2022.I.19. DAC – Ferencváros: 2-0

Egy hozzászólás a(z) 11111100110ejegyzéshez

  • PERCRŐL PERCRE

    90. PERC VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

    88. perc Nagy Olivér be, Besic le.

    86. perc Moumou jobbal 29-ről a jobb felsőbe lőne a szabadrúgásból, de hatalmasat véd a vetődő Dibusz!

    84. perc Bravúr, Dimun nem figyel, Bassey jobbal 11-ről, kissé jobbról kapura lő, de véd a bal sarok előtt Vantruba!

    83. perc Brunetti le, Danilo Beszkorovajnij be. Marijan Cabraja meg Civicet váltja.

    83. perc Wingo lő jobbal a bal sarok mellé 19-ről.

    79. perc Vitális Milán fut be Andzouana helyére.

    Hetvenkét esztendős korában elhunyt a minap Szepessy László, a Ferencváros és a Rába ETO korábbi magyar bajnok futballistája – ezért visel fekete karszalagot az FTC minden játékosa.

    73. perc Marko Gavrics be, Mak le, szélsőcsere, már Marin az irányító.

    72. perc Bassey varázslatosan emel balról Szánthó elé, aki jobbal kapásból lő az ötösről, de jobb kézzel eléri a labdát a hazai cserekapus!

    71. perc Dimun emel a kapushoz kecsegtető helyzetből, a 16-osra belépve.

    71. perc KAPUFA! Hahn jobb oldali beadása Botkáról a rövid oldali kapufa tövére pattan! MAJDNEM GÓL! Öngól.

    70. perc Moumou lő jobbal 21-ről Dvaliba, Pinto próbálkozik azonnal a kipattanóval egy kapura lövéssel, de ő meg Besicet találja jobbal telibe.

    68. perc Loncart Csontos Dominik, Zubkovot Szánthó Regő váltja.

    65. perc Támad, támad a DAC, de helyzete vagy lövése nincs, a Fradinak nagyon nem megy ma.

    57. perc ZICCER, Bassey jobbal a kapusba lő az ötös jobb sarkáról! Zubkov ballal 23-ról a jobb felsőt téveszti el nem sokkal.

    56. perc Marko Marin be, Uzuni le, Bolit meg Fortune Bassey váltja.

    55. perc Kissé jobbról, 24-ről Dimun jobbal a jobb felső sarokba lőne, de Dibusz ment egy parádés vetődéssel!

    48. perc Helyzettel, Besic emel a 16-os elől jobbal a felfutó Civic fejére, aki tízről nem sokkal véti el a jobb alsó sarkot!

    46. PERC FOLYTATJUK!

    46. perc A hazaiak nyolcat cseréltek, a vendégek egyet. Andzouana, Balic és Krsztovics maradt csak a DAC-ban. Botka Endre Blazicot váltotta a Fradiban.

    „Alex szabadügynökként érkezett, fiatal, de már portugál élvonalbeli tapasztalata is van, színvonalas akadémiákon nevelkedett. Úgy éreztük, a csapatra ráfér az erősítés a védelemben, ezért döntöttünk az átigazolása mellett. Görögországból és az olasz másodosztályból is voltak ajánlatai, boldogok vagyunk, hogy a mi projektünk mellett tette le a voksát” – mondta Jan Van Daele, a DAC sportigazgatója.

    A szerdahelyi portugál iskola máris legendás.

    „Lehetőségem nyílt megtekinteni a klub infrastruktúráját, a fantasztikus stadiont és az akadémiát sok portugál csapat is megirigyelhetné. Jobbhátvéd vagyok, igyekszem kihasználni a gyorsaságom a posztomon. Tisztában vagyok vele, hogy a DAC el akarja hódítani a bajnoki címet, és igyekszem segíteni a csapatot e cél elérésében” – idézte a dunaszerdahelyi honlap a portugál játékost.

    A dunaszerdahelyi klub tájékoztatása szerint a DAC két és fél éves szerződést kötött a 23 esztendős portugál Alex Pintóval (Carlos Alexandre Reis Pinto). A Guimaraesben született játékos az ősz végéig a Farense futballistája volt, 29 alkalommal lépett pályára az élvonalban, míg a másodosztályban további 66 összecsapás áll a neve mellett. Az egykori portugál U19-es és U20-as korosztályos válogatott jobbhátvédként futballozik.

    Mint az ETO honlapja közölte, az idei év Fehér Miklós-díjas labdarúgója hétfőtől péntekig készül a dunaszerdahelyi klubban, és elképzelhető, hogy a sárga-kék mezben szerdán pályára lép a Ferencváros elleni felkészülési találkozón. A 19 éves játékos az ETO mezében az ősszel 19 bajnoki meccsen lépett pályára, három gólja és három gólpassza volt.

    Vitális Milán, az ETO FC Győr NB II-es csapatának játékosa a héten a DAC csapatával edzett.

    45. PERC VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

    45. perc Brunetti szereli a bal oldalon a Boli indította Makot.

    Egy perc a ráadás.

    44. perc Zubkov kisszöglete után Uzuni nem lő, emelését kifejeli középről Njie, Loncar távolija távolról sem jó.

    41. perc Uzuni a földön, ápolás. A lába fáj a támadónak.

    35. perc Szép védés, Boli indítja középről Zubkovot, aki ballal a 16-osról a léc alá emelne, ám az ötösön nagyot ugró Veszelinov eléri a labdát!

    „Ez egy hatalmas megtiszteltetés számomra, és ha lehetőséget kapnék a Ferencváros ellen, az még nagyobb dolog lenne. A klubok megegyeztek abban, hogy itt töltök néhány napot, de a tavaszi szezonban Győrben kellene futballoznom” – nyilatkozta a Győr próbajátékosa, Vitális Milán. Ma kispados.

    32. perc Nagyon szép hazai támadás, Verlinden indítja a jobb oldalon Zuberut, aki egy csel után 18-ról ballal nem sokkal vágja a léc fölé a labdát!

    A hazaiaktól Kalmár Zsolt és Szendrei Ákos is maródi.

    28. PERC ÚJABB GÓL, Krsztovics passzol az ötös bal sarka előtt ANDREJS CIGANIKSHOZ, akit nem vesznek komolyan, ballal kapura lő, Besicről Dibuszt becsapva a bal alsó sarokba pattan a labda. 2–0!

    22. perc Njie lő ballal a jobb alsó felé a 16-os bal csücskének előteréből, Dibusz legördülve fogja a labdát.

    17. PERC ITT A GÓL, Balic jobb oldali szögletét lekezeli NIKOLA KRSZTOVICS, a támadó középről, 12 méterről jobbal a bal alsóba lő, a labda az ötös előtt álló Dvaliról pattant a kapuba. 1–0!

    16. perc Zubkov, majd Ciganiks 16-os előtti lövése sem sikertörténet.

    12. perc Civic már a bal szélen, ballal laposan középre ad, Kruzliak ment bevetődve Uzuni elől.

    10. perc Verlinden kiharcol a balon egy szögletet, be is adja, Balic jobbal 11-ről, kissé jobbról az ötös sarka előtt álló Civicbe lő.

    A két csapat a nyáron is találkozott egymással. Érdekes, akkor Stöger debütált a DAC ellen, most Csercseszov.

    6. perc ÚJABB KAPUFA! Mak ad be balról jobbal egy szögletet, az ötös jobb sarka elől a túlsó sarok felé fejeli okosan a labdát Dvali, Civic egy lépésről a rövid oldali kapufára fejel, nem sokkal elvétve a jobb felső sarkot!

    5. perc Brunetti odarúg a ma karmesterként szereplő Maknak, szabadrúgás kissé jobbról, 21 méterről. Négyen a labda mögött, Zubkov a legfeszültebb… Uzuni jobbal a bal oldali kapufa tövére lő!

    2. perc Andzouana jobb oldali beadása után Balic lő jobbal 16-ról, középről a bal felső mellé.

    1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

    Fotó: Török Attila
    Kellemes idő, szélcsend, 4 Celsius-fok.

    A hazaiak sárga-kék mezben és kék nadrágban, a vendégek tiszta fehérben.

    Nélküled, ezúttal a remek Phoenix RT énekesétől.

    A dunaszerdahelyi találkozóra a mérkőzés napján is lehetett belépőjegyeket kapni. A jelenlegi előírásoknak megfelelően a stadion 25 százalékos kapacitással működhet. A DAC tájékoztatása szerint a stadionba szigorú ellenőrzést követően lehetett belépni.

    A teljes interjú ITT!

    –  A téli szünetben otthon volt Amerikában?     
    – Hét hónap után tudtam hazautazni, és igen, nagyon jó volt kicsit otthon lenni. Ráadásul a karácsonyi időszak nálunk Amerikában kiemelten fontos időszak, az ünnep Seattle-ben tényleg olyan, mint a filmekben. A város utcái és a legtöbb kertes ház fel van díszítve, hó is volt, szóval, minden adva volt a felemelő hangulathoz.

    – Új frizurával kezdte meg a felkészülést: unta a régit?     
    – Igazából semmi különös oka nem volt a váltásnak – felelte lapunknak Henry Wingo, a Ferencváros 26 esztendős jobb oldali védője, aki az elmúlt esztendőben igazolt az Üllői útra. – Leginkább a móka kedvéért festettem be, úgy voltam vele, miért ne… Új év, új frizura, ez volt a mottóm.

    Henry Wingo feltöltődve tért vissza Amerikából, a DAC elleni szerdai felkészülési mérkőzésen intenzíven futballozó Ferencvárosra számít.

    A cseh bajnokságból igazolt csatárt a Ferencváros: a Ceské Budejovice együttesétől szerződtették Fortune Bassey-t. A 23 éves támadó 2018-ban, húszesztendős korában költözött Afrikából Európába, a cseh harmadosztályban szereplő prágai Bohemians B csapatához. Fél évvel később az Olympia Radotínhoz szerződött, s 36 meccsen 24 gólt szerzett. A Ceské Budejovice keretéhez 2020 óta tartozik, a mostani idényben 19 mérkőzés után kilencgólos volt. Sztanyiszlav Csercseszov variációs lehetőségei így tovább nőttek a támadóharmadban, a nigériai csatár leginkább csúcsékként lehet hasznára a magyar bajnokcsapatnak.

    A TELJES INTERJÚ ITT!

    – Tényleg többet futnak, mint a korábbi vezetőedzőknél?
    – Többet! Meg lennék lepődve, ha a tavasszal fizikailag gondunk lenne. Ahogy mondani szokták, most építjük fel magunkat, most dolgozunk meg azért, hogy a későbbiekben erőnlétileg rendben legyünk. A tavasszal ismét a bajnoki címért játszunk, a kilencven perceket elejétől a végéig bírni kell.

    – Nagyon utálják ezt a melós időszakot?
    – A többség nem szereti a felkészülést, érdekes, nekem nincs vele gondom, és soha nem is volt. Nincs ellenemre a kemény munka, tudom, mit miért csinálunk. Valóban nehéz időszak a mostani, különösen Sztanyisz­lav Csercseszov irányításával, jó hír ugyanakkor, hogy a sok futásnál a legtöbbször a labda is ott van. Nem azt mondom, hogy esténként, amikor hazaérek, lenne kedvem még lefutni egy maratonit, de a felkészülés már csak ilyen… A család amúgy is odahaza van Kijevben, így nincs más dolgom, mint pihenni.

    – Hogyhogy odahaza maradtak?
    – Az eredeti tervek szerint ezekben a napokban ugyebár a spanyolországi edzőtáborban lennénk, szándékosan úgy szerveztük, hogy amíg én ott vagyok, ők Ukrajnában maradnak.

    – Mentálisan sikerült kipihennie magát a téli vakáció alatt?
    – Abszolút. Az utolsó bajnoki mérkőzés után a Maldív-szigetekre utaztunk. Az út nagyon hosszú volt, de amikor már ott voltunk a szigeten, maga volt a csoda. Hármasban voltunk a feleségemmel és a kislányunkkal, igazi álomvakáció volt. Utána volt időnk még hazaugrani Kijevbe, az új évet ott köszöntöttük, és miután a kislányunk, Szofija január másodikán lett egyesztendős, a születésnapi bulit is odahaza tartottuk.

    – Bírja a tempót az edzéseken?
    – Nincs vele gondom – felelte lapunknak Olekszandr Zubkov, a Ferencváros 25 esztendős ukrán válogatott szélsője, aki 2019 májusában érkezett a Ferencvároshoz. – Keményen dolgozunk, de így van ez rendjén. A felkészülés igenis fontos időszak a futballista életében – ha tetszik, ha nem, futni kell.

    ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A DAC–FTC FELKÉSZÜLÉSI LABDARÚGÓ-MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
03.17.14:45 TV:M4Sport
03.31.18:00 TV:M4Sport
04.03.20:00 M4 Sport MK-negyeddöntő
04.07.14:45 M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
04.14.16:30 M4 Sport
Categories
FOTELSZURKOLÓ