Advent második gyertyalángja

advenc-2013-2Ezen a napon érkezik meg a második angyal, kezében adományokkal. Érkezéséért, hogy ne tévedjen el, gyújtjuk meg a második gyertyát. Az angyal célja, hogy megtöltse a nap sugaraiból készült serleget. Ezért körbejárja a Földet, minden házba bekopog, mert valami egyedi és különleges dolgot keres. Ez pedig a tiszta szeretet az emberi szí­vben. Ezt a szeretetet gyűjti össze a napsugár serlegébe és viszi fel az égiekhez. Oda viszi, ahol már nagyon várnak rá: az égiek az összegyűjtött szeretetből fényt készí­tenek a csillagok számára. Ezzel világí­tanak egy évig és ha felnézel az égre, akkor ezért láthatod a szeretet csillagokat.

A második angyal, aki ma szállt le hozzánk minden bizonnyal örömmel az arcán nézett körül az épülő új stadionunk felett. Látta a jövőt, mely egyre reményteljesebben épül és végigpásztázta a Ferencvárosi labdarúgás dicsőséges múltját képviselő játékosok képmontázsán a Látogató központ “teraszán”. Itt együtt van a múltunk, a jelenünk és a jövőnk is.

Advent első hetében labdarúgásunk hőskorának első 15 bajnoki cí­mére emlékeztünk, a második gyertya megnyújtásának napján meg az első magyar profi bajnokcsapat 1926/27-s bajnoki cí­mét idézzük fel. Akik végigkí­sérték az elmúlt hét napjait és kinyitották szerkesztőségünk bajnoki cí­meket felidéző lapjait, minden bizonnyal közelebb kerültek a Ferencvároshoz. Mert a múlt ismerete nélkül csak elveszhetünk a jelenben.

Winston Churchil mondta, hogy ha “minél messzebbre nézel hátra, annál messzebbre látsz előre.” Nekünk van mire visszanézni, van mire büszkének lenni és van mire emlékezni. Az első világháború kirobbanásáig 8 bajnoki cí­met szereztünk és olyan játékosokat adtunk a magyar labdarúgásnak, mint Bródy, Weisz, Pataki, Schlosser, Blum, és Tóth-Potya, de erre az időszakra esik az Üllői úti pálya épí­tése és avatása (1911) is. Hőskornak hí­vjuk ezt az időszakot és tényleg hősök voltak azok, akik végigvitték és megvalósí­tották az álmaikat és megteremtették a lehetőségét annak, hogy 2013 decemberében ha elsétálunk az Üllői út 129 alá, már egy új stadion épí­tése fogadjon minket.

A második gyertya lángja a hatvanas évekig világí­tja meg az elkövetkező napokat. Lesz mire emlékezni, a harmincas évek aranycsapatától a második világháború árnyékában kiví­vott bajnokságon át, az ötvenes évek diktatúrája előtti legendás 1948/49-s bajnoki cí­münkre és a hatvanas évek “aranylábú fiainak” első két bajnokságáig. Legendás évek, legendás nevek: Sárosi, Toldi, Kispéter, Lázár, Rudas, Lakat, Deák, Novák, Rákosi, Albert, Varga – már a felsorolástól szebben ragyognak az égen a csillagok!

Az adventi koszorún a mai naptól már két gyertya ég, már két fénylő láng hirdeti a Ferencvárosi labdarúgás dicsőséges múltját.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Novák Dezső
OLDALAK
01.27. 18:30 m4 Sport
01.30. 20:00 M4 Sport
02.06.17:15 M4Sport
MK: 02.09. 20:00 M4 Sport
02.19. 19:30 m4 Sport
02.26. 19:30 m4 Sport
FOTELSZURKOLÓ