A football-játék végre meghonosul hazánkban is

sv-18970627

Mult szamunkban tettünk emlí­tést a régebbi és a mostani szervezkedésekről, melyekre nézve csak egy kis hibaigazí­tásunk van hátra. Azt í­rtuk t. i., hogy a Magyar Athletikai Club már tavaly szervezte football-csapatját, de a mint a klub titkára több külföldi lapnak í­rta most, csak az utóbbi napokban történt ez. Mindez azonban nem változtat azon örvendetes tényen, hogy a football-játék kultiválása elhatározott dolog. A M. A. C. mostani játékairól nincs tudósí­tásunk, de mint olvassuk, már a tavaszra készül Bécsben versenyezni. A »Budapesti Torna-Club «-nak eddig három játékgyakorlata van, ezek közt egy 2 órás az elmúlt kedd esőjében. A B. T. C. tagjai a millenáris pályán gyakorolnak rendkí­vüli passzióval. A football csapatokba iratkozott tagok szí­vesen fogadják Ray kapitányuk által kezdeményezett szigorú rendszabályokat, melyek közt az elmaradók, késedelmezők s más »bűnösök« bí­rságolása, a kisebb fajta és kiderült, hogy a mit az első pillantásra szerény játéknak nézünk az egy 11/2—2 órai játékunk után olyan erős és edző testgyakorlatnak mutatkozik, mint akármely fárasztó athletikai training. A B. T. C. kedvezőbb időjárás beálltával már két, esetleg három állandó csapatba osztja a játékosokat, mí­g eddig vegyest játszottak. E csapatok magára vállalják azután a »vendég egyletek« begyakorlását is, melyre nézve már több helyen késznek nyilatkozott az egyesület.

A bécsi egyletekből több üdvözlő levelük érkezett, sőt matchre való meghí­vás is van már április havára. Erre ugyan korai az idő, de  mégis szép jele a football játékosok közt uralkodó szellemnek.

(Sport-Világ)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
11.28.18:00 M4Sport
12.04. 15:30 m4 Sport
EL-csoportkör 12.09. 21:00 M4 Sport
12.12. 16:30 m4 Sport
12.18. 14:45 m4 Sport
Novák Dezső
FOTELSZURKOLÓ