A Fradi naptára, október 8.

tempo-naptar

Évfordulók:

78 éve született Perecsi Tibor
36 éve hunyt el Senkey II. Gyula
31 éve hunyt el Titkos Pál

Mérkőzéseink ezen a napon:

1905. FTC – BAK: 6:0, Edzőmérkőzés
1911. FTC – BTC: 2:3, NB1
1916. FTC – Kispesti AC: 1-0, NB1
1922. FTC – III. Kerület: 2-2, NB1
1927. vegyes Ferencváros, Hungária – SAND: 1-1, nemzetközi barátságos
1930. Rapid – Ferencváros: 5-1, KK
1933. Attila – Ferencváros: 0-2, NB1
1939. Ferencváros – Nemzeti: 1-0, NB1
1941. Ferencváros – Wekerletelepi SC: 6:4, Edzőmérkőzés
1944. Ferencváros – Nemzeti Vasas: 6-2, NB1
1950. ÉDOSZ – Csepeli Vasas: 1-4, NB1
1961. VM Egyetértés – Ferencváros: 0:7, Edzőmérkőzés
1972. Ferencváros – ZTE: 2-0, NB1
1986. Dorog – Ferencváros: 1-2, MK
1997. Záhonyi VSC – Ferencváros: 1-5, Egyéb serlegmérkőzés
2005. Pápa – Ferencváros: 3-1, Edzőmérkőzés
2014. Ferencváros – Kaposvári Rákóczi: 3-0, Ligakupa
2017. Makó – Ferencváros: 0-4, Edzőmérkőzés

Összes dí­jmérkőzés: 13 mérkőzés, 8 győzelem, 2 döntetlen, 3 vereség, 29-19 gólkülönbség

Ezen a napon játszotta első dí­jmérkőzését a csapatunkban:

1916. Mandl Gyula
1922. Weisz László
1997. Baranyai Tibor
1997. Fülöp Zoltán
1997. Lilik Pál
1997. Márkus Tibor

Ezen a napon játszotta utolsó dí­jmérkőzését a csapatunkban:

1916. Strasser Emil
1927. Pataky Mihály

“Változatos, ní­vós mérkőzésre került sor az Üllői úti pályán. (…) Az első félidőben az FTC volt fölényben, ekkor érte el a gólját is Hegyi révén. A második félidőben 35. percében a kispesti védelem 11-est vét. A megí­télt büntető rúgást Binder a kapus kezébe lövi. Rövidesen a kispesti csapat került fölénybe. Kiegyenlí­teni azonban nem tudott. A győztes csapatban még Wienert és Tóthot kell megemlí­tenünk.” (1916 – Kispesti AC)

“A rokkant stí­lusban játszó kombinált sem tudta legyőzni a lelkes szabadkaiakat” (1927 – SAND)

“Pompás őszi időben, hatalmas várakozás előzte meg a nagy mérkőzést Miskolcon. Szépszámú közönség övezi a jó pályát s ritkán kap vendégcsapat olyan nagy tapsot, amilyent a Fradi kapott a kivonuláskor. De jön az Attila is, neki is kijár az ovációból. A mérkőzés szí­nvonala igazolta a várakozásokat. Az eredmény azonban nem fejezi ki hűen a mutatott játékot. Egygólos Fradi győzelem megfelelőbb lenne, de a döntetlen viszont már nem volna igazságos. A zöld-fehéreknek valahogy nem ment úgy a játék, mint ahogy kellett volna. Elől a csatársorban Toldi sokat hibázott s csupán a két dugó az érdeme. Takács keveset avatkozott a játékba, Kemény nagy csalódást keltett. A miskolciak sokkal többet vártak tőle. Táncostól is sokkal jobb játékot láttak már, mí­g Sárosinak elől nem ment, annak jobb volt azonban, amikor hátra került régi helyére. Móré sem elől, sem hátul nem felelt meg, annál nagyobb meglepetés volt, hogy a szélsők is el-elmaradtak. Lázár gyengén játszott, Hoffmanntól nem is vártak sokat. A csapatban Háda formája briliáns, s az ő formájával versenyre kelt Korányié is. Jó volt Papp is. A védelem tehát elsőrangú!…Klement Sándor: — Az Attila kemény ellenfél volt. A Fradi mélyen formája alul játszott….Sárosi dr.: — Rosszul ment…” (1933 – Attila) | Tempó, Fradi!: A névből talán nem következik, de az Attila az első miskolci csapat volt, mely feljutott az NB1-be. Legjobb szereplésük az 1932. évi 8. hely volt és az 1928. évi Magyar Kupa döntő, amelyben ugyan 5:1-re az FTC nyert, de az Attilának a második hely is nagy siker volt. Négy játékos vehette fel a nemzeti válogatott mezét az évek során az Attila FC-ből: Kripkó József, Opata Zoltán (akit elsősorban az MTK-val azonosí­tunk, csupán egy szezont játszott Miskolcon), Pruha Antal és Siklóssy Antal. A klubot eleinte több mecénás támogatta, majd azok elmaradásával a klub is csődbe ment és 1936-ban felszámolásra került.

“A mérkőzés kezdetére elállt az eső, a pálya kifogástalannak mondható, csak a szél kellemetlenkedik egy kissé. A kellemetlen időjárás főleg a nézőtéren látszik meg: bizony kevesen vannak. A zöld-fehérek nyugodtan készülődnek. Mégis Lázár a jobbszélső, s a csapat többi része is változatlan. Az első félidőben a Ferencváros időnként akkor fölényben játszott s annyi helyzetet dolgozott ki, hogy akár több gólos vezetést is szerezhetett volna, szünet után viszont a szél támogatásával belelendülő Nemzeti egyenrangú ellenfél volt és ekkor Ábrahámnak, a fiatal ferencvárosi kapusnak bravúros védései kellettek ahhoz, hogy a Nemzeti el ne hódí­tsa az egyik pontot. Általában nem volt magas szí­nvonalú mérkőzés, elsősorban azért nem, mert a csatársorok gyengén játszottak.” (1939 – Nemzeti)

“Azoknak volt igazuk, akik ettől a mérkőzéstől sokat vártak. Nehezen emlékszünk vissza olyan szép játékra, elsőrangú egyéni teljesí­tményekre, mint amilyeneket ez a mérkőzés nyújtott. Huszonkét nagyszerű labdarúgó tudása legjavát adta. Nagy iram, kitűnő összjáték, nagyszerű labdakezelés és elejétől végig teljes erőbedobás jellemezte a mérkőzést. Az első félidőben a Ferencváros kezdett jobban. Nagy fölényben játszott és úgy látszott, hogy könnyen nyeri a mérkőzést. Később magára talált a Nemzeti Vasas és egyenrangú ellenfél lett. Fordulás után az eddig is kitűnően játszó zöld-fehér csatársor még jobban játszott, a kék-sárgák védelme nem is bí­rta erővel. Igyekeztek, de nem volt ellenszere a folytonos támadások megakadályozására. Egyénileg a legjobb Sárosi dr. volt. Tökéletes középcsatár játékot láttunk tőle. Labdavezetése, fejjátéka, társai számára a helyzetek előkészí­tése mintaszerű volt. Harcolt, küzdött, és minden helyzetből kapura rúgott.” (1944 – Nemzeti Vasas)

NS-19721009-01-19721008

1972

“Lendületes, izgalmas küzdelem jellemezte az első játékrészt. Egyik csapat sem tudott a másik fölé kerekedni, és a kiegyenlí­tett játéknak hű kifejezője volt a félidei döntetlen. Szünet után az FTC kapott hamarabb lábra, és vezetést szerzett. A hazaiak előtt ezután két esetben is nagy lehetőség nyí­lt a góllövésre, de hibáztak, í­gy az FTC izzadságszagú győzelmével továbbjutott.” (1986 – Dorog)

1997

“Füttyszó és taps” (2014 – Kaposvár)

2015

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

OLDALAK
Novák Dezső
25 ÉVES A BL-SIKER
FOTELSZURKOLÓ