2020.X.24. Ferencváros – Újpest: 2-0

Ferencváros–Újpest: 16 ezer néző, remek hangulat, gólok, piros lap…

… kihagyott büntető, dulakodás a végén, no és kétgólos, megérdemelt zöld-fehér siker.
A Ferencváros nyerte az Újpest ellen a derbit, a zöld-fehérek 2–0-ra győztek odahaza a labdarúgó NB I 8. fordulójának nagy rangadóján.


Nyilatkozatok:

Szerhij Rebrov: — Minden játékos álma olyan találkozókon játszani, mint amilyen a Barcelona elleni idegenbeli csoportmeccs volt. Persze az eredménnyel nem lehetünk elégedettek, de nem könnyű a világ legjobbjai ellen játszani. Mindenki értékes tapasztalatokkal gazdagodott, a szintlépéshez elengedhetetlen, hogy folyamatosan különböző ingerek érjék a játékosokat. Tudjuk a dolgunkat, sűrű a menetrend, de az Újpest elleni találkozón is csak a győzelem lehet a célunk. Tudom, hogy a szurkolóinknak nagyon fontosak az Újpest elleni derbik, így nincs más dolgunk, mint kiszolgálni őket! Jövőre is szeretnénk a Bajnokok Ligájában játszani, ehhez viszont újra bajnoki címet kell szerezni, így minden meccs nagyon fontos!

Predrag Rogan: — Meg kell mutatnunk a Ferencvárosnak, hogy képesek vagyunk a végsőkig küzdeni. Minden erőnkkel azon leszünk, hogy győzelmet arassunk. Ezzel a céllal megyünk a Fradi pályájára.

A mérkőzés:

Ferencváros — Újpest: 2-0 (1-0)
Groupama Aréna, 19:30. 15.789 néző.
Vezette: Bogár Gergő (asszisztensek: Szert, Szécsényi; alapvonali jv.: Karakó, Lovas; tartalékjv.: Horváth R.)

Ferencváros: Dibusz — Lovrencsics G., Blazic, Dvali (Frimpong, 57.), Heister — Somália (Haratin, 80.), Laidouni — Zubkov (Skvarka, 66.), Nguen (Isael, 65.), Mak (Sigér, 80.) — Boli
kispad: Bogdán, Szécsi G., Kovacevic, Civic, Vécsei, Botka, Baturina
vezetőedző: Szerhij Rebrov

Újpest: Pajovics — Pauljevic, Kutrumpisz (Máté Zs., 85.), Ristevski, Antonov — Csongvai, Onovo, Mitrovic (Szakály P., 75.) — Simon K. (Bacsa, 74.), Junior Tallo (Gigic, 85.), Perosevic (Beridze, 40.)
kispad: Banai, Baosic, Stieber Z., Geral, Katona M.
vezetőedző: Predrag Rogan

Gól: Nguen (39.), Somália (61.)
Sárga lap: Heister (69.), Dibusz (78.) illetve Mitrovic (50.), Beridze (64.), Antonov (74.), Csongvai (79.), Bacsa (84.), Onovo (90.)
Kiállítva: Frimpong (90+3.)

Csupa maszkos szurkoló araszolt a Groupama Aréna irányába. Az „álarc” mögé rejtőző drukkerek jóízűen beszélgettek, a futball mellett – mi más… – legfőképp a kialakult járványügyi helyzet volt a téma. Merthogy immár nemcsak a buszon, villamoson, a boltokban kötelező a maszkviselés, hanem a labdarúgó-mérkőzéseken is. Míg korábban alig volt szurkoló, aki arcát eltakarva érkezett volna a stadionhoz, ezen a szombaton a legtöbben már így haladtak át a beléptetőkapukon. Akinek pedig nem volt „védőfelszerelése”, a zöld-fehér klub és a Groupama Arénát üzemeltető cég róla is gondoskodott, nem kevesebb mint tízezer, egyszer használatos maszkot bocsátott a szurkolók rendelkezésére, így senki sem maradt védelem nélkül.

Szóval nagyon úgy tűnt, ezen az estén semmi és senki sem állhat a derbi és a jó hangulat útjába.

A rendőrség is megadta a módját a védekezésnek: a ferencvárosi ultrákat a Népliget felől terelték az arénához, míg az Újpestről érkezőket különbuszokkal kísérték a létesítményhez. Az Albert Flórián utcát ezúttal is lezárták, a környéken lépten-nyomon biztonságiak posztoltak, a régi idők derbijeit idéző életképből a lovas rendőrök hiányoztak. Míg a játékosok nem is olyan régen kartonpapírból készült bábuk előtt futballoztak, most zsúfolásig megtelt lelátók előtt futhattak ki a gyepre. Az alaphangot a hazai ultrák adták meg, a kezdés előtt annyi fekete, zöld és szürke füstbombát gyújtottak a kapu mögötti szektorban, hogy akin addig nem volt maszk, az is gyorsan feltette, a gomolygó füstköd szinte az egész arénát beterítette.

A pályán a játékosok azonban nem tévesztették szem elől a labdát. A zöld-fehérek az első pillanattól uralták a játékot, Szerhij Rebrov fél perc elteltével az oldalvonal mellett termett, és intett labdarúgóinak: előre! A csapat szlovák légiósa, Róbert Mak először volt kezdő a Fradiban, a bal szélről indulva kellett zavart keltenie, és rövid idő alatt sikerült is megfelelnie a kívánalomnak. A hazaiak jól mozogtak be a védők mögötti üres területekre, szemüket a labdán tartva lódultak meg Filip Pajovics kapujának irányába, ám a találkozó elején többször is lesre futottak. Míg az első félidőben a hazaiaknak négy-öt, addig a vendégeknek két-három veszélyes lehetőségük adódott, érdekes volt látni, hogy a ferencvárosi támadók az ellenfél tizenhatosan belül többször is túlszínezték a játékot, a lövőcselt nemegyszer újabb követte, elpackázva így a legjobb helyzeteket – ha a lövést választják, talán hamarabb is megszerezhették volna a vezetést.

Így azonban várni kellett a szünet előtti percekig, amikor is a nem éppen a fejes góljairól híres Tokmac Nguen bólintott mesterien az újpestiek kapujába. Az oldalról érkező beadások addig hiányoztak a hazaiak játékából, Lovrencsics Gergő sokadszor érkezett fel a támadással, tekerése pedig a lehető legpontosabb volt. Előnnyel mehetett szünetre a Ferencváros, az újpestiek néhány kontrája azonban nem engedte, hogy túlságosan elbízhassa magát.

Álmosabban, lassúbb tempóban kezdte a második félidőt a hazai együttes. Addig nem volt jellemző, hogy az Újpest a zöld-fehérek térfelén járassa a labdát, a fordulás után azonban hosszabb ideig ott pattogott a labda. Az FTC majdhogynem belealudt a kezdés utáni időszakba, a vendégeknél a termetes csatár, Junior Tallo többször is jól tartotta meg a labdát, s ekkor a ferencvárosi védők felszabadításai is pontatlanok voltak.

No, de azért jó csapat a mostani Ferencváros, mert nem sokkal később mégis lezárta a derbi nagy kérdését…

A brazil Somália mesteri mozdulattal – kapásból lőve szöglet után a hálóba – duplázta meg az előnyt, a játékosok egy kupacban ünnepeltek. Innentől nem volt kérdés, melyik együttes nyeri meg a rangadót. Az Újpest szorosabbá tehette volna az összecsapást, de az egyébként jól futballozó Junior Tallo elhibázta a tizenegyest, elszalasztva az esélyt, hogy csapata megszorítsa a Ferencvárost, és izgalmassá tegye a találkozó hajráját. Szerhij Rebrovnak arra is volt lehetősége, hogy lehozzon néhány kulcsembert a szerda esti BL-összecsapásra gondolva, és Predrag Rogan is próbált cserékkel frissíteni együttesén. Az elhibázott tizenegyest követően végképp érezhető volt, hogy a mostani Újpestben nincs annyi erő, hogy kétgólos hátrányból akár csak döntetlenre hozza a találkozót. A percek fogytak, a hajrában láthattunk néhány kemény, sőt egy rendkívül durva belemenést – Abraham Frimpong letalpalta Bacsa Patrik fejét(!) –, a Fradi légiósa azonnal piros lapot kapott rendkívül sportszerűtlen megmozdulásáért.

A meccs vége tehát nem volt szép, ugyanakkor a Ferencváros újabb fontos győzelmet aratott a bajnokságban. Folytatás szerdán a Bajnokok Ligájában: az ukrán Dinamo Kijev érkezik a Groupama Arénába. 2–0

További képek: fradi.hu, nso.hu, Sportfotók

Nyilatkozatok:

Szerhij Rebrov, a Ferencváros vezetőedzője a következőket mondta.

„Nehéz helytállni egyszerre az NB I-ben és a Bajnokok Ligájában is, az elmúlt két hétben nagyon kemény meccseket játszottunk. Örülök, hogy a játékosaim átérezték a derbi fontosságát, hiszen ez kiemelt találkozó volt nekünk. A gólok mellett az is hozzájárult a sikerhez, hogy sok helyzetet alakítottunk ki, kontrolláltuk a labdát. Természetesen voltak hibáink, hiszen nem vagyunk a Barcelona, de elégedett vagyok azzal az agresszív játékkal, amit mutattunk az Újpest ellen. A játékosaim nagyon komolyan álltak hozzá a meccshez, végig koncentráltak, ez valószínűleg a telt háznak is köszönhető volt.”

A gólokkal kapcsolatban elmondta, Somália találata a szöglet után begyakorolt helyzet volt. A játékos nem szokott ebben a zónában mozogni, de a pénteki edzésen pont hasonló szituációkat gyakoroltak.

Predrag Rogan, az Újpest vezetőedzője így látta a derbit.

„Jó mérkőzést játszottunk a Ferencvárossal, büszke vagyok a játékosaimra. Azért jöttünk ide, hogy megmutassuk, milyen potenciál van bennünk, mire vagyunk képesek. Az eredménnyel nem vagyunk elégedettek, de legalább sikerült bizonyítanunk, hogy van bennünk erő, lelkesedés és küzdőszellem. Az első kapott gólt nehezen tudtam tolerálni, dühös voltam, mert Perosevics éppen játékon kívül volt, a kispadunk pedig elszerencsétlenkedte a cserét, nem készült el időben. A második gólnál szabadon hagytuk Somáliát, így mindkét gólt könnyűnek minősíteném. Ki tudja, mi lett volna, ha berúgjuk a tizenegyest?! Valószínűleg szorosabbá tettük volna a meccset, és a játék képe is megváltozott volna.

Hozzátette, vannak nehézségek, amiket még orvosolniuk kell, de úgy véli, csapata jó úton halad. 

Somália:

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, a Ferencváros és az Újpest hivatalos honlapja, valamint az MLSZ Adatbankja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2020.X.24. Ferencváros – Újpest: 2-0 bejegyzéshez

  • PERCRŐL PERCRE

    90+4.

    PERC
    ITT A VÉGE! A FERENCVÁROS NYERTE AZ ÚJPEST ELLENI DERBIT!

    90+4.

    PERC
    Ünnepel a hazai közönség, a játékosok megköszönik a támogatást. Simonék dettó.

    90+4.

    PERC
    A bekk nem vitatta a piros lap jogosságát maga sem, a beszólás után Laidouni fogta le őt.

    90+3.

    PERC
    Aztán dulakodás, Pauljevics mondott valami kedveset, kitört erre a pogó.

    90+2.

    PERC
    ÓÓÓ, ABRAHAM FRIMPONG szerelés címén fejen talpalja Bacsát, azonnali piros lap.

    90.

    PERC
    Magabiztosan passzolgat már a Fradi, Heister beadása veszélyes, de nincs középen Isael.

    88.

    PERC
    Három perc a ráadás.

    88.

    PERC
    Vincent Onovo lerántja Isaelt a fejénél fogva, sárga lap.

    86.

    PERC
    Az Újpest legutóbbi négy bajnoki mérkőzésének mindegyikén három vagy több gól esett (összesen 17).

    85.

    PERC
    Isael lő a jobb alsó felé 18-ról egy jó csel után, véd vetődve Pajovics.

    84.

    PERC
    KutrumpiszKutrumpisz MátéGeral
    84.

    PERC
    Junior TalloJunior Tallo GigicsKatona
    84.

    PERC
    Bacsa ballal nyolcról Heisterbe lő!

    82.

    PERC
    Bacsa Patrik ellöki Heistert, sárga lap.

    82.

    PERC
    Ma nem Boli dönt. Boli ebben az idényben még csak a Paks elleni bajnokin talált be, akkor kétszer is.

    81.

    PERC
    Az Újpest az előző öt bajnokiján nem játszott döntetlent (2 győzelem, 3 vereség).

    81.

    PERC
    Az FTC veretlen az előző hat bajnokiján (5 győzelem, 1 döntetlen), legutóbb június 23-án a Fehérvártól kapott ki. A Ferencváros megnyerte a legutóbbi tíz hazai bajnokiját.

    81.

    PERC
    Ferencváros megnyerte a legutóbbi négy bajnoki derbit, az előző hármat egyaránt 1–0-ra. Négymérkőzésesnél hosszabb sikersorozata a derbiken csak egyszer, 1905 és 1916 között volt az FTC-nek, igaz, az 15 találkozón keresztül tartott – és az Újpest akkor még nem számított nagyágyúnak a magyar mezőnyben. A széria 1917. június 24-én egy 4:1-es újpesti sikerrel tört meg, a lila-fehérek először 1920-ban nyertek bajnokit a Fradi otthonában (1:3). Érdekes, hogy a derbi 1905 óta íródó történetében csak harmadszor fordul elő, hogy az egyik csapat zsinórban négy vagy több győzelmet arasson bajnoki mérkőzésen.

    78.

    PERC
    Csongvai Áron kap sárga lapot belemenésért, mintha Laidounit lökte volna fel.

    78.

    PERC
    Két szűrő a Fradiban, Rebrov ügyesen cserél véleményünk szerint.

    78.

    PERC
    MakMak SigérSigér
    77.

    PERC
    SomáliaSomália HaratinHaratin
    77.

    PERC
    KÉSZ, DUDÁLT A BŐRGYÁR? JÚNIOR TALLO jobbal a jobb felső mellé lő. Dibusz a jobb alsó felé vetődött, de midegy.

    76.

    PERC
    MEGÚSSZA A FRADI! Dibusz Dénes fellöki a 16-oson belül Bacsát egy pocsék hazaadás után, 11-es, és csak sárga kap a kapusnak. Nem a kapus hibázott, hanem előtte Blazicék.

    76.

    PERC
    FÖLÉ! Csongvai az ötösről a léc fölé fejeli Beridze jobb oldali, szép kornere után.

    75.

    PERC
    Titkos fegyver? Bacsa az idényben 8 meccsen 2 gólpassznál tart, a Fradi ellen karrierje során 18 meccsen 1 gólt lőtt, 2 gólpassz mellett.

    73.

    PERC
    Az Újpest 2015. december 12. óta nem tudta legyőzni bajnoki mérkőzésen a Ferencvárost, akkor – első magyar csapatként – a Groupama Arénában nyert 1–0-ra. Azóta 13 derbi, 8 Fradi-siker, 5 döntetlen.

    73.

    PERC
    Még mindig tart az FTC hazai bajnoki veretlenségi szériája, a zöld-fehérek 2017. április 29. (Ferencváros–Vasas 1–2) óta nem találtak NB I-es mérkőzésen legyőzőre a Groupama Arénában. A klubcsúcsot jelentő sorozat jelenleg 56 mérkőzést (45 győzelem, 11 döntetlen) számlál. Az FTC pont az Újpest ellen döntötte meg a hatvanas évek végén felállított korábbi klubcsúcsot tavaly ősszel.

    73.

    PERC
    Csatár- és irányítócsere az újpestieknél.

    73.

    PERC
    MitrovicsMitrovics SzakálySzakály
    72.

    PERC
    SimonSimon BacsaBacsa
    72.

    PERC
    Isael jobb oldali beadását nem sokkal fejeli tízről a jobb alsó mellé Blazic!

    72.

    PERC
    Kap is egy sárga lapot.

    72.

    PERC
    Lovrencsics elfutna a jobbon, feldönti azonnal Nemanja Antonov.

    71.

    PERC
    Fotók: Árvai Károly.

    71.

    PERC
    Nincs elérhető leírás.

    71.

    PERC
    Nincs elérhető leírás.

    70.

    PERC
    Lovrencsics szép jobb oldali beadását elhalássza Mak elől Pauljevics!

    67.

    PERC
    Marcel Heister kap sárga lapot Tallo lerántásáért.

    67.

    PERC
    Mak passzát Heister ballal az oldalhálóba vágja az ötös bal sarka elől.

    66.

    PERC
    Csongvai löki Laidounit, Kutrumpisz leütközi.

    66.

    PERC
    Ha már újpesti klasszisok… A magyar irodalom nehezen beskatulyázható, egyedi jelenségét, az öntörvényű Simonyi Imrét felbosszantotta Göröcs János mellőzése, kálváriás sorsát rémregényben tervezte megírni. Célkeresztben az edző és a sajtó.

    66.

    PERC
    Miközben számoljuk vissza a napokat november 4-ig és december 2-ig, amikor az elmúlt évtized két legjobb játékosa, Cristiano Ronaldo és Lionel Messi – remélhetőleg – pályára lép Magyarországon, a Ferencváros elleni BL-meccseken, az FFT a kerek évfordulójára emlékezik az egyetlen mérkőzésnek, amelyet minden idők talán legnagyobbja, Diego Maradona magyar földön játszott: 30 éve, 1990. október 3-án rendezték az Újpesti Dózsa–Napoli BEK-meccset.

    65.

    PERC
    Persze nem ő a legjobb, aki játszott az Újpest ellen.

    64.

    PERC
    Zubkovnak nem ment ma, Michal Skvarka váltja. Szélső helyett karmester, ő nincs a BL-keretben.

    64.

    PERC
    Szélsőcsere: Nguen mehet pihenni, Isael váltja. Luxuscsere.

    63.

    PERC
    FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

    62.

    PERC
    Georgi Beridze kap sárga lapot, odalépett Dibusznak, aki higgadtan elpasszolt előtte.

    62.

    PERC
    Ez Somália 11. mérkőzése az Újpest ellen, 3 gól és 1 gólpassz a mérlege.

    61.

    PERC
    Pauljevics nem követte őt.

    60.

    PERC

    60.

    PERC
    ITT A GÓL, SOMÁLIA tíz méterről, felugorva, kapásból a jobb felsőbe vágja Mak jobb oldali, jobblábas szögletét. 2–0!

    59.

    PERC
    Nguen rálegyint a partjelzőre, megússza sárga nélkül, Laidounit felvágja Pauljevics, ő is megússza. Simon szereli aztán a jobbon becsúszva Makot.

    58.

    PERC
    Remek a hangulat a stadionban, Zubkov kornere nem nő fel ehhez a színvonalhoz.

    56.

    PERC
    Tallo elől ment fejjel Heister az ötösön, Csongvai emelése után, Frimpong még a felezőnél járt.

    54.

    PERC
    Dvali kér ápolást.

    53.

    PERC
    Tallo két csel után ballal 12-ről a bal alsó felé lő, de Dibusz vetődve fogja a labdát.

    53.

    PERC
    Két kontra, a két kapus jól jön ki Boli, ill. Beridze elé, majd Dvali ment utóbbi elől az ötösön, Dibusz takarít.

    52.

    PERC
    Pauljevics jobb oldali beadását Zubkov Tallo elé tolja a jobb sarok előtt, de ment aztán.

    51.

    PERC
    Nikola Mitrovics kap sárga lapot belemenésért.

    51.

    PERC
    De most szépen menti Mitrovics passzát az ötös és a befutó grúz elől.

    51.

    PERC
    Pauljevics jobb oldali beadását rosszul találja el fejjel Onovo, Dvali eladja a labdát, Beridze jobbal a léc fölé lő 11-ről, méterekkel. Dvali nem ma játssza be magát a kezdőbe.

    47.

    PERC
    Nguen passzát Boli a jobb alsó sarok mellé lövi kissé jobbról, ballal, 14-ről, Lovrencsics remek, távoli passza után.

    46.

    PERC
    Dvali nem akar lejönni már, de mestere lecseréli mégis, Abraham Frimpongra.

    46.

    PERC
    FOLYTATJUK!

    FÉLIDŐ

    Az Újpest legutóbbi 9 idegenbeli bajnokiján egyszer sem tudta „tisztán tartani” kapuját, mindegyik alkalommal kapott gólt vagy gólokat. A sorozat február 22. (Kaposvár–Újpest 0–1) óta tart.

    FÉLIDŐ

    A szurkolók megvillannak a második félidő tiszteletére. Csere nem lesz, csak majd némi összbüntetés.

    FÉLIDŐ

    Forma 1: Nguen ebben az idényben 12 meccsen 8 gólt lőtt, 3 gólpassz mellett.

    FÉLIDŐ

    A mi kutyánk kölykei – Thury Gábor jegyzete.

    FÉLIDŐ

    DZURJÁK József   , a Ferencváros korábbi támadója     
    Azt mondják, a derbi mindig háromesélyes, de most a két csapat között van akkora különbség, hogy ez ne legyen igaz. A Fradi egyértelmű esélyese a találkozónak, még akkor is, ha nagy sorozatban van. Bírják erővel, ráadásul a Barcelona elleni pályára lépés is pozitív löketet adhatott a játékosoknak. Legalább két góllal győz az FTC. Tipp: 2–0     
    SZLEZÁK Zoltán  , az Újpest korábbi hátvédje     
    A Ferencváros nem érdemtelenül nyerte meg a legutóbbi két bajnokságot, kedden láthattuk, a nemzetközi porondon is megállja a helyét, ugyanakkor a derbi végeredménye nem mindig tükrözi a valós erőviszonyokat. Ha az Újpest szervezetten és egységesen futballozik, a döntetlen összejöhet, ennél merészebb célokról ebben a pillanatban nem érdemes beszélni. Tipp: 1–1     

    FÉLIDŐ

    Egy remek cikk Rebrov mesterről a Pór-műhelyből!
    A Ferencváros jövő heti, Dinamo Kijev elleni Bajnokok Ligája-mérkőzése kapcsán arra voltunk kíváncsiak, hogyan látják a zöld-fehérek sikeredzőjét, Szerhij Rebrovot hazájában, Ukrajnában, és miért távozott a Dinamo kispadjáról azután, hogy két bajnoki címet is nyert a klubbal.

    FÉLIDŐ

    FÉLIDŐ

    Videó: amikor 25 éve, a BL-bravúr után az Újpestet fogadta a Fradi.

    FÉLIDŐ

    Árvai Károly.

    FÉLIDŐ

    Nincs elérhető leírás.

    FÉLIDŐ

    A párharc legjobb góllövői a közelmúltból:
    Varga Roland 6
    Rajczi Péter 5
    Dusan Vasziljevics 4
    Kabát Péter 4
    Gera Zoltán 4

    FÉLIDŐ

    Több is lesz. Lesz-e negyedszer is nyerőember Franck Boli? Eddig százszázalékos mutatóval hozza a derbiket, három Újpest elleni összecsapásán három győztes gólt szerzett. Ezúttal is betalálhat, de a zöld-fehérek szombaton nem egy góllal győznek. BORBOLA Bence a mérkőzés előtt.

    FÉLIDŐ

    Sohase lássunk rosszabb első félidőt az NB I-ben!

    FÉLIDŐ

    VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

    45+2.

    PERC
    Pauljevics jobb oldali beadása Blazicé.

    45+2.

    PERC
    Mitrovics: ezzel együtt 10 meccs a Fradi ellen, 2 góllal, 4 sikerrel.

    45+1.

    PERC
    Két perc a ráadás.

    45+1.

    PERC
    Ez Mak negyedik meccse a Fradiban, eddig van egy gólpassza.

    45.

    PERC
    Mak indítja szépen Nguent, de kifut a kapujából Pajovics. Mak ma a Fradi karmestere.

    44.

    PERC
    Megússza a Fradi, Mak kezez az ötösön, miután Somália csúnyán elvéti Antonov bal oldali kornerét… TOVÁBB!

    43.

    PERC
    Szép támadás, de Dibuszé lesz Pauljevics jobbos beadása.

    43.

    PERC
    DIBUSZ! Perosevics jobbról ballal szépen ad középre, Beridze csukamozdulattal 11-ről a jobb alsóba fejelne, de véd a vetődő Dibusz!

    41.

    PERC
    A hivatalos nézőszám: 15 789.

    41.

    PERC
    Rogan mester átkokat szór minden illetékesre, hogy nem hajtották végre időben a cserét.

    40.

    PERC

    39.

    PERC
    DE MÉG A CSERE ELŐTT GÓLT SZEREZ A FERENCVÁROS! TOKMAC NGUEN a jobb alsóba fejeli Lovrencsics jobb oldali beadását, 10-ről, a megálló Pauljevics mellől-felül. 1–0!

    38.

    PERC
    Szélsőcsere.

    38.

    PERC
    A védő jobb combja húzódott meg.

    38.

    PERC
    Igen, csere lesz, és igen, Giorgi Beridze a pálya mellett.

    38.

    PERC
    Mintha Beridze öltözött volna.

    37.

    PERC
    Perosevicset kell ápolni, sőt csere lesz!

    37.

    PERC
    Simon megtartja Mitrovics passzát, Heister orra elől is elhúzza, de kissé jobbról 12-ről ellő jobbal keresztbe a kapu előtt.

    36.

    PERC
    FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

    36.

    PERC
    Tallo nyolcszor az elefántcsontparti válogatottban is pályára lépett, tagja volt a 2015-ös Afrikai Nemzetek Kupáját elhódító csapatnak.

    35.

    PERC
    Tallózás. A 27 éves csatár a Románál nevelkedett, a „farkasoknál” három tétmérkőzésen kapott lehetőséget. Több kölcsönadás után a Lille játékosa lett, majd szerepelt a Vitória Guimaraesnél, legutóbb a francia másodosztályú Chambly futballistája volt.

    35.

    PERC
    Onovo labdát szerez, Tallő lőne 16-ról, nekimegy harcosan Laidouni… tovább! Mitrovics megpattanó lövése Dibuszé aztán.

    34.

    PERC
    Szabó Miklós fotója.

    33.

    PERC
    Nincs elérhető leírás.

    31.

    PERC
    Mak bal oldali beadását menti bevetődve Perosevics, Mitrovics indítja csodásan Simont, akit szerel a 16-oson a becsúszó Heister! Micsoda mentés!

    29.

    PERC
    Antonov bal oldali beadása a kapusé.

    29.

    PERC
    Rebrov együttese rendkívül nehéz sorozatban van: három-négy naponta kell tétmérkőzéseket játszania, nemritkán köztes napok egy részét utazással töltve. A múlt heti, kisvárdai győzelem óta, ki ne tudná, megjárták Barcelonát, most következik a derbi, aztán a Dinamo Kijev elleni meccs, majd a MOL Fehérvár elleni idegenbeli találkozó, aztán fogadják a Juventust és a Mezőkövesdet, ha a következő válogatott szünetig pillantunk előre. A zöld-fehérek 2017 áprilisa óta nem kaptak ki bajnoki mérkőzésen a Groupama Arénában, 2020-ban eddig, pályaválasztóként csak egyszer, február 5-én, a Honvéd ellen játszottak döntetlent is. Az az egyetlen idei hazai bajnokijuk, amelyen nem szereztek gólt. A lila-fehérek ellen a legutóbbi hat hazai bajnokijukat mind megnyerték, az 540 játékperc alatt mindössze egy gólt kaptak. Az Újpest az első hét fordulóban három mérkőzést is elveszített, vendégként kétszer nyert, kétszer kikapott. (mlsz.hu)

    27.

    PERC
    Fotó: Árvai Károly. Előző fotók: Szabó Miklós.

    27.

    PERC
    Nincs elérhető leírás.

    26.

    PERC
    Boli: 3 meccs az Újpest ellen, 3 győztes gól, három egy nulla.

    26.

    PERC
    Mak indítása és Nguen eltört lövése után Boli lő kissé jobbról, öt méterről Antonovba.

    26.

    PERC
    KIMARAD! Kutrumpisz ment Mak elől, de Boli indítja a balon szépen Makot, aki nem lő az ötös bal sarka elől, Risztevszkit kicselezi, de ment előle a hátrafutó, bevetődő Onovo.

    25.

    PERC
    Rebrov tapsol, nem sokkal ment mellé, de Pajovics rajta volt.

    24.

    PERC
    Kontra, Mak kiugratja Bolit, aki jobbal 16-ról a jobb alsó mellé lő.

    24.

    PERC
    Dibusz kivetődik Simon elé, Dvali nem figyel Tallo Somálián megpattant passza után, de kapusa megmentette őt a bal alsó előtt.

    23.

    PERC
    Lovrencsics passzát Zubkov ballal az égbe vágja kissé jobbról, 24-ről, mestere nagyon ideges.

    22.

    PERC
    Pauljevics háton lövi a labdával Nguent, de megússza, dobás.

    20.

    PERC
    Zubkov ballal 30-ról, középről bő méternyivel lé a léc fölé, ráadásul középre.

    19.

    PERC
    Laidouninak bemutatkozik Onovo, szabadrúgás.

    18.

    PERC
    Nincs elérhető leírás.

    18.

    PERC
    Dibusz ment egy rossz Dvali-hazaadást Tallo elől, becsúszva, Rebrov nagyon ideges. Nem csoda.

    17.

    PERC
    Heister bal oldali beadása Risztevszkié, majd Mitrovics kap utolsó szóbeli figyelmeztetést, még Laidouni megrúgásáért.

    15.

    PERC
    FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

    13.

    PERC
    Zubkov passzát Mak ballal 13-ról, kissé balról ellövi, Pajovics véd a bal alsó előtt, az érkező Boli elől Kutrumpisz takarít egy kissé suta, de annál hatékonyabb és fontosabb mozdulattal.

    12.

    PERC
    Ej, Boli emel lesről parádésan Nguen elé, aki jobbal okosan a jobb alsóba gurít, de már les.

    10.

    PERC
    Az ukránt Lovrencsics indította szépen jobbról.

    10.

    PERC
    Zubkov lőhetne jobbal kapura Risztevszki kicselezése után, de nem akar, bedob egy fölösleges cselt az ötös előtt, szereli a fájós derekú Kutrumpisz.

    7.

    PERC
    Kutrumpiszt kell ápolni.

    6.

    PERC
    Pajovics is munkában, de fogja a Boli indította Mak ballábas, éles szögből leadott, hétméteres lövését.

    6.

    PERC
    Pajovics jobbról jobbal középre lőtt labdája Dibuszé.

    3.

    PERC
    Perosevic megindul a jobbon, Blazic megállítja.

    2.

    PERC
    Lassan lehet már látni a mérkőzést, éppen a kezdésre ereszkedett le a pályára ez a fránya köd. Ősz.

    1.

    PERC
    A hivatalos nézőszám: 15 789.

    01.

    PERC
    ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

    A hazaiak zöld-fehér mezben és zöld nadrágban, a vendégek lila-fehér mezben és fehér nadrágban.

    Megemlékezünk a Fradi-legenda Branikovits Lászlóról.

    Fotó: Szabó Miklós.

    Nincs elérhető leírás.

    20: Dibusz Dénes lesz nemsokára a legtöbb derbin részt vevő játékos.

    A címvédő Ferencváros a Barcelonában elszenvedett papírforma-vereséggel érkezik a derbire. A keddi BL-kudarc vélhetően hatással lesz a lilák elleni rangadóra, ennek ellenére az FTC magabiztosan várhatja az összecsapást. Pályaválasztóként legutóbb 2015-ben kapott ki a IV. kerületi együttestől, az eltelt öt évben pedig rendre otthon tartotta a három pontot. A nyáron nagy vérátömlesztésen áteső Újpest egyelőre adós a kiegyensúlyozott teljesítménnyel. Vendégként ebben az idényben két győzelem, két vereség a mérlege.
    Ferencváros–Újpest 2017–2018: 1–0, 2–2, 0–0, 2018–2019: 1–0, 2–1, 1–1, 2019–2020: 1–0, 1–0, 1–0.

    Még az örökrangadónál is többször vívták meg a derbit, a Ferencváros és az Újpest összecsapása 229 bajnoki mérkőzéses múltra tekinthet vissza, az örökmérleg 106–62–61 a Ferencváros javára. Három találkozót ezek közül félbeszakadt bajnokságokban (1944–1945, 1956) bonyolítottak le, ezek nélkül 226 bajnoki és 106–59–61 a mérleg.

    JÖTTEK-MENTEK!
    A Ferencvárostól az Újpesthez:
    1928, Aknai János
    1929, Huber Dezső
    1941, Kalocsay Géza
    1950, Deák Ferenc
    1950, Henni Géza
    1984, Kerekes György
    1985, Haaz Ferenc
    1985, Ebedli Zoltán
    1994, Wukovics László
    1998, Mogyorósi József, i.
    1998, Miriuta László
    2002, Kőhalmi András, ingyen
    Az Újpesttől a Ferencvároshoz:
    2005, Grósz Róbert
    2003, Rósa Dénes, i.
    2003, Csurka Zoltán, i.
    1999, Eszenyi Dénes, i.
    1997, Kun György
    1994, Kecskés Zoltán
    1992, Sorin Cigan
    1985, Ebedli Zoltán
    1985, Palkovics István
    1951, Gulyás Géza
    1944, Szabó Ferenc

    Eltiltott sem.

    Sérült nincs egyik csapatban sem.

    Még az örökrangadónál is többször vívták meg a derbit, a Ferencváros és az Újpest összecsapása 229 bajnoki mérkőzéses múltra tekinthet vissza, az örökmérleg 106–62–61 a Ferencváros javára. Három találkozót ezek közül félbeszakadt bajnokságokban (1944–1945, 1956) bonyolítottak le, ezek nélkül 226 bajnoki és 106–59–61 a mérleg.

    Ihor HARATIN   (FTC) – A hatodikra készül     

    – Kipihenték az FC Barcelona elleni hétközi mérkőzést?     
    – Nagy élménnyel gazdagodtunk, de amint hazaértünk, azonnal áthangolódtunk a derbire. Csütörtökön érkeztünk haza Barcelonából, a Népligetben máris regeneráló edzésünk volt, hogy minél frissebbek legyünk az Újpest elleni összecsapásra.– És azok lesznek?     

    – Az erőnlétünkkel nem lehet gond, és bár hét közben öt-egyre kikaptunk Barcelonában, ez sem szegte kedvünket. Egy ilyen mérkőzésből is rengeteget lehet tanulni, sokunkat feltöltötte az a találkozó, hiszen gyerekkori álmunk vált valóra. A derbi mindig különleges, ezt már én is jól tudom, hiszen a szombati lesz a hatodik Újpest elleni mérkőzésem. Örülök, hogy ismét részese lehetek ennek az összecsapásnak.

    – Mi dönthet?     
    – Ilyenkor rendre apróságok döntenek. Az önbizalmunk a helyén van, mindenre felkészültünk, pontosan tudjuk, mire számíthatunk az Újpesttől.

    Nikola MITROVICS  (Újpest FC) – Bárkivel felveszik a versenyt     

    –  Mire számít a Groupama Arénában?    
    – A derbi mindig különleges, örülök, hogy ismét részese lehetek. Tíz évvel ezelőtt ott voltam a történelmet író Újpestben, a Ferencváros hat-nullás legyőzése felejthetetlen emlék marad, és bár ezúttal nem reménykedhetünk hasonló különbségű győzelemben, remélem, jól futballozunk az FTC otthonában. A Fradi erős csapat, a meccs esélyese, de bármi megtörténhet.

    – Hol látja a Ferencváros gyenge pontját?     
    – Nem szeretném elárulni, mivel akarjuk meglepni a hazaiakat. A Ferencváros szervezett együttes, egyénileg és csapatként is nehéz felvenni vele a versenyt, ugyanakkor ezekben a napokban talán jobban figyel a Bajnokok Ligájára, mint a magyar bajnokságra. A legfontosabb azonban, hogy elég erősnek tartom a mostani Újpestet, hogy bármelyik magyar vetélytársával felvegye a versenyt. Ha jól futballozunk és győztes mentalitás jellemez minket, nem leszünk esélytelenek.

    –   Izgul?     
    – Az évek során Magyarország mellett Lengyelországban, Cipruson, és Szerbiában is játszottam rangadókat, úgyhogy inkább azt mondanám, egészséges drukk dolgozik bennem. A Ferencváros mellett saját magunkat is le kell győznünk, el kell hinnünk, hogy lehet keresnivalónk.

    Ha a támadókon múlik…

    …akkor sem a lilák a derbi esélyesei. A vendégeknek vannak rejtett tartalékaik, hiszen a jó felépítésű elefántcsontparti Junior Tallo és a horvát Antonio Perosevic sem rossz csatár, ám az eddigi hét fordulóban ketten csupán három gólt hoztak össze. Sok múlhat Simon Krisztián szereplésén, a szélső sérüléséből tér vissza, kérdés, milyen állapotban várja a derbit. A zöld-fehéreknél ellenben hemzsegnek a veszélyes támadók, a bajnokságban remek formát mutató Isaeltől kezdve a szélvészgyors Tokmac Nguenen át Franck Boliig. Utóbbi ráadásul derbispecialista, három mérkőzést játszott az Újpest ellen, mind a hármat az ő góljával nyerték meg a zöld-fehérek. Nagy kérdés, a Ferencváros bírja-e az esélyesség terhét, hiszen egyértelműen jobb csapat, mint az Újpest.

    Ha a hátvédsoron múlik…

    …a csatárok tökéletes koncentrációjára szükség lesz, hiszen kevés lehetőség adódik majd előttük. A Ferencváros védelme stabil, öt bajnoki meccsen három gólt kapott. Még úgy is rendre összeszokottnak tűnik a hátsó alakzat, hogy a Szerhij Rebrov vezette szakmai stáb a nemzetközi megméretés miatt rotálja, nem volt olyan bajnoki, amelyen valamelyik alapembere ne pihent volna. A védelem esze Miha Blazic, akire társai felnéznek, ő indítja el a mozgásokat. Az újpestiek hátsó sora ezzel szemben kevésbé zár jól, a lila-fehérek kaptak már három, négy és öt gólt is, a hét mérkőzésen összesen tizenötöt. A fiatal Máté Zsolt tűnik az egyik legbiztosabb pontnak, mind a hét találkozón a pályán volt.

    Ha a kapusokon múlik…

    …biztosan nem a Ferencváros jön ki rosszul a párharcból. Dibusz Dénes olyan formát mutat, amely kellő magabiztosságot ad az egész csapatnak. Balogh Tamás kapusedző nem véletlenül nézi rendre angyali nyugalommal a mérkőzéseket, tanítványa a bajnokságban sorra hozza a bravúrokat, hét közben Barcelonában sokáig ő volt a magyar bajnok legjobbja, csupán az öt kapott gól vette el tőle ezt a címet. A liláknál eközben továbbra is nehéz eldönteni, a bajnokságot kezdő Banai Dávid vagy a legutóbb (is) a kapuban álló Filip Pajovics élvezi-e a bizalmat. Messze nincsenek olyan formában, mint zöld-fehér kollégájuk, ettől még a magyar és a szerb kapus is képes bravúrokra. Ne feledjük, a legutóbbi derbin Banai Dávid volt a meccs főszereplője.

    A Ferencváros és az Újpest rangadója rendre kiélezett csatát hoz, górcső alá vettük az egyes csapatrészeket azt vizsgálva, ezúttal min múlhat a siker.

    A labdarúgó NB I 8. fordulójának rangadója előtt jószerével minden jel a Ferencváros győzelmére utal az Újpest ellen, hiszen a zöld-fehérek hátul és elöl is erősebbek a liláknál, ám a derbik eddig rendre kiélezett csatát hoztak.

    A vendégek honlapja eközben a szpíkerükkel készített részletes interjút.

    „Minden játékos álma olyan találkozókon játszani, mint amilyen a Barcelona elleni idegenbeli csoportmeccs volt. Persze az eredménnyel nem lehetünk elégedettek, de nem könnyű a világ legjobbjai ellen játszani. Mindenki értékes tapasztalatokkal gazdagodott, a szintlépéshez elengedhetetlen, hogy folyamatosan különböző ingerek érjék a játékosokat. Tudjuk a dolgunkat, sűrű a menetrend, de az Újpest elleni találkozón is csak a győzelem lehet a célunk. Tudom, hogy a szurkolóinknak nagyon fontosak az Újpest elleni derbik, így nincs más dolgunk, mint kiszolgálni őket! Jövőre is szeretnénk a Bajnokok Ligájában játszani, ehhez viszont újra bajnoki címet kell szerezni, így minden meccs nagyon fontos!” – mondta Szerhij Rebrov ugyanott.

    „Az Újpest elleni mérkőzés mindig kiemelt fontosságú volt, nemcsak a szurkolóknak, hanem nekünk, játékosoknak is igazi presztízsmeccs. Sokan ismertük egymást a válogatottakból, de a barátságot ilyenkor mindig félre kellett tenni. Nem számított, hogy ki hol áll a bajnokságban, ez a meccs mindig ugyanolyan nehéz volt. A derbiknek a mentális része a legfontosabb. Nagyon jó emlékeim vannak a derbikről, idegenben és otthon is sok sikerélményünk volt az Újpest ellen, jó visszagondolni ezekre” – Gera Zoltán a mérkőzés előtt a fradi.hu-n.

    ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A FERENCVÁROS–ÚJPEST NB I-ES LABDARÚGÓ-MÉRKŐZÉS ONLIVE KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
03.17.14:45 TV:M4Sport
03.31.18:00 TV:M4Sport
04.03.20:00 M4 Sport MK-negyeddöntő
04.07.14:45 M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
04.14.16:30 M4 Sport
Categories
FOTELSZURKOLÓ