2021.VII.6. BL-selejtező: Ferencváros – FC Prishtina: 3-0

4 hozzászólás a(z) 2021.VII.6. BL-selejtező: Ferencváros – FC Prishtina: 3-0 bejegyzéshez

  • Stöger edzô Ròbert Màk-ot megkezdi a csapat kulcserévé tenni.

    A Bundesligàban is eredményes osztràk edzô talàn Màk személyében — Rebrov ellenére — inkàbb azt az embert làtja, aki meg tudnà valòsìtani sajàt elképzeléseit is.

    Mindketten valòszìnûleg jobban megértik egymàs mòdszereit és irànyelveit, mint példàul az ukràn edzô.

    Ennek tulajdonìtom azt, hogy az ùj osztràk edzô Ma

    • ..kot többet jàtszattatja, mint az elôdje ezt tette volna.

      A meccs a 70-ik percig sok türelmet igénylô (Dibusz eggyes megmozdulàsai meg szivbajt okozò) jàtékot hozott.

      A csapat szép focit jàtszik. Tàmadòt. Ez a lényeg.

  • PERCRŐL PERCRE

    90+7. PERC VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

    90+6. perc Vagy mégis? Nem, Vécsei sarokkal passzolna, odalépnek neki a 16-os előtt, elesik.

    Nem siet már a Fradi, nincs ereje támadni az ellenfélnek sem. Nem lesz már itt gól.

    90+3. perc Sigér visszatér.

    90. perc Sigért kell ápolni, összefejelt Mankendával.

    Öt perc a ráadás!

    90. perc Gledi Mici kap sárga lapot egy elkésett belépő után és miatt.

    89. perc Haratin lemegy, Vécsei Bálint váltja. Motorcsere.

    88. perc Civic lő a léc fölé ballal 12-ről.

    83. perc Nguen szerez labdát a 16-os előtt, Mmaee elé gurít, aki lőne az ötös elől, de ment a kivetődő kapus elől is bevetődő védő, Bekteshi. Ápolás, hősies volt a bekk.

    Fotó: Árvai Károly
    80. perc Három csere: Johnt Bleart Tolaj, Besnik Krasniqit Tun Bardhoku, Hotit Xhevdet Shabani váltja.

    80. perc Vendéghelyzet, de egy Mici-szabadrúgás után hat méterről éppen a bal sarok előtt álló Dibuszt találja el a Zyba-fejes. Nem is, Blazic mentett ballal két méterről a saját kapusa felé, de éppen Dibusz fejét találta el a labda!

    78. perc Mak le, Somália be. Szélső helyett szűrő.

    77. PERC HÁROM NULLA MÁRIS, MIHA BLAZIC IS BETALÁL, egy jobb oldal Mak-szabadrúgás után a bal alsóba lő jobb térddel, három méterről. 3–0!

    74. PERC KETTŐ NULLA! Civic bal oldali beadását Mak balról középre teszi egy mesteri csel után, RYAN MMAEE meg ballal a jobb alsóba lő az ötös bal sarkáról. Iskolajátékkal 2–0!

    71. PERC MEGTÖRT A JÉG, NGUEN TOKMAC BETALÁL! Civic bal oldali, ballábas beadását jobbal a bal alsóba pörgeti az ötös bal sarkáról. 1–0!

    70. perc Gauthier Mankenda be, Boshnjaku le. Ékcserére szűrőcsere.

    68. perc ÉS MAJDNEM GÓLLAL DEBÜTÁL, Dvali lefejelt labdáját jobbal a léc fölé rúgja kissé balról, hét méteről. Uzuni szabadrúgását követően.

    68. perc Ryan Mmaee be, Boli le.

    65. perc Nagyon nyom a Fradi, de minden beadás veszélytelen most. Nguen kap egyet Lilajtól, sárga lap.

    Fotó: Árvai Károly

    60. perc Helyzet lehetne, de Mak beadását jobbról a becsúszó Boli jobbal nehezen éri el, nem pontosan. Uzuni bal oldali beadását az ötös jobb sarkáról fejjel feladja a kapusnak aztán Boli… Na, ez ziccer volt!

    56. perc Uzuni sem marad adós, felrúgja a neki nyújtott lábbal odalépő Bosnjakut. Ápolás, el is megy vele 3 perc…

    54. perc Mendurim Hoti kap sárga lapot, hat méterről repül Boli alá. Ma különös akció van, minden ötödik belemenésért jár sárga lap. Skót… Az ék Sigérnek lépett oda a felező körül.

    49. perc Nguen hatalmasat repül, Boshnjaku rúgta őt fel becsúszva, sárga lapok jönnek! Reklamálásért, Dibusz Dénesnek és Róbert Maknak…

    46. PERC FOLYTATJUK!

    Mirkó István/Magyar Nemzet

    Meg volt ugyebár majdnem egy Blazic-öngól.

    9-szer lőtt ma kapura a Fradi, 5-ször a kapu felületét is eltalálva, 1-szer kísérletezett az ellen.

    De mi lesz a Fradi magyar Eb-hősével?

    Levonulás közben a vendégek hevesen reklamáltak a sporinál. Nem biztos, hogy jó ötlet! David Munro pályafutása során eddig egy meccsen dolgozott játékvezetőként a Bajnokok Ligájában vagy az Európa-ligában: tavaly szeptemberben ő fújta a sípot a Linfield–Floriana (0–1) BL-selejtezőn. A skót szakember hét sárga és egy piros lapot osztott ki az összecsapáson.

    Játékos jön Olaszországból?

    Eközben Lovrencsics Gergő…

    AJÁNLÓ. Ilyen volt a Fradi nyara, ilyen lehet az új Fradi.

    45+5. PERC VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

    45+4. perc Uzuni kissé balról, 28-ról jobbal a jobb alsóba lőne, de véd a kapus, vetődnie sem kell, hogy fogja a labdát.

    45+3. perc Blazic passza után Bolit fellökik, szabadrúgás a 16-os előtt, meg sárga lap a sokat reklamáló Besnik Krasniqinek.

    Négy perc a ráadás.

    44. perc Civic és Mak beadása sem az igazi. A védő második beívelése már jobb, de Boli összefut a kapussal, aki elesik, Sigér hiába lő aztán az üresen maradt kapuba.

    40. perc Kezdenek fáradni a vendégek, el-elkésnek egy-egy belépővel, de nincs veszélyes magyar támadás.

    36. perc Uzuni ballal az ötös bal sarka elől laposan kapura lő, de közbelép egy védő.

    Fotó: Árvai Károly

    35. perc MEGÚSZTA A FRADI, Mici most laposan indítja balról Johnt, aki a kapussal szemben állva elhamarkodja ziccerét, jobbal a jobb sarok mellé emel. Dibusz már verve volt…

    33. perc Uzuni harcosan labdát szerez a balon, a beadása Maké, aki ballal 17-ről, középről a bal alsó felé lő, de igen gyengén, kapuscsemege.

    30. perc Uzuni adhat be jobbal jobbról egy Mak által kiharcolt szabadrúgást, a beadást nem éri el Nika, de les. És két védő is a földön mellette, nagy csődület volt az ötösön. A labdát elkaparta a kapus Sigér és Wingo elől, aztán rárepült a két csapattársára.

    26. perc Wingo szerel nagyon keményen a 16-os előtt, majd Zybán lök egy nagyot Boli, ápolás.

    Az előselejtező 2–4. helyezettje (Inter Escaldes, Folgore, HB Tórshavn) az Európa-konferencialiga selejtezőjének 2. fordulójában folytatja idei kupaszereplését.

    A BL-ben 2018-ban vezették be a négycsapatos előselejtező tornát az UEFA négy legalacsonyabb koefficiensű országának bajnoka számára, és a négy eddigi döntőből hármat koszovói klubok nyertek meg: 2018-ban a Drita, 2019-ben a Feronikeli, most pedig a Prishtina. A Drita tavaly is bekerült a döntőbe, csakhogy több játékosa koronavírus-fertőzése miatt ott már nem állhatott ki, így az északír Linfield játék nélkül jutott be a selejtező első körébe.

    22. perc HELYZET, Nguen passzát 12-ről, kissé balról Boli jobbal a bal alsóba tenné, de nagyon gyengén, eléri a labdát legördülve Nika.

    19. perc Nika kirúgja bal lábbal a bal alsó elől Boli kissé balról jövő, hatméteres, jobblábas lövését. Alakul ez.

    17. perc KAPUFA! A Mak indította Uzuni bal oldali beadását nem éri el jól középen Nguen, Haratiné a lecsorgó labda, aki azt jobbal 15-ről a lécre vágja, nem sokkal elvétve a jobb felső sarkot. A kapus mozdulni sem tudott…

    17. perc Hopp, Mak szépen megy el a jobbon, beadása pár centiméterrel magas azonban Bolinak! Mak újabb kornere is a vendégeké azonban,

    A Prishtina nemcsak azért a legsikeresebb koszovói klub, mert – egyetlenként – még sohasem esett ki az élvonalból, hanem mert bajnoki címei (11), kupasikerei (6) és szuperkupa-győzelmei (11) révén is rangelső.

    15. perc Uzuni emel remekül Dvali elé, aki ballal kapásból a léc fölé lő nyolcról, de mindegy is, középen löktek Nguenék.

    Boshnjaku felnőtt válogatott kerettag.

    14. perc Sigért szerelik, de szerencsére rossz Bosnjaku jobb oldali, jobblábas beadása. Sárga lap aztán a Boli passzáva meginduló Ngien felrúgásáért Quendrim Zimának.

    12. perc Nguen lő jobbal 22-ről egy védőbe, nem is túl nagy erővel.

    Stöger a kispadok előtt áll már, úgy magyaráz.

    10. perc Gyors támadás, Wingo ívelése azonban a kapusé, Nikáé. Aki 23 éves, volt U21-es válogatott kerettag.

    8. perc ÓHA, Blazic majdnem gólt lő jobbal 23-ról, középről… de szerencsére Dibusz utoléri a pocsék hazaadást nem sokkal a gólvonal előtt, sőt technikása húzza vissza talppal a labdát. Füttyszó a lelátóról.

    7. perc Uzuni kap zseniális passzt Dvalitól, de jobbal kissé jobbról, tízről Bekteshibe lő.

    6. perc John lő lesgólt, előtte Kryeziu elszórakozott egy helyzetet, nem lőtt az ötös bal sarka elől ballal. A balbekk Mici adott két jó passzt ballal.

    5. perc Sigér emel középre, de jő a kapus az ötösre.

    3. perc Nguen összehoz a balon egy szögletet. A beadás rossz, John kontrázna a balon, a kétszeres koszovói gólkirály, de Civic könnyedén szereli.

    2. perc Civic szereli harcosan Kryeziut, aki elismeréseképpen hátrakönyököl. Rövid szünet.

    1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

    A Fradi zöld-fehér mezben s fehér nadrágban, a vendégek kék-fehér mezben és kék nadrágban.

    A Bajnokok Ligája első selejtezőkörében a Pristina vár a Fradira, a koszovói bajnok fizikailag remekül felkészített gárda, amolyan verekedős csapat, még véletlenül sem szabad azt gondolni, hogy a párharc a sorsolással eldőlt.

    A két csapat még nem találkozott egymással.

    Fotók: Borbola B.

    Az előző idényben BL-csoportkörbe jutó Ferencváros az NB I legutóbbi kiírását úgy fejezte be, hogy az utolsó négy bajnokiját megnyerte. A keretben is történtek változások, de az egyik legfontosabb személycsere a kispadot érintette, a sikeredzőt, Szerhij Rebrovot Peter Ströger váltotta. Az osztrák tréner a felkészülés alatt erős csapatok ellen hibátlan mérleggel (4–0–0) zárt. A koszovói FC Prishtina ezzel szemben már két tétmeccsel hangolt a BL-selejtezőre. San Marinó-i, illetve andorrai ellenfelet győzött le az előző két körben.

    „Sokszor kívülről nem látszik rajtam, de belül nagyon motivált vagyok. Egy teljesen új és tiszta lappal indulok a holnapi mérkőzésen. Nem az az edző vagyok, aki le-föl rohangál, azonban a saját módomon irányítani tudom a csapatot” – mondta Peter Stöger. Az osztrák szakember arról is beszélt záró gondolataiban, hogy az utolsó percig kivártak a szakmai stáb véglegesítésével, ezért jelentették csak a napokban be azt, hogy Alexander Bade lesz a klub másodedzője.

    Myrto Uzuni is megerősítette az edzőjét abban, hogy jól sikerült a felkészülés, hozzátéve, nagyon erős mentalitással rendelkező edzőjük van. „Jól felkészített bennünket, és nagyon bízunk benne, hogy ez eredményekben is meg fog mutatkozni. Szeretnénk a szurkolókat eredményes játékkal kiszolgálni.” Hozzátette, a visszavágóra az egész családja elkíséri majd.

    Peter Stöger arról is beszélt, hogy a keddi meccsen a Ferencváros a favorit, de tisztelik az ellenfelet, hiszen fizikailag erősek. Elmondta, a lehető legerősebb kezdőcsapatot szeretné a pályára küldeni, hiszen csak így érhetnek el sikereket. „Annyit szeretnénk lőni a holnapi mérkőzésen, amennyit csak tudunk. Ahhoz, hogy sikeresek legyünk, elengedhetetlen a türelem is. Az a mentalitás, hogy mindig a legjobbakat akarjuk a pályára küldeni nemzetközi szinten is sikereket hoz.”

    Fotó: Borbola B.
    „A felkészülési időszak a mai nappal tulajdonképpen véget ért számunkra, a holnapi mérkőzés miatt. Nagyon jól sikerült ez az időszak, négy mérkőzést játszottunk és mindegyiket megnyertük. Ezek közül három csapat – Legia Warszawa, Ludogorec, Dunaszerdahely – ráadásul olyan, amely a nemzetközi kupákban érdekelt. A játékosok megfelelő állapotban vannak, fizikailag mindenki jól felkészült” – mondta a sajtótájékoztató kezdetén Peter Stöger. Hozzátette, Aissa Laidouni és Botka Endre nincs százszázalékos állapotban, így nem szeretné, hogy ők esetleg jobban megsérüljenek a találkozón.

    Az FTC egy új igazolással „hangolt” a koszovói Prishtina elleni, keddi BL-selejtezős meccsre: a marokkói-belga csatár, Ryan Mmaee érkezett, míg Isael, Lovrencsics Gergő és Michal Skvarka távozott.

    ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A FERENCVÁROS–PRISHTINA LABDARÚGÓ-MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
03.17.14:45 TV:M4Sport
03.31.18:00 TV:M4Sport
04.03.20:00 M4 Sport MK-negyeddöntő
04.07.14:45 M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
04.14.16:30 M4 Sport
Categories
FOTELSZURKOLÓ