2021.XII.9. EL-csoportkör: Ferencváros – Bayer 04 Leverkusen: 1-0

Szépre sikeredett a búcsú: a Ferencváros legyőzte a Bayert!

Megszerezték a zöld-fehérek az első győzelmüket a sorozatban, Laidouni gólja döntött a Leverkusen ellen.
A Ferencváros Aissa Laidouni góljával megverte odahaza a Bayer Leverkusent a labdarúgó Európa-liga csoportkörének záró, hatodik fordulójában.

Nyilatkozatok:

A Ferencváros trénere, Peter Stöger kijelentette: bár tétje nincs a mérkőzésnek egyik csapat számára sem, motiválni egyáltalán nem kell a játékosokat.

„Mindenki tudja, mennyire fontos meccs vár ránk. Nagyon erős csoportba kerültünk, melyben ez az utolsó esélyünk, hogy pontot szerezzünk. Senki sem tudhatja, milyen felállásban fognak játszani, de nagyon jól ismerem a német csapat keretét és stílusát is. A Leverkusennek az A és a B csapata is erős, nehéz lesz pontot szereznünk.”

A Nemzeti Sport kérdezte először a sajtótájékoztatón Gerardo Seoane vezetőedzőt arról, hogy mennyire felforgatott kezdőcsapatra számíthat tőlük a Ferencváros annak tudatában, hogy a Leverkusen már megnyerte az El-csoportot, és például Patrik Schick és Florian Wirtz el sem utazott Budapestre a csapattal.

„Attól függetlenül, hogy ilyen jól szerepeltünk a csoportban, az utolsó meccset is nagyon komolyan vesszük. Abból a megfontolásból hagytam otthon játékosokat, hogy elkerüljük a sérüléseket, és pihenni is tudjanak.”

A Fradival kapcsolatban elmondta: jól emlékszik még a leverkuseni mérkőzésre, amikor rosszul kezdtek, és hátrányba kerültek.

„Nagyon gyors csatárai vannak a magyar csapatnak, ki tudják használni a mélységi mozgásokat, emellett a középpályán is jó fizikumú játékosok találhatók.”

A mérkőzés:

Európa Liga, G-csoport, 6. forduló:

Ferencváros — Bayer 04 Leverkusen: 1-0 (0-0)
Groupama Aréna, 21:00. 12.127 néző.
Vezette: Kirill Levnyikov (asszisztensek: Bolhovityin, Veretyeskin; tartalékjv.: Bezborodov; VAR: Meshkov; VAR asszisztens: Ivanov – oroszok)

Ferencváros: Dibusz — Botka, Blazic, S. Mmaee, Kovacevic, Zubkov (Cabraja, 88.) — Zachariassen (Somália, 70.), Laidouni, Loncar (Vécsei, 81.) — Uzuni, Nguen (R. Mmaee, 46.)
kispad: Bogdán, Mergl, Mak, Csontos, Szánthó, Gavric
vezetőedző: Peter Stöger

Bayer 04 Leverkusen: Lunev — Retsos, Kossounou, Tapsoba (Tah, 46.), Sinkgraven — Aránguiz (J. Frimpong, 71.), Palacios (Andrich, 64.) — Bellarabi (Diaby, 71.), Amiri, Paulinho — Alario (Adli, 81)
kispad: Lomb, Neutgens, Hincapie, Gedikli
vezetőedző: Gerardo Seoane

Gól: Laidouni (82.)
Sárga lap: Laidouni (84.), Blazic (90.), Cabraja (90+2.) illetve Bellarabi (26.), Retsos (86.) Kossounou (87.)

Ha hóembert nem is lehetett építeni, csütörtök este egyfokos hidegben és szállingózó hóesésben lépkedtek a szurkolók a Groupama Aréna irányába. A télies időjárás (na persze, decemberben milyen legyen?!), és az eddigi pont nélküli Európa-liga-szereplés némileg letörte a Ferencváros-drukkerek lelkesedését, ám a Bayer Leverkusen ellen így is szép számmal összegyűltek a lelátón. A szezon végéhez közeledve a gyep is kezd néhol kopottnak tűnni, a kezdés előtt a hótól, esőtől áztatott talajt kilenc pályamunkás egyengette, a fekete ruhába, maszkba öltözött brigád a magasból nézve leginkább szorgos hangyabolyra hasonlított.

S ha már az időjárás és a lelátó.

A legtöbben forró teával melegítették át magukat, és az sem volt véletlen, hogy a főbejárat melletti hivatalos boltban a Fradi-kesztyűk, -sálak és -sapkák fogytak a legjobban.

A játékosokat pedig – nos, őket a becsületpont megszerzésének vágya fűthette.

Miközben az Európa-liga indulója bömbölt a hangfalakból, a ferencvárosi B-közép újra élőképpel rukkolt ki, ezúttal óriási, egész szektort betöltő Ferencváros felirat fölött őrjöngő ultrák voltak láthatók, az összképet a meggyújtott piros fáklyák tették teljessé – lenyűgöző látvány volt. A magyar bajnok a látványos előadás után első támadását így füstfelhőben vezethette, s a tartalékosan felálló Leverkusen ellen alig 24 másodperc elteltével máris emelkedhetett a hangerő, az más kérdés, hogy a jobb oldali akció végén a felzárkózó Olekszandr Zubkov nem találta el jól a labdát. Három perccel később Tokmac Nguen csípett el egy röviden hátrapasszolt labdát, a szélső azonban hosszan tolta meg a kirontó kapus mellett, ám ebből is látszott, nem lehetetlen feladat a kulcsembereket pihentető németek legyőzése. Aktívan kezdett a zöld-fehér együttes, pedig elnézve a felállást, Peter Stöger a biztonságot sem hagyta figyelmen kívül, és három belső, valamint két szélső védővel küldte harcba csapatát. Érdekesség volt, hogy a bal oldalon az alighanem hosszú időre kidőlő Eldar Civic helyén nem eddigi helyettese, Marijan Cabraja kezdett, hanem az ukrán Zubkov futballozott a számára új szerepkörben.

Negyedóra elteltével aztán villantak a németek, kontratámadás végén Dibusz Dénesnek lábbal kellett védenie ahhoz, hogy ne kerüljön hátrányba a Fradi. A kapusról a kezdés előtt egyébként érdekes statisztikát közölt az UEFA Európa-liga-oldala, ez alapján az utolsó kör előtt a magyar válogatott játékos négy találkozóján összesen húsz alkalommal védett, őt csupán a Celtic kapusa, Joe Hart előzte meg huszonhárom védéssel, igaz, ő ezt a mutatót öt találkozón érte el.

A visszafogott kezdés után egyre inkább magára talált a német együttes, a félidő közepén szép akció végén szerzett vezetést, ám a támadás közben Karim Bellarabi lába a vizes talajon úgy megcsúszott, hogy telibe talpalta Miha Blazicot, így hiába került a labda Dibusz kapujába, a gólt érvénytelenítette az orosz Kirill Levnyikov játékvezető.

A zöld-fehérek taktikája a találkozó ezen periódusában némileg eltért az NB I-ben megszokottól, a labdatartáson alapuló játék helyett a Leverkusen ellen olykor távoli, akár a saját térfélről hosszan előrevágott indításokkal próbálták helyzetbe hozni, kiugratni a két elöl lévő támadót, Tokmac Nguent és Myrto Uzunit. Ennek egy előnye biztosan volt, a csúszós talajon mindketten kihasználhatták gyorsaságukat, ám az atletikus vendégvédők rendre leblokkolták őket, így lehetőségük sem volt felgyorsítani. Ekkor már inkább a vendégek akarata érvényesült a pályán, többet birtokolták a labdát, és nemcsak hatékonyabban passzoltak, többet is, mint a ferencvárosiak.

A hazai ultrák még a szünet előtt a napokban elhunyt Fradi-szurkoló Kóbor Jánosra emlékeztek, s a Gyöngyhajú lány dallamára írt nótát énekelték hosszú percekig.

A szünetben Peter Stöger a szerkezeten nem változtatott, ám egy cserét végrehajtott, a gyengén teljesítő Tokmac Nguen helyére Ryan Mmaeét küldte pályára, bízva benne, hogy a marokkói csatár megvillan. A kapuk felé vezető út azonban mindkét oldalon „védőkkel volt kikövezve”, a biztonságot egyik együttes sem adta fel. Ez abból is látszott, hogy a pálya olykor két részre szakadt, több olyan jelenet is volt, amikor mindkét térfélen tíz-tíz mezőnyjátékos rohant, miközben egyik oldalon megpróbáltak helyzetet kialakítani, a másik tíz még csak a felezővonal felé haladt.

Kiegyenlített játék zajlott ekkor a pályán, a gólszerzéshez mégis (újra) a vendégek álltak közelebb, az 56. percben a brazil Paulinho lesről rúgta a kapuba a labdát. A német ultrák már ünnepeltek a vendégszektorban, ám a VAR-rendszer visszanézte az esetet, és helybenhagyta az orosz játékvezető döntését. Az utolsó húsz percnek már bőrig ázott futballisták vágtak neki, a havaseső nem hagyott alább, és szerencsére az iram sem esett vissza. A tétnélküliség kicsit rányomta a bélyegét a meccsre, kockáztatnia egyik csapatnak sem kellett, a németek a döntetlennel is csoportelsők voltak. A stabilitás ebből adódóan mindkét oldalon fontos volt, és ha be is csúszott hátul egy-egy hiba, a játékosok rendre ott voltak, és kisegítették egymást. A tömörülő védelem ellen nemigen találták az ellenszert a németek, a legnagyobb zavart ismét egy gyors ellenakció végén okozták, Dibusznak ismét nagyot kellett védenie a döntetlen megtartásához. A hajrában aztán a magyar kapust alaposan megdolgoztatták, látványos mozdulattal, lábbal védett, ám vegyük figyelembe, hogy a Leverkusennél olyan cserék is pályára léptek, mint például a francia Moussa Diaby, akinek értéke 42 millió euró – a komplett Fradié negyvenmillió.

Na, de aztán jött Aissa Laidouni, aki a hét végén a Puskás Akadémiának is betalált, ezúttal pedig győztes gólt fejelt! 1–0

Mesteri beadás végén szerzett vezetést a Ferencváros, a hazai ultrák nem véletlenül ugráltak, énekeltek, a Bayer Leverkusent bármilyen körülmények között nagy tett legyőzni. A magyar bajnok a csoportkör utolsó fordulójában keményen küzdött, és megszerezte első győzelmét, ezzel már nincs olyan csapat, amelyik pont nélkül zár.

A CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. Leverkusen 6 4 1 1 14–5 +9 13
2. Betis 6 3 1 2 12–12 0 10
3. Celtic 6 3
3 12–15 –3  9
4. FERENCVÁROS 6 1 5 5–11 –6 3

A csoport másik mérkőzésén: Celtic (skót)–Real Betis (spanyol) 3–2

További képek: fradi.hu, nso.hu, Sportfotók

Nyilatkozatok:

A Bayer Leverkusen trénere, Gerardo Seoane azzal kezdte, hogy gratulált a Fradinak.

„Látványos, nagy intenzitású meccs volt. Talán a pálya utolsó harmadában bizonyos szituációkban nem a megfelelő megoldásokat választottuk. Mindkét csapatnak megvoltak a lehetőségei, úgyhogy tényleg látványos meccs volt.”

A Ferencváros vezetőedzője, Peter Stöger a Nemzeti Sport kérdésére válaszolva elárulta: nagyon jó volt a meccs után a hangulat a csapat háza táján.

„Hiszen egy ilyen ellenfél ellen három pontot szerezni mindig nagy érdem. Már a meccs előtt lehetett érezni, hogy készen állunk a küzdelemre. Ebből a nemzetközi sorozatból egyértelműen ez a meccsünk emelkedik ki. Nem lepett meg, hogy nem volt egyszerű pontokat szereznünk, hiszen BL-szintű ellenfelekkel kerültünk össze a csoportban. Ugyanakkor már korábban is lett volna esélyünk a pontszerzésre, de olyan hibákat követtünk el, melyeket ezen a szinten megbosszul az ellenfél.”

A kérdésre válaszolva hozzátette: az FTC ezzel jelezte, hogy európai szinten komolyan jegyzett ellenfelet is képes legyőzni.

„A bajnokságban is hoztuk a meccseket kapott gólok nélkül, vezetjük a tabellát. Amikor idejöttem, két fő célt határoztunk meg: megnyerni az NB I-et, illetve bejutni a BL vagy az El csoportkörébe. Lehet arról beszélgetni, hogy elég-e ez az egy győzelem egy ilyen erős csoportban. Van aki szerint nem, mások szerint viszont ez nagy eredmény. Szerintem hatalmas győzelmet arattunk.”

„Az edzések során jó néhány szögletvariációt gyakoroltunk – mondta Aissa Laidouni, a mérkőzés góljának szerzője. – Nagyon örülök, hogy sikerült betalálnom, de még fontosabb, hogy a csapat megszerezte a három pontot. Fontos volt győzelemmel zárni a szereplésünket. A csapat nagyszerű mentalitással állt ki, küzdöttünk, nyerni akartunk. Valamit vissza akartunk adni a szurkolóknak, mert ők sosem hagytak cserben minket. Ez más színvonal volt, a második számú kupa, mindent bele kellett adni. Csodálatos volt a hangulat. Remek volt megélni a mérkőzést.”

„Arról beszélgettünk, hogy jó lenne végre úgy zárni a meccset, hogy a védéseket, amiket sikerül hozzátenni, eredményre vezessenek, és pontokat szerezzünk – mondta Dibusz Dénes. – Örülök, hogy a végén a magunk javára tudtuk fordítani a mérkőzést. Nagyon szerettünk volna szépen búcsúzni.”

„Maga a csoportkör nem alakult olyan jól, annak ellenére, hogy valószínűleg ez a negyedik hely a realitás. Ugyanakkor több is lehetett volna ebben, mert az előző meccseken mindig adódtak olyan szituációk, hogy gólokat ajándékoztunk az ellenfélnek. Most nem követtünk el szarvashibákat, és ha el is adtuk a labdát, valaki mindig odaért és besegített. A győzelem szép zárása a csoportkörnek, végre nemzetközi kupában hazai pályán megtörtént, és ez szépségtapasz.”

„Nem játszott rosszul a Leverkusen, de beszéltünk róla, hogy az összeszokottság hiányozhat náluk. Ezt próbáltuk kihasználni, az első félidőben volt egy-két hibájuk, amelyből gólt szerezhettünk volna, ha jobban megoldjuk a végét. Próbáltunk egységesek maradni, és bíztunk abban, hogy lesz lehetőségünk. Szerencsére a végén sikerült.”

El: Laidouni sokkolta a Leverkusent – német lapszemle

„Egy idegesítő vereség, aminek szerencsére nincsen következménye” – áll a Sport Bild hasábjain. A német lap kiemeli, a vendégek két – meg nem adott – gólt is szereztek, mégis a Ferencváros nyerte a mérkőzést.

Hozzáteszik, a gyógyszergyáriak már az 5. fordulóban biztossá tették csoportelsőségüket, így Gerardo Seoane bátran kísérletezhetett a csapat összeállításánál. Szerintük a B04-et az elpuskázott helyzetei miatt büntették meg az első győzelmüket arató zöld-fehérek.

Kicker is hangsúlyozza, a csoportelsőség korai kiharcolása lehetőséget nyújtott a svájci szakembernek a variálása: a Leverkusen legutóbbi, Greuther Fürth (7–1) elleni találkozójához képest kilenc helyen változtatott a tréner.

A német sportnapilap szerint a gyógyszergyáriak védekezése hagyott kívánnivalót maga után, túl sok teret hagytak az FTC-nek, amely nem igazán tornáztatta meg a németeknél debütáló Andrej Lunjov kapust.

„Laidouni sokkolta a gyógyszergyáriakat” – emelte ki alcímében a Kicker, amely azt is írja, hogy a Fradinak a 81. percben megszerzett góljáig kapura lövése sem volt. A sportnapilap megjegyzi, bár a Leverkusen elszenvedte első vereségét az El jelenlegi kiírásában, előretekinthet a nyolcaddöntőre, míg az eddig pont nélküli ferencvárosiaknak megnyugvást adhat a győzelem.

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, az UEFA, a Ferencváros és a Bayer 04 Leverkusen hivatalos honlapja alapján)

3 hozzászólás a(z) 2021.XII.9. EL-csoportkör: Ferencváros – Bayer 04 Leverkusen: 1-0 bejegyzéshez

  • Érdekes és elgondolkoztató, hogy a csoport legerősebbje ellen nyújtották a két legjobb teljesítményt.

  • PERCRŐL PERCRE

    90+4.

    PERC
    VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

    90+4.

    PERC
    R. Mmaee ment Amiri jobb oldali szöglete után az érkező, jobbal lőni akaró Andrich elől a 16-oson, becsúszva.

    90+2.

    PERC
    Marijan Cabraja odarúg a jobbon Frimpongnak. Szenved a középpályás, ápolás. Kőkemény gáncs volt. Minimum sárga lap.

    90+1.

    PERC
    Amiri jobb oldali szögletét most eltalálja Tah, fejjel, de kissé balról, nyolcról Dibusz ölébe talál.

    90+1.

    PERC
    Megúszta a Fradi, Amiri emel balról jobbal a bal sarok elé, Tah a labda mellé rúg!

    90.

    PERC
    Három perc a ráadás.

    89.

    PERC
    Cabraja kioszt egy kötényt a balon Kossounounak, de szereli végül őt az afrikai védő.

    89.

    PERC
    Uzuni jobbal a léc fölé lövi a 24 méteres szabadrúgást.

    88.

    PERC
    Marijan Cabraja be, Zubkov nagyon elfáradt. Védő a szélső helyén.

    87.

    PERC
    Ez is sárga lap.

    87.

    PERC
    Zubkov ment Adli elől Amiri passza után, kontra, R. Mmaeét akasztja a 16-os előtt Odilon Kossounou.

    86.

    PERC
    Sárga lap is.

    86.

    PERC
    Panajotisz Recosz ellöki a levegőben Somáliát, ezzel is elmegy fél perc…

    85.

    PERC
    Amiri szabadrúgását Tah a jobb alsó mellé fejeli hat méterről, kissé balról.

    85.

    PERC
    Eközben a Celtic és a Betis…

    85.

    PERC
    Még mindig vezet a Celtic a Betis ellen.

    85.

    PERC
    FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

    84.

    PERC
    Aissa Laidouni kap sárga lapot Andrich felrúgásáért.

    81.

    PERC
    VEZET A FERENCVÁROS, Zubkov bal oldali beadását AISSA LAIDOUNI az ötös bal, azaz rövid sarkáról a jobb alsó sarokba fejeli. Adli mellől: 1–0!

    81.

    PERC
    GÓÓÓL!!! (1–0) Laidouni
    81.

    PERC
    A gall tehetség, Amine Adli be, Alario be, ékcsere.

    81.

    PERC
    Vécsei Bálint be, Loncar le. Szűrőcsere.

    80.

    PERC
    S. Mmaee mellett elmegy Paulinho, az ötös bal sarka elől ballal kapura lő, de jobb lábbal véd a rövid alsó sarok előtt Dibusz!

    79.

    PERC
    Loncar megindul a balon, de Tah nyeri a futópárbajt.

    78.

    PERC
    KIMARAD, Paulinho passzol Alario elé, aki jobbal nyolcról kapura lő, a labda elmegy Dibusz mellett, ám ment a gólvonal előtt S. Mmaee!

    76.

    PERC
    Tah odacsap Uzuni arcához, csak szabadrúgás.

    75.

    PERC
    Diaby értéke 42 millió euró, a komplett Fradié 40.35. Luxuscsere.

    74.

    PERC
    Zubkov ballal nem sokkal lő a bal felső sarok fölé! De Lunyev rajta volt.

    73.

    PERC
    Amiri ellöki R. Mmaeét, szabadrúgás kissé balról, 29-ről.

    71.

    PERC
    Nyerni akar a Bayer…

    71.

    PERC
    Bellarabi le, Moussa Diaby be.

    71.

    PERC
    Jeremie Frimpong be, Aránguiz le.

    71.

    PERC
    Somália váltja Zachariassent, motorcsere a hazai oldalon.

    69.

    PERC
    Paulinho bal oldali, lapos beadása után Amiri lő jobbal kapura az ötösről, Dibusz bal lábbal véd!

    67.

    PERC
    Szép német támadás, Andrich passzol Amiri elé, de ment előle Dibusz egy merész vetődéssel.

    66.

    PERC
    Sinkgraven gyatra beadását Kovacevic elvéti az ötösön, de érkezik szerencsére Blazic.

    65.

    PERC
    A passzát Alario jobbal 24-ről a léc fölé vágja, középről.

    64.

    PERC
    Ő a Hertha nevelése, a nyáron az Uniontól vették 6.5 millióért, az El-ben 3 gólt szerzett eddig.

    63.

    PERC
    Palacios le, Robert Andrich be, motorcsere.

    63.

    PERC
    Blazic lekönyökli Paulinhót, de ő is megsérült, mert előtte összefejeltek. Ápolás.

    62.

    PERC
    S. Mmaee emel az ötös jobb sarkára, Botka középre fejeli a labdát, Uzuni elé, ám közbelép és takarít Tah.

    62.

    PERC
    FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

    61.

    PERC
    Loncar passzol Botkához, ő R. Mmaee elé gurít, aki jobbról középre passzol, visszafelé, Laidouni jobbal 18-ról ha nem is sokkal, de a léc fölé lő!

    57.

    PERC
    A VAR szerint sem érvényes a találat.

    57.

    PERC
    Nem, Paulinho lesről rúgja az ötös bal sarka elől jobbal a kapu közepébe Amiri szép passzát.

    56.

    PERC
    A LEVERKUSENNEK MEG EGY?

    56.

    PERC
    Uzuni: 28 meccs az idényben, 28 kanadai ponttal. A BL-ben 8, az El-ben 2.

    55.

    PERC
    Loncar kap nagyot Palaciostól, ápolás.

    55.

    PERC
    Zubkov beadását kifejeli Palacios.

    54.

    PERC
    Laidouni cselezget a jobbon, Sinkgraven akasztja, de csak szöglet, nem szabadrúgás.

    53.

    PERC
    Bellarabi kicselezi a jobbon Kovacevicet, beadását kirúgja ballal az ötösről S. Mmaee.

    52.

    PERC
    Nguen: 25 meccs, 10 kanadai ponttal. Az európai kupákban szerezte utóbbiak felét, de az El-ben csak egyet.

    51.

    PERC
    Zubkov: 20 meccs az idényben, 6 kanadai ponttal. 11 El- és BL-meccsen nulla kanadai ponttal.

    50.

    PERC
    Loncar ad be balról, Tah takarít az ötösről. Kontra, Loncar szerel, rekontra, R. Mmaeét kiszorítják, a visszapasszt Zubkov ballal a léc fölé vágja 15-ről.

    48.

    PERC
    Kovacevic bátran megindul, Tah elől jobbal 23-ról a jobb sarok mellé lő, középről.

    46.

    PERC
    FOLYTATJUK!

    FÉLIDŐ

    Aki 14-szeres német válogatott…

    FÉLIDŐ

    Tapsoba le, Jonathan Tah be.

    FÉLIDŐ

    Nguen helyére, akinek nagyon nem ment ma a futball.

    FÉLIDŐ

    Csere lesz, Ryan Mmaee fog beállni.

    FÉLIDŐ

    Fotók: Árvai Károly

    FÉLIDŐ

    Nincs elérhető leírás.

    FÉLIDŐ

    Nincs elérhető leírás.

    FÉLIDŐ

    Még mindig vezet a Celtic a Betis ellen.

    FÉLIDŐ

    FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

    FÉLIDŐ

    86 és 90 százalékos a passzpontosság, itt nincs különbség.

    FÉLIDŐ

    2-2 szöglet itt és ott is.

    FÉLIDŐ

    58 százalékban a vendégeké a labda.

    FÉLIDŐ

    Kétszer lőtt kapura a magyar csapat, de egy sem ment a kapu felületére, 5-ször próbálkoztak a vendégek, egyszer kellett védenie Dibusznak.

    FÉLIDŐ

    VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

    45+1.

    PERC
    Egy perc csak a ráadás.

    45.

    PERC
    Zubkov csele szép, a beadását elfejeli az ötös előterében Botka elől Sinkgraven.

    44.

    PERC
    Amiri felbőrözi Botkát, Bellarabi jobbal 14-ről, kissé jobbról kapura lő, de ment szépen Kovacevic. Aki kifejeli az ötös elől Paulinho szögletét. Amiri keresztpasszát nem tudja levenni a jobb sarok előtt a levegőben Recosz, kirúgás.

    43.

    PERC
    12.127 a hivatalos nézőszám.

    43.

    PERC
    Nem is, Kossounou volt az, csoda magasra emelkedve.

    42.

    PERC
    Zubkov adja be, ballal, az ötösről ment fejjel Tapsoba.

    42.

    PERC
    Uzuni kiharcol a jobbon egy kornert.

    42.

    PERC
    TARTALÉKOK 4. Alario 9-szeres argentin válogatott, a Bayer négy éve 24.5 millióért vette.

    41.

    PERC
    A stadionban fantasztikus a hangulat, már a karácsonyi rigmusok vannak soron.

    40.

    PERC
    Kovacevic ellöki a balon Bellarabit.

    40.

    PERC
    Amíg dolgozott a VAR-szoba, dekázott párat Tapsoba. Kirúgás.

    39.

    PERC
    De ilyen szinten ennyi belefér, a VAR szerint is.

    39.

    PERC
    Paulinho cselezget a balon, Amiriez passzol, akit szerel Loncar. Kontra, Nguent ellöki az ötös jobb sarka előtt Kossounou!

    38.

    PERC
    Zubkov sarkaz, Nguen azonban a felezőig húzódott vissza. Zubkov elfut a balon, jobbal adna be, de pontatlan ő is.

    36.

    PERC
    Szép támadás, pocsék Sinkgraven-beadással balról a végén.

    36.

    PERC
    De Nguen magára maradva hiába harcol, és nincs is ma csúcsformában.

    35.

    PERC
    Kevés az izgalom a pályán, a drukkereken nem múlik pedig.

    35.

    PERC
    FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

    32.

    PERC
    Alario jobbról a kapu elé lő, de pontatlanul.

    30.

    PERC
    Fotók: Tumbász Hédi

    30.

    PERC
    Nincs elérhető leírás.

    30.

    PERC
    Nincs elérhető leírás.

    30.

    PERC
    Dibusz lép ki Bellarabi elé Recosz beadására, Mmaee az utolsó pillanatban húzta vissza a lábát. Csapatmunka.

    30.

    PERC
    Mezőnyharc, nagy irammal. Kérdés, meddig bírja a magyar bajnok.

    29.

    PERC
    Vezet a Celtic a Betis ellen.

    28.

    PERC
    Bizony. Nem véletlenül…

    28.

    PERC
    Mintha a Gyöngyhajú lányt énekelnék a hazai drukkerek.

    27.

    PERC
    TARTALÉKOK III. Bellarabi 11-szeres német válogatott, Amiri 3-szoros (2 góllal), Paulinho a brazilokkal olimpiai bajnok és U17-es világbajnok. És 18.5 millió euróért vették.

    25.

    PERC
    Karim Bellarabi kap is egy sárga lapot.

    25.

    PERC
    Szép volt Bellarabi sarkazása, majd Recosz remekül emelt az ötös jobb sarka elől a kapuba. De Bellarabi nyújtott lábbal lépett oda Blazicnak.

    25.

    PERC
    Blazic lép oda az ötös elé Bellarabinak, majd a földre esik. Recosz a jobb sarokba emel, de már szabadrúgás kifelé.

    23.

    PERC
    Palaciost 17 millió euróért vette a Bayer, Aránguizt 13 millióért. Viszonyok és arányok…

    23.

    PERC
    És löki Palacios, így szabadrúgás.

    22.

    PERC
    Amiri ad be balról egy szögletet, Blazic ment fejjel középen. Kontra, Uzunit szereli a balon Recosz.

    20.

    PERC
    Zachariassen passzol rosszul Nguen elé, Tapsoba elalszik, a norvég elé csorog vissza a labda, aki a lesen álló csatárhoz passzol vissza.

    18.

    PERC
    TARTALÉKOK II. A két szűrő. Aránguiz 92-szeres chilei válogatott, Exequiel Palacios 17-szeres argentin.

    16.

    PERC
    Bellarabi passzol Amirihez, aki a 16-osra betörve az ötös bal sarka elől ballal kapura lő, a jobb alsó előtt véd azonban jobb lábbal Dibusz. BRAVÚR!

    15.

    PERC
    FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

    15.

    PERC
    Ismét Zubkov s Loncar akciózik a balon, az ukrán szép pörgetését a horvát ballal tízről, éles szögből Tapsobába rúgja.

    15.

    PERC
    TARTALÉKOK I. Lunyev 7-szeres orosz, Recosz 5-szörös görög, Tapsoba 18-szoros Burkina Faso-i, Sinkgraven volt holland U21-es válogatott.

    13.

    PERC
    Zubkov bal oldali beadását ballal kapura teszi tízről, kissé balról Loncar, de blokkol az előtte álló Kossounou. Aki 11-szeres elefántcsontparti válogatott.

    13.

    PERC
    FÖLÉ, Bellarabi jobb oldali beadását Dibusz maga elé üti, pontosabban Amiri elé, aki jobbal hétről a léc fölé lő!

    7.

    PERC
    Loncar passzol Nguenhez, visszakapja a 16-oson, Zubkovot szereli a jobbon a görög Recosz, tovább.

    5.

    PERC
    Helyzet, Nguen törhet kapura egy elcsípett passzal, de remekül jön ki elé Lunyev a 16-osra. A támadó jobbal elpöcköli a labdát a kapus mellett, de kirúgás.

    4.

    PERC
    Remek a hangulat a stadionban, bár nincs telt ház. A pályán mezőnyharc.

    3.

    PERC
    Amiri lövését blokkolja a 16-oson Blazic.

    1.

    PERC
    ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

    JÓ FORMÁBAN ŐK IS (Fotó: Árvai Károly)

    Nincs elérhető leírás.

    A hazaiak zöld-fehér mezben és fehér nadrágban, a vendégek piros-fekete mezben és fekete nadrágban.

    Kiderült ez is: 342 német drukker érkezett e meccsre. A Leverkusenből hárman maradtak a bajnoki kezdőből, Lunyev kapus most debütál új klubjában.

    Most kezdett el hangolódni a hazai tábor is. Ismét egy komoly élőkép várható tőlük!

    Még egy kis hóesés a meccs előtt, de a helyszínről jelentik, hogy izgulni nem kell, semmi nem marad meg belőle a pályán. Llegalábbis egyelőre, mert 1 Celsius-fok van.

    FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

    Fotók: NPT

    Nincs elérhető leírás.

    Nincs elérhető leírás.

    Nincs elérhető leírás.

    Jó 200 német drukker, vígan énekelnek – jelenti a helyszínről Nagy-Pál Tamás.

    Fotó: Tumbász Hédi

    Nincs elérhető leírás.

    Levnyikov vezette idén márciuisban az Anglia–San Marino (5–0) világbajnoki selejtezőt is.

    A 37 esztendős orosz szakember volt a játékvezető a 2018-as Újpest FC–Sevilla El-selejtezőn, amelyen a lila-fehérek odahaza 3–1-re kikaptak.

    Kirill Levnyikov vezeti a mai meccset.

    NS-grafika: Kristó Péter – A KÉPRE KATTINTVA NAGYOBB MÉRET ÉRHETŐ EL!
    BŐVEBBEN ITT!

    – Furcsa kézmozdulattal ünnepelte gólját. Mit vagy kit utánoztak Ryan Mmaeéval?
    – Ryannel nemcsak a pályán, a magán­életben is kitűnően megértjük egymást, jó barátok vagyunk. A meccsek előtt rendre megbeszélünk arra az esetre egy különös koreográfiát, ha valamelyikünk a kapuba talál. Mind a ketten kedveljük az egyik japán mangasorozatból készült animációs filmet, amely egy hétéves nindzsatanoncról szól. A hétvégén az ő jellegzetes mozdulatait utánoztuk.

    – A hétvégén gólt rúgott a Puskás Akadémiának – megtartja jó szokását?
    – Nem bánnám, bár posztomból adódóan nem a gólszerzés az elsődleges feladatom. Sajnálom, hogy a felcsútiak ellen nem ért győzelmet.

    – A Ferencváros kiesett, a Leverkusen már továbbjutott a csoportból. Tét nélküli mérkőzés lesz?
    – Még a feltételezést is kikérem magamnak! Akit nem motivál egy ilyen meccs, azzal alighanem gond van. A magam részéről nem csak duma, hogy mindig győzni akarok, a mentalitásomból adódóan el sem tudom képzelni, milyen lehet nemtörődöm módon kifutni a pályára. Nehéz lesz nyerni vagy legalább az egyik pontot itthon tartani, de meg kell próbálnunk, már csak a szurkolók miatt is. Az Európa-liga más szint, de szeretnénk megszerezni első pontunkat a csoportban.

    – Mit szóltak az öltözőben, amikor meglátták, hogy a Bayer Leverkusen a hétvégén kiütötte ellenfelét?
    – Eddig is tudtuk, hogy nagyszerű csapat – válaszolta lapunknak Aissa Laidouni, a Ferencváros tunéziai légiósa. A német gárda szombaton 7–1-re verte meg a Greuther Fürthöt a Bundesligában. – Még aznap este megnéztem, mit játszott, a hét gól önmagáért beszél. Ekkora különbséggel győzni bármelyik bajnokságban óriási eredmény. Kétségtelen, ellenfelünk jó formában várja a csütörtöki találkozót.

    Fotó: Török Attila
    Fotó: Török Attila
    A tunéziai középpályás, Aissa Laidouni élvezi a futballt, gyerekként az utcán ugyanolyan örömmel rúgta a labdát, mint manapság profi játékosként. Tudja, hogy nem a góllövés a legfőbb feladata, a Bayer Leverkusen ellen pedig mindent kiad magából.

    BŐVEBBEN ITT!

    „Egészen kivételes tehetség. Hatalmas lehetőség rejlik benne, és elképesztően elhivatott, ami ritka kombináció egy ilyen fiatal futballistánál. A labdával gyors, jól cselez, a játékintelligenciája kiemelkedő. Könnyedén megélhetne abból, ahogyan a támadóharmadban teljesít, mégis szükségét érzi, hogy védekezésben visszazárjon. Minden párharcot meg akar nyerni, ez teszi őt igazán különlegessé. Ha elkerülik a sérülések, legalább olyan szintre emelkedhet, mint Kai Havertz.”

    A Ferencváros elleni leverkuseni Európa-liga-meccsen Florian Wirtz lőtte csapata győztes gólját (Fotók: AFP, Imago Images)
    Példát mutat valamennyi fiatal futballistának: Florian Wirtz 18 éves korára a Bayer Leverkusen legnagyobb értékévé vált, posztján a Bundesliga egyik legjobbja, a Ferencváros elleni első csoportmeccsen is bizonyította, miért ragaszkodik hozzá foggal-körömmel egyesülete.

    „Jó volt megélni ezt a győzelmet és azt is, hogy a szurkolók mögöttünk álltak. Viszont most már csak a következő feladatra, a Ferencváros elleni mérkőzésre koncentrálunk.”

    A német csapat rutinos játékosa, Karim Bellarabi is hangsúlyozta: négy mérkőzésük van még hátra a téli szünetig, mindegyiken száz százalékot szeretnének nyújtani. Ezután került szóba a hétvégi bajnoki mérkőzés, melyen a Leverkusen 7 gólt szerzett a Greuther Fürth ellen.

    A Fradival kapcsolatban elmondta: jól emlékszik még a leverkuseni mérkőzésre, amikor rosszul kezdtek, és hátrányba kerültek. „Nagyon gyors csatárai vannak a magyar csapatnak, ki tudják használni a mélységi mozgásokat, emellett a középpályán is jó fizikumú játékosok találhatók.”

    „Attól függetlenül, hogy ilyen jól szerepeltünk a csoportban, az utolsó meccset is nagyon komolyan vesszük. Abból a megfontolásból hagytam otthon játékosokat, hogy elkerüljük a sérüléseket, és pihenni is tudjanak.”

    A Nemzeti Sport kérdezte először a sajtótájékoztatón Gerardo Seoane vezetőedzőt arról, hogy mennyire felforgatott kezdőcsapatra számíthat tőlük a Ferencváros annak tudatában, hogy a Leverkusen már megnyerte az El-csoportot, és például Patrik Schick és Florian Wirtz el sem utazott Budapestre a csapattal.

    A Bayer Leverkusen a hétvégén hét gólt rúgott a Greuther Fürthnek a német labdarúgó-bajnokságban, de Gerardo Seoane vezetőedző és Karim Bellarabi sem ezzel foglalkozik már, hanem a csütörtök esti, Ferencváros elleni Európa-liga-mérkőzéssel.

    Az FTC védője, Miha Blazic elárulta: szerinte a Leverkusen az egyik legerősebb csapat, amelyik ellen valaha is pályára lépett. „Egyértelműen BL-szintet képviselnek. Csak akkor van esélyünk jól védekezni ellenük, ha csapatként, tökéletes összhangban játszunk.”

    A Ferencváros trénere, Peter Stöger kijelentette: bár tétje nincs a mérkőzésnek egyik csapat számára sem, motiválni egyáltalán nem kell a játékosokat. „Mindenki tudja, mennyire fontos meccs vár ránk. Nagyon erős csoportba kerültünk, melyben ez az utolsó esélyünk, hogy pontot szerezzünk. Senki sem tudhatja, milyen felállásban fognak játszani, de nagyon jól ismerem a német csapat keretét és stílusát is. A Leverkusennek az A és a B csapata is erős, nehéz lesz pontot szereznünk.”

    A mérkőzést felvezető sajtótájékoztatón a zöld-fehérek vezetőedzője, Peter Stöger és védője, Miha Blazic beszélt a várakozásairól.

    A Ferencváros csütörtök este a Bayer Leverkusent fogadja az Európa-liga csoportkörének utolsó fordulójában. A találkozónak tétje nincs, hiszen eldőlt, hogy a németek az első, az FTC a negyedik helyen végez a csoportban.

    ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT AZ FTC–LEVERKUSEN LABDARÚGÓ-MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
03.17.14:45 TV:M4Sport
03.31.18:00 TV:M4Sport
04.03.20:00 M4 Sport MK-negyeddöntő
04.07.14:45 M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
04.14.16:30 M4 Sport
Categories
FOTELSZURKOLÓ