2021.XI.25. EL-csoportkör: Real Betis – Ferencváros: 2-0

2 hozzászólás a(z) 2021.XI.25. EL-csoportkör: Real Betis – Ferencváros: 2-0 bejegyzéshez

  • PERCRŐL PERCRE

    90+2.

    PERC
    VÉGE A MÉRKŐZÉSNEK! A Betis 2–0-ra legyőzte a Ferencvárost.

    90.

    PERC
    Két perc a ráadás.

    90.

    PERC
    Laidouni lőtt távolról, megtornáztatta Rui Silvát, de újabb védést mutatott be a hazaiak cserekánt beálló hálóőre.

    88.

    PERC
    Szánthó Nguen
    86.

    PERC
    Lainez tört be a tizenhatoson belülre, lőtt, de elakadt, majd visszapattant rá a labdája – a Fradinak sikerült tisztáznia.

    85.

    PERC
    Cabraja lőtt a tizenhatoson kívülről, kapura ment, de Silva védett.

    83.

    PERC
    Tokmac adott remek passzt Maknak, ő középre tette volna a labdát, de belenyúltak, így szöglet. A sarokrúgás után Zachariassen fejelt, de simán fogta Rui Silva.

    80.

    PERC
    Bő tíz perc van hátra a sevillai összecsapásból.

    79 .

    PERC
    Wingo Botka

    78.

    PERC
    Laidouni ütött oda ellenfelének csúnyán, járt a sárga lap.

    75.

    PERC
    Ezúttal a Betis ért fel a kapuhoz, Guardado fejelhetett – fölé.

    74.

    PERC
    Botka beadása után máris dolga akadt a frissen beállt Rui Silvának, de magabiztosan lehúzta a labdát. Pár másodperccel később Mak támadta le agresszívan a friss kapust, de nem szerezte meg a labdát a Fradi.

    72.

    PERC
    Öt percen belül összesen ötöt cseréltek a csapatok. A Ferencváros kettőt változtatott, a Betis hármat – utóbbinál kapuscsere is történt.

    71.

    PERC
    Lainez Joaquín
    71.

    PERC
    Silva Bravo
    71.

    PERC
    Mak Mmaee
    70.

    PERC
    Laidouni Vécsei
    67.

    PERC
    Guardado R. González
    66.

    PERC
    Canales lőtt ismét távolról, Dibusz ezúttal rajta volt, védte.

    66.

    PERC
    Az utóbbi percekben egyértelműen a Betis irányítja a játékot. Ha meg is szerzi a labdát az FTC, nem tud támadásokat vezetni.

    64.

    PERC
    Tello cselezte át magát a Fradi védelmét, közel került Dibusz kapujához, lőtt, de a magyar válogatott kapus hárított. A szöglet után megint Tello próbálkozott, de fölé.

    57.

    PERC
    A hivatalos nézőszám: 30.132

    54.

    PERC
    Sergio Canales senkitől sem zavartatva vezette a labdát a jobb oldalról befelé, majd nagyjából 20 méterről lőtt egy bődületesen nagy gólt a felső sarokba – Dibusznak esélye sem volt.

    52.

    PERC
    GÓÓÓL!!! (2–0) Canales bombájával megduplázza előnyét a Betis.

    49.

    PERC
    Vécsei Bálint kaszálta el ellenfelét, Robert – járt a sárga lap.

    46.

    PERC
    Tokmac gyorsult volna fel a labdával, de buktatták a félpályán.

    46.

    PERC
    ELKEZDŐDÖTT A MÁSODIK FÉLIDŐ!

    FÉLIDŐ

    A Betis egyértelműen jobban kezdett, gyorsan vezetést is szerzett, ezt követően azonban összekapta magát és jó párszor veszélyeztetett is a Ferencváros. A játékrész második felére sokat lassult a játék, de ekkor mar a Betis is csak ritkán tudta hosszabb időre megtartani a labdát.

    FÉLIDŐ

    FÉLIDŐ

    A Ferenváros 37 százalékban birtokolta a labdát az első félidőben, s öt lövéssel próbáálkozott, melyből 2 talált kaput. Az FTC nagyjából fele annyit passzolt mint ellenfele.

    FÉLIDŐ

    VÉGE AZ ELSŐ JÁTÉKRÉSZNEK!

    45+2.

    PERC
    Loncar ívelt Botka felé, de Bravo érkezett és lehúzta a labdát.

    45+1.

    PERC
    Egy perc van hátra az első félidő rendes játékidejéből.

    43.

    PERC
    Botka buktatta Mirandát a kaputól nagyjából negyven métrre, övé a meccs első sárga lapja.

    42.

    PERC
    Előbb Cabraja, majd Vécsei ívelt be középre egy labdát, utóbbi után pedig Tokmac próbálkozott meg egy lövéssel, de az elakadt a blokkban.

    41.

    PERC
    Most lassítja a játékot a Betis, hosszan tartja a labdát a Ferencváros térfelén.

    39.

    PERC
    Nagyjából elállt az eső a Benito Villamarín Stadion felett, már csak szemerkél.

    33.

    PERC
    ZICCER VAN, ÚJABB GÓL NINCS A BETISNÉL! Canales passza után Igleasias lőhetett tisztán, nagyjából 11 méterről, a próbálkozás pedig minden bizonnyal a kapuban kötött volna ki, de Mirandában elakadt.

    31.

    PERC
    DIBUSZ NAGYOT VÉDETT! Bravo hatalmas kirúgásából iramodott meg Borja Iglesias, Samy Mmaee nem tudta szerelni, így lőhetett a spanyol, de a magyar válogatott kapus tudott menteni.

    28.

    PERC
    Guido Rodríguez terült el a földön a lábát fájalva, de nem szólt a síp – egy idő után felállt

    26.

    PERC
    Bátran futballozik egyelőre a Ferenváros, sok támadást próbál vezetni a magyar bajnok – több, kevesebb sikerrel. A Betis jól tartja meg a labdát, de nem ül rajta, szintén támadószellemben futballozik, nem lehet panasz az iramra.

    23.

    PERC
    Zachariassen lódult meg a jobb oldalon, de középre tenni már a Betis védői miatt nem tudta – szöglet.

    21.

    PERC
    Canales lőtt el nagyjából 23 méterről egy lecsorgó labdát, jól is találta el, felgyorsult a vizes füvön, de elkerülte Dibusz kapuját – még ha centikkel is.

    18.

    PERC
    Negyedórát követően több mint 70 százalékban birtokolja a labdát a hazai csapat, de a Betis és a Ferenváros is 2 lövést eresztett el eddig, melyből 1 találta el a kaput.

    16.

    PERC
    Joaquín passza után ezúttal is Tello próbálkozott meg egy lövéssel, de elkerülte Dibusz kapuját.

    14.

    PERC
    Botka lőtte be a labdát a tizenhatoson belülre, de a Betis védői menteni tudtak Zacchariassen elől.

    13.

    PERC
    Joaquín ívelt be egy labdát Borja Iglesias felé, de magas volt a spanyol centernek.

    11.

    PERC
    ÚJABB HELYZET AZ FTC ELŐTT! Mmaee futotta meg a Betis védelmét, szembe került Bravóval, a hosszú sarkot célozta meg lövésével, de a chilei kapus hárítani tudott.

    9.

    PERC
    Megvolt az első ferenvárosi lehetőség is: Tokmac tört be a tizenhatoson belülre, megforgatta a védőket, majd lőtt, de nem találta el Bravo kapuját, elment keresztbe a labda.

    6.

    PERC
    Vezet a Betis! A hazaiak első igazán veszélyes akciójánál Joaquín átadása után Bellerín iramodott meg a jobb oldalon, majd a középre tett labdára a budapesti meccsen is betaláló Tello érkezett és közelről a kapuba passzolt.

    5.

    PERC
    GÓÓÓL!!! (1–0) Tello talált be.

    3.

    PERC
    Vécsei Bálint követte el a meccs első szabálytalanságát – a félpályánál lökte fel ellenfelét.

    2.

    PERC
    A Betis végezhette el a mérkőzés első szögletét – kirugás lett belőle. Sevillában továbbra is zuhog az eső.

    2.

    PERC
    A hazaiak kezdőcsapatában mindössze két légiós kapott helyet, a Fradiéban nyolc.

    1.

    PERC
    A Ferencváros fekete-zöld szerelésben, a Betis zöld-fehér mezben lépett pályára.

    1.

    PERC
    ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

    A csapatok most vonulnak ki a Benito Villamarín Stadion gyepére.

    Sevillában szakad az eső bő negyedórával a meccs kezdete előtt. A játékvezető a francia Ruddy Buquet lesz.

    Félóra múlva kezdetét veszi a mérkőzés!

    „Nincs rajtunk nyomás az előző, három egyes vereséggel végződő hazai meccs miatt, hiszen nem játszottunk rosszul. Csütörtökön ugyanazzal a hozzáállással kell pályára lépnünk, mint a Groupama Arénában, mert az a célunk, hogy megszerezzük első pontunkat a sorozatban” – ezt az FTC amerikai légiósa, Henry Wingo nyilatkozta lapunknak a meccs előtt.

    A Magyarországon kevésbé ismert Kuzman József Sevillába igazolásáról osztott meg lapunkkal érdekes történetet Juan Salas Rubio, a Betis múzeumának vezetője, amit IDE KATTINTVA olvashat el. A Képes Sportban pedig a sevillaiak 40 éves szélsőjéről Joaquínról olvashat IDE KATTINTVA.

    „Magyarország legnagyobb, legerősebb csapata a Ferencváros, amelyet kreatív, támadó szellemű játék jellemez, ennélfogva alaposan fel kell készülnünk az ellene vívott összecsapásra – nyilatkozta Manuel Pellegrini a Real Betis vezetőedzője a meccs előtt – Azt azonban nehéz lenne meghatározni, mire menne a La Ligában, mert másfajta futballt játszanak az itteni csapatok, mint a magyarok, már csak emiatt sem bocsátkoznék komolyabb összehasonlításba. Annak ellenére, hogy négy játéknap után nyeretlen az Európa-ligában, jó játékosokkal rendelkező, kemény ellenfélnek tartom, amely szoros, kiélezett meccseket játszott a sorozatban. Nem tudnám azonban egyetlen játékosát sem kiemelni, a Ferencvárosról mint csapatról tudok csak beszélni. Hogy négy vagy öt védővel áll fel ellenünk, nem tudom, de ez nem is foglalkoztat minket, a saját játékunkra összpontosítunk.”

    A Ferencárosnál is hiányoznak kulcsemberek, hsizen Olekszandr Zubkov és Myrto Uzuni sem léphet pályára – ahogy természetesen a régóta sérült Sigér Dávid sem.

    Az eddigi négy fordulóban viszonylag rendben volt a teljesítményünk, voltak jó momentumaink, úgy, ahogy elégedett lehettem a látottakkal, ám most már mindenképpen pontokat akarunk szerezni – nyilatkozta az FTC vezetőedzője, Peter Stöger hivatalos sajtótájékoztatóján, amelyen lapunk is képviseltette magát. – Mindez nem lesz egyszerű, hiszen a Betisre is fontos meccs vár, aligha éri be győzelemnél kevesebbel. Már csak ezért is kemény mérkőzésre számítok, remélem, a teljesítményünk elegendő lesz a pontszerzéshez.”

    A két csapat egymás elleni, budapesti mérkőzésén 3–1-re nyert a Betis a Groupama Arénában. Akkor Nabil Fekir góljával szereztek vezetést a spanyolok, majd Myrto Uzuni a 44. percben egyenlített. A második félidőben Henry Wingo öngóljával újra a Betishez került az előny, a 95. percben pedig a korábbi Barca-játékos Christian Tello döntötte el a három pont sorsát.

    Elkanyarodva az El-től: az FTC 13 fordulót követően, 12 meccset lejátszva vezeti a labdarúgó NB I tabelláját, három ponttal megelőzve a Puskás Akadémiát. Az ellenfél az 5. helyen áll a spanyol La Ligában, mindössze hat ponttal lemaradva a listavezető Real Madridtól, miközben a 7. Barcelonát négy ponttal (és eggyel több lejátszott meccsel) előzi meg.

    Az ellenfél, a Betis négy meccsen eddig 7 pontot gyűjtött, ezzel a kvartett második, továbbjutó helyén áll. A spanyolok győzelem esetén bebiztosítanák helyüket az Európa-liga egyenes kieséses szakaszában.

    Négy forduló telt el az Európa-liga csoportköréből, az pedig már biztossá vált, hogy a magyar bajnok FTC tavasszal nem folytatja menetelését az európai kupaporondon. A Ferencváros eddig 0 pontot szerzett (4–10-es gólkülönbséggel), így már a csoportharmadik Celticet sem előzheti meg, hogy kvalifikálja magát az Európa-konferencialiga egyenes kieséses szakaszába.

    Üdvözöljük olvasóinkat a Real Betis–Ferencváros labdarúgó-mérkőzés élő, szöveges tudósításában!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
03.17.14:45 TV:M4Sport
03.31.18:00 TV:M4Sport
04.03.20:00 M4 Sport MK-negyeddöntő
04.07.14:45 M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
04.14.16:30 M4 Sport
Categories
FOTELSZURKOLÓ