A Fradi naptára, január 24.

tempo-naptar

Évfordulók:

53 éve született Csiba László
109 éve született Lázár Gyula
106 éve született Sipos Vilmos

lázár-montázs

“Nem tudnék élni az Üllői pálya nélkül.” LÁZÁR GYULA minden idők legkiválóbb magyar fedezetei közé tartozik. Világklasszis labdarúgókra jellemző képességekkel rendelkezett. Károly Jenő után ő is kiérdemelte kulturált, stí­lusos játékával a „Tanár úr” megtisztelő cí­met. Ragyogó technikai és taktikai felkészültség, nagy játékintelligencia és áttekintőképesség, gyorsaság és nyugodt, szinte „hűvös” könnyedség jellemezte játékát. A Ferencváros szí­neiben 508 alkalommal lépett a pályára és 39 gólt szerzett. Ötször nyert magyar bajnoki cí­met, négyszer magyar kupát. Tagja volt az 1937-s KK győztes csapatnak.

Mérkőzéseink ezen a napon:

1965. Rákoskeresztúri TE – Ferencváros 0:7, Edzőmérkőzés
1981. Épí­tők – Ferencváros 1-3, Edzőmérkőzés
1995. Melaha tartományi válogatott – Ferencváros 1-6, nemzetközi barátságos
1997. Mainz 05 – Ferencváros 2-0, nemzetközi barátságos
2001. Monastir – Ferencváros 1-1, nemzetközi barátságos
2007. Ferencváros – Kaposvári Rákóczi 1-1, Edzőmérkőzés
2012. Viitorul Constanta – Ferencváros 3-1, nemzetközi barátságos
2015. Ferencváros – FK Senica 4-1, nemzetközi barátságos

Összes dí­jmérkőzés: 5 mérkőzés, 2 győzelem, 1 döntetlen, 2 vereség, 12-8 gólkülönbség

Ezen a napon játszotta első dí­jmérkőzését a csapatunkban:

2012. Batik Bence
2012. Busai Attila
2015. Varga Roland

1965

“A Ferencváros labdarúgói a tatai edzőtáborozás után első í­zben vasárnap léptek pályára — mégpedig Rákoskeresztúron, a helyi együttes ellen. A játékidő első részében szemerkélt az eső, s ez még jobban feláztatta az amúgy is sáros pályát. A bajnokcsapat nyomban fölénybe került, egyre-másra vezette rohamait s a latyak ellenére is néhány gyors, ötletes akciót láthatott a 3000 főnyi nézősereg…A második negyvenöt perc még nagyobb ferencvárosi fölényt hozott…A nehéz talajon jó erőben, s lendületesen játszott a tartalékos Ferencváros. Ez volt a véleménye Mészáros Józsefnek, a csapat edzőjének is.” (1965 – Rákoskeresztúri TE)

“Lassan alig marad egészséges játékos…Éppen annyi egészséges futballista állt Novák Dezső rendelkezésére, hogy ne kelljen beöltözniük a csapat vezetőinek is (a csapat játékosai szí­vesen látták volna Szí­vós doktort, állí­tólag a labdabiztonsága még a régi). Persze mindentől függetlenül játszani kell, a Ferencváros kedden este Melaha tartomány válogatottja várta, igazi Muhammad Ali-féle nyilatkozatokkal: – Majd mi megmutatjuk a magyaroknak, megmentjük a malajziai futball becsületét….Nem sikerült nekik.” (1995 – Melaha tartományi válogatott)

“Újabb mérkőzést játszott a Cipruson edzőtáborozó Ferencváros. A zöld-fehéreknek ezúttal jóval erősebb ellenfél jutott, a német másodosztályban remekül szereplő Mainz jelentette az újabb akadályt…Rendkí­vül nagyiramú meccs volt, az összecsapások már-már a durvaság határát súrolták, de szerencsére sérülés nem történt. A németek ritmusát mi is felvettük, sőt a találkozó nagy részében egyenrangú ellenfelei voltunk a Mainznak. A második játékrész elején egy szöglet után az egyik német csatár megelőzte a kapujából kimozduló Hajdút, í­gy kaptuk az első gólt, majd a kilencvenegyedik percben egy kijátszott ziccerből a másodikat. Varga Zoltán elsősorban Vámosival, Hrutkával és Korollal volt elégedett.” (1997 – Mainz 05)

ns-20010125-03-20010124

2001

“A fáradt magyarokat a tunéziai bajnokság harmadik helyezett csapata, a Monastir is kifacsarta, mert frissen, gyorsan, határozottan futballozva igencsak komoly próbatételt jelentett a Fradinak…Csank János elégedett volt a meccs iramával, az igénybevétellel, a döntetlennek köszönhetően pedig a jó hangulata is megmaradt, hiszen hol egyik kedvencét zrikálta („Gera, maga játszott?”), hol pedig sérült játékosát tüzelte („Balog, most kí­váncsi lettem volna a maga hí­res gyorsaságára”).” (2001 – Monastir)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
10.04. 17:30, M4Sport
Novák Dezső
25 ÉVES A BL-SIKER
FOTELSZURKOLÓ