2020.VII.26. Ferencváros – NK Brezice: 4-0

Egy hozzászólás a(z) 11111100100ejegyzéshez

  • PERCRŐL PERCRE

    90. PERC EZZEL VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

    89. perc Sigér első remek passzát Szihnyevics egy védő miatt nem tudja ellőni, a másodikat meg a kapusba pazarolja.

    88. PERC ITT A NEGYEDIK! Civic sokadik jó bal oldali beadása után néhány méterről a jobb alsóba fejeli MIKALAJ SZIHNYEVICS, 4–0!

    86. perc Isael szép indítását gólra válthatná Szihnyevics, de most sem tud lőni a védőktől, ismét felszabadítanak a fehérorosz ék elől.

    79. perc Két helyzet a hajrá nyitányaként, előbb Lovrencsics lő nem sokkal a kapu mellé ballal, egy Ramadan-passzból, majd a középcsatár Szihnyevics fejesét védi a kapus. Civic adott be előtte szépen és pontosan.

    77. perc Skvarka emelését Lovrencsics Sigér elé továbbítja, a szűrő a léc fölé lő kecsegtető helyzetből. Előtte Civic beadását harcolták el az ötösön a gólra éhes Szihnyevics elől a bekkek az utolsó pillantban.

    Iyinbor Patrick 2002. január 7-én született, az Újpest, majd a Testvériség SE után 2014-ben igazolt a Fradiba. Belső védő. „Már kiskoromban az volt az álmom, hogy minél hamarabb aláírjam az első profi szerződésemet. Az, hogy ez a Ferencvárosban sikerült, nagy öröm. Bármit megteszek, hogy a felnőttcsapatban minél előbb bemutatkozhassak. Magabiztos vagyok hátul, erős a fejjátékom és a sebességem is megvan” – mondta 2018-ban, amikor profi szerződést kötöttek vele.

    71. perc Csonka le, Iyinbor Patrick be.

    Leült kissé a mérkőzés.

    63. perc Megvillan Civic is, de beadását elhalásszák a védők az érkező Lovrencsics elől.

    58. perc Skvarka passzát Isael nem tudja közelről ellőni a kapus mellett, nagy erővel sem. Aztán Isael szabadrúgása pontatlan, Ramadan beadására meg nem ér oda középen Szihnyevics.

    55. perc Ramadan beadása után előbb Isael, majd Szihnyevics nem tud az ötösről a kapuba találni, mindkét játékos lövését blokkolják Lekajék.

    54. perc A támadásokat rendre kísérő Lovrencsics lő a kapu mellé.

    50. perc ITT A BÜNTETÉSE, Isael remek passzát Ramadan hiába rúgja kapura, már a kapus kicselezése után, mentenek a védők, de éppen Csonka elé, aki önzetlenül MICHAL SKVARKA elé passzol, aki él is a tálcán felkínált lehetőséggel. 3–0!

    48. perc Bozic kihagy egy ziccert.

    A 19 éves védőt a Dinamo Zagrebtől igazolták.

    47. perc A jónevű Lazer Lekaj kap sárga lapot a cselezgető Skvarka földre viteléért.

    46. PERC FOLYTATJUK!

    Sorcsere a Fradiban: Dibusz – Lovrencsics G., Frimpong, Csontos, Civic – Sigér, Csonka – Isael, Skvarka, Ramadan – Szihnyevics.

    NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
    Érkezők: Bogdán Ádám (Hibernian – Skócia, szabadon igazolhatóként), Myrto Uzuni (albán, NK Lokomotiva – Horvátország), Olekszandr Zubkov (ukrán, Sahtar Doneck – Ukrajna, kölcsön után végleg),
    Aissa Laidouni (francia, FC Voluntari – Románia)
    Kölcsönbe érkezők: –
    Kölcsönből visszatérők: Bőle Lukács (ZTE)
    Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: Nagy Zoltán Olivér, Kovács Marcell, Redzic Damir
    Kiszemeltek: Roko Baturina (horvát, Dinamo Zagreb – Horvátország, legutóbb kölcsönben NK Bravo – Szlovénia), Veljko Birmancsevics (szerb, FK Csukaricski – Szerbia), Adnan Kovacevic (bosnyák, Korona Kielce – Lengyelország), Marjan Sved (ukrán, Celtic – Skócia)
    Távozók: Davide Lanzafame (olasz, Bp. Honvéd, kölcsön után végleg), Leandro (brazil-magyar, FTC II), Otigba Kenneth (szabadon igazolható), Silye Erik (mezőkövesdi kölcsön után Vasas)
    Kölcsönbe távozók: –
    Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Gastón Lódico (argentin, Club Atlético Lanús – Argentína)
    Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Bőle Lukács (ZTE), Csonka András (ZTE), Mikalaj Szihnyevics (fehérorosz), Szánthó Regő (ZTE)

    BEZZEG RÉGEN… Így lehet egyetlen légióssal bajnokságot nyerni az NB I-ben!

    Adnan Kovacevic 2017-ben az FK Sarajevótól szerződött a Korona Kielcéhez, amelynél gyorsan alapemberré vált, később ő lett a csapatkapitány. Az előző idényben 34 bajnokin kapott lehetőséget, ezeken öt gólt szerzett és két gólpasszt jegyzett. Jó teljesítményének köszönhetően a bosnyák válogatottban is bemutatkozott az ősszel, eddig három Eb-selejtezőn lépett pályára címeres mezben.

    A 26 éves védő három év után, szerződése lejártával hagyja el a lengyel élvonaltól búcsúzó Korona Kielcét. A sportsport.ba úgy tudja, hogy három klub érdeklődik a játékos iránt: a német első osztályba 11 év után visszajutó Arminia Bielefeld, az orosz FK Ural, valamint a Ferencváros. Közülük kerülhet ki a befutó, és a jelek szerint hétfőig mindenképpen eldől a játékos sorsa.

    Bosnyák sajtóhírek szerint a Ferencváros is érdekelt a Korona Kielcétől távozó Adnan Kovacevic szerződtetésében.

    Arról már az NB I-es idény után beszámoltunk, hogy a Ferencváros labdarúgócsapata kiemelt lesz a Bajnokok Ligája-selejtező 1. fordulójában, ha nem változik az eddigi lebonyolítási rendszer – azóta kiderült, változást csak az jelent majd az új idényben, hogy a playoffkörig egymeccses párharcok lesznek, és októberben rajtol a csoportkör. Tehát az FTC kiemelt lesz a sorsolásnál a selejtező első körében és már az összes lehetséges ellenfele ismert.

    45. PERC EZZEL VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

    45. perc Varga és Blazic beadása sem az igazi, a kettő között Heister lőtt ballal, kissé balról a léc fölé egy lecsorgó labdát.

    43. perc A szabadrúgást a sértett a tizenhatos elől a léc fölé postázza.

    42. perc Miha Blazic felvágja a nagyon aktív Bozicot, sárga lap.

    Bozic 22 éves, balszellő, az NK Krsko neveltje.

    33. perc Somália ment fejjel egy beadást.

    A fiatal, 2002-es születésű középpályás első gólja a Ferencvárosban a felnőttek között.

    31. PERC 2–0! Sokpasszos támadás, Varga indítását Somália Nguenhez játssza, aki remekül indul meg, és még jobb az ő átadása, KATONA BÁLINTNAK, aki a jobb sarokba lő. 2–0!

    30. perc Bozic harmadik lövése sem gond ma Grófnak, aki sokat avatkozik lábbal a játékba, a modern kornak megfelelően. Meg is dicséri érte Rebrov.

    „Ezzel együtt nem éreztem különösebb izgalmat, az pedig a végeredményből is kiderült, hogy nem sok tennivalóm volt a cseh csapat elleni meccsen – mondta lapunknak a 32 éves kapus. – Mindkét találkozón arra koncentráltam, hogy kézzel és lábbal is hibátlanul érjek a labdához, és betartsam azokat az utasításokat, amelyeket Szerhij Rebrovtól kapok. Aki figyeli a Fradi játékát, láthatja, többnyire a kapustól indul a támadás, ennek megfelelően lábbal is magabiztosnak kell lennünk, nem rúghatjuk vaktában előre a labdát. Ami a hosszú kihagyást illeti, nem idegeskedem miatta, mert edzőmeccseken korábban is pályára léptem, a felkészülés alatt pedig természetes, hogy nem mindig hoz jó döntést a játékos. A két találkozón az volt a fontos, hogy figyeljem a társakat, irányítsam a védőket, és ráérezzek, a különböző helyzetekben hogyan helyezkednek az előttem futballozók. Szerencsére a többiek már pontosan tudják, mit kell tenniük, tisztában vannak vele, milyen játékot akar látni a vezetőedző. Nekem csak annyi a feladatom, hogy figyeljem őket.”

    Ha csak felkészülési találkozón is, de túl van a bemutatkozáson Bogdán Ádám, az Ausztriában edzőtáborozó Ferencváros kapusa. A 20-szoros válogatott futballista érkezését július első napján jelentette be a bajnoki címvédő, a héten pedig mindkét edzőmeccsen lehetőséget adott neki Szerhij Rebrov vezetőedző: a keddi, Haladás elleni találkozón (2–2) és a szerdai, a cseh MFK Frydek-Místek elleni gólzáporos győzelem alkalmával (9–0) egyaránt negyvenöt percet kapott. Bár a Liverpoolt is megjárt labdarúgó jelentős tapasztalattal rendelkezik, tétmeccsen legutóbb 2019 januárjában állt a gólvonal előtt.

    19. perc Ismét Botka elöl, Somáliához játszik, ő Vargához, aki már lőne, de közbelép egy bekk.

    17. PERC VEZET A FERENCVÁROS! Haratin labdát szerez, azzal Varga TOKMAC NGUENT indítja, a szélső csoda higgadt, elfekteti a kapust, majd az árván maradt kapuba helyezi a labdát. 1–0!

    14. perc Két veszélyes NKB-beadás, az elsőnél Varga siet Gróf segítségére, azután már a kapus fogja a labdát. Aztán Gróf ver sikerrel szemmel egy távoli lövést.

    Rebrov ezen a felkészülési mérkőzésen is a lelátón foglal helyet.

    9. perc Most Heister megy fel a balon Boli passzával, de szerelik, a szöglet után Nguené a kipattanó, de blokkolják a középtávoli lövést.

    6. perc Somáliát kell ápolni, megrúgták.

    Volt az 1. FC Köln mestere, ma az Admira Wackert vezeti. Harmadik fia, Nikola U17-es válogatott, az Inter Zapresic játékosa.

    A szlovén csapatban játszik a Soldo-testvérpár, Matija és Filip, a nagy Zvonimir fiai: az atya, Zvonimir 56-szoros horvát válogatott, 1998-as vb-bronzérmes, a Croatia Zagreb és VfB Stuttgart volt profija.

    4. perc Nguen remek passzát nem tudja Varga eltolni a kilépő kapus mellett!

    2. perc Botka előretör a jobbon, helyet cserél Vargával, visszahúzza a labdát, de ballal magasan nyesi azt középre a befutó szélsőnek.

    1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

    A közvetítés forrása: fradi.hu.

    A szlovénoknak nincs 50 ezer eurónál értékesebb játékosuk.

    Van, aki kerékpárral érkezett (Fotó: Polgár László)

    „ Brezice Szlovénia egyik legnagyobb községe (járása), közel a horvát határhoz. A település 25 000 lakosú, stadionja 507 néző befogadására alkalmas. A csapat vezetőedzője Rok Zorko. Az NK Brezicét 1919-ben alapították meg, a 8. legrégebbi klub Szlovéniában, korábban többnyire alacsonyabb osztályban szerepelt, 2016 óta a másodosztály tagja. A bajnokság félbeszakadásakor a 14. helyen, három pozícióval az NK Drava Ptuj mögött állt” – írja a fradi.hu.

    Pályafutását az Angers SSC utánpótlásában kezdte, 2014-től a klub tartalékcsapatának színeiben alacsonyabb osztályú bajnokságban játszott. Két évvel később, 2016. április 2-án a Troyes AC elleni mérkőzésen debütált az Angers élvonalbeli együttesében is – az akkor 19 éves Laidouni kezdőként végigjátszotta a bajnokit mint jobbhátvéd.

    A 23 éves francia középpályás több poszton is bevethető – olvasható a fradi.hu oldalán. Laidounit a román élvonalbeli FC Voluntari-ból szerződtette a Ferencváros, a 2019–2020-as kiírásban 24 mérkőzésen egy gólja és két gólpassza volt.

    A Ferencváros labdarúgócsapata a hivatalos honlapján jelentette be, hogy szerződtette a francia középpályást, Aissa Laidounit.

    Az FTC ezúttal egy szlovén gárdával csap össze.

    Ausztriában edzőtáborozik a Ferencváros, és a keddi, Haladás elleni edzőmeccs (2–2) után a cseh harmadosztályú Frydek-Místek volt az ellenfél.

    ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A FERENCVÁROS–NK BREZICE FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
03.17.14:45 TV:M4Sport
03.31.18:00 TV:M4Sport
04.03.20:00 M4 Sport MK-negyeddöntő
04.07.14:45 M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
04.14.16:30 M4 Sport
Categories
FOTELSZURKOLÓ