A Fradi naptára, december 21.

tempo-naptar

Évfordulók:

50 éve született Horváth Gábor
107 éve született Kiszely István
37 éve született Majoros Árpád
55 éve született Sándor György
71 éve született Szepessy László
49 éve hunyt el Urbancsik Gábor

Mérkőzéseink ezen a napon:

1919. UTE – FTC 0-3, NB1
1924. Jugoszlavija – FTC 3-1, nemzetközi barátságos
1938. Bata SK – Ferencváros 0-7, nemzetközi barátságos
1941. Ferencváros – Gradjanski 3-1, nemzetközi barátságos
1958. Schalke 04 – Ferencváros 1-1, nemzetközi barátságos
1972. FC Boom – Ferencváros 3-4, nemzetközi barátságos
1977. Békéscsaba – Ferencváros 0-0, NB1

Összes díjmérkőzés: 7 mérkőzés, 4 győzelem, 2 döntetlen, 1 vereség, 19-8 gólkülönbség

Ezen a napon játszotta első díjmérkőzését a csapatunkban:

1919. Kelemen Richárd
1941. Füstös János

Ezen a napon játszotta utolsó díjmérkőzését a csapatunkban:

1919. Bódis János
1919. Izsák Károly

“Az FTC mai szereplésével alaposan megcáfolta azoknak a vélekedését, akik azt mondták, hogy a futballisták a decemberi zimankós időkben unottan, fásultan és kedv nélkül mennek bele a mérkőzésbe. Az FTC játékosai ezzel a vélekedéssel ellentétben az UTE elleni mérkőzésben oly kedvvel, ambí­cióval és akaraterővel játszottak, mintha a szezon közepén tartanának és játékukkal a következő hetekre akarnák maguknak a közönség szimpátiáját biztosí­tani. Igaz, hogy ambí­ciójukat növelte az is, hogy az FTC három átigazolást kért játékosát, Wilheimet, Hermannt és Weiszet nem állí­totta be csapatába, s a beállí­tottak legjobb tudásukat mutatták be, de egyben bebizonyult az is, hogy futballistáknak sohasem hosszú a szezon és nem mindig december rájuk nézve a legrosszabb futball idő. Az FTC vasárnap a legjobb formáját játszotta ki az őszi szezonban. Eddig mindig csak a csapat védelméről és halfsoráról halhattunk elismerő szavakat, most azonban a csatársor is teljes mértékben rászolgált a dicséretre. A 3:0-ra végződő találkozó volt az UTE legnagyobb gólarányú veresége, mely egyben az FTC-nak is a legnagyobb idei győzelme.” (1919 – UTE)

“Gyetvai súlyosan megsérült Borovoban s szerdán este Belgrádból Hádával együtt visszajön Budapestre. A puha csúszós talaj nagyon megfelelt a zöld-fehéreknek, akik ezúttal okosan játszottak a szélsőikre. Jól is játszott a Ferencváros, ezzel beváltotta azokat a reményeket, amelyeket a szurkolók a szerepléshez fűztek. A közönség nagyvonalú játékot kapott. Ez a játék modern és okos volt. A Ferencváros ezúttal sokkal többet törődött a taktikával mint legutóbb Zágrábban. A védők jól helyezkedtek s fedezetek, valamint a belsők feltűnően sokat játszottak szélekre. Ezenkí­vül a Ferencváros pompás technikája nagyszerűen érvényesült a kissé nedves, csúszós talajon. A modern futball egyik legszebb iskolapéldája volt a második gól: ennél Tátrai hátulról jó 40 méteres pontos passzt küldött előre, Sárosi átvette azt, egyet fordult és máris a hálóba küldte a labdát. Egyénileg Sárosi III. volt a zöld-fehérek legjobbja.” (1938 – Bata SK)

“Novemberben és decemberben rég nemvolt ilyen pompás, tavaszi napsütéses idő vasárnap délután, mint amilyent ezúttal kaptunk. Fiatalos kedvvel, nagy lendülettel játszva megérdemelten győzte le a Ferencváros a horvát bajnokot. A fiatalok életet vittek a játékba, rég nem játszott ilyen frissen a Ferencváros. A játék nagy részében a zöld-fehérek voltak fölényben. A Gradjanski védelme kitűnően játszott, a csatársora a vártnál gyengébben szerepelt. A nagy iram miatt az utolsó negyedórában már lanyhult a játék.” (1941 – Gradjanski)

1958

“A Ferencváros együttese csütörtökön a késő esti órákban a belgiumi Boomban lépett pályára, amit 4:3-ra nyert meg az FC Boom ellen. A félidő 1:1 volt, majd a szünet után 4:1-re elhúzott a zöld-fehér együttes. A gólokat Branikovits (2), Mucha és Juhász lőtte. Az időjárás nem kedvezett a villanyfényes pályaavatónak. Köd szállta meg a pálya környékét, rendkí­vül csúszós volt a talaj. Az FTC 4:1-ig lendületesen játszott. Az FC Boom nagy lelkesedéssel küzdött, s szép közönségsikert aratott. A Ferencvárosnak is kijutott az ünneplésből.” (1972 – FC Boom)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Novák Dezső
FOTELSZURKOLÓ