2021.VI.4. Magyarország – Ciprus: 1-0

Rossi két újoncot avatott, Schäfer góljával legyőztük Ciprust

Kedden Írországgal találkozik a magyar válogatott, majd jön a portugálok elleni Eb-rajt.
A részben hazai rendezésű labdarúgó Európa-bajnokságra készülő magyar válogatott Schäfer András góljával 1–0-ra legyőzte Ciprust a Szusza Ferenc Stadionban. Kedden újabb felkészülési mérkőzésen Írországgal találkozik Marco Rossi csapata, majd június 15-én jön a portugálok elleni Eb-rajt.

MAGYARORSZÁG — CIPRUS 1-0 (1-0)
Szusza stadion, ~10.000 néző.
vezette: Matej Jug (asszisztensek: Zunic, Kordez – szlovénok; tartalékjv.: Ocenás – szlovák)

MAGYARORSZÁG: Gulácsi (Dibusz, 46.) — Botka, Lang (Orbán, 60.), Szalai A. — Lovrencsics G. (Bolla, 60.), Kleinheisler (Nego, 46.), Sigér (Nagy Á., 79.), Schäfer, Varga K. — Holender, Hahn (Nikolics, 60.)
kispad: Bogdán, Kecskés Á., Fiola, Cseri, Varga R., Schön
Szövetségi kapitány: Marco Rossi

CIPRUS: Mihail — Karo (Andreu, 78.), Szotiriu, N. Joannu — Pszaltisz (Panajotu, 71.), Artimatasz (Gogic, 71.), Kasztanosz (Kiriaku, 63.), Avraam — Papulisz (Loizu, 71.), Hrisztofi (M. Elia, 63.), Pittasz
kispad: Panagi, Paraszkevasz, Kacantonisz, T. Nikolau, Kiprianu, K. Elia
Szövetségi kapitány: Nikosz Kosztenoglu

Gól: Schäfer (36.)
Sárga lap: Sigér (65.) illetve Pszaltisz (58.), N. Joannu (77.)

„Két felkészülési mérkőzés áll előttünk, de még véletlenül sem szabad őket barátságos mérkőzésnek nevezni” – mondta a magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi még a csütörtöki sajtótájékoztatón, jelezve ezzel, hogy a pénteki, Ciprus és a keddi, Írország elleni találkozónak az a célja, hogy a jövő héten kezdődő Európa-bajnokságra a lehető legjobb állapotban érkezzen meg a nemzeti együttes.

Három nappal azután, hogy az olasz szakember megnevezte azt a 26 labdarúgót, aki szerephez juthat a kontinenstornán, az újpesti Szusza Ferenc Stadionban újra szurkolók előtt futballozhatott az együttes – már csak ezért is különlegesnek ígérkezett a találkozó.

A két ország válogatottja több mint 36 évvel ezelőtt, 1984. november 17-én találkozott először egymással, s bár annak a vb-selejtezőnek egyértelműen az akkor még Mezey György irányította magyar nemzeti csapat volt az esélyese, Limassolban hátrányból fordítva sikerült nyerni Róth Antal és Nyilasi Tibor góljával 2–1-re. A következő öt egymás elleni összecsapás is magyar sikert hozott, a hetediken (az eddigi utolsón) viszont odalett a hibátlan mérleg: 2007. február 6-án felkészülési meccsen Ciprus 2–1-re legyőzte Magyarországot. Abból a 14 évvel ezelőtti magyar csapatból (amelynek Várhidi Péter volt a szövetségi kapitánya) Csizmadia Csaba a legutóbbi idényben az NB I-től búcsúzó Budafok kispadján ült, Juhász Roland a Mol Fehérvár FC, Vanczák Vilmos a Puskás Akadémia pályaedzője, Vass Ádám most jutott fel a Gyirmót FC Győrrel az élvonalba, Gera Zoltán pedig éppen Marco Rossi segítőjeként foglalt helyet a kispadon. A magyar válogatott szövetségi kapitánya egyébként korábban elmondta, kisebb sérülés miatt Nagy Ádám és Gazdag Dániel is kihagyja a pénteki meccset, azonban előbbi futballista mégis bekerült a mérkőzéskeretbe, ugyanakkor Sallai Roland és a csapatkapitány Szalai Ádám csak a lelátón foglalt helyet. Az olasz szakember azt is megemlítette, a soron következő két felkészülési találkozón mindenkire kíváncsi lesz, így például Ciprus ellen a kezdő tizenegyben szorított helyet a 2020–2021-es idény NB I-es gólkirályának, Hahn Jánosnak, akinek biztosan emlékezetes marad ez a nap: nagy álma valósult meg a válogatott bemutatkozással, amelyre a kórházból érkezett meg, ugyanis megszületett első gyermeke, Sára.

Ami a rivális játékerejét illeti, Ciprus a márciusi három vb-selejtezőjén négy pontot szerzett (Szlovákia ellen Nicosiában 0–0, Horvátországban 1–0-s vereség, majd hazai pályán 1–0 Szlovénia ellen), igaz, szövetségi kapitánya, Nikolaosz Kosztenoglu elmondta, sok a fiatal a keretben, ám reményei szerint élni tudnak a lehetőséggel.

Puhl Sándorra, a világbajnoki döntőt vezető, május 20-án, 65 éves korában elhunyt legendás játékvezetőre emlékeztek a csapatok a kezdés előtt, aztán útjára indult a labda. Meglepetést nem jelentett, hogy a magyar csapat három belső védővel kezdett, a jobb oldalon védekezésben Lovrencsics Gergő zárt vissza, a bal oldalon azonban némi meglepetésre nem az ebben a szerepkörben már többször is futballozó Holender Filip, hanem Varga Kevin szerepelt. Az első veszélyes lehetőség a 9. percben a vendégek előtt adódott, amikor is nem sikerült lesre állítani a ciprusiak bal szélén rohamozó játékost, érkezett a beadás, azonban a bevetődő Fotisz Papulisz, ha kevéssel is, de lekésett a labdáról. Ami a magyar próbálkozásokat illeti, a futballisták igyekeztek pontos passzokkal kihozni a labdát, de talán túlzottan sok volt az oldalátadás, több bátor, egy az egy elleni játékra lett volna szükség. Jó negyedórája tartott a találkozó, amikor jött az első ígéretes negyvenméteres keresztátadás (Lovrencsics Gergőtől), Szalai Attila mélységből elvállalta a sprintet Varga Kevin mögött, meghúzta a bal oldalt, és bár a támadásból csak bedobást sikerült kiharcolnia a ciprusi kapu előterében, azonnal jött a taps a lelátóról.

Ha őszinték akarunk lenni, azt kellett leszűrnünk a látottakból, hogy a több alapemberét is nélkülöző magyar válogatott kereste a játékát, ugyanakkor az elmúlt időszakban többször is megmutatta, nem kell félteni: a téthelyzet a legjobbat hozza ki belőle. S így is lett, mert jó ütemű jobb oldali támadás végén Holender Filip éles szögből még nem találta el a kaput, nem sokkal később viszont a bal oldali beadásra Schäfer András érkezett a legjobbkor, a kapuba bombázta a labdát, így magyar előnnyel ért véget az első félidő. 1–0

A második félidőben már Dibusz Dénes állt a kapuban, és Loic Nego is ott volt a játéktéren, és bizony a Ferencváros kapusának védenie kellett Joannisz Pittasz lövésénél. Negyedóra múlva érkezett Willi Orbán, Nikolics Nemanja és Bolla Bendegúz is, utóbbinak ez volt az első mérkőzése a legjobbak között.

Az összecsapásnak ez a periódusa is megmutatta, van még mit csiszolni a játékon, ugyanakkor valahol számítani lehetett arra, hogy az idény végén két és fél edzőtáborozást követően aligha most lesznek a legfrissebbek a játékosok, mindenesetre Marco Rossi szövetségi kapitány élesben tesztelhette az Eb-re nevezett keret tagjait. Arról nem beszélve, hogy két újonc is lehetőséget kapott a Ciprus elleni főpróba-mérkőzésen: Hahn János, akinek voltak jó megoldásai, és Bolla Bendegúz, aki a második félidőben lépett pályára.

A hajrában az addig is jól futballozó Schäfer András büntetőt harcolt ki, s bár Nikolics Nemanja elhibázta, ezúttal ez is belefért. A válogatott eljutott arra a szintre, hogy ha nem is a legjobb játékkal, de egy ilyen mérkőzést már hozni tud – kedden ugyancsak Szusza Ferenc Stadionban 20 órától következik az Írország elleni összecsapás.

További képek: nso.hu, mlsz.hu, Sportfotók

Nyilatkozatok:

„Ami nagyon tetszett, az a végeredmény. A győzelem mindig jót tesz a morálnak. Ha valamin változtatni kell az előre eltervezettekhez képest, az küszködéshez vezet. Az Eb-n ilyen felállás nem várható, mert ott nekünk kell kontráznunk. A második félidőben az ellenfelünknek megvoltak a helyzetei nagy elismerés jár Dibusz Dénesnek, aki remekül teljesített. A kihagyott tizenegyes miatt is izgulnunk kellett a végén, de szerencsére sikerült megőriznünk a vezetést” – értékelt a meccs után Marco Rossi.

A szövetségi kapitány elmondta: Sallai Roland és Szalai Ádám kisebb probléma miatt hiányzott, Nagy Ádám és Willi Orbán kezdőcsapatba állításával pedig izomfáradtságuk miatt nem akart kockáztatni a szakember, aki kérdésre válaszolva több játékos teljesítményéről külön is beszélt.

„Schäfer András remek teljesítményt nyújtott, egyértelműen az a tanulság, hogy a későbbi meccseken is kezdhet, és akár végig is játszhat mérkőzéseket. A példa adott, ha szöveg helyett valaki mindent belead, akkor megkapja a lehetőséget. Szöveg és üzengetés helyett harcot akarok látni a pályán, és ha ezt kapom, akkor bárki bekerülhet a csapatba. Hahn János nem fogja elfelejteni ezt a napot gyermeke születése miatt és azért, mert bemutatkozhatott a válogatottban, de ő is megérdemelte a lehetőséget azzal, hogy gólkirály lett az NB I-ben. Az én hibám, hogy nem lőtt gólt, mert lecseréltem, és jött a helyére Nikolics, aki kihagyta a tizenegyest. Bolla Bendegúz esetében érződött, hogy nincs még összeszokva a társakkal, de ő is megérdemelte a lehetőséget. Holender Filip is bizonyította, több poszton használható.”

A kapitány zárásként köszönetet mondott a szurkolóknak.

„A hangulat emelt a játékunkon. Üzenem a szurkolóknak, ilyen támogatással bármi sikerülhet – csak együtt.”

Meg vagyok elégedve a játékosaim teljesítményével, hozzáállásával. Nagyjából a hetvenedik percig tartott az erőnk, ami nem is csoda, hiszen csak háromszor edzettünk a meccset megelőzően, így a találkozó számunkra sajnos vereséggel zárult. Az első félidő kiegyenlített játékot hozott, abban az időszakban a márciusi formánkat hoztuk, próbáltunk kezdeményezni. Ellenfelünk egy helyzetből gólt szerzett, nekünk több lehetőségünk is volt. Volt egy egy tizenegyesgyanús szituáció, amikor talán büntetőt kaphattunk volna, de ezt vissza kell nézni. Szeretnék sok sikert kívánni a magyar csapatnak az Európa-bajnoksághoz” – nyilatkozta a ciprusiak szövetségi kapitánya, Nikosz Kosztenoglu.

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, valamint az UEFA hivatalos honlapja alapján)

Egy hozzászólás a(z) 11111100101ejegyzéshez

  • PERCRŐL PERCRE

    90+4.

    PERC
    A szurkolókkal közös Himnusz-éneklés ezúttal sem marad el.

    90+4.

    PERC
    Véget ért a mérkőzés, a részben hazai rendezésű labdarúgó Európa-bajnokságra készülő magyar válogatott Schäfer András góljával 1–0-ra legyőzte Ciprust a Szusza Ferenc Stadionban.

    90+1.

    PERC
    Avraam jobb oldali szabadrúgása után Nego fejelte el a labdát a tizenhatoson belülről.

    90.

    PERC
    Három perc a ráadás.

    89.

    PERC
    Bolla jobb oldali beadása után Nikolics nem érte el a labdát, hiába vetődött előre.

    87.

    PERC
    Idén már a második tizenegyest hagytuk ki. San Marino ellen Sallai Roland hibázott, igaz, utána Szalai és a most rontó Nikolics is gólt szerzett büntetőből.

    86.

    PERC
    KIMARADT! Nikolics jobb lábbal, félmagasan a kapu bal oldalát vette célba, de Mihail eltalálta az irányt, és oldalra nyomta a labdát.

    84.

    PERC
    Schäfer tizenegyest harcolt ki! Előbb Andreut fűzte be az alapvonalnál, majd Panajotu jött volna, ám utóbbi felrúgta, még mielőtt elment volna mellette.

    83.

    PERC
    Marco Rossi Hahn és Bolla személyében két újoncot avatott a meccsen, mióta ő a szövetségi kapitány, Hahn volt nála a 17., Bolla a 18. újonc.

    82.

    PERC
    Holender jobb oldali szöglete után Szalai nem tudott fejelni, majd Varga lőtte a kapu fölé a labdát bal lábbal.

    81.

    PERC
    Bolla jobb oldali beadása után Gogic fejelte szögletre a labdát.

    80.

    PERC
    FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

    79.

    PERC
    Sigér Dávid helyére Nagy Ádám állt be.

    78.

    PERC
    Karo nem tudja folytatni, Andreu folytathatja a helyén.

    77.

    PERC
    Joannu kapott sárga lapot reklamálásért. Egy csapattársa, Karo maradt lent a földön, de a mieink nem rúgták ki a labdát.

    71.

    PERC
    Artimatasz le, Gogic be.

    71.

    PERC
    Papulisz le, Loizu be.

    71.

    PERC
    Hármas csere a ciprusiaknál: Pszaltisz le, Panajotu be.

    70.

    PERC
    Varga és Nikolics kényszerítője után előbbi találta magát helyzetben, de még mielőtt lőhetett volna, a védője szorításában elesett. Jug szerint ez nem ért tizenegyest.

    70.

    PERC
    FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

    69.

    PERC
    A bal oldali szöglet után Mihail húzta le a labdát.

    69.

    PERC
    Schäfer bal oldali beadása után Pszaltisz lábáról pattant szögletre a labda.

    67.

    PERC
    Varga 17 méterről jobbal lőtt, de nem találta el a kaput.

    65.

    PERC
    Sigér rúgta fel Pittaszt a felezővonalhoz közel, ez is megért egy sárga lapot.

    63.

    PERC
    Kasztanosz helyére pedig Kiriaku állt be.

    63.

    PERC
    Kettős csere a ciprusiaknál, Hrisztofit Mariosz Elia váltotta.

    62.

    PERC
    Az is egy nagy kérdés volt a meccs előtt, ki helyettesítheti a szögletrúgásoknál Kalmárt és Szoboszlait – eddig úgy tűnik, ezen a téren Holender lehet az egyik megoldás.

    (P. K.)

    60.

    PERC
    A ma debütáló Hahn János helyére pedig Nikolics Nemanja érkezett.

    60.

    PERC
    Lovrencsics Gergőt egy újabb debütáns, Bolla Bendegúz váltotta.

    60.

    PERC
    Hármat cserélünk, Lang Ádám helyére Willi Orbán állt be.

    58.

    PERC
    Pszaltisz rúgta fel Schäfert a bal oldalon, közel a szögletzászlóhoz, sárga lapot kapott érte.

    56.

    PERC
    FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

    55.

    PERC
    Érdekesség, hogy a válogatott ausztriai edzőtáborában Varga Kevin elmondta, klubjában nagyon sok védekező feladatot kap, és az ötvédős rendszerben el tudja képzelni magát a magyar védelem bal oldalán is, felfutó szélsőként. Most ezen a poszton láthatjuk őt, és eddig remekül megoldja a feladatát. Így kerülhetett egy sorral előrébb Holender, aki a klubjában is inkább csatárt játszik.

    (P. K.)

    54.

    PERC
    Újabb Pittasz-lövés! Ezúttal kissé jobbról tüzelt, ám Dibuszon ezúttal sem tudott kifogni.

    54.

    PERC
    Védés! Pittasz próbálkozott jobbal nagyjából 17 méterről, de Dibusz résen volt, és oldalra nyomta a labdát.

    53.

    PERC
    Korábban Marco Rossi elmondta, akár Negót is el tudja képzelni Szoboszlai pozíciójában, de most úgy tűnik, Kleinheisler lecserélése után a középpályáról leginkább a gólszerző Schäfer András lép fel a most már tulajdonképpen egymás mellett játszó két csatár, Hahn és Holender mögé.

    49.

    PERC
    Hahn szabálytalankodott.

    48.

    PERC
    A meccs előtt a szurkolókat leginkább foglalkoztató kérdés az volt, ki pótolhatja majd a középpályán Szoboszlai Dominikot és Kalmár Zsoltot. Az első félidőben leginkább Kleinheisler töltött be amolyan irányító szerepet a középpályán, a gólunk előtt is tőle indult az akció. Most, hogy lecserélte őt Marco Rossi, kereshetjük az újabb Szoboszlai-helyettest.

    (P. K.)

    46.

    PERC
    Kleinheisler László helyére pedig Loic Nego állt be.

    46.

    PERC
    A második félidőre kettőt cserélt Marco Rossi: Gulácsi Pétert Dibusz Dénes váltotta a kapuban.

    46.

    PERC
    Újra útjára indult a labda, a mieink kezdték a második félidőt.

    FÉLIDŐ

    Gólöröm Schäfer András találata után:

    Fotó: Török Attila

    FÉLIDŐ

    FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

    FÉLIDŐ

    Véget ért az első félidő, a szünetben Schäfer András góljával 1–0-ra vezet a magyar válogatott.

    45.

    PERC
    Pittasz került helyzetbe, de lesről lőtte a kapunk fölé a labdát.

    43.

    PERC
    Egy kontra végén Hahn lövését követően blokkoltak a ciprusiak, majd Lovrencsics próbálkozott 21 méterről jobb lábbal, de nem találta el a kaput.

    43.

    PERC
    Előbb Varga Kevin rúgta meg Pittaszt a tizenhatosunknál, majd Karo maradt a földön, de mind a ketten folytatják a játékot.

    42.

    PERC
    Két ciprusi játékos is a földön maradt, a szlován játékvezető megállította a játékot.

    41.

    PERC
    Szoteriu szabálytalankodott.

    37.

    PERC
    A Dunaszerdahely 22 éves középpályása első gólját szerezte a nemzeti csapatban.

    36.

    PERC
    GÓÓÓL!!! VEZETÉST SZERZETT A MAGYAR VÁLOGATOTT! Varga Kevin bal oldali lapos beadása után Holender nem találta el a labdát, amely pontosan így lett jó a második hullámban üresen érkező Schäfer Andrásnak, aki 12 méterről, jobb lábbal a kapu közepébe bombázott. 1–0

    34.

    PERC
    Lang felívelése után Hahn lesen vette át a labdát – a lassítások alapján nem biztos, hogy igaza van a szlovén partjelzőnek.

    31.

    PERC
    FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

    28.

    PERC

    Fotó: Árvai Károly

    27.

    PERC
    A mögöttem ülő 10 év körüli kisfiú egyszer csak váratlan kérdéssel fordult az édesanyjához: „Anya, a magyar csapat játszott már világbajnokságon?”

    „Döntős is volt, kisfiam” – jött a büszke válasz. (Tegyük hozzá: kétszer is!)

    (P. K.)

    26.

    PERC
    Kleinheisler remek passza után Holender jobbról tört be a tizenhatoson belülre, de éles szögből nagyon pontatlanul célzott.

    25.

    PERC
    Sigér próbálkozott nagyjából 30 méterről, de nem találta el a kaput.

    24.

    PERC
    Egy jobb oldali szöglet után Pittasz fejelt, de nem tudta a kapu felé irányítani a labdát.

    21.

    PERC
    A mérkőzés előtt a korábbi szövetségi kapitánnyal, Csank Jánossal is találkoztunk, aki tavasszal átesett a koronavírus-fertőzésen. A 74 éves mesteredző elmondta, bár Dzsudzsák Balázsnak van az egyik legjobb bal lába Európában, el kell fogadni Marco Rossi döntését, hogy az NB II-ből nem válogat. Csank János úgy érzi, nagyon egyben van most a csapat, a lehetőségekhez mérten a lehető legjobb keretet válogatta össze a szövetségi kapitány.

    (P. K.)

    20.

    PERC
    FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

    18.

    PERC
    Szalai húzta meg a bal oldalon, kis híján egy szögletet is kiharcolt, végül bedobással folytathatjuk.

    16.

    PERC
    Kleinheisler meglehetősen elöl helyezkedik, sokkal előrébb, mint ahol általában szokott, de gyakran cserélgetik a helyüket Holender Filippel. Hol Kleinheisler, hol pedig Holender lép fel Hahn mögé, mellé a második csatár pozíciójába.

    (P. K.)

    15.

    PERC
    Ismét Kleinheisler ellen szabálytalankodtak, ezúttal a felezővonalnál fellökték.

    14.

    PERC
    Szalai Ádám (a képen) Gazdag Dánielhez és Sallai Rolandhoz hasonlóan nem került be a mai 23-as meccskeretbe:

    Fotó: Török Attila

    13.

    PERC
    Hahn János édesanyja, az újdonsült nagymama elárulta, fia reggel még nem tudta, hogy kezdő lesz. A délelőttöt a párjával töltötte a kórházban. Délután született meg elsőszülött gyermekük, Hahn Sára, azután tudta meg, hogy sietnie kell a csapathoz, mert kezdeni fog.

    (P. K.)

    12.

    PERC
    Kleinheisler kapott egy rúgást, de nem kell ápolni, szerencsére jól van. A ciprusi védő gyorsan elnézést kért tőle.

    12.

    PERC
    Kleinheisler indítása után Lovrencsics kereste Holendert, de Avraam becsúszva mentett előle.

    10.

    PERC
    FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

    9.

    PERC
    A mérkőzés előtt, a stadion bejáratánál az NSO Tv-vel forgattunk, szurkolókat faggattunk a csapatról, az Eb-esélyekről. Az egyik hölgy drukker azt mondta, szerinte Hahn János lövi majd az első gólunkat az Eb-n. A miért pont ő kérdésre érkezett a meglepő válasz: mert ő az én fiam.

    (A helyszínről Pór Károly jelentkezik)

    8.

    PERC
    Másfél év után játszik ismét nézők előtt hazai mérkőzésen a magyar válogatott.

    Fotó: Török Attila

    6.

    PERC
    Kleinheislert rúgta fel Avraam a mieink tizenhatosánál.

    5.

    PERC
    Letámadnak a ciprusiak, ezzel egy kis zavart is keltenek, és labdát szereznek.

    5.

    PERC
    Lovrencsicset állították meg lesen.

    4.

    PERC
    Egy felívelés után Hrisztofi húzott meg egy cselt, de lőni már nem tudott, a túlerőben lévő mieink szerelték.

    3.

    PERC
    Holendert borítják fel a ciprusiak térfelén, de nem kap szabadrúgást.

    1.

    PERC
    A mieink piros-fehér-zöld szerelésben, a ciprusiak tiszta kékben léptek pályára.

    01.

    PERC
    Elkezdődött a mérkőzés, a vendégek indították útjára a labdát.

    A kezdőrúgás előtt gyászszünet következik a május 20-án elhunyt Puhl Sándor emlékére.

    Közel telt ház van a Szusza Ferenc Stadionban, ez jelenleg nagyjából 8 ezer nézőt jelent. Hivatalos nézőszámot később kapunk.

    Érkeznek a játékosok a pályára, jönnek a himnuszok.

    FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

    Hahn János kezdőként debütál a magyar válogatottban:

    Fotó: Török Attila

    Gulácsi Péter kezd majd a magyar kapuban:

    Fotó: Török Attila

    A Nemzeti Sport Online információja szerint Hahn János azok után került be a magyar labdarúgó-válogatott kezdőcsapatába a Ciprus elleni felkészülési mérkőzésen, hogy egész nap az egyik budapesti kórházban tartózkodott felesége mellett, aki a délutáni órákban, egész pontosan 15 óra 25 perckor adott életet első gyermeküknek, Hahn Sárának. Részletek itt!

    A magyar válogatott Ciprus elleni kezdőcsapata:

    A Ciprus elleni találkozó játékvezetője a szlovén Matej Jug lesz. A 40 esztendős bíró a magyar válogatottnak korábban három mérkőzést vezetett: az ausztrálok elleni 2018-as felkészülési meccset (1–2), valamint a 2015-ös, Finnország elleni idegenbeli (1–0) és a 2019-es, Wales elleni hazai (1–0) Eb-selejtezőt.

    A mérkőzésen Matej Zunic (a kispadok felőli oldalon), Grega Kordez (2. asszisztens) és a szlovák Michal Ocenás (tartalék játékvezető) lesz a segítője.

    Kisebb sérülés miatt Nagy Ádám és Gazdag Dániel nem lép pályára a Ciprus elleni felkészülési mérkőzésen.

    „Kisebb sérülésük van, de az állapotuk nem súlyos, az Eb-szereplésük nincs veszélyben, az írek ellen már a csapat rendelkezésére állnak” – mondta róluk Marco Rossi szövetségi kapitány.

    Fotó: Árvai Károly

    Ciprus futballjáról Nagy Zoltánt, a kupagyőztes Anorthoszisz kapusedzőjét kérdeztük. A ciprusiak a csütörtöki sajtótájékoztatón udvarias vendégnek bizonyultak és szeretnének jó benyomást tenni a magyar szurkolókra… Részletek itt!

    Marco Rossi először a pénteki várható összeállítás kapcsán kapott kérdést a Nemzeti Sporttól.

    „Nyilván megvannak már az alapvető elképzeléseim az Eb-re nézve, meglátjuk, mennyire igazolja ezeket az idő. Most idény végi helyzetben vagyunk, taktikai és kondicionális szempontból is fontosak a felkészülési meccsek tapasztalatai, és a legfontosabb a győzelem, mert a győzelemmel lehet a legjobban felkészülni az előttünk álló feladatokra” – reagált a szövetségi kapitány, aki elmondta, minél több játékost szeretne kipróbálni az Eb előtti két felkészülési találkozón, amelyeken hatot lehet cserélni.

    A Ciprus elleni mérkőzést megelőző sajtótájékoztatóról ide kattintva olvashat bővebben!

    Fotó: Árvai Károly

    A két éve Cipruson, az Omoniában futballozó Lang Ádám elmondta, egyszerű, de gyors, stabil és szervezett futballt játszanak a ciprusiak, akik jól kezdték a vb-selejtezőket, három meccsen négy pontot szereztek. A védő szerint gyors, kombinatív játékkal lehet megverni a ciprusiakat, erre készülnek.

    „Még egy évig az Omonia játékosa vagyok a szerződésem szerint, hogy mit hoz a jövő, az majd elválik, most a válogatottra fókuszálok” – mondta a védő saját pályafutásával kapcsolatban.

    A Nemzeti Sport szerinti várható kezdőcsapat Ciprus ellen:

    A Nemzeti Sport Online olvasói közül csaknem 7500-an szavaztak, hogy Marco Rossi szövetségi kapitány helyében milyen kezdőcsapattal állnának fel a Ciprus elleni felkészülési mérkőzésen. Részletek itt!

    AZ NSO-OLVASÓK KEZDŐCSAPATA CIPRUS ELLEN
    Gulácsi Péter (7447, 67.7 százalék) – Botka Endre (3454, 46.4), Willi Orbán (6720, 90.2), Szalai Attila (6801, 91.3) – Fiola Attila (4278, 57.4), Loic Nego (4590, 61.6), Kleinheisler László (6315, 84.8), Sigér Dávid (4602, 61.8), Holender Filip (4974, 66.8) – Sallai Roland (6403, 86), Szalai Ádám (4223, 56.7)
    Összes szavazat: 7447

    Fotó: Árvai Károly

    A magyar válogatott az Európa-bajnokságon sorrendben Portugáliával (június 15., Puskás Aréna), Franciaországgal (június 19., Puskás Aréna) és Németországgal (június 23., München, Allianz Arena) találkozik majd a csoportkörben.

    A részben hazai rendezésű Európa-bajnokságra készülő magyar válogatott a kontinenstorna rajtja előtt még egy felkészülési mérkőzésen lép pályára: Marco Rossi csapata június 8-án, kedden 20 órától Írországgal méri össze az erejét szintén a Szusza Ferenc Stadionban.

    A találkozót az M4 Sport élőben közvetíti.

    A mérkőzést Budapesten, a Szusza Ferenc Stadionban rendezik meg a nemzeti összetartozás napján (június 4.).

    Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a Magyarország–Ciprus felkészülési mérkőzés. Tartsanak velünk!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
03.17.14:45 TV:M4Sport
03.31.18:00 TV:M4Sport
04.03.20:00 M4 Sport MK-negyeddöntő
04.07.14:45 M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
04.14.16:30 M4 Sport
Categories
FOTELSZURKOLÓ