúgása éppen csak magas a 11-esponton felugró Torghellének!

    35.

    PERC
    Bőle balról ballal kapura nyes egy sarokrúgást, de ment Kicsak a léc alól, Lanzafame feje elől.

    34.

    PERC
    Szpirovszki passzát beadja jobbról Lovrencsics, Böde elől ment mellel Pintér.

    31.

    PERC
    25 hazai bajnokiján szerzett sorozatban gólt a Ferencváros, legutóbb a Debrecen úszta meg a Groupama Arénában kapott gól nélkül, még 2017 májusában (0–0).

    30.

    PERC
    Kanta szabadrúgását kifejeli a kapu elől Lanzafame, a duplázás Lovrencsicsé, a távoli Vass-lövés meg a labdaszedőké.

    30.

    PERC
    Sigér jó 30-ról a kapushoz talál.

    30.

    PERC
    Schäfer bátran megindul Balogh passzával, remekül futtatná a balon Gengeliczkit, ha az indulna. De nem indul.

    30.

    PERC
    Az ez előtti MTK elleni meccsén meg egy gólpasszal jeleskedett, még kaposvári szí­nekben.

    29.

    PERC
    Bőle 3 gólpassz mellett 2 gólt lőtt az idényben: mindet az MTK ellen.

    27.

    PERC
    Petrjak is gólt lőhetne, de Blazic remek indí­tását kissé jobbról, jobbal, 11 méterről a jobb felső sarok fölé emeli.

    24.

    PERC
    EZ MÁR BENT VAN! Kicsak hiába lép most is jól ki, az ötös bal sarka elől BŐLE LUKÁCS ballal zseniálisan a hosszú sarokba emel. Nem volt les, estében adta a gólpasszt Lanzafame. 1–0!

    24.

    PERC
    MICSODA HELYZET! Sigér estében is parádésan indí­tja a balon Heistert, Baki árnyékra mozdul, a beadást Lanzafame jobbal a kilépő kapusba rúgja. BRAVÚR, igazán, balra nagyot vetődött az ukrán légiós.

    23.

    PERC
    (Mióta a nagy Lothar kikopott a magyar és a nemzetközi futballból, el is felejtették sokan: ä az az ALT+132-es kombináció.)

    21.

    PERC
    Schäfer rálép véletlenül az őt becsúszva szerelő Szpirovszkira, fáj a boka. Ápolás.

    20.

    PERC
    3 csapat őrizte a forduló előttig a hazai veretlenségét a 2018–2019-es idényben, a Debrecen, a Paks és a Ferencváros. A Paks elbukott délután a Mol Vidi FC ellen. Az MTK idegenben a mezőny második legeredményesebb csapata, 21 pontjából 13-at vendégként gyűjtött be.

    19.

    PERC
    Kanta szöglete meg Bödéé.

    18.

    PERC
    Gengeliczkiből előtör a benne élő Marcelo, de szereli aztán az ötös oldala előtt Szpirovszki.

    16.

    PERC
    … Torghelle meg középről. Fejjel, ki.

    16.

    PERC
    HELYZET! Kicsak kikapja a jobb felső elől Blazic jobbról érkező ravasz kis beadását, amely végül kapura lövés lett. Bőle-korner balról…

    15.

    PERC

    15.

    PERC
    Bőle beadása most jobb, de Leandro jobbal kapásból az ötös elől egy védőbe vágja a labdát!

    14.

    PERC
    Lovrencsics ellép Schäfer mellett, de a beadást kivágja középről Pintér.

    14.

    PERC
    Kanta szöglete rossz, Petrjak felszabadí­tó fejese még rosszabb, Schafer távolija aztán a legrosszabb.

    12.

    PERC
    Bőle kontrázna a jobbon, szereli Kanta, Torghelle támadna most, de Leandro fogva tartja az ék bal lábát szerelés cí­mén. Szabadrúgás.

    11.

    PERC
    Gera szépen menti meg a jobbon Bognár szűk passzát, de jobblábas beadását menti a rövid sarok előtt becsúszva Leandro.

    10.

    PERC
    Böde kap jó passzt hátulról, Heistertől, de pocsékul veszi át a labdát a 16-os és Pintér előtt.

    10.

    PERC
    FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

    7.

    PERC
    Leandro nagyot lök Torghelle derekán légi párbaj cí­mén, ápolás.

    6.

    PERC
    Lovrencsics jobb oldali beadása Kantáé.

    6.

    PERC
    Most a sértett kap egy pocsék passzt Bognártól.

    5.

    PERC
    Lanzafame odarúg a balon Gerának, szabadrúgás.

    3.

    PERC
    Lanzafame és Petrjak figurázik a jobbon, de a beadás Pintéré.

    1.

    PERC
    A hivatalos nézőszám: 11 067.

    01.

    PERC
    ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

    A szurkolók gyönyörű élőképekkel készültek mára.

    A hazaiak zöld-fehér mezben és zöld nadrágban, a vendégek tiszta kékben.

    Egy kis örökmérleg: 213 NB I-es meccs, 86 Fradi- és 78 MTK-s sikerrel, 343, ill. 331 rúgott góllal.

    JÖTTEK-MENTEK!
    A Ferencvárostól az MTK-hoz:
    2014, Hidvégi Sándor, kölcsönbe
    2013, Batik Bence, k., i.
    2000, Dr. Füzi Ákos, k.
    1995, Szekeres Tamás
    1991, Keresztúri András
    1989, Zsiborás Gábor
    1987, Pölöskei Gábor
    1954, Mészáros József
    1944, Polgár Gyula
    1933, Turay József
    1919, Mándi Gyula
    1916: Schlosser Imre
    1915, Weisz Ferenc
    Az MTK-tól a Ferencvároshoz:
    2013, Hidvégi Sándor, i.
    2010, Jova Levente
    2010, Rodenbücher István, i.
    2004, Zavadszky Gábor
    1989, Szeibert György
    1987, Kajdy György
    1940, Finta Károly
    1915, Weisz Ferenc
    1914, Domonkos László

    Eltiltott nincs.

    A hazaiaktól Botka (csí­pőműtét után) és Moutari (hasfalhúzódás) sérült, a vendégektől Deutsch B. (lábközépcsonttörés) és Korozmán (térdműtét után) maródi.

    Két hónapja dolgozik Magyarországon. Hogyan összegezné eddigi benyomásait?

    Örülök, hogy ilyen csapatnál, ilyen stábbal dolgozhatok. Ha egy év múlva még itt leszek, akkor tudjuk meg pontosan, mire jutottam a játékosokkal. De örömteli, hogy mindannyian nagyon szeretnének fejlődni, s napról napra jobbak lenni.

    Milyennek látja a futballunkat, a bajnokságunkat? Jobbra vagy rosszabbra számí­tott?

    A magyar bajnokság erős, a dobogós csapatok mind jelentős játékerőt képviselnek. Szoros a versenyfutás, és egyik csapat ellen sem lehet biztosra menni. Jó példa erre, hogy a tabella alsó felében álló Puskás Akadémia a Mol Vidi és a Honvéd után a mi csapatunkat is legyőzte. Ukrán újságí­rók is kérdezték tőlem, mi a különbség a magyar és az ukrán futball között, és nekik is azt válaszoltam, hogy Magyarországon sokkal gyorsabban fejlődik a labdarúgás, mert a miniszterelnök elkötelezett támogatója a sportágnak, odahaza sajnos ezt nem lehet elmondani.

    Mennyire érzi úgy, hogy ez már
    az ön csapata? Olyan futballt játszik már a Ferencváros, amilyet elképzelt?

    Még nem vagyok itt túlságosan régen, de boldoggá tesz, hogy játékosaim arra törekednek, hogy napról napra jobbak legyenek. Több játékrendszer is van a fejemben, és amelyiket kitaláltam a csapatnak, egyelőre működik. Idővel lesz rá bizonyára lehetőségem, hogy egy másikat is kipróbáljak, de ezt most még semmi sem indokolja.

    Az MTK stí­lusos, labdatartásra törekvő futballt játszik. Milyen mérkőzésre számí­t: feladja a kezdeményezést az MTK, vagy megpróbálja a Groupama Arénában is uralni a játékot?

    A futballban nem az a lényeg, melyik csapat birtokolja többet a labdát, hanem, hogy melyik szerez több gólt. Hazai pályán, úgy gondolom, mi leszünk a kezdeményezőbbek. De ez nem azt jelenti, hogy kizárólag a támadójátékra helyezzük a hangsúlyt, inkább arra törekszünk, hogy meglegyen a megfelelő egyensúly a csapaton belül. Elöl és hátul is nagy erőfeszí­tésekre lesz szükség a győzelemhez. Az MTK valóban stí­lusos futballt játszik, nem véletlenül áll újoncként a harmadik helyen.

    Mint ismert, néhány hete felhí­vta honfitársa és barátja, Andrij Sevcsenko ukrán szövetségi kapitány figyelmét a Ferencváros ukrán légiósára, Ivan Petrjakra. Böde Dánielt nem ajánlotta esetleg Marco Rossi magyar kapitány figyelmébe, amikor találkoztak?

    Böde Dániel valóban egyre jobb formában játszik, nem véletlen, hogy legutóbb már a kezdőcsapatban kapott helyet, és az sem, hogy mesterhármassal hálálta meg. De nem beszéltem róla külön Marco Rossival, amikor találkoztunk, és nem is volna rá szükség, hiszen ott van a stábjában Gera Zoltán, aki pontosan tudja, milyen állapotban van. A szurkolók is követelik a csapatba, a legutóbbi játéka, valamint az edzésmunkája fel is jogosí­tja arra, hogy akár huzamosan a kezdő tagja legyen. A válogatott összeállí­tása pedig természetesen a szövetségi kapitány dolga.

    A Fradi ukrán vezetőedzője erős
    MTK-ra számí­t, és úgy véli,
    MŠ°KÖDIK A JÁTÉKRENDSZER, amelyet igyekszik a csapatnál meghonosí­tani, ezért nincsen oka változtatni.

    Korábban azt mondta: nemcsak az Újpest, hanem a Honvéd elleni mérkőzést is derbinek tekinti. Akkor az MTK elleni találkozó is ilyen besorolás alá esik önnél, ha már egyébként is örökrangadónak nevezik Magyarországon a párosí­tást?
    Sokan felhí­vták rá a figyelmemet, de természetesen én is tisztában vagyok azzal, hogy hivatalosan csak az Újpest elleni mérkőzés számí­t derbinek a Ferencvárosnál, a többi fővárosi összecsapás nem – mondta Szerhij Rebrov. – Inkább úgy fogalmazok, minden ellenfelünk ellen százszázalékos összpontosí­tással kell készülnünk, és a pályán a maximumot kell nyújtanunk. Pláne igaz ez akkor, ha az ellenfelünk is dobogós helyen áll, mint az MTK.

    3 csapat őrzi még a hazai veretlenségét a 2018–2019-es idényben, a Debrecen, a Paks és a Ferencváros. Az MTK idegenben a mezőny második legeredményesebb csapata, 21 pontjából 13-at vendégként gyűjtött be bajnoki forduló óta gólképtelen a bajnokságban a Ferencváros 13-szoros válogatott szélsője, Varga Roland, 2016-ban fordult vele elő legutóbb, hogy ilyen hosszú ideig nem tudott NB I-es mérkőzésen betalálni hazai bajnokiján szerezhet sorozatban gólt a Ferencváros, ha az MTK Budapest kapujába is betalál; legutóbb a Debrecen úszta meg a Groupama Arénában kapott gól nélkül, még 2017 májusában (0–0) meccses hazai bajnoki veretlenségi sorozatban van a Ferencváros – legutóbb 2017. április 15-én a Vasastól kapott ki a Groupama Arénában (1–2) –, a mérlege 18 győzelem és 8 döntetlen

    A támadófutballért szeretik a szurkolók a Ferencvárost Sigér Dávid szerint, akit a bajnoki cí­m mellett a kupagyőzelem is ösztönöz. Az ukrán Szerhij Rebrov irányí­tása alatt először kezdett egyszerre Böde Dániel és Davide Lanzafame – a DVTK ellen két támadóval felálló Ferencváros pedig az első félidőben
    szerzett három góllal hamar eldöntötte a meccset, és a 4–1-es győzelemmel újabb lépést tett a bajnoki cí­m megszerzése felé.

    „A magabiztos győzelemben nyilván szerepet játszott, hogy csatáraink remekül megértették egymást, lássuk be, a közönség is az ilyen meccsekre vevő – mondta
    Sigér Dávid, a zöld-fehérek középpályása. – A Fradit elsősorban a támadófutballért, a sokgólos meccsekért szeretik a szurkolók, és ha két vérbeli támadó kap helyet a kezdőben, nagyobb az esély az ilyen találkozókra. Szerencsére a középpályán is kiegyensúlyozottak maradtunk. Az első félidőben éreztem, hogy Sztefan Szpirovszkival együtt olykor többet kellett futnunk a pálya közepén, de a félidőben a vezetőedzőnk a többieknek is elmondta, hogy ne tőlünk várják, hogy kompenzáljuk az esetleges hibákat, mert kizárható, hogy kilencven perc alatt mindig odaérünk mindenhova. Ezt követően javí­tottuk az apróbb hibákat, rendeztük a sorokat. Örülök az újabb győzelemnek, és az eddigi teljesí­tményünk alapján kétség sem férhet hozzá, hogy megérdemelten állunk az első helyen.”

    „Ami a szombati rangadót illeti: mivel az első körben négy egyre kék-fehéreket, biztosan fűti őket a visszavágás vágya. Két támadófutballt játszó csapat lép
    pályára, úgyhogy kifejezetten izgalmas összecsapásra számí­tok – és természetesen Fradi-győzelemre.”

    „Hétfőn megyek ultrahangos vizsgálatra, nagyon remélem, nincs súlyos sérülésem, és csak izomfáradtság miatt nem tudtam végigjátszani az Újpest elleni meccset – bizakodott a győztes bajnoki másnapján Gera Dániel. – A hét első felében egyébként nem volt tökéletes állapotban a combközelí­tőm, de csütörtökön és pénteken már semmit sem éreztem, í­gy nem volt akadálya annak, hogy pályára lépjek. Azt gondolom, hogy a kevés helyzetet hozó találkozón megérdemelt győzelmet arattunk – elsősorban a remek védekezésünknek köszönhetően. Hosszú idő után nyertünk ismét a saját stadionunkban, ám hozzá kell tenni, hogy
    ha jelentős céljaink vannak, alap, hogy pályaválasztóként megnyerjük a párharcok többségét.”

    Szombaton a listavezető Ferencvároshoz utazik az MTK Budapest – nem a tisztes vereség szándékával.

    „Az első körben a játékunk messze nem volt az igazi a Fradi ellen, és akkor a végeredményt még nem is emlí­tettem – utalt a zöld-fehérek 4–1-es sikerére Gera
    Dániel. – Bizakodom, hogy játékra kész leszek, és persze remélem, visszavágunk a második fordulós vereségért.”

    Sérülés miatt kért cserét Gera Dániel az Újpest elleni mérkőzésen, ám a szélső reméli, hogy nem kell kihagynia a Ferencváros elleni örökrangadót.

    „Eddigi pályafutásom során sohasem tudtam hónapokig folyamatosan szerepelni. Amikor éppen jó formába lendültem, mindig közbejött egy sérülés vagy valami más baj.” Ezt az MTK Budapest szélsője, Gera Dániel mondta még az Újpest elleni mérkőzés előtt (1–0), és aki figyelemmel követi a 23 esztendős labdarúgó pályafutását, tudja, hogy kisebb-nagyobb problémák miatt valóban többször kényszerült a lelátóra, amikor úgy tűnt, meghatározó játékossá válik. A kék-fehérek vezetőedzője, Feczkó Tamás az idény elején sérülés miatt nem számolhatott vele, aztán azonban beverekedte magát a kezdőbe, és hetek óta csapata egyik legjobbjának számí­tott. így volt ez szombaton, az Újpest elleni bajnokin is: remek megkerülős cselét és átadását követően harcolta ki Torghelle Sándor a meccset eldöntő büntetőt. Aztán a 35. perc tájékán jelezte a hazai kispadon levőknek, hogy nem tudja folytatni a játékot…

    Az ukrán vezetőedző első meccsén csereként beállva szerzett győztes gólt a Mezőkövesd ellen. Meglepte, hogy ennek ellenére sem került be a kezdőbe?

    Minden játékosnak el kell fogadnia, ha csereként számolnak vele.

    Úgy tűnik, folyamatosan kell harcolnia a helyéért. A korábbi vezetőedzőnél, Thomas Dollnál is félévente érkezett új támadó a klubhoz, akivel versengenie kellett a kezdőbe kerülésért, és az augusztusi edzőváltás után is ebben a helyzetben találta magát.

    Mondhatom, hogy eddig mindig kiálltam a próbát, csakhogy előbb-utóbb a játékos elfogy. Teljesen más huszonhét-huszonnyolc évesen versengeni, mint harminckét esztendősen. Idővel ez a harc egyre nehezebbé válik, de bí­zom benne, hogy sikerül ezúttal is bizonyí­tanom: a kezdőben van a helyem!

    Két éve, a harmincadik születésnapján úgy fogalmazott, továbbra is kirobbanó erőben érzi magát. Szerdán ünnepelte a harminckettediket – mi a helyzet most?

    Arra céloztam, hogy mentálisan nehéz évről évre felvenni a harcot, az erőnlétemmel továbbra sincs semmi baj. Csak a sok kritikus hangoztatja, hogy kövér vagyok, megöregedtem és lelassultam. Semmivel sem vagyok gyorsabb vagy lassúbb, mint öt évvel ezelőtt, és ahogy tí­z éve sem voltam kövér, most sem vagyok. Csak sajnos a károgás gyorsan terjed, ha valaki elkezdi ezeket szajkózni, sokan gondolkodás nélkül elhiszik.

    A Debrecen elleni kettő kettes döntetlen, majd a Puskás Akadémia elleni egy nullás vereség után feszültebbé váltak?

    A Debrecen ellen egy buta kiállí­tás miatt kerültünk nehéz helyzetbe, és bár tí­z játékossal is jobban futballoztunk, mint a vendégek, sajnos nem sikerült
    nyernünk. Ezzel szemben Felcsúton az egész csapat rossz napot fogott ki, ha hajnalig játszunk, akkor sem találtunk volna a hálóba. A két meccset nem lehet összehasonlí­tani, az elveszí­tett öt pont viszont mindenkit bántott. A szombati győzelem után viszont úgy tűnik, hogy visszataláltunk a helyes útra.

    A mesterhármassal bejátszotta magát a kezdőbe?

    Szerhij Rebrovnál senki sem veheti biztosra, hogy automatikusan kezdő lesz. Davide Lanzafaméval a mostani bajnokságban eddig háromszor kezdtünk egyszerre, és mindhárom bajnokit négy egyre nyertük meg. Nem mondom, hogy mindig mi szerezzük a gólokat, de ha Davidét vagy engem üresen hagynak a kapu előtt, gyorsan helyzetbe kerülhetünk, s ha szorosan őriznek minket, akkor a többiek előtt nyí­lhatnak területek. Szerintem eredményesen futballozunk együtt, de nem az én feladatom, hogy összeállí­tsam a kezdőt.

    Nagyon hiányzott a lelkének a mesterhármas?

    A győzelem volt, ami igazán kellett, és nemcsak nekem, hanem az egész csapatnak – felelte lapunknak Böde Dániel, a Ferencváros 32 esztendős támadója, aki mesterhármast szerzett a DVTK ellen 4–1-re megnyert bajnokin. – Az más kérdés, hogy az én lelkemnek mire van szüksége. Bí­zom benne, hogy a jövőben is lehetőséget kapok, és bizonyí­tani tudom, hogy lehet rám számí­tani. Szombaton kijött a lépés, de egy fordulóval korábban, a Puskás Akadémia elleni egy nullás vereségnél semmi sem sikerült. A csapat is gyengén futballozott, én sem tudtam gólt szerezni, kétszer is a lécre fejeltem a labdát. Nagyon bosszantó volt, de ilyen a futball: egy hete eltemettek, most pedig felemelnek. Csak annyit tehetek, hogy minden héten igyekszem a legtöbbet kihozni magamból, akár öt, akár kilencven perc jut nekem az adott meccsen.

    A billentyűknél: B. J.

    ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A FERENCVÁROS–MTK NB I-ES LABDARÚGÓ-MÉRKŐZÉS ONLIVE KÖZVETíTÉSÉBEN!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

03.31.18:00 TV:M4Sport
04.03.20:00 M4 Sport MK-negyeddöntő
OLDALAK
04.07.14:45 M4 Sport
04.14.16:30 M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ