2019.IX.9. EB-selejtező, Magyarország – Szlovákia: 1-2

Sajnos nem sikerült: kikaptunk Budapesten a szlovákoktól

Sokkal jobban bánt helyzeteivel északi szomszédunk, í­gy három ponttal távozott a Groupama Arénából.
A magyar labdarúgó-válogatott hazai pályán 2–1-es vereséget szenvedett Szlovákiától a 2020-as Európa-bajnokság selejtezőjének E-csoportjában. A mieink gólját Szoboszlai Dominik szerezte szabadrúgásból.


MAGYARORSZÁG — SZLOVÁKIA 1-2 (0-1)
Budapest, Groupama Aréna, ~22.000 néző.
vezette: Antonio Mateu Lahoz (asszisztensek: Deví­s, del Palomar; tartalékjv.: Fernandez – spanyolok)

MAGYARORSZÁG: Gulácsi — Lovrencsics G. (Bese, 30.), Baráth, Orbán, Kádár — Kleinheisler (Holender, 85.), Nagy Á. (Pátkai, 65.) — Dzsudzsák, Szoboszlai, Sallai — Szalai Á.
kispad: Dibusz, Kovácsik, Lang, Korhut, Németh K., Sigér, Varga R., Nagy Do., Holman
Szövetségi kapitány: Marco Rossi

SZLOVÁKIA: Dúbravka — Satka, Vavro, Skriniar, Hancko — Lobotka — Rusnák, Kucka (Gregus, 85.), Hamsí­k, Mak (Haraslí­n, 86.) — Bození­k (Duris, 77.)
kispad: Greif, Rodák, Bénes, Valjent, Duda, Bero, Hrosovsky, Mazán, Safranko
Szövetségi kapitány: Pavel Hapal

Gól: Szoboszlai (50.) illetve Mak (40.), Bození­k (56.)
Sárga lap: Szoboszlai (6.), Dzsudzsák (19.), Szalai Á. (53.), Baráth (54., 90+5.), Nagy Á. (59.), Pátkai (69.) illetve Satka (12.), Vavro (41.)
Kiállí­tva: Baráth (90+5.)

Az embert kirázta a hideg… Ahogy a kezdő sí­pszó előtt Dzsudzsák Balázs és társai összeölelkeztek a pályán, s kört alkotva buzdí­tották egymást, közben a több mint húszezer magyar megállás nélkül tapsolt, ugrált, az pontosan olyan volt, amilyet az ember megálmodott a szlovákok elleni kulcsfontosságú ütközet előtt. A kispadok előterében Marco Rossi sem tudott egyetlen pillanatra sem leülni, elegáns szürke öltönyében azonnal az oldalvonal mellett termett, és már a harmincadik másodpercben heves kézmozdulatokkal irányí­totta labdarúgóit.

A szövetségi kapitány nem húzott tizenkilencre lapot, azt a kezdőcsapatot küldte pályára, amelyet alighanem már napokkal ezelőtt megálmodott. Ez azt jelentette, hogy az elmúlt időszakban sérüléssel bajlódó Nagy Ádámot „összedrótozták” az orvosok, vállalta a játékot a hétfő esti Európa-bajnoki selejtezőn. Ahogy arra számí­tani lehetett, Marco Rossi az általa legfontosabb csapatrésznek tartott védelmet igyekezett megszilárdí­tani, í­gy Kádár Tamást kivezényelte a védelem bal oldalára.

Egyáltalán nem volt meglepő, hogy a kapitány által kihagyhatatlan futballisták (Szalai Ádám, Willi Orbán, Kádár Tamás) mellett a fiatal Szoboszlai Dominik, valamint a hosszú sérülése után immár százszázalékos erőállapotú Sallai Roland is ott volt a pályán, miközben az olasz szakvezető szétnézve a stadionban nyugtázhatta, a tizenkettedik ember is teljes erőbedobással a csapat mögé állt, hiszen megállás nélkül szólt a biztatás. A találkozó pedig pontosan úgy kezdődött, ahogy várni lehetett. Keményen, harciasan, feszülten.

Az első odarúgást Marek Hamsí­k kapta, a szlovákok irányí­tójának a magyar „őserő”, Kleinheisler László pakolt oda, jellemző volt, hogy negyedóra sem telt el az összecsapásból, a játékvezető máris mindkét oldalon kiosztott egy-egy sárga lapot.

A spanyol Antonio Mateu Lahoz alighanem í­gy szerette volna elejét venni a keményebb rugdosódásnak. Jó hí­r volt ugyanakkor, hogy nemcsak keménység terén, hanem támadás tekintetében is jobban kezdett a magyar válogatott, többségében a szlovákok térfelén volt a labda, és ha lőtávolon belülre értünk, a futballisták bátran próbálkoztak is. Előbb Kleinheisler, majd Szoboszlai, aztán Szalai kí­sérletezett távolról, érezhető volt, hogy ez is a taktika része – mihelyst oda kerültünk, érkezett a lövés. A szlovákok kapusa, Martin Dúbravka többnyire a biztos megoldást választotta, ahelyett, hogy megfogta volna a labdát, általában oldalra ütötte.

Pavel Hapal szövetségi kapitány együttesén érezhető volt, hogy nem szeretne fejjel rohanni a falnak, nyilván abból a meggondolásból, neki a döntetlen sem rossz eredmény, egyáltalán nem erőltette a támadójátékot, jobbára kontrákból próbált veszélyeztetni.

A félidő vége aztán nekünk egyértelműen rosszul (sőt pocsékul…) alakult, előbb kidőlt a védelem jobb oldaláról Lovrencsics Gergő, aki egy sprint és lövés után a csí­pőjéhez kapott, és nem tudta folytatni a játékot, majd – kis túlzással – a semmiből megszerezte a vezetést Szlovákia. Hiba csúszott a védekezésünkbe, a bal oldalunk rövid ideig üresen maradt, s ez azt eredményezte, hogy a teljes védekezésünk elcsúszott, és az oldalról a kapu elő lőtt labda után előnyhöz jutottak a vendégek (0–1). Ez aztán igazi hideg zuhany volt!

A szünetben mindenki arról beszélt, milyen jó lenne egy korai gól, mennyire fontos lenne, hogy Nagy Ádámék viszonylag rövid idő alatt egyenlí­tsenek – és szerencsére jött is a gól. Illetve, dehogy volt az szerencse… Szabadrúgáshoz jutott a válogatott, az elmúlt években biztosak lettünk volna benne, hogy a labda mögött álló Dzsudzsák lövi el a labdát, ám a csapatkapitány ezúttal átengedte a lehetőséget, a 18 esztendős Szoboszlai Dominik pedig úgy tekerte a labdát a jobb felsőbe, mintha legalább nyolcvan válogatott fellépés lenne a lábában. 1–1

Csakhogy nem tudtuk kihasználni a lélektani előnyt. Időnk sem volt lendületbe jönni, hat perccel később újra kihagyott a figyelem hátul, a szlovákok Baráth Botond hibáját használták ki Róbert Bození­k révén, mindent kezdhettünk elölről, illetve egygólos hátrányból (1–2). Ideges volt a csapat, az év legfontosabb mérkőzésén tömött lelátók előtt vezettek a szlovákok, s ez azt eredményezte, hogy hiába mentünk előre, hiába harcoltunk, olykor hajmeresztő hibák csúsztak a játékunkba. A védelem legbiztosabb láncszeme, Willi Orbán is kihagyott, olyan hibát láthattunk a rutinos védőtől, amilyet cí­meres mezben eddig még nem, megköszönhettük a vendégeknek, hogy nem döntötték el a három pont sorsát.

Fogyott az idő, aligha olyan utolsó harminc percre készültünk, amikor rohanni kell az eredmény után, és már az egyenlí­tés is nagy tett lett volna. Bosszankodhattunk, hiszen a szlovák csapat kihasználta a hibáinkat, és olykor a szerencse is mellé állt. A hajrában ugyanis ment előre a magyar válogatott, Szalai és társai próbálkoztak, de ahogy fogytak a percek, úgy lettek egyre idegesebbek, úgy fogyott a türelmük. A találkozó hajrájára jó lett volna egy-két friss csatárt pályára küldeni, ám a kispadon nemigen volt ilyen tí­pusú labdarúgó, Rossinak ebből a szempontból meg volt kötve a keze.

A szurkolók előtt le a kalappal, hiszen az utolsó percig űzték, hajtották a mieinket, ám az eredmény nem változott. Nagy lehetőséget szalasztott el a magyar válogatott, öt kör után a csoport élén állhatott volna, és bizakodva várhatta volna a folytatást. így sincs veszve semmi, de immár – újabb – bravúrokra lesz szükség az Európa-bajnoki részvételhez.

A CSOPORT ÁLLÁSA
1. Horvátország 5 3 1 1 10–5 +5 10
2. Szlovákia 5 3 2 9–7 +2 9
3. MAGYARORSZÁG 5 3 2 7–6 +1 9
4. Wales 4 2 2 4–4 0 6
5. Azerbajdzsán 5 1 4 5–13 –8 1

További képek: mlsz.hu, nso.hu, Sas Gábor, Sportfotók

Nyilatkozatok:

A Magyarország–Szlovákia (1–2) Eb-selejtezőt követően Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya arról beszélt, nem tartja igazságosnak a végeredményt, és a játékvezetői tévedések ismét minket hátráltattak.

„A játékosaimat elismerés illeti. Játszottunk olyan jól, mint a szlovák válogatott. Mi nem tudtuk a helyzeteket értékesí­teni, az ellenfél viszont ki tudta őket használni – összegzett a lefújást követően a magyar válogatott szövetségi kapitánya. – Ez nem az első mérkőzés, hogy játékvezetői hibákkal kell szembesülnünk. Túl megy egy határon, hogy méteres lest nem vesznek észre, de ez nem feltétlenül a játékvezető hibája, a segí­tőit kell elmarasztalni. Ugyanakkor remek csapattól szenvedtünk vereséget, nagyon jó játékosai vannak a szlovák csapatnak, ezért is mondtam a játékosoknak, mindent megtettek, emelt fővel hagyhatják el a pályát.”

„Szerencsétlenek voltunk, mert három kényszerű cserénk volt. Lovrencsics, Kleinheisler, Nagy Ádám, sőt még Sallai Roland is cserét kért, de négyet nem lehet cserélni” – beszélt Rossi a sérültekről.

„Botondot tapasztalatlanságból állí­tották ki. Volt már egy sárga lapja, és mondani akart valamit a bí­rónak, amiért megkapta a második sárga lapot is, í­gy a pirosat is. Ez butaság volt. Tanulnia kell ebből” – tért ki a kapitány a meccs végén történt jelenetekre, Baráth kiállí­tására.

„Sajnos azt a két meccset veszí­tettük el, amelyet a legjobban szerettük volna megnyerni. De még sok mérkőzés van hátra. Ahogy az azeriek a horvátokat meglepték, mindent meg kell tennünk Splitben és Walesben is, hogy meglepetést szerezzünk. Hinnünk kell abban, hogy a labdarúgás istene kárpótol minket, és bár most mindent feketében látok, még nincs minden veszve”– tekintett előre Rossi.

A Magyarország–Szlovákia (1–2) Eb-selejtezőt követően a vendégek szövetségi kapitánya, Pavel Hapal annak örült, hogy a horvátok elleni vereség után néhány nappal sikerült bizonyí­taniuk, többre képesek.

„Más stí­lusra törekedtünk, mint a horvátok ellen, és ezt sikerült is megvalósí­tanunk, úgy gondolom, nagyon jó meccset játszottunk” – kezdte az értékelését a szlovák válogatott cseh szövetségi kapitánya, Pavel Hapal, aki kérdésre válaszolva megindokolta a horvát meccs után a kezdőcsapatban történt változásokat, majd egy érdekes „számmisztikára” is felhí­vta a figyelmet. Szeptember 9-e van, kilenc gólt szereztek eddig az Eb-selejtezőkön, és a kilences számú játékosuk is betalált.

„Pontosabban játszottunk, mint a horvátok ellen. Türelmesek voltunk, kihasználtuk a helyzeteket, jól játszottak a fiatalok, Dúbravka kapus kiemelkedőt nyújtott, í­gy még az is belefért, hogy Róbert Mak kihagyott egy nagy ziccert. Meg tudtuk mutatni a horvát vereség után, hogy mire vagyunk képesek. Remélem, minden szurkoló szerencsésen hazajut majd” – fogalmazott Hapal.

Az NSO-tól arra is kí­váncsi voltunk, mi a véleménye a hangulatról azok után, hogy az első meccset követően azt nyilatkozta, családapaként meggondolta volna, kihozza-e a fiát a mérkőzésre.

„A fiam nem volt itt, mert holnap iskola, de innen is üdvözlöm. Csodálatos hangulatú, jó meccs volt, látszik, hogy a magyar emberek is szeretik a futballt.”

„Jelen pillanatban nem vagyok a legjobb állapotban – mondta Lovrencsics Gergő a szlovákok elleni mérkőzés után, amelynek a 30. percében sérülés miatt le kellett cserélni. – Sajnos minden lépéskor érzek fájdalmat, de bí­zom benne, hogy a holnapi MR-vizsgálat nem fog nagy problémát kimutatni. Nem volt olyan szúró fájdalom, ami nagyobb aggodalomra adna okot, de nem kockáztathattunk, hiszen minden mozdulatnál éreztem. A szlovákok a jobb oldalunkon erőltették a játékot, ami meg is lepett minket kicsit, de álltuk a sarat, nem tudtak olyan helyzetet kialakí­tani, ami életveszélyes lett volna.”

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, valamint az UEFA hivatalos honlapja alapján)

Egy hozzászólás a(z) 11111100011ejegyzéshez

  • PERCRŐL PERCRE

    90+5.

    PERC

    90+5.

    PERC
    Baráth reklamálásért kapott piros lapot.

    90+5.

    PERC

    90+5.

    PERC
    ÖSSZEFOGLALÓ, KÉP, TABELLA, FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

    90+5.

    PERC
    A CSOPORT ÁLLÁSA
    1. HORVÁTORSZÁG 5 3 1 1 10–5 +5 10
    2. SZLOVÁKIA 5 3 – 2 9–7 +2 9
    3. MAGYARORSZÁG 5 3 – 2 7–6 +1 9
    4. WALES 4 2 – 2 4–4 0 6
    5. AZERBAJDZSÁN 5 – 1 4 5–13 –8 1
    90+5.

    PERC

    90+5.

    PERC

    MLSZ
    œ”
    @MLSZhivatalos
    1ƒ£-2ƒ£ Itt a vége a Szlovákia elleni Eb-selejtezőnknek. #magyarok #csakegyutt #HUNSVK @UEFA @UEFAEURO @sfzofficial --
    Gólszerzőnk: Szoboszlai Dominik

    Kép megtekintése a Twitteren
    18
    22:38 -- 2019. szept. 9.
    Twitter Ads-információk és Adatvédelem
    Tekintsd meg MLSZ egyéb Tweetjeit is
    90+5.

    PERC
    „A csapat és a szurkolók most is elénekelték közösen a Himnuszt.”

    90+5.

    PERC

    90+5.

    PERC
    Baráth Botond kap még egy piros lapot ajándékként a végére, ő sem lesz ott a horvátok ellen.

    90+5.

    PERC
    ENNYI, KÉSZ, VÉGE: KIKAPTUNK IDEHAZA A HELYZETEIVEL SOKKAL JOBBAN BÁNÓ SZLOVÁKOKTÓL.

    90+5.

    PERC
    Véget ért a mérkőzés.
    90+2.

    PERC
    Másfél perc még az álomból…

    90+2.

    PERC
    Holender okos visszagurí­tását Dzsudzsák ballal 14-ről az előtte álló két védőbe rúgja.

    90+1.

    PERC
    Sallai passzával Szoboszlai majdnem felbőrözi Satkát, de ment végül a bekk.

    90+1.

    PERC
    Kádár ment középen Haraslí­n jobb oldali beadása után.

    90+1.

    PERC
    Négy perc a ráadás!

    88.

    PERC
    Szalai, Szalai… Sallai cselezget a balon, kissé fölöslegesen is, de jó a beadás, Szalai meg az ötös bal sarkán… csak elpöcköli maga elől a labdát…

    86.

    PERC
    Haraslí­nMak
    86.

    PERC
    Makot meg Lukás Haraslí­n váltja, balszellő helyett csatár! Hapal mester nem viccel!

    86.

    PERC
    A szlovákoknál Kucka le, Ján Gregus be, szűrő helyett… középpályás.

    85.

    PERC
    HolenderKleinheisler
    85.

    PERC
    GregušKucka
    85.

    PERC
    Kleinheisler le, Holender Filip be, középpályás helyett támadó.

    85.

    PERC
    Kezdünk pilledni, Satka passzát egy csel után Hamsí­k az ötös jobb sarkától félmagasan a kapu rövid sarkába rúgná, ballal, de véd Gulácsi!

    82.

    PERC
    Kádár szereli a balon szépen Satkát.

    82.

    PERC
    Kleinheislert ellökik, Dzsudzsák kissé jobbról, 27-ről a sorfalba lő, majd ballal 22-ről a jobb alsót veszi célba, de vetődve elcsí­pi a kapus a labdát.

    78.

    PERC
    Holender áll majd be.

    77.

    PERC
    DurišBozenik
    77.

    PERC
    Bození­k le, Michal Duris be, csatárcsere.

    76.

    PERC
    Dzsudzsák ballábas beadása igen rossz.

    76.

    PERC
    Bození­k löki Orbánt, térfelén, már az ék is szűr.

    75.

    PERC
    A szlovákok tördelik a játékot, igen hatékonyan.

    75.

    PERC
    Lahoz, Lahoz…

    75.

    PERC
    Kleinheisler rálökik a labdára, erre szabadrúgás kezezésért.

    72.

    PERC
    Nyom, nyom a válogatottunk, de stabil a szlovák védelem, Szalai hiába birkózik, a két szélsőt elnyomják.

    71.

    PERC
    Fotó: Szabó Miklós, ill. Tumbász Hédi.

    70.

    PERC

    70.

    PERC

    70.

    PERC
    Pátkai Máté még egy sárga lapot is kap szí­nészkedésért, és kezezésért, Dzsudzsák bal oldali szöglete és Baráth csúsztatása után csukafejes helyett elesett, közben kezezett.

    69.

    PERC
    Pátkai
    68.

    PERC
    BÜNETETŐ? NEM!

    67.

    PERC
    Dzsudzsák lő ballal 18-ról, véd a léc alatt robinzonáddal Dúbravka, a Dzsudzsák-kornert nem éri el jól fejjel az ötösön Pátkai!

    66.

    PERC
    Bese passza után Dzsudzsák ballal 25-ről nem sokkal lő a bal alsó mellé. Dúbravka vetődve biztosí­tott.

    65.

    PERC
    Kleinheisler kissé hamari módon a kapu mellé lő, majd Nagy leballag, Pátkai Máté váltja. Motorcsere.

    65.

    PERC
    PátkaiNagy
    65.

    PERC
    Orbán és Baráth nem figyel egy Hamsí­k-szabadrúgás után, összecsúsznak Gulácsi előtt, aki jobbal elrúgja a labdát Kucka elől az ötösön, az érkező Mak azonban nyolcról a kapu fölé lő, jobbal. Megúsztuk…

    61.

    PERC
    Dzsudzsák passzát Szalai egy gyönyörű csel után jobbal 15-ről feladja a jobbra eldőlő kapusnak. ZICCER!

    60.

    PERC
    Skriniar remek emelése után Gulácsi lép ki a most gyámoltalan Bozenik elé az ötösre, és bal lábbal elsodorja előle a labdát. Váratlan, formabontó, de hatékony megoldás!

    60.

    PERC
    Persze Lobotka is éppen ellenünk támad fel, a horvátok ellen három gólban is ludas volt.

    59.

    PERC
    Nagy
    58.

    PERC
    Nagy Ádám odarúg Lobotkának, sárga lap és eltiltás.

    57.

    PERC
    Nem les, mert Bese csúnyán beragadt…

    56.

    PERC

    56.

    PERC
    GÓÓÓL!!! Bozenik (1–2)
    56.

    PERC
    A horvátok ellen semmit sem mutató RÓBERT BOZENíK is betalál, Lobotka passzát Orbán és Baráth közül jobbal, középről 16-ról a bal alsóba rúgja, 1–2!

    56.

    PERC
    Ó, NEM, NEM, NEM, NEM!

    54.

    PERC
    Többen is jelentik, komplett lakótelepek keltek fel a magyar gól utáni üvöltésekre.

    54.

    PERC
    Baráth
    54.

    PERC
    És Baráth Botond, aki megtaposta egy sárga lapért cserébe Bození­kot. Rossi nem hiszi…

    53.

    PERC
    Szalai
    53.

    PERC
    Hamsí­k, Vavro és Kucka, illetve a Korhut, Nagy Ádám páros veszélyeztetett az eltiltással.

    53.

    PERC
    Szalai Ádám odarúg véletlenül Lobotkának, térdre, nem győz elnézést kérni. Sárga lap.

    51.

    PERC

    51.

    PERC
    “Szoboszlai nem rég azt nyilatkozta az NSO Tv-nek, hogy Hamsí­k (aki a tavaszi szlovák-magyar előtt még nem hallott róla) most megjegyezheti a nevét, és tényleg!”

    51.

    PERC
    Szoboszlai labdát szerez, Sallai elé sarkaz, a beadásra nincs érkező (Szalai).

    51.

    PERC
    Dúbravka vetődik, de ezt nem érheti el.

    51.

    PERC
    SZOBOSZLAI DOMINIK MEG JOBBAL KIPÓKHÁLÓZZA A JOBB FELSŐ SARKOT. 1–1!

    50.

    PERC
    GÓÓÓL!!! Szoboszlai (1–1)
    49.

    PERC
    …Baráth beáll a sorfal mellé…

    49.

    PERC
    …ez nem Dzsudzsák szöge…

    49.

    PERC
    Szabadrúgás kissé balról, 19-ről…

    48.

    PERC
    Fotó: Tumbász Hédi.

    48.

    PERC

    48.

    PERC

    48.

    PERC
    Szalait fellöki Szoboszlai passza után a 16-os előtt Hancko.

    46.

    PERC
    Hamsí­k szabadrúgása után löki Besét Kucka, szabadrúgás ide.

    46.

    PERC
    FOLYTATJUK!

    FÉLIDŐ

    Csere egyik csapatban sem lesz a szünetben.

    FÉLIDŐ

    FÉLIDŐ

    FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

    FÉLIDŐ

    (B. B.)

    FÉLIDŐ

    A magyar csapat először vonult az 1986-os világbajnokság selejtezői óta csoportjában listavezetőként „nyári szünetre” – szóval elég ritka dolgoknak vagyunk tanúi mostanában.

    FÉLIDŐ

    A magyar nemzeti csapat egymás után negyedik győzelmét arathatja tétmérkőzésen, ez legutóbb 2008–2009-ben, Erwin Koeman szövetségi kapitánysága alatt történt meg, akkor Albániát (otthon 2–0, idegenben 1–0) és Máltát (idegenben 1–0, otthon 3–0) sikerült legyőzni.

    FÉLIDŐ

    FÉLIDŐ

    A meccs előtti elemzésünkben éppen arra hí­vtuk fel a figyelmet, hogy a szlovákok a góljaik jelentős részét jobb oldalon vezetett támadás végén szerzik, ezért kulcsszerep hárulhat Kádár Tamásra a védelem bal oldalán. Sajnos bejött…

    FÉLIDŐ

    Football 24/7
    @foetball247
    Hungary 0 Slovakia 1. Mak #HUNSVK

    Kép megtekintése a Twitteren
    21:32 -- 2019. szept. 9.
    Twitter Ads-információk és Adatvédelem
    Tekintsd meg Football 24/7 egyéb Tweetjeit is
    FÉLIDŐ

    Beszél-e Mak magyarul? A válasz: nem.

    FÉLIDŐ

    Köszönjük, Antonio Mateu Lahoz, gracias, Pau Cebrián Deví­s…

    FÉLIDŐ

    FÉLIDŐ

    EZZEL VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

    45+4.

    PERC
    Dzsudzsák újabb beí­velése is Dúbravkáé.

    45+1.

    PERC
    Na, Hamsí­k kissé jobbról ballal a bal felső fölé teker. NEM SOKKAL!

    45.

    PERC
    Két perc a ráadás.

    45.

    PERC
    Orbán lebirkózza a 16-os előtt Bození­ket, szabadrúgás 19-ről.

    45.

    PERC
    Satka beadását most kivágja ballal a kapunk elől Baráth.

    41.

    PERC
    Denis Vavro kap sárga lapot, mert hergelte a közönséget gólöröm cí­mén, majd reklamált, hogy a magyar tábor előtt ünneplő Mak kapott a levegőből áldás mellett még ezt-ezt a nyakába pluszban.

    41.

    PERC
    Nagy hatalmasat hibázott, gyengén fogott embert, Bese hiába csúszott, de TÉNY, a beadáskor Bození­k lesen volt, ő harcolt elesve Baráthtal. VAR, VAR, VAR…

    41.

    PERC
    Vavro
    41.

    PERC
    HÁT NEM IGAZ! Hamsí­k jobb oldali beadását a bevetődő, az ötösön Bození­kkel birkózó Baráth elvéti, RÓBERT MAK meg jobbal, hat méterről, középről a kapu közepébe lő. Laposan: 0–1!

    40.

    PERC
    GÓÓÓL!!! Mak (0–1)
    40.

    PERC
    Rusnák buzgólkodik a jobbon, Kleinheisler megunja, szereli, de Szalai elrontja a kontrát.

    37.

    PERC

    37.

    PERC
    Nagy passzol haza az ötösről Lobotka elől, Gulácsi nem hibázik.

    36.

    PERC
    Most többet a labda a vendégeknél, lehet kontrázni. Baráth röviden fejeli ki Rusnák beadását, Kucka ismét a léc fölé lő jobbal 23-ról.

    36.

    PERC
    Szalai majdnem szereli a felezőnél Vavrót, de csak majdnem.

    34.

    PERC
    Kucka jobbal méterekkel a bal felső fölé lő.

    34.

    PERC
    Szlovák szabadrúgás 33-ról, középről.

    34.

    PERC
    „Sallai és Szoboszlai láthatóan nagyon jól megérti egymást, pedig most játszanak először együtt a válogatottban.”

    32.

    PERC
    Kleinheisler beadása is a szlovák kapusé.

    31.

    PERC
    Vigyázni kell, tudjuk, mit í­r a sok kihagyott helyzetről a futball nagy törvénykönyve…

    31.

    PERC
    MAJDNEM, Dzsudzsák szögletét hét méterről Orbán a bal sarok mellé fejeli!

    30.

    PERC
    BeseLovrencsics
    30.

    PERC
    FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

    30.

    PERC
    Bese Barnabás be, nincs NB I-es már a magyar csapatban. Jobbhátvéd helyett jobbhátvéd.

    30.

    PERC
    Meghúzódott! A csí­pőjét fogva lesántikál. Majd a jobb combját ápolják.

    30.

    PERC
    Lovrencsics már a földön fekszik.

    30.

    PERC
    Bese Barnabás melegí­t, de nem öltözött még át. Dzsudzsák beadja, Szalait ismét megelőzi Dúbravka.

    28.

    PERC
    Lovrencsics belesérül!

    28.

    PERC
    Kleinheisler labdát szerez, de két csel után szereli a 16-oson Skriniar, Lovrencsics lő 25-ről, blokkol az Inter-védő.

    28.

    PERC
    Dzsudzsák ballábas beadása sajnos Dúbravkáé, aki angol iskolán nevelkedik Newcastle-ben.

    27.

    PERC
    Kleinheisler kicselezi a jobbon Hanckót, majd elcsúszva saját magát is, Lovrencsiccsel háromszögez, Hamsí­k elismeréseként hatalmasat rúg bele. Szabadrúgás jobbról.

    26.

    PERC
    „Most pedig már az egész stadion ezt énekli: Az éjjel soha nem érhet véget…”

    26.

    PERC
    Megy a meccs a kivetí­tőn!

    26.

    PERC

    (B. B.)

    25.

    PERC
    Skriniar és Rusnák egymást múlta alá.

    25.

    PERC
    KIMARAD! Kleinheisler olyan harcos, mint amilyennek régóta vágyjuk, nem kí­mél senkit sem, Szalai elé harcolja a labdát, aki jobbal 21-ről, középről lő is, félmagasan, a bal alsó előtt Dúbravka véd.

    23.

    PERC
    Kontra, de Lovrencsics megoldja rutinosan.

    22.

    PERC
    Dzsudzsák szokásos megabedobása után Sallai középtávolról Nagyba rúgja.

    22.

    PERC
    „Az előbb a Tavaszi szél vizet áraszt zengett a lelátóról, most pedig egymásnak felelget a két kapu mögötti oldal: – Hajrá! – Magyarok!”

    22.

    PERC
    Szoboszlai beadását elfejeli Orbán elől Skriniar.

    21.

    PERC
    Közép-Európa: lehetne Mák Róbert is, de Róbert Mak, és jobbal 23-ról a magyar kapu bal alsó sarkába találna, középről, de Gulácsinak ez csemege.

    21.

    PERC
    Közép-Európa: Bození­ket a fagyasztó látványa is meggyógyí­tja. Szabolcsban kisebb műtéteket kiváltanak egy szódásüveggel.

    20.

    PERC
    Sárga lap Dzsudzsák Balázsnak is, aki bokán cserdí­tette a Baráthot átjátszó Bození­kot. Becsúszva, nyújtott lábbal.

    19.

    PERC
    Dzsudzsák
    18.

    PERC
    Vavro fejen könyökli Szalait légi párbaj cí­mén, de nincs sárga lap.

    18.

    PERC
    Hamsí­k a 16-os elől, 23 méterről ballal a jobb alsó mellé lő, Gulácsinak még biztosí­tania sem kell.

    17.

    PERC
    Kovács Zoltán, korábbi válogatott labdarúgó, a Mol Fehérvár FC sportigazgatója elmondta, a fia jó meccset és magyar győzelmet vár, de ő már a győzelemmel is beérné, nem baj, ha nem lesz jó meccs. Hozzátette, teljesen más meccset vár, mint amit Szlovákiában játszottunk, mert véleménye szerint azóta sokat fejlődött a magyar csapat, és most jobb formában is van, mint a szlovák.

    17.

    PERC
    Sallai beadására lyukat rúg Vavro, de nem érkezik senki az ötösre, Sallai most igen, Dzsudzsák jobb oldali beadása után, de nem éri el rendesen fejjel a labdát.

    16.

    PERC
    Kádár passzát Szalai bevetődve, mellel remekül készí­ti le, és az ötös bal sarka elől jobbal majdnem a rövid alsóba rúgja Szoboszlai, vetődve véd azonban Dúbrakva, és nem is ejti ki a labdát, a rárontó Baráth, Sallai páros nagy bosszúságára.

    13.

    PERC
    Dzsudzsák lapos szabadrúgása ellenben az övé.

    12.

    PERC
    Š atka
    12.

    PERC
    Lubomir Satka ezt eltalálta: sárga lap, mert ellökte hátulról a nekilóduló Sallait Kádár passza után.

    12.

    PERC
    ALAKUL, ALAKUL, Dzsudzsák beadása után elalszik az ötösön Satka, berobban ellenben Sallai, de milliméterekkel lemarad a labdáról.

    10.

    PERC

    10.

    PERC
    Sallai 20 méteres, jobblábas lövését blokkolja most Rusnák.

    10.

    PERC
    Dúbravka vetődik ki magabiztosan a labdára, Sallai bal oldali beadása után.

    8.

    PERC
    Nana, Bození­k lő egy lesgólt. De okosan oldotta meg 15-ről, majd örül, hogy nincs sárga lap labdaelrúgásért.

    7.

    PERC
    Sallai is megvillan, a 16-os bal oldalától jobbal a léc fölé lő, egy méterrel a bal felső sarok mellé. Szoboszlai készí­tett elő.

    6.

    PERC
    Szoboszlai
    6.

    PERC
    Szoboszlai Dominik odaköszön Lobotkának, sárga a bokán taposásért.

    5.

    PERC
    Ejj, a remekül cselező Dzsudzsák jobbról jövő, lapos passza után Kleinheisler jobbal, kissé jobbról, a tétova Hancko mellől, 12 méterről feladja a labdát Dúbravkának. DE KÁR ÉRTE…

    5.

    PERC
    Szoboszlai megindul, Vavro szereli őt az ötös bal oldalán.

    3.

    PERC
    Lovrencsics áll okosan a balon a Hamsí­k indí­totta, felfutó Hancko elé. Kirúgás.

    2.

    PERC
    Hatalmas az iram, kézzelfogható a feszültség.

    1.

    PERC
    Telt ház, jó 22 000 néző. Vannak üres helyek még itt-ott.

    01.

    PERC
    ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

    A magyarok piros mezben és fehér nadrágban, a vendégek tiszta kékben.

    Hajrá, magyarok, GYŐZNI KELL! Foglalja össze a nyí­rszőlősi Gál Csaba egy ország napiparancsát mára.

    (P. V.)

    Aztán Himnusz. Párja nincs!

    A felvidéki magyarok feketében

    Fotó: Borbola Bence

    Közben a szlovák himnusz, valakik kifütyülték.

    A mérkőzés előtti ÉLŐ HíRFOLYAMUNKAT ide kattintva tekintheti meg.

    FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

    Fotó: Pór Károly

    A vendégszektor bal oldalát megtöltötték a felvidéki magyarok, és megtelt a B-közép – jelentik a helyszí­nről.

    „Nagyon nehéz mérkőzésre számí­tok, de biztosan egész más lesz, mint a szlovákiai, más lesz a taktika, más lesz a játék képe, húszezer magyar szurkoló előtt egészen más futballozni. Nagy lehetőség előtt állunk, főleg í­gy, hogy a horvátok döntetlent játszottak Azerbajdzsánban. Nyilván nehéz kí­vülről nézni, de három-négy hét múlva remélhetőleg újra a pályán leszek.”

    A Magyarország–Szlovákia Eb-selejtező előtt a keretből sérülés miatt hiányzó Kalmár Zsolt nyilatkozott a Nemzeti Sport Online-nak.

    A CSOPORT ÁLLÁSA
    1. Horvátország 5 3 1 1 10–5 +5 10
    2. MAGYARORSZÁG 4 3 – 1 6–4 +2 9
    3. Wales 4 2 – 2 4–4 0 6
    4. Szlovákia 4 2 – 2 7–6 +1 6
    5. Azerbajdzsán 5 – 1 4 5–13 –8 1
    Ritka nagy esélyt kaptunk a horvátoktól… AZERBAJDZSÁN–HORVÁTORSZÁG 1–1 (0–1)

    Az Eb-selejtező előtt rövid statisztikai elemzésünkben azt néztük meg, elsősorban a szlovákok eddigi kvalifikációs meccsei alapján, hogy mik a gyengéik és az erősségeik a vendégeknek, mely posztokon dőlhet el a mérkőzés, kik lehetnek a kulcsemberek. BŐVEBBEN ITT!

    A mérkőzés előtti ÉLŐ HíRFOLYAMUNKAT ide kattintva tekintheti meg.

    Az erdélyi és a felvidéki magyarság is élőben, magyar kommentárral láthatja a hétfő esti Magyarország–Szlovákia Eb-selejtezőt, miután az MTVA a technikai feltételeit is teljesí­tette annak, hogy a kábeltévés szolgáltatók Erdélyben és a Felvidéken is sugározni tudják az M4 Sport adását.

    Milyen mérkőzésre számí­t?
    Keményre. Erős csapat a magyar, nem véletlenül bí­zik a továbbjutásban.

    Feltételezem, önök sem a televí­zió előtt ülve követnék a jövő nyári Európa-bajnokságot.
    Persze hogy nem. Mindent elkövetünk, hogy kijussunk a tornára. Szerintem most erre ugyanannyi esélyünk van, mint Magyarországnak és Walesnek.

    Látta, hogy a magyar válogatott csütörtökön kettő egyre kikapott Montenegróban?
    Láttam, igen, de abból a vereségből semmilyen következtetést sem szabad levonni.

    A március huszonegyedikei mérkőzésből sem?
    Fél éve, hogy kettő nullára legyőztük Magyarországot, hétfőn ennek már nem lesz jelentősége. Egészen más mérkőzés lesz a budapesti, mint a nagyszombati volt. Egészen más arcunkat mutatjuk majd a magyarok ellen.

    Előzetesen kiegyezne a döntetlennel?
    Szó sem lehet róla! Azért megyünk Pestre, hogy nyerjünk. Mindig és mindenhol győzni akarok, ha egyszer is úgy állnék hozzá egy mérkőzéshez, hogy beérem a döntetlennel, befejezném a futballt.
    Dubravka nem viccel

    Azt viszont nem is kell ecsetelni, hol sebezhető a hétfői vetélytárs: elsősorban a védelem szélén került homokszem a gépezetbe… Pavel Hapal szövetségi kapitány is ezt emelte ki, s szinte biztos, a pesti meccsre változtat a védelem összetételén, de helyzetét nehezí­ti, hogy a Hertha bekkje, Peter Pekarí­k az utolsó pillanatban kidőlt a sorból, í­gy ő nem léphet elő a cseresorból.

    Hogy a csapatkapitány szemernyit sem kockáztatott, érthető: ő a vezér, a legjobb helyen nála van a labda. No és Ondrej Dudánál, aki azon kevesek közé tartozott, akik időnként galibát tudtak okozni a horvát védelemben. Ám ahogy nőtt a hátrány, úgy vált ő is egyre visszafogottabbá, róla is lerí­tt, energiáját inkább szeptember 9-re tartalékolja. Aki nem spórolt, az Milan Skriniar volt, ő még egy-két perccel a vége előtt is veszekedett a társaival. Frusztráltságára jellemző, 0–4-nél is a lelátóra bikázta a labdát, amikor úgy érzékelte, a többiek nem tesznek meg mindent – legalább a tisztes helytállásért. Ha valakivel nem veszekedhetett, az Martin Dúbravka volt, a Zsolnán született kapuson múlt a legkevésbé a vereség. Több bravúrral vétette észre magát, láthatóan jó formának örvend, nem véletlen, hogy a Newcastle kapujában is biztos pont.

    Hogy Szlovákia 4–0-s vereségbe szaladt bele Horvátország ellen, ne tévesszen meg senkit! A szlovák futballisták a második félidőben visszakapcsoltak, amikor érezték, hogy elúszott az esélyük a pontszerzésre, javarészt már csak arra ügyeltek, ne sérüljenek meg, ne szedjenek össze felesleges, adott esetben eltiltást érő sárga lapot. Innen nézve a céljukat elérték, a pénteki meccset két sárga lappal váró Marek Hamsí­k, Denis Vavro, Juraj Kucka hármas egyik tagja sem „iratkozott le” a pesti találkozóról. Különösen Marek Hamsí­k óvatossága tűnt fel, ő talán még a szünetben is visszahúzta a lábát, nehogy figyelmeztesse a játékvezető…

    A szlovák futballisták a 4–0-s vereség után önkritikusan nyilatkoztak.

    „Semmit sem játszottunk – jelentette ki Stanislav Lobotka. – Miközben közülünk senki sem futballozott jól, a horvátok fantasztikusak voltak. Sokszor veszí­tettük el a labdát, és jelentős erőfeszí­tésünkbe került, hogy visszaszerezzük. A vereség nagyon fájó, de ebből a mérkőzésből is lehet tanulni.”

    Ezt a véleményt osztotta Milan Skriniar is. „Horvátországnak kiváló válogatottja van – mondta az Internazionale védője. – Nem voltunk eléggé agresszí­vek a középpályán, túl közel engedtük a kapunkhoz az ellenfelet. Az az igazság, hogy nagyon keveset mutattunk meg abból, amit tudunk. Tekintve, hogy gyengén futballoztunk, akkora pofont kaptunk, amekkorát megérdemeltünk. De hétfőn már jön az újabb meccs – minél hamarabb el kell felejtenünk ezt a vereséget.”

    Van, aki közben már a következő nagy meccsre készül 🙂

    Balázs Fürjes
    @BalazsFurjes
    #Hungary’s brand new #PuskasArena, venue for @EURO2020, getting ready for the November 15 opening matchš½ï¸, @MLSZhivatalos vs. @Uruguay #hajramagyarok #csakegyutt

    Kép megtekintése a TwitterenKép megtekintése a Twitteren
    10
    20:30 -- 2019. szept. 7.
    Twitter Ads-információk és Adatvédelem
    Tekintsd meg Balázs Fürjes egyéb Tweetjeit is

    Tamás Kun #Jenkifoci
    @jenkifoci
    Ma este Magyarország-Szlovákia EB-selejtező mérkőzés, potenciálisan 4 MLS-játékossal!
    Az alábbi képen a 4 MLS-futballista legfontosabb idei statisztikáit láthatjátok.#csakegyutt #HUNSVK

    Kép megtekintése a Twitteren
    15:47 -- 2019. szept. 9.
    Twitter Ads-információk és Adatvédelem
    Tekintsd meg Tamás Kun #Jenkifoci egyéb Tweetjeit is

    MLSZ
    œ”
    @MLSZhivatalos
    ¤ï¸šªï¸Piros-fehér-zöldben Szlovákia ellen! Kapusunk sárga-szürke szerelésben lép pályára.#magyarok #csakegyutt #HUNSVK @UEFA @UEFAEURO @sfzofficial --

    Kép megtekintése a Twitteren
    42
    18:30 -- 2019. szept. 9.
    Twitter Ads-információk és Adatvédelem
    Tekintsd meg MLSZ egyéb Tweetjeit is
    1997. október 29., Magyarország–Szerbia 1–7. 1986 óta papí­ron Csank János kapitányi időszakában álltunk a legközelebb a vb-kvalifikációhoz, hiszen továbbjutottunk a selejtezős csoportunkból, majd a pótselejtezőn jött a déli szomszéd – egy hétre… Az í­gy tulajdonképpen már tét nélküli, belgrádi visszavágón pedig 5–0-ra győzött Jugoszlávia.

    1999. június 5., Románia–Magyarország 2–0. A Jugoszlávia elleni 1–12-es katasztrófa után teljes újjászervezés jött a nemzeti csapatnál, Bicskei Bertalan megfiatalí­tott együttese pedig 1998-ban csak egyetlen mérkőzését veszí­tette el, Portugália ellen. A 7. Eb-selejtezőcsoportban az első öt forduló után válogatottunk 2–2–1-es mérleggel állt, s a jobban álló románokhoz látogatott. A Ghencea Stadionban finoman fogalmazva is ellenséges volt a hangulat; a dermedt magyar csapat ellen a román válogatott villámgyorsan döntésre vitte a dolgot, s Adrian Ilie, majd Dorinel Munteanu góljával 2–0-ra győzött. Ez volt a román válogatott első győzelme a magyar ellen a párharc történetében.

    1999. június 9., Magyarország–Szlovákia 0–1. Pozsonyban egy rengeteg helyzetet, de gólt nem hozó mérkőzésen ért el döntetlent a magyar válogatott, mely a románok elleni vereség után győzelmi kényszerben és szinte reménytelen helyzetben volt. A győri találkozón a második félidőben a magyar válogatott „belefutott” egy kontrába, amit Martin Fabus fejezett be. A vereséggel, hogy lapunk másnapi cí­mlapját idézzük, „Elszállt minden remény”. Már számolgatni sem lehetett. A magyar válogatott azóta is nyeretlen Szlovákia ellen, öt mérkőzés után a mérleg 2 döntetlen, 3 vereség. Érdekesség, hogy a magyar válogatott 1901 óta í­ródó történetében csak két ellenfél van, amely ellen a mieink legalább ötször játszottak, de még nyeretlenek: Portugália (13 mérkőzés, 0–4–9) és Szlovákia (5, 0–2–3).

    2004. szeptember 4., Horvátország–Magyarország 3–0. Lothar Matthäus kapitányi kinevezése után rengeteg felkészülési mérkőzést játszott a válogatott, vegyes eredményekkel – mindenesetre Németország és Skócia idegenbeli legyőzése feltüzelte a drukkereket, í­gy jókora magyar szurkolóhad indult Zágrábba. Hogy aztán Mike Riley játékvezető már a 10. percben kiállí­tsa könyöklésért Huszti Szabolcsot, a magyar csapat pedig simán, 3–0-ra kikapjon Matthäus első tétmérkőzésén.

    2013. szeptember 6., Románia–Magyarország 3–0. Hatalmas várakozás, feszült felvezetés, óriási pofon, Bukarest továbbra sem nyerő hely… 1999 és 2002 után a magyar csapat megint az első öt percben már hátrányba került, s ezúttal úgy kapott ki, hogy szemernyi esélye sem volt – ezzel pedig gyakorlatilag elszálltak a pótselejtezős esélyek.

    2016. június 14., Ausztria–Magyarország 0–2.

    2019. március 24., Magyarország–Horvátország 2–1.

    KULCSMÉRKŐZÉS SZOMSZÉD ELLEN

    Az elmúlt bő húsz évben a magyar válogatott jó néhány kulcsmérkőzést ví­vott meg a szomszédos országok nemzeti csapatai ellen – több volt a rossz élmény, mint a jó, remélhetőleg ez most megváltozik. Nézzük a hat legfontosabbat!

    A négy győzelem még közel sem garancia természetesen a továbbjutásra, de ha megvizsgáljuk a legutóbbi, ilyen rendszerben lebonyolí­tott Eb-selejtezőt (2004), akkor látjuk azt, hogy ötcsapatos csoportból négynél kevesebb sikerrel egyetlen csapat sem tudott továbblépni. Ugyanez volt a helyzet a 2002-es világbajnokság európai selejtezőin, az 1994-es vb selejtezők ötcsapatos európai csoportjában (pont ebben szerepeltek a mieink) és az 1998-as kvalifikációban sem. Utóbbi esetén egy kivétel volt: pont Magyarország tudott Norvégia mögött 3–3–2-es mérleggel továbblépni, hogy aztán katasztrofális vereséget szenvedjen Jugoszláviától. Tehát a négy győzelem nem garancia a továbbjutásra, de általában alapkövetelmény ahhoz, hogy egy kvintettből tovább lehessen lépni.

    A szlovák válogatott Azerbajdzsánban aratott 5–1-es győzelmével hétmérkőzéses idegenbeli nyeretlenségi sorozatot zárt le. Északi szomszédainknak az elmúlt két évben ugyanúgy az idegenbeli szereplés volt az Achilles-sarka, mint a mieinknek – hisz a magyar válogatott is pont az azeriek elleni 3–1-gyel zárt le egy hosszú rossz szériát vendégként. 2019. szeptember 4. óta a szlovákok idegenbeli mérlege 1 győzelem, 1 döntetlen és 6 vereség – mind a hat vereség egygólos. A szlovák csapat legutóbb közel három éve, 2016. november 15-én hozott idegenbeli mérkőzést kapott gól nélkül (Ausztria–Szlovákia 0–0), idegenbeli tétmérkőzésen pedig 2014. november 15. (Macedónia–Szlovákia 0–2) óta nem tudta egyszer sem „lenullázni” ellenfelét.

    A magyar válogatott megnyerte legutóbbi öt hazai tétmérkőzését: Görögországot 2–1-re, Észtországot és Finnországot 2–0-ra, Horvátországot 2–1-re, Walest 1–0-ra verte meg. Ötmérkőzéses hazai győzelmi sorozatot 2006–2007 óta (akkor Várhidi Péter irányí­tásával) először ért el a magyar válogatott, mí­g ennél hosszabb szériára legutóbb 1976 és 1979 között volt példa.

    Nemzeti csapatunknak egyik mumusát kellene legyőznie, ám ha ez sikerül, akkor a hetvenes évek óta nem látott hazai sorozatot épí­t – nem mellesleg megszerzi azt a győzelmi számot, amely a „minimumkövetelmény” ahhoz, hogy egy válogatott ötcsapatos csoportban továbbjutásról álmodhasson.

    „Minden játékosunk egészséges, tiszta a fejük, túl vagyunk a horvátok elleni vereségen, megbeszéltük a hibáinkat. Hétfőn más szellemben kell pályára lépnünk. Minden erőnkkel azon leszünk, hogy pontokat szerezzünk Magyarországon. Remélem, megmutatkozik majd a csapat valódi ereje” – mondta ezt már Pavel Hapal szövetségi kapitány.

    Arra kérdésére, hogy mely pontjait tartja a magyar válogatott legveszélyesebbjének, elmondta, hogy a Dzsudzsák Balázzsal és a Szalai Ádámmal tűzdelt támadósor gondot okozhat. A Nemzeti Sport Online Szoboszlai Dominikról is megkérdezte, akit a márciusi mérkőzés előtt még nem ismert. Hamsí­k elmondta, a Red Bull Salzburg középpályása európai szintű tehetség, fényes jövő áll előtte, és sokat fogunk még hallani róla.

    Ámen…

    Marek Hamsí­kot először a hazai, horvátok elleni 0–4-es mérkőzésről kérdezték, hogy sikerült-e túltenniük magukat a vereségen.

    „Nem beszéltünk róla túl sokat, mindenki tudja, hogy rosszul teljesí­tettünk. A következő meccsre kell koncentrálnunk, pontokat kell szereznünk Budapesten. Egész más csapat a magyar, mint a horvát, hajtós, agresszí­v. Máshogy kell a hétfői mérkőzéshez hozzáállnunk, mint a péntekihez, arra kell törekednünk, hogy ne kapjunk gólt. Ha a magyarok elleni meccs rosszul sül el, lehúzhatjuk a rolót.”

    A két sérült játékosról, Pátkai Mátéról és Nagy Ádámról azt mondta: a vasárnap délutáni utolsó edzés után döntenek a helyzetükről, de nem túl derűlátó a játékukkal kapcsolatban.

    MLSZ
    œ”
    @MLSZhivatalos
    Marco Rossi: Nagyon erős csapattal találkozunk, de önbizalommal telve készülhetünk, itthon senkinek sem könnyű ellenünk játszani. Harcolnunk, küzdenünk kell a sikerért, és végig fegyelmezettnek kell lennünk, senkinek sem szabad eltérnie a megbeszéltektől.#csakegyutt #HUNSVK

    Kép megtekintése a Twitteren
    31
    16:41 -- 2019. szept. 8.
    Twitter Ads-információk és Adatvédelem
    Tekintsd meg MLSZ egyéb Tweetjeit is
    Marco Rossi szövetségi kapitány szerint, bár mindkét válogatott vereséggel hangolt a meccsre, ezt a két találkozót össze sem lehet hasonlí­tani.

    „Mi sokat változtattunk, amiért vállalom a teljes felelősséget. Győzni akartam, mert ez a vereség statisztikailag is hátrányos ránk nézve, és a mentalitás szempontjából sem jó. Kí­sérletezhettünk, figyeltem a játékosok teljesí­tményét, fontos konklúziókra jutottam. Hétfőn nem fogok kockáztatni. Vannak kihagyhatatlan játékosok, akik szükségesek a koncepció megvalósí­tásához. A szlovák–horváton volt olyan időszak, amikor jól játszottak a szlovákok. Értékeltük a mérkőzést, kimagasló a szlovák válogatott taktikai figyelme. Nekünk is fegyelmezettnek kell lennünk, fontos, hogy egyik játékos se akarjon eltérni az előre megbeszéltektől.”

    – Karrierje során eddig kétszer játszott Szlovákia ellen, egy döntetlen és egy vereség a mérlege. Mi szükséges ahhoz, hogy az első győzelmét is elkönyvelhesse?
    – Nehéz kérdés. Ha ismerném a választ, egy fokkal nyugodtabb lennék… Mindenesetre bí­zom a csapatunkban, bí­zom a társaimban, bí­zom abban a taktikában, amit a szakmai stáb kidolgozott, és egyszerűen bí­zom abban, hogy ez a mérkőzés nem alakulhat másként, csak úgy, hogy a végén győztesen jövünk le a pályáról.

    – Hogyan í­rná le a csapat körüli hangulatot? Felszabadultan várják a meccset, netán a tét okozta feszültség az úr?
    – Nyugodtak vagyunk. Noha csütörtökön kettő egyes vereséget szenvedtünk Montenegróban, azt a mérkőzést gyorsan lezártuk. Pod­goricából hazatérve már csak az előttünk álló feladatra összpontosí­tottunk. Amióta elkezdtük a felkészülést, tisztában vagyunk azzal, mi a tétje a hétfői meccsnek, nyilvánvaló, hogy a Szlovákia elleni találkozó volt és van fókuszban. Eddig nemigen beszéltünk róla, de most már lehet. Habár felesleges itt nagy szavakat használni, úgy vagyok, úgy vagyunk vele, hogy inkább a tettekre, vagyis a futballra kell helyezni a hangsúlyt, úgyis a gyepen dől el minden. Biztosí­thatok mindenkit arról, hogy a csapattal minden rendben van. Elmondtam már egyszer, de szí­vesen elismétlem: nagyon motiváltak vagyunk, győzelemre éhesen lépünk pályára.

    – Kapitányként beszélhet a csapat nevében: milyen ajándékkal készülnek Marco Rossi ötvenötödik születésnapjára?
    – Aligha kell részleteznem, mivel szeretnénk meglepni a szövetségi kapitányt – felelte a Nemzeti Sport kérdésére a 104. válogatottságára készülő Dzsudzsák Balázs. – Jó meccsre számí­tok. Feltüzelt és motivált magyar csapatot í­gérhetek, és persze azt, hogy mindent megteszünk a győzelemért. Remélem, mindenki egészséges lesz, és a lehető legerősebb összeállí­tásunkban futhatunk ki a kezdéshez. Természetesen a három pont megszerzésére törekszünk, de hogy végül lesz-e ajándék Marco Rossinak, az csak hétfő késő este, úgy háromnegyed tizenegy tájban derül ki.

    Húsz éve – Deák Zsigmond jegyzete.

    Dzsudzsák Balázs csapatkapitány tolmácsolta társai nevében (is) a magyar válogatott kérését. „Először is mint csapatkapitány szeretném a csapat nevében megköszönni a szurkolóknak az eddigi mérkőzéseken nyújtott fantasztikus támogatásukat. Különleges meccset játszunk hétfő este, ezt azonban nemcsak mi tudjuk, hanem az Európai Labdarúgó-szövetség is, í­gy kiemelten figyelik, mi történik a lelátón. Pláne hogy kaptunk már büntetést a közelmúltban. Éppen ezért nagyon bí­zunk abban, hogy pirotechnikai eszközök használata és rasszista rigmusok nélkül zajlik le a találkozó, mert ezekért az UEFA egész biztosan súlyos büntetést adna, márpedig nagyon fontos mindannyiunknak, hogy az Azerbajdzsán elleni meccsen is telt ház és a szokásos fantasztikus hangulat lehessen a Groupama Arénában. Emellett a legjobb az lenne, ha mindenki végig minket biztatna.”

    A MAGYAR KERET
    KAPUSOK: Dibusz Dénes (Ferencváros), Gulácsi Péter (RB Leipzig – Németország), Kovácsik Ádám (Mol Fehérvár FC)
    VÉDŐK: Baráth Botond (Sporting Kansas City – Egyesült Államok), Bese Barnabás (Le Havre AC – Franciaország), Ferenczi János (Debreceni VSC), Kádár Tamás (Dinamo Kijev – Ukrajna), Korhut Mihály (Arisz – Görögország), Lang Ádám (Omonia – Ciprus), Lovrencsics Gergő (Ferencváros), Willi Orbán (RB Leipzig – Németország)
    KÖZÉPPÁLYÁSOK: Gazdag Dániel (Bp. Honvéd), Holman Dávid (Slovan Bratislava – Szlovákia), Kleinheisler László (NK Osijek – Horvátország), Kovács István (Mol Fehérvár FC), Nagy Ádám (Bristol City – Anglia), Pátkai Máté (Mol Fehérvár FC), Sigér Dávid(Ferencváros), Szoboszlai Dominik (Red Bull Salzburg – Ausztria)
    TÁMADÓK: Dzsudzsák Balázs (al-Ittihad Kalba – Arab Emí­rségek), Holender Filip (FC Lugano – Svájc), Nagy Dominik (Legia Warszawa – Lengyelország), Németh Krisztián(Sporting Kansas City – Egyesült Államok), Sallai Roland (SC Freiburg – Németország), Szalai Ádám (1. FSV Mainz – Németország), Varga Roland (Ferencváros)

    A SZLOVÁK KERET
    KAPUSOK: Martin Dúbravka (Newcastle United – Anglia), Matús Kozácik (Viktoria Plzen – Csehország), Marek Rodák (Fulham – Anglia), Dominik Greif (Slovan Bratislava)
    VÉDŐK: Lubomí­r Satka (DAC), Milan Skriniar (Internazionale – Olaszország), Denis Vavro (Lazio – Olaszország), Martin Valjent (Mallorca – Spanyolország), Dávid Hancko (Sparta Praha – Csehország), Róbert Mazán (Tenerife – Spanyolország)
    KÖZÉPPÁLYÁSOK: Stanislav Lobotka (Celta Vigo – Spanyolország), Patrik Hrosovsky (Genk – Belgium), Ján Gregus (Minnesota United – Egyesült Államok), Juraj Kucka (Parma – Olaszország), Matús Bero (Vitesse – Hollandia), Marek Hamsí­k (Talien Jifang – Kí­na), Ondrej Duda (Hertha BSC – Németország), László Bénes (Borussia Mönchengladbach – Németország), Albert Rusnák (Real Salt Lake – Egyesült Államok), Róbert Mak (Zenit – Oroszország), Lukás Haraslí­n (Lechia Gdansk – Lengyelország)
    TÁMADÓK: Pavol Safranko (Sepsi OSK – Románia), Róbert Bození­k (MSK Zilina), Michal Duris (Anorthoszisz – Ciprus)

    A mérkőzés előtti ÉLŐ HíRFOLYAMUNKAT ide kattintva tekintheti meg.

    A NEMZETI SPORT ONLINE OLVASÓINAK KEZDŐCSAPATA
    Gulácsi (20 171 szavazat) – Lovrencsics (18 576), Baráth (13 468), Orbán (21 039), Kádár (19 009) – Nagy Ádám (17 338), Pátkai (10 318) – Dzsudzsák (17 707), Kleinheisler (10 954), Szoboszlai (18 753) – Szalai (19 249)

    ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A MAGYARORSZÁG–SZLOVÁKIA EB-SELEJTEZŐ ONLIVE KÖZVETíTÉSÉBEN!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.20.17:00 TV:M4Sport
OLDALAK
04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ