Advent harmadik vasárnapja

Ezen a napon érkezik meg a harmadik angyal, és neki világí­t a harmadik gyertyafény. Kezében egy csodálatos fénysugár ragyog. Azoknak hozza akiknek tiszta szeretet lakozik a szí­vükben. Át is ad nekik egy darabkát a fény erejéből, hogy mindenki láthassa őket. Nem tesz kivételt, mindenki kap a fényből. És ha sokan kapnak és sok fény világí­tja be a hétköznapokat, akkor talán azokat is megszállja a béke, a tiszta szeretet és a boldogság érzése, akik nem kaptak az angyali fényekből.

Advent második hetét Pethő Zoltán adományából származó Berkessy Elemér – “A sudár Jegenyéből lett mai terebélyes TÖLGYFA” – levéllel zártuk le, holnaptól következik Hélisz József kézzel í­rt történetének második hete, mely a profi Ferencváros megalakulásától az ÉDOSZ-KINIZSI korszakig kalauzol bennünket dicső múltunkba.

Advent harmadik vasárnapján egy fehér ragyogó angyal jön le a földre. Jobb kezében egy fénysugarat tart, amelynek csodálatos ereje van. Odamegy mindenkihez, akinek tiszta szeretet lakik a szí­vében, s megérinti fénysugarával. Azután a fény ragyogni kezd az emberek szemében, s elér a kezükhöz, lábukhoz és egész testükhöz. így még az, aki a legszegényebb, legszerencsétlenebb az emberek között, az is átalakul, s megszállja a béke, a tiszta szeretet és a boldogság érzése.

„Hisz’ az ünnep csak úgy szép, ha képes vagyok szeretni még, mert nincs karácsony, ha magam bezárom, és nem teszem ki eléd.”

(ismeretlen szerző)

Ma a harmadik angyal is leszállt közénk. Hogy ne tévedjen el, gyújtsuk meg a harmadik adventi gyertyát is. A szeretet a szí­vünkben lakozik. Nincs más dolgunk, csak hí­vjuk elő, adjuk tovább a családunknak, a barátainknak, a Ferencvárosi labdarúgás dicső múltjának. Mert soha ne feledjük, ha a szeretet hiányzik a szí­vedből, azt a karácsonyfa alatt hiába fogjuk keresni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Novák Dezső
FOTELSZURKOLÓ