2022.VI.14. Nemzetek Ligája, Anglia – Magyarország: 0-4

Az évszázad győzelme? Négy nullára nyertünk Angliában!

6:3, 7:1, 4–0… Puskásék után most a Puskás-akadémisták rendezték le az angolokat, az NL-csoportunk élére ugrottunk.
Négy forduló után élre állt a magyar labdarúgó-válogatott a csoportjában, Budapest után Wolverhamptonban is legyőzte Angliát, ezúttal a két Puskás-akadémista, a duplázó Sallai Roland és Nagy Zsolt, illetve a kispesti akadémián is nevelkedő Gazdag Dániel góljával – 4–0-ra.

NEMZETEK LIGÁJA, A-LIGA, 3. CSOPORT, 4. FORDULÓ

ANGLIA — MAGYARORSZÁG 0-4 (0-1)
Wolverhampton, Molineux Stadion, 28.839 néző.
vezette: Clément Turpin (asszisztensek: Danos, Gringore; tartalékjv.: Buquet; VAR: Willy Delajod, VAR asszisztens: Wattellier – franciák)

ANGLIA: Ramsdale — K. Walker, M. Guéhi, Stones, R. James — Gallagher (Mount, 56.), K. Phillips, Bellingham (Foden, 68.) — Bowen (Sterling, 46.), Kane, Saka (Maguire, 85.)
kispad: Pope, Pickford, Trippier, Grealish, Coady, Ward-Prowse, Rice, Abraham
Szövetségi kapitány: Gareth Southgate

MAGYARORSZÁG: Dibusz — Lang, W. Orbán, Szalai At. — Fiola, Schäfer, Styles (Nagy Á., 55.), Nagy Zs. — Szoboszlai (Gazdag, 55.), Sallai R. (Nego, 78.) — Szalai Á. (Ádám M., 68.)
kispad: Szappanos, Kecskés Á., Schön, Bolla, Kerkez, Spandler, Vécsei
Szövetségi kapitány: Marco Rossi

Gól: Sallai R. (16., 70.), Nagy Zs. (80.), Gazdag (89.)
Sárga lap: Stones (37., 82.), K. Walker (86.) illetve Rossi (67.), Nagy Zs. (89.), Bolla (89.)
Kiállítva: Stones (82.)

Ha a szigetországi médiát nem is, a szurkolókat annál inkább érdekelte a meccs – az összes jegy elkelt a találkozóra. A hazai drukkerek egy csoportja már több mint két órával a mérkőzés kezdete előtt megérkezett a stadionhoz, abban a reményben, hogy ha csak néhány másodpercre is, de láthatja a csapatbuszról leszállingózó válogatott sztárokat. El lehet képzelni, mekkora ovációt kaptak a hazai futballisták, amikor befutott az Európa-bajnoki ezüstérmest szállító jármű.

Southgate mindenesetre semmit sem bízott a véletlenre, miután a hétfői sajtótájékoztatón kijelentette, friss játékosok kellenek a győzelemhez: kilenc (!) helyen változtatott a kezdőcsapaton a múlt szombati, Olaszország elleni (0–0) meccshez képest. Ezzel szemben Marco Rossi egyetlen helyen nyúlt bele a Németország ellen pontot szerző kezdő tizenegybe, Nagy Ádám helyett a sárga lapos eltiltás után visszatérő Schäfer András kapott helyet a kezdőben Wolverhamptonban.

A magyar himnuszt füttyszóval és sértő, gyalázkodó rigmusokkal, a hazait élőképpel kísérték a brit drukkerek, a kapu mögött hatalmas angol zászló rajzolódott ki a műanyag székekre erősített fehér és piros papírlapok együttes felmutatása után. Sokan már a harmadik percben is emelkedtek a székről, a kedd esti meccset a csoport utolsó helyéről váró Anglia ugyanis helyzetbe került, ám Jarrod Bowen közeli fejesénél Nagy Zsolt hatalmasat mentett.

Az első tíz percben a magyar válogatott erejét többnyire a védekezés kötötte le, csak néhány másodpercre tudta megtartani a labdát, ráadásul Schäfer András is ápolásra szorult, miután a nála legalább húsz kilóval nehezebb Reece James ráesett a térdére. Szerencsére a középpályás folytatta a játékot, az első negyedóra végén pedig már a többiekkel együtt ölelgette Sallai Rolandot. A válogatott ugyanis az első lehetőségét nyomban kihasználta: Szoboszlai Dominik szabadrúgása után éppen annyit bizonytalankodott az angol védelem, hogy a labda a Freiburg támadója elé kerüljön, ő pedig nem hibázott. 0–1!

A felső karéjban a magyar tábor tombolt, Marco Rossi kortyolt egyet az italából, az angol válogatottat irányító kollégája előbb fejét csóválva fordult a kispad felé, majd tapssal biztatta játékosait – a Molineux Stadionban nem erre számítottak.

Az első félidő közepén ennek hangot is adtak a drukkerek: amikor a hazaiak három belső védője egy percen keresztül minden elképzelés nélkül passzolgatott egymáshoz, már füttyszó harsant a hazai szektorokból. Sőt, ha a Szalai Ádám remek cselei után megítélt szabadrúgásnál Reece James nem ment a gólvonalról, még nehezebb helyzetbe került volna a tavalyi Eb ezüstérmese, így viszont a villámgyors kontratámadás után a saját kapujához visszasprintelő Szoboszlai Dominiknak kellett nagyot mentenie.

Ezzel együtt beszédes volt, hogy a harmincadik percben már elindultak melegíteni a hazai cserejátékosok…

A Marco Rossi vezette magyar tizenegy remekül szűkítette a területet, a védők, a középpályások és a támadók nagyon közel helyezkedtek egymáshoz, így a játék rendkívül keskeny sávra korlátozódott, a hátsó sor mögé ívelt mélységi indításokat pedig levédekezték a mieink.

Az újabb gyors hazai kontraakció után viszont nagyot kellett védenie Dibusz Dénesnek: Bukayo Saka beívelése után Willi Orbán talán karrierje egyik legrosszabb felszabadító fejesével próbálkozott, szerencsére a Ferencváros kapusa kiütötte a kapujába tartó labdát. Ez a védés is kellett ahhoz, hogy Magyarország vonulhasson előnnyel a szünetre Wolverhamptonban – a hazai szektorok csendje mindennél többet elárult.

A hazaiak szövetségi kapitánya Raheem Sterling beállításával próbált lendületet vinni csapata játékába, és bár a fordulás utáni percekben a jobb szélen olykor sikerült megbontani a védelmet, az élesen, erősen középre lőtt labdákra többnyire egyetlen fehér mezes játékos sem érkezett.

Ám a nagy labdabirtoklási fölény égette a magyar játékosok energiáit, ezt érzékelve Rossi kettős cserével igyekezett friss futballistákat harcba dobni, és mivel a vetélytárs sehogy sem lelte a Dibusz kapujáig vezető utat, a magyar válogatott minden perccel közelebb került a bravúrhoz. A magyar támadók – ha lehetőség adódott – letámadták az angol védőket, máskor mélyen visszalépve segítették a középpályásokat és a védőket, akik, ha kellett, jó ütemben léptek ki a vonalból, máskor betonfalként takarították el a labdát.

Hiába a hazai játékosok egyéni képzettsége, a tizenhatos közelében rendre kisegítették egymást a remek taktikát fegyelmezetten betartó magyar játékosok, így a hazai labdabirtoklási fölény nem párosult helyzetekkel. Sőt, húsz perccel a vége előtt a csereként pályára lépő Ádám Martin tálalt remek ütemben az első gól szerzője, Sallai Roland elé, aki higgadt befejezéssel duplázta meg az előnyt (0–2), a közönség egy része pedig szép csendben elindult hazafelé.

A kedvencektől ugyanis csak egy lécre fejelt labdára futotta a hátralévő időben, a végén pedig jött a slusszpoén: a németek ellen is gólt szerző Nagy Zsolt hajszálpontos lövése (0–3), majd a hajrában Gazdag Dániel alábökős gólja (0–4) már a kiütést jelentette!

Ki hitte volna mindezt kilencven perccel korábban?

A hazai drukkerek válogatott szidalmak közepette hagyták el a stadiont, és hogy még nagyobb legyen a pofon, John Stones a hajrában piros lapot kapott.

A magyar válogatott történelmet írt kedd este, hiszen az Évszázad mérkőzése óta egyszer sem győzte le Angliát a szigetországban, tétmeccsen pedig még sohasem nyert idegenben Anglia ellen! Ez a történelmi bravúr a Marco Rossi irányította nemzeti csapatnak sikerült először, s négy forduló után Magyarország áll az élen az A-liga „halálcsoportjában”!

A bravúrt bravúrra halmozó válogatott az elképesztő keddi győzelem után fújhat egy nagyot – de remélhetőleg szeptemberben ugyanígy folytatja.

A csoport másik mérkőzésén: Németország – Olaszország 5–2

A CSOPORT ÁLLÁSA 
1. MAGYARORSZÁG 4 2 1 1 7–3 +4 7
2. Németország 4 1 3 8–5 +3 6
3. Olaszország 4 1 2 1 5–7 -2 5
4. Anglia 4 2 2 1–6 –5 2

További képek: fradi.hu, mlsz.hu, nso.hu

Nyilatkozatok:

A magyar válogatott 4–0-s történelmi győzelme után érhetően elégedetten értékelt Marco Rossi a wolverhamptoni mérkőzést követő sajtótájékoztatón.

„Tudtuk, hogy nehéz meccset játszunk majd Anglia ellen, amelyen szenvednünk kell. Nos, szenvedtünk is, de együtt tettük. Mindenki nagy áldozatokat hozott a csapatért, mindenekfelett a csatárok, akik rengeteget futottak, és sokat segítettek a csapatnak, ők jelentették az első védelmi vonalat. Az első félidőben a jobb oldalon többször megbontották a védelmünket, ezáltal a középpályássorunk és a védelmünk mögé került az ellenfél, olykor szerencsések voltunk. Ugyanakkor szerencse nélkül nem is lehet ilyen eredményt elérni. Igen, elismerem, olykor mázlink volt, csakhogy a játékosok egytől egyik betartották a taktikai utasításokat, mindenki a csapat érdekeit helyezte az első helyre, márpedig a múltban többször bizonyítottuk, hogy ha egységes csapatként futballozunk, bármelyik vetélytárs dolgát megnehezítjük. Természetesen két lábbal a földön maradunk, akkor is, ha úgy szereztünk négy meccsen hét pontot, hogy kétszer játszottunk Angliával. Senki sem számított arra, hogy négy meccs után vezetjük a csoportot, úgyhogy a játékosaim, a stábom, és egész Magyarország miatt nagyon boldog vagyok.”

A magyar válogatott korábban sosem győzte le tétmérkőzésen Angliát saját otthonában, így a kedd esti győzelemmel történelmet írt a csapat.

„Csányi Sándor elnök úrnak és Orbán Viktor miniszterelnök úrnak is azt mondtam a kinevezésem után, hogy szeretnék nyomot hagyni a magyar futballban. Azt hiszem, ez most megtörtént. Előbb-utóbb mindenkit elér a halál, ez az egyetlen demokratikus dolog a világban. Bízom benne, hogy ez nálam minél később jön el, viszont abban biztos vagyok, hogy amikor eljön ez a pillanat, akkor utána a stadionokban egy perces néma csenddel emlékeznek majd rám. Ez is nagy eredmény számomra.”

A szövetségi kapitányt az angol válogatott játékáról is kérdezték.

„Azért mondom, hogy szerencsések voltunk, mert az angol válogatottnak is megvoltak a helyzetei, ám ezek így vagy úgy, de kimaradtak. Ezzel szemben mi szinte az összes lehetőségünket gólra váltottuk. Ez most ilyen este volt, de nagyon ritkán fordul elő ilyesmi a labdarúgásban. A mai meccstől függetlenül Anglia továbbra is ott van a világ legerősebb csapatai között, a világbajnokságra esélyesként utazik, ennek fényében a négy nullás győzelem csodának hangzik. Csakhogy a futballban a csodákat nehéz megismételni, úgyhogy most csak annyi a feladatunk, hogy kiélvezzük ezt a sikert.”

„Hogy őszinte legyek, még a játékosok és a szakmai stáb tagjai sem fogták fel a mostani győzelem jelentőségét, és azt, hogy mit értünk el az elmúlt napokban. A futballban ugyanakkor gyorsan változik minden, szeptemberben már ismét Németország és Olaszország következik, utóbbi az egyetlen csapat, amelyik legyőzött minket a Nemzetek Ligája mostani kiírásában. Mondjuk, mivel olasz vagyok, mondhatjuk, hogy kedveskedtem a hazámnak egy kis ajándékkal… A viccet félretéve, Magyarország az utóbbi években nem volt azon a szinten mint a dicső múltban, még most sincs, viszont egy olyan országról beszélünk, ahol imádják a sportot. Nemcsak a labdarúgást, hanem nagyon sok más sportágat is, és örülök, hogy most adhattunk valamit a magyar szurkolóknak. Hogy mikor éreztem biztosnak a győzelmet? Egy perccel a vége előtt már sejtettem, hogy innen nem tudjuk elveszíteni. Nagy ünneplés viszont nem lesz, a játékosok az öltözőben énekeltek néhány magyar dalt, én pedig szerda este a Red Hot Chili Peppers koncerten lazítok majd.”

A 4–0-s vereség után érthetően csalódottan értékelt Gareth Southgate, az angol válogatott szövetségi kapitánya.

„Fiatal csapattal álltunk ki a meccsre, bíztam benne, hogy emiatt meglesz a kellő lendület, de amikor a magyar csapat előnybe került, mi pedig nem találtuk a ritmust, minden ellenünk fordult. Ez végső soron az én felelősségem. A szünetben változtattam, a fordulás után kicsit veszélyesebbé is váltunk támadásban, de emiatt túl nagy területet adtunk a magyar válogatottnak. A letámadásnak megvan az a veszélye, hogy terület nyílik a védelem mögött, most is ez történt. Az öltözőben elmondtam a játékosoknak, hogy mindenért vállalom a felelősséget. Ezen a négy meccsen minél több játékosnak akartam lehetőséget adni, közben pihentetni néhány futballistát, és végső soron azok a csapatok nem bizonyultak elég erősnek, amelyeket én állítottam össze.”

„Kedd este ugyanazt éltem át, mint az elődeim, már én is tudom, milyen érzés, amikor a közönség kifütyüli a szövetségi kapitányt. Az irónia az egészben az, hogy nem világbajnoki vagy Európa-bajnoki mérkőzések, hanem Nemzetek Ligája-meccsek után kellett mindezt átélnem.”

NL: Gulyást csináltak Angliából – angol lapszemle a 4–0 után

„Magyarország nagyon elverte Angliát – állapítja meg a BBC. – Először fordul elő 2014 óta, hogy az angol válogatott négy egymást követő mérkőzése egyikét sem nyeri meg, és nyugtalanító, hogy a világbajnokság közeledtével sem a formája, sem az önbizalma nem a régi. Anglia nem volt képes többre, mint beletörődni a megalázó és valószínűleg romboló erejű vereségbe, amely után a drukkerek nemcsak fütyültek, hanem Gareth Southgate menesztését is követelték. (…) Anglia már az első mérkőzésen rájöhetett, hogy Marco Rossi egy sokoldalú, nehezen verhető magyar válogatottat épített. Az első meccs 1–0-ja után most megint sokszínű és pontos futballal mutatták meg a magyarok, hogy szó sem volt mázliról (Budapesten). S ha Southgate állása veszélybe kerülhet egy ilyen produkció után, egyértelmű, hogy Rossi csillaga még mindig emelkedőben van, hiszen a világ legjobbjaival is versenyre kelni képes magyar csapatot épített.”

„Magyarország megalázta a szerencsétlen angol válogatottat – írja a SkySports. – A válogatott végig teljesen szétesően futballozott, és nem elképzelhetetlen, hogy kiesik az első osztályból. Sokkal aggasztóbb ennél, hogy a formája egy világbajnoki évben hagyja cserben. Négy mérkőzés győzelem nélkül, egy góllal – az is tizenegyesből. Itt nem kisiklásról van szó, hanem történelmi összeomlásról, az utóbbi kilencvennégy év legsúlyosabb hazai vereségéről.”

„Magyarország megalázta Angliát, amely az elmúlt kilencvennégy év legsúlyosabb hazai vereségét szenvedte el – emlékeztet ugyancsak a skótok elleni 1:5-re a The Guardian. – Micsoda szétesés. Az angol kapitány tudta, hogy a korántsem meggyőző Nemzetek Ligája-rajt után csak győzelemmel lehetett volna helyreállítani a nyugalmat. Amit ehelyett kapott, az egy aggasztó új mélypont: közel hatéves kapitányi időszaka legsúlyosabb veresége, az angol futball elmúlt kilencvennégy évének legnagyobb verése, valamint a drukkerek soraiban tapasztalható lázadás.”

„Southgate ellen fordultak dühös angol szurkolók a négygólos megalázás után – fogalmaz a The Telegraph. – A hármas sípszó pfujolásba fulladt, Anglia győzelem és akciógól nélkül fejezte be eddigi szereplését a Nemzetek Ligájában. Southgate keretének összetétele és a taktika kérdéseket vet fel, de ugyanígy e mérkőzések időzítése is, hiszen fáradt játékosoknak hosszú idény végén kellett négy meccset játszaniuk júniusban. Szeptemberig nincs válogatott futball, amiért Anglia nem lehet eléggé hálás.”

„A szurkolók Southgate-en vezették le dühüket, miután a félelmetes háromoroszlánosok 1928 óta a legsúlyosabb hazai vereségüket szenvedték el – így a The Sun. – Igen, ez pontosan olyan rossz, amilyennek látszik. Tizenegy napon belül negyedszer volt jobb az ellenfél Gareth Southgate csapatánál, a magyarok teljesen megérdemelten verték meg oda-vissza az elmúlt nyár Európa-bajnoki döntősét. Anglia négy meccsen egyetlen akciógólt sem szerzett, és nyolc éve nem volt ilyen hosszú nyeretlenségi sorozata.”

„Gulyást csináltak Angliából – hirdeti címében a Mail Online. – A háromoroszlánosok megalázó vereségbe csúsztak bele, a vendégek az utolsó húsz percben három gólt szereztek. Voltak szurkolók, akik »Reggelre ki leszel rúgva« rigmusban törtek ki a kínos hazai produkciót látván. Ez nem fog megtörténni, Gareth Southgate kapitányi hitele még nem fogyott el, lehetősége lesz magyarázatot találni a történtekre, és választ adni arra, hogy az angol válogatottnak van-e reális esélye világbajnokságot nyerni az idén. Ami biztos: ez a wolverhamptoni este nem múlik el nyomtalanul. Ne tévedjünk: a félelem, a kétségek velünk maradnak.”

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, valamint az UEFA hivatalos honlapja alapján)

Egy hozzászólás a(z) 11111100110ejegyzéshez

  • PERCRŐL PERCRE:

    90+2.

    PERC
    VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

    90+3.

    PERC
    ÖSSZEFOGLALÓ, KÉP, TABELLA, FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

    89.

    PERC
    GAZDAG DÁNIEL BALLAL A BAL ALSÓBA LŐ! 0–4!

    89.

    PERC
    GÓÓÓL!!! (0–4) Gazdag
    86.

    PERC
    Kyle Walker ellöki Negót, sárga lap.

    85.

    PERC
    Harry Maguire be, Saka le, szélső helyett védő, pfújol a hazai közönség.

    82.

    PERC
    AZAZ NEKI MÁR PIROS!

    82.

    PERC
    J. Stones piros lap
    82.

    PERC
    MEG EZZEL, John Stones lekönyökli Gazdagot, sárga lap.

    82.

    PERC
    Nagy-góllal lett biztos a magyar siker. NB I-es találat…

    81.

    PERC
    CSAK A SZOKÁSOS, nagy gólt lövünk az angoloknak… Nego az ötös bal sarka elő Stones-ba fejeli Nagy Ádám bal oldali, jobblábas beadását, Ádám okosan visszagurít NAGY ZSOLTNAK, aki a 16-os bal sarka elől, 21 méterről ballal a jobb alsóba lő. Stones lába között ment el a labda, az angol drukkerek egy része elindul haza. 0–3!

    80.

    PERC
    GÓÓÓL!!! (0–3) Nagy Zs.
    80.

    PERC
    LÉC! Mount ad középre jobbal balról, Kane 12-ről a lécre fejel, nem sokkal elvétve a bal felső sarkot.

    78.

    PERC
    Loic Négo be, Sallai elfáradt. Nego volt a Charlton játékosa egykoron.

    78.

    PERC
    Kane elesik az ötös bal sarka és Nagy Zs. előtt, tovább, nincs 11-es.

    77.

    PERC
    A jobb szélről jobbal laposan középre adó Sterling passzát Foden ballal a bal alsó mellé rúgja 16-ról, picit balról. Dibusz vetődve biztosított.

    75.

    PERC
    A németek közben ötöt számoltak az olaszokra…

    75.

    PERC
    James jobb oldali beadásáról lemarad Fiola, de mindenki más is.

    74.

    PERC
    Raheem Sterling 19 gólt szerzett az angol válogatottban, a 24. játékos lehet, aki húsz gólig jut a háromoroszlánosok között. Egyben rekorder a Man. City játékosai között.

    73.

    PERC
    Harry Kane Gareth Southgate kapitánysága alatt az angol gólok 35 százalékában benne volt góllal vagy gólpasszal (56/158).

    71.

    PERC
    Ádám leszerelte, majd kicselezte Phillipset, megelőzte Stones-t, Sallairól lemaradt Walker, aztán a lövésről is, Ramsdale bal lábbal elérhette volna simán a labdát, de szerencsére inkább vetődött, kézzel meg nem ért oda.

    71.

    PERC
    MÁR NEM TITKOS FEGYVER, ÁDÁM SALLAI ROLANDHOZ PASSZOL A 16-OS JOBBB SARKA ELŐL, AZ ÖTÖS BAL SARKA ELŐL SALLAI JOBBAL LAPOSAN A KAPU KÖZEPÉBE LŐ! 0–2!

    70.

    PERC
    GÓÓÓL!!! (0–2) Sallai

    69.

    PERC
    FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

    69.

    PERC
    Ádám Martin be, Szalai Ádám le. Ékcsere. Titkos fegyver a pályán!

    67.

    PERC
    Phil Foden be, Bellingham le, szélső-támadó középpályás az angoloknál.

    67.

    PERC
    Marco Rossinak sárga lap reklamálásért.

    67.

    PERC
    A másik meccsen a csoportban a németeké lesz a három pont.

    66.

    PERC
    Saka jobb oldali beadását blokkolja a bal sarok előtt Orbán.

    63.

    PERC
    Meglett ez is… Fotó: Árvai Károly

    63.

    PERC
    Nincs elérhető leírás.

    56.

    PERC
    A koronavírusból Gazdaghoz hasonlóan frissiben felépült Mason Mount áll be az újonc Gallagher helyére, középső középpályás helyett karmester!

    56.

    PERC
    Nagy Ádám be, a sokat futó Styles le.

    55.

    PERC
    Gazdag Dániel be, Szoboszlai elfáradt.

    53.

    PERC
    James jobb oldali beadása elsuhan az ötösön a gólra éhes, bevetődő Kane jobb lába előtt…

    52.

    PERC
    James beadását kifejeli a rövid sarok elől Szoboszlai.

    52.

    PERC
    Sterling jobb oldali beadása szögletre pattan a közbelépő Langról.

    51.

    PERC
    Sallai hétgólos a válogatottban, kétszer az angoloknak talált be.

    49.

    PERC
    Nagy szereli Sakát, Szoboszlait meg a védelem jobb oldalára áthúzódó James.

    48.

    PERC
    Kane megindul a jobb szélen, aztán találkozik Orbánnal.

    46.

    PERC
    Eközben a németek és az olaszok…

    FÉLIDŐ

    Raheem Sterling be, Bowen le. Szélsőcsere.

    FÉLIDŐ

    Két lövés/fejes a kapu felületére, mindkettő Stones-tól. Kőszikla.

    FÉLIDŐ

    FÉLIDŐ

    GÓLVIDEÓ ITT!

    FÉLIDŐ

    Fotók: Árvai Károly

    FÉLIDŐ

    Nincs elérhető leírás.

    FÉLIDŐ

    Nincs elérhető leírás.

    FÉLIDŐ

    Nincs elérhető leírás.

    FÉLIDŐ

    Az angolok előző 25 meccsükön egyetlen egyszer sem kaptak egynél több gólt, összesen csak nyolcszor kapituláltak.

    FÉLIDŐ

    Az angol válogatott az eddigi 15 Nemzetek Ligája-mérkőzésen hét alkalommal nem szerzett gólt. Ez 47 százalékot jelent.

    FÉLIDŐ

    FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

    FÉLIDŐ

    295 hazai passzra 100 magyar átadás sem jutott.

    FÉLIDŐ

    Ma 70 százalékban a hazaiaknál a labda, 2-2 lövés a kapu felületére 5, ill. 3 kísérletből.

    FÉLIDŐ

    Az eddigi három Nemzetek Ligája-mérkőzés alapján a csoportban a magyar válogatott birtokolta a legkisebb százalékban a labdát (40.34 százalék), és ebben a tekintetben a NL teljes, 54 csapatos mezőnyéből is csak hét együttest előz meg, az A-ligásokból egyedül a cseheket (33 százalék). Az angoloknál a játékidő 50.67 százalékában volt eddig a labda, ezzel a németek mögött másodikok a csoportban. A magyar játékosok 81, míg az angolok 85 százalékban passzoltak pontosan, a támadások (122–94), a labdaszerzések (113–93) és a szögletek (16–12) számában is a szigetországiak állnak jobban. Marco Rossi együttese viszont több szabadrúgást végezhetett el (36–28), és eddig háromszor talált be a hálóba, míg az Eb-ezüstérmes angolok csak egyszer.

    FÉLIDŐ

    A magyar válogatott csal kétszer bukott előző 12 NL-meccsén, hatszor nyert. Az előző 13 NL-meccsünkön 12-szer lőttünk legalább egy gólt! Csak az oroszok úszták meg.

    FÉLIDŐ

    Fotó: Árvai Károly

    FÉLIDŐ

    https://www.nemzetisport.hu/data/cikk/2/89/78/9/cikk_2897809/magyar900_960px.jpg

    FÉLIDŐ

    Csak a szokásos, nem megy az angoloknak ellenünk…

    FÉLIDŐ

    VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS ELSŐ FÉLIDEJE!

    45+2.

    PERC
    James beadását Szalai Ádám kifejei a kapu elől, csukamozdulattal.

    45+2.

    PERC
    Kane ballábas, 23 méteres lövése a jobb felső mellé pattan Schäferről, korner még a végére.

    45.

    PERC
    Két perc a ráadás.

    45.

    PERC
    Phillips passzol a jobb szélen felfutó Bowen elé, Nagy okosan látja, hosszú lesz, így nem is indul. Kirúgás, remekül látta…

    44.

    PERC
    Stones tízről az ötösre fejeli a labdát, ívesen, jön is Dibusz, és fogja a labdát Guéhi és Bellingham közé bátran beugorva.

    43.

    PERC
    Kane kiharcol egy szögletet, jobbról is James adja be, jobbal.

    43.

    PERC
    Az angolok csak háromszor nem tudtak gólt lőni a magyaroknak a 25 egymás elleni meccsükön.

    42.

    PERC
    Magyarország nyerte Az évszázad mérkőzését, 4:2 a félidőben, a vége 6:3!

    41.

    PERC
    A magyarok legutóbb 1953-ban nyertek Angliában. Igen, akkor…

    40.

    PERC
    Fotó: Árvai Károly

    40.

    PERC
    https://www.nemzetisport.hu/data/cikk/2/89/78/9/cikk_2897809/sallai900_960px.jpg

    40.

    PERC
    A James-beadás után azonban kezez középen Stones.

    39.

    PERC
    Bellingham bal oldali beadása Langé, Fiola most lemaradt. De szöglet.

    39.

    PERC
    Bowen jobb oldali beadását Orbán jobbal lekezeli az ötösön, majd ballal elrúgja jó messzire.

    36.

    PERC
    John Stones kap sárga lapot Szalai Ádám lekönyökléséért. Ápolás a pályán.

    36.

    PERC
    Saka passzol balról jobbal középre, Orbán majdnem a kapu középébe ment fejjel Kane elől, véd azonban balra elvetődve Dibusz!

    34.

    PERC
    Bowen indul meg ismét a jobb szélen, Szalai A. szereli őt menetrend szerint.

    33.

    PERC
    Szoboszlai passzát Szalai Á. balról jobbal nem tudja középre játszani Sallaihoz, Schäfer passzát Szalai Ádám aztán jobbal 24-ről feladja a kapusnak.

    32.

    PERC
    Emelkedő árfolyam… Fotó: Árvai Károly

    32.

    PERC
    Nincs elérhető leírás.

    30.

    PERC
    Szalai A. szereli mesteri belépővel a 16-oson belül Bowent, kirúgás ráadásul!

    30.

    PERC
    James ad be jobbról, 10-től Stones kapura fejel, de éppen Dibusz ölébe tart a labda.

    29.

    PERC
    Kontra, Szoboszlai visszafut, és szögletre szereli Bowent.

    29.

    PERC
    …nagy erővel kapura lő, Phillips a bal sarokba fejeli majdnem a labdát, de tisztáz a jó helyen álló James, Szalai Attila elől.

    28.

    PERC
    Szinte szöglet, Szoboszlai jobbal, Détári-szögből, hosszas variálás után…

    26.

    PERC
    Szalai remek csele után bead balról, a labda a kapusé, de lökte a magyar fiút Bellingham, szabadrúgás.

    24.

    PERC
    FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

    24.

    PERC
    Kane passzol Sakának, aki a 16-os jobb sarkán bal sarokkal ér a labdába, az amúgy lemaradó Fiola a nevető harmadik.

    21.

    PERC
    Bellingham távoli szabadrúgása Dibuszé.

    20.

    PERC
    Az új sikercsapat? Fotó: Árvai Károly

    20.

    PERC
    Nincs elérhető leírás.

    18.

    PERC
    A németek vezetnek az olaszok ellen, a csoport élén a válogatottunk.

    16.

    PERC
    Szoboszlai bal oldali szabadrúgása nem az igazi, de Lang elől rossz helyre fejel Stones, Kane rosszul ér lábbal a labdába, az ötös bal sarka elől SALLAI ROLAND jobbal a jobb sarokba lő, félmagasan. Phillips csúszott, de nem ért oda, Ramsdale vetődött, de jobb karral csak maga mögé, a hálóba tudta ütni a labdát. 0–1!

    16.

    PERC
    VEZETÜNK, NEM IGAZ, VEZETÜNK!

    15.

    PERC
    GÓÓÓL!!! (0–1) Sallai
    15.

    PERC
    Az angolok utoljára 1953 és 1962 között veszítettek egymás után kétszer is a magyarok ellen, egy négyes vereségsorozat részeként!

    13.

    PERC
    Leült kissé a mérkőzés, magyar helyzetek nincsenek, a mezőnyharc felőrli válogatottunk minden erejét.

    10.

    PERC

    8.

    PERC
    Megindul Saka az ötös bal sarka és Styles mellett, de hosszan szökteti magát, kirúgás.

    7.

    PERC
    FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

    7.

    PERC
    NS-SZAKÉRTŐ – GYEPES GÁBOR, a Wolverhampton korábbi 26-szoros válogatott védője
    „A Molineux Stadion nem klasszikus brit aréna, elég nagy a távolság a lelátó és a pálya között, emiatt akkor sincs meg a katlanérzés, ha harmincezer néző szurkol a lelátón. A játékosok hallják egymást a pályán, lehet kommunikálni, nem szűrődik be úgy a nézőtéri morajlás, mint a Puskás Arénában, és az a fajta jó értelemben vett félelmetes miliő sincs meg, mint mondjuk a régi Albert-stadionban volt. Amikor Wolverhamptonban játszottam, a négy sarkánál még nem volt fedett lelátó, be lehetett látni a pályára, ám amióta a csapat felkerült a Premier League-be, ez megváltozott, és a nézőteret is bővítették. Ami a meccset illeti: amióta Marco Rossi a szövetségi kapitány, rendre túlteljesít a válogatott. Nem mondom, hogy a legutóbbi három mérkőzésen szerzett négy pont ilyen szintű ellenfelekkel szemben realitás, a játéka alapján viszont a csapat rászolgált a jó eredményekre. A Nemzetek Ligája nyilván nem az Európa-bajnokság, de meg kell becsülni, ha ilyen szintű ellenfelekkel szemben sikerülne bent maradni az A-ligában. Az pedig rossz kifogás, hogy a csapatok többségét fáradt labdarúgók alkotják, akik inkább nyaralnának, mintsem meccset játszanának.”

    6.

    PERC
    James passzol balról ballal a Saka indította Kane passza után a bal sarok elé, onnan két méterről kapura fejel Bowen, de eléri a labdát a bal alsó előtt Nagy Zsolt! MICSODA MENTÉS!!!

    3.

    PERC
    Saka bead Lang mellől, Walker felfut a másik szélen, Lang tisztáz előle.

    3.

    PERC
    Kane passza túl hosszú Gallaghernek. Aki újonc, a Crystal Palace játékosa.

    1.

    PERC
    Schäferé a mérkőzés első szabálytalansága.

    1.

    PERC
    ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

    A hazaiak fehér mezben és fekete nadrágban, a mieink vörös mezben és fehér nadrágban.

    Fotó: Árvai Károly

    https://www.nemzetisport.hu/data/cikk/2/89/78/9/cikk_2897809/1_960px.jpg

    Nincs elérhető leírás.

    Nincs elérhető leírás.

    Wolverhamptonban hatvanhat évet vártak az angol válogatottra. BŐVEBBEN ITT!

    „Azon a találkozón az ellenfél fizikai fölénye miatt szenvedtünk sokat, most más a helyzet. Szalai Ádám a németek ellen többet futott, mint bármelyik másik középpályásunk, elképesztő teljesítményt nyújtott a csapatért. Nem mindenki futballtudós, viszont szinte mindenki annak gondolja magát, amikor a teljesítményét bírálja, sokan nem értékelik és nem látják azt, amit a társakért tesz. Ádám Martin jól szállt be Németország ellen, egyre jobban beilleszkedik a csapatba, de egyszer kérdezzék meg tőle, hogy saját bevallása szerint hány percet bírna ezen a szinten játszani. Minden döntésemnek megvan az oka, nem érzelmi alapon kapnak játékperceket a futballisták. A nőket szeretem, a feleségemet szeretem, a futballistákhoz viszont nem fűznek gyengéd érzelmi szálak – azzal együtt, hogy olyanok, mintha a fiaim lennének.”

    Az olasz szakvezető a támadókról is beszélt, elvégre a Wembleyben játszott őszi világbajnoki selejtezőn úgy ért el 1–1-es döntetlent a magyar válogatott, hogy a mostani keretből Szalai Ádám és Ádám Martin sem léphetett pályára.

    „Nem hiszem, hogy az angol válogatott sokat változtat majd, Gareth Southgate nem szorul rá, hogy felforgassa a kezdőcsapatot, nekünk pedig nincs olyan mély keretünk, hogy ezt megtegyük – mondta a Molineux Stadionban tartott sajtótájékoztatón Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya. – Még klubszinten sem emlékszem olyanra, hogy az adott csapat tíz napon belül négy meccset játszott volna, ugyanakkor a stábunk profi munkát végez. Nem voltam olyan jó futballista, hogy akár csak egyszer is magamra húzzam az olasz válogatott mezét, de hiszek abban, hogy ha valaki a saját országáért játszhat, akkor a kezdő sípszó pillanatában minden mást elfelejt – így az esetleges fáradtságot is.”

    A sajtóeseményen a válogatott csapatkapitány Harry Kane arról beszélt, egyáltalán nem zavarja, hogy a többség minden meccs előtt tőle várja a gólokat.

    „Mindenki támadó azért lép pályára, hogy gólt szerezzen, és a játéka minél nagyobb hatással legyen a mérkőzés végeredményére – mondta az angol válogatott támadója. – Tudom, hogy a klubomban és a válogatottban is sokat várnak tőlem, a szurkolók is, a csapattársak is, de ez természetes, ha az a feladatod, hogy eldöntsd a meccset. Élvezem ezt a szerepet, ez olyan felelősség, amelyet szívesen vállalok magamra. Minden meccs előtt az a célom, hogy betaláljak, ez Magyarország ellen sem lesz másként.”

    „Mindenkinek lehetőséget akarok adni a világbajnokság előtt, de az angol válogatottságot nem lehet ajándékba kapni, minden percet ki kell érdemelni. Ami a támadósort illeti, van egy elképzelés arról, mennyire erős a támadósorunk, és van a realitás, ami azt mutatja, hogy Harry Kane és Raheem Sterling egyelőre egy lépéssel előrébb jár a többieknél. Ami a meccset illeti, örülök, hogy ismét hazai közönség előtt játszhatunk, ez hatalmas energiát szabadít fel a csapatban. Tudom, hogy Wolverhamptonban mekkora az izgatottság amiatt, hogy itt játszunk, biztos vagyok benne, hogy élvezzük majd a stadion hangulatát. Bár a Wembley csodálatos stadion, nem Londont képviseljük, hanem Angliát, és a Magyarország elleni meccs is ezt üzeni.”

    „Akad egy-két horzsolás és zúzódás de ez három ilyen meccs után természetes – mondta a meccs előtti sajtótájékoztatón Gareth Southgate, az angol válogatott szövetségi kapitánya. – Szerencsére mindenki ott volt hétfőn az edzőpályán, igaz, az orvosi stábbal még konzultálnunk kell Phil Foden állapotáról. Szerencsére már ott volt a tréningen, de a koronavírus-fertőzés után az állapota már más kérdés. Meglátjuk, számíthatok-e rá kedden A célunk? Mivel már csak három meccs van hátra az első világbajnoki meccsig, több tényezőre is figyelni kell. Le akarjuk győzni Magyarországot, ehhez biztosan friss játékosok kellenek, és mivel három különböző stílsut képviselő ellenfél szerepel velünk egy csoportban, némileg a taktikán is változtatni kell. Magyarország kemény ellenfél, de szerencsére olyan játéksokkal dolgozhatok, akik nagyon elszántak, és éhesek a sikerre.”

    Túlzás lenne azt állítani, hogy a szigetországi médiát lázba hozta volna a Magyarország elleni keddi Nemzetek Ligája-mérkőzés. BŐVEBBEN ITT!

    NL: az angol lapokban Harry Kane golfkarrierje és Erling Haaland érkezése a téma.

    A magyar válogatott a világraszóló 6:3-as győzelmen kívül eddig egy kivételével mindegyik angliai mérkőzését elveszítette…

    Az örökmérleg 16 angol siker, 3 döntetlen 6 magyar győzelem, tétmeccseken 5–1–2. A magyar válogatottnak a másfél héttel ezelőtti első meccsen Szoboszlai Dominik góljával (1–0) 60 éves szünet, az 1962-es világbajnokság után (2–1) sikerült újra legyőznie az angol válogatottat. A 2019 novemberében felavatott Puskás Arénában ez volt Marco Rossi együttesének eddigi leghangosabb sikere. (Fotó: Árvai Károly)

    A magyar csapatból csak a három középső védő, Lang Ádám, Willi Orbán és Szalai Attila, az angolok részéről egyedül Harry Maguire játszotta végig mind a három NL-meccset.

    Az olasz szakember ezzel a találkozóval beéri az örökranglista negyedik helyen álló, 2011-ben elhunyt Bicskei Bertalant. Marco Rossi mérlege 20 győzelem, 9 döntetlen, 15 vereség. Eddig csak három olyan szövetségi kapitányunk volt illetve van, aki 20-nál több diadalnak örülhetett a válogatott kispadján: Baróti Lajos (62 győzelem), Sebes Gusztáv (50) és Mészöly Kálmán (24).

    Lezártuk olvasói szavazásunkat a magyar válogatott kezdőcsapatáról, az angolok elleni, esti, Nemezetek Ligája mérkőzés előtt. A voksolás a korábbi találkozókhoz képest némileg váratlan eredményt hozott, ugyanis a legtöbb szavazatot (7904-ből) kapó 11 játékos közé nem került be a csapat kapitánya, Szalai Ádám.

    Vonulnak a magyar szurkolók – ÉLŐ felvezetés az angol–magyarra!

    ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT AZ ANGLIA–MAGYARORSZÁG MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
03.17.14:45 TV:M4Sport
03.31.18:00 TV:M4Sport
04.03.20:00 M4 Sport MK-negyeddöntő
04.07.14:45 M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
04.14.16:30 M4 Sport
Categories
FOTELSZURKOLÓ