2021.XII.4. Ferencváros – Puskás Akadémia: 1-1

A Puskás Akadémia elhozott egy pontot a Ferencváros otthonából!

Hiába vezettek sokáig a zöld-fehérek, döntetlent ért a felcsúti szervezettség.
A Ferencváros hazai pályán 1–1-re végzett a Puskás Akadémia ellen a labdarúgó NB I 15. fordulójában, noha a vezetést is megszerezte, majd a második félidő nagy részében emberelőnyben futballozhatott.


Nyilatkozatok:

Peter Stöger: — Természetesen nincs garancia arra, hogy a Puskás Akadémia ellen is érintetlen marad a kapunk, de ez lesz a célunk, míg elöl hasonló hatékonysággal kell majd kihasználnunk a lehetőségeinket, mint az elmúlt hetekben. A Puskás Akadémia erős és kompakt játékoskerettel rendelkezik, az elmúlt években stabil teljesítményt nyújtott. Veszélyes játékosai vannak a támadószekcióban, éppen ezért kulcskérdés lesz, hogy a védelmünk stabil legyen. Hazai pályán, mint mindig, most is extra erőt ad majd a kiváló közönségünk, értük is küzdeni fogunk, hiszen az ő boldogságuk és elégedettségük a legfontosabb számunkra. Hátul stabilitásra, elől pedig hatékonyságra lesz szükségünk a kapu előtt.

A mérkőzés:

Ferencváros — Puskás Akadémia: 1-1 (1-0)
Groupama Aréna, 15:30. 6.011 néző.
Vezette: Andó-Szabó Sándor (asszisztensek: Király, Berényi; Videóbíró: Berke Balázs; VAR asszisztens: Kóbor; VAR operátor: Szőts; tartalékjv.: Bogár)

Ferencváros: Dibusz — Botka (Wingo, 46.), Blazic, Kovacevic, Civic (Cabraja, 14.) — Besic (Boli, 77.), Laidouni — Zachariassen (Uzuni, 63.), Marin, Nguen (Zubkov, 63.) — R. Mmaee
kispad: Bogdán, S. Mmaee, Somália, Mak, Dvali, Loncar, Szánthó
vezetőedző: Peter Stöger

Puskás Akadémia: Markek — Szolnoki, Joao Nunes, Spandler, Nagy Zs. — Plsek (Favorov, 46.), Van Nieff — Slagveer (Géresi, 74.), Baluta (Bakti, 88.), Komáromi (Stronati, 90+2.) — Kozák (Gera Dán., 74.)
kispad: Kiss Á., Puljic, Posztobányi
vezetőedző: Hornyák Zsolt

Gól: Laidouni (31.) illetve Baluta (50.)
Sárga lap: Marin (11.), Botka (39.) illetve Szolnoki (11., 65.), Plsek (23.), Nagy  Zs. (33.), Van Nieff (46.), Joao Nunes (90+1.)
Kiállítva: Szolnoki (65.)

Különleges vendég sétálgatott szombat délután a Groupama Aréna környékén. Az ünnepek közeledtével maga a piros ruhás, fehér szakállas Mikulás bandukolt az aréna előtti parkolóban, később odabent, a széksorok előtt sétálgatva osztogatta apró ajándékait. A zsákjában volt minden jó, piros alma, mogyoró, de legfőképpen zöld-fehér csokoládémikulás és Fradi-szaloncukor.

A győzelemnek alighanem százszor jobban örültek volna a drukkerek!

A Ferencváros ugyanis hiába játszott harminc percen keresztül emberelőnyben, az utolsó percekre hiába szorította be a kapu elé a riválist, be kellett érnie egy ponttal.

Még csak azt sem lehetett mondani, hogy a hazai csapat az első pillanatoktól kezdve nekirontott volna ellenfelének.

A találkozó első perceiben a Puskás Akadémia játékosai is okosan passzolgattak egymáshoz, nagyjából kiegyenlített játék folyt a pályán. Az idő előrehaladtával aztán egyre többet birtokolta a labdát a Ferencváros, néhány játékost – a gólt szerző Aissa Laidounit és Ryan Mmaeet – a felcsútiak nem igen tudtak feltartóztatni. A vendégek kapujában Markek Tamásnak volt dolga, nem kellett tartania attól, hogy unalmában, tétlenségében megfázik a kapuban, míg Dibusz Dénes a találkozó ezen periódusában leginkább egy-egy hazaadást követően ért labdába. Vezetett ekkor a Ferencváros, de belőle is hiányzott az élesség, a kapu előtti vadászösztön. A zöld-fehérek gyakran eljutottak a felcsúti tizenhatosig, sőt a legtöbb támadás a büntetőterületen belül ért véget, ám a befejezésekbe rendre hiba csúszott: volt, hogy túlszínezték az akciókat, máskor pontatlan indítás miatt úszott el a lehetőség. A hazai együttes az első félidőben 61 százalékban birtokolta a labdát, ám csak két támadása zárult kapura lövéssel, fejessel – igaz, az egyikből gól lett. A Puskás Akadémia támadójátéka jóval meddőbb volt, hiszen Dibusz Dénesnek a szünet előtt egyetlen egyszer sem kellett védenie. Bár a listavezető és a dobogóra törő Puskás Akadémia játszott, jellemző, hogy az Andó-Szabó Sándor által a szünet előtt jelzett négy perc hosszabbításban ahelyett, hogy a kaput támadták volna, a játékosok komótosan passzolgattak ide-oda, várva, hogy a játékvezető végre lefújja a játékrészt.

Jött is a füttyszó a lelátóról.

Hát még azután, hogy a felcsútiak első valamirevaló támadásukból megszerezték a vezetést a fordulást követően.

A szünetben Peter Stöger a túl sok szabálytalanságot elkövető Botka Endre helyére Henry Wingót állította be, ám a váltás rosszul sült el, hiszen az egyenlítés előtt az amerikai hátvéd hatalmasat hibázott: a labdalevétele túl könnyelműre sikerült közvetlenül a Ferencváros kapuja előtt, Alexandru Baluta köszönte a lehetőséget, és könyörtelenül lőtt a kapuba. Ezzel a Ferencváros több mint öt mérkőzés óta tartó kapott gól nélküli sorozata véget ért: legutóbb október 6-án, a Zalaegerszeg ellen kapitulált a védelme. Ám nemcsak hazai oldalon hibázott a jobbhátvéd, néhány perccel később Szolnoki Roland felesleges szabálytalanságot követett el, és miután már volt sárga lapja, Andó-Szabó Sándor kiállította. A Ferencvárosnak harminc perce volt, hogy újabb gólt szerezve ismét megszerezze a vezetést, és otthon tartsa a három pontot.

A játék innentől még egyoldalúbb lett, a vendégek kontraakciókra rendezkedtek be, míg a hazaiak a labdát járatva keresték a rést a felcsútiak védelmén. Peter Stöger cserékkel frissített a támadóharmadban, ekkor már pályán volt a sérüléséből visszatérő Myrto Uzuni és Olekszandr Zubkov is.

A váratlan felcsúti találatot követően váltaniuk kellett a zöld-fehéreknek: a gyors gól felülírta számításaikat, innentől egy fokozottal feljebb kellett kapcsolniuk. Mentek is előre rendületlenül, előfordult, hogy egy-egy akciónál négy támadó helyezkedett egy vonalban a vendégek védősora előtt: Ryan Mmaee mellé jobbról Olekszandr Zubkov, balról Myrto Uzuni, középen Marko Marin zárkózott fel. Peter Stögernek ez sem volt elég, Franck Boli személyében újabb csatárt vezényelt pályára, ráadásul az elefántcsontparti centert a védekező középpályás Muhamed Besic helyére küldte be, vagyis az osztrák vezetőedző egyértelműen kockáztatott – nem is igen tehetett mást.

Hiába az emberelőny, a hazai pálya, a szurkolók biztatása, az erősebb játékoskeret, a Ferencváros ezen a napon nem tudott riválisa fölé kerekedni. Sőt a vendégek egy-egy kontratámadás végén lövésig is eljutottak – Dibusz Dénesnek bizony vetődnie kellett –, hátul pedig fogukat összeszorítva harcoltak, és tartották az eredményt. A vendégeknek – főleg tíz emberrel – kifejezetten jó eredmény volt a döntetlen, nem volt meglepő, hogy az utolsó negyedórában „lopták” az időt; ha bedobáshoz, szabadrúgáshoz jutottak, még véletlenül sem kapkodták el az elvégzését.

Az utolsó percekben az FTC beszorította ellenfelét, Zubkov a kapuba is vágta a labdát, ám lesről – az esetet megvizsgálta a VAR, de ugyanarra jutott: a találat szabálytalan körülmények között esett.

A listavezető Ferencváros és a harmadik helyen álló Puskás Akadémia a vártnál gyengébb színvonalú mérkőzést játszott egymással – legközelebb január 26-án, a 4. fordulóból elhalasztott meccsen találkoznak, s csak remélhető, hogy a felcsúti összecsapás izgalmasabb lesz, mint a szombat délutáni.

További képek: fradi.hu, nso.hu, Sportfotók

Nyilatkozatok:

Peter Stöger, a Ferencváros vezetőedzője a következőket mondta.

„Nem egyszerű összefoglalni ezt a mérkőzést. Az első félidőben megfelelően irányítottuk és kontrolláltuk a játékot. A szünetben átbeszéltük, hogy még gyorsabban kellene futballoznunk, gyorsabban járatni a labdát, kevesebb érintéssel. Sajnos azonban a semmiből sikerült visszahoznunk az ellenfelet a mérkőzésbe. A kiállítás után volt egy tíz perc, amikor nem voltunk urai a labdának, aztán már megfelelően támadtunk, a tizenhatoson belül is megfelelően támadtunk le, törekedtünk a befejezésekre. Ezt a játékot kellett volna hosszabb ideig játszani, de ne feledkezzünk el a Puskás kapusának hatalmas védéseiről sem.”

A Nemzeti Sport újságírója felvetette, az FTC a vezetés birtokában az első félidő hosszabbításában nem volt túl aktív, úgy tűnt, már mindenki a szünetet várja. Erre Stöger úgy reagált, hogy nem azon a négy percen múlott a mérkőzés sorsa, bár elismerte, nem mindig hozták a legjobb döntéseket a pályán. 

Eldar Civic állapotáról közvetlenül a mérkőzés után még semmit sem tudott, annyi információja volt, hogy bevitték a kórházba és vizsgálják.

Hornyák Zsolt, a Puskás Akadémia vezetőedzője így értékelt.

„Nehéz mérkőzés van a hátunk mögött, a csapatom főleg a második félidőben, emberhátrányban igen példásan küzdött. Az első félidőben hiányoltam, hogy Libor Kozák nem tartotta meg eleget a labdát, a szünetben pedig Slagveerrel is beszélgettem, elmondtam, hogy azt várom tőle, mélységből indulva jobban támogassa beadásokkal Kozákot, vagy a befutó játékosokat. Ez mindjárt az első támadásnál bevált, hiszen Baluta gólt szerzett. A második félidőre több erővel, több önbizalommal jöttünk ki a pályára, bíztunk abban, hogy tudunk változtatni az eredményen a vesztes állásból. Aztán jött Szolnoki kiállítása, amely után a csapatom példaértékűen összezárt. A Fradi nagy nyomást tett ránk, bevetette az összes támadóját, de kivédekeztük a próbálkozásait. Éreztem a vérszagot, maximálisan bíztam benne, hogy emberhátrányban sem kapunk ki, de ehhez a remek védekezés mellett kellettek Markek Tamás védései.

Szolnoki Rolanddal kapcsolatban elmondta, a szünetben nem gondolkozott azon, hogy a sárga lapja miatt lecserélje, és nem is lett volna kire, miután Csirmaz István sérült. Egyébként ő elsőre úgy látta, hogy a játékos a labdán keresztül találta el Civic lábát, de miután az FTC védőjének kifordult a bokája, belátta, hogy nemcsak egy sima fault volt. Ennek dacára úgy érezte, hogy a játékvezető, Andó-Szabó Sándor nem hagyta a keményebb játék kibontakozását, és a kisebb szabálytalanságokért is sárga lapot adott mindkét oldalon. Hozzátette, a nemzetközi színtéren emiatt nem mernek keményebben játszani. Erre a felvetésére Peter Stöger is reagált.

„Nem tudom, mit érthetett ezalatt, nagyon sok egyértelmű szabálytalanság volt. A Civic elleni például nagyon csúnya szabálytalanság volt, és az is sárga lapot ért, amely után Szolnoki Roland megkapta a piros lapot. Ezek bármilyen nemzetközi mérkőzésen sárga lapot érnek” – mondta a Ferencváros edzője.

Aissa Laidouni:

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, a Ferencváros és a Puskás Akadémia hivatalos honlapja, valamint az MLSZ Adatbankja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2021.XII.4. Ferencváros – Puskás Akadémia: 1-1 bejegyzéshez

 • PERCRŐL PERCRE:

  90+4.

  PERC
  VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

  90+4.

  PERC
  Uzuni adja be balról, Boli elől ment fejjel Spandler! Uzuni kornere meg Van Nieffé.

  90+4.

  PERC
  Joao Nunes kap sárga lapot, feltartotta Mmaeét.

  90+3.

  PERC
  A szélső nézelődik, nem is érti, majd szinte helybenfutással jön le. Andó-Szabó jelzi, lesz ráadás a ráadásban.

  90+2.

  PERC
  Patrizio Stronati be, Komáromi le, szélső helyett bekk.

  90+2.

  PERC
  Zubkov emel az ötös bal sarkára, Mmaee fejel Laidouni elé, de közbelép Bakti.

  90+1.

  PERC
  Négy perc a ráadás.

  90+1.

  PERC
  A VAR szerint is lesen volt az ukrán Mmaee lövésekor.

  90.

  PERC
  Videobíró.
  90.

  PERC
  NINCS BENT, Mmaee két csel után ballal hétről Favorovba lő, a lepattanót jobbal félmagasan a jobb sarokba lőné 10-ről, jobbal, Markek hatalmasat véd, a kapufára tolja a labdát, az újabb kipattanót Zubkov az üres kapuba teszi egy lépésről… és LESRŐL!

  87.

  PERC
  Bakti Balázs be, Baluta felemásan teljesített.

  87.

  PERC
  Marin bal oldali szögletét a rövid sarok elől kapura csúsztatja fejjel Mmaee, de odaér a rövid felső sarok elé Markek.

  87.

  PERC
  Zubkov megunja, három csel után már az ötösön jár, ballal éppen lőne… amikor közbelép Spandler.

  86.

  PERC
  A hazai drukkerek mérgesek, a játékosok azonban még nem jöttek tűzbe egyelőre. Passzolgatás, ívelgetés.

  84.

  PERC
  Cabraja beadását elüti Markek Mmaee fejéről, Blazic jobbal 19-ről kapásból a léc fölé lő.

  83.

  PERC
  Érik a PAFC-gól, a hazai közönség türelmetlen. Joggal.

  83.

  PERC
  EZ SINCS BENT, Gera passzol balról Baluta elé, aki ballal 14-ről nagyon gyengén lő a jobb alsó felé, Dibusz legördülve elkapja a labdát!

  82.

  PERC
  Cabraja futtatja a balon Bolit… de hosszan.

  81.

  PERC
  Helyzet, Favorov hétről a jobb alsó mellé fejeli Baluta jobb oldali szögletét, kissé balról.

  77.

  PERC
  Franck Boli be, Besic le, szűrő helyett középcsatár!

  77.

  PERC
  Cabraja bal oldal beadását kifejeli Nunes az ötösről.

  76.

  PERC
  Előnymegtartásban eddig kimagaslóan az FTC a legjobb: amikor vezetéshez jutott, mind a 10 alkalommal meg is nyerte a mérkőzést. Bár ebben a tekintetben a PAFC is elég jó, kilenc előnyéből nyolcszor győzött, egyszer pedig ikszelt, a múlt héten, a már említett, Zete elleni találkozón. REMÉNY.

  76.

  PERC
  A zöld-fehérek előző kilenc hazai bajnokija közül csak egy olyan volt, amikor három gólnál kevesebb született (0–0 az MTK ellen), a legutóbbi hármon pedig mindig minimum háromszor betaláltak az ellenfelüknek. TRIÓ.

  76.

  PERC
  Peter Stöger együttese a leghosszabb ideje veretlen alakulat most a magyar élvonalban: az előző négy bajnokiját ugyanis megnyerte, előtte pedig ikszelt otthon az MTK-val.

  76.

  PERC
  De aligha lesz négy… 2017. május. 20. óta az FTC csupán egyszer kapott bajnoki mérkőzésen négy gólt: 2019 augusztusában a Puskás Akadémia vendégeként. Érdekes, hogy több mint négy és fél éve is a Pancho Arénában találtak be ennyiszer a hálójába, az eredmény szintén 1–4 volt a IX. kerületiek szemszögéből, csak akkor az albérletben játszó Videoton bánt el ugyanígy a Fradival.

  75.

  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  75.

  PERC
  Baluta jobb oldali beadását ballal jó helyre vágja most ki Wingo.

  75.

  PERC
  A Fradi ellen a 7. meccs, kanadai pontja nincs.

  75.

  PERC
  Géresi: 7 meccs az idényben, kanadai pont nélkül.

  74.

  PERC
  Hornyák óvatos, de ék helyett ék, szélső helyett szélső.

  73.

  PERC
  Gera Dániel be, Kozákot talán most harmadszor említjük a közvetítésünkben…

  73.

  PERC
  Géresi Krisztián be, Slagveernek nagyon nem ment ma.

  72.

  PERC
  Az Újpest, a Haladás és a Kövesd ellen kapott még pirosat.

  71.

  PERC
  2019-ben is kiállt egy Fradi elleni bajnokin. Akkor a 85. percben.

  71.

  PERC
  Szolnoki 6. piros lapja volt a mai az NB I-ben.

  70.

  PERC
  Besic emel az ötösre, de megelőzi Uzunit Markek.

  69.

  PERC
  Nagy szereli a 16-os bal oldalára betörő Zubkovot.

  68.

  PERC
  A csapat pedig még nagyobb nyomás alá helyezi a PAFC kapuját.

  65.

  PERC
  A hazai közönség örül.

  65.

  PERC
  AZAZ PIROS LAP.

  65.

  PERC
  BAJBAN A PAFC, Szolnoki Roland odatalpal Uzuninak. Második sárga lap…

  64.

  PERC
  Szolnoki Sárgalap.
  64.

  PERC
  Marin kiharcol egy szabadrúgást a 16-os előtt, Cabraja ballal kapura lő, középről, 24 méterről. Markek hatalmasat véd, szép vetődéssel a bal felső előtt! EZ SZÉP VOLT.

  63.

  PERC
  Uzuni Zachariassen
  63.

  PERC
  Zubkov Nguen
  62.

  PERC
  Spandler hétméteres fejesét elcsípi a jobb alsó előtt Blazic.

  61.

  PERC
  Baluta elől ment az utolsó pillanatban a kapu előterében Blazic egy szöglet után.

  58.

  PERC
  HELYZET, Marin beadását elvéti az ötös előtt Szolnoki, Mmaee berobban, de jobbal gyengén sodorja csak kapura a labdát, jő Markek.

  55.

  PERC
  Zachariassen emelését rosszul veszi át a 16-oson Mmaee.

  54.

  PERC
  Cabraja balról, éles szögből a sorfalba lő ballal egy szabadrúgást, a kipattanót Besic jobbal 17-ről nagyon a bal felső mellé teszi.

  54.

  PERC
  Baluta 3. meccse a Fradi ellen, az első kanadai pontja.

  53.

  PERC
  Baluta: 16 meccs, 7 kanadai pont.

  53.

  PERC
  Wingót ellenben nem fogják megdicsérni.

  52.

  PERC
  Szerencsét hozott. Slagveer és a Cseh-sláger.

  49.

  PERC
  Wingo az ötösről rossz helyre menti mellel a labdát Slagveer jobb oldali beadása után, vagy le akarta venni, de hosszan, Komáromi odaugrik harciasan, elpöcköli előle a labdát, ALEXANDRU BALUTA hétről, jobbal azonnal a jobb alsó sarokba lő. 1–1, 566 perc után kapott gólt az NB I-ben a Fradi.

  49.

  PERC
  DERÜLT ÉGBŐL AZ EGYENLÍTÉS!

  49.

  PERC
  GÓÓÓL!!! (1–1) Baluta
  47.

  PERC
  Baluta bal oldali beadása egy védőről kapura pattan, de figyel Dibusz. Kozák meg közelről reménykedhetett csak.

  46.

  PERC
  A légiósról nekünk mindig ez jut eszünkbe…

  46.

  PERC

  46.

  PERC
  Yoëll van Nieff kap sárga lapot Mmaee ellökéséért.

  46.

  PERC
  Középkezdés-figurával, Kozák elől ment Wingo.

  46.

  PERC
  FOLYTATJUK!

  FÉLIDŐ

  Artem Favorov be, Plseknek nagyon nem ment ma.

  FÉLIDŐ

  Henry Wingo be, Botka le.

  FÉLIDŐ

  61 százalékban volt ma a hazaiaknál a labda, 4 lövés ott, kettő ment kapura, 1 a vendégeknél, az is célt tévesztett.

  FÉLIDŐ

  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  FÉLIDŐ

  A Puskás Akadémia eredményesebb idegenben, mint otthon, a pontjai több mint 60 százalékát gyűjtötte be vendégként, 26-ból 16-ot. A mérlege 5–1–1, az egyetlen vereségét legutóbb, Pakson szenvedte el (1–4).

  FÉLIDŐ

  Az FTC a Groupama Arénában lejátszott legutóbbi 38 bajnokijából csak hármat veszített el, mindegyiket vidéki csapat ellen (Diósgyőr, Kisvárda, Zalaegerszeg).

  FÉLIDŐ

  A Puskás Akadémia legutóbb hazai pályán a Zete ellen a hosszabbításában szórakozott el két pontot (1–1), így az előző két bajnokiján nem tudott nyerni, viszont az utóbbi öt forduló „formatabelláján” 3–1–1-es mutatójával ezzel együtt is második, éppen a Ferencváros mögött.

  FÉLIDŐ

  Laidouni: 23 meccs az idényben, 3 góllal és 6 gólpasszal. 1550 perc alatt!

  FÉLIDŐ

  E párharc legjobb góllövői
  Böde Dániel 7
  Ezekiel Henty 3
  Joao Nunes 2
  Olekszandr Zubkov 2
  Lencse László 2

  FÉLIDŐ

  KÜLÖNÖS ELLENTMONDÁS a meccsel kapcsolatban: ugyan a támadók dönthetik el a találkozót, a győzelem mégis a védőkön múlik. Ki hogyan tudja feltartóztatni a veszélyes csatárokat, szélsőket… Két-három egyéni megingáson múlhat a siker, abban szinte biztos vagyok, hogy nem egy és nem is két gól lesz a szombati összecsapáson. BORBOLA Bence a mérkőzés előtt.

  FÉLIDŐ

  VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

  45.

  PERC
  Letámad a PAFC, ez nem ízlik a hazaiaknak.

  45.

  PERC
  Négy perc a ráadás.

  45.

  PERC
  A hivatalos nézőszám: 6011.

  43.

  PERC
  Van Nieff ad be balról ballal, Nunes 11-ről csak felfejeli a labdát a levegőbe. Dibusz megelőzi Nagyot, aki löki őt.

  42.

  PERC
  Botka most ellöki Komáromit… nincs újabb sárga lap.

  42.

  PERC
  Csakis ívelget a PAFC, Blazicékat így nehéz lesz megverni.

  41.

  PERC
  A Ferencváros hazai mérlege gyengébb, mint az idegenbeli, de a legutóbbi, a MOL Fehérvár elleni győzelme már jelezte, túljutott a ZTE és az MTK elleni mérkőzések jelentette botláson. A Puskás Akadémia sorozatban öt mérkőzést megnyert, de azóta öt pontot elveszített. Idegenben legutóbb súlyos vereséget szenvedett Pakson (mlsz.hu).

  40.

  PERC
  MELLÉ, Mmaee ad be jobbról jobbal, Nguen bevetődve ballal a jobb felső mellé lő kissé balról, két méterről.

  39.

  PERC
  Botka Endre kap sárga lapot Komáromi felrúgásáért.

  39.

  PERC
  Cabraja balról ballal, 23 méterről kapura lövi a szabadrúgást, Markek vetődve véd.

  37.

  PERC
  Botka megindul, felrúgják, előnyszabály, de Mmaeét is felrúgják. Spandler.

  37.

  PERC
  Megfogta a gól a Puskást, kissé hátrább húzódott a Fradi, de hiába vár a nagy rohamokra…

  36.

  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  35.

  PERC
  550 perce nem kapott gólt a Fradi az NB I-ben.

  33.

  PERC
  Nagy Zsolt kap sárga lapot, ellökte az őt felbőröző Mmaeét.

  33.

  PERC
  Nagy Sárgalap.
  31.

  PERC
  Marin szögletét az ötösről, középről fejjel jobbra csúsztatta Blazic, ellökve Mmaeét is, Van Nieff mentett volna a lövésnél, becsúszott, de átment a labda a lába között.

  31.

  PERC
  DE NEM BÁNKÓDNAK A HAZAIAK, AISSA LAIDOUNI az ötös jobb sarka elől jobbal kapura lő, Markek jobb lábbal belekap, de a labda a jobb sarokban. A kapufát is érte: 1–0!

  30.

  PERC
  GÓÓÓL!!! (1–0) Laidouni
  30.

  PERC
  Nem volt kéz? Nem.

  30.

  PERC
  Videobíró.
  30.

  PERC
  Cabraja beadása Nunesé, Cabraja Laidounihoz passzol, akit szerelnek az ötös jobb sarka előtt… korner.

  30.

  PERC
  A címvédő FTC kiváló bajnoki formában várja a hétvége egyik rangadóját. A hazaiak az NB I előző öt fordulójában négy sikert értek el, ráadásul két alkalommal közvetlen riválisukat (Kisvárda, Fehérvár) győzték le könnyedén. A PAFC a válogatott szünetből visszatérve nem találja korábbi magabiztos játékát. A felcsútiak szombati esélyeit az sem növeli, hogy az elmúlt 10 évben egyszer sem tudtak nyerni a zöld-fehérek otthonában.

  29.

  PERC
  Slagveer belerúg Kovacevicbe becsúszás közben, a védő rájátszik, de nincs sárga lap. A felcsútiak nem értik.

  26.

  PERC
  Botkát szereli a balon Nagy, a hazai kispad nem érti. De kirúgás, tényleg.

  23.

  PERC
  Slagveer: 16 meccs az idényben, 2 kanadai ponttal.

  23.

  PERC
  Jakub Plsek az előbb hagyta lőni Laidounit, most hátulról buktatja. Sárga lap.

  22.

  PERC
  Slagveer a jobbon nagyon-nagyon rosszul ér a labdába. Nem érti. Mi sem.

  22.

  PERC
  A rákhalászat nem érdekelte Kristoffer Zachariassent – INTERJÚ!

  21.

  PERC
  A szöglet után Mmaee hatméteres fejese nagyon rossz, majd Laidouni éles szögből a kapusba lő.

  21.

  PERC
  Kovacevic lehúzta magával Szolnokit, mint Dugovics.

  20.

  PERC
  Kovacevic kiharcol a balon egy szögletet a túl sokat váró Szolnokival szemben.

  19.

  PERC
  Zachariassen kap egy medvepuszit Nagytól. Nem örül.

  18.

  PERC
  A PAFC még sohasem tudott bajnokit nyerni a Ferencváros vendégeként, a mérleg 7 Fradi-siker és 3 döntetlen. A felcsútiak látogatóként minden fellépésükön kaptak gólt (10 mérkőzésen 22-t), viszont négyszer be sem találtak és összesen 7-szer voltak eredményesek.

  18.

  PERC
  A zöld-fehérek több mint két éve veretlenek a felcsútiakkal szemben, de azóta négy remi mellett csak egy győzelmet arattak, azt is minimális különbséggel (2–1).

  16.

  PERC
  Baluta és Slagveer is nagyon gyámoltalan, könnyedén szereli őket Blazic és Botka.

  15.

  PERC
  Szolnoki dob be, kifütyülik, Hornyák Civicet vigasztalja.

  14.

  PERC
  Marijan Cabraja váltja.

  14.

  PERC
  Most viszik csak le a védőt, súlyos lehet az ügy.

  13.

  PERC
  Szolnoki nyújtott lábbal nagyon eltalálta a bal bokát… Nem volt szép jelenet!

  13.

  PERC
  Civicért hordágy is jön, kevés volt ide a fagyasztó és a palack víz.

  12.

  PERC
  És még örülhet a német, hogy ennyivel megússza, Nguen tolja el onnan a légióstársat.

  11.

  PERC
  Mi ütött Marko Marinba? Nagyon hevesen, agresszívan reklamál, kap egy sárga lapot.

  10.

  PERC
  Szolnoki Roland becsúszva felrúgja a 16-os bal sarka előtt Civicet, ápolás és sárga lap.

  9.

  PERC
  Semmit. Kirúgás.

  9.

  PERC
  Videobíró.
  9.

  PERC
  Mit mond a VAR?

  9.

  PERC
  Komáromi akasztja Botkát, Marin szabadrúgását megcsúsztatja fejjel az ötösről Blazic, Zachariassen bevetődik, de nem éri el fejjel a labdát. Szolnoki értő kis lökése miatt is…

  6.

  PERC
  MELLÉ, Civic beadását középről kissé balra fejeli Mmaee, az érkező Blazic futtában a bal felső mellé tolja jobb térddel a labdát, három lépésről!

  5.

  PERC
  Nunes ment Mmaee elől Besic indítása után szögletre.

  4.

  PERC
  Aki ma a 100. meccsén játszik a Fradiban, ehhez méltó volt ez a fejes.

  4.

  PERC
  Komáromi beadása jobb, de ez meg Botka “százados úré”.

  3.

  PERC
  Nagy beadása Dibuszé.

  3.

  PERC
  Hiába, a jó pedagógus az jó pedagógus!

  3.

  PERC
  A román karmester alapos fejmosást kapott Hornyáktól, de ma kezd.

  3.

  PERC
  Laidouni labdát veszít, Baluta a 16-oson azonban belevezeti azt Blazicba. Nagy lehetőség volt!

  1.

  PERC
  ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

  A hazaiak zöld-fehér mezben és fehér nadrágban, a vendégek tiszta feketében.

  Nincsenek sokan, nagyon hideg van. Van egybusznyi felcsúti drukker is.

  Egy törzsszurkolóra emlékezik a hazai tábor, Juhász Lajosra.

  Fotók: Borbola Bence

  Nincs elérhető leírás.

  Nincs elérhető leírás.

  Nincs elérhető leírás.

  Egy kis örökmérleg! Kereken a 20. NB I-es találkozóját játssza az előző bajnokság arany- és ezüstérmese, s az augusztusi felcsúti összecsapásuk januárra halasztása miatt először néznek szembe egymással ebben a szezonban. Az örökmérleg a ferencvárosiak felé billen: 8 győzelem áll a zöld-fehérek oldalán, 3 a Puskás Akadémia neve mellett, és ugyancsak 8 a döntetlenek száma. 30 gól itt, 20 ott.

  JÖTTEK-MENTEK!
  A Ferencvárostól a Puskás Akadémiához:
  2021, Gera Dániel, kölcsönbe
  2017, Skribek Alen
  2017, Radó András
  2016, Magyar Zsolt
  2016, Csilus Ádám
  2016, Gyömbér Gábor, ingyen
  2015, Deutsch László, i.
  2005, Csurka Zoltán, kölcsönbe

  Eltiltott nincs.

  A hazaiaktól Sigér D. (térdműtét után), Zubkov és Somália (izomsérülés) sérült, a vendégektől Tóth B. (vállszalaghúzódás) és Urblík (térdműtét után) maródi.

  Izgalmas összecsapásnak ígérkezik: a listavezető Ferencváros a harmadik helyen álló Puskás Akadémiát fogadja. A zöld-fehérek a bajnokságban öt mérkőzés óta nem kaptak gólt, Peter Stöger vezetőedző bízik benne, a felcsútiak ellen sem szakad meg ez a jó sorozat.

  „Nincs rá garancia, hogy a Puskás Akadémia ellen is érintetlen marad a kapunk, de ez a célunk – nyilatkozta a fradi.hu-nak a zöld-fehérek osztrák vezetőedzője. – Elöl pedig hasonló hatékonysággal kell kihasználnunk a lehetőségeinket, mint az elmúlt hetekben. Szombati ellenfelünk erős és kompakt játékoskerettel rendelkezik, az elmúlt években stabil teljesítményt nyújtott. Veszélyes játékosai vannak a támadószekcióban, éppen ezért kulcskérdés lesz, hogy a védelmünk stabil legyen. Hazai pályán, mint mindig, most is extra erőt ad kiváló közönségünk, érte is küzdünk.”

  517 PERCE NEM KAPOTT GÓLTA FRADI AZ ÉLVONALBAN, LEGUTÓBB A ZTE CSATÁRA, KOSZTA MÁRK TALÁLT BE A ZÖLD-FEHÉREKNEK, MÉG OKTÓBER 16-ÁN.

  A hétvégén a Ferencváros stadionjában játszanak. Bajnokcsapatról van szó, most is vezeti a tabellát, az Európa-liga csoportkörébe is bejutott…

  És öt meccs óta nem kapott gólt. Nekem ez különleges kihívás lesz! Támadóként csakis az jár a fejemben, hogy megtörjük az ellenfél sorozatát, és győzzünk vagy legalább döntetlent érjünk el. Kifejezetten szeretem az ilyen meccseket, nagy a várakozás, sokan lesznek a lelátókon, alig várom. Az előző két mérkőzésünk nem sikerült jól, a Paks és a Zalaegerszeg ellen mindössze egy pontot gyűjtöttünk. Ez egyértelmű csalódás.

  Van, akit személyesen ismer a Fradiból?

  Eldar Civic korábban futballozott Csehországban, a legutóbbi mérkőzésünk után jót beszélgettünk. Rendes srác, na és nagyon jó játékos. Nem véletlenül alapember a Ferencvárosban.

  Hosszú éveket húzott le Olomoucban, profiként is ott mutatkozott be, a Puskás Akadémia előtt sehol máshol nem futballozott. Ennyire kedvelte a klubot?

  Minden oda kötött. Ott ismertem meg a feleségemet, ott építkeztünk, igazi otthonra leltem. A belváros gyönyörű, minden adva van a jó és nyugodt élethez. Már el is döntöttük, ha befejezem a pályafutásomat, ott fogunk élni. Budapest ehhez képest nagy változást jelentett, Olomoucban huszadannyian laknak, mint itteni lakhelyünkön.

  Csehországban egy viszonylag kis településen nőtt fel. Milyen volt az élet gyerekként arrafelé?
  Vsetín valóban nem nagy hely, alig huszonötezren lakják. Akkoriban remek hokicsapata volt a településnek, minden srác jégkorongozó szeretett volna lenni. Sokan jártak ki a meccsekre, előfordult, hogy én is ott voltam a lelátón. Nagyapám és édesapám is futballozott, ebből a szempontból el volt döntve a sorsom. És nem is bántam, imádtam focizni, reggeltől estig a szabadban rúgtam a labdát. Mindketten hátvédek voltak, méghozzá a keményebbik fajtából. Nagyapám és édesapám is belső védőt játszott, eleinte én is hátul futballoztam, a cseh utánpótlás-válogatottba is védőként kerültem be. Tizenkét évesen aztán Olomoucba költöztem, a Sigma játékosa lettem. Egyedül költöztem, nem volt könnyű döntés, de örülök, hogy belevágtam a kalandba.

  A Puskás Akadémiát erősítő Jakub Plsek szereti a nyugodt életet, és egyértelmű volt, nagyapja és édesapja után ő is futballista lesz.

  Hallom, óriási plüssmackót kapott a klubtól. Hazavitte már az újszülött kislányának?

  Szép gesztus volt, nagyon meglepődtem – felelte lapunknak Jakub Plsek, a Puskás Akadémia cseh labdarúgója, aki alapember Hornyák Zsolt együttesében.

  Élvezi az apaszerepet?
  Eddig csak hallottam róla, hogy mennyire hihetetlen érzés, most már tudom is, milyen… Sajnos a szülésnél nem lehettem ott, a feleségem odahaza volt Csehországban, egy nappal az Újpest elleni meccsünk előtt hívott, hamarosan apa leszek. Másnap játszottam, megvertük az újpestieket, a csapattársaimnak és a szakmai stábnak a találkozó után az öltözőben jelentettem be, hogy édesapa lettem. A stáb rendes volt, azonnal kaptam két-három nap szabadságot, rohantam is haza a családomhoz.

  Ennyire nehezen ment a beilleszkedése?

  Egyszerűen csak nem vagyok hozzászokva a váltásokhoz. Az elmúlt időszakban túlzottan gyorsan történt minden, előbb a Ferencvároshoz kerültem, majd alig tudtam megmelegedni, máris jöttem Felcsútra. Ne feledjük, előtte tíz évig voltam az MTK-nál… Érdekes hullámvasúton ülök az utóbbi időszakban. Mondani szokták, egy játékosnak új öltözőbe kerülve nagyjából fél évre van szüksége, míg a legjobbját tudja nyújtani. Nos, ha ebből indulok ki, hamarosan kirobbanó formában leszek.

  Hornyák Zsolt vezetőedző tartja önben a lelket?

  Nagyon jó a kapcsolatunk. A szakmai stáb bízik bennem, sokat beszélgetünk. Nincs más választásom, mint ezt minél előbb meghálálni nekik. Az öltözőben persze kapom a zrikát, de ez így természetes.

  Pedig a Fradi ellen kifejezetten jól megy önnek a futball, korábban háromszor is gólt lőtt ellene.

  Mindig is szerettem a Ferencváros ellen játszani. Erős csapat, bátran megy előre, így több helye van az ellenfél támadóinak. Százszor jobban szeretek ilyen együttes ellen szerepelni, mint amelyik bunkerfutballt játszik. A Puskás Akadémiára is jellemzőez a taktika, mi sem ássuk be magunkat a kapunk elé.

  Ennyire nehezen ment a beilleszkedése?

  Egyszerűen csak nem vagyok hozzászokva a váltásokhoz. Az elmúlt időszakban túlzottan gyorsan történt minden, előbb a Ferencvároshoz kerültem, majd alig tudtam megmelegedni, máris jöttem Felcsútra. Ne feledjük, előtte tíz évig voltam az MTK-nál… Érdekes hullámvasúton ülök az utóbbi időszakban. Mondani szokták, egy játékosnak új öltözőbe kerülve nagyjából fél évre van szüksége, míg a legjobbját tudja nyújtani. Nos, ha ebből indulok ki, hamarosan kirobbanó formában leszek.

  Hornyák Zsolt vezetőedző tartja önben a lelket?

  Nagyon jó a kapcsolatunk. A szakmai stáb bízik bennem, sokat beszélgetünk. Nincs más választásom, mint ezt minél előbb meghálálni nekik. Az öltözőben persze kapom a zrikát, de ez így természetes.

  A szélső kölcsönben szerepel a Puskás Akadémiában, és bízik benne, végre megtörik a rossz sorozata, és megszerzi első találatát felcsúti színekben.
  Várja a Fradi elleni meccset?
  Próbálok úgy hozzáállni, mintha ugyanolyan mérkőzés lenne, mint a többi… – felelte lapunk megkeresésére Gera Dániel, aki a Ferencváros kölcsönjátékosaként Felcsúton futballozik. – Noha a Fradi játékosa vagyok, most csakis a Puskás Akadémia sikere foglalkoztat. Nem vagyok érzelgős típus, ki tudom zárni a külső körülményeket.
  Több mint egy éve rúgott gólt az NB I-ben, az MTK játékosaként a Kisvárda kapujába talált be. Nem feszült a hosszú gól nélküli időszak miatt?
  Mit szépítsem, frusztrál, hogy nyár óta itt vagyok, és még nem találtam a kapuba. A bajnokság elején megvoltak a lehetőségeim, egy támadónak új csapathoz kerülve annál nehezebb a dolga, minél később szerzi meg az első gólját. Nekem most nagyon igyekeznem kell, hogy megtörjem ezt a rossz sorozatot.

  ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT AZ FTC–PAFC NB I-ES LABDARÚGÓ-MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉBEN!

  A szélső kölcsönben szerepel
  a Puskás Akadémiában, és bízik
  benne, végre megtörik a rossz

  sorozata, és megszerzi első talá-
  latát felcsúti színekben.

  Várja a Fradi elleni meccset?
  Próbálok úgy hozzáállni,

  mintha ugyanolyan mér-
  kőzés lenne, mint a töb-
  bi… – felelte lapunk megke-
  resésére Gera Dániel, aki a

  Ferencváros kölcsönjátéko-
  saként Felcsúton futballo-
  zik. – Noha a Fradi játékosa

  vagyok, most csakis a Puskás

  Akadémia sikere foglalkoz-
  tat. Nem vagyok érzelgős tí-
  pus, ki tudom zárni a külső

  körülményeket.
  Több mint egy éve rúgott

  gólt az NB I-ben, az MTK já-
  tékosaként a Kisvárda ka-
  pujába talált be. Nem feszült

  a hosszú gól nélküli időszak
  miatt?
  Mit szépítsem, frusztrál,
  hogy nyár óta itt vagyok, és

  még nem találtam a kapu-
  ba. A bajnokság elején meg-
  voltak a lehetőségeim, egy

  támadónak új csapathoz
  kerülve annál nehezebb a

  dolga, minél később szer-
  zi meg az első gólját. Nekem

  most nagyon igyekeznem
  kell, hogy megtörjem ezt a
  rossz sorozatot.

  Hogy érzi, messze van a régi formá-
  jától?

  A játékom javul, ám a gól nagyon hi-
  ányzik. Az önbizalmamnak jót tenne,

  de nem pánikolok. Egyértelműen job-
  ban érzem magam a bőrömben, mint

  az idény elején.

  Ennyire nehezen ment a beilleszke-
  dése?

  Egyszerűen csak nem vagyok hozzá-
  szokva a váltásokhoz. Az elmúlt idő-
  szakban túlzottan gyorsan történt min-
  den, előbb a Ferencvároshoz kerültem,

  majd alig tudtam megmelegedni, máris
  jöttem Felcsútra. Ne feledjük, előtte tíz

  évig voltam az MTK-nál… Érdekes hul-
  lámvasúton ülök az utóbbi időszakban.

  Mondani szokták, egy játékosnak új öl-
  tözőbe kerülve nagyjából fél

  évre van szüksége, míg a leg-
  jobbját tudja nyújtani. Nos, ha

  ebből indulok ki, hamarosan
  kirobbanó formában leszek.
  Hornyák Zsolt vezetőedző
  tartja önben a lelket?
  Nagyon jó a kapcsolatunk. A
  szakmai stáb bízik bennem,
  sokat beszélgetünk. Nincs
  más választásom, mint ezt

  minél előbb meghálálni ne-
  kik. Az öltözőben persze ka-
  pom a zrikát, de ez így termé-
  szetes.

  Pedig a Fradi ellen kifejezet-
  ten jól megy önnek a futball,

  korábban háromszor is gólt
  lőtt ellene.

  Mindig is szerettem a Ferenc-
  város ellen játszani. Erős csa-
  pat, bátran megy előre, így

  több helye van az ellenfél tá-
  madóinak. Százszor jobban

  szeretek ilyen együttes el-
  len szerepelni, mint amelyik

  bunkerfutballt játszik. A Pus-
  kás Akadémiára is jellemző

  ez a taktika, mi sem ássuk be
  magunkat a kapunk elé.
  Még a Groupama Arénában
  sem?

  Még ott sem! A héten alaposan ele-
  meztük a Fradit, tisztában vagyunk

  vele, melyek az erősségei, de szeret-
  nénk, ha szombaton a mi akaratunk

  is érvényesülne. Az Üllői úti stadion
  hangulata egyedülálló az országban,
  mi, játékosok is alig várjuk az ottani

  meccseket. Sok néző előtt élvezet fut-
  ballozni, még akkor is, ha nem nekünk

  szurkolnak.
  Nyerhetnek a Fradi otthonában?

  Ígérgetni nem szeretnénk, de úgy ér-
  zem, jó mérkőzést játszunk. Mind a két

  csapat támadni szeretne, döntő lesz,

  hogy hátul nem lankadhat a koncent-
  rációnk. Valahogy hatástalanítani kell a

  hazai támadókat, nekünk, szélsőknek
  és csatároknak pedig labdaszerzés után
  meg kell lódulnunk előre, és gólokat

  szerezni. Nem bánnám, ha újra össze-
  jönne egy Fradi elleni gól. Ahogy mond-
  tam is, jót tenne az önbizalmamnak…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
04.02.16:30 M4 Sport
04.08. 19:30 M4Sport
04.15. 00:00 M4 Sport
Categories
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső