A Fradi naptára, december 10.

tempo-naptar

Évfordulók:

116 éve született Bukovi Márton
65 éve született Forintos József
42 éve hunyt el Magyar Ferenc
105 éve hunyt el Szeitler Károly
76 éve született Szűcs Lajos
49 éve született Telek András
54 éve hunyt el Wiener János
40 éve hunyt el Wilhelm II. Gyula

Mérkőzéseink ezen a napon:

1911. FTC – KAOE: 7:0, Edzőmérkőzés
1916. FTC – UTE: 1-0, NB1
1927. Jugoszlavija – Ferencváros: 1-3, nemzetközi barátságos
1933. Algí­r “B” válogatott – Ferencváros: 0-5, nemzetközi barátságos
1939. Gamma – Ferencváros: 1-3, NB1
1944. BSZKRT – Ferencváros: 0-4, NB1
1970. Millionarios – Ferencváros: 1-1, nemzetközi barátságos
1972. Ferencváros – Vasas: 0-0, NB1
1975. Ferencváros – Csepel: 5-1, Téli kupa
1977. Ferencváros – DVTK: 1-1, NB1
2005. Ferencváros – Sopron: 1-0, NB1
2014. Újpest – Ferencváros: 0-0, Ligakupa
2016. Ferencváros – MTK: 1-1, NB1

Összes dí­jmérkőzés: 12 mérkőzés, 7 győzelem, 5 döntetlen, 25-6 gólkülönbség

Ezen a napon játszotta első dí­jmérkőzését a csapatunkban:

1939. Ortutay Béla
1939. Suhai István
1975. Kékesi Rezső
1975. Zsiborás Gábor

Ezen a napon játszotta utolsó dí­jmérkőzését a csapatunkban:

1975. Pécsi Imre
2014. Bosnjak, Predrag
2014. Holman Dávid
2016. Gyömbér Gábor

“A harmadik helyért folytatott küzdelemből megérdemelten a zöld-fehérek kerültek ki győztesen. A mérkőzés egész ideje alatt domináló fölényben játszottak, s hogy tudásbeli fölényüket nem jutott gólokban is kellően kifejezésre, az főleg balszerencséjüknek tulajdoní­tható, bár az UTE védelem is derekas munkát végzett a meg-megújuló FTC támadások elhárí­tásában. Egyénileg az FTC csapatában a csatárok közül Nemes, Iványos és Ruttkai, a fedezetsorban Móra végzett derekas munkát. A közvetlen védelem könnyű feladatát hibátlanul végezte. Az első félidőben mindkét csapat vezet néhány veszélyes támadást, de az FTC nagyobb tudása csak az utolsó néhány percben domborodik ki, minden pozití­v eredmény nélkül. A második félidőben az FTC szinte a kapujához szegezi az újpestieket, a győzelmet jelentő gólt azonban csak a 15. percben sikerül elérnie, Iványos révén.” (1916 – UTE)

“A Ferencváros hosszú, téli túrájának első mérkőzését teljes sikerrel hagyta maga mögött. Igazán nem futballra való hideg, kissé szeles időben, göröngyös, szokatlan pályán, idegen közönség előtt olyan művészi játékot mutatott be az első félidőben, hogy a belgrádi közönség nem tudott hova lenni a csodálkozástól. Pedig szépen, művésziesen játszani ezen a pályán valóban határos volt a zsonglőrködéssel. A sáros állapotban összetaposott pálya göröngyösre fagyott és száradt össze s hogy ez az ideális talajhoz szokott Ferencváros számára milyen hendikeppet jelentett, azt fölösleges hangsúlyoznunk. Csak a Ferencváros játékosainak nagy technikája és taktikai érzéke tette lehetővé, hogy ezen a talajon is kijöttek olyan akciók, melyek más talajviszonyok mellett is a közönség bámulatát ví­vták volna ki.” (1927 – Jugoszlavia)

“Szép sorban tódulnak az emberek a BEAC-pálya felé. A pálya bejárata előtt egész csinos jegyüzér tábor látható. Közben a Gamma öltözőjében látogatunk. Háda mondja: – Előérzetem nem a legjobb. Először védek és rögtön a régi csapatom ellen…Toldi hangoztatja, hogy majd megmutatja…Sós sérülése tagadhatatlanul benne van a mérkőzés eredményében, bár a Ferencváros a II. félidőben annyira magára talált, hogy 11 ember ellen is alighanem kiharcolta volna a győzelmet. A zöld-fehérek ugyanis voltaképpen csak a II. félidőben vették igazán észre, hogy szélsőik mennyire használhatók és a szélsőkre való játékkal egészen másként ment a Ferencváros támadása. A mérkőzés általában pompás küzdelmet, nagyszerű iramot, jó sportot hozott. A szépszámú közönség végig izgulhatta a játékot. A Ferencvárosból elsősorban Sárosi dr. játéka emelkedett ki. (1939 – Gamma)

“Nem volt sétamérkőzés a Ferencvárosnak ez a mérkőzés. Az első félidőben a BSzKRT nagyszerűen tartotta magát és gól nélkül tudta kihúzni. Fordulás után aztán, amikor a zöld-fehérek nagyon rákapcsoltak, egy-kettőre eltüntette a villamos csapatot a pályáról. Pedig lelkesedésben ekkor sem volt hiba náluk. A Ferencváros jól játszott, csak egy kissé könnyen vette a mérkőzést. Látszott, hogy biztos a győzelemben és amikor komolyan vette, akkor hamarosan eldöntötte a mérkőzés sorsát. Jól működött a gépezet, különösen a védelem játszott kitűnően. A támadósor a tizenhatosig sok szép vezetett, de a kapu előtt szünet után boldogultak.” (1941 – BSzKRT)

NS-19751211-01-19751210

1975

“Már az első percben lehetőség nyí­lt arra a zöld-fehéreknek, hogy vezetést szerezzenek, de Szabó kihagyta a büntetőt. Utána is az FTC irányí­totta a játékot, s különösen középpályás sora révén jelentős fölényt harcolt ki. Az első félidőben a vendégek még szorossá tudták tenni a találkozót. Szünet után nagy fölénybe került a hazai csapat és ez gólokban is kifejeződött. Összefoglalásul azt mondhatjuk el, hogy a Ferencváros szervezetebben, tervszerűbben játszott, egy pillanatig sem volt kétséges a győzelem.” (1975 – Csepel)

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
10.04. 17:30, M4Sport
Novák Dezső
25 ÉVES A BL-SIKER
FOTELSZURKOLÓ