2021.IV.10. Ferencváros – Puskás Akadémia: 1-1

Bajnokavatás elnapolva: a Fradi döntetlent játszott a Puskás Akadémiával

A Ferencváros a következő fordulóban teheti biztossá bajnoki címét, de az éremátadás biztosan nem Kisvárdán lesz.
Hamar megszerezte a vezetést a PAFC a Fradi otthonában a labdarúgó NB I 28. fordulójában, amire csak a második félidőben jött a válasz. Mivel 1–1 lett a mérkőzés vége, egyelőre nincs bajnokavatás az első osztályú bajnokságban.


Nyilatkozatok:

Szerhij Rebrov: — Sosem könnyű a Puskás Akadémia ellen játszani, ezt megtapasztalhattuk legutóbb januárban is, amikor idegenben értünk el 1-1-es eredményt ellene. A csapat a téli szünet óta lejátszott 11 bajnokijából kilencet megnyert, szervezett futballt játszik, emellett gyors kontratámadásokra is képes, szóval szerintem teljesen megérdemelten áll a második helyen. Tiszteljük az ellenfelet, ugyanakkor ezúttal mi játszunk hazai pályán, magunkra, a saját játékunkra kell koncentrálnunk. A bajnoki címmel egyelőre nem foglalkozunk, a célunk továbbra is az, hogy valamennyi hátralévő mérkőzésünket megnyerjük.

Hornyák Zsolt: — Az Üllői úton is nyerni akarunk, és ha azt játsszuk, amit tudunk, van esélyünk. Meglehet, a találkozót követően az lesz a véleményem, ebben a kilencven percben nem volt több, hiszen nem a legjobb játékunkat hoztuk, azonban ha taktikailag rendben leszünk, számunkra kedvező eredményt érhetünk el.

A mérkőzés:

Ferencváros — Puskás Akadémia: 1-1 (0-1)
Groupama Aréna, 19:30. Zártkapus mérkőzés.
Vezette: Bognár Tamás (asszisztensek: Tóth II. V., Kóbor; alapvonali jv.: Bogár, Erdős; tartalékjv.: Szécsényi)

Ferencváros: Dibusz — Botka (Wingo, 68.), Blazic, Dvali (Haratin, 76.), Civic — Laidouni, Somália — Isael (Zubkov, 68.), Nguen, Uzuni (Sigér, 83.) — Boli (Baturina, 76.)
kispad: Bogdán, Mmaee, Vécsei, Mak, Gera Dán., Heister
vezetőedző: Szerhij Rebrov

Puskás Akadémia: Tóth B. — Szolnoki, Nunes, Spandler, Deutsch L. — Corbu (Mance, 67.), Van Nieff — Slagveer (Komáromi, 90+1.), Knezevic (Baluta, 80.), Kiss T. — Plsek
kispad: Kiss Á., Meissner, Hadzsiev, Géresi, Ominger, Faustino
vezetőedző: Hornyák Zsolt

Gól: Laidouni (77.) illetve Nunes (7.)
Sárga lap: Laidouni (65.), Blazic (70.), Haratin (90.) illetve Knezevic (23.), Slagveer (42.), Van Nieff (51.), Spandler (75.)

A kivetítőn peregtek a számok…

…huszonnyolc, huszonkilenc, harminc, harmincegy.

Nos, a harminckettesre egyelőre várni kell!

A Ferencvárosnál a kezdés előtti pillanatokban az óriáskivetítőkön rendszerint kisfilmet vetítenek, most a számok peregnek szépen sorban, a klub bajnoki címeit számlálva. Az újabbat egyelőre nem kell hozzáadni, a győzelem és a vele járó bajnoki cím egyelőre elmaradt. Az Üllői úton aligha így tervezték, így álmodták meg ezt a szombat estét.

A hazaiak életnagyságú kabalafigurája, a sas a kezdőrúgás után még el sem tűnt a játékoskijáróban, a csapatok máris túl voltak az első kapura lövésen. Egy perc és negyvenhét másodpercet kellett ahhoz, hogy Franck Boli próbára tegye Tóth Balázst. Semmi meglepő sem volt abban, hogy jó ritmusban kezdődött a játék, elvégre a két leghosszabb, aktív veretlenségi sorozattal büszkélkedő csapat ugrott egymásnak: a forduló előtt a Ferencváros tizenkettő, a Puskás Akadémia négy forduló óta nem talált legyőzőre. A vendégek nem hazudtolták meg önmagukat, bátran, támadólag léptek fel, és ha úgy hozta a helyzet, az ellenfél tizenhatosának környékén támadták le a listavezetőt. A zöld-fehéreknek akadtak is ebből kellemetlen pillanatai, s miután a felcsútiaknak az első játékrészben több ziccerük is volt, érdemtelennek semmiképpen sem lehetett nevezni, hogy a szünetre egygólos előnnyel vonultak – sőt, akkor sem szólhatott volna senki egy szót sem, ha 3–0-ra vezetnek (0–1)…

Hornyák Zsolt vezetőedző az elpuskázott lehetőségek után nem véletlenül vakargatta a feje búbját, az ezüstéremre hajtó vendégek negyvenöt perc alatt le is zárhatták volna a lényegi kérdéseket. Volt esemény bőven a gyepen, hol az egyik, hol a másik kapu forgott veszélyben – alighanem Marco Rossi szövetségi kapitány is élvezettel figyelte a NB I két élcsapatának lüktető futballját.

Izgalmakból a fordulás után sem volt hiány.

A Ferencváros felpörgette a ritmust, ahogy telt az idő, a zöld-fehér szerelésben futballozók úgy mentek egyre bátrabban rá a felcsútiakra. A vendégek a vezetés tudatában egyértelműen a kontratámadásokra rendezkedtek be, láthatóan nem akartak túlzottan kinyílni, de miért is tették volna, egygólos előnyben voltak az első helyezett otthonában…

Csakhogy a Fradi nem hagyta annyiban!

Szerhij Rebrov frissített csapatán, és amikor ketten (Franck Boli és Lasa Dvali) még az oldalvonal mellett ballagtak a kispad irányába, jött a hazai egyenlítés. A tunéziai válogatott Aissa Laidouni addig is erőszakosan, keményen futballozott, s jókor volt jó helyen, a lepattanó labdára ő reagált a leggyorsabban. Érthető volt a hazaiak öröme, sorban ugráltak az ünneplő légiós nyakába, ám már indultak is a középkezdéshez, hiszen ekkor még tizenhárom perc hátra volt a rendes játékidőből, annyi idejük maradt, hogy eldöntsék a bajnoki cím sorsát.

A Ferencváros a hajrában hiába tett meg mindent a győzelem érdekében – Bognár Tamás játékvezetőn tizenegyest kértek számon –, a két együttes találkozója döntetlennel zárult. A Puskás Akadémiánál ezt aligha bánták, pedig történelmet írhattak volna, hiszen nem nyertek még a Ferencváros vendégeként.

Az FTC a következő fordulóban, Kisvárdán teheti biztossá aranyérmét. 1–1

További képek: fradi.hu, nso.hu, Sas Gábor, Sportfotók

Nyilatkozatok:

Az FTC trénere, Szerhij Rebrov úgy érzi, ellenfelük jócskán megnehezítette a dolgukat.

„Mindig nagyon nehéz a Puskás Akadémia ellen játszani. Már többedik alkalommal történt meg az, hogy az elején gólt kaptunk, és utána futottunk az eredmény után. Büszke vagyok a csapatra, hiszen a fiúk ma is nyerni akartak, de nagyon nehéz egy ilyen igazán rendezett együttes ellen játszani.”

A zöld-fehérek mestere elmondta, nem csalódott amiatt, hogy csapata még nem biztosította be elsőségét a bajnokságban – hiányérzete más miatt van az ukrán szakvezetőnek.

„Nagyon nehéz ilyen hosszú ideig zárt kapuk mögött játszani, mivel én nem tudom megadni a játékosoknak azt a motivációt, amit a szurkolók jelentenek.”

Az FTC vezetőedzőjét a sajtótájékoztatón megkérdezték a saját jövőjével kapcsolatban. Rebrov szűkszavúan reagált.

„Egyéves élő szerződésem van a Ferencvárossal. Még én sem tudom, mit hoz a holnap.”

„Meg szeretném köszönni a csapatom hozzáállását a mai mérkőzéshez. Megpróbáltuk megnehezíteni a Fradi ünneplését – amit szívből kívánunk nekik, hogy megtörténjen, de nem szerettük volna azt, hogy ez ma következzen be” – kezdte értékelését a Puskás Akadémia vezetőedzője, Hornyák Zsolt, aki szerint csapata nagy fejlődésen ment keresztül.

„Oda jutott a csapatom, hogy csalódott tudok lenni egy ilyen eredmény után, mint a mai. De nem szeretnék szemtelen lenni, nagy alázattal jöttünk az FTC otthonába.”

A felcsútiak trénere úgy véli, csapata nem kaphatja ajándékba a bajnoki ezüstérmet, ám reális esélye van a második hely megtartására.

„Azt érzem, hogy még nagyon sok munkám van: a csapat játékán van még javítanivaló. De ha ilyen lesz a hozzáállásunk a következő öt fordulóban, mint ma, akkor nem félek attól, hogy ne tudnánk elérni a második helyet.”

– A pezsgők a hűtőben maradtak… Milyen volt a hangulat az öltözőben a lefújást követően?
– Nyilvánvalóan jobb lett volna bajnoki címet ünnepelni már most, de nem történt tragédia – felelte lapunknak Aissa Laidouni, a Ferencváros 24 esztendős légiósa, aki a nyáron érkezett Magyarországra. – Érthetően szomorúan üldögéltünk a helyünkön, hiszen valóban pezsgőbontásra készültünk, de el kellett ismernünk, az ellenfél masszívan, szervezetten futballozott, kemény meccset játszottunk.

– Nem lehet, hogy a bajnoki cím közelsége miatt voltak a megszokottnál feszültebbek?
– Nem hinném. Az idegesség jeleit egyik csapattársamon sem láttam, akartunk, mentünk előre, de a korai gól érthetően visszavetett bennünket. A Puskás Akadémia bátran futballozott, előnye tudatában pedig még inkább azt játszhatta, amit leginkább tud, villámgyorsan megindulni az ellenfél kapuja felé. Inkább azt éreztem, mintha túlságosan győzni akartunk volna, és ez az akarás görcsösségbe csapott át. Nagy gond nincs, a sorsunk továbbra is a saját kezünkben van.

– A szombati bajnokin elég nehezen jött össze az egyenlítő gól…
– Több nagy lehetőségünk volt, sokkal hamarabb egyenlíthettünk volna. Sokáig valóban úgy tűnt, el vagyunk átkozva, hiszen jobbnál jobb lehetőségeket rontottunk el.

– A hajrában aztán jókor volt jó helyen.
– Érdekes, mert a korábbi szögleteknél rendre máshová helyezkedtem. Myrto Uzuni beívelése előtt olyan érzésem volt, hogy néhány lépéssel mélyebbről kell indulnom, szerencsére nem hagyott cserben az előérzetem. Amikor elém került a labda, csak arra figyeltem, nehogy telibe találjam valamelyik bevetődő védőt. Lélektanilag fontos gól volt, nem lett volna jó vereséggel elhagyni a pályát.

– Harmadik gólja volt az NB I-ben – kevesli vagy elégedett vele?
– Védekező középpályás posztomból adódóan nem a gólszerzés az elsődleges feladatom, persze ez nem zárja ki a gólszerzést. Első idényemet töltöm Magyarországon, szeretném meghálálni a Ferencváros bizalmát.

– A találkozót követő sajtótájékoztatón Szerhij Rebrov külön is kitért önre, mondván, rendkívül sokat fejlődött az utóbbi hónapokban. Így érzi?
– A mester mindig jól látja a dolgokat… Valóban némi időre volt szükségem, amíg megszoktam az új közeget s beilleszkedtem a csapatba, de most már teljes mértékig tisztában vagyok vele, mit várnak tőlem, és miként lehetek a legnagyobb hasznára a csapatnak. Úgy érzem, jó úton járok, de a mostaninál is több van bennem.

– Kisvárdán már bajnokok lesznek?
– A legjobb, hogy ez csakis rajtunk múlik. Nem kell figyelni egyetlen riválisra sem, nem kell azért szurkolni, hogy a mögöttünk álló ellenfelek pontokat veszítsenek. Az előttünk álló napokban értékelnünk kell, mi működött jól és mi nem a szombat esti találkozón, hogy a következő mérkőzésen ezeket a hibákat ne kövessük el.

– Március végén bemutatkozott a tunéziai válogatottban. Eltette a mezt?
– Persze! Nagyon büszke vagyok, hogy játszottam Tunézia színeiben. Franciaországban születtem, a családom is ott él, de az őseim mégiscsak tunéziaiak.

– Sokat járt korábban Tunéziában?
– Néhányszor voltam már, persze. Nagyon tetszik az ország, a főváros, Tunisz rendkívül kellemes hely. Ráadásul éppen a szomszédos ország, Líbia ellen mutatkoztam be a csapatban Tripoliban, sosem felejtem el azt az estét. Elsőre hetvenhét percnyi játéklehetőséget kaptam, és miután öt kettőre nyertünk, talán a játék sem ment annyira rosszul.

– Az Egyenlítői-Guinea elleni második mérkőzésén pedig kiharcolták az Afrikai Nemzetek Kupáján való részvételt. Nagy álma válik ezzel valóra?
– Megmondom őszintén, sokáig eszembe sem jutott, hogy valaha ott lehetek a tornán. A koronavírus-járvány miatt kétezerhuszonkettő januárjára halasztották a rendezvényt, minden vágyam, hogy megragadjak a keretben. Azt hiszem, nincs olyan afrikai labdarúgó, aki ne szeretne ott lenni ezen a nagy eseményen. Tunézia egyedülálló módon sorozatban tizenötödik alkalommal vívta ki a részvételét az Afrika-kupán, remélem, velem száll harcba a tornagyőzelemért.

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, a Ferencváros és a PAFC hivatalos honlapja, valamint az MLSZ Adatbankja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2021.IV.10. Ferencváros – Puskás Akadémia: 1-1 bejegyzéshez

  • PERCRŐL PERCRE

    90+3.

    PERC
    VÉGE A RANGADÓNAK. SEM AZ FTC, SEM A PAFC NEM TUDOTT MA TÖRTÉNELMET ÍRNI. NUNES ÉS LAIDOUNI GÓLJÁVAL DÖNTETLEN A MECCS VÉGE. KÖSZÖNJÜK FIGYELMÜKET, AZ ÖSSZEFOGLALÓT ITT OLVASHATJÁK HAMAROSAN.

    90+3.

    PERC
    Van Nieff lőtt nagyot a végén 22 méterről, ballal, centikkel a hazaiak kapuja mellett vágódott ki a labda.

    90+2.

    PERC
    Komáromi adott be balról, de Dibuszé a labda.

    90+1.

    PERC
    SlagveerKomáromi
    90+1.

    PERC
    Szabadrúgás kifelé.

    90+1.

    PERC
    Jó szögből végezhetett el szabadrúgást a PAFC, de nem tudtak felszabadítani a hazaiak.

    90.

    PERC
    Haratin Kiss Tamással szemben technikai faultolt. Ezért a sárga lap.

    89.

    PERC
    3 perc a ráadás.

    87.

    PERC
    Nagyot megy Zubkov, kapura lőtt, de mellé.

    86.

    PERC
    Sigér lövése jobb oldalt a blokkba ment végül.

    86.

    PERC
    Nyom a Ferencváros. Újabb szöglet jön. Ismét Zubkov lövi.

    86.

    PERC
    Tokmac lövésébe beleért kézzel Szolnoki a tizenhatoson belül, de nem tizenegyes. Szöglet.

    85.

    PERC
    Wingo kanyarította be a labdát középre, de kifelé fejelték a PAFC-védők.

    83.

    PERC
    UzuniSigér
    80.

    PERC
    KnezevicBaluta
    77.

    PERC
    EGYENLÍT A FERENCVÁROS! A szöglet után a hosszúnál Haratin még nem találta el a labdát, de Laidouni igen. Tóth Balázs nem látta a lövést. 1–1

    76.

    PERC
    DvaliHaratin
    76.

    PERC
    BoliBaturina
    76.

    PERC
    A szabadrúgást 30 méterről Zubkov ívelte be, végül Slagveer fejelte ki szögletre.

    75.

    PERC
    Spandler kézzel ért a labdához, ezért a sárga lap.

    75.

    PERC
    15 perce maradt az FTC-nek, hogy fordítson.

    74.

    PERC
    Zubkov ívelt be, Laidouni bólintotta rá középen. Ismét Tóth Balázs védett. Nagyon nyom az FTC.

    73.

    PERC
    A beívelés után nem tudott felszabadítani a PAFC. Újabb szöglet.

    73.

    PERC
    Uzuni jobbal megeresztett lövését védte Tóth Balázs. Nagy védés volt. Szöglet.

    72.

    PERC
    Van Nieff ívelte be a labdát, de Zubkovék kifelé rúgták.

    72.

    PERC
    Szöglet a PAFC-nak.

    71.

    PERC
    KIss Tamás kis híján gólt fejelt középen Knezevic hosszú passza után. Ha jobban helyezi Kiss, bemegy a labda.

    70.

    PERC
    Blazic kapott sárga lapot, mert rángatta Mance mezét.

    70.

    PERC
    Boli nem tudott lőni, pedig tisztán volt a PAFC-kapu előtt, végül a vendégek kikanalazták a labdát.

    69.

    PERC
    Kettős csere a Ferencvárosnál.

    68.

    PERC
    IsaelZubkov
    68.

    PERC
    BotkaWingo
    67.

    PERC
    CorbuMance
    67.

    PERC
    Knezevic adott be középre jobbról, de elgurult a labda az FTC kapuja előtt.

    66.

    PERC
    Hamarosan cserélnek a PAFC-nál.

    65.

    PERC
    Laidouni Kiss Tamást vitte földre a játékvezető előtt, kapta is érte a sárga lapot.

    63.

    PERC
    Isael előtt volt helyzet az előreívelés után, de Tóth Balázs elhalászta a lába elől a labdát a hosszúnál.

    62.

    PERC
    Nem látszik az átütőerő a Ferencváros játékában.

    62.

    PERC
    Ha maradna az eredmény, 10 pont lenne a két csapat közötti különbség.

    61.

    PERC
    A másik oldalon Botka Deutschba lőtte a labdát a jobb szélről, pedig beívelhetett volna.

    60.

    PERC
    A szögletet Knezevic végezte el, de nem lett gólhelyzet.

    60.

    PERC
    Plsek lőtt kapura 22 méterről, középen, és Dibusznak nyújtózkodnia kellett, hogy kitolja a labdát.

    59.

    PERC
    Van Nieff végezte el a sarokrúgást, de középen Blazic kifejelte a labdát.

    58.

    PERC
    Knezevic ívelt be 25 méterről, balról, hazai játékosról ment ki a labda. Szöglet.

    58.

    PERC
    Szabadrúgás a vendégeknek befelé.

    57.

    PERC
    Isael végezte el a sarokrúgást, Dvaliról a kapu mellé csorgott a labda a hosszúnál.

    57.

    PERC
    Szöglet az FTC-nek.

    56.

    PERC
    Végül magához tért és felkelt.

    55.

    PERC
    Szolnoki a földön. Ápolást kér.

    55.

    PERC
    FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

    54.

    PERC
    Baluta és Meissner melegíteni ment.

    53.

    PERC
    Egy eladott labda után volt egy kis zavar a PAFC kapuja előtt, de nem tudták kihasználni a zöld-fehérek.

    53.

    PERC
    Boli vállalt lövést 20 méterről középen, de a kapu fölé ment a labda.

    51.

    PERC
    Van Nieff volt szabálytalan Laidounival. Ezért a sárga lap.

    50.

    PERC
    Sok a rossz passz mind a két oldalon.

    49.

    PERC
    Botka bedobása után Tokmachoz került a labda, szép ütemben ívelte be a labdát Bolinak, aki fejjel próbált gólt szerezni, de Tóth Balázs megfogta a labdát.

    47.

    PERC
    Knezevic tekerte be a labdát, Spandler fejelte vissza a hosszún túl, de felszabadítottak a védők.

    46.

    PERC
    Corbu elől Blazic rúgta ki a labdát szögletre.

    46.

    PERC
    Folytatódik a meccs.

    FÉLIDŐ

    Nem volt csere a szünetben.

    FÉLIDŐ

    A Puskás Akadémia eredményessége szempontjából döntő jelentőségű, hogy melyik csapat lövi vagy fejeli a meccs első gólját. Bár a felcsúti gárda csak 8-szor került hátrányba ebben a bajnokságban – ez a második legkevesebb alkalom a mezőnyben –, azokat a találkozókat kivétel nélkül mind el is vesztette.

    FÉLIDŐ

    Vége az első játékrésznek. Vezet a Puskás Akadémia a Groupamában Nunes góljával. Maradjanak velünk, folytatjuk a szünet után.

    45.

    PERC
    Knezevic ívelt be a másik oldalon, balról, megpattant a labda, de résen volt Dibusz.

    44.

    PERC
    Szabadrúgás kifelé.

    44.

    PERC
    A szöglet után Deutsch kezéhez pattant a labda a tizenhatoson belül, de nem látta a játékvezető szabálytalannak. Újabb szöglet.

    43.

    PERC
    Slagveer az iménti megmozdulásért kapott sárga lapot.

    42.

    PERC
    Isael adta be a labdát, Somália a másik oldalon visszaszerezte, majd Civichez passzolt, de Slagveer buktatta őt.

    42.

    PERC
    Laidouni passza után Boli lőtt kapura egy gyors szóló után jobbról a rövidre, Tóth Balázs védte. Szöglet.

    39.

    PERC
    Botka emelte be a labdát a tizenhatos sarkából, Bolinak kicsit magas volt a labda, nem tudott jól fejelni a kapu felé.

    38.

    PERC
    Szabadrúgás kifelé a Puskás Akadémiának.

    38.

    PERC
    A játék a PAFC térfelén zajlik.

    36.

    PERC
    Szerhij Rebrov (FTC) és Hornyák Zsolt (PAFC) az NB I két legrégebben hivatalban lévő vezetőedzője. Előbbit 2018 augusztusában, utóbbit 2019 júliusában nevezték ki. Egymás ellen kiegyenlített a mérlegük (1–3–1).

    36.

    PERC
    Tokmac adott rossz passzt Uzuninak a vendégek tizenhatosánál. Rebrov dühös.

    35.

    PERC
    Feljebb tolja a védekezését a Puskás.

    34.

    PERC
    Dibusz jött ki a tizenhatoson kívülre, és ellőtt egy labdát Kiss Tamás mellett, aki lefutotta Botkát.

    33.

    PERC
    Civic adott be középre labdát bal oldalról, Tóth Balázsnak ez csemege volt.

    33.

    PERC
    Beszorult a kapuja elé a Puskás Akadémia.

    33.

    PERC
    Felszabadítottak a védők.

    32.

    PERC
    Ferencvárosi szöglet.

    32.

    PERC
    Tokmac előtt volt lehetőség a PAFC-kapu előtt, de Van Nieff kétszer is blokkolta a lövéseit.

    31.

    PERC
    A PAFC vendégként is a második legeredményesebb csapat a mezőnyben, a mérlege 7–1–5, egyedül december közepén, Fehérváron ikszelt (1–1). Idegenben a legutóbbi négy bajnokiját megnyerte.

    31.

    PERC
    Egyelőre a Ferencváros nem tud mit kezdeni a vendégek szervezett játékával.

    30.

    PERC
    MAJDNEM ÚJABB PAFC-GÓL! Gyors kontra után Slagveer indult meg a jobb szélen, és középen Plsek fejelt előredőlve. Nem Dibuszon múlott, hogy nem lett meg a második gól.

    28.

    PERC
    Uzuni emelte be, majd Somália visszafejelte a hosszú mellől középre a labdát, ahol aztán Dvali nem tudta a kapu felé irányítani.

    27.

    PERC
    Szabadrúgás az FTC-nek. Laidounit aprította Kiss Tamás.

    26.

    PERC
    Szolnokit figyelmeztette a játékvezető, hogy csendesebben játszon.

    26.

    PERC
    FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

    25.

    PERC
    Slagveer tudott a másik oldalon jobbról középre passzolni, Uzuni mentett.

    24.

    PERC
    Isael adta be labdát középre jobbról, de Tóth Balázs megfogta, Uzunit pedig meglökték mellette.

    23.

    PERC
    Knezevic Laidounival szemben volt szabálytalan, ezért kapott sárga lapot.

    23.

    PERC
    Rebrov láthatóan elégedetlen az eddig látottakkal.

    22.

    PERC
    Tokmac és Botka kényszerítőzött, végül Tokmac lőtt kapura 13 méterről lendületből, jobb oldalról, de nem találta el jól a labdát.

    20.

    PERC
    Szabálytalanságok: 3–5

    20.

    PERC
    Boli tekert kapura 18-19 méterről, de nem volt erő a középen ellőtt labdában. Tóth Balázs könnyen megfogta.

    19.

    PERC
    Isael emelte be a labdát, Somália középen Plsekbe lőtte a labdát, a kezére pattant ugyan a labda, de nem volt szabálytalan a megmozdulás.

    18.

    PERC
    Szöglet a Ferencvárosnak.

    15.

    PERC
    Házigazdaként az FTC kiemelkedik a mezőnyből, 11 győzelem mellett egyszer ikszelt (1–1 a Kisvárdával) és egyszer szenvedett vereséget (0–1 a DVTK ellen), és a legkevesebb gólt kapta, mindössze hatot.

    14.

    PERC
    Uzuni tekerte be a labdát, de mivel középen Isaelről vágódott ki, kirúgás a vége.

    13.

    PERC
    Szabadrúgás az FTC-nek, jó szögből, Laidouni buktatása után.

    11.

    PERC
    Elveszítette a lendületet a Ferencváros, a Puskás támad most többet.

    9.

    PERC
    Tokmacot buktatta Szolnoki. Nincs lap.

    9.

    PERC
    Bármilyen furcsa, a PAFC a legutóbbi öt, illetve tíz forduló alatt is több pontot gyűjtött, mint a Ferencváros. Az ötmeccses „formatabellán” a Puskás egy ponttal előzi meg a zöld-fehér alakulatot (12, illetve 11), a 10 találkozóson öttel (27, illetve 22 pont).

    7.

    PERC
    VEZET A PAFC!!! Knezevic szöglete után Nunes fejjel a hosszúba bólintotta a labdát, Dibusz csak nézte. 0–1

    7.

    PERC
    Szöglet a Puskás Akadémiának.

    6.

    PERC
    Knezevic milyen ziccert hagyott ki?? Kiss Tamás adott be remek labdát középre a bal szélről, és Knezevic tisztán lőhetett kapura, de a labda a kapu fölé vágódott.

    3.

    PERC
    A PAFC gyorsan elveszíti a labdát, az FTC ostromol.

    3.

    PERC
    Boli játszotta be középre a labdát, de Tóth Balázs jó ütemben jött ki a labdára.

    2.

    PERC
    A meccset a Ferencváros kezdte a sípszó után.

    01.

    PERC
    ELKEZDŐDÖTT A MECCS. AZ FTC ZÖLD-FEHÉRBEN, A PAFC TALPIG FEHÉRBEN JÁTSZIK.

    Megemlékezéssel folytatódik a találkozó: a nemrég elhunyt Kubatov Márkra emlékeznek a csapatok.

    Köszöntéssel kezdődik a meccs: Hajnal Tamás Franck Bolit köszöntötte, ez ugyanis a játékos 51. bajnoki meccse.

    FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

    Somália hosszabbított a Ferencvárossal a héten, erről ITT olvashatnak bővebben.

    Sigér Dávid és Szolnoki Roland esélylatolgatása a ma esti meccs előtt ITT olvasható az nso.hu-n.

    A mai meccs is zárt kapus az Üllői úton. A játékvezető Bognár Tamás.

    Hornyák Zsolt, a vendégek trénere nem örülne egy pontnak az FTC ellen: “Tiszteljük a Fradit, arra készülünk, hogy támadófutballt játszó csapat lesz az ellenfelünk. Nem azt nézzük, mennyi gól rúgott vagy kapott a riválisunk, sokkal inkább arra koncentrálunk, hogy megfelelő hozzáállással elérjük a célunkat. Az előfordulhat, hogy a meccs után az ember elfogadja a döntetlent, előre azonban nem. Az Üllői úton is nyerni akarunk, és ha azt játsszuk, amit tudunk, van esélyünk. Meglehet, a találkozót követően az lesz a véleményem, ebben a kilencven percben nem volt több, hiszen nem a legjobb játékunkat hoztuk, azonban ha taktikailag rendben leszünk, számunkra kedvező eredményt érhetünk el” – nyilatkozta az nso.hu-nak. A vele készült teljes interjút ITT olvashatja el.

    Szerhij Rebrov, az FTC vezetőedzője az összes hátralévő meccset szeretné megnyerni csapatával: “Sosem könnyű a Puskás Akadémia ellen játszani, ezt megtapasztalhattuk legutóbb januárban is, amikor idegenben értünk el egy-egyes eredményt ellene. A csapat a téli szünet óta lejátszott tizenegy bajnokijából kilencet megnyert, szervezett futballt játszik, emellett gyors kontratámadásokra is képes, szóval szerintem teljesen megérdemelten áll a második helyen. Tiszteljük az ellenfelet, ugyanakkor ezúttal mi játszunk hazai pályán, magunkra, a saját játékunkra kell koncentrálnunk. A bajnoki címmel egyelőre nem foglalkozunk, a célunk továbbra is az, hogy valamennyi hátralévő mérkőzésünket megnyerjük” – nyilatkozta a fradi.hu-nak.

    Ez a két együttes rendelkezik a magyar élvonalban a két leghosszabb aktív veretlenségi sorozattal: Ferencváros 12, a Puskás Akadémia 4 forduló óta nem talált legyőzőre. A zöld-fehérek ezalatt 7-szer nyertek és 5-ször ikszeltek, míg a felcsútiak mind a négy bajnokijukat megnyerték.

    A Puskás Akadémia még sosem tudott bajnoki mérkőzést nyerni a Ferencváros vendégeként, a mérleg 7 FTC-siker és 2 döntetlen. A felcsútiak minden vendégjátékukon kaptak gólt (9 mérkőzésen 21-et).

    A két csapat 18-szor mérkőzött meg egymással az NB I-ben, 8-szor a Ferencváros, 3-szor a Puskás Akadémia győzött, a döntetlenek száma 7.

    A IX. kerületi klub történetében harmadszor fordulhat elő, hogy a zöld-fehér csapat három egymást követő évben az élen végez a bajnokságban. Hasonló triplázásra legutóbb 93 évvel ezelőtt, 1926 és 1928 között volt példa, amikor a legendás edző, Tóth Potya István irányította az FTC-t.

    Bár még hat forduló hátravan a labdarúgó NB I-ből, már ma biztossá teheti bajnoki címét a Ferencváros, ha az Üllői úton legyőzi első számú üldözőjét, a Puskás Akadémiát. A 33 fordulós rendszer bevezetése óta ilyen korán, a 28. fordulóban legutóbb 2016-ban volt példa bajnokavatásra, igaz, akkor a Fradinak egy debreceni vereség is elegendő volt az ünnepléshez. Most viszont ehhez nyerniük kell Dibusz Déneséknek.

    Köszöntjük kedves olvasóinkat a Ferencvárosi TC–Puskás Akadémia FC mérkőzés közvetítésén az NB I 28. fordulójából. Tartsanak velünk!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
03.17.14:45 TV:M4Sport
03.31.18:00 TV:M4Sport
04.03.20:00 M4 Sport MK-negyeddöntő
04.07.14:45 M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
04.14.16:30 M4 Sport
Categories
FOTELSZURKOLÓ