2019.III.21. EB-selejtező, Szlovákia – Magyarország: 2-0

Kimaradtak a magyar helyzetek, szlovák siker Nagyszombatban

A hazaiak mindkét félidő hajrájában bevették Gulácsi Péter kapuját.
A magyar labdarúgó-válogatott vereséggel kezdte meg a 2020-as Európa-bajnokság selejtezőjét: Marco Rossi csapata 2–0-ra kikapott Szlovákiától Nagyszombatban.


SZLOVÁKIA — MAGYARORSZÁG 2-0 (1-0)
Nagyszombat (Trnava), 14.235 néző.
vezette: Vladislav Bezborodov (asszisztensek: Danchenko, Gavrilin; tartalékjv.: Eskov – oroszok)

SZLOVÁKIA: Dúbravka – Pekarí­k, Skriniar, Vavro, Hancko – Kucka, Lobotka – Hamsí­k, Duda (Safranko, 87.), Rusnák (Michalí­k, 90+2.) – Mak (Stoch, 79.)
kispad: Kozácik, Rodák, Stetina, Satka, Gregus, Bero, Hrosovsky, Siplak, Duris
Szövetségi kapitány: Pavel Hapal

MAGYARORSZÁG: Gulácsi – Lang (Holender, 81.), Orbán, Kádár – Lovrencsics G., Kalmár (Dzsudzsák, 61.), Nagy Á., Korhut –  Kleinheisler (Szoboszlai, 54.), Kovács I. – Szalai
kispad: Dibusz, Kovácsik, Viní­cius, Holman, Pátkai, Varga R., Nagy Do., Balogh N., Bese
Szövetségi kapitány: Marco Rossi

Gól: Duda (42.), Rusnák (85.)
Sárga lap: Vavro (21.), Kucka (51.), Hamsí­k (78.), Skriniar (90.) illetve Kalmár (10.), Korhut (59.), Nagy Á. (88.)

Nagyszombat csütörtökön sokáig nem tűnt a legzajosabb városnak. A település délelőtt kimondottan álmos volt: a belváros utcáin a napsütést élvezve grasszáltak az emberek, s meglepődve néztek a fekete felsőben sétálgató hatvan-, nyolcvan-, száztagú csoportokra, amelyek tagjai időnként rázendí­tettek: „Ria, ria, Hungária!” Úgy tűnt, a magyar drukkerek felbukkanása napközben nem hozta ki nyugalmukból a helyieket.

A főtéren kora délután – amikor amúgy nyolc tömött autóbusz a Népligetből elindult észak felé – bekanyarodott egy rendőrautó, s abból két egyenruhás kukucskált kifelé egykedvűen, hiszen dolguk nemigen akadt. Aztán egyre több rendőrautó, kisteherautó jelent meg, feltűntek a maszk mögé rejtőző rendfenntartók, és mondanánk, a szemük sem állt jól, de ez nem lenne igaz: hajszálvékony résen keresztül figyelték az eseményeket, úgy beöltöztek, hogy semmi sem látszott belőlük. Közben a fekete ruhás magyar csoportok sétálgattak erről arra, arról erre, látszólag különösebb cél nélkül, időnként elfoglalták egy-egy kávézó, söröző teraszát, hogy egy korsó mellett múlassák az időt. Ekkor még hét óra volt a kezdésig, és ennyi időt nem könnyű elütni semmittevéssel.

Aztán délután négy óra előtt nem sokkal harminc körüli, narancssárga kapucnis férfi jelent meg, hirtelen viperát rántott elő, majd száz emberrel szemben állva mégis jobbnak látta a főtér sarkán gyülekező rendőrök közé sprintelni… Három órával a kezdő sí­pszó előtt a stadion környékén felállí­tották a megduplázott kordonsorokat, és az akkor érkező magyarokat rendőri kí­séret vezette fel.

Negyed nyolckor megérkezett a magyar csapat a City Arénába, és kiderült: Dzsudzsák Balázs és Szoboszlai Dominik sem kapott helyet a kezdőben, viszont Kádár Tamás és Willi Orbán mellé Lang Ádám került. Ebből kiderült: Marco Rossi csapata három belső és két szélső védővel indí­t. Ebben a struktúrában Lang Ádám helyén Baráth Botond kezdett volna, ha a Sporting Kansas védője nem utazta volna át hétfőn a fél világot a selejtezők miatt (utastársa, Németh Krisztián is csak csere, vasárnap akár mindketten kezdők lehetnek a horvátok ellen, Marco Rossi ezúttal be sem nevezte őket). Szalai Ádám mögött a középpályán kapott szerepet Kleinheisler László, Kovács István és Kalmár Zsolt, az ő feladatuk volt a támadások szervezése.

Az első percekben azt lehetett látni, hogy a fedezetsorból Kovács István van a legközelebb Szalai Ádámhoz, mögötte Kalmár Zsolt helyezkedett, és Kleinheisler László volt a szűrő Nagy Ádám előtt, í­gy tagozódott a csapat a pálya centrumában. Marco Rossi együttese labdavesztést követően azonnal 5–4–1-es alakzatot vett fel. Marek Hamsí­k lövése viszont jelezte, ha elcsúszik a taktikai táblán megtervezett védelem, megroppanhat a hátsó alakzat. Aztán az első negyedóra végén Gulácsi Péter tolta a labdát oldalra veszélyes lövést követően, majd a léc mentette az egyik hazai lövést. Egyértelműen a szlovák csapat volt aktí­vabb, a mieink kissé bátortalannak tűntek a labda birtokában, Szalai Ádámot nem tudták megtalálni a társak. Válogatottunk csak szabadrúgás utáni előreí­velésből tudta begyömöszölni a labdát a tizenhatoson belülre.

A megtervezett taktikának megfelelően a védekezés fegyelmezett, akaratos volt, de a fedezetsor nemigen találta az összhangot. S bár a játékosok próbáltak azonnal visszatámadni, a legtöbb esetben úgy tűnt, a házigazda készült erre: játékosai pontos, lapos passzokkal átjátszották a rájuk rontó magyarokat, s a szlovák letámadás is hatékonyabbnak tűnt. A hazaiak gyorsabbnak is látszottak, de harminc perc elteltével Lovrencsics Gergő sprintjei révén a jobb oldal veszélyesebb lett. Ugyanakkor a beadások – sajnos – nem találtak társat, í­gy veszélytelen futballt láthattunk. A szlovák védősor és a középpálya közé laposan felpasszolt labdával leginkább Kalmár Zsolt próbált kezdeni valamit, de a DAC játékosa támadási szándékával néha egyedül maradt.

Az első félidő végén előbb Kovács István, majd Kleinheisler László próbálkozott lövéssel, és amikor azt hittük, kezdünk feljönni, jött a hazaiak gólja: mindenki a helyén volt, de Korhut Mihály túlságosan behúzódott, Kleinheisler nem támadta meg az ellenfelet, í­gy a befelé törő Hertha-játékos, Peter Pekarí­k kifelé adott passza után máris megbomlott a védekezés, és a középre lőtt labdára Ondrej Duda valahogy egyedül maradt a magyar bekkek erdejében – Szlovákia máris vezetett (1–0). Elkerülhető gól volt, éppen akkor, amikor a csapat játéka kezdett feljavulni. A szlovákok agresszí­v csapatnak nevezték a mieinket – ez a gólt megelőző akciónál egyáltalán nem látszott.

Mindent bele! – zúgta a magyar tábor, és bár a szünet utáni percekben feljavult a válogatott a labdabirtoklásban, úgy tűnt, nemigen tudják a mieink, mit kellene tenniük, hogy a mindenből valami legyen.

Marco Rossi nem habozott, beküldte Szoboszlai Dominikot, majd Dzsudzsák Balázst is. Szalai Ádám lövését védte Martí­n Dúbravka, ettől függetlenül úgy tűnt, a szlovákok uralják a meccset, erősebbek, képzettebbek, mint a magyar labdarúgók, í­gy harcosságban, akaratban lehetett volna felülkerekedni valahogy ezen a magabiztosságon. A szlovákok Lang Ádámot érezték gyenge pontnak, ha felé ment a labda, őt azonnal letámadták, de sajnos ugyanez volt a helyzet a bal oldalon is – a hiba benne volt a játékban… A magyar nemzeti csapat azért igyekezett szervezett maradni, a szlovák nem erőltette a támadásokat, megpróbálta lehozni a meccset a megszerzett egy góllal, bár Szalai Ádám labdavesztése után ziccerbe kerültek a hazaiak – megúsztuk. Támadtunk, ott voltunk a szlovák tizenhatos környékén, a frontban maradó Willi Orbánnak csak át kellett volna fejelnie a labdát az ötösön kí­vül helyezkedő kapuson – nagy ziccer volt.

Aztán a végén is jött a hideg zuhany: a rövid sarkos gól biztossá tette a szlovákok győzelmét. 2–0

AZ E-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Szlovákia 1 1 2–0 +2 3
2. Horvátország 1 1 2–1 +1 3
3. Wales 0–0 0 0
4. Azerbajdzsán 1 1 1–2 –1 0
5. MAGYARORSZÁG 1 1 0–2 –2 0

További képek: mlsz.hu, nso.hu

Nyilatkozatok:

„Könnyű az értékelés egy győztes meccs után, annak ellenére, hogy ez a győzelem nem született meg könnyen. Sikerült elejét vennünk az ellenfél agresszivitásának, és türelmesen fel akartuk épí­teni a támadásainkat. Ez nem volt könnyű, néha elhamarkodottak voltunk, de sikerült az első félidőben gólt szereznünk, ami nagyon fontos volt a meccs kimenetelét illetően. Két apró hibától eltekintve jól játszottunk, hiba nélkül és a második gólunkkal végleg eldöntöttük a meccset” – értékelte a mérkőzést Pavel Hapal, a szlovák válogatott szövetségi kapitánya.

A szakember ezt követően megindokolta a szélső, Ondrej Duda csatárként való szerepeltetését, mí­g Peter Pekarí­k kapcsán a futóteljesí­tményét emelte ki. Annak nem tulajdoní­tott jelentőséget, hogy időnként füttyszót kapott a csapata.

„A csapatunk egy egységes képet mutatott, felkészültünk az ellenfél taktikai felállásából. Úgy gondolom, a türelem fordí­totta a javunkra a mérkőzést. A középpályán Lobotka és Kucka meghatározó volt, de a hátvédjeinket is ki kell emelni, mert nagyon jó teljesí­tményt nyújtottak. Hancko játékát nem kell különösen bemutatni, Vavro pedig kulcsjátékossá tudott előlépni a védelemben” – fogalmazott Hapal.

A szakember a következő, Wales elleni meccs kapcsán megjegyezte, nagyon rövid idő van a regenerációra, de azt még nem tudta megmondani, ki az akire nem számí­that, í­gy azt sem tudta a szakember, mennyire súlyos Kucka sérülése, aki sántí­tva hagyta el a pályát, amikor lecserélték.

Hapal szerint túl sok sárga lapot osztott ki a játékvezető, attól függetlenül, hogy nagyon kemény mérkőzés volt. A szlovákok kapitányát arról is kérdezték, meglepte-e, hogy nem volt telt ház.

„Mivel ez a mérkőzés magas kockázatú volt, én is mint családapa meggondoltam volna, hogy kiviszem-e a fiamat a mérkőzésre. Úgy gondolom, annak ellenére, hogy  a stadion nem volt tele, nagyon jó volt a légkör” – reagált Hapal.

A csoport kapcsán hozzátette, most az első helyen állnak, de az a lényeg, hogy a végén is olyan helyen álljanak, ami Eb-kvalifikációt ér.

„A szlovákok azért nyerték meg a mérkőzést, mert jobb képességeket mutattak a középpályán, nem veszí­tették el a labdákat, ezzel meccseket lehet nyerni. Az első félidőben taktikailag sikerült meglepnünk a hazaiakat, problémákat okoztunk, addig, amí­g meg nem szerezték a vezetést, ezt megelőzően egy szlovák helyzetre emlékszem. A második félidőben tiszta gólhelyzeteink voltak az egyenlí­téshez, de a kapus jó teljesí­tményt nyújtott, és a második hibánkból újabb gólt kaptunk. Tanulság, ha könnyen elveszí­tjük a labdát, ilyen helyzetbe kerülünk. Ez olyan hiba, amiben tudunk fejlődni. Taktikailag fegyelmezett volt a csapat, megvolt a küzdeni akarás, a megfelelő hozzáállás, ezzel nem volt gond. Egyszerűen el kell ismerni, ha az ellenfél jobb. Gratulálnom kell Szlovákiának, mert jobb teljesí­tményt nyújtott, megérdemelte a győzelmet. Vasárnap hasonlóan nehéz ellenfél következik, Horvátország, de sosem fogjuk feladni” – összegzett Marco Rossi szövetségi kapitány.

„A labdatartásban előrelépést szeretnék, függetlenül attól, hogy milyen játékrendszerben játszunk. A szélsőjátékkal nem voltam elégedett, nem játszottuk meg elégszer a széleket, és amikor megtettük, nem voltunk elég agresszí­vek. A hozzáállás viszont példás volt, voltak jó megmozdulásaink, jól támadtuk meg az üres területeket, de megmutatkozott, mennyivel erősebb a szlovákok kerete, mint a miénk” – tette hozzá a kapitány, aki elmondta, Kleinheisler Lászlót izomsérülés miatt kellett lecserélni.

„Szoboszlai Dominik első alkalommal lépett pályára a felnőttválogatottban, mert most jött el a megfelelő alkalom, hogy pályára lépjen. Voltak jó momentumai, a következő tí­z év az övé lesz, mert tehetséges, megfelelő a személyisége, és megvan a kellő technikai tudása. De időre van szüksége, nem tud azonnal vezérré válni, egyedül nem tudja repí­teni a válogatottat. Úgy gondolom, még túl korai lett volna kezdőként játszania, hiába gondolta a szakemberek nyolcvan százaléka, hogy kezdenie kellene, ezzel nem értettem egyet, nem tetszett, mert türelmesnek kell lenni a fiatalokkal szemben. Szoboszlainak helye van a keretben, de lépésről lépésre kell felépí­teni a válogatott szereplését” – hangsúlyozta a szövetségi kapitány a Nemzeti Sport Online Szoboszlait érintő kérdésére.

Rossi kérdésre válaszolva elmondta, együtt érez a szurkolókkal, akik ezúttal is fantasztikusan buzdí­tották a csapatot, beleértve a felvidéki magyar drukkereket, akiket Dunaszerdahelyről jól ismer. Ugyanakkor a játékosoknak a meccs előtt azt mondta, ha megfelelő lesz a hozzáállásuk, akkor ő mindig ott lesz a csapat előtt, és vezetni fogja.

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, valamint az UEFA hivatalos honlapja alapján)

Egy hozzászólás a(z) 11111100011ejegyzéshez

 • PERCRŐL PERCRE:

  90+5.

  PERC
  Kép megtekintése a Twitteren
  Kép megtekintése a Twitteren

  MLSZ
  œ”
  @MLSZhivatalos
  Marco Rossi: Két nagy hiba vezetett ehhez a vereséghez. Nem játszottunk rossz mérkőzést, sok szempontból nem voltunk rosszabbak az ellenfelünknél. A szlovákok hatékonyabban használták ki a lehetőségeiket. #magyarok #csakegyütt #SVKHUN #EuropeanQualifiers

  8
  22:59 -- 2019. márc. 21.
  Tekintsd meg MLSZ egyéb Tweetjeit is
  Twitter Ads-információk és Adatvédelem
  90+5.

  PERC
  ÖSSZEFOGLALÓ, KÉP, VIDEÓ, FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  90+5.

  PERC
  A maradék 71? 100-ból 29-szer jutna ki a magyar válogatott a tornára.

  90+5.

  PERC
  Az Európa-bajnokságon eleddig háromszor vettünk részt – CIKKÜNKBEN a korábbi selejtezőket elevení­tettük fel, kiemelve a legeredményesebb magyar gólszerzőket. Eddig hat találat a rekord a kvalifikációs sorozatok történetében, de az előző kií­rásban már két góllal is elsőként lehetett végezni, és ezzel együtt kijutottak a mieink.

  90+5.

  PERC
  A gól és a gólpassz hiányzott – foglalta össze frappánsan Kovács I. a meccs után.

  90+5.

  PERC
  De az is igaz: ilyen védekezésnek és ilyen támadófutballnak csakis vereség lehet a vége. És még azt sem mondhatjuk, hogy lelkesedéssel feledtettük a tudásbeli különbséget…

  90+5.

  PERC
  A horvátok meg fordí­tottak végül.

  90+5.

  PERC

  90+5.

  PERC

  90+5.

  PERC
  A szurkolók a vereség ellenére elénekelték a csapattal közösen a Himnuszt.

  90+5.

  PERC
  ÖSSZEFOGLALÓ, KÉP, VIDEÓ, FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  90+5.

  PERC
  EZZEL VÉGET IS ÉRT A MÉRKŐZÉS!

  90+5.

  PERC
  Véget ért a mérkőzés.
  90+5.

  PERC
  Szegény embert… Dzsudzsák szépen kanyarint balról ballal középe, kissé jobbról, három méterről Orbán Dubravka kezébe fejel. ZICCER VOLT!

  90+3.

  PERC
  Mihalí­kRusnák
  90+3.

  PERC
  Még egy csere: Jaroslav Mihalik be, Rusnák le. Szélsőcsere.

  90+2.

  PERC
  Lovrencsics beadása is a Newcastle United-kapusé.

  90.

  PERC
  Három perc a ráadás!

  90.

  PERC
  Dzsudzsák ballábas, 24 méteres szabadrúgását elkapja vetődve a bal sarok előtt Dubravka.

  89.

  PERC
  Š kriniar
  89.

  PERC
  Milan Skriniar most Holendert bodicsekeli a 16-os jobb sarkánál, sárga lap.

  89.

  PERC
  Rusnák jobb oldali szabadrúgását 13-ról Gulácsi kezébe fejeli Skriniar.

  88.

  PERC
  Nagy
  88.

  PERC
  Nagy Ádám megrúgja a jobbon Pekarí­kot, sárga lap.

  88.

  PERC
  Középpályás helyett középcsatár…

  88.

  PERC
  Pavol Safranko be, Duda le. Duda is gólt és gólpasszt ért el.

  87.

  PERC
  Š afrankoDuda
  87.

  PERC
  Dzsudzsák szépí­thetne, de Szalai passzát ballal 24-ről Skriniarba rúgja.

  86.

  PERC
  Ráadásul Korhut lába között ment át a labda…

  86.

  PERC
  Ilyen az, amikor hazajön egy légiós Amerikából, és két kanadai pontot szerez…

  85.

  PERC

  85.

  PERC
  GÓÓÓL!!! Rusnák (2–0)
  85.

  PERC
  NA, ELDŐLT… Duda passzát ALBERT RUSNÁK elviszi az ötös jobb sarka elé, nem támadjuk, visszafordul, megigazí­tja, és ballal a bal alsóba lő. Abszolúte Korhut gólja, Gulácsi csak beleérni tudott, vetődve. 2–0!

  83.

  PERC
  Kádár a léc fölé fejeli Dzsudzsék bal oldali sarokrúgását, 8 méterről, Skriniart megelőzve.

  82.

  PERC
  Orbán csodaszépen szereli a jobbon Lobotkát.

  82.

  PERC
  Megússzuk, Hamsí­k balról laposan Pekarí­k elé passzol, aki jobbal hat méterről a bal alsóba gyötri a labdát Gulácsi alatt, de les.

  81.

  PERC
  HolenderLang
  81.

  PERC
  Lang le, Holender Filip be, védő helyett támadó mindenes. Rossi nem viccel, de nincs is mire fel óvatoskodni már.

  80.

  PERC
  Chelsea-nevelés, 2012-es Puskás-dí­jas.

  79.

  PERC
  StochMak
  79.

  PERC
  A haj- és bombagólkirály Miroslav Stoch be, Mak le.

  79.

  PERC
  Szoboszlai hátulról löki Rusnákot, aztán intéz pár keresetlen szót a magyarul szerencsére nem tudó sporihoz.

  78.

  PERC
  Hamší­k
  78.

  PERC
  Sárga a Szoboszlait hátulról lerántó Marek Hamsí­knak.

  77.

  PERC
  HELYZET, Szalai megharcol Lobotkával, Dzsudzsáké a lecsorgó, ballal kissé balról, 21 méterről a kapu tetejére emel, a bal, azaz a túlsó felső sarok fölé.

  76.

  PERC
  Hivatalosan 14 235-en tekintik meg a találkozót.

  75.

  PERC
  Kádár nem figyel most, Rusnák az ötös elé fut, jobbal a túlsó alsóba lőne, Gulácsi jobb lábbal véd, Hamsí­k jobbal balról, 22-ről kapura teszi a kipattanót, blokkol azonban Lang.

  73.

  PERC
  NEM IGAZ, ORBÁÁN! Lovrencsics csodapasszát Orbán 12 méterről a kint álló kapus kezébe fejeli!

  72.

  PERC
  Dzsudzsákot ellöki a jobbon Duda, szabadrúgás 37-ről. Szoboszlai beadása a védőké.

  72.

  PERC
  Szoboszlai veszélyes beí­velése Skriniaré.

  71.

  PERC
  Szoboszlai szép passzát nem meri ellőni 15-ről Dzsudzsák, bead, Hancko kornerre ment zavarában.

  70.

  PERC

  69.

  PERC
  MEGÚSSZUK! Rusnák jobb oldali beadása túljut a kapuson is, Lang takarí­t azonban.

  68.

  PERC
  Hejj, Szalai szép bal oldali beadásának alászalad középen Kovács!

  68.

  PERC
  Szoboszlai beadása után egy védővel ütközve Orbán eltűnik középen, tovább.

  68.

  PERC
  Vavro letalpalja, Kucka ellöki Kovácsot, sárga, újabb nincs.

  66.

  PERC

  66.

  PERC
  Füstölög a vendégtábor, folyamatosan kapja a figyelmeztetéseket a hangosbemondóból.

  66.

  PERC
  Hűha, Mak lő fordulásból Lang mellől az ötös bal sarka elől félmagasan a túlsó sarok felé, Gulácsi remek vetődéssel véd, Korhut takarí­t.

  64.

  PERC
  Szoboszlai emelése és Orbán okos fejese után Szalai lő a jobb alsó sarok felé a 16-os előteréből, 18 méterről, középről, de nagyot vetődve véd Dubravka! AZ ELSŐ HELYZETÜNK!

  64.

  PERC
  Kovács csoda lelkes, látványosan örül egy kiharcolt bedobásnak is. Aztán korner, a védőké.

  62.

  PERC
  És ez Dzsudzsák 99. válogatott fellépése.

  61.

  PERC
  DzsudzsákKalmár
  61.

  PERC
  Dzsudzsák a mostani válogatott keret egyetlen játékosa, aki játszott már a szlovák nemzeti tizenegy ellen: 2008. február 6-án csereként állt be az 1–1-es döntetlent elérő együttesbe Cipruson. A magyar összeállí­tás Fülöp – Csizmadia, Juhász, Vanczák, Lőw – Szélesi, Vass Á. (Tőzsér) – Buzsáky (Priskin), Hajnal (Dzsudzsák), Huszti (Halmosi) – Gera volt. A szlovákoktól is egyetlen hí­rmondó maradt mára, Marek Hamsí­k, akinek az volt a kilencedik fellépése a válogatottban.

  61.

  PERC
  Jön Dzsudzsák Balázs is, Kalmárt váltja.

  59.

  PERC
  Korhut
  59.

  PERC
  Makot szereli szabályos becsúszással a másik oldalon Lovrencsics.

  59.

  PERC
  Korhut belerúg Pekarí­kba, nagyon keményen a bokájára lépett, Rusnák tovább megy a lecsorgóval, szerelik. Korhut Mihály később dobhat, de friss, késleltetett sárga laposként.

  58.

  PERC
  Lang í­velését Szalai Kalmár helyett Skriniarnak készí­ti le.

  58.

  PERC
  Rendőrsorfallal választották le a felvidéki magyarokat a szlovákoktól.

  57.

  PERC

  56.

  PERC
  Hamsí­k előáll közben egy pocsék szabadrúgással.

  56.

  PERC
  Nézzük, mit mondott a meccs előtt Rossi Szoboszlairól!

  55.

  PERC
  SzoboszlaiKleinheisler
  55.

  PERC
  Középpályáscsere és újoncavatás.

  55.

  PERC
  CSODAFEGYVER. Kleinheisler le, Szoboszlai Dominik be.

  55.

  PERC
  A felvidéki magyarok szektorát immár rendőrsorfal határolja.

  55.

  PERC
  Sárgamellényes rendezők a felvidéki magyarok szektorában. Műanyag poharakkal dobálták őket a szlovákok.”‹

  55.

  PERC
  Eközben Horvátországban…

  53.

  PERC
  Kovács lepattan az ötösön Skriniarról Korhut beadása után, Hancko társa elől zavarában jobbra szabadí­t fel, saját maga elől gyakorlatilag, Lovrencsics beadása azonban a kapusé.

  53.

  PERC
  Kalmár cselez a balon, elfut Kucka mellett, de elfogy a pálya. Kirúgás.

  52.

  PERC
  Korhut nagyot repül a balon egy pocsék passzért, de í­gy sem éri el.

  51.

  PERC
  Kucka
  51.

  PERC
  Juraj Kucka kap sárga lapot Kovács lerántásáért.

  48.

  PERC
  Pekarí­k kap egy pocsék passzt Hamsí­któl, felszabadulunk végre a nyomás alól, de elöl nincs kinek adni.

  48.

  PERC
  A teljes, legendás kabaré Peterdi Pállal ITT!

  48.

  PERC

  47.

  PERC
  Nagy megy ki jobbra szerelni Rusnákot, a korner veszélytelen, de jönnek a szlovákok, jönnek a szlovákok…

  46.

  PERC
  Egy szabálytalan magyar kezdéssel. Ómen…

  46.

  PERC
  FOLYTATJUK!

  FÉLIDŐ

  Csere nincs…

  FÉLIDŐ

  A bosszankodás közben van idő olvasgatni kicsit. Melyik Eb-csoport a legerősebb? A német–holland? A miénk? Nem!

  FÉLIDŐ

  A szlovákok meg ezt í­rták rólunk, jó a fizetés és Hosszú a Katinka.

  FÉLIDŐ

  Még soha – Deák Zsigmond jegyzete.

  FÉLIDŐ

  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  FÉLIDŐ

  Kép megtekintése a Twitteren
  Kép megtekintése a Twitteren

  MLSZ
  œ”
  @MLSZhivatalos
  Félidőben Szlovákia vezet egy hajrában bekapott góllal. #magyarok #csakegyütt #SVKHUN #EuropeanQualifiers

  3
  21:35 -- 2019. márc. 21.
  Tekintsd meg MLSZ egyéb Tweetjeit is
  Twitter Ads-információk és Adatvédelem
  FÉLIDŐ

  FÉLIDŐ

  Nagyjából kilenc emberünk helyezkedett a tizenhatosunknál a szlovák gól előtt, mégis középre tudták passzolni a labdát… – mérgelődik helyszí­ni emberünk.

  FÉLIDŐ

  VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

  45.

  PERC
  Szalai ismét nagyot kap hátulról, ez ma a sorsa.

  45.

  PERC
  Szerencsére elvariálják, Hancko passzát Lobotka rosszul tesz Hamsí­k elé, aki jobbal nem tud erősen a bal alsó felé lőni, Gulácsi vetődve fogja a labdát.

  44.

  PERC
  Pekarí­k fordí­totta jobbra szépen a labdát, kitolt velünk a HBSC-s szlovák hadosztály. Kleinheisler meg késve lépett ki szélre. Korhutot kicsalogatta Pekarí­k.

  44.

  PERC
  NEM IGAZ, VEZETNEK A SZLOVÁKOK… Rusnákra a jobbon ismét nem figyelünk, aki megmutatja, hogyan kell jobbal laposan pontosan középre passzolni, ONDREJ DUDA meg ballal a jobb alsóba perdí­t az ötösről, Orbán és Kádár közül. 1–0!

  42.

  PERC
  GÓÓÓL!!! Duda (1–0)
  42.

  PERC
  Kleinheisler távoli, ballábas lövése megakad Skriniaron, Dubravka a nevető harmadik.

  41.

  PERC
  A zenites Mak hamis 9-es, de igazi kellemetlen ék.

  39.

  PERC
  Mak majdnem eltöri Lovrencsics derekát légi párbaj cí­mén.

  39.

  PERC
  Kalmár és Korhut a jobbon egy szöglet után, ugyanaz a figura, mint az előbb, Kádár a kapus elé fejeli Lovrencsics beadását. Sok hűhó…

  38.

  PERC
  Eközben Horvátországban…

  36.

  PERC
  Kádár tartotta fel Kuckát, aki a földön fekve utána rúgott Kleinheislernek. Lap nincs…

  36.

  PERC
  Vavro meg 22 centiméterrel, 171 cm. vs. 193 cm.

  35.

  PERC
  A védő 16 centiméterrel magasabb ráadásul karmesterünknél.

  35.

  PERC
  Skriniar habkönnyedén szereli a jobbon Kovácsot.

  34.

  PERC
  TOVÁBB! Kleinheisler nagyon aktí­v, jobbra passzol Lovrencsicshez, aki lapos passzal megtalálja középen Kalmárt, Skriniar nekifut hátulról… tovább. Nem szokott ilyenekért 11-es járni.

  32.

  PERC
  Egymás mellett a két magyar tábor. Errefelé teljesen megszokott az ilyesmi…

  32.

  PERC
  Lang ment nagyot a kontrázni akaró Hamsí­k elől.

  32.

  PERC
  De korner, Korhut adja be jobbról ballal, hátra Lovrencsicshez, az í­velés azonban Skriniaré.

  31.

  PERC
  És kirúgja Lovrencsics újabb beadását is.

  30.

  PERC
  Skrtel 103-szoros válogatott, a Köbenhavn légiósa a helyettese. Illetve most már örököse.

  29.

  PERC
  Ejj, Lovrencsics első megvillanása, lapos beadását kivágja két magyar és az ötös elől Vavro.

  28.

  PERC
  Skriniar hátulról hatalmasat rúg Szalaiba, majd szól az éknek, hogy ne szimuláljon…

  28.

  PERC
  Lobotka teszi légies mozdulattal vissza a labdát a balon felfutó Hanckónak, de közbelép balettmozdulattal Nagy.

  23.

  PERC
  Korhut bal oldali szabadrúgását rosszul éri el fejjel középen Orbán.

  21.

  PERC
  Vavro
  21.

  PERC
  13 gólt szerzett tavalyi mérkőzésein a válogatott, a gólokon nyolc játékos osztozott, illetve az ausztrál Treint Sainsbury a saját kapujába fejelt; a legeredményesebb Szalai Ádám volt (5 gól), a kazah, az észt (3) és a finn kapuba is betalált.

  21.

  PERC
  10 tavalyi válogatott mérkőzésen, vagyis 2018-ban az összes találkozón pályára lépett Kleinheisler László és Szalai Ádám; őket kilenc meccsel Gulácsi Péter követi, aki egyszer, az észtek ellen (2–0) adta át a lehetőséget Dibusz Dénesnek.

  21.

  PERC
  Szalait hátulról felrúgja Denis Vavro, ez már sárga lap.

  21.

  PERC
  Kleinheisler harcosan szerzett labdát, két csel után lerántja őt Duda.

  20.

  PERC
  Eközben Horvátországban… Érik meglepetés!

  20.

  PERC
  Dubravka szépen vetődik ki Szalai elé Kovács passza után az ötös bal sarkánál.

  19.

  PERC
  A Fiorentina balbekkjére nem figyeltünk.

  19.

  PERC
  MAJDNEM! Kádár labdát szerez, majd elveszí­ti, a már teljesen a jobb szélre települő Rusnák jobb oldali beadását Hancko jobbal 17-ről centiméterekkel a jobb felső fölé rúgja. Lécet súroló lövés, Gulácsi repült, de ezt aligha érte volna el.

  15.

  PERC
  Hamsí­k szögletét jobbal kapásból ellőné Rusnák, de Nagy közbelép.

  15.

  PERC
  Gulácsi! Kapja ki vetődve a jobb alsó sarok elől a Kucka indí­totta Pekarí­k jobblábas, 23 méterről érkező lövését.

  13.

  PERC
  Kovács lő ballal 15-ről, kissé balról kapura, de blokkol Skriniar.

  13.

  PERC
  Megússzuk! Pekarí­k passza után Rusnák jobbal jobbról középre passzol, Orbán az ötös előtt elvéti, í­gy az erre nem számoló Duda is, de í­gy jó Hamsí­knak, aki jobbal, nyolc méterről estében a bal sarok mellé lő, Lang és Nagy értő odalépésének köszönhetően is.

  11.

  PERC
  Veszélyes hazai kontra, Kalmár Zsolt a felező körül ellöki Lobotkát, sárga lap.

  11.

  PERC
  Kalmár szabadrúgását elfejelik az ötös jobb sarkán Orbán és Kádár elől, Kovács és Szalai akciózik aztán az ötösön, de pontatlan a középpályás passza.

  10.

  PERC
  Kalmár
  10.

  PERC
  A vendégtábor melletti szektorban vannak a felvidéki magyarok, akik folyamatosan együtt szurkolnak, énekelnek a magyarországi táborral.

  10.

  PERC

  9.

  PERC
  Lobotkát Vigóból a Napoli, a PSG és a Bayern is vinné, a Barcelona mellett…

  9.

  PERC
  Kovács megindul, Lobotka azonnal ellöki.

  8.

  PERC
  Pekarí­k veszélyes beadását kifejeli a kapu elől Orbán, az ismét jobbra eltolódó Rusnák jobbal 26-ról jócskán a léc fölé lő.

  8.

  PERC
  Korhut és Kádár a balon együtt old meg egy nehéz helyzetet, indí­tással a végén! A hazaiak jobb oldala aktí­vabb egyelőre, Hamsí­k és az amerikában légióskodó Rusnák miatt.

  6.

  PERC
  Kovács lapos passzába nagyon szépen lép bele a 16-oson Skriniar, Szalai sokkal pontosabb passzokat kér. Mi szintén.

  5.

  PERC

  5.

  PERC
  Most Rusnák veszélyeztet, Orbán keresztez, a szlovák fiú utoléri a szögletzászlónál… és becsúszva hátulról felvágja.

  4.

  PERC
  Nagy lép bele szépen Hamsí­k jobbról jövő lapos passzába, Orbán takarí­t.

  3.

  PERC
  Szalai szép passzt ad Kovácsnak, de nem kapja vissza a labdát.

  1.

  PERC
  A hivatalos nézőszám 14 235.

  01.

  PERC
  ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

  Lassan kezdünk. A mieink ugyebár piros mezben és fehér nadrágban, a hazaiak sötétkék-világoskék mezben és sötétkék nadrágban.

  Na ja, ha egy ország önmagával van körülvéve. Ezért is keserédesebb a Himnusz a szokásosnál.

  Magyar oldalon eközben zúg az “Itthon vagyunk!”

  A képekkel is ő szolgál önöknek.

  Jó 16-17 000 néző lesz a stadionban a kezdésre helyszí­ni NSO-s emberünk, Pór Károly szerint.

  Lang helyett Botond, Rossi mester szerint Baráth sokat utazott, küzd az időeltolódással is. Kovács Szalai közelében fog játszani, mert jó formában van, és megmozgatja majd Szalait lapos passzokkal, mert Rossi szerint Skriniar kis helyen verhető.

  Most már hazai oldalon is vannak néhányan, de látszik, hogy nem lesz telt ház.

  187 kilométerre van Budapesttől autóval a szlovákiai Nagyszombat,
  ahol az Eb-selejtezőt rendezik; északi szomszédunk hetedik legnagyobb városa Pozsonytól alig 60 kilométerre fekszik, a stadionja 19 200 férőhelyes.

  Mintha tegnap lett volna… A 2016-os Eb összefoglaló cikke ITT!

  ÉLŐ FELVEZETÉSÜNK A MÉRKŐZÉSRŐL ITT!

  A mieinket a vendégszektorból körülbelül 2000 néző buzdí­thatja – akiknek legnagyobb csoportja délben indult a budapesti Planetáriumtól –, és a felvidéki magyarok is hasonló számban lehetnek a lelátókon.

  ÉLŐ FELVEZETÉSÜNK A MÉRKŐZÉSRŐL ITT!

  A szlovákok három nap múlva Walesben lépnek pályára, mí­g a mieink Horvátországot fogadják.

  A találkozó jegyzőkönyve az uefa.com-on!

  Játékvezetői pályafutása előtt Bezborodov profi szinten futballozott, szerepelt több orosz és fehérorosz csapatban is, mí­g 1999 és 2001 között két évig a lett Ventspilsben játszott, amelyben 2000 augusztusában gólt szerzett a Vasas elleni UEFA-kupa-selejtező visszavágóján a Puskás Ferenc Stadionban! A meccset azonban Pető Tamás két és Kabát Péter egy góljával hosszabbí­tás után 3–1-re az angyalföldi csapat nyerte meg, í­gy 4–3-as összesí­téssel a magyar együttes jutott tovább.

  Egy korábbi profi labdarúgó, az orosz Vlagyiszlav Bezborodov vezet Nagyszombatban.

  Pavel Hapal a felkészülésről és kérdésünkre a magyar csapatról, illetve a csoport erőviszonyairól beszélt.

  „Főképp taktikai edzéseket tartottunk. Felkészültünk rá, hogy a magyar csapat szeretne nyomást gyakorolni ránk, de ezt szeretnénk megelőzni. Szerencsére mindenki egészséges. Felkészültünk a magyar csapatból, tudjuk, hogy gyakran vált formációt. A magyar játékosokból az általános információk alapján külön is felkészültünk, amint kiderült a keret. Ez nagyon kiegyensúlyozott csoport, amelynek Horvátország az esélyese, de a többi résztvevő körülbelül hasonló szintet képvisel” – mondta a szlovák kapitány.

  Novothny Soma fiatal játékosként került hozzánk a Napolihoz. A mai napig kapcsolatban vagyunk. Tudom, hogy Újpesten jól ment neki a játék, és hogy most Dél-Koreába szerződött, gratulálok neki ehhez. Szoboszlai Dominikot nem ismerem.”

  Hamsí­k kérdésre válaszolva Marco Rossiról is beszélt.

  „Tudom, hogy a családja Nápoly mellett él, személyesen nem ismerem, de tisztában vagyok vele, hogy Szlovákiában jó munkát végzett, és remélem, a meccs után tudunk néhány szót váltani” – fogalmazott.

  „Sok új arc van a csapatunkban, ez szokatlan. Voltam már csapatkapitány, ezért nem érzek nagyobb nyomást, fel vagyok készülve a feladatra. Harcos, agresszí­v magyar csapatra számí­tunk, ezen a szinten nincs könnyű ellenfél, és a magyar válogatottat is nagyon erős csapatnak tarom. Ez amolyan kis derbi lesz számunkra, tudom, hogy a magyar szurkolók rövid idő alatt megvették az összes jegyet, biztosan fantasztikus hangulatot csinálnak majd” – fogalmazott Hamsí­k.

  Kalmár Zsolt elárulta, hogy dunaszerdahelyi csapattársával, Lubomí­r Satkával cukkolták egymást az elmúlt hetekben. „Minden héten viccelődtünk erről a mérkőzésről, de egyébként nagyon jó barátom, úgyhogy nem bántottuk meg egymást. Nem a döntetlenért jöttünk, meg szeretnénk nyerni a mérkőzést, még ha nehéz is lesz, mert jó csapattal állunk szembe. Ha betartjuk, amit gyakoroltunk, akkor meg tudjuk lepni a szlovákokat. Aláí­rnám azt a győzelmet.”

  Ezután azt is felvetették szlovák újságí­rók a kapitánynak, hogy – Kalmár Zsolthoz hasonlóan – a Dunaszerdahellyel mindig vereséggel távozott Nagyszombatból.

  „Viszont most sikerült öltözőt váltani azokhoz a meccsekhez képest, ráadásul ez nem a mi kérésünk volt. Valóban háromszor jártam itt korábbi csapatommal, és mind a háromszor vereséget szenvedtem. Zsolt eggyel többször kapott ki ebben a stadionban, ő az igazi fekete macska. Ezeken a mérkőzéseken nagyon erős ellenféllel játszottunk. így lesz ez holnap is, viszont ezen a három találkozón nem volt olyan, hogy tizenegy emberrel fejeztük volna be a meccset.”

  Már magyar kollégánktól kapta a kérdést: a Szlovákia elleni mérkőzés mennyire lesz fontos edzői pályafutásában?

  „A legfontosabb. Ez egy nyolc állomásból álló sorozat első meccse, arról dönt, hogy ki lehet ott a 2020-as Eb-n. Ha valaki azt mondaná, hogy a következő három meccsből csak egyet nyerhetünk meg, akkor nem is kérdés, hogy a holnapit választanám.”

  Marco Rossi szövetségi kapitánytól rögtön azt kérdezték meg helyi újságí­rók, hogy kapott-e bármilyen információt korábbi, dunaszerdahelyi játékosaitól.

  „Olyanok, mint a szicí­liai maffia, mélyen hallgatnak” – vágta rá, majd az esélyeket latolgató kérdésekre is válaszolt.

  „Sokan nem adnak esélyt a holnapi győzelemre, de a papí­rforma a pályán sokszor felborulhat. Nap mint nap azért dolgozunk, hogy fejlődjünk. Szeptemberben kezdtük a munkát rohamtempóban, kevés volt az idő, de nagy fejlődésen mentünk át.”

  Kép megtekintése a Twitteren
  Kép megtekintése a Twitteren

  MLSZ
  œ”
  @MLSZhivatalos
  Piros szerelésben kezdi meg az @Euro2020 selejtezőket a férfi válogatott ma este Szlovákia ellen. A hazaiak kék szerelésben játszanak majd. -- #magyarok #csakegyutt #SVKHUN #EuropeanQualifiers

  46
  11:58 -- 2019. márc. 21.
  Tekintsd meg MLSZ egyéb Tweetjeit is
  Twitter Ads-információk és Adatvédelem

  A magyar nemzeti csapat a kétezres években általában már a rajton beragadt: a tí­z alkalomból csak egyszer sikerült megnyernie a kvalifikációs sorozat nyitó mérkőzését (Andorra–Magyarország 0–5 a 2014-es vb selejtezőin, szövetségi kapitány: Egervári Sándor), a mérleg az első találkozókon ebben a periódusban 1 győzelem, 4 döntetlen, 5 vereség.

  Márpedig az első két forduló a közelmúlt selejtezőit megnézve egész jó indikátor a továbbjutás, vagy helyesebben fogalmazva, a tovább nem jutás szempontjából. Ha a 2010-es évek vb- és Eb-selejtezőit vizsgáljuk meg, akkor a 90 csoportelsőből és csoportmásodikból – ez a két hely ér most kvalifikációt – csak 28 (31.1 százalék) volt olyan, amely 3 vagy kevesebb pontot szerzett első két mérkőzésén. Még egy pontvesztés alaposan csökkenti az esélyt: 90-ből csak 8 csapat ért úgy oda az első vagy második helyre, hogy 2 vagy kevesebb pontot gyűjtött az első két meccsén (8.88 százalék). Erősen „ajánlott” tehát az első két mérkőzésből egyet megnyerni.

  A magyar válogatott az 1986-os világbajnokság selejtezői óta nem kezdett két győzelemmel kvalifikációs sorozatot. Nem nagy gond, mondhatnánk, és valóban, a százszázalékos kezdés nem kritérium a továbbjutáshoz – azonban az már problémás, hogy a kétezres években csak kétszer (a 2002-es vb-selejtezőkön, illetve a 2004-es Eb-selejtezőkön) sikerült az első két találkozóból a megszerezhető pontok felénél többet begyűjteni.

  Szlovákia ellen két Európa-bajnoki selejtezőt ví­vott Magyarország 1999-ben: a pozsonyi találkozó 0–0-ra, a győri 0–1-re végződött. „Több a pontunk, kevesebb az esélyünk” – konstatálta lapunk a pozsonyi gól nélküli döntetlen után, amelyen a „két király” a szlovák kapuban álló Miroslav König és a magyar hálót őrző Király Gábor volt. A győri vereség után – Martin Fabus szerezte az egyetlen gólt az ETO Stadionban – már „Elszállt minden remény”, hogy a Nemzeti Sport cí­mlapját idézzük. További két alkalommal, 2004-ben és 2008-ban felkészülési mérkőzésen találkozott a két válogatott (0–1 és 1–1). Az örökmérleg magyar szemszögből 2 döntetlen és 2 vereség, Gera Zoltán az egyetlen magyar játékos, aki gólt tudott szerezni a szlovák csapat ellen.

  A magyar válogatott hivatalos mérkőzésen Szlovákiát egyszer sem, Horvátországot pedig csak egyszer tudta legyőzni – ám ha a Jugoszlávia felbomlása után létrejött önálló Horvátországgal számolunk, a győzelmek száma ebben az esetben nulla.

  A sme.sk cikkének cí­me azt emelte ki, hogy rajtol a selejtező, és Szlovákia kilencmillió euróért játszik (ennyit kap minden válogatott, amely kijut az Európa-bajnokságra).

  A lap kiemelte, hogy Hapal fiatalí­tásba kezdett, a jelenlegi keret tizenkét játékosa 20 és 24 év közötti, a legidősebb, 35 éves Matús Kozácik kapussal együtt 26 év az átlagéletkor. Szlovákia eddig hat alkalommal indult Eb-selejtezőn, de csupán egyszer, a legutóbbi, 2016-os tornára tudta magát kvalifikálni.

  Az eddigi hat kvalifikáció során négyszer is győzelemmel rajtolt a válogatott, a négy hazai nyitányon egyszer sem szenvedett vereséget (három győzelem és egy döntetlen).

  AZ EDDIGI SZLOVÁK EB-SELEJTEZŐS RAJTOK
  1996-os Eb: Szlovákia–Franciaország 0–0
  2000-es Eb: Szlovákia–Azerbajdzsán 3–0
  2004-es Eb: Törökország–Szlovákia 3–0
  2008-as Eb: Szlovákia–Ciprus 6–1
  2012-es Eb: Szlovákia–Macedónia 1–0
  2016-os Eb: Ukrajna–Szlovákia 0–1

  Pavel Hapal, a hazaiak cseh szövetségi kapitánya azt reméli, hat ponttal kezdhetik meg az Európa-bajnoki selejtezőket, a szövetségi kapitány számára ez lenne az ideális.

  „Dupla meccsünk lesz, először a magyarokkal kell sikeresen megküzdenünk. Nem csupán én, hanem az egész csapat győzelemmel rajtolna, vagyis mindkétszer nyerni akarunk. Hat pont lenne abszolút ideális.”

  A csapatkapitány Marek Hamsí­k szerint jó ellenfél és kemény meccs vár rájuk. „Feltételezem, hogy agresszí­v ellenfelet kapunk, nehezen fogjuk érvényesí­teni az akaratunkat. De meg kell birkóznunk velük, hiszen győzelemmel akarunk kezdeni.”

  A hazaiak is tüzelik övéiket. „Csata a Dunáért” – hirdeti cí­mlapján a Sport a képen Marek Hamsí­kkal és Dzsudzsák Balázzsal. A lap öt oldalon foglalkozik a mai mérkőzéssel.

  Természetesen: Szlovákiában több kell annál, mint amit ősszel mutatott a Rossi-csapat! Részletes elemzés a közelmúltról ITT!

  MINDEN TUDNIVALÓ A SELEJTEZŐKRŐL MEG ITT!

  Egyszóval: fel, magyarok, fel, sikerre, Felvidékre!

  Aki ezt nem érzi át, aki ezt nem érti, aki nem ad ki most magából 100 százalékot, az… szóval olyan nem lesz, szóval olyan nem lehet.

  Egy hazai tornára…

  Óriási tétre megy ez a mérkőzés: Magyarország Szlovákia ellen. Plusz még selejtező is.

  A billentyűknél: B. J.

  ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A SZLOVÁKIA–MAGYARORSZÁG EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ MÉRKŐZÉS ONLIVE KÖZVETíTÉSÉBEN!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
12.02. 21:00, m4sport
12.05.17:00, m4sport
12.08. 21:00, m4sport
12.12. 17:00, m4sport
12.16. 20:15, m4sport
Novák Dezső
25 ÉVES A BL-SIKER
FOTELSZURKOLÓ