A Springer-szobor mától ismét ott van sportolóink otthonában

Az Albert Stadion építési munkálatai miatt a múlt hét pénteken szállították át a Ferencvárosi Torna Club egyik fő jelképét, a Springer-szobrot egyesületünk új otthonába, a Népligeti Sportcentrumba.

Klubunk fő motívuma hamar megtalálta helyét szakosztályaink mellett. A Springer-szobrot ma délután avatták fel a Népligetben, az eseményen részt vettek többek között legendáink, Rákosi Gyula és Szűcs Lajos, az FTC Baráti Kör, valamint az FTC U11-es labdarúgó-csapata.

(Fotó: Szántay Balázs)

Az ünnepélyes keretek között zajló esemény a Fradi-indulóval kezdődött, ezután az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója, Orosz Pál mondott beszédet, majd Takács Tibor, Rudas Ferenc és Springer Miklós emlékezett.

(Fotó: Szántay Balázs)

Orosz Pál (FTC Zrt. vezérigazgató): – Nagy megtiszteltetés, hogy a mai napon itt lehetek. Úgy gondolom, ha Springer Ferenc látná a mai, Ferencvárosban folyó munkát, akkor örömmel tekintene a klubra. A célunk, hogy nemzetközi színtéren is erős egyesületté váljunk, olyanná, amilyenek régen is voltunk. Bárhol tárgyalok a világban, mindig szeretettel fogadnak, és megkérdezik: hol voltunk az elmúlt években? Azt szoktam válaszolni, hogy nehéz időket hagytunk magunk mögött, de biztos vagyok benne, hogy a jövőnk fényes lesz.

Takács Tibor (Nagy Béla Hagyományőrző Egyesület, elnök): – A mai napon folytonosságot ünnepelhetünk, ami mindig is a Ferencváros erőssége volt. A Springer-szobor itt is fő szimbóluma lesz a Ferencvárosnak. Amikor a régi időkben, a szoborral méltatlanul bántak, Dalnoki Jenő volt az, aki megmentette ezt az utókor számára, így neki is köszönettel tartozunk ma.

Rudas Ferenc (FTC Baráti Kör, elnök): – Bízunk benne, hogy a Springer szobor és maga a Ferencváros is – amely sokszor hasonló utat járt be a szoborral – olyan helyre került, amely méltó lesz mindörökké.

(Fotó: Szántay Balázs)

Springer Miklós (az FTC alapítójának unokája): – Az őseimtől kezdve a Fradi-családot építettük, és az én gyermekeimnek is ez a feladatuk. A Ferencváros valóban egy igazi család, ebben kell mindig többnek lennünk, mint a többi egyesület. Sokszor előfordult a történelem folyamán, hogy a Ferencváros nem tartozott a rendszer kedvencei közé, de az együttes szurkolói mindig, minden nehézségen tovább lendítették a Fradit. Emiatt is tanulhattuk meg, hogy sosem szabad feladnunk, segítenünk kell egymást, hiszen együtt vagyunk erősek.

(forrás: fradi.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

    TFU_20020100_Fma_001 - 0018
OLDALAK
Ranglisták és statisztikák:
Következik: 05.31. 21:05 PFLA-FTC (M4Sport)
Következik: 06.07. 21:05 FTC-DVTK (TV:M4Sport)
Következik: 06.10. 21:05 Paks–FTC (Tv: M4Sport)
EL-csoportkör 2019
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső Utánpótlás Emléktornák
HOST