2022.III.24. Magyarország – Szerbia: 0-1

Egy balszerencsés öngóllal vereséget szenvedtünk a szerbektől

Helyzetek itt is és ott is, főszerepet kapott a magyar VAR-csapat a Puskás Arénában.
A magyar labdarúgó-válogatott 1–0-ra kikapott a Puskás Arénában Szerbiától felkészülési mérkőzésen.

MAGYARORSZÁG — SZERBIA 0-1 (0-1)
Puskás Aréna, 29.914 néző.
vezette: Filip Glova (asszisztensek: Frantisek, Straka; tartalékjv.: Kruzliak – szlovákok)

MAGYARORSZÁG: Gulácsi — Botka (Kecsés Á., 80.), Lang, Fiola — Nego (Bolla, 59.), Nagy Á. (Gazdag, 59.), Schäfer, Nagy Zs. (Styles, 70.) — Sallai (Vécsei, 80.), Szoboszlai — Szalai Á. (Ádám M., 70.)
kispad: Dibusz, Szappanos, Baráth P., Varga K., Spandler, Schön
Szövetségi kapitány: Marco Rossi

SZERBIA: V. Milinkovic-Savic — Veljkovic (Racic, 77.), Nastasic (Terzic, 65.), Pavlovic (S. Mitrovic, 55.) — Lukic (Radonjic, 46.), Gudelj — Zivkovic (Jovic, 46.), Tadic, S. Milinkovic-Savic, Kostic (Ristic, 46.) — A. Mitrovic
kispad: Dmitrovic, Mladenovic, Milenkovic, Grujic
Szövetségi kapitány: Dragan Stojkovic

Gól: Nagy Zs. (35. – öngól)
Sárga lap: Schafer (67.), Gazdag (87.) illetve —

A kezdőrúgás elvégzése előtt a 94 esztendős korában hétfőn elhunyt Raduly Józsefre emlékezett a közönség: tapssal búcsúzott a Vasas legendás futballistájától.

Azok után, hogy a megszokott három belső védő közül Willi Orbán és Szalai Attila is hiányzott a Szerbia elleni felkészülési mérkőzésről, nem maradt túl sok mozgástere Marco Rossi szövetségi kapitánynak. Lang Ádám mellett jobbról Botka Endre, balról Fiola Attila foglalta el a belső védő pozícióját, a jobb szélen Loic Nego és Bolla Bendegúz közül előbbit választotta a szövetségi kapitány, míg a bal oldalon a Puskás Akadémia labdarúgója, Nagy Zsolt és az újonc Callum Styles jelentett opciót. A szakvezető szerda délután leszögezte: újonc biztosan nem lesz a kezdőcsapatban, így a felcsúti játékos nyugodtan készülhetett az összecsapásra. Középen Nagy Ádám és Schäfer András játszott szűrő középpályást, előttük Szoboszlai Dominik kapott szerepet, illetve Sallai Roland és Szalai Ádám alkotta a csatársort. Az olasz szakember a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón részletesen beszélt a szerbek agresszív letámadásáról, és alig telt el hetven másodperc, amikor ebből már ízelítőt is kaptunk. A magyar csapat már a saját tizenhatosánál problémába ütközött, az első labdakihozatalt megzavarta az ellenfél, de szerencsére ebből nem alakult ki gólhelyzet – mindenesetre intő jel volt, hogy a világbajnokságra készülő ellenfél pillanatnyi nyugalmat sem hagy a mieinknek. Persze ez nem volt meglepő, hiszen a szerb együttest a nemzetközi porondon csupa ismert futballista alkotta. A 8. percben hördült fel először a közönség – mármint a magyar szurkolók, mert az aréna harmadik szintjén több száz szerb drukker foglalt helyet –, amikor Szalai Ádám fejesét Vanja Milinkovics-Szavics kiütötte, igaz, a partjelző lest intett.

Húsz perc elteltével az lehetett a nézők benyomása, hogy ez a meccs tényleg barátságos. Ez a forgatókönyv ma már nem divat, szinte csak tétmérkőzést játszanak a klubok és a nemzeti válogatottak is, de az iramon mégis azt lehetett érezni, nem pörög mindenki azon a fordulatszámon, amelyen általában szokott. S ez főleg a vendégekre vonatkozott, akiknek minden mozdulatán érződött a labdabiztonság, a technikai tudás, könnyedén, egyben könnyelműen is játszottak – a hazai együttesnek viszont így is sokszor problémát okozott a labda megtartása, még a saját térfélen is. Feltűnő volt, hogy a passzok nem találták meg Szoboszlai Dominikot, aki próbált folyamatosan mozogni, igyekezett elkérni a labdát, de a mérkőzés első szakaszában alig-alig tudott bekapcsolódni a játékba. Időnként hosszú indításokkal próbálkozott a válogatott, ha már a labdatartás problémába ütközött, és ezekből zavart tudott okozni a szerb védőknek. Amikor Fiola Attila indításával Nagy Zsolt kilépett a bal oldalon, morajlott a közönség, ám végül nem sikerült veszélyes helyzetet kialakítani ebből az akcióból sem. Nem volt véletlen, hogy Marco Rossi idegesen mászkált a kispad előtt, és dühösen kiabálta be a pályára az instrukcióit – nyilvánvalóan többet várt játékosaitól.

S miközben úgy éreztük, „fél gőzzel” játszik a szerb válogatott, mégis vezetést szerzett, egy kétségkívül szokatlan góllal. Nemanja Gudelj lövése után szöglethez jutott a vendégcsapat, a sarokrúgást követően a Fulham támadója, Alekszandar Mitrovics – egy tizedmásodpercre kézzel is érintve a labdát – kapura lőtt, Gulácsi Péter bravúrral a lécre tolta a labdát, amely onnan kifelé pattant, de Nagy Zsolt olyan ügyetlenül próbált felszabadítani, hogy a labdát a saját kapuja felé terelte, és Loic Nego már csak a gólvonalon túlról tudott menteni.

A szerb játékosok örülni kezdtek, csakhogy a legújabb kor „divatja” szerint hosszú perceket kellett arra várni, hogy a VAR-elemzés után kiderüljön, vezetést szerzett-e a válogatottjuk. Az eset érdekessége, hogy – felkészülési meccsről lévén szó – a VAR-szobában ülő Bognár Tamás hosszas vizsgálódás után úgy döntött, a támadó nem volt szabálytalan, a labda pedig egyértelműen, teljes terjedelmével áthaladt a gólvonalon, így a szlovák játékvezető középre mutatott.

Egy csapásra megélénkült a mérkőzés a furcsa és a magyar színekért szorítók számára lehangoló közjátéktól. Sallai Roland szép cselekkel elment a bal oldalon, beadását követően Szalai Ádám került ígéretes helyzetbe, ám nem találta el a kaput. Válaszképpen Szergej Milinkovics-Szavics szabadrúgásból veszélyeztetett, de a Lazio kitűnősége néhány centivel eltévesztette a jobb felső sarkot.

Noha a szerb együttes vezetett, mégis Dragan Sztojkovics szövetségi kapitány cserélt – hármat is. Ettől függetlenül a mérkőzés az első játékrész nagy részéhez hasonlóan csendesebb tempóban zajlott, látszott, hogy a vendégeknél technikailag képzettebb labdarúgók szerepelnek, ráadásul a szerbek az előnyük tudatában nyugodtan és legtöbbször pontosan passzolgattak. Sokkal több labdakezelési hiba akadályozta a magyarok játékát, innen-onnan az elégedetlenkedők hangja is felerősödött. Gazdag Dániel és Bolla Bendegúz volt a házigazda csapat első két cseréje, és előbbi néhány megindulása a jobb oldalon máris zavart okozott a szerb védőknél. A 60. percben ismét szokatlan jelenetnek lehettünk tanúi: a hangosanbeszélő megkérte a stadionban helyet foglaló gyerekeket, hogy ne dobáljanak papírrepülőket a játéktérre – valóban, az egyik szögletzászló környékén több „járat” is landolt a zöld gyepen. Amúgy pedig a gyerekeknek mindig igazuk van: nagyszerű esemény volt, hogy a viszonylag késői kezdés ellenére is ott lehettek az arénában, az nem az ő kritikájuk, hogy unatkoztak, nem kötötte le őket igazán a találkozó. Lassan, pontatlanul játszott a válogatott, és bár a küzdeni tudására semmiféle panasz nem lehetett, a futball minősége hagyott kívánnivalót maga után.

Aztán jött az újoncavatás: Marco Rossi pályára küldte Callum Stylest, akit a magyar szurkolók közül jó eséllyel még senki sem látott játszani, mégis a megelőlegezett bizalmat jelentő vastapssal köszöntötték őt. Vele együtt lépett a pályára a Paks gólkirályjelöltje, Ádám Martin, őt is szeretettel fogadták. S hogy, hogy nem, de a hajrára megélénkült az összecsapás: előbb Gulácsi Péter védett szenzációsan, amikor Alekszandar Mitrovics szemből, egyedül vihette felé a labdát, ám az RB Leipzig kapusa lábbal védeni tudott, a másik oldalon pedig Sallai Roland lövésénél reménykedhettek a magyar drukkerek, azonban a labda elkerülte a jobb alsó sarkot. Ugyanezt célozta Nemanja Radonjics, aki a két gárda legutóbbi mérkőzésén gólt szerzett Budapesten (1–1 lett az eredmény 2020 őszén), viszont ő is tévedett néhány centit.

Az utolsó pillanatban óriási esély nyílt egyenlíteni: Schäfer András lövése után a a kapufáról vágódott vissza a labda, Szoboszlai Dominik elé került, de ő nem találta el az üres kaput – ez legyen a legnagyobb bajunk, rúgjon akkor gólt, amikor tétmeccset játszunk!

Idei első mérkőzésén vereséget szenvedett tehát a magyar válogatott, a nyilvánvalóan erősebb, jobb játékosokból álló, vb-részvevő riválistól. Az összecsapásnak rengeteg tanulsága lehet – együttesünk legközelebb kedden játszik Belfastban Észak-Írország ellen, s talán akkor hatékonyabb lesz a produkció.

További képek: mlsz.hu, nso.hu

Nyilatkozatok:

Ajj jajajajjajj” – sóhajtott egy nagyot Marco Rossi szövetségi kapitány, amikor helyet foglalt a szerbek elleni 1–0-ra elveszített  mérkőzést követő sajtótájékoztatón.

„Ez a találkozó teljes mértékben kiegyenlített volt, a statisztikák is ezt mutatják. Aminek jobban kellett volna működnie, azok az utolsó passzok, sok ki nem kényszerített hibánk volt. De a labdabirtoklásban javultunk és megvoltak a helyzeteink is. Más kérdés, hogy Mitrovics második nagy helyzeténél gólt érdemeltek volna a szerbek, viszont a góljuk előtt szerintem egyértelmű kezezés történt, és elbuktunk egy mérkőzést, pedig a döntetlen lett volna az igazságos eredmény. Játékban összességében sikerült fejlődnünk, többször ellent tudtunk állni az ellenfél nyomásának, javultunk labdabirtoklásban. Amikor a futballisták taktikailag követik az utasításokat, elégedett vagyok, de ki kell mondani, nagyot hibázott a videobíró” – nyilatkozta Rossi, majd beszélt az újoncokról és a jövő heti meccsről.

„Az új játékosokkal elégedett vagyok. Callum Styles többet volt játékban, úgy érzem, jól szerepelt. A mi rendszerünkben védekező középpályás, de bal oldali támadó is lehet, az első ék mögött, és bal oldali szárnyvédőt is játszhat, mint ma. Bizonyította, hogy nagyon gyors játékos, jó benyomásokat szerezhettünk róla. Az északírek ügyesen kihasználják az üres tereket, erre kell felkészülnünk, bízom abban, hogy azon a meccsen Willi Orbánra is számíthatok.”

A szerbek elleni összecsapás kapcsán még arra is felhívta a kapitány a figyelmet, hogy nem szabad elfelejteni, sokkal magasabb szinten szereplő labdarúgók ellen kellett helytállni.

Szerbia volt az ellenfél. Az a Szerbia, amelynek a Real Madridban és más sztárklubokban vannak játékosai. Lehet, hogy én lótúrót sem értek a munkámhoz, de szerintem elégedettek lehetünk, hogy ez ellen a csapat ellen helyt tudtunk állni, azzal együtt, hogy a ki nem kényszerített hibák számát csökkenteni kell. Sosem szabad elfelejteni, hogy ki az ellenfél, ha valaki azt hiszi, hogy legyőzzük majd Angliát vagy Olaszországot júniusban, akkor baj van a fejében.”

Marco Rossi mellett a szerbek kapitánya is értékelt.

Elégedett vagyok a mérkőzéssel. A felkészülési meccseken nincs feszültség, hátra kell dőlni és csak élvezni a játékot. Persze párszor dühös voltam, mert könnyű helyzeteket nem tudtunk kihasználni, amit nem tudtam elfogadni, de a futball ilyen. Megvoltak a helyzeteink, hogy a második gólt is megszerezzük. Mindkét csapat jól játszott. A magyar csapatot nagyon becsülöm, Marco Rossival remek eredményeket érhet még el az együttes” – mondta a találkozó után diplomatikusan Dragan Sztojkovics, a szerbek szövetségi kapitánya.

A szakember hozzátette, néhány játékosát már azért cserélte le, mert pihentette kicsit őket a jövő heti, Dánia elleni mérkőzésre. Majd miután véget ért a sajtótájékoztató, még többször elmondta Sztojkovics angolul, hogy Budapest nagyon gyönyörű város, és szeret itt lenni.

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, valamint az UEFA hivatalos honlapja alapján)

Egy hozzászólás a(z) 11111100110ejegyzéshez

  • PERCRŐL PERCRE:

    90+4.

    PERC
    A szurkolótábor most is magához hívja a csapatot, és eléneklik közösen a Himnuszt.

    90+4.

    PERC
    VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

    90+4.

    PERC
    …aki 14 méterről, jobbal a jobb alsó mellé lő. A kapus a földön feküdt már, egy bekk állt Szoboszai előtt…

    90+3.

    PERC
    Ádámnak nem jó Schäfer passza, de Terzics visszaadja a középpályásnak, aki kissé jobbról, öt méterről a jobb oldali kapufára lő, a kipattanó Szoboszlaié…

    90+2.

    PERC
    NEM IGAZ, NEM IGAZ, NEM IGAZ!!!

    90+1.

    PERC
    Szoboszlai ütempassza jó jobbra Schäfernek, a jobblábas beadás Terzicsé, de méterekkel került el a labda minden magyart…

    90.

    PERC
    Három perc a ráadás.

    87.

    PERC
    Gazdag Dániel becsúszva odarúg Gudeljnek, jogos a sárga lap.

    86.

    PERC
    Fotó: Szabó Miklós

    86.

    PERC
    Nincs elérhető leírás.

    86.

    PERC
    Marco Rossi 2018 szeptemberében, Finnországban mutatkozott be a magyar válogatott szövetségi kapitányaként, és bár azóta előfordult, hogy eltiltás vagy pozitív koronavírusteszt miatt nem ülhetett le a kispadra, a szerbek elleni lesz a magyar válogatott 40. mérkőzése, amióta Rossi a kapitány. Az eddigi mérlege 18 győzelem, 8 döntetlen, 13 vereség, 54–46-os gólkülönbség. Ezzel a hajszál híján 53 százalékos teljesítménnyel jelenleg a 22. legeredményesebb szakvezető az örökrangsorban, a meccsek számát tekintve pedig megelőzte Illovszky Rudolfot (37), és jelenleg az örökrangsor 7. helyén áll.

    86.

    PERC
    A magyar válogatott 13. alkalommal lép pályára a Puskás Arénában, eddig enyhén negatív a mérlege, 4 győzelem, 3 döntetlen, 5 vereség. Ha ezt a meccset sikerülne behúzni, kereken 50 százalékosra javulna a mutató.

    86.

    PERC
    Bizony, Radonjics helyzetben Vécsei rossz sarkazása és Jovics két csele után, de 14 méterről, ballal a jobb alsó sarok mellé lő.

    85.

    PERC
    Bár Magyarország még veretlen Szerbia ellen (amióta ezen a néven szerepel az ország), déli szomszédaink rengeteget léptek előre az elmúlt másfél évben. A sikertelen Eb-pótselejtező után Ljubisa Tumbakovics helyett Dragan Sztojkovics vette át a szövetségi kapitányi posztot, és vele egyenes ágon, veretlenül (6 győzelem, 2 döntetlen) jutott ki Szerbia a 2022-es katari világbajnokságra, ráadásul úgy, hogy tavaly novemberben zárásként idegenben 0–1-ről fordítva, Alekszandar Mitrovics 90. percben elért góljával 2–1-re megverte a Cristiano Ronaldóval felálló Portugáliát, amely így pótselejtezőre kényszerül. Érdekesség, hogy azon a találkozón a balkáni válogatott birtokolta többet a labdát (56 százalék), és a kapura lövések számában (12–9) is felülmúlta vendéglátóját.

    85.

    PERC
    A tábor közben egy emberként ugrál, és zúg a Magyarország, Magyarország, hej, hej!

    84.

    PERC
    Vécsei emelése kapuscsemege.

    84.

    PERC
    A gyerkőcöket továbbra sem köti le a meccs, újabb papírrepülő szállingózott a pálya szélén. Bízzunk benne, a papírrepülőért még nem járt zárt kapus büntetés – jelentik a helyszínről.

    82.

    PERC
    Styles ballal nem sokkal lő a léc fölé balról, éles szögből, tíz méterről!

    81.

    PERC
    Majdnem a meccs hőse lett… (Fotó: Szabó Miklós)

    81.

    PERC
    Nincs elérhető leírás.

    80.

    PERC
    Vécsei Bálint váltja Sallait, szélső-támadó középpályás helyett szűrő!

    80.

    PERC
    Kecskés Ákos be, Botka le.

    80.

    PERC
    MELLÉ! Szoboszlai balról jobbal mesterien emel Sallai elé, aki jobbal 16 méterről milliméterekkel lő a jobb alsó sarok mellé!

    78.

    PERC
    NINCS BENT! Alekszandar Mitrovics ziccerben, ballal kapura lő 13 méterről, Gulácsi bal lábbal hatalmasat véd! Bolla nagyon lemaradt az ék mögött, pedig nem éppen villámléptű. 189 centiméter magas, 89-90 kilogramm a súlya.

    77.

    PERC
    Uros Racsics be, Veljkovics le, újabb védőcsere.

    76.

    PERC
    KI LŐ MA? Az év első magyar gólját 2019-ben Szalai Ádám (a vb-ezüstérmes horvátok ellen 2–1-re megnyert hazai meccsen), 2020-ban Szoboszlai Dominik, tavaly Sallai Roland szerezte – a szerbek ellen mind a hárman pályára léptek.

    76.

    PERC
    Most három mérkőzés óta tartó veretlenségi sorozattal várja a találkozóját a magyar csapat. Legutóbb tavaly október 9-én Albániától kaptunk ki itthon (0–1), azóta 2 győzelem és 1 döntetlen jött össze. Először a Wembleyben ikszeltünk (1–1), majd 4–0-ra megvertük Budapesten San Marinót, az év zárásaként pedig Varsóban 2–1-re Lengyelországot.

    75.

    PERC
    Mitrovics ballal eltöri az ötös előtt Szergej Milinkovics-Szavics emelését, de megússza, mert les.

    73.

    PERC
    JOGOS IS: FELKAR ITT IS ÉS OTT IS!

    73.

    PERC
    A hosszas VAR-ozás után nincs gól!

    70.

    PERC
    Ádám Martin be, Szalai Ádám le. Újoncavatás! (Ha nem Szalai Ádám helyett állt volna be Ádám Martin, akkor az – egyszemélyes – Szalai Ádám csatársor helyett összeállt volna a Szalai, Ádám csatársor… – a szerk.)

    70.

    PERC
    Callum Styles váltja Nagy Zsoltot. Újoncavatás!

    70.

    PERC
    De büntető lesz? Mintha a földön fekvő Fiola kezére pattant volna a labda Bolla blokkolása után.

    70.

    PERC
    Videobíró.

    70.

    PERC
    ÖNGÓLHELYZET! Botka bevetődve kapura sodorja Jovics elől Radonjics beadását, de megússzuk, majd Tadics hat méterről nem tud a kapuba találni! Blokkolt Lang.

    69.

    PERC
    Lang odalép Gudeljnek, szabadrúgás a felezőtől.

    68.

    PERC
    Luka Jovics a Marca információja szerint megelégelte, hogy jószerével nem kap lehetőséget a Real Madridnál, ezért a nyáron távozna a spanyol klubtól. A 24 éves csatárt 2019 nyarán 64 millió euróért szerződtették a madridiak az Eintracht Frankfurttól, de nem tudta magát beverekedni a csapatba, ebben az idényben is peremember. Tizenhét mérkőzésen mindössze 473 percet kapott, a bajnokságban egyszer sem volt kezdő, és beszédes, hogy a vasárnapi el Clásicón annak ellenére sem kapott lehetőséget, hogy Karim Benzemára sérülés miatt nem számíthatott a Madrid. Állítólag az Arsenal, az Everton, a Milan és a Dortmund is megszerezné, és bár madridi szerződése 2025-ig érvényes, a klubnak sem érdeke, hogy mindenáron marasztalja. A válogatottban viszont meghatározó játékosnak számít, eddig húsz találkozón hét gólt szerzett, a már említett, 2020 novemberében rendezett budapesti NL-meccsen ő adta a gólpasszt Nemanja Radonjicsnak.

    67.

    PERC
    Hát ha még ő is itt lenne. Dusan Vlahovics az olasz Ciro Immobiléval holtversenyben 21 góllal vezeti a Serie A góllövőlistáját, a válogatottban pedig az eddigi 14 fellépésén hétszer volt eredményes.

    67.

    PERC
    FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

    66.

    PERC
    Schäfer András kap sárga lapot reklamálásért. Igaza volt amúgy a bedobás ügyében a magyar játékosnak.

    66.

    PERC
    Hatot lehet ma cserélni.

    65.

    PERC
    Aleksza Terzics be, Nasztaszics le, védőcsere.

    65.

    PERC
    Schäfer indítja a jobb szélen Bollát, a lapos beadást elrúgja az ötösön a gólra éhes Szalai Ádám elől Gudelj! Aki kezd elfáradni.

    64.

    PERC
    Gazdag és Nagy Zsolt löki közös erővel Tadicsot, ő adta be a szerbek gólja előtt a szögletet, ezt elfelejtettük akkor megemlíteni.

    64.

    PERC
    Ilyet sem hallottunk még hangosbemondótól válogatott meccsen – jelentik a helyszínről.

    63.

    PERC
    A hangosbemondó megkérte a gyerekeket, hogy papírrepülőket ne dobáljanak a pályára…

    63.

    PERC
    Hopp, Bolla jobb oldali beadását elhalássza Sallai elől Mitrovics!

    62.

    PERC
    Bolla 22 bajnokin 6 kanadai pontot szerzett a svájci bajnokságban. Remény.

    61.

    PERC
    A szurkolók szerint is.

    60.

    PERC
    Alekszandar Mitrovics összerúg Nagy Zsolttal, övék a szabadrúgás. Szöglet járt volna.

    59.

    PERC
    Bolla Bendegúz be, Nego elfáradt.

    59.

    PERC
    Gazdag Dániel váltja Nagy Ádámot, motorcsere.

    58.

    PERC
    Schäfer dettó.

    58.

    PERC
    Gurigáznak a szerbek, Szalai Ádám és Sallai hamar ki fog fáradni.

    58.

    PERC
    Gazdag és Vécsei már rövidnadrágban melegít a pálya mellett.

    56.

    PERC
    Ez a harmadik alkalom, hogy az év első válogatott meccsét Marco Rossi irányításával vívja a válogatott. A szlovákoktól három évvel ezelőtt, idegenben 2–0-ra kikaptunk, aztán 2020-ban Törökországban 1–0-ra győztünk, tavaly pedig 3–3-ra végeztünk itthon a lengyelekkel.

    55.

    PERC
    Sztefan Mitrovics is nagy vándor, Pavlovicsot váltja. Bekkcsere.

    53.

    PERC
    Nagy Ádám beadása rossz Szalai Ádámnak, így éppen jó Sallainak, aki jobbal 17 méterről, középről a bal alsó mellé lő!

    52.

    PERC
    A 202 centiméter magas kapusnak ez a 2. válogatott mérkőzése, a Torinóban játszik. Atyjuk, Nikola Milinkovics is profi futballista volt, sokat légióskodott (Grazer AK, Ourense, Alverca, Chaves, Almería, Lleida). Később edzősködött a jónevű Simmeringben.

    52.

    PERC
    Nagy Zsolt emelése a kapusé. Szalai Ádám megállt, nem támadta az idősebbik Milinkovics-Szavicsot.

    50.

    PERC
    A FIFA világranglistáján Szerbia a 25., míg Magyarország a 41.

    50.

    PERC
    Tadics emelése után Jovics elől Lang hazafejeli a labdát.

    50.

    PERC
    Letámad a magyar válogatott.

    46.

    PERC
    FOLYTATJUK!

    FÉLIDŐ

    Luka Jovics váltja Zsivkovicsot, szélső helyett középcsatár.

    FÉLIDŐ

    Nemanja Radonjics be, Lukics le, szűrő helyett szélső!

    FÉLIDŐ

    Nemanja Risztics be, Kosztics le, szélsőcsere.

    FÉLIDŐ

    Sztojkovics, az egykori zseniális karmester nem viccel!

    FÉLIDŐ

    Legnagyobb sztárja nélkül lép pályára az idei katari világbajnokságra kijutó szerb válogatott március 24-én a Magyarország, majd 29-én a Dánia elleni idegenbeli felkészülési mérkőzésen. A szövetség tájékoztatása szerint Dusan Vlahovics ágyéksérülés miatt hagyja ki a budapesti és a koppenhágai találkozót. A Juventus 22 éves csatára vasárnap gólt szerzett és gólpasszt adott a Salernitana ellen 2–0-ra megnyert bajnokin, a 91. percben lecserélték, majd később ágyékproblémára panaszkodott. Klubja a válogatott stábjával egyeztetve úgy döntött, kihagyja a következő két összecsapást, ami abból a szempontból érthető, hogy egyik meccsnek sincs tétje, kockázatos lenne őt pályára küldeni. A Transfermarkt szerint egyébként a 85 millió euróra becsült piaci értékével ő a szerbek legértékesebb labdarúgója a 70 millió euróra taksált Szergej Milinkovics-Szavicsot megelőzve.

    FÉLIDŐ

    Az egyéni képességeket tekintve már korábban is erősek voltunk, de miután Dragan Sztojkovics átvette a csapatot, arra is rádöbbentünk, mennyire fontos, hogy együtt, egymásért dolgozzunk. Amilyen jó, olyan őszinte most a légkör a válogatottnál, a kirakós darabjai összeálltak. Már nem csak egyénileg, csapatként is erősek vagyunk, így tudjuk kihozni magunkból a legtöbbet. Az elmúlt hónapokban együtt értük el a szép eredményeket, azért is jutottunk ki a világbajnokságra, mert mindnyájunkat egy cél vezérelt. Minden edzésen, minden meccsen a maximumra törekszünk – ezt Magyarország ellen is meg akarjuk mutatni. Dusan TADICS a mérkőzés előtt.

    FÉLIDŐ

    FÉLIDŐ

    FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

    FÉLIDŐ

    Fotó: Árvai Károly

    FÉLIDŐ

    Nincs elérhető leírás.

    FÉLIDŐ

    83 százalékos pontossággal passzoltak ők, 82-vel mi.

    FÉLIDŐ

    49 százalékban volt az első félidőben a szerbeknél a labda, két lövés itt, egy a kapu felületére, 4/1 ez az arány náluk.

    FÉLIDŐ

    Utánpótlásszinten az egyik legemlékezetesebb meccset a 2015-ös, új-zélandi U20-as világbajnokság nyolcaddöntőjében vívta a magyar és a szerb csapat. A Bernd Storck irányította magyar együttes Mervó Bence góljával sokáig vezetett, de a 91. percben egyenlítettek a szerbek, s a hosszabbításban, a 118. percben, Talabér Attila öngóljával fordítottak is, és 2–1-re győztek – a folytatásban pedig a világbajnokságot is megnyerték. Azon a meccsen a mieinknél játszott a mostani keretből Nagy Ádám Sallai Roland és Kecskés Ákos is, a szerbeknél a mostani együttesből játszott azon a meccsen a kapus Predrag Rajkovics, illetve Marko Grujics, Andrija Zsivkovics, és ott volt a vb-n Szergej Mlinkovics-Szavics is, de a mieink ellen eltiltás miatt nem játszott. A magyar csapatban pedig szerepelt például Kalmár Zsolt is, aki a felnőttválogatottban a legutóbbi gólunkat lőtte a szerbek ellen.

    FÉLIDŐ

    A legfontosabb magyar–jugoszláv mérkőzés az 1952-es helsinki olimpia labdarúgótornájának döntője volt, amelyet Puskás Ferenc és Czibor Zoltán góljával 2:0-ra nyert meg az Aranycsapat.

    FÉLIDŐ

    A legutóbbi barátságos jugó–magyart 1984. március 31-én rendezték Szabadkán, ahol Mezey György csapata 2–1-es vereséget szenvedett. Magyarországon a legutóbbi nem tétre menő összecsapás 1977. október 5-én, a Népstadionban volt, amikor Baróti Lajos együttese – Törőcsik András duplájának is köszönhetően, 4–3-ra megverte a jugoszlávokat.

    FÉLIDŐ

    A Szerbia jogelődjének számító Jugoszlávia gyakori ellenfele volt a magyar válogatottnak, hiszen csak hat olyan nemzeti csapat van, amellyel többször mérkőzött meg. A „jugókkal” a máig két utolsó mérkőzés tragikusra sikeredett: 1997 őszén a franciaországi világbajnokság pótselejtezőjén az Üllői úton 7–1-re, majd Belgrádban 5–0-ra maradt alul Csank János együttese. Az örökmérleg 32 találkozón 15 magyar győzelem, 9 döntetlen és 8 jugoszláv siker, a gólkülönbség viszont csak 58–54 a mieink javára.

    FÉLIDŐ

    VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

    45+2.

    PERC
    Szergej Milinkovics-Szavics bal oldali, jobblábas szögletét kifejeli az ötösről Szalai Ádám, Lukics emel Zsivkovics elé, odalép elé Schäfer, lökés, szabadrúgás kifelé.

    45+1.

    PERC
    Szergej Milinkovics-Szavics jobb könyökkel arcon csapja Botkát, sárga lap nincs.

    44.

    PERC
    Három perc a ráadás.

    43.

    PERC
    Jobbal a jobb felső sarok mellé lő Szergej Milinkovics-Szavics, nem sokkal. Gulácsi repült, de nemigen ért volna oda.

    42.

    PERC
    Fiola kezez a tizenhatos jobb sarka elől, szabadrúgás 19 méterről.

    41.

    PERC
    NINCS BENT, Sallai bal oldali beadását elvéti középen Nego, Szalai Ádám jobbal kapura lő tíz méterről, kissé jobbról, Nego bevetődik a jobb alsó előtt, de nem éri el ballal a labdát!

    40.

    PERC
    FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

    40.

    PERC
    Fotó: Árvai Károly

    40.

    PERC
    Nincs elérhető leírás.

    38.

    PERC
    Kezezés ide vagy oda, azért tisztázni kellett volna a léc után.

    38.

    PERC
    Ó, GÓL A GÓL, ÖNGÓL NAGY ZSOLTTÓL! 0–1!

    37.

    PERC
    Ne feledjük, magyarok ülnek a VAR-szobában…

    37.

    PERC
    De VAR, mert Mitrovics mintha kézzel vette volna le a labdát.

    36.

    PERC
    Videobíró.

    36.

    PERC
    …a kipattanót Nagy Zsolt saját magára rúgja a gólvonal előtt, a labda a fekvő kapus fölött a gólvonal mögé pattan, onnan Fiola már későn rúgja el a labdát.

    35.

    PERC
    (0–1)

    35.

    PERC
    NA MOST MI LESZ? Alekszandar Mitrovics jobbal a lécre lő az ötös jobb sarka elől, Gulácsi hatalmasat védett…

    34.

    PERC
    Gudelj jobbal 25 méterről a jobb alsó mellé lő, Lang mentett háttal. Szöglet.

    34.

    PERC
    Sallai szabadrúgása után a bal sarok előterében elfejelik a labdát Szoboszlai elől, Lukics és Nasztaszics.

    33.

    PERC
    69 válogatott meccsen 44-szer talált be, 4 gólpassz mellett.

    33.

    PERC
    Alekszandar Mitrovics 35 bajnokin 35 gólt szerzett az angol másodosztályban, 7 gólpassz mellett.

    32.

    PERC
    Alekszandar Mitrovics hatalmasat lök Langon, de nem kap sárga lapot, ezért hevesen reklamál. Megússza ezt is.

    30.

    PERC
    Fiola mesteri emelése Nagy Zsolté, a beadás nem az igazi, de elvéti Nasztaszics, Szalai Ádám harcosan odaugrik ugyanis elé, ám elrúgja a labdát az ötös jobb sarka elől a Naggyal visszafutó szélső, Zsivkovics.

    28.

    PERC
    Tadics ívelését hazaadja Botka.

    28.

    PERC
    Most a szerbek passzolgatnak a térfelükön. Most mi.

    27.

    PERC
    FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

    25.

    PERC
    Nagy Zsolt odalép Zsivkovicsnak, ápolás. De így is a szerb vitte el magával a labdát.

    24.

    PERC
    Hangra kapott a magyar tábor is.

    23.

    PERC
    Schäfer indítása hosszú Nagy Zsoltnak, de les.

    23.

    PERC
    Sokkal többet van nálunk a labda ezekben a percekben, mint korábban.

    23.

    PERC
    Nego jobb oldali beadását elrúgja Pavlovics a gólra éhes Szalai Ádám elől!

    22.

    PERC
    Fotó: Szabó Miklós

    22.

    PERC
    Nincs elérhető leírás.

    Nincs elérhető leírás.

    22.

    PERC
    2020. november 15-én a Puskás Arénában rendezett NL-visszavágón kisebb sérülés, a németországi karanténszabályok, valamint eltiltás miatt hét olyan játékos – Gulácsi Péter, Willi Orbán, Sallai Roland, Szalai Ádám, Lovrencsics Gergő, Fiola Attila és Szalai Attila – hiányzott, aki néhány nappal korábban kivette a részét az izlandiak elleni emlékezetes diadalból. Az UEFA akkori, a koronavírus-járvány miatt szigorú előírásai miatt mindkét meccset zárt kapuk mögött játszották. A szerbek elleni második mérkőzés úgy végződött 1–1-re, hogy Nemanja Radonjics korai góljára még a szünet előtt Kalmár Zsolt válaszolt (Kalmár egy éve, 2021 márciusában, Andorrában szerepelt legutóbb a válogatottban, akkor megsérült, ami miatt azóta is harcképtelen).

    22.

    PERC
    2020 őszén a Nemzetek Ligája B ligájában csapott össze a két nemzeti együttes, október 11-én a belgrádi Rajko Mitics Stadionban a vajdasági születésű, a válogatottban akkor debütáló Könyves Norbert góljával 1–0-ra nyertünk.

    20.

    PERC
    Fotó: Árvai Károly

    20.

    PERC
    Nincs elérhető leírás.

    18.

    PERC
    Pavlovics a kapunk előtt helyzetben… és lesen, de Nagy Zsolt éppen ott volt.

    15.

    PERC
    E két ország válogatottja eddig kétszer találkozott egymással, a szerbek egyszer sem nyertek. A magyar válogatott ősszel a negyedik helyen végzett a vb-selejtező I-csoportjában (5–2–3), legnagyobb sikere a lengyelek otthonában elért 2–1 volt az utolsó mérkőzésen. Az előző évet 6–5–4-es mérleggel zárta a csapat. Jól kezdte a 2021-et, de az Eb és az őszi tétmérkőzések megakasztották a lendületét. Ezzel szemben a szerb nemzeti tizenegy Portugáliát megelőzve, veretlenül lett első az A-csoportban (6–2–0). Tavaly egyetlen vereséget szenvedett el, Japántól kapott ki felkészülési találkozón.

    14.

    PERC
    A legfelső szektorokban vannak a szerb szurkolók, mintegy 150-200-an.

    14.

    PERC
    Eddig nem igazán tűnt fel, hogy a stadionban vannak, csak a magyar tábor szurkolása hallatszott. Percek óta a Tavaszi szél vizet áraszt c. öröksláger szól a magyar táborból.

    13.

    PERC
    Fotó: P. K.

    13.

    PERC
    Nincs elérhető leírás.

    12.

    PERC
    A lesgól tűzbe hozta a szerbeket.
    12.

    PERC
    Nagy Zsolt beadása után Vanja Milinkovics-Szavics kiüti a léc alól Sallai ballábas, tízméteres lövését, de les.

    12.

    PERC
    KOSZTICS! Irgalmatlan nagy gólt lő ballal a bal felső sarokba az ötös bal sarkáról, de szerencsére Alekszandar Mitrovics lökte előtte Botkát középen, Zsivkovics újabb veszélyes beadása után.

    11.

    PERC
    Ha Dmitrovics pályára lép ma, úgy az ajkai Városi Sportcentrum után a Puskás Arénában léphet pályára Magyarországon. A 18-szoros válogatott kapus 2013 szeptembere és 2015 januárja között az Újpest FC futballistája volt, majd ezután védett a Charlton Athletic, az Alcorcón és az Eibar csapatában, jelenleg a Sevilla játékosa. A lila-fehéreknél tizenkét bajnokin és három Magyar Kupa-találkozón lépett pályára, utolsó újpesti mérkőzését 2014. október 29-én Ajkán játszotta. A Magyar Kupa nyolcaddöntőjében a lila-fehér együttes százhúsz perc után 1–1-re állt, majd a tizenegyespárbajt 5–3-ra a fővárosiak nyerték meg. Ezek során Marko Dmitrovics értékesített egyet, majd hárította Sowunmi Thomas lövését, így nagyban hozzájárult ahhoz, hogy az Újpest továbbjutott.

    10.

    PERC
    FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

    9.

    PERC
    Szalai Ádám játszott anno az Újpestben, miként a szerbek cserekapusa, Dmitrovics is. Csak Szalai az Újpest ificsapatában szerepelt, míg Dmitrovics a felnőttegyüttesben.

    8.

    PERC
    Sallai nem lő az ötös bal sarkáról, Szoboszlaihoz passzol, aki ballal középre ad, Szalai Ádám hat méterről a jobb felsőbe fejelne, de véd a kapus, vetődve. Ráadásul Szalai lesen volt.

    7.

    PERC
    Egyelőre nem látni vendégszurkolókat, de biztosan érkeztek, mert találkoztunk egy csoportjukkal a meccs előtt.

    7.

    PERC
    Szoboszlai adja be jobbról jobbal a szögletet, Fiola elől elfejeli a labdát Lukics.

    6.

    PERC
    Nego megindul a jobb szélen, de szereli őt a becsúszó Pavlovics.

    5.

    PERC
    Nálunk sincs, mert Bocskay Bertalan és Holender Filip nem kerettag.

    4.

    PERC
    A szerbeknél nincs a szerb ligában játszó futballista.

    3.

    PERC
    Szalai Ádám bedob egy cselt Gudelj mellett, várható volt, hogy fellöki őt azonnal a szűrő. Lukics is lökött Szalain egy nagyot a biztonság kedvéért.

    2.

    PERC
    Mitrovicsot nem hagyja fejelni az ötös előtt Lang, Zsivkovics jobb oldali beadása után. Gulácsié a labda.

    1.

    PERC
    ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

    Megemlékezünk most is a nemrégiben elhunyt Raduly Józsefről.

    A mieink tiszta pirosban, a vendégek kék-fehér mezben és fehér nadrágban.

    A válogatott kapusedzője, Kövesfalvi István koronavírusos, ezért be sem költözött a telki edzőtáborba. Az U21-es válogatott trénere, Milinte Árpád helyettesíti, ő ül a kispadon is. Uros Szpajics járt írt a másik oldalon.

    Fotó: Szabó Miklós

    Nincs elérhető leírás.

    A meccs előtt folyamatosan érkeztek autóbuszokkal az ország különböző pontjairól a gyerekcsapatok szurkolni. Többek között Bicskéről, Leányfaluról, Szigetvárról, Szombathelyről, Szolnokról.

    Fotó: Szabó Miklós

    Nincs elérhető leírás.

    Nincs elérhető leírás.

    A VAR-szobában magyar játékvezetők ülnek, Bognár Tamás és Kóbor Péter – jelenti a helyszínről Pór Károly.

    Fotó: Pór Károly

    Nincs elérhető leírás.

    Nincs elérhető leírás.

    A magyar–szerb mérkőzésen Frantisek Ferenc (a kispadok felőli oldalon), Tomás Straka (2. asszisztens) és Ivan Kruzliak (tartalék játékvezető) lesz a segítője.

    Magyar csapatnak kétszer vezetett, 2017 nyarán az Európa-liga selejtezőjének 1. fordulójában a Balzan–Videoton párharc máltai első meccsét (3–3) bízták rá, tavaly novemberben ő fújt a San Marino elleni hazai vb-selejtezőn (4–0).

    Filip Glova vezeti a Magyarország–Szerbia válogatott mérkőzést. A 34 éves szlovák játékvezető 2014 óta fúj hazája élvonalában, 2016 óta UEFA-bíró, a korosztályos Európa-bajnoki selejtezők után már az ifjúsági BL-ben, a Nemzetek Ligájában, illetve 2019 őszén az Európa-liga csoportkörében is bemutatkozhatott.

    Ez nem mindennapi kihívás lesz – Varga Kevin. TELJES INTERJÚ ITT!

    Willi Orbán csatlakozhat a magyar labdarúgó-válogatott keretéhez, de a Szerbia elleni csütörtöki felkészülési mérkőzésen még nem lép pályára – derül ki az MLSZ hivatalos Twitter-csatornájának szerda esti bejegyzéséből.

    Felkészülni a csúcstámadásra – Deák Zsigmond jegyzete.

    Magyar kérdés – Pór Károly publicisztikája.

    Dusan Tadics csapatkapitány arra a kérdésre, hogy minek köszönhető az, hogy a szerb válogatott az elmúlt időszakban nemcsak szépen, de eredményesen is játszik, azt felelte: „Szerbia nemzeti együttesét korábban is kiváló egyéniségek alkották, azonban Sztojkovicsnak sikerült jó hangulatot teremtenie, és az egyéni képességek megmutatkoztak a pályán, mivel minden játékos tisztában van azzal, hogy mit várnak tőle.”

    „Természetesen emlékszem a Magyarország elleni 1998-as világbajnokság pótselejtezőjére, amelynek mindkét találkozóját 1997-ben rendezték. A budapesti mérkőzés minden pillanatát fel tudom idézni: nagyon jó csapatunk volt, és megérdemelten jutottunk ki a világbajnokságra – nyilatkozta Sztojkovics. – Magyarország Puskás, Hidegkuti, Kocsis és a többi kiválóság idejében futballnagyhatalom volt az előző évszázad közepén. Örömmel látom, hogy Magyarország az előző időszakhoz képest sokat fejlődött játékban és az infrastruktúra terén is, sokat fektet a labdarúgásba. Gratulálok nekik azokhoz a sikerekhez, amelyeket elértek és elérnek, nagyszerű fejlődést produkáltak az elmúlt évek során. A legutóbbi Európa-bajnokságon a magyar válogatott szurkolója voltam, szép és modern focit játszottak, és ez eggyel több problémát jelent majd nekünk.”

    „Hogy mi változott? Szerbia a modern szabályok szerint játszik, a középpontban a lehető legjobb teljesítmény került, és rövid idő alatt sikerült a mentalitáson változtatni. Az a legfontosabb, hogy a játékosok higgyenek bennem, és ez egy nyerő kombináció – nyilatkozta Sztojkovics, aki kitért arra is, hogy Dusan Vlahovics, a Juventus csatára nem tagja a csapatnak sérülés miatt, majd hozzátette, Szergej Milinkovics-Szavics is nagyon közel áll ahhoz, hogy kihagyja a magyarok és a dánok elleni két mérkőzést, mivel ő is sérüléssel bajlódik, és butaság lenne kockáztatni, de a Lazio középpályása ennek ellenére elutazik a csapattal Budapestre.

    „Stílusosan értünk el jó eredményt, olyan játékkal, amely eredményes, úgyhogy semmit nem kezdünk elölről, hanem ott folytatjuk, ahol abbahagytuk” – mondta a szövetségi kapitány, aki arra a kérdésre, hogy minek köszönhető az elmúlt időszakban mutatott szép és eredményes játék, a következőket felelte.

    „Nem lesz rajtunk nyomás az eredmény miatt, de minden mérkőzés fontos, és a magyarok elleni találkozóra a lehető legkomolyabban készülünk, mert máshogy nem lehet. Nemrég videoelemezésen tanulmányoztuk a magyar válogatott játékát. Távol áll tőlünk, hogy turisztikai szervezetként utazzunk Budapestre. Igyekszünk kihasználni a csütörtököt, hogy megtekintsük az egyik legszebb várost, mindig is csodáltam azokat az építészeti megoldásokat, így ez egy szép emlék lesz. De mi oda sportolóként utazunk, olyan csapatként, amely nem is akármilyen módon tette le a névjegyét a világbajnoki selejtezők során” – mondta Sztojkovics, aki ezzel arra utalt, hogy Szerbia a 2016-os Európa-bajnokság aranyérmesét, Portugáliát utasította maga mögé a kvalifikációs csoportjában, így nem kellett pótselejtezőt játszania, hogy ott legyen Katarban.

    A találkozó előtt a szerb válogatott online sajtótájékoztatót tartott, amelyen Dragan Sztojkovics szövetségi kapitány és Dusan Tadics csapatkapitány vett részt.

    „Nekem nem számít, hogy egy meccs barátságos vagy sem. Ha az ember egy nemzeti csapat edzője, különösen egy olyan fontos nemzeté, mint Magyarország, akkor nincs különbség. Minden meccsen ugyanúgy ki kell hozni magunkból a maximumot. Mondom is a játékosoknak, hogy amikor felöltik a válogatott mezt, akkor mindig ugyanolyan motiváltnak kell lenniük. A szerbek elleni is fontos meccs, mert látni akarom a fejlődést. Szeretném látni, hogy növekedési pályán vagyunk. Agresszív szerb válogatottról van szó, észnél kell lennünk.”

    „Egyetértek azzal a meglátással, hogy a szerbeknél nagy változás történt. Szerbia játékosállománya mindig nagyon erős volt, a játékosok topligákban szerepelnek, de a válogatott korábban kevésbé volt szervezett. Sztojkovics alatt pont az ellenkezője mondható el. Emlékszem rá, játékosként azon kevesek közé tartozott, akik zavarba tudták hozni Paolo Maldinit is. Edzőként is bizonyított. Egyenes ágon jutottak ki a vébére, miattuk játszik Portugália pótselejtezőt. Ez mindent elárul róla és a csapatról.”

    „A szövetségi kapitányok között nem vagyok vele egyedül, hogy mindenre soha sincs elég idő. Ezért a játékosoktól maximális figyelmet, koncentrációt kértem. Videókkal bombázzuk őket, felhívjuk a figyelmüket, hogy milyen játékhelyzetekre figyeljenek. Hétfő óta csak egyszer tudtam teljes értékű edzést tartani, mivel sokan játszottak a hétvégén, regenerálódniuk kellett. Kevés az idő, de ki kell hozni belőle a legtöbbet. Bízom a srácokban.”

    „Biztos, hogy az újoncok közül senki sem játszik a kezdőcsapatban – mondta Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya. – Még a mai edzésen is meg akarom figyelni őket, és majd a szerbek elleni első félidő után döntöm el, hogy becserélem-e őket a második játékrészben.”

    BŐVEBBEN ITT!

    A mostani válogatott keretből mégsem Gulácsi Péter neve mellett szerepel a legtöbb perc és meccsszám, hanem az angol másodosztályú Barnsley FC-ből érkező újonc Callum Styles játszott a legtöbbet. Tekintve, hogy a Championshipben 24 csapat szerepel, ez nem is meglepő. A középpályán és a védelemben is bevethető futballista január óta úgy játszott 15 mérkőzésen 1333 percet, hogy egy bajnokit – a Fulham ellen – ki is hagyott, viszont a 13 bajnoki mérkőzés mellett pályára lépett két FA-kupa-találkozón is, amelyek közül a Barrow ellen tizenegyesekkel megnyert meccsen a hosszabbítást is végigjátszva, 120 percet töltött a pályán. Egyébként a 15-ből 10 meccset játszott végig, ötször cserélték le. A tavaszi mérkőzéseken egy gólt és egy gólpasszt jegyző Stylesról már csak ezen statisztika alapján megállapíthatjuk, hogy nagy munkabírású játékossal erősödhet a magyar válogatott.

    A formamutatós összeállításoknál már megszokhattuk, hogy általában az RB Leipzigben szereplő Gulácsi Péter neve mellett szerepel a legtöbb meccs és játékperc, hiszen a lipcseiek szinte minden meccsén ő áll a kapuban, a bajnokságban, a Német Kupában és a nemzetközi porondon is. Így volt ez eddig a tavaszi szezonban is, az RB Leipzig mind a 14 idei mérkőzését végigjátszotta,1260 percet töltött a pályán (a hosszabbításokat nem számolva).

    A magyar labdarúgó-válogatott idei első, Szerbia elleni mérkőzése előtt összefoglaljuk, mennyire vannak játékban Marco Rossi kiválasztottjai, ki mennyit játszott a klubjában ebben a naptári évben, január óta, milyen formát mutat.

    ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A MAGYARORSZÁG–SZERBIA MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
OLDALAK
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ