2019.X.10. EB-selejtező, Horvátország – Magyarország: 3-0

Magyar rémálom Splitben: egy félidő elég volt a horvátoknak

Marco Rossi csapata nem bí­rta el az egyéni hibákat, a hazaiak már a szünetre eldöntötték a három pont sorsát.
A magyar labdarúgó-válogatott 3–0-ra kikapott Horvátországtól a 2020-as Európa-bajnokság selejtezőjének 7. fordulójában az E-csoportban.


HORVÁTORSZÁG — MAGYARORSZÁG 3-0 (3-0)
Split, Poljud stadion, 32.110 néző.
vezette: Daniele Orsato (asszisztensek: Manganelli, Preti; tartalékjv.: Massa – olaszok)

HORVÁTORSZÁG: Livakovic — Jedvaj, Lovren, D. Vida, Barisic — Modric (Kovacic, 67.), Rakitic (Vlasic, 74.), Brozovic — Perisic (Brekalo, 60.), Petkovic, Rebic
kispad: Kalinic, Sluga, Melnjak, Peric, Orsic, Skoric, Pasalic, Badelj, Bartolec
Szövetségi kapitány: Zlatko Dalic

MAGYARORSZÁG: Gulácsi — Lovrencsics G., Orbán, Kádár (Lang, 46.), Korhut — Vida M. — Dzsudzsák (Nagy Do., 60.), Kleinheisler, Holman, Sallai (Varga R., 76.) — Szalai Á.
kispad: Dibusz, Kovácsik, Ferenczi J., Kovács I., Németh K., Sigér, Botka, Feczesin, Holender
Szövetségi kapitány: Marco Rossi

Gól: Modric (5.), Petkovic (24., 42.)
Sárga lap: D. Vida (31.), Brozovic (45.) illetve Kleinheisler (18., 56.), Lovrencsics G. (82.)
Kiállí­tva: Kleinheisler (56.)

A napok, sőt hetek óta tartó találgatásokat 2019. október 10-én, 19.13 órakor le lehetett zárni: a gyepszemlére érkező horvát válogatott tagjait akkora ováció fogadta, hogy azon talán még maguk az ünnepeltek is meglepődtek. Aki tehát azt pedzegette, hogy Splitben nagyobb szeretet fogadja majd a magyar együttest, mint a Zlatko Dalic edzette csapatot, tévedett. A kezdésig hátralevő bő másfél óra egészen hihetetlen hangulatban telt: mintha csak zenés estén lettünk volna az Adria partján, folyton-folyvást horvát népdalok szóltak a hangszórókból. Az össznépi nótázás csak akkor szakadt félbe, amikor Dzsudzsák Balázs vezetésével a magyar válogatott kifutott melegí­teni – az éles füttyszó is jelezte, hogy a népszerűségi rangsor élén valóban nem a mieink állnak errefelé.

A kezdőként a pályára kocogók között volt Vida Máté is, aki egy hónap hí­ján három év elteltével ölthette magára újra a cí­meres mezt. A válogatottban legutóbb 2016. november 15-én, a Svédország ellen 2–0-ra elveszí­tett felkészülési mérkőzésen szereplő középpályás visszatérésére a horvát kollégák is felkapták a fejüket: „Meglátjuk, a mi Vidánk vagy a ti Vidátok a jobb” – jegyezte meg egyikük, noha a mosolyából arra következettünk, számára ez nem kétséges.

Számunkra meg az nem, hogy a magyar drukkernél elszántabb kevés létezik. Ezerötszázan foglalták el a Poljud vendégszektorát, s megpróbálták felvenni a harcot a mintegy hússzoros túlerővel szemben. A megszokott koreográfia sem maradhatott el, amí­g a kerí­tésen a „Három szí­n, mi éltet…” feliratú drapéria feszült, addig a mögötte felsorakozók pirosba, fehérbe és zöldbe öltöztették a lelátó(rész)t.

A mérkőzést tiszta fehérben indí­tó magyar válogatottra már a negyedik percben a frászt hozta Ivan Perisic, de lövését Gulácsi Péter még védeni tudta. Az immár 29-szeres válogatott kapus a kezdést megelőzően abban reménykedett, hogy a védelem stabil lesz, és képesek lesznek lehozni a meccset kapott gól nélkül – ehhez képest már a Bayern München szélsője is Korhut Mihály rossz passza után került helyzetbe. Ha ezt még meg is úsztuk, az újabb hibát már nem: Kádár Tamás gyakorlatilag odaajándékozta a labdát Luka Modricnak, aki van akkora klasszis, hogy könnyedén éljen egy ilyen lehetőséggel.

Még csak az ötödik percben jártunk, de már fogtuk a fejünket. A középkezdés megelőzően a 125. válogatott mérkőzésén a 16. gólját jegyző csapatkapitány ugyanúgy űzte az övéit, mint a másik oldalon Dzsudzsák Balázs, és persze a vendégszektorban is zengett a „Mindent bele! Mindent bele!” Az akaraterővel nem is volt gond, ám egyhamar nyilvánvalóvá vált, a tudáskülönbséget ritkán lehet lelkesedéssel kompenzálni. Ha a házigazdák felgyorsí­tották a játékot, arra nem volt ellenszer, az első negyedórában többször is növelhették volna előnyüket. Hogy nem tették, azt a 23. percben kis hí­ján megkeserülték (ej, bennünket mennyire boldoggá tett volna ez…), ám Vida Máté kapuba tartó fejese egy védőről pattant szögletre.

S hogy szegény magyart még az ág is húzza: egy perc múltán Lovrencsics Gergő hibáját kihasználva Ante Rebic szolgálta ki tökéletesen Bruno Petkovicot. A labdát a kapuba sarkazó Dinamo-támadó kapcsán érdemes megjegyezni: zágrábi játékos góljának talán még sosem örültek ennyire Splitben. Az ő örömük a mi bánatunk volt: csakúgy, mint az első, a második hazai gólhoz is kellett egy nagy magyar hiba. Fájdalom, ebben a selejtezősorozatban nem először fordul elő, hogy ezen a szinten megengedhetetlen bakikat követnek el a játékosok, félő, a végén ez sokba kerül majd.

S akkor még nem láttuk a harmadik gólt – bárcsak ne is láttuk volna! Egy beadás után Kádár Tamás nem találta el jól a labdát, amely felperdült a lábáról, Bruno Petkovic le akarta venni, de elpattant tőle. Hogy hol landolt? Az eseményeket tehetetlenül szemlélő Gulácsi Péter kapujának jobb alsó sarkában. Jellemző, hogy a gólt érő megmozduláson maga a szerző nevetett legjobban. Mi viszont sí­rni tudtunk volna. Hátravolt még negyvenöt perc. Hogy miben bí­zhattunk? Legfőképp abban, hogy a magyar játékosokban a folytatásban lesz annyi, hogy legalább a szurkolókért és a becsületükért harcolnak.

Marco Rossi mindenesetre megkí­mélte a további szenvedéstől Kádár Tamást, és a második félidőre Lang Ádámot állí­totta a helyére. Ahogy az várható volt, a horvátok visszavettek valamelyest, igaz, az 54. percben í­gy is tizenegyeshez jutottak, ám Gulácsi Péter bravúrral szögletre ütötte Ivan Perisic lövése után a labdát, mí­g a büntetőrúgás előtt szabálytalankodó Kleinheisler László a sarokrúgás elvégzése előtt „kireklamálta” magának a második sárga lapját – kiállí­tották.

A 63. percben a közönség Zlatko Dalicot éltette, aki a kispad elé kisétálva, körbeintegetve köszönte meg ezt. A 67. percben Luka Modric hagyta el vastaps közepette a játékteret. A 68. percben végre Dominik Livakovicnak is akadt védenivalója – Sallai Roland lövését követően. A lelátó hullámzott, de a mérkőzés csendben csordogált, s végre felhangzott a hármas sí­pszó. 3–0

AZ E-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Horvátország 6 4 1 1 13–5 +8 13
2. Szlovákia 6 3 1 2 10–8 +2 10
3. MAGYARORSZÁG 6 3 3 7–9 –2 9
4. Wales 5 2 1 2 5–5 0 7
5. Azerbajdzsán 5 1 4 5–13 –8 1
Az Eb-selejtezőben azonos pontszám esetén jelenleg a gólkülönbség szerint rangsorolunk, a végelszámolásnál azonban az egymás elleni eredmény dönt.

További képek: mlsz.hu (itt és itt), nso.hu, Sportfotók

Nyilatkozatok:

Marco Rossi szövetségi kapitány rendkí­vül letörten értékelte a magyar labdarúgó-válogatott csütörtöki háromgólos vereségét a világbajnoki ezüstérmes horvát csapat vendégeként, elsősorban nem is az eredményt, hanem a mutatott játékot fájlalta a spliti Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen.

„Vitán felül sokkal jobb csapat a horvát, ezért ki lehet kapni 3–0-ra tőle, ez benne van a futballban, a szlovákok például 4–0-s vereséget szenvedtek tőlük szeptemberben. De nem í­gy, nem ilyen formában! Ha ugyanolyan küzdelemben maradunk alul, mint Szlovákiával szemben, az nem gond, mert akkor az utolsó percig küzdöttünk” – fogalmazott csalódottan az olasz szakvezető, aki nem kí­vánt felelőst vagy bűnbakot keresni, mert nem egy, hanem sok játékos követett el nagyon komoly hibát.

Rossi arra nem tudott magyarázatot adni, mi okozhatta együttese dekoncentráltságát. Úgy vélte, nehéz lenne az atmoszférára fogni, mert futballistái játszottak már hasonló környezetben, ugyanakkor egyelőre maga is csak keresi a válaszokat, amelyeket muszáj lesz megtalálni, és nemcsak a vasárnapi, azeriek elleni találkozóra, hanem hosszú távon.

„Idejöttünk és úgy játszottunk, mint a nyulak. Öt-hat gyermeteg hibát követtek el a játékosok, ebből három gólt kaptunk. A sorozatos korai hibák pedig csak növelték a bizonytalanságot. Ez volt a legrosszabb meccsünk, amióta én vagyok a kapitány. Az ellenfél jobb, mint mi, de nem mindegy, hogy kapunk ki. Nem harcoltunk, nagyon messze voltunk a legjobbunktól” – kesergett Rossi, aki példaként a Kádár Tamás hibája után született első horvát gólt emlí­tette.

„Luka Modric világsztár, kiválóan támadott le, de harminc méterről indult, bármilyen megoldást választhatott volna a védő…”

A tréner újságí­rói kérdésre annak sem tudott felhőtlenül örülni, hogy a csoport másik találkozóján a magyarok számára kedvező eredmény született azzal, hogy Wales 1–1-es döntetlent játszott Szlovákiában. Megfogalmazása szerint egy ilyen meccs után nehéz arra gondolni, hogy az utolsó játéknapon majd Walesben képes lesz nyerni a csapata, márpedig az elengedhetetlen lenne az Eb-részvételhez.

„Mindig a mentális felkészí­tés a legfontosabb” – jelentette ki az MTI kérdésére, hogy ilyen fájó kudarc után a fizikális vagy a pszichés felkészí­tés lesz-e a fontosabb az azeriek elleni, vasárnapi összecsapás előtt.

Úgy vélte, teljesen más attitűddel kell majd futballoznia a válogatottnak, de hozzátette, a helyzetet csak nehezí­ti Kleinheisler László kiállí­tása, mivel ezúttal három középpályásra nem számí­thatott, de az eltiltással ez a szám négyre emelkedett.

„Szí­vem szerint összetörnék mindent a teremben csalódottságomban, de úrrá kell lennem a helyzeten. Jelenleg nem találom a szavakat. Holnap viszont új nap jön, amikor a csapattal közösen meg kell találnunk a megoldást ahhoz, hogy vasárnapig talpra álljunk” – mondta zárásként Rossi.

Zlatko Dalic, a horvát válogatott szövetségi kapitánya a végeredmény, valamint a spliti fogadtatás miatt is elégedetten értékelt a Magyarország elleni 3–0-s győzelmet követően.

„Nem volt könnyű mérkőzés, de segí­tett, hogy az első perctől kezdve jól futballoztunk – mondta az M4 Sport kameráinak a szakember. – Az egész csapattal elégedett vagyok, agresszí­van játszottunk és letámadtuk az ellenfelet. Az első félidőben két könnyű gólt szereztünk, de az egyéni hiba része a futballnak. A budapesti mérkőzésen az én játékosaim hoztak rossz döntéseket, ezúttal a magyarok. A fordulás után kicsit visszavettünk a tempóból, de a vasárnapi, Wales elleni idegenbeli meccsre is gondolnunk kellett. Az eredményeink alapján bizakodhatunk, a legutóbbi négy csoportmeccsünkből hármat megnyertünk, de senki se feledje, hogy még nem jutottunk ki az Európa-bajnokságra. A célunk eléréséhez már csak egy győzelem hiányzik, ezért bí­zom benne, hogy Cardiffban is jó teljesí­tményt nyújtunk, és nem ismétlődik meg az, ami Azerbajdzsánban történt.”

A meccset követő sajtótájékoztatón a Poljud Stadion hangulatát is méltatta Dalic. A mérkőzést megelőző hetekben kérdéses volt, hogy a Horvát Labdarúgó-szövetséggel nyí­ltan szemben álló spliti szurkolók hogyan fogadják majd a nemzeti csapatot – a füttykoncerttől való félelem alaptalannak bizonyult.

„A világbajnokság után két célt tűztem ki magam elé: a horvát válogatott jusson el Splitbe, valamint az Európa-bajnokságra is – fogalmazott Dalic. – Az elsőt most valóra váltottuk, és bizonyí­tottuk, hogy együtt mindenre képesek vagyunk. A horvát labdarúgás történelmében egyszer sem játszott a válogatott olyan magával ragadó atmoszférában, mint csütörtökön, sértő, durva megjegyzéseket és rigmusokat pedig nem lehetett hallani. Bebizonyosodott, hogy Split és Dalmácia szereti a nemzeti csapatot, és a jövőben is látni akarja ebben a régióban.”

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, valamint az UEFA hivatalos honlapja alapján)

Egy hozzászólás a(z) 11111100011ejegyzéshez

  • PERCRŐL PERCRE

    90+3.

    PERC
    ÖSSZEFOGLALÓ, KÉP, VIDEÓ, TABELLA, FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

    90+3.

    PERC

    MLSZ
    œ”
    @MLSZhivatalos
    3ƒ£-0ƒ£ a vége. Horvátország otthon tartotta a három pontot ellenünk. #CROHUN #magyarok #csakegyutt @UEFAEURO @HNS_CFF

    Kép megtekintése a Twitteren
    14
    22:37 -- 2019. okt. 10.
    Twitter Ads-információk és Adatvédelem
    Tekintsd meg MLSZ egyéb Tweetjeit is
    90+3.

    PERC

    L’actu foot croate
    @footcroate
    Magnifique Poljud, victoire dans des chaussons et une solide avancée vers l’Euro 2020 ! #CROHUN

    Kép megtekintése a Twitteren
    2
    22:41 -- 2019. okt. 10.
    Twitter Ads-információk és Adatvédelem
    Tekintsd meg L’actu foot croate egyéb Tweetjeit is
    90+3.

    PERC

    HNS
    œ”
    @HNS_CFF

    Congratulations to #Croatia! The #Vatreni remain top of #EURO2020 qualifying Group E with two matches to go! #BeProud #CROHUN

    Kép megtekintése a Twitteren
    657
    22:42 -- 2019. okt. 10.
    Twitter Ads-információk és Adatvédelem
    186 ember beszél erről
    90+3.

    PERC
    Minden csoportból az első két helyezett jut ki a kontinensviadalra, amelynek 11 ország 12 városa ad otthont, köztük Budapest. A lemaradó csapatok közül a Nemzetek Ligájában elért helyezések alapján további 16 válogatottnak lesz esélye kiharcolni a részvételt a rájátszásban, közülük még négyen lesznek az Eb szereplői. Azonos pontszám esetén jelenleg a gólkülönbség szerint rangsorolunk, a végelszámolásnál azonban az egymás elleni eredmény dönt.

    90+3.

    PERC

    90+3.

    PERC
    A szlovákok pedig nem tették meg azt a szí­vességet, hogy kikapjanak…

    90+3.

    PERC
    A horvátok 17 tétémérkőzés óta veretlenek odahaza, 2013 októbere óta tart a széria.

    90+3.

    PERC
    VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

    90+4.

    PERC
    Véget ért a mérkőzés.
    90+3.

    PERC
    Nagy is belerúg közben Kovacicba, akire rájár ma a rúd.

    90+3.

    PERC
    Szép horvát támadás, Vlasic jobblábas, 14 méteres tekerését blokkolja azonban Lovrencsics.

    90+2.

    PERC
    Az előbb 69, most 68 százalékban a hazaiaké a labda.

    90+2.

    PERC
    Wales emberelőnyben, besegí­t a magyaroknak Szlovákiában?

    90+1.

    PERC
    Három perc a ráadás!

    90+1.

    PERC
    HELYZET! Orbán fejel 12-ről milliméterekkel a bal alsó mellé középről, Varga szabadrúgása után!

    89.

    PERC
    Kovacic passzát követően Rebic lő jobbról, jobbal, 15-ről kapura, szerencsére pontatlanul.

    89.

    PERC
    Feczesin Róbert egyelőre nem került közel a rekordhoz.

    87.

    PERC
    Nagy szereli a felezőnél Brozovicot, de kiszorí­tják, szerelik.

    87.

    PERC
    Megúsztuk, Vida Máté párharcot veszí­t, Korhut nem ér oda, de Rebic az ötös jobb sarka elől jobbal a túlsó alsó mellé lő!

    83.

    PERC

    HNS
    œ”
    @HNS_CFF

    Plenty to cheer about in Split.#BeProud #Croatia #CROHUN #EURO2020 #Vatreni

    Kép megtekintése a Twitteren
    161
    22:17 -- 2019. okt. 10.
    Twitter Ads-információk és Adatvédelem
    21 ember beszél erről
    83.

    PERC
    Igaza lett a kövesdi légiósnak.

    82.

    PERC
    Lovrencsics
    82.

    PERC
    Brekalo lő jobbal kissé balról, 19 méterről a jobb alsó felé, de odaér Gulácsi.

    81.

    PERC
    Lang kap egy fekete sapkát, de el kell hagynia a játékteret az ápolás miatt. Visszatér.

    79.

    PERC
    A rajta nagyot taszajtó, könyöklő Domagoj Vidával ütközött, vérzik a magyar fiú feje.

    78.

    PERC
    Brekalo lesre fut, közben Langot kell ápolni egy ütközés után.

    77.

    PERC
    Lovrencsics jobb oldali beadását menti bevetődve Vida Varga elől.

    77.

    PERC
    Sallait pedig Varga Roland váltja, szélsőcsere nálunk.

    76.

    PERC
    VargaSallai
    74.

    PERC
    Nagyot rúg Kovacicba Lovrencsics Gergő, kap is egy sárga lapot.

    74.

    PERC
    Kezd leülni a mérkőzés, a horvátok elégedettek a három góllal, védelmünk nem hibázik újakat.

    74.

    PERC
    VlasicRakitic
    74.

    PERC
    A CSZKA Moszkva középpályását látjuk még a jövő héten is, közben Szalai talpal.

    74.

    PERC
    Rakitic le, Nikola Vlasic be, karmester- és csk-csere, Vida az új karszalagos ember a hazaiaknál.

    70.

    PERC
    FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

    70.

    PERC
    Eközben Guzmics Richárd…

    70.

    PERC
    Petkovic passzol Rakitic elé, akit szép mozdulattal szerel az ötösön Lang.

    68.

    PERC
    Vida passzát Sallai jobbal kapura teszi a 16-os elől, de fogja a labdát magabiztosan Livakovic.

    68.

    PERC
    Kovacicot a nyáron 45 millióért vette meg a Chelsea, a komplett magyar keret 62 millió eurót ér. Ennek a fele a Gulácsi, Orbán tengely…

    67.

    PERC
    KovacicModric
    67.

    PERC
    Mateo Kovacic be, Modric mehet pihenni.

    65.

    PERC
    Petkovic a Fradinak is betalált a BL-selejtezőben. Majd elpuskázott egy büntetőt.

    64.

    PERC
    Nagy majdnem szereli a 16-os előtt Brozovicot, de csak majdnem, közben Split és a horvát válogatott határozottan kibékült.

    64.

    PERC
    Livakovic is ismerős: dinamós.

    64.

    PERC
    Lang passza után Sallai távoli lövése távolról sem jó, Dalic már magát ünnepelteti a közönséggel. Nem lőttünk ma még a kapu felületére, 5 kí­sérletből sem.

    63.

    PERC
    Brekalo beadása után Lang és Lovren összeakad az ötösön, tovább.

    60.

    PERC
    NagyDzsudzsák
    60.

    PERC
    BrekaloPerišic
    60.

    PERC
    A szélső Josip Brekalo meg Perisicet váltja.

    60.

    PERC
    Nagy Dominik be, Dzsudzsák le, nem ment ma a csk-nak. Sem.

    59.

    PERC
    Miközben elkönyveljük az idei 598. Neymar-átigazolási hí­rt, a szlovákok egyenlí­tenek.

    58.

    PERC
    Az UEFA szerint a kihagyott büntető után kapott sárga lapot Kleinheisler László. Bizony, reklamálásért!

    57.

    PERC
    Ezen Modric is mosolyog egy szöglet előtt.

    57.

    PERC
    OJVÉ, KLEINHEISLER LÁSZLÓ PIROS LAPOT KAPOTT! Második sárga lap után lebandukol a pályáról…

    56.

    PERC
    Kleinheisler
    55.

    PERC
    Perišic
    55.

    PERC
    IVAN PERISIC a labda mögött, és ballal a jobb alsóba lőne, GULÁCSI azonban egy villámgyors vetődéssel eléri a labdát!

    54.

    PERC
    BÜNTETŐ! Langot kicselezi Rebic, akit abszolúte fölöslegesen megrúg jobbal a 16-os bal sarkán belül Kleinheisler. Ez minek kellett???

    52.

    PERC
    Rebic holmi hat magyar közül passzol Perisichez, aki ballal 16-ról nagyon a jobb felső mellé emeli a labdát. Vidáman mosolyog aztán, ez jó jel, mert ők már lezártnak tekintik a mérkőzést.

    51.

    PERC
    Szép, sokpasszos akció, Korhut ballal balról bead, Kleinheisler elől ment azonban fejjel az ötösön Vida.

    49.

    PERC
    Petkovic kapura tör, de lökte előtte Rebic Langot, szabadrúgás. Kontra, Jedvaj löki a balon Sallait.

    47.

    PERC
    Hibáznak a horvátok is, Lovren lyukat rúg, de Holman lassan reagál, szereli őt a 16-oson belül Jedvaj.

    46.

    PERC
    FOLYTATJUK!

    FÉLIDŐ

    LangKádár
    FÉLIDŐ

    Kádár az öltözőben maradt, Lang Ádám váltotta.

    FÉLIDŐ

    Anglia, Franciaország és Horvátország máris kijut?

    FÉLIDŐ

    Külön pech, hogy a walesiek eleddig remekelnek.

    FÉLIDŐ

    RÉGIMÓDI ÉK. Öt pontos passz, öt kapura lövés az első félidőben

    Dino Grgić
    @Dino_Grgic
    Fun fact.

    Bruno Petković je u prvom poluvremenu imao jednako udaraca prema protivničkom golu i točnih dodavanja (5). #CROHUN

    Kép megtekintése a Twitteren
    9
    21:41 -- 2019. okt. 10.
    Twitter Ads-információk és Adatvédelem
    Tekintsd meg Dino Grgić egyéb Tweetjeit is
    FÉLIDŐ

    Mit mondjunk? Magyarország nagy erőkkel legyőzte Magyarországot Horvátországban az első félidőben?

    FÉLIDŐ

    Juan Carlos Molero
    @Molero_JC
    Válasz neki: @Molero_JC
    Lo que acaba de hacer Bruno Petkovic
    Robo de Croacia en campo propio, balón en largo a la banda izquierda donde Rebic controla y cuenta raso al área… Allí­ ganando la partida al portero con su cuerpo, Petkovic toca el balón de espuela para poner el 2-0. Golazo#Euro2020

    Kép megtekintése a TwitterenKép megtekintése a TwitterenKép megtekintése a TwitterenKép megtekintése a Twitteren
    21:15 -- 2019. okt. 10.
    Twitter Ads-információk és Adatvédelem
    Tekintsd meg Juan Carlos Molero egyéb Tweetjeit is
    FÉLIDŐ

    Eközben a szlovákok és Wales…

    FÉLIDŐ

    FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

    FÉLIDŐ

    L’actu foot croate
    @footcroate
    Une première mi-temps parfaite dans la très belle ambiance de Poljud même s’il faut bien le dire, la Hongrie est très faible ce soir. #CROHUN

    Kép megtekintése a Twitteren
    9
    21:36 -- 2019. okt. 10.
    Twitter Ads-információk és Adatvédelem
    Tekintsd meg L’actu foot croate egyéb Tweetjeit is
    FÉLIDŐ

    Modrić #HQ
    @ModricHQ
    Luka Modrić #CROHUN

    Kép megtekintése a TwitterenKép megtekintése a TwitterenKép megtekintése a Twitteren
    43
    21:48 -- 2019. okt. 10.
    Twitter Ads-információk és Adatvédelem
    Tekintsd meg Modrić #HQ egyéb Tweetjeit is
    FÉLIDŐ

    Klubjában 18 meccsen 12 kanadai pontnál tart, a válogatottban ez a 6. fellépése, 4 gólnál jár.

    FÉLIDŐ

    Petkovicot nem is olyan régen még a Trapani, a Varese, a Catania, a Bologna és a Hellas Verona dobálgatta egymás között, a Dinamo Zagreb 1 millióért kapta meg.

    FÉLIDŐ

    EZZEL VÉGET IS ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

    45.

    PERC
    Brozovic
    45.

    PERC
    Jedvaj beadása Petkovichoz pattan egy magyar védőről, az ék ballal 18-ról a kapuhoz pattogtatja a labdát.

    45.

    PERC
    Egy perc a ráadás.

    44.

    PERC

    44.

    PERC
    Marcelo Brozovic kap sárga lapot, becsúszva felrúgta Holmant.

    44.

    PERC
    Perisic jobb oldali, jobblábas beadását nem találja el ballal Kádár az ötösön, Petkovic ballal levenné a labdát, de az elpattan tőle. A magyar kapu jobb alsó sarkába. Gulácsi hiába vetődött, a meglepődött csatár pocsék levételéből kapásgól lett… 3–0!

    42.

    PERC
    GÓÓÓL!!! Petkovic (3–0)
    41.

    PERC
    HÁT, ERRŐL ENNYIT, BRUNO PETKOVIC ISMÉT BETALÁL. DE AHOGYAN BETALÁL…

    41.

    PERC
    A kipattanót eladjuk, szerencsére Kádár blokkolja az ötösön Perisic jobbról érkező, jobblábas, 21 méteres lövését.

    40.

    PERC
    MEGÚSZTUK! Az általa jobbal állon csapott Lovrencsics és Dzsudzsák is lepattan Rebicről, utóbbi fel is adja a futóversenyt, Rebic beadását Petkovic három védő közül is kapura rúgja, jobbal, nyolc méterről, de Gulácsi ballal véd!

    38.

    PERC
    Dzsudzsák kiharcol egy szabadrúgást, majd egy szögletet, a beadást kifejeli Perisic.

    38.

    PERC
    Eközben a szlovákok és Wales…

    35.

    PERC
    Nem jött össze.

    35.

    PERC
    Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) illetékesei múlt kedden terepszemlét tartottak a 34 198 néző befogadására alkalmas stadionban, amelyről lesújtó véleménnyel voltak. A silány állapotú gyepszőnyeg védelme érdekében felvetődött, hogy az október 6. vasárnapra kií­rt Hajduk Split–Varazdin mérkőzést máshol rendezik meg, ám a Hajduk hivatalos honlapja szerint más megoldás született: egy nappal előrehozták a bajnokit, hogy több idő jusson a játéktér rendbetételére.

    34.

    PERC
    Szalait ellökik, de lesről indult.

    34.

    PERC
    A nagy Rabah Madzser

    Old School Panini
    @OldSchoolPanini
    1987 European Cup Final : F.C Porto vs F.C Bayern
    The famous back heel by Rabah Madjer :

    Beágyazott videó
    260
    21:57 -- 2019. ápr. 3.
    Twitter Ads-információk és Adatvédelem
    81 ember beszél erről
    33.

    PERC
    Perisicet szereli két csel után Kleinheisler a 16-oson.

    31.

    PERC
    Vida
    31.

    PERC
    Lovren és Brozovic “sárgás” a hazaiaknál.

    30.

    PERC
    Domagoj Vida löki fel az őt kicselező Szalait, sárga lap. Rúgott is, nyújtott lábbal.

    26.

    PERC
    Dzsudzsák felad egy távoli szabadrúgást a kapusnak.

    26.

    PERC
    A gólpassz ráadásul Orbán lába között ment Petkovichoz, Kádár futott a labdáért, de nem érte el, becsúszása sem tartozott a Paolo Maldini-szintű megmozdulásokhoz.

    25.

    PERC

    HNS
    œ”
    @HNS_CFF

    š½ï¸ What a goal! Bruno Petković doubles #Croatia lead against @MLSZhivatalos with a cheeky backheel!#BeProud #CROHUN #EURO2020 #Vatreni

    Kép megtekintése a Twitteren
    189
    21:14 -- 2019. okt. 10.
    Twitter Ads-információk és Adatvédelem
    52 ember beszél erről
    25.

    PERC

    24.

    PERC
    GÓÓÓL!!! Petkovic (2–0)
    24.

    PERC
    NEM IGAZ, KOMOLYAN MONDJUK, NEM IGAZ!!!! Lovrencsics nem figyel most, Rebic elmegy a balon, ballábas, lapos beadását BRUNO PETKOVIC az ötös rövid sarkáról ballal a kapu közepébe sarkazza. Mintha még Gulácsi bal lába, a sí­pcsontja beleért volna: 2–0!

    23.

    PERC
    A következő beadás sem rossz, Szalai eltűnik a pogóban, tovább.

    23.

    PERC
    MELLLÉÉÉ! Dzsudzsák bal oldali szögletét a berobbanó Vida Máté nem sokkal fejeli a jobb sarok mellé az ötös bal sarka elől! De hozzáért és í­gy nagyot mentett Jedvaj.

    21.

    PERC
    Sallai kiharcol egy szögletet, majd passza után Kleinheisler 25 méteres, lapos lövése nagyon rossz. Blokk.

    20.

    PERC
    Kleinheisler jobbról Szalai elé passzol, de megelőzi és hazaad előle a hazai Vida.

    20.

    PERC
    FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

    19.

    PERC
    125 válogatott mérkőzés, 16 gól, 19 gólpassz

    HNS
    œ”
    @HNS_CFF

    š½ï¸ #Croatia takes the lead in Split as team captain @lukamodric10 steals the ball and beats Gulacsi in one-on-one situation!#BeProud #CROHUN #EURO2020 #Vatreni

    Kép megtekintése a Twitteren
    426
    20:54 -- 2019. okt. 10.
    Twitter Ads-információk és Adatvédelem
    122 ember beszél erről
    19.

    PERC
    Modric jobbról középre adja a szabadrúgást, Petkovic az ötös bal sarkán pocsékul találja el fejjel a labdát, Jedvaj ollózása sem sikertörténet.

    18.

    PERC
    Kleinheisler
    18.

    PERC
    Pátkai, Szoboszlai, Korhut és Dzsudzsák lesz eltiltott még egy sárga lap után.

    18.

    PERC
    Kleinheisler László megrúgja Modricot, sárga lap.

    18.

    PERC
    Brozovic csodapassza után Perisic jobbról középre tör, mert már ő a müncheni Robben, ballal kapura lő 22-ről, de Korhutról a jobb sarok mellé pattan a labda.

    16.

    PERC
    Holman mutat be egy eredményes letámadást végre, de ők dobnak.

    16.

    PERC
    63 százalékban a hazaiaké a labda.

    15.

    PERC
    A magyar támadások már a felezőnél elhalnak, Perisic elfut a balon egy labdaszerzést követően, a ballábas beadás megcsúszik Orbán lábán… de kimegy balra.

    11.

    PERC
    Korhut elcsúszik, Rakitic passzával Perisic ellép, de kissé jobbról 19-ről ballal Vida Mátét találja el.

    10.

    PERC
    A beadást elfejeli Szalai elől Lovren.

    10.

    PERC
    Barisic összekoccintja Dzsudzsák lábait, szabadrúgás középről, jó 31-ről.

    10.

    PERC
    A magyar drukkerekre nem lehet panasz, bátran buzdí­tják a mieinket.

    8.

    PERC
    Szalai nem túl jó beadását elkapja könnyedén Livakovic.

    6.

    PERC

    6.

    PERC
    Sallai nagyot lök Perisicen, előtte Szalai elől Lovren adott haza.

    6.

    PERC

    A gól után…

    5.

    PERC
    GÓÓÓL!!! Modric (1–0)
    5.

    PERC
    Ezúttal Kádár passzolt a rárontó Modrichoz, utolsó védőként. Orbán nem érte utol, Kádár nem erre számí­tott. Orbán volt hozzá közelebb, de nem mert neki odalépni a 16-oson belül.

    5.

    PERC
    HÁT EZ NEM IGAZ! HARMADSZOR IS LUKA MODRICOT INDíTJUK, aki nem lehet olyan pocsék formában, hogy ezt elrontsa: a labdát a kapusra vezetve jobbal tí­z méterről, középről a bal alsó sarokba gurí­t, a leülő Gulácsi bal lába mellett. 1–0!

    4.

    PERC
    Korhut ismét Modrichoz passzol, ő Perisicet indí­tja a jobbon, aki jobbal, jobbról, 22-ről laposan a rövid sarok felé lő, Gulácsi legördül a labdáért.

    4.

    PERC
    Hopp, Korhutot habkönnyedén lefutja a jobbon Perisic, de a beadás rossz, majd Rebic Lovrencsics elől ad be, de Korhutnak, a kipattanó Modricé, aki jobbal 20-ról a léc fölé lő.

    3.

    PERC
    Repülnek az esőkabátok és a görögtüzek, amúgy jó 20 Celsius-fok van.

    2.

    PERC
    Rakitic hatalmasat rúg Kleinheislerbe, aki meg nyújtott lábbal érkezik. Hazai szabadrúgás.

    1.

    PERC
    Dzsudzsák elmenne a jobb szélen egy Holman-passzal, de les, majd Jedvaj mutat be egy pocsék indí­tást.

    1.

    PERC
    Petkovic megindul, Kádár acélkeményen szereli.

    1.

    PERC

    01.

    PERC
    ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

    A mieink tiszta fehérben, a hazaiak tiszta sötétkékben.

    A horvát drukkerek egy része kifütyüli a Himnuszt.

    Fotó: Pusztai Viola

    Elemeztük a magyar válogatottat, és azt is tudjuk, hogy nehéz meccs vár ránk, mert az ellenfelünk nagyon szervezett. A válogatott élén térhetek vissza Splitbe, egykor játszottam itt. Csodás légkör vár ránk, ezt ki kell használnunk, a közönség támogatása nagy előnyt jelent nekünk. Zlatko DALIC, a horvátok szövetségi kapitánya

    Fotó: Török Attila

    Ujvári Klaudia
    @Klaudia18_
    Talán a kezdésre beérünk… #CROHUN

    Kép megtekintése a Twitteren
    4
    20:15 -- 2019. okt. 10.
    Twitter Ads-információk és Adatvédelem
    Tekintsd meg Ujvári Klaudia egyéb Tweetjeit is

    HNS
    œ”
    @HNS_CFF
    ️ The arrival of the #Vatreni #BeProud #Croatia #CROHUN #EURO2020

    Beágyazott videó
    241
    19:28 -- 2019. okt. 10.
    Twitter Ads-információk és Adatvédelem
    35 ember beszél erről

    HNS
    œ”
    @HNS_CFF
    #Croatia starting lineup! #BeProud #CROHUN #EURO2020 #Vatreni

    Kép megtekintése a Twitteren
    555
    19:32 -- 2019. okt. 10.
    Twitter Ads-információk és Adatvédelem
    106 ember beszél erről

    HNS
    œ”
    @HNS_CFF
    #BeProud #CROHUN #EURO2020

    Kép megtekintése a Twitteren
    279
    19:48 -- 2019. okt. 10.
    Twitter Ads-információk és Adatvédelem
    42 ember beszél erről

    MLSZ
    œ”
    @MLSZhivatalos
    ”™‚️Vida Máté és Holman Dávid is kezd, ahogy Sallai Roland is. így állunk ki Horvátország ellen!š½ï¸š½ï¸
    ° 20.45-kor kezdődik az Eb-selejtező! #magyarok #csakegyutt #lineup #CROHUN @HNS_CFF @EURO2020

    Kép megtekintése a Twitteren
    32
    19:30 -- 2019. okt. 10.
    Twitter Ads-információk és Adatvédelem
    Tekintsd meg MLSZ egyéb Tweetjeit is
    Sérülés miatt nem csatlakozott a kerethez: Pátkai Máté (Mol Fehérvár FC), Tamás Krisztián (Zalaegerszegi TE FC), Szoboszlai Dominik (Red Bull Salzburg – Ausztria). A horvátok ellen eltiltás miatt nem szerepelhet: Baráth Botond, Nagy Ádám. Sérüléssel bajlódik Bese Barnabás, ám ennek ellenére tagja a keretnek.

    Bővebben ITT!

    Közben öt hazai és egy vendégszurkoló őrizetben, egy kórházban…

    Zlatko Dalic szövetségi kapitány kiemelte, tisztelik a magyar válogatottat, alázatosan állnak hozzá a csütörtöki mérkőzéshez. Hozzátette, jó formában várják a találkozót, és a saját játékukra koncentrálnak.

    „Ésszel kell játszanunk, nem szí­vvel. Ha bí­zunk magunkban, és nyugodtak maradunk, akkor megszerezzük a győzelmet. Ezt szeretném kérni a szurkolóktól is, ne türelmetlenkedjenek, ha nem lövünk azonnal gólt a meccs elején. Lassan fogunk játszani, ezt vegyék figyelembe.”

    Sérülésével kapcsolatban elmondta, egyre jobb állapotban van, lassan eléri a százszázalékos formáját.

    HNS
    œ”
    @HNS_CFF
    1ģ hour to go! #BeProud #Croatia #CROHUN #EURO2020 #Vatreni

    Kép megtekintése a TwitterenKép megtekintése a TwitterenKép megtekintése a TwitterenKép megtekintése a Twitteren
    130
    19:42 -- 2019. okt. 10.
    Twitter Ads-információk és Adatvédelem
    20 ember beszél erről
    Luka Modric a következőket mondta a magyarok elleni Eb-selejtező előtt.

    „Nagyon oda kell figyelnünk, hogyan játszunk a magyarok ellen, ezt megtanultuk Budapesten. A legfontosabb az, hogyan kezdjük a mérkőzést, mert ha akkor összpontosí­tunk, általában jól is végződik, ilyenkor jobbak vagyunk az ellenfélnél. A magyarok megmutatták, mit tudnak, és azt is, ha nem összpontosí­tunk százszázalékosan, akkor elveszí­tjük a meccset. A szurkolók is elvárják a győzelmet tőlünk, de nem érzem, hogy nagyobb pszichikai nyomás lenne rajtam, pozití­van tekintek a csütörtöki mérkőzés elé. Mindent megteszünk a győzelem érdekében.”

    A horvát–magyar labdarúgó Európa-bajnoki selejtező előtt a hazaiak részéről Luka Modric és Zlatko Dalic szövetségi kapitány válaszolt a sajtó kérdéseire.

    Gulácsi Péter a sajtótájékoztatón elmondta, az a tervük, hogy újra meglepjék a horvát csapatot.

    „Nem lesz könnyű meccs, de arra törekszünk, hogy hasonlóan játszunk, mint Budapesten. Bátran játsszunk a labdával, zártan védekezzünk, ne adjunk túl sok esélyt a horvátoknak a gólszerzésre. Nyilván tisztában vagyunk a kvalitásbeli különbségekkel, ha teret és időt adunk nekik, a fantasztikus játékosaik a semmiből is helyzetet teremtenek. Ezért még egyszer mondom, agresszí­ven kell védekeznünk, és ha megszerezzük a labdát, azzal bátran előre kell mennünk. Bí­zunk magunkban, bí­zunk abban, hogy bátor játékkal kihozhatunk valamit a mérkőzésből. Ki kell használnunk azokat a lehetőségeket, amik adódnak. A legjobbunkat akarjuk nyújtani, és ha ez sikerül, akkor talán újra meg tudjuk lepni a horvátokat. Ez a terv, reméljük, hogy sikerül megvalósí­tani.”

    MLSZ
    œ”
    @MLSZhivatalos
    Gulácsi: Nem számí­t, hányszor kell védenem holnap, a lényeg, hogy Magyarország neve mellett szerepeljen több gól a végén. Ezért mindenkinek az utolsó leheletéig küzdenie kell. #CROHUN #csakegyutt #magyarok š½ï¸

    Kép megtekintése a Twitteren
    23
    19:15 -- 2019. okt. 9.
    Twitter Ads-információk és Adatvédelem
    Tekintsd meg MLSZ egyéb Tweetjeit is
    A horvátokat már megleptük Budapesten. Nehéz elképzelni, hogy az olyan játékosok, mint a horvátok sztárjai, újra ekkorát hibázzanak, ez a futballban azért ritkán esik meg kétszer egymás után. Nekünk viszont magabiztosnak kell lennünk. A papí­rforma alapján normális, ha Splitben vereséget szenvedünk, de ha ki kell kapni, akkor legalább annak a módját hadd válasszam meg. Ennyit kértem a játékosaimtól.”

    Marco Rossinak nem lehetett könnyű dolga a horvátok elleni kezdőcsapat kijelölésénél, hiszen sérülések, illetve eltiltás is nehezí­tette a feladatát, ám állí­tása szerint együttese mindent meg fog tenni a kulcsfontosságú Eb-selejtezőn.

    „Négy olyan játékos sem játszhat a spliti mérkőzésen, aki Budapesten kezdőként lépett pályára. Közülük három középpályás, ezért középen teljesen új felállással játszunk majd. Tudjuk, hogy vannak problémáink, azt is, hogy kik vagyunk, és kik a horvátok, de fegyelmezett, szervezett csapatjátékkal, motiváltan játszva felül tudunk kerekedni ezeken. Ha nem tartjuk be a taktikát, elveszí­tjük a labdákat, akkor nem leszünk képesek gólt szerezni. Agresszí­vnek kell lennünk, és úgy kell futballoznunk, hogy ne szenvedjünk túl sokat.

    Nemecsekék – Vincze András jegyzete.

    Olvasóink ugyanazt a kezdőt várják, mint a Nemzeti Sport. Részletek itt!

    A horvátok fekete szerelésben lépnek majd pályára:

    ️ Today, #Croatia plays @MLSZhivatalos!

    Whose shirt do you want?

    ž¡ï¸ https://t.co/CfpaRsdlGL

    œ… Place your bids! pic.twitter.com/btZvysqdXC

    — HNS (@HNS_CFF) October 10, 2019
    Szerdán már beszámoltunk róla, hogy horvát szurkolók támadtak magyarokra a két ország labdarúgó-válogatottjának csütörtöki, spliti Eb-selejtezője előtt. Szerda este és csütörtök reggel már több horvát forrás is összecsapásokról számolt be. Részletek itt!

    A csoport másik mérkőzésén Szlovákia Walesszel találkozik Nagyszombatban. A mérkőzés élő tudósí­tása itt!

    Horvát–magyar: futball-láz Splitben, sok a rendőr is – pillanatképek.

    PÓR KÁROLY TELJES CIKKE ITT!

    A kutya valahol itt van elásva, mert legutóbb Azerbajdzsánnak és Budapesten a magyar válogatottnak is sikerült elrontania Luka Modricék játékát, nem tudtak igazán felpörögni a horvátok, hiányzott az a koncentráltság a futballjukból, ami a Szlovákia elleni 4–0-s siker alkalmával megmutatkozott. Jól mutatja ezt az az adat, hogy Nagyszombatban 31 lövésük volt, Bakiban 21, Magyarországon viszont csak tí­z.

    Érdekes feladat úgy í­rni felvezetést a Horvátország–Magyarország Eb-selejtező elé, keresve a hazaiak gyenge pontjait, hogy közben tudjuk, a világbajnoki ezüstérmes a játék minden elemében jobb, mint a magyar válogatott – ha képes a legjobbját nyújtani…

    Azzal mindenki tisztában van – még Marco Rossi szövetségi kapitány is elmondta, nem érdemes arról beszélni, hogy győzni megyünk Splitbe –, hogy nem a mieink az esélyesei a Horvátország elleni, csütörtöki Eb-selejtezőnek, de azért a statisztikák azt is elárulják, igencsak kétarcú a horvát válogatott, amely nem mindig képes ugyanazon a szinten futballozni, nagy ingadozások jellemzik.

    ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A HORVÁTORSZÁG–MAGYARORSZÁG EB-SELEJTEZŐ ONLIVE KÖZVETíTÉSÉBEN!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.20.17:00 TV:M4Sport
OLDALAK
04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ