A Fradi naptára, szeptember 23.

tempo-naptar

Évfordulók:

27 éve hunyt el Kemény Tibor
107 éve született Kis-Kalkusz Károly

Mérkőzéseink ezen a napon:

1900. FTC – Ganz Wagongyári TLE: 5:1, Edzőmérkőzés
1906. FTC – MAC: 3:2, NB1
1917. Slavia Praha – FTC: 5-2, nemzetközi barátságos
1934. Hungária – Ferencváros: 2-3, NB1
1936. vegyes Ferencváros, Hungária, Újpest – CFR: 0-3, nemzetközi barátságos
1945. Ferencváros – UMTE: 5-1, NB1 alapszakasz
1951. Diósgyőri Vasas – Bp. Kinizsi: 3-2, NB1
1961. Újpesti Dózsa – Ferencváros: 2-1, NB1
1962. Győri ETO – Ferencváros: 2-2, NB1
1964. Ferencváros – Helyőrségi SC: 2:1, Edzőmérkőzés
1978. ZTE – Ferencváros: 0-2, NB1
1989. Siófok – Ferencváros: 1-0, NB1
1990. Ferencváros – PMSC: 1-0, NB1
1995. Ferencváros – Győri ETO: 2-0, NB1
2000. Győri ETO – Ferencváros: 0-3, NB1 alapszakasz
2002. Ferencváros – DVSC: 0-0, NB1
2006. Ferencváros – Tuzsér: 7-1, NB2
2009. Ferencváros – Kecskeméti TE: 4-2, Ligakupa
2012. Siófok – Ferencváros: 0-0, NB1
2017. Ferencváros – DVTK: 2-0, NB1

Összes díjmérkőzés: 18 mérkőzés, 10 győzelem, 3 döntetlen, 5 vereség, 39-24 gólkülönbség

Ezen a napon játszotta első díjmérkőzését a csapatunkban:

2009. Gold Péter
2009. Haber, Justin
2009. Szabó Roland
2009. Takács Renátó

Ezen a napon játszotta utolsó díjmérkőzését a csapatunkban:

1917. Nagy Gyula
1962. Széles Ferenc
2009. Csiszár Zoltán
2009. Sinnott, Cory

Ezen a napon ült először az FTC kispadján díjmérkőzésen:

1945. Urbancsik Gábor

Ezen a napon játszotta első válogatott mérkőzését az FTC csapatából:

1992. Páling Zsolt
2009. Haber, Justin

Ezen a napon játszotta utolsó válogatott mérkőzését az FTC csapatából:

1992. Balogh Tamás

Ezen a napon játszotta egyetlen válogatott mérkőzését az FTC csapatából:

1992. Wukovics László

“A játékot a Ganz-gyáriak kezdik, de már a másik perczben az ő kapujok ellen fordul a támadás és Pápai mindjárt belövi az első goalt. A ferenczvárosiak ezután is egyre támadnak, de mindig eredmény nélkül. Egy ízben a Ganzgyáriak hirtelen előre adják a labdát, mit Romét azonnal a kapuhoz lő. A kapus a váratlanul jött labdát nem képes idejében elfogni, minek folytán az a kapuba gurul. A ferenczvárosiak óvást emelnek off side miatt, de a biró megadja a goalt. így az első félidő 1:1 eredménynyel ér véget. A második félidőben többnyire megint csak a ferenczvárosiak támadnak, de most már szerencsésebben, mert Horváth, majd Malaky M. és Hahn négyszer lövik be a labdát a Ganz-gyáriak kapujába.” (1900 – Ganz Wagongyári TLE)

“Érthető érdeklődéssel néztek a sportkörök e két csapat találkozása elé, mely a jobban trenírozott és a pályán otthonosabb FTC. győzelmével végződött. A játék két egyenrangú csapat utolsó pillanatig erős iramban folyt küzdelme volt, melyet azonban igen kedvezőtlenül befolyásolt az egyik kapu előtt volt tócsa melyben a labda állandóan megfeneklett. A MAC. csapata tavasz óta igen nagy változáson ment át. Most is a csatársora a legjobb, melyben Kelemen helyén Petz játszik. Nem képes pótolni teljesen kitűnő elődjét, mert bár mozgékony és kiváló egyéni tulajdonságokkal rendelkezik, labdaelosztó képessége mégis gyengébb s különálló stílusával megrontja a csatársor egységét. A FTC. erejét nagyon gyengítette Gorszki hiánya; helyén Weisz gyenge fedezet volt. A fiatal erők mindazonáltal lelkesen dolgoztak és jól. Nem áll ez Kovácsra nézve, ki — különösen a második félidőben — csak lógott a csapaton. A védelem sokat hibázott s Dobronyi is könnyelműen játszott. Általában azonban igen lelkes munkát végzett az egész csapat. A játék fair volt.” (1906 – MAC)

“Az idei bajnoki év első derbije nagy harcot, erős iramú, izgalmas mérkőzést hozott. A derbik nem szoktak szépek lenni, ez a meccs sem a szépségekben volt a leggazdagabb, de mégis hozott remek futballista teljesítményeket és többet adott a vártnál, többet adott annál, amit a derbik általában adni szoktak…A mérkőzés végén a szurkolók elözönlik a pályát és ölelgetik, veregetik a vállát Toldinak, Táncosnak, a győzelem két hősének. Fejüket lehajtva, fogaikat összeszorítva ballagnak be a Hungária játékosok az öltözőbe. Egyre csak azt mondják, pech, pech…Mint a csatatér, olyan a Ferencváros öltözője. Kemény fekszik a padon, borogatás a térdén, hatalmas kötés a bokáján. Lázár bokáját gyógyítják. Laki sérült lábáról szedik le a cipőt. Moré orrából dől a vér. Sárosi felső fülcimpája szakadt le, azt is jódozzák. Legkétségbeejtőbben Toldi néz ki. A hatalmas ember eldőlt a padon, elájult. Lehúzzák róla ruhát, élesztgetik, borogatják…Az előzetes vélemények szerint a Hungária volt a favorit. Az első félidőben úgy látszott, hogy a Ferencváros biztosan veri az elég gyorsan érkező első gól leverő hatása alól szabadulni nem tudó Hungáriát. De a második félidőben a Hungária megmutatta, hogy idei előkelő szereplése nem a szerencsés sorsolásnak köszönhető. A félidő felétől kezdve a sérülések miatt visszaeső Ferencváros is összeszedte magát. Ez a mindkét oldalon jelentkező küzdenitudás a derbi legkellemesebb benyomása. A Ferencváros a győzelmét kizárólag ennek a küzdőszellemnek köszönheti.” (1934 – Hungária)

NS-19340924-01-19340923

1934

“Fél négy előtt tömött sorokban özönlik a nép az Üllői úti pályára. A Ferencváros öltözőjében a megszokott kép. Gyetvay külön bemelegít, Rudas fésülködik, Urbancsik edző figyelmezteti a fiúkat: — Senki se merje lebecsülni az ellenfelet…A győztes Ferencváros közvetlen védelmét nem állította nagyobb feladat elé az újpesti csatársor. Csikósnak kevés dolga volt, Rudas gyors, megbízható. Onódi egy-kétszer könnyelműsködött. A hátvéd hármas harmadik tagja, Kéri végig egyenletesen jól küzdött, Sárosi Béla máris nagy formában van, Lakat mérsékeltebb teljesítményt nyújtott, Sipos sokszor szép dolgokat csinált, kár, hogy kevés labdát kapott. Ugyanígy elhanyagolták Gyetvayt is, aki szintén feljövőben van.” (1945 – UMTE)

“A villanyfényes stadionavató-mérkőzést az FTC jobb helyzetkihasználásával nyerte. 0-0-s félidő után a második játékrész ferencvárosi góllal kezdődött. Nyilasi megszerzett egy labdát, majd 8 méterről ívelten, a kapufát érintve hullott labdája a ZTE kapujába. Öt perc múlva mintaszerű akcióból született a második gól: Pogány elrobogott a balszélen és beívelt labdájára Martos remek tempóban érkezett, 14 méterről, jobbal, kapásból laposan a bal sarokba zúdította a labdát – 2-0!…Friedmanszky Zoltán: — Egy lelkes, jól küzdő ZTE-et sikerült legyőznünk, noha mi nem játszottunk igazán jól…Kárpáti Béla: — Nem érdemeltünk vereséget. A Ferencváros helyzeteinek kihasználásával nyert.” (1978 – ZTE)

“A baranyaiak olykor eljutottak a fővárosi kapu elé, így egy alkalommal Braun 5 méteres fejesénél Józsa Fortunával is kifogástalan viszonyban volt… A hajrá? Két, a szerdai illetve csütörtöki fárasztó idegenbeli kupacsatát vívó együttes tusakodása, nem túl sok futballal. Csak az első félidő második része hozott színvonalas játékot, olykor jó iramot. Fordulás után a vendégeknek is akadtak lehetőségeik, így a Ferencváros örülhet a két pontnak…22. perc, amikor Szenes baloldali szögletét Keresztúri 6 méterről kifogástalanul és fejjel csúsztatta a kapu baloldali részébe (1:0).” (1990 – Pécsi MSC)

“A házigazdák léptek fel támadólag, a 4. percben mégis Hajdúnak kellett először gólveszélyt hárítania: Hámori 22 m-ről célozta meg a ferencvárosi kaput, de a labda könnyű zsákmánynak bizonyult. A másik oldalon a 8. percben a rendkívül agilis Fatusi lőtt az oldalhálóba. Ezzel mintha el is lőtte volna mindkét csapat a puskaporát az első félidőben. A fordulás után a Ferencváros a kapujához szegezte a vendég győrieket. Radicsot, durva szabálytalanságért a 69. percben kiállította a játékvezető. A tíz emberre fogyatkozott vendégekre ekkor talán még nagyobb erővel rontott rá a Ferencváros. Ennek a 73. percben meg is lett az eredménye, Vincze Ottó a jobb oldalról adott középre Kopunovic pedig állítgatás nélkül a jobb sarokba perdített (1-0). Tíz perccel később Vincze Ottó olyan szerencsétlenül ütközött Csabannal, hogy a győri kapust le kellett cserélni. Már minden ferencvárosi szurkoló az egygólos győzelmet ünnepelte, amikor az utolsó percben, a csereként beállt Kuntic bebiztosította a három bajnoki pontot érő sikert: Zavadszky átadásából határozottan lőtt a jobb alsó sarokba (2-0).” (1995 – Győr)

2000

2006

2009

2017

1923

1928

1956

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

    TFU_20020100_Fma_001 - 0018
OLDALAK
Ranglisták és statisztikák:
Következik: 02.29. 19:30 FTC-DVSC (TV:M4 Sport)
EL-csoportkör 2019
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső Utánpótlás Emléktornák
HOST