2021.IV.25. MOL Fehérvár – Ferencváros: 1-2

Nem csökkent a lendület, nyert a Fradi a Mol Fehérvár ellen

Kísérleti felállás, pihenő alapemberek, mégis győzött a Ferencváros • Zubkov duplázni tudott, Nikolics szépített.
A Mol Fehérvár 2–1-re kikapott odahaza a már bajnok Ferencvárostól a labdarúgó NB I 31. fordulójában.


Nyilatkozatok:

Szabics Imre: — A Mezőkövesd elleni győzelmet követő sajtótájékoztatón arról beszéltem, hogy a csapat már harmadszor fordított hátrányból az irányításom alatt, de ha ez szükséges, megteszi majd negyedszer, vagy ötödször is, mert ekkora hite van a játékosoknak. Amellett, hogy ezt tényleg így gondolom, ideális esetben a Ferencváros ellen nem lesz erre szükség. Ellenfelünknek gratulálunk a bajnoki címhez, erősségeiket nem gondolom, hogy külön ki kéne emelnem, de mi az utolsó hazai bajnokinkon mindenképpen szeretnénk három ponttal gazdagodni a forduló rangadója után. Nem hiszem, hogy az én személyem külön érdekes lenne a találkozó kapcsán, szép éveket töltöttem el játékosként az Üllői úton, az a szezon, amelyet az első csapatban töltöttem, külön emlékezetes számomra, de ez a meccs a két jó erőkből álló csapatról szól, és bízom benne, hogy Vidi-győzelemmel ér majd véget.

Szerhij Rebrov: — 

A mérkőzés:

MOL Fehérvár — Ferencváros: 1-2 (0-1)
Székesfehérvár, 17:00. Zártkapus mérkőzés.
Vezette: Andó-Szabó Sándor (asszisztensek: Garai, Szécsényi; alapvonali jv.: Bogár, Pillók; tartalékjv.: Medovarszki)

MOL Fehérvár: Kovács D. — Bolla, Rus, Musliu, Stopira — Dárdai (Funsho, 57.), Nego, Rúben Pinto (Alef, 79.), Petrjak — Zivzivadze (Houri, 71.), Nikolics
kispad: Tordai, Bourard, Kovács I., Kövesdi, Evandro, Hangya, Dinnyés, Papp M.
vezetőedző: Szabics Imre

Ferencváros: Bogdán — Botka, Mmaee, Dvali — Wingo, Laidouni (Vécsei, 78.), Somália, Heister — Zubkov (Gera Dán., 71.), Isael (Baturina, 71.), Mak (Nguen, 71.)
kispad: Kovács M., Civic, Sigér, Blazic
vezetőedző: Szerhij Rebrov

Gól: Nikolics (82.) illetve Zubkov (36., 54.)
Sárga lap: Bolla (42.), Rúben Pinto (45.), Stopira (77.), Rus (88.) illetve Heister (59.), Mak (66.)

Amilyen sportszerű, legalább annyira váratlan jelenettel kezdődött a vasárnap délutáni bajnoki. A Fehérvár futballistái díszsorfalat álltak a bajnok Ferencváros játékosainak, a csöndes stadionban tapssal köszöntötték a pályára kivonuló zöld-fehéreket. A nemes jelenetet követően aztán felharsant a fehérvári induló, és a két együttes labdarúgói azonnal elszántabb modorra váltottak.

Igaz, az udvariaskodást a fehérváriak az első félidőben is folytatták, merthogy a Ferencváros úgy szerzett vezetést, hogy addig egyetlen helyzetet sem alakított ki, ám Kovács Dániel kapus nem akármilyen potya gólt hozott össze a legfőbb rivális számára. Ezen a szinten ritkán látható hibát láthattunk, a hazapasszolt labdát elég lett volna kibikáznia az egyik irányba, ám a hazai kapus addig toporgott, míg Olekszandr Zubkov odaért, és a hálóba passzolta a labdát (0–1).

Az ezüstéremre hajtó hazaiak már csak azért is bánhatták a balszerencsés mozdulatot, mert a zöld-fehérek addig egyetlen helyzetet sem alakítottak ki, más kérdés, hogy a fehérváriak is csupán távoli lövésekig jutottak. Ezek a próbálkozások azonban nemhogy centiket, métereket tévedtek, a kapu mögött álldogáló gyerekeknek nem egyszer a lelátóról kellett összeszedniük a labdát. A bajnoki címet a legutóbbi fordulóban bebiztosító vendégek számára már csak azért is jól jött ez a találat, mert a taktikájuk ezúttal a magabiztos védekezésen alapult, innentől pedig még nyugodtabban járathatták a labdát. Szerhij Rebrov az összeállításon és a taktikán is változtatott az Újpest elleni 3–0-s győztes derbit követően, a Mol Aréna Sóstóban ezúttal három belső védővel – Botka Endrével, Samy Mmaee-vel és Lasa Dvalival – küldte harcba együttesét. A hazaiaknak nem is igen sikerült Bogdán Ádám kapujának közelébe kerülniük.

Zubkov ellenben – a közelmúltban született gyermekének üzenve – másodszor is szívet formálhatott két kezével a mérkőzést közvetítő televízió kamerájába, az ukrán szélső ezúttal nem szemfüles, hanem szép gólt szerzett (0–2). Úgy tűnik, megkedvelte a duplázást, február végén az MTK elleni 2–2-s találkozón is kétszer talált a kapuba. A fehérváriakban innentől nem volt annyi lendület, hogy megfordítsák az eredményt, esetleg egy pontot odahaza tartsanak, pedig a lefújás előtt Nikolics Nemanja szép akció végén a kapuba perdített (1–2). Szabics Imre próbálta felpörgetni játékosait, alighanem bízott benne, hogy kétgólos hátrányból is fel tudnak állni, de nem sikerült.

A negyvenesztendős tréner vezetőedzőként túl van a Ferencváros elleni első vereségén, a lefújást követően sportszerűen öklözött le korábbi csapata vezetőedzőjével, Szerhij Rebrovval. Csapatának – ha nem szeretnének lecsúszni a dobogóról – az utolsó két fordulóban (MTK és Diósgyőr idegenben) oda kell tennie magát, a vasárnap Budafokon kilenc gólig jutó paksiak immár három pontra megközelítették őket.

A bajnok Ferencváros azonban már páholyban van, leginkább a hetvennyolc pontos rekord felállítása motiválhatja a zöld-fehéreket.

További képek: fradi.hu, nso.hu

Nyilatkozatok:

Szerhij Rebrov, a bajnok Ferencváros vezetőedzője így értékelt.

„Minden egyes mérkőzés a Fehérvár ellen derbi a számunkra. Kicsit változtattunk a struktúránkon a mai meccsre, amelyet megérdemelten nyertünk meg. Ki kell emelnem a védekezésünket, hiszen ellenfelünk erős támadó szellemben lépett fel, de ezt jól kontrolláltuk. Szeretem az olyan típusú játékosokat, mint Zubkov, aki nyomás alá helyezi a védőket, megérdemelte mindkét gólját.” 

Arról is beszélt, hogy mivel hasonló kaliberű játékosok alkotják a keretet, ezért széles a cserelehetősége a kezdő kijelölésére, s akár az adott ellenfél játékstílusára is tudnak így reagálni. Nem érzi, hogy a konkurenciaharc negatívan hatna a csapatra, sőt, inkább motiválttá teszi a játékosokat. 

Kitért arra is, hogy a bajnoki cím megnyerése után kapott két szabadnap senkin sem látszott meg a pályán. Elárulta, a következő mérkőzés előtt  is kapnak ugyancsak kettőt, hogy töltsenek egy kis időt a családdal, főleg azok, akik később a válogatottban is érdekeltek lesznek.

„Nagyon örülnék, ha az utolsó két mérkőzést már nézők előtt játszhatnánk, nehéz nélkülük ilyen hosszú ideig, ha visszatérhetnének, extra motivációt jelentene a játékosoknak” – ezzel zárta a sajtótájékoztatót a zöld-fehérek mestere, aki arról is beszélt, hogy a maradása a következő idényre a klubtól függ.

Szabics Imre, a Mol Fehérvár vezetőedzője a következőket mondta.

„Jól játszottunk a Fradi ellen, elégedett vagyok a csapatom teljesítményével. Úgy gondolom, talán nem érdemeltünk vereséget. Megint bebizonyította a csapat, hogy az utolsó percig képesek küzdeni, és úgy éreztem, ha még tíz percig tartott volna a meccs, akkor kiegyenlítettünk volna. Ha ránézünk a statisztikai adatokra, abból kiderül, milyen sokszor kerültünk az ellenfél kapuja elé. De ma történtek olyan dolgok, amelyekből kiderült, hogy stressz alatt még nem biztos, hogy nem hibázunk bele a játékba. De ez napról napra jobb lesz, építkezünk tovább, sokat tanulunk ebből a mérkőzésből, s pozitívan nézünk a jövőbe.” 

Hozzátette, az elmúlt hat mérkőzésen nagyon sok mindent viszontlátott a pályán abból, amely az ő elképzelését tükrözi, és amelyet az edzéseken gyakorolnak. Amiatt nem volt benne különleges érzés, hogy volt ferencvárosiként a zöld-fehérek ellen irányította a Mol Fehérvárt. Az első gólnál hibázó Kovács Dániellel kapcsolatban elmondta, nincs ember, aki ne hibázna, vezetőedzőként biztosan ő is fog hibázni. A kapus már hozott nekik mérkőzést is, mindegyik benne van a pakliban.

– Otthon van, mégis ilyen nagy a csend?
– A kislányom, Szofija éppen odakint a teraszon alszik – válaszolta lapunknak Olekszandr Zubkov, a Ferencváros 24 esztendős, egyszeres ukrán válogatott szélsője, aki 2019 májusában érkezett a Ferencvároshoz, és azóta alapemberként számít rá Szerhij Rebrov vezetőedző. – Alig múlt négy és fél hónapos, a párom Kijevben szerette volna világra hozni az első babánkat, én pedig megértettem és elfogadtam a döntését. Márciusban jöttek vissza hozzám Budapestre, így most ismét minden kerek körülöttem.

– Ezért lövi kettesével a gólokat?
– Tényleg úgy néz ki ebben az idényben, hogy ha egyet lövök, arra jön a második is. Legutóbb az MTK ellen dupláztam, ballábas vagyok, mégis mind a kettőt jobbal értem el. Aztán az is benne lehet a pakliban, hogy az első gól még inkább meghozza az önbizalmamat. Egy biztos, a Fehérvár ellen pluszmotivációval léptem pályára, szerettem volna már gólt lőni.

– Mindkét gólöröménél szívet formált a kezével, és puszit küldött a kamerába. A kislányának?
– És a feleségemnek. Amikor reggel elindultam otthonról a mérkőzésre, odasúgtam a kislányomnak, Szofijának: apu ma biztosan gólt rúg. Bejött.

– Első gólja előtt agresszívan támadott le, hibára késztetve a fehérváriak kapusát, Kovács Dánielt. Megérzés volt, hogy le kell rohannia az ellenfelet?
– A megérzések napja volt. Ilyen szituációkban nem mindig futok ennyit előre, hiszen a kapusok letámadása leginkább a csatárok feladata, nem a miénk, szélsőké. De most úgy éreztem, nem szabad annyiban hagynom az akciót. Megtámadtam a középhátvédet, majd amikor láttam, hogy hátrapasszol a kapushoz, futottam tovább, nem hagytam annyiban.

– És a második gólja? Angyali nyugalommal bökött a labda alá…
– Csapattársam, Isael mesteri labdával ugratott ki, nekem már csak arra kellett figyelnem, nehogy túl hosszan toljam meg. Miután láttam, hogy a védők lemaradnak, a kapus pedig megindul kifelé a kapujából, a megfelelő pillanatban úgy döntöttem, alányúlok a labdának. Ez is jó megérzés volt! Ahogyan mondani szokták, a fejemet is használtam. A vasárnapi összecsapáson új hadrendet próbáltunk ki, a győzelem mellett annak is örültünk, hogy ez is jól működött.

– A három belső védő szinte elzárta a területet Bogdán Ádám kapujának irányába. Ez lehetett a kulcs a sikerhez?
– Arra készültünk, hogy ennek a szerkezetnek köszönhetően még többet birtokolhatjuk a labdát. Így is lett. De el kell ismerni, a rivális időnként veszélyes kontrát vezetett, gyorsak, fürgék voltak, ezeknél a szituációknál észnél kellett lennünk. A találkozó előtti napokban sokat gyakoroltuk a mozgásokat, kinek mi a feladata ebben a hadrendben. Örültünk neki, hogy jól vizsgáztunk ebben a felállásban is. Szerhij Rebrov nem véletlenül méltatta a védekezést a mérkőzést követően.

– Nem izgult a végén, amikor a fehérváriak szépítettek?
– Megmondom őszintén, nyomban eszembe jutott, hogy amikor legutóbb dupláztam, kettő kettő lett a végeredmény. Akkor az MTK egyenlített, nem szerettem volna, ha ez Fehérváron megismétlődik. Ekkor már a kispadon ültem, hiszen a szakmai stáb lecserélt, de bíztam a csapattársaimban, és meg is oldották a feladatot.

– Az újabb győzelemmel elérhető közelségben van a hetvennyolc pontos bajnoki pontrekord. Motiválja ez önöket?
– Engem speciel sokkal jobban érdekel, hogy a hátralévő két mérkőzést megnyerjük, és ezeken újabb gólokat lőve jól teljesítsek. Ott lebeg a szemem előtt a nyári Európa-bajnokság, nem szeretnék lemaradni róla. A legutóbbi néhány kerethirdetéskor számolt velem Andrij Sevcsenko szövetségi kapitány, de azzal is tisztában vagyok, az összes ukrán labdarúgó ezekben a hetekben, napokban most azért hajt, hogy meggyőzze őt, ott a helye az Eb-keretben.

– Mikor lesz a kerethirdetés?
– Május elején. A keret tizenötödikén már odahaza, Kijevben találkozik, és bevonul az edzőtáborba. Háromhetes ráhangolódás és készülődés következik, jó lenne ott lenni.

– A kontinenstornán Hollandia ellen Amszterdamban kezdenek…
– Nem félünk senkitől! Az amszterdami találkozót követően Bukarestbe költözik az együttes, Észak-Macedónia és Ausztria ellen ott lépünk pályára. Válogatottunk egyértelmű célja a továbbjutás a csoportból.

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, a Ferencváros és a MOL Fehérvár hivatalos honlapja, valamint az MLSZ Adatbankja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2021.IV.25. MOL Fehérvár – Ferencváros: 1-2 bejegyzéshez

  • PERCRŐL PERCRE

    90+4.

    PERC
    VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

    90+4.

    PERC
    Még egy távoli szabadrúgás a végére, Houri beadása rossz Alefnek a bal kapufa előtt.

    90+3.

    PERC
    Nguen Tokmac löki a balon Rust, sárga lap.

    90+2.

    PERC
    Szabadrúgás a hazaiaknak, kissé jobbról, Houri jobbal 23-ról a sorfalat találja el.

    90+1.

    PERC
    BAMGBOYE KIHAGYJA, közelről, öt méterről, jobbal Mmaee lábát találja el Nego remek csele és pontos passza után!

    90.

    PERC
    Három perc a ráadás.

    87.

    PERC
    Adrian Rus lebirkózza a földre Nguent, sárga lap.

    85.

    PERC
    Gera Dániel bodicsekeli a balon Stopirát, sárga lap.

    85.

    PERC
    Petrjak: 7 meccs a Fradi ellen, 0 góllal és 1 gólpasszal.

    84.

    PERC
    Nikolics: 18 meccs a Fradi ellen, 0 gólpassz, 8 gól.

    84.

    PERC
    A Vidi előző hét otthoni bajnokija közül csak egy olyan volt, amikor háromnál kevesebb gól esett (0–0 Mezőkövesden).

    84.

    PERC
    A Ferencváros idegenben a mezőnyben egyedüliként még veretlen (8 győzelem, 7 döntetlen), a legtöbb gólt érte el, magasan a legjobb a gólkülönbsége (31–12). A legutóbbi 21 idegenbeli bajnokijából csak egyet veszített el, tavaly június 23-án Székesfehérváron, amikor a búcsúzó Juhász Roland büntetőből lőtte a találkozó egyetlen gólját.

    82.

    PERC
    Meg is van? A Fehérvár a legutóbbi három bajnokiján mindig legalább három gólt szerzett.

    81.

    PERC
    ITT A SZÉPÍTÉS, Bolla jobb oldali beadását NIKOLICS NEMANJA jobbal a léc alá vágja két méterről, Botkát megelőzve, középről. 1–2!

    80.

    PERC
    Baturina lapos passzát Vécsei ballal 19-ről Alefbe vágja.

    78.

    PERC
    Laidouni le, Vécsei Bálint váltja.

    78.

    PERC
    Rúben Pinto le, Alef be, szűrőcsere.

    77.

    PERC
    Nego ad be jobbról nagyon rosszul, kecsegtető helyzetből.

    76.

    PERC
    Bogdán szépen lép ki Nikolics elé Bamgboye lapos indítására.

    75.

    PERC
    Stopira kap sárga lapot Gera felökleléséért.

    75.

    PERC
    Petrjak 21 kanadai pontnál jár az idényben, de ma nincs formában.

    75.

    PERC
    Az FTC 15 forduló óta nem talált legyőzőre, ezalatt 8-szor nyert, és 7-szer ikszelt, ez a leghosszabb veretlenségi sorozat az élvonal 2020–2021-es idényében. Egyetlen vereségét január 20-án, a Diósgyőrtől szenvedte el a Groupama Arénában (0–1).

    75.

    PERC
    Szabics Imre érkezése óta a Fehérvár még veretlen az NB I-ben (3 győzelem, 1 döntetlen), ráadásul a Magyar Kupa döntőjébe is bejutott. Érdekesség, hogy a Vidi az előző három házon kívüli tétmeccsét kivétel nélkül hátrányból felállva nyerte meg.

    73.

    PERC
    Pinto indítja a balon Stopirát, a beadást Bamgboye visszafejeli Petrjak elé, aki jobbal tízről az elforduló Dvalit találja el! Petrjak beadását Rus a bal sarok mellé sodorja nyolcról.

    70.

    PERC
    Mak Nguen Tokmackal pacsizhat.

    69.

    PERC
    Zubkov Roko Baturinával…

    69.

    PERC
    Zivzivadze le, Lyes Houri be, ék helyett karmester a hazaiaknál!

    69.

    PERC
    Isael le, Gera Dániel váltja.

    67.

    PERC
    Petrjak beadását felfejeli a levegőbe Stopira, Bogdáné.

    66.

    PERC
    Bamgboye lőne a jobb alsóba kissé jobbról, 18-ról, Bogdán hatalmasat véd!

    65.

    PERC
    Róbert Mak kap sárga lapot, fölöslegesen reklamált Bolla szerelése ugyanis szabályos volt.

    65.

    PERC
    Heister odalép Bamgboyének, aki számolja az ujján, hanyadszor került már a földre a beállása után. Heisternek csinos kis kék fejfedője van ellenben…

    59.

    PERC
    Petrjak emel a kapu elé, Dvali ment fejjel Pinto mögül.

    59.

    PERC
    Nem is kicsit, mert vérzik a feje, a tarkója alatt. 10 fővel a Fradi.

    58.

    PERC
    Marcel Heister ellöki Bamgboyét, sárga lap. A szélsőtől kapott aztán a német egy taslit…

    58.

    PERC
    Szélsőcsere.

    56.

    PERC
    Dárdai Palkónak nagyon nem ment ma, Funsho Bamgboye váltja.

    56.

    PERC
    Zubkov passza után Isael lesen.

    53.

    PERC
    ÉS EGY GYÖNYÖRŰ GÓL, OLEKSZANDR ZUBKOV kap remek passzt Isaeltől, jobbal némi labdavezetés után 11-ről a kivetődő kapus fölött a kapu közepébe emeli a labdát. 0–2!

    53.

    PERC
    Csapkodó játék, alacsony színvonal.

    49.

    PERC
    Mak megy hátra segíteni, majd higgadtan passzol az ötösön.

    46.

    PERC
    Stopira elől Wingo ment szögletre a balon.

    46.

    PERC
    CSERE NINCS, FOLYTATJUK!

    FÉLIDŐ

    A Vidi 2021-ben az első hazai győzelmét éppen legutóbb, az Újpest ellen aratta, előtte tavaly december közepén a Kisvárdát fektette két vállra a Mol Aréna Sóstóban. Közben volt egy ötmeccses nyeretlenségi szériája (2 döntetlen, 3 vereség).

    FÉLIDŐ

    FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

    FÉLIDŐ

    FÉLIDŐ

    Tavasszal a Magyar Kupában is összehozta őket a sors, akkor a Fejér megyei gárda 2–1-re nyert az Üllői úton.

    FÉLIDŐ

    A Ferencváros legutóbbi kilenc székesfehérvári (illetve felcsúti, amikor a Vidi stadionjának építése miatt a Pancho Arénában fogadta ellenfeleit) látogatásából csak egyet nyert meg – 2019. október 27-én Sigér Dávid duplájával 2–1-re győzött.

    FÉLIDŐ

    Papírforma?

    FÉLIDŐ

    Érdekes, a Ferencváros még a fehérváriak pályaválasztása mellett is jobban áll: 53 találkozón 15 Vidi-siker, 20 iksz, 18 FTC-diadal.

    FÉLIDŐ

    Gólzápor. Idénybeli utolsó hazai mérkőzését játssza a Fehérvár, stílszerűen a legfőbb rivális Ferencváros ellen. A zöld-fehérek harmadik „meccslabdájukat” nem hibázták el, s biztos aranyérmesként felszabadultan futballozhatnak. Ebből a magyar átlagnál jóval szórakoztatóbb kilencven perc is kerekedhet, kérdés, Szabics Imre kirukkol-e valami váratlannal egykori csapata ellen. Valami azt súgja, sok gól születik. BORBOLA Bence a mérkőzés előtt.

    FÉLIDŐ

    E párharc legjobb góllövői a közelmúltból
    Horváth Ferenc 10
    Nikolics Nemanja 7
    Böde Dániel 6
    Wukovics László 5
    Lipcsei Péter 5

    45.

    PERC
    VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

    44.

    PERC
    Rúben Pinto nagyot rúg odacsúszva Somáliába, sárga lap.

    42.

    PERC
    Dárdai helyzetben volt előtte, de nem mert lőni ballal az ötös jobb sarka elől.

    41.

    PERC
    Bolla Bendegúz kap sárga lapot Laidouni megrúgásáért.

    40.

    PERC
    15 bajnoki óta őrzi veretlenségét a Ferencváros.

    37.

    PERC
    Nikolics passzát Pinto balról, 21-ről jobbal a léc fölé nyesi.

    36.

    PERC
    Elképesztő leventegól.

    35.

    PERC

    34.

    PERC
    VEZET A FRADI, OLEKSZANDR ZUBKOV ballal öt méterről a kapu közepébe lő, ugyanis Rus hazaadásával Kovács túl sokat várt, majd egyszerűen nem lőtte el jobbal az ukrán elől a labdát az ötösön. 0–1!

    34.

    PERC
    Bogdán nagyon mérges, záporoznak a lövések a kapuja felé. Vagy inkább fölé, de 8 kapura lövés a hazaiaknál, 1 a vendégeknél.

    33.

    PERC
    Zivzivadze lőhetne Nego passza és Dvali rossz közbelépése után, de kivár, szereli is Laidouni, majd jobbal 23-ról jócskán a léc fölé lő Ziv.

    33.

    PERC
    Mmaee szereli a meginduló Nikolicsot a 16-os jobb sarkán, beleér a spori is, feldobás. Zubkov hamar eladja, Zivzivadze jobbal 19-ről kapura lő, de Bogdáné a Dvalin lelassult labda.

    30.

    PERC
    A MOL Fehérvár még veretlen Szabics Imre irányításával, a kisvárdai döntetlen óta négy tétmérkőzésből négyet nyertek. Közülük csak egyet Székesfehérváron, mégpedig az Újpest ellenit (4-0). (mlsz.hu)

    30.

    PERC
    A második helyben reménykedő harmadik helyezett fogadja a bajnoki címvédőt. A zöld-fehérek a keddi derbi után kaptak némi extra szabadságot, számukra a presztízsen kívül elsősorban az a tét, hogy tudják-e bajnoki pontrekorddal zárni a 2020–2021-es idényt. Idegenben még nem veszítettek mérkőzést a mostani bajnoki szezonban, de a legutóbbi öt vendégként játszott bajnoki meccsükből csak a budafokit nyerték meg.

    29.

    PERC
    Dárdai ballal a bal alsó felé lő 22-ről, Isael mellől, Bogdán fogja szépen a labdát, legördülve.

    28.

    PERC
    FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

    25.

    PERC
    A Fradi ellen ez a 6. meccse, egyszer talált be csak neki.

    24.

    PERC
    Budu: 29 bajnoki az idényben, 7 góllal és ugyanennyi gólpasszal.

    23.

    PERC
    A Somáliát és Laidunit is kicselező Zizivadze ugyanonnan ballal a bal alsó mellé lő, Bogdán vetődve biztosított.

    23.

    PERC
    Hazai szabadrúgás középről, 26-ról, Dárdai ballal jócskán a jobb felső sarok mellé lő.

    22.

    PERC
    Fotó: Árvai Károly

    22.

    PERC
    Nincs elérhető leírás.

    21.

    PERC
    Botka jobbal kapura lő középről, 18 méterről, de blokkol a keresztező Rus!

    19.

    PERC
    Aki az idényben ötször volt eredményes, a Fradi ellen 21 meccsen 5 gólig és 2 gólpasszig jutott!

    18.

    PERC
    HELYZET, NEM IS KICSI, de Petrjak jobb oldali szögletét a léc fölé fejeli hét méterről Stopira!

    16.

    PERC
    Botka eladja, de Petrjak rosszul adja be, Bolla jobbról 21-ről a kapu elé lőné a labdát, nagy erővel, de blokkol a visszavetődő Mak.

    16.

    PERC
    Nego bal oldali beadása elhal Bogdán kezében.

    14.

    PERC
    Wingo megy el a jobbon, de visszafelé passzol, Somália dettó.

    12.

    PERC
    Hopp, Petrjak jobb oldali szabadrúgását Wingo a léc fölé fejeli 10-ről, de les. És így nem korner, hanem kirúgás, érdekes eset volt!

    10.

    PERC
    Fotók: Borbola B.

    10.

    PERC
    Nincs elérhető leírás.

    10.

    PERC
    FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

    9.

    PERC
    Nincs elérhető leírás.

    9.

    PERC
    Nincs elérhető leírás.

    9.

    PERC
    Pinto távoli lövése távolról sem veszélyes.

    9.

    PERC
    Wingo jobb oldali beadását menti a bal sarok és Isael előtt Rus. Isael kornere magas középen Mmaeének. Mmaee-nek? Magasan elszáll Mmamee feje fölött a labda, maradjunk ennyiben.

    6.

    PERC
    Petrjak ad be jobbról szögletet így, Dvali kifejeli, Nego emelése is az ő zsákmánya leend.

    5.

    PERC
    Stopira bal oldali beadását menti fejjel Heister Nikolics elől.

    3.

    PERC
    Helyzet, de Heister körömpasszát Isael ballal a bal alsó mellé töri kissé balról, 14 méterről.

    1.

    PERC
    Wingo jobb oldali beadását kifejeli középről Nego.

    1.

    PERC
    Rus indítása után Bogdáné a labda.

    01.

    PERC
    ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

    1.

    PERC
    Akit a meccs előtt köszöntöttek, ez a 201. meccse a Vidiben.

    A Mezőkövesd elleni győzelmet követő sajtótájékoztatón arról beszéltem, hogy a csapat már harmadszor fordított hátrányból az irányításom alatt, de ha ez szükséges, megteszi majd negyedszer, vagy ötödször is, mert ekkora hite van a játékosoknak. Amellett, hogy ezt tényleg így gondolom, ideális esetben a Ferencváros ellen nem lesz erre szükség. Ellenfelünknek gratulálunk a bajnoki címhez, erősségeiket nem gondolom, hogy külön ki kéne emelnem, de mi az utolsó hazai bajnokinkon mindenképpen szeretnénk három ponttal gazdagodni a forduló rangadója után. Nem hiszem, hogy az én személyem külön érdekes lenne a találkozó kapcsán, szép éveket töltöttem el játékosként az Üllői úton, az a szezon, amelyet az első csapatban töltöttem, külön emlékezetes számomra, de ez a meccs a két jó erőkből álló csapatról szól, és bízom benne, hogy Vidi-győzelemmel ér majd véget” – így Szabics Imre.

    A hazaiak piros-kék mezben és kék nadrágban, a vendégek zöld-fehér mezben és zöld nadrágban.

    „Akár kezdő, akár csere egy játékos, mindenkinek készen kell állnia arra, hogy a lehető legjobb teljesítményt tudja nyújtani, amikor lehetőséget kap. Mindegy, hogy éppen a Fehérvár vagy bárki más az ellenfél, motiváltnak kell lenni, hiszen a pályán a futballisták képviselik ezt a nagy klubot. Minden mérkőzés fontos, ezért a játékosoknak érezni kell a motivációt, amikor pályára lépnek.”

    „A kollégáimmal igyekszünk motiválni a fiúkat. Tisztában vagyunk vele, hogy a Fehérvár nagyon motivált lesz ellenünk vasárnap, ám nekünk is fontos lesz az a találkozó. Bár a bajnoki címet már bebiztosítottuk, nem szabad kieresztenünk, hátravan még három mérkőzés. A futball nemcsak a pontokról szól, hanem arról is, hogy hogyan tudsz még jobb lenni a pályán. Biztos vagyok benne, hogy a játékosok arra fognak törekedni, hogy a legjobbjukat nyújtsák a hátralévő meccseken, ezeket ugyanúgy szeretnénk megnyerni, mint a korábbiakat” – nyilatkozta Szerhij Rebrov a fradi.hu-n.

    Szép gesztus, a hazai játékosok ismét sorfalat állnak a bajnok tiszteletére.

    A hazaiak a második helyért, a Fradi a 78 pontos pontrekordért hajt.

    A Fehérvár szerdán Mezőkövesden szerepelt, s 3–1-re nyert, míg a Ferencváros kedden
    3–0-ra legyőzte az Újpestet, és megszerezte 32. bajnoki címét. A székesfehérvári csapat
    mérlege pályaválasztóként 7–5–3, január végéig veretlen volt, azóta a Honvéd, az MTK és a Diósgyőr is legyűrte. A zöld-fehéreknek is maradt még tét, mégpedig idegenbeli veretlenségük megőrzése, ebben az idényben eddig nyolc győzelem mellett hét döntetlent könyveltek el.
    Fehérvár–FTC 2018–2019: 2–1, 2–2, 1–4, kupa: 2–0, 2–1, 2019–2020: 1–2, 1–0, 0–1, 2020–2021: 1–1, 0–2, kupa: 2–1

    Egy kis örökmérleg: a két csapat eddig 103 élvonalbeli bajnokin találkozott egymással, az örökmérleg a házigazda Fehérvár szemszögéből 27 győzelem, 29 döntetlen, 47 vereség – jelentős a Ferencváros fölénye. 161, ill. 112 rúgott góllal.

    JÖTTEK-MENTEK!
    A Viditől a Ferencvároshoz:
    2012, Milan Perics, kölcsönbe
    2012, Máté János, ingyen
    2007, Baranyai Tibor
    2001, Zombori Zalán
    2000, Németh Gábor
    2000, Marius Cheregi
    1996, Lőrinc Antal
    1996, Bekő Balázs
    1996, Horváth Ferenc
    1996, Miriuta László
    1995, Zoran Kuntics
    1995, Jagodics Zoltán
    1994, Czéh Lajos
    1986, Vaszil Gyula
    1984, Zsinka János
    1969, Kű Lajos
    A Ferencvárostól a Vidihez:
    2020, Papp Marcell
    2018, Tamás Olivér
    2015, Haraszti Zsolt
    2012, Tajti Mátyás, i.
    2007, Bölcsföldi Viktor
    2004, Kriston Attila
    2003, Szabó Tibor, kölcsön után végleg
    2000, Rob Kornél, k.
    1999, Fodor Tibor

    Eltiltott: Lovrencsics G. (öt sárga lap).

    A hazaiaktól Kovácsik, Nyári (mindkettő térdműtét után) sérült, a vendégektől Dibusz (combizomhúzódás) maródi.

    KOVÁCS Dániel, a Mol Fehérvár FC kapusa a klubhonlapnak. A Ferencváros elleni mérkőzésnek mindig van pikantériája. Örültünk volna mi is, ha nagyobb súlyú meccset játszunk a szezon vége felé. Van még vissza három bajnoki meg a kupadöntő, az,
    hogy a második helyet sikerül-e megszerezni, nem csupán rajtunk múlik, hanem a Puskás Akadémián is. Most a Fradi elleni meccs lebeg a szemünk előtt, nyerni akarunk hazai pályán.

    – A fehérvári rangadó előtt két nap szabadságot kaptak Szerhij Rebrovtól.
    – Fura érzés is volt. Ritkán fordult elő, ez volt a második vagy harmadik ilyen alkalom. Ebben biztosan benne volt az is, hogy a Fehérvárral vasárnap játszunk, egy plusznapunk van készülni a találkozóra. Jó érzés győztes derbivel és bajnoki címmel utazni a rangadóra.

    – Szabics Imre személyében korábbi FTC-játékos irányítja a riválist. Mit vár a fehérváriaktól?
    – Nehéz mérkőzésre számítok, jó csapat az ellenfelünk. A Ferencváros nagy klub, csakis a siker számít, másfelől ott az egyéni motiváció, mindenki szeretné bizonyítani, hogy lehet rá hosszú távon számítani. Ezért Fehérváron is győzni akarunk. Szabics Imrével a válogatott keretben többször voltunk együtt, örömteli, hogy fiatal edzőként ilyen lehetőséghez jutott. Jót tesz a magyar futballnak, hogy ilyen párharcok kialakulnak a bajnokságban, a színvonalat és a presztízst egyaránt emeli.

    – Kemény volt a bajnoki ünneplés?
    – Volt néhány arc az öltözőben, aki vitte a prímet, sokat tettek az emlékezetes fiesztáért. A szurkolók sajnos nem lehettek ott a lelátókon, nagyon hiányoztak, de most ehhez a helyzethez kellett alkalmazkodnunk. Néhány év múlva furcsa lesz visszanézni a nézők nélküli ünneplésünket.

    – Hosszú volt az este?
    – Nekem nem annyira. Tudtam, bármikor is kerülök ágyba, a kislányom reggel fél nyolckor úgyis ébreszt… Arról nem is beszélve, hogy a bajnokságból hátravan még három mérkőzés, bajnokcsapathoz méltó hozzáállással kell hozni, ez a csapat érdeke.

    – Milyen volt az összhang az ön előtt futballozó védőkkel?
    – Nagy összeszokottságról nem lehet beszélni, hiszen a két találkozón az előttem játszó hátvédek közül mindössze Miha Blazic volt kezdő mind a kétszer. Nem mondom, hogy csukott szemmel is tudtam, ki merre mozog, de az edzéseken orr­vérzésig gyakoroljuk az elemeket. No meg a Magyar Kupában is álltam már a Ferencváros kapujában. Az Újpest ellen kifejezetten jó volt a védekezésünk, összekovácsoló ereje van egy olyan estének, amelyen kapott gól nélkül nyerjük meg a derbit, ráadásul bajnokok leszünk.

    – A várdai kilencven perc után Szerhij Rebrov élesen kritizálta az együttest, mondván, néhány játékos mintha már szabadságra vonult volna.
    – Pedig a kisvárdai mérkőzésnek is úgy mentünk neki, hogy lezárjuk a bajnokságot, de rosszul alakult az a találkozó. Kulcspasszokat rontottunk, futómennyiségben is elmaradtunk a várttól, nem mutattak jól a különböző statisztikák. Annak az egynek örülhettünk, hogy ilyen játékkal is gazdagabbak lettünk egy ponttal.

    – Eddigi két találkozóján nem kapott gólt. Kapusként fontos ez a mutató?
    – A kapus sorsa nagyban függ a csapattól. Hogy a kisvárdai és az Újpest elleni meccset is hoztuk kapott gól nélkül, nem csupán engem, hanem a csapatot is dicséri. Nekem kapusként ez fontos statisztika, jóleső érzés, örülök, hogy így alakult.

    – Kisvárdán harminchárom évesen bemutatkozott a magyar élvonalban. Milyen érzés NB I-es játékosnak lenni?
    – Már önmagában az is jó érzés volt, hogy pályára léphettem – mondta a Nemzeti Sportnak Bogdán Ádám, a Ferencváros kapusa. – Volt egy kis drukk bennem, de együtt éltem a játékkal.

    Bajnoki cím ide vagy oda, a zöld-fehérek rutinos kapusa, Bogdán Ádám jó teljesítményt és eredményt remél csapatától az idényből hátralévő meccseken, így a vasárnapi rangadón is.

    „A családommal voltam, koccintottunk a feleségemmel. Úgy tudom, hogy a játékosok együtt ünnepeltek, én viszont otthon töltöttem az este hátralévő részét – mondta Szerhij Rebrov, aki elsőként a fiával beszélt a bajnokság bebiztosítását jelentő mérkőzés után. – Amikor lefújták a meccset, Ukrajnában már túl késő volt, ezért oda nem telefonáltam, elsőként a fiamat hívtam fel, aki Londonban él. Vele beszélgettem, természetesen ő is gratulált nekem. Néhány emberrel beszélgettem az Újpest elleni meccset követő napokban, de sokkal másabb volt most, mint mondjuk akkor, amikor az első bajnoki címemet nyertem. A lefújás után a családtagjaimmal és a legközelebbi barátaimmal váltottam üzenetet, ők a legfontosabbak számomra.”

    A Ferencvárossal sorozatban harmadik bajnoki címét megszerző vezetőedző, Szerhij Rebrov a klub hivatalos oldalának adott interjújában elmondta, a következő cél az, hogy minden játékos megőrizze a motivációját. A 46 éves tréner többek között beszélt a jelenlegi idényről és a győztes derbi utáni ünneplésről is.

    ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT AZ MFFC–FTC NB I-ES LABDARÚGÓ-MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
03.17.14:45 TV:M4Sport
03.31.18:00 TV:M4Sport
04.03.20:00 M4 Sport MK-negyeddöntő
04.07.14:45 M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
04.14.16:30 M4 Sport
Categories
FOTELSZURKOLÓ