2021.IV.4. Budafoki MTE – Ferencváros: 0-4

Tizenegyes, piros lap, szépségdíjas Sigér-gól: az FTC simán nyert Budafokon

A Budafok elleni győzelmével a Fradi közel került ahhoz, hogy megnyerje a bajnokságot.
Az első félidőben nem esett gól a Budafok és az FTC találkozóján a labdarúgó NB I 27. fordulójában, a szünet után azonban kinyílt a gólcsap, és a vendégek 4–0-s győzelmet arattak.


Nyilatkozatok:

Csizmadia Csaba: Három hét hosszú idő tétmérkőzés nélkül, de ezt is igyekeztünk hatékonyan felhasználni. Mindenki céltudatosan és motiváltan készült a szezon utolsó hét fordulójára. Az előző huszonhat NB I-es meccs tapasztalatát is felhasználva szeretnénk pontot, pontokat gyűjteni a hátralévő találkozókon, függetlenül attól, hogy ki az ellenfelünk. Nem gondolkodhatunk úgy, hogy a Ferencváros ellen még belefér a vereség, aztán majd a következő meccset megnyerjük. Nem vagyunk abban a helyzetben. Itt van a ZTE esete, amely pontot szerzett a listavezető ellen és így most mi vagyunk a kiesőzónában. Hét egyformán fontos mérkőzés vár ránk és már az elsőn arra törekszünk, hogy gyarapítsunk pontjaink számát.

Szerhij Rebrov: — A válogatott szünetben gyakran a tartalékcsapatunkkal együtt edzettünk, hiszen a játékosaink többsége a különböző nemzeti csapatoknál volt. Próbáltuk a lehető legtöbbet kihozni ebből a helyzetből, persze, az itthon edző labdarúgók néhány nap pihenőt is kaptak. Természetesen felmértük, hogy a visszatérő futballisták milyen állapotban vannak. A Budafok jelenleg a kiesés elkerüléséért küzd, ezért biztosak lehetünk benne, hogy mindent megpróbál majd ellenünk is. Nem lesz könnyű dolgunk, de van már tapasztalatunk, tudjuk, mire számíthatunk az ellenféltől. A vasárnapi mérkőzéssel megkezdődik a bajnokság utolsó szakasza, továbbra sem változik azonban az, hogy mérkőzésről mérkőzésre készülünk. A célunk az újabb három pont megszerzése.

A mérkőzés:

Budafoki MTE — Ferencváros: 0-4 (0-0)
Budafok, 17:00. Zártkapus mérkőzés.
Vezette: Farkas Ádám (asszisztensek: Garai, Király; alapvonali jv.: Iványi, Szilágyi; tartalékjv.: Medovarszki)

Budafoki MTE: Bese B. — Huszti A., M. Nikolic, Romic, Medgyes — Oláh B. — Skribek (Fekete M., 81.), Kulcsár K. (Iharos, 60.), Csonka, Lőrinczy (Takács R., 65.) — Kovács D. (Soltész I., 81.)
kispad: Kovács Z., Zeke
vezetőedző: Csizmadia Csaba

Ferencváros: Dibusz — Lovrencsics G. (Wingo, 80.), Blazic, Botka, Civic — Haratin, Laidouni — Mak (Isael, 64.), Nguen (Sigér, 64.), Uzuni (Haraisvili, 71.) — Boli (Baturina, 71.)
kispad: Bogdán, Somália, Vécsei, Heister, Dvali
vezetőedző: Szerhij Rebrov

Gól: Uzuni (55. – 11-esből), Boli (61.), Sigér (88.), Haraisvili (90.)
Sárga lap: Huszti A. (54.) illetve Nguen (57.), Isael (86.)
Kiállítva: Huszti A. (57.)

A hajrára „elfogyott” a Budafok.

Az újonc nem akármilyen feladattal találta szemben magát, Csizmadia Csaba együttesének az utolsó harminc percben kilenc hiányzóval, gól- és emberhátrányban kellett volna megfordítania az eredményt.

A bravúr nem jött össze.

A Promontor utcában ismét magabiztosan győzött a Ferencváros, a zöld-fehérek legutóbb január végén 3–0-ra nyertek a XXII. kerületben, ezúttal ezt egy góllal túl is szárnyalták, és 4–0-ra múlták felül a budafokiakat. Az újonc az első negyvenöt percben jól tartotta magát, Lőrinczy Attila révén nagy gólszerzési lehetősége is volt, ám a vendégek összességében esélyt sem adtak a hazaiaknak. A fordulás után felőrölték a budafokiakat, a találkozó negatív hőse Huszti András lett, aki a védelem jobb oldalán játszva előbb tizenegyest érően kezezett a tizenhatoson belül, majd néhány perccel később második sárga lappal Farkas Ádám játékvezető az öltözőbe küldte, így az újonc ekkor már szinte kilátástalan helyzetbe került.

Csizmadia Csaba együttese nem is bírta a tempót, a keretből többen is koronavírus-fertőzés miatt voltak kénytelenek kihagyni a vasárnapi ütközetet, a többiek pedig emberhátrányban már nem tudtak olyan meggyőzően védekezni, ahogy a találkozó elején. Myrto Uzuni a megítélt büntetőt magabiztosan lőtte a bal alsó sarokba, érdekesség, az albán szélső a legutóbbi budafoki találkozón is tizenegyesből volt eredményes, míg Franck Boli végérvényesen lezárta a találkozót. Az elefántcsontparti csatár a tőle megszokott találattal duplázta meg a Ferencváros előnyét, a kapusról kipattanó labdánál jókor volt jó helyen, és könnyedén pofozta a kipattanó labdát a kapuba. Bolit ezzel az NB I legjobb formában lévő csatárának is nevezhetjük, a legutóbbi hat fordulóban hat gólt szerzett, nem véletlenül mosolygott fülig érő szájjal, amikor Szerhij Rebrov a hajrában lecserélte. Az oldalvonal mellett sütkérező ukrán vezetőedző ekkor már nyugodtan figyelhette a pályán zajló eseményeket, pláne, hogy a zöld-fehérek a végén újabb két gólt szereztek, Sigér Dávid ráadásul nem is akármilyet lőtt, háttal a kapunak mesterien húzta a labdát a kapu bal oldalába. 0–4

További képek: fradi.hu, nso.hu, Sportfotók

Nyilatkozatok:

A Ferencváros trénere, Szerhij Rebrov szerint a Budafok elleni mérkőzés is nagyon fontos volt számukra.

„Ahogy mindegyik az a bajnokságban. Viszont az ellenfélnek nagyobb szüksége volt a győzelemre. Az első félidőben a pálya megnehezítette a dolgunkat, a másodikban viszont a gyors gól segítette a játékunkat, így be tudtuk biztosítani a mérkőzést. A piros lap után érezhettük azt, hogy megvan a találkozó. A bajnoki címen még nem nagyon gondolkozunk, hat meccs van hátra, mindegyiket meg szeretnénk nyerni. Ma is láttuk, hogy maximális motivációval lépett a csapat pályára.”

Kollégánk arról kérdezte: mit szól Sigér Dávid látványos találatához?

„Szerintem nagyon szép gólt volt” – válaszolta szűkszavúan az ukrán szakember.

A Budafok vezetőedzője, Csizmadia Csaba az első félidővel elégedett volt, de a másodikban két szituációban hozott ítéletre is kiakadt.

„Kijöttünk ugyanazzal az elánnal, aztán kialakult egy szituáció, amiből jött a tizenegyes. Szokás szerint, mondhatom. A szabályt megpróbálom értelmezni most már, mert a mi esetünkben sosincs így, az ellenfélnél mindig így van. Muszáj ezt most megjegyeznem, mert nem tudom már, mit mondjak a játékosaimnak, hová tegyék a kezüket. Ráadásul ebben a szituációban még sárgát is kapott. A tizenegyes után bíztam benne, hogy még játszunk, és egy gólt bármikor lehet találni, aztán jött a következő. Ilyen kakaskodnál úgy, hogy mi jövünk bedobással, ebből csinálnak egy ilyen hisztit, kimegy a játékos, visszagurul a pályára, és utána még mi kapunk sárga lapot és kiállítást, ezt nem tudom hova tenni. Onnantól kezdve szakmai értéke már nem volt a mérkőzésnek, mert tudjuk, mekkora erőt képvisel a Ferencváros, azonnal meg is büntetett.”

– Vasárnap Budafokon megszerezte első gólját a Ferencvárosban. Nagy kő esett le a szívéről?
– Örülök, hogy megszereztem az első gólomat – mondta lapunknak Giorgi Haraisvili, a zöld-fehérek télen szerződtetett grúz válogatott szélsője. – Az első gól mindig nagyon fontos, alig vártam, hogy átessek a tűzkeresztségen.

– A második félidőben felőrölték az ellenfelet és négy gólt szereztek. Könnyű mérkőzés volt?
– Egyáltalán nem! Az első félidőben rendesen megizzadtunk, kerestük a rést az ellenfél védelmén, de nem találtuk. Fontos volt, hogy türelmesek maradjunk, ne sürgessük a játékot. Négy gólt szereztünk, mégsem mondanám, hogy sima mérkőzés volt.

– Gyakran eredményes fejjel?
– Nem jövök zavarba, ha fejelni kell. Haratin ráadásul nagyszerűen ívelt a kapu elé, látta, hogy üresen érkezem, nekem pedig csak a kapuba kellett bólintanom a labdát. Már a pályán megköszöntem a remek gólpasszt, aztán az öltözőben még egyszer odamentem hozzá. Elmondhatom, nagyon boldog voltam, hogy végre gólt szereztem a Fradiban.

– Van valami szokás az öltözőben, netán az első gól után pizzát kell rendelnie a társaknak vagy süteménnyel megvendégelnie őket?
– Normál élethelyzetben biztosan meghívnám a többieket egy italra, ételre, ám most meg kell várni, amíg nyitva lesznek a vendéglátóhelyek. Persze megnyugtattam őket, az a típus vagyok, aki nem felejt, azaz, ha lesz lehetőség, biztosan törlesztem az adósságomat.

– A télen Svédországból igazolt Magyarországra. A klubváltás előtt kikérte valakinek a véleményét?
– Nem. A saját fejem után mentem.

– A grúz válogatottban is csapattársa a belső védő Lasa Dvali. Őt sem hívta fel?
– Nem. Azért nem, mert nem is volt rá idő… Gyorsan történt minden. Tudtam, hogy a Ferencvárostól figyelnek, hogy már látták is néhány mérkőzésemet. Amikor a menedzserem szólt, hogy az FTC valóban komolyan gondolja és szeretne szerződtetni, egy pillanatig sem gondolkodtam. Ismertem a klubot, az elmúlt hónapokban remekül teljesített a Bajnokok Ligájában, a Juventus és a Barcelona elleni mérkőzést is láttam, a vereségek ellenére meggyőző volt a játéka. Egyértelmű volt, ide szeretnék igazolni.

– Három éven át játszott Göteborg­ban – szeretett ott élni, futballozni?
– Nagyszerű időszakot töltöttem ott. Három esztendővel ezelőtt kölcsönbe kerültem az IFK-hoz, szerencsére nyomban belelendültem a játékba és huszonhét találkozón kilenc gólt szereztem, így végleg átigazoltak. Göteborg nagyszerű hely, szerettem ott játszani és élni, de a Ferencváros minden szempontból előrelépés, mert nagyszerű klubhoz kerültem. Amennyit láttam Budapestből, az alapján elmondhatom, hogy a város történelmi épületei lenyűgözők.

– Marneuli városában nőtt fel. Hány évesen kezdett futballozni?
– Hatesztendősen, nyolcévesen pedig már az első szerződésemet is aláírtam. Édesapám is futballozott, a grúz élvonalban játszott, így nem volt kérdés, hogy belőlem is labdarúgó lesz. Apuval és az öcsémmel egész nap a labdát rúgtuk a kertben, mondani sem kell, a testvérem is profi futballista, korábbi grúz csapatomban futballozik. Gyerekként is imádtam gólokat szerezni, mindig is ez éltetett, nemcsak a szélen, csatárként is megállom a helyem.

– Egyedül költözött Budapestre?
– A feleségemmel. Még csak huszonnégy éves múltam, de már két éve házas vagyok. A lagzi természetesen odahaza volt, Grúziában.

– Szombat este is nagy buli részese lehet… Ha legyőzik a Puskás Akadémiát, bajnok lehet a Ferencváros!
– Nekem azért is nagy élmény lenne, mert profi pályafutásom első bajnoki címét ünnepelném. Svédországban kupagyőztes voltam, de a bajnokságban sosem végeztem még az élen. Azért jöttem Magyarországra, hogy a Ferencvárossal trófeákat nyerjek, úgyhogy hihetetlenül boldog lennék, ha már most, a hétvégén bajnokok lennénk.

„Hazudnék, ha azt mondanám, hogy begyakorolt figura végén szereztem a gólomat – mondta Sigér Dávid az M4Sport kamerái előtt. – Régen szereztem gólt a bajnokságban, mióta megszületett a kisfiam, ez volt az első találatom, így ezt neki ajánlanám, és az egész családomnak. Száraz volt a pálya, nem a legjobb volt ahhoz, hogy gyorsan tudjunk játszani rajta. De nulla nullánál sem kapkodtunk, a Budafok jól megszervezte a védekezését, volt is lehetősége, de mi értük el az első gólt, és újabb lépést tettünk a bajnoki cím megszerzése felé.”

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, a Ferencváros és a Budafok hivatalos honlapja, valamint az MLSZ Adatbankja alapján)

4 hozzászólás a(z) 2021.IV.4. Budafoki MTE – Ferencváros: 0-4 bejegyzéshez

  • szerintem Csonka játszott és nem Csontos. NS írta rosszul

  • PERCRŐL PERCRE

    90+2.

    PERC
    VÉGE A MÉRKŐZÉSNEK! NÉGY GÓLT SZERZETT A MÁSODIK FÉLIDŐBEN A FRADI, ÍGY NYERT A TÖBB MINT FÉL ÓRÁIG EMBERHÁTRÁNYBAN JÁTSZÓ BUDAFOK OTTHONÁBAN. KÖSZÖNJÜK FIGYELMÜKET, ITT OLVASHATJÁK AZ ÖSSZEFOGLALÓNKAT!

    90+2.

    PERC
    2 perc a ráadás.

    90.

    PERC
    ÚJABB GÓL! Haratin emelését követően Haraisvili középen fejjel a hosszúba továbbította a labdát. 0–4

    88.

    PERC
    MEGVAN A HARMADIK! Haraisvili saroksúgása után rosszul ért bele Csonka, Sigér pedig ollózó mozdulattal behúzta a labdát a hosszúba. Szépségdíjas gól! 0–3

    87.

    PERC
    Szöglet a Fradinak.

    87.

    PERC
    Baturina elesett a 16-oson belül egy rossz lövés után. Kirúgás.

    85.

    PERC
    Isael tartott rá Iharos lábára. Sárga lap.

    85.

    PERC
    Továbbra is folytatódik az egykapuzás.

    83.

    PERC
    Baturina hagyott ki egy ziccert ballal, középen, miután remek passzt kapott. Nem sokon múlt a harmadik gól.

    81.

    PERC
    SkribekSoltész
    80.

    PERC
    KovácsFekete
    79.

    PERC
    LovrencsicsWingo

    79.

    PERC
    Elég lapos lett a mérkőzés az utolsó negyedórára.

    76.

    PERC
    Haraisvili lőtt az oldalhálóba a bal oldalon, miután tisztán kapura lőhetett.

    75.

    PERC
    Beszorult a kapuja elé a Budafok.

    73.

    PERC
    Isael ívelt be, de nem sikerült helyzetbe kerülnie az FTC-nek.

    73.

    PERC
    Bese védett megint nagyot a másik oldalon, Haratin lőtt kapura a 16-os mellől. Szöglet.

    73.

    PERC
    Többet támad a Budafok. Medgyes adott be labdát középre a bal oldalról erővel, de blokkolták a Fradi védői.

    71.

    PERC
    UzuniHaraisvili

    71.

    PERC
    Szerhij Rebrov lehozta a gólszerzőit.

    70.

    PERC
    BoliBaturina
    70.

    PERC
    Isael hagyott ki helyzetet.

    65.

    PERC
    LőrinczyTakács
    65.

    PERC
    Botkát ápolják.

    64.

    PERC
    Szabadrúgás kifelé.

    64.

    PERC
    MakIsael
    63.

    PERC
    NguenSigér
    63.

    PERC
    Újabb budafoki szöglet.

    63.

    PERC
    Budafoki szöglet után felszabadítottak a Fradi védői.

    63.

    PERC
    Boli ezzel a találattal már 9 gólos a bajnokságban.

    61.

    PERC
    GÓL! Bese még kivédte Lovrencsics megpattanó labdáját, de a jól érkező Boli bevágta 3 méterről a második gólt. 0–2

    60.

    PERC
    KulcsárIharos
    60.

    PERC
    A zöld-fehérek a legutóbbi 19 házon kívüli bajnokijukból csak egyet veszítettek el, tavaly június 23-án, Székesfehérváron 1–0-ra, még az előző idény utolsó idegenbeli meccsén.

    59.

    PERC
    Az FTC vendégként egyedüliként veretlen még a bajnokságban: a 7 győzelem mellett 6-szor ikszelt, a legutóbbi három idegenbeli fellépése 2–2-re végződött. A látogatóként elért 27 pontja kimagaslóan a legjobb teljesítmény jelenleg az élvonalban.

    59.

    PERC
    FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

    58.

    PERC
    Tokmac Nguen is sárgát kapott.

    57.

    PERC
    PIROS LAP! Huszti a kakaskodás után megkapta a második sárgáját és ezzel mehet az öltözőbe zuhanyozni.

    57.

    PERC
    Kakaskodás, miután Civicet gyomorszájon rúgta labdával Skribek.

    55.

    PERC
    UZUNI magabiztosan rúgta a bal alsóba a labdát. Vezet az FTC! 0–1

    54.

    PERC
    Uzuni lövésébe állt bele Huszti és ért a labdához kézzel, ezért sárgát is kapott.

    54.

    PERC
    TIZENEGYES KEZEZÉS MIATT!

    53.

    PERC
    Uzuni emelte be, de mentettek a védők.

    53.

    PERC
    Szöglet a Fradinak, miután Oláhba rúgta a labdát Lovrencsics.

    52.

    PERC
    Teljesen beállt védekezésre a hazai gárda.

    52.

    PERC
    Uzuni lövését blokkolta középen Nikolics.

    49.

    PERC
    Ismét sok az eladott labda a Budafoknál, a Fradi kezdeményez újra.

    47.

    PERC
    Skribek a földön. Rosszul lépett. Ápolás következik.

    47.

    PERC
    Aktívabban kezdi a félidőt a Budafok.

    46.

    PERC
    Folytatódik a meccs. Nem volt csere a félidőben.

    FÉLIDŐ

    Labdabirtoklási arány a szünetig: 37%:63%

    FÉLIDŐ

    A Fradi egyszer állt 0–0-ra a szezonban a félidőben, de azt a meccset elbukta végül a DVTK ellen.

    FÉLIDŐ

    A BMTE az előző három bajnokiját úgy bukta el, hogy a félidőben mindig döntetlenre állt.

    FÉLIDŐ

    Hosszabbítás nincs. Vége az első félidőnek, 0–0 az állás. Maradjanak velünk, folytatjuk a szünet után.

    43.

    PERC
    BOLI hagyott ki nagy ziccert. 15 méterről vállalt lövést középen a bal sarok felé, de mellément a labda. Uzuni üresen volt mellette.

    41.

    PERC
    Mak ívelt be, majd bár Laidouni elesett a 16-oson belül, kifelé ítélt szabadot a játékvezető.

    40.

    PERC
    Romic mentett szögletre egy labdát.

    40.

    PERC
    Hiába van több helyzete a Fradinak, nem tudott eddig felülkerekedni a Budafokon.

    37.

    PERC
    Uzuni lőtt kapura 17 méterről, középről, de a labda Nikolicsot találta el.

    36.

    PERC
    Bolit simán szerelte Romic, de utána eladta a labdát. Hamar eladja a labdáit a Budafok.

    35.

    PERC
    Mak tekerte be középre, de túl magas volt a labda.

    35.

    PERC
    Szabadrúgás befelé. Laidounit rúgta fel Nikolics.

    35.

    PERC
    Uzuni végezte el a sarokrúgást, a labda a rövid sarokhoz szállt, de Laidouni elesett a labda előtt, végül felszabadítottak a védők.

    34.

    PERC
    Szöglet a Fradinak.

    33.

    PERC
    FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

    32.

    PERC
    Tokmac lőtt kapura laposan a másik oldalon bő 25 méterről, középről, de nem volt erő a lövésben.

    31.

    PERC
    KEVÉSEN MÚLOTT! Botka labdavesztése után Kulcsár adott passzt a bal oldalon felfutó Lőrinczynek, aki végül 15 méterről lőtt kapura, de eltévesztette a bal alsót.

    29.

    PERC
    Civic adott be jó labdát középre balról, de nem tudott fejelni senki.

    28.

    PERC
    Lőrinczy buktatta Lovrencsicset, aki kiáltva zuhant a földre.

    27.

    PERC
    Többet birtokolja a labdát a Fradi, de még nem tudta gólra váltani a helyzeteit.

    26.

    PERC
    Jobb oldalról, bő 22-23 méterről ívelte be a szabadot Mak, majd középen Haratin fejelte oda Uzuninak, aki kapásból, 7 méterről kapura lőtt, és Bese védett nagyot.

    25.

    PERC
    Lovrencsicset lökte fel Medgyes.

    24.

    PERC
    Szabadrúgás a Fradinak jó szögből.

    21.

    PERC
    Többet támad a Fradi ezekben a percekben.

    20.

    PERC
    A szöglet után felszabadítottak a hazai védők.

    20.

    PERC
    Az első komoly ferencvárosi lehetőség: Uzuni és Tokmac kényszerítőzött a hazai 16-oson belül, végül Uzuni lőtt kapura közelről, jobb oldalt, de Bese résen volt. Szöglet.

    18.

    PERC
    Nikolics hibázott, de Boli, aki megszerezte a labdát, nem tudott jól a kapura lőni a 16-os vonaláról.

    16.

    PERC
    Kiegyenlített a meccs.

    16.

    PERC
    Lőrinczy kapott remek indítást, de nem érte utol a labdát, a zöld-fehérek kapusa engedte ki végül.

    15.

    PERC
    KOVÁCS DÁVID lőtt ballal éles szögből a Fradi kapujára, miután beverekedte magát a 16-oson belülre, de Dibusz számított a lövésre. A kiütött labdát még fejjel próbálta meg újra a kapu felé irányítani a budafokiak támadója – sikertelenül.

    13.

    PERC
    Mak beívelte, végül középtájt Civic próbálkozott egy lövéssel, de fölé.

    12.

    PERC
    A beívelést kifejelték a BMTE védői. Újabb szöglet.

    11.

    PERC
    Szöglet a Fradinak.

    11.

    PERC
    Civic kapott labdát Uzunitól, de nem sikerült jól a beadása a hazai kaputól balra.

    10.

    PERC
    Csonka buktatta Laidounit.

    9.

    PERC
    Mak adott be labdát a jobb szélről, az alapvonal mellől, de blokkolta a budafoki védelem.

    8.

    PERC
    A budafokiak nem tudnak eljutni a vendégek kapujáig.

    6.

    PERC
    Feltolta a védekezését az FTC.

    5.

    PERC
    Civic ívelte be a labdát a hazai kapu elé, de lekésett róla Tokmac.

    4.

    PERC
    Átvette a kezdeményezést a Fradi.

    3.

    PERC
    Egyelőre a Budafok támad.

    01.

    PERC
    ELKEZDŐDÖTT A MECCS, A BUDAFOK KEZDETT. A HAZAI GÁRDA PIROS-FEKETÉBEN, A VENDÉGEK ZÖLD-FEHÉRBEN JÁTSZANAK.

    Gyászszünettel kezdődik a meccs: a Budafok és FTC drukkerére, a nemrég elhunyt Bleicher Lászlóra (Melákra) emlékeznek a játékosok.

    FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

    A mérkőzés zárt kapus. A játékvezető: Farkas Ádám.

    Szerhij Rebrov vezetőedző a vendégek részéről tudja, hogy mire számíthat: „A válogatott szünetben gyakran a tartalékcsapatunkkal együtt edzettünk, hiszen a játékosaink többsége a különböző nemzeti csapatoknál volt. Próbáltuk a lehető legtöbbet kihozni ebből a helyzetből, persze, az itthon edző labdarúgók néhány nap pihenőt is kaptak. Természetesen felmértük, hogy a visszatérő futballisták milyen állapotban vannak. A Budafok jelenleg a kiesés elkerüléséért küzd, ezért biztosak lehetünk benne, hogy mindent megpróbál majd ellenünk is. Nem lesz könnyű dolgunk, de van már tapasztalatunk, tudjuk, mire számíthatunk az ellenféltől. A vasárnapi meccsel megkezdődik a bajnokság utolsó szakasza, továbbra sem változik azonban az, hogy mérkőzésről mérkőzésre készülünk. A célunk az újabb három pont megszerzése” – nyilatkozta a fradi.hu-nak.

    A BMTE a térdsérülést szenvedett Zsóri Dánielre és Vaszicsku Gergőre, valamint az eltiltott Jagodics Márkra biztosan nem számíthat ma délután.

    Csizmadia Csaba hazai vezetőedző pontokat akar: „Három hét hosszú idő tétmérkőzés nélkül, de ezt is igyekeztünk hatékonyan felhasználni. Mindenki céltudatosan és motiváltan készült a szezon utolsó hét fordulójára. Az előző huszonhat NB I-es meccs tapasztalatát is felhasználva szeretnénk pontot, pontokat gyűjteni a hátralévő találkozókon, függetlenül attól, hogy ki az ellenfelünk. Nem gondolkodhatunk úgy, hogy a Ferencváros ellen még belefér a vereség, aztán majd a következő meccset megnyerjük. Nem vagyunk abban a helyzetben. Itt van a ZTE esete, amely pontot szerzett a listavezető ellen, és így most mi vagyunk a kiesőzónában. Hét egyformán fontos mérkőzés vár ránk és már az elsőn arra törekszünk, hogy gyarapítsuk pontjaink számát” – mondta a bmte.hu-nak.

    Az FTC toronymagasan vezeti a tabellát 61 ponttal, a házigazda Budafok pedig kieső helyen áll 26 ponttal. Ha ma nyerni tudna a BMTE, akkor is maradna kieső helyen, hiába lenne ugyanannyi pontja, mint a Zetének.

    Az újonc Budafok legutóbb január végén, Diósgyőrben ikszelt (1–1), azóta 2 győzelem és 4 vereség a mérlege.

    A Ferencváros az előző 11 bajnoki meccsén nem talált legyőzőre – 6 diadal, 5 döntetlen –, a Mezőkövesdé (13) után ez a második leghosszabb aktív veretlenségi széria a bajnokságban.

    2017-ben a Magyar Kupa elődöntőjében kerültek össze, akkor a hazai 8–0 után Budafokon 4–2-re nyert a Ferencváros. A hazaiak első gólját a mostani vezetőedző, Csizmadia Csaba szerezte.

    Az NB II-ben a 2006–2007-es idényben mérkőztek meg egymással, az Üllői úton 2–0-ra az FTC győzött, a budafokiak pályaválasztásával Tatabányán 2–2-es döntetlennel ért véget a másodosztályú bajnokijuk.

    Mind a négy eddigi élvonalbeli találkozójuk ferencvárosi győzelemmel végződött. 1945–1946-ban az Üllői úton 5:2-re, Budafokon 6:2-re nyertek a zöld-fehérek, utóbbi meccsen a hatodik találat a később a Barcelona sztárjává váló Kubala László nevéhez fűződött. Decemberben a Groupama Arénában 2–1-re, a januárra halasztott budafoki összecsapásukon 3–0-ra diadalmaskodott a Fradi.

    Köszöntjük kedves olvasóinkat! Hamarosan elkezdjük a Budafoki MTE–Ferencváros mérkőzés közvetítését az NB I 27. fordulójából. Tartsanak velünk!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
03.17.14:45 TV:M4Sport
03.31.18:00 TV:M4Sport
04.03.20:00 M4 Sport MK-negyeddöntő
04.07.14:45 M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
04.14.16:30 M4 Sport
Categories
FOTELSZURKOLÓ