A csapat orvosa: dr. Pánics Gergely

dr. Pánics Gergely (fotó: fradi.hu)

A Vasas elleni bajnoki mérkőzésen szurkolóink egy új arccal találkozhattak a kispadon. Dr. Pánics Gergely 2012. március 12-e óta hivatalosan is labdarúgó csapatunk orvosa. A szakmai munkáról, a foci és természetesen a Ferencváros szeretetéről beszélgettünk vele, hol máshol, mint az orvosi szobában …

– Szép, de felelősségteljes feladatot látsz el az NB-s labdarúgó csapat orvosaként. Hogy kerültél az FTC közelébe?
– Szekeres Tamással még a válogatottbeli munkám során ismerkedtem meg. Ő ajánlott be a menedzsmentnek, akik mindenképpen egy budapesti szakmai háttérrel, intézményrendszerrel rendelkező orvost szerettek volna találni főleg az elsőszámú csapat mellé. Mivel én 2011 óta dolgozom szakorvosként az Uzsoki kórházban, í­gy a vezetők biztosak lehettek abban, hogy a prof. Hangody László által vezetett Ortopéd- Traumatológiai Osztály profi orvosi ellátást, 0-24 órás készültséget nyújt sérülés esetén.

– Hogy érzed magad a Ferencvárosnál, milyen volt első alkalommal a kispadon ülni?
– Szüleim és nagyszüleim révén kisgyerekkorom óta Fradi-drukker vagyok, a labda szeretete már akkor belém vésődött. Azzal, hogy most az elsőszámú csapatnál dolgozhatok csapatorvosként gyerekkori álmom vált valóra. A stábon belül én menedzselem a sérüléseket. Heti kétszer jövök ki a csapathoz, az edzésekre, plusz havi egy hazai mérkőzésen én foglalok helyet a kispadon. Fantasztikus élmény volt végre személyesen is egy bajnoki meccs részesévé válni, szerencsére a Vasas elleni mérkőzésen nem volt sok dolgom, de amikor először szaladtam ki a pályára Rósa Dénes viccesen megjegyezte: „ez egy vacsora lesz…”. Ezt utána egy tortával váltottam ki, de azt hiszem a fiúk nem bánták.

– Sajnos az elmúlt hónapokban rengeteg volt a sérült…
– Az FTC szponzorai jóvoltából eddig is rendelkezésre álltak fizioterápiás kezelésekhez szükséges berendezések, azonban a társasági adótörvény módosulása révén a Ferencváros egy komolyabb támogatáshoz juthatott, í­gy tudtunk modern, az orvostudomány mai állása szerinti legprofibb gépeket beszerezni. Mostantól olyan ultrahang, elektroterápiás és lézerterápiás kezeléseket is tudunk alkalmazni a játékosoknál, amelyek eddig nem álltak rendelkezésre, vagy esetleg utazni kellett érte. Ilyen körülmények között természetesen az én munkám is könnyebb.

Névjegy
Név: Dr. Pánics Gergely Ph.D
Születési hely, idő: Budapest, 1975.10.09.
Beosztás: csapatorvos (NBI, NBII)
Végzettség:
Ph.D fokozatszerzés (2011)
Semmelweis Egyetem Doktori Iskola (2010)
Pázmány Péter Katolikus Egyetem, Jog és Államtudományi Kar (2003)
Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Kar (2001)

– fradi.hu –

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
09.26. 17:00 m4 Sport
EL-csoportkör 09.30. 21:00 M4 Sport
10.03. 17:00 m4 Sport
10.16. 17:00 m4 Sport
EL-csoportkör 10.19. 16:30 M4 Sport
Novák Dezső
FOTELSZURKOLÓ