Átigazolások – 2008/09 (nyár)

Kovács István után újabb ferencvárosi fiatal kapott profi szerződést az elmúlt napokban klubunktól. Sváb Dániel három évre kötelezte el magát a Ferencvároshoz. A 18 esztendős, utánpótlás válogatott tehetség elsősorban baloldali védőként és szélsőként bevethető.

(2008.08.28. – ftc.hu)

Hosszas egyeztetést követően az FTC zRt. megtartotta egyik legkapósabb utánpótlás-korú labdarúgóját. A hét közepén ugyanis hivatalos szerződést kötöttünk Kovács Istvánnal, aki iránt korábban az olasz Brescia is érdeklődött – mondta Berki Krisztián, az FTC zRT. vezérigazgatója. A korosztályos válogatott támadó hároméves kontraktust írt alá az Ferencvároshoz, így hosszútávra megoldódott a sorsa klubunknál. Kovácsot már 2007 tavaszán szívesen látta volna a felnőtt csapat keretében Zoran Kuntics, ám a remek testfelépítésű tehetség akkor megsérült. Élvonalbeli bemutatkozása még várat magára, remélhetőleg már nem sokáig.

(2008.08.21. – ftc.hu)

Pénteken délután sajtótájékoztatón mutatták be hivatalosan csapatunk új igazolásait. Az eddig ismert névsor Heitler Ádámmal bővült, aki Újpestről érkezett az Üllői útra. A 20 éves támadóval együtt tizenegy új játékos érkezett nyáron a Ferencvároshoz.

*

Bobby Davison döntése értelmében hat sajátnevelésű fiatal játékos az, aki hivatalosan is tagja a felnőttcsapat keretének. Ők pedig a korábbi szezon hajrájában és a nyári edzőmeccseken megismert Tóth Bence, Nyilasi Bálint, Kiss Krisztián, Kutasi Zsolt, Pintér Balázs és Országh Péter. Utóbbi kivételével már profi szerződést kaptak a tehetséges labdarúgók, így az ő “jelenlétük” hosszútávon biztosított az Üllői úton.

(2008.08.08. – ftc.hu)

Változás történt a Ferencváros vezetésében. A nyolc éven át a technikai vezetői posztot betöltő Haáz Ferenc távozik klubunktól, utódja Igaz András lesz.

(2008.08.02. – ftc.hu)

Ferenczi István percekkel ezelőtt aláírta szerződését a Ferencvároshoz. A válogatott támadó két éves szerződést kötött klubunkkal, miután a délelőtti egyeztetésen a felek mindenben megegyeztek. Ferenczit klubunk az angol Barnsley csapatától vásárolta meg.

*

Nemrégiben kétéves szerződést kötött klubunkkal Ferenczi István. A támadót a Barnsley csapatától vásárolta ki klubunk. A 31 éves Ferenczi nagyon motivált, célja, hogy jövőre már NB I-ben szerepeljen csapatunkkal, de nem mondana le arról sem, hogy együttesünk a különböző kupasorozatokban sikeresen szerepeljen. A válogatott csatár elmondta, nem először került képbe a Ferencvárosnál.

– Ültem én már ebben az irodában pár éve, csak az a különbség, hogy most alá is írtam a Ferencvároshoz – mondta a támadó, miután az Albert-stadionban aláírta szerződését klubunkhoz. – Többek között Nyilasi Tibor is szívesen leigazolt volna, pár éve pedig Zalaegerszegről is csábított az FTC, de valami mindig közbejött, pedig jöttem volna már korábban is. Nem szeretnék nagy szavakat használni, de azt mindenki tudja, hogy milyen sikeres, elismert és népszerű klub a Ferencváros. Valahol szomorú és nem túl hízelgő az ország futballjára nézve, hogy a Magyarország kirakatcsapata csak az NB II-ben játszhat.

Mikor döntötted el, hogy az FTC-t választod?
– Szerdán, nagyon korán reggel. Akkor dőlt el, hogy csütörtökön délelőtt az Üllői úti klubvezetőkkel tárgyalok. Már három hete is hallottam, hogy felmerült a nevem a klubnál, de mivel élő szerződésem volt Angliában, ezért nekem nem sok dolgom volt, csak várni, hogy a klub megállapodjon egymásról. Nos, ez nemrégiben megtörtént, így felgyorsultak az események körülöttem. Sok barátom mondta azt, hogy idióta vagyok, ha elmegyek a másodosztályba a Fradiba, ők azzal érveltek, hogy ha már haza is térek, menjek NB I-be. De ahogy említettem, szerdán reggel én már úgy indultam haza Angliából autóval, hogy tudtam, a Ferencváros lesz a következő klubom.

Két évre írtál alá. Miért?
– Mert vannak még céljaim itt, motivált vagyok. A cél természetesen az NB I, és úgy gondolom, egy év múlva az élvonalban már igazán kitüntető és felemelő dolog lesz komoly tétmeccseket játszani a Fradi-mezében a legnagyobb riválisok ellen. De addig is nagyon kemény munka vár még ránk, hiszen idén már mindenképpen fel kell jutnia az együttesnek. Sőt, én mondanék le arról sem, hogy a Magyar Kupában és a Liga Kupában sikeresen szerepeljünk, hiszen a Ferencvárosban mindig benne van az, hogy megnyerjen egy sorozatot.

És a válogatottság?
– Két hónapja még játszottam a válogatottban, nem érzem azt, hogy azóta rosszabb futballista lettem volna. Nem tudom, a kapitány hogyan fogadja majd azt, hogy az NB II-be igazoltam haza, de nem tartom kizártnak, hogyha megfelelően teljesítek, innen is meghívhatnak.

Bobby Davisonnal beszéltél már?
– Persze, és mivel angliai éveimnek köszönhetően tökéletesen beszélem a nyelvet, könnyen szót tudunk érteni egymással. Ő elmondta, hogy ugyanazt az edzésmunkát szeretné elvégezni a csapattal, ami Angliában szokás, aminek örültem, hiszen nagyon élveztem odakint az edzéseket. Úgy gondolom, egy angol edzőnél az alap a kemény munka, ezt már én is tudom, a többi pedig úgy is jön magától.

Hányas mezben játszol majd?
– A 13-asban. Sok helyen szerencsét hozott már nekem, remélem most sem lesz ez másként.

Mikor láthatnak a szurkolók?
– Van egy kisebb sérülésem, így a pénteki edzőmeccsen még nem játszhatok, de az a célom, hogy már a bajnoki rajton bebizonyíthassam nekik, erőssége lehetek a csapatnak. Tudom, hogy sok minden fura lesz Angliához képest, hiszen ott tényleg minden a futball körül forog, ott egy férfiember a szórakozásra szánt pénzének a 70%-át a futballra költi el, annyira imádja a csapatát. Úgy gondolom, ebből a szempontból az Üllői úton is megfelelő helyen vagyok…

*

Ferenczi István leigazolása után újabb játékosokat igazolt klubunk. Hivatalosan is eldőlt, hogy Baranyai Tibor egy évig kölcsönben szerepel az Üllői úton, csakúgy, mint Pölöskei Péter. Előbbit a Fehérvár, míg utóbbit a Szombathely adja kölcsön. Eldőlt az is, hogy Carlos Diazt is szerződtetjük, az amerikai tehetség egy éves szerződést írt alá – számolt be erről a 100%Fradinak Berki Krisztián, az FTC Zrt. vezérigazgatója. A Bobby Davisonnál kevesebb játéklehetőséghez jutó Nagy-ikrek Kecskemétre igazoltak, József és Sándor is hároméves kontraktust írt alá az NB I újoncához. A sportvezető elmondta, a két védő végleg Kecskemétre igazolt, klubunk nagyon jó megállapodást kötött a klubváltás során.

(2008.07.24. – ftc.hu)

A Pénzügyőr ellen pályára lépett a korábban Kaposváron játszó Egejuru Godslove.

(2008.07.19. – ftc.hu alapján)

Új kapussal erősödött együttesünk. Klubunk egy plusz egy éves szerződést kötött Jan-Michael Williams-szel. Trinidad és Tobago válogatott kapusa hétfőn este, a Sheffield United ellen mutatkozott be együttesünkben. A Sheffield kapusa az utóbbi időben a belga White Star Woluwé-nél szerepelt kölcsönben, hiszen Angliában nem kapott munkavállalási engedélyt. A 23 éves kapus 20 alkalommal szerepelt hazája válogatottjában.

*

Keddtől csapatunkkal készül Pölöskei Péter. A fiatal, 20 éves támadót a Haladástól veheti kölcsön együttesünk, amennyiben a játékos teljesítménye elnyeri Bobby Davison vezetőedző tetszését. A remek felépítésű, tehetséges támadó így édesapjához hasonlóan magára ölthetné a Ferencváros mezét, hiszen Pölöskei Gábor korábban játékosként, majd pár éve pályaedzőként segítette klubunkat.

(2008.07.15. – ftc.hu)

Eldőlt, hogy a jövőben Kakas László is segíti pályaedzőként Bobby Davison munkáját. Korábbi játékosunk a kapusok felkészítéséért is felel. Az 54 éves szakember 1979 és 1983 között volt a Ferencváros kapusa. A 2-szeres magyar válogatott hálóőr az elmúlt időszakban az MTK-nál dolgozott.

(2008.07.10. – ftc.hu)

A csapat túl van a második edzésnapon, a tréningen csaknem 40 játékos vett részt, de küzülök sokan végleg vagy kölcsönben távoznak. Az azonban biztos, hogy egyelőre hét új szerzeményünk van. Ashmore-on, Abdin és Creswellen kívül a mieinket erősíti az új szezontól a trinidadi Aaron Downing és Matthew Bartholomew. Mindketten 20 évesek és támadók. Rajtuk kívül ugyancsak a mi játékosunk két jamaikai labdarúgó, a 22 éves Rafe Wolfe, aki jobboldali középpályásként és védőként is bevethető, valamint a 24 éves Jason Morrison, aki a középpálya több posztján is képes jó teljesítményre. Morrison egyébként öt alkalommal pályára lépett a jamaicai “A” válogatottban.  Elképzelhető azonban, hogy tovább bővül a keretünk, hiszen a csapattal készül az amerikai Carlos Diaz, a nigériai Richard Nonso Anidi, a tunéziai Fouli Achraf, valamint a boszniai szerb, Markez Slobodan. Az ő sorsukról a szakmai stáb később dönt.

(2008.07.03. – ftc.hu)

Nem vett részt a mai gyakorláson Wojciech Zarzycki, az ő szerződését nem hosszabbítja meg a klub.

(2008.07.01. – ftc.hu)

Mark Pease személyében angol erőnléti edző segíti Bobby Davison és a ferencvárosi utánpótlás-csapatok munkáját. A fiatal szakember rögbi és krikett csapatok mellett tevékenykedett erőnléti edzőként Angliában, és a Sheffield United invitálására csatlakozott a Fradihoz.

*

Véglegessé vált, hogy keddtől a csapattal készül egy amerikai próbajátékos. A 20 éves Carlos Diaz legutóbb a San Francisco Seals csapatában játszott. A támadó középpályásként és csatárként is bevethető Diaz szerepelt az amerikai U20-as válogatottban is.

(2008.06.30. – ftc.hu)

Hivatalosnak tekinthető az a információ, ami kedden este megjelent a Sheffield United honlapján. Az angol klubtól három játékos érkezik csapatunkhoz. James Ahsmore-t nemrégiben tesztelte a Bobby Davison vezette szakmai stáb, a fiatal angol középpályás egy évre szerződött az FTC-hez. A Blades két játékost ad kölcsön Budapestre: a fiatal Ryan Cresswell (a védő később véglegesen a negyedosztályú Bury-hez igazolt) és Liban Abdi egy évre a miénk. Előbbi 20 éves védő, míg Abdit már láthatta a Fradi-tábor, hiszen a Sheffield United budapesti vendégjátékán ő szerezte az angolok győztes gólját. Természetesen aligha ért még véget az igazolások sora, az FTC zRt. vezetése a korábbi szokásoknak megfelelően akkor számol be ezekről, ha azok már hivatalosnak tekinthetőek.

(2008.06.25. – 07.11. – ftc.hu)

Megkezdődtek az egyeztetések a játékoskeret tagjaival a jövőt illetően. Bobby Davison vezetőedző hétfőn megbeszéléseket folytatott a keret egy részével, és ennek eredményeként már konkrétumokkal is szolgált honlapunknak.

– A keret kialakításánál fontos szempont, hogy már a jövő csapatát építjük, az elmúlt mérkőzések is ezt a célt szolgálták. Lisztes Krisztiánnak, Mátyus Jánosnak, Vasas Zoltánnak, Bojan Lazicnak és Vincze Ottónak megköszöntük eddigi játékunkat, velük nem hosszabbítunk szerződést – mondta Davison a 100%Fradinak. – Ők jól dolgoztak az elmúlt hónapokban, ám a jövő csapatát már nem velük képzeljük el. Szeretnénk egy olyan együttest kialakítani, amelynek hosszú távú céljaik vannak, és ennek létrehozásánál elsősorban már a fiatalabb labdarúgókra építünk. Az már biztosnak tűnik, hogy fiataljaink közül Tóth Bence és Kiss Krisztián június 30-án a felnőttkerettel kezdi meg a felkészülést. Változás történik a szakmai stábban is, hiszen Józsa Miklósnak szintén megköszöntem az eddigi munkáját, a jövőben más dolgozik majd kapusedzőként a Ferencvárosnál. Utódjaként három-négy jelölt is a képben van, amint megszületik a döntés, arról tájékoztatjuk szurkolóinkat. A jövőben továbbra is Csató Sándor segíti majd a munkámat pályaedzőként, szeretném, ha maradna a klubnál.

Mit lehet tudni az érkezőkről?
– Nagyon hosszú a kiszemeltek listája, Terry Robinson elnökkel egyeztetve folyamatosan egyeztetünk menedzserekkel, játékosokkal, DVD-ket nézek, úgyhogy ezen a téren is megy minden a maga útján. Elkésve nem vagyunk, hiszen június 20-án kezdődik az átigazolási időszak. Ilyenkor rengeteg játékos kerül képbe egy klubnál, nálunk sem lesz ez másként, a kiszemeltekkel mi is felvesszük a kapcsolatot, és amint megszületik a végleges döntés, azt természetesen azonnal tudatjuk szurkolóinkkal.

(2008.06.02. – ftc.hu)

Újabb két játékos érkezett csapatunkhoz Aaron Downing és Matthew Bartholomew személyében. A két fiatal labdarúgót szombatig teszteli a szakmai stáb, azt követően döntenek sorsukról. A trinidadi légiósok a Sheffield United labdarúgói, az elmúlt időszakban a belga White Star csapatában játszottak, amely a Blades egyik fiókcsapata. EU-s munkavállalási engedéllyel mindketten rendelkeznek, ám EU-n kívüli légiósnak számítanának, amennyiben szerződést kapnának klubunknál. A két labdarúgó kedden edz először együtt csapatunkkal. A 20 éves Downing támadóként bevethető, még a 19 esztendős Bartholomew elsősorban középpályásként szerepelt eddig. Hazájukban mindketten végigjárták a korosztályos válogatottakat.

(2008.05.26. – ftc.hu)

Újabb fiatal játékosok készülnek felnőttcsapatunkkal. Kutasi Zsolt és Tóth Bence már bő két hete Lipcseiékkel edzenek, sőt ők már átestek a tűzkeresztségen is: mindketten bemutatkoztak már bajnokin is. Három újabb fiatal játékos került fel csütörtökön az első csapathoz, bár kérdéses, ők meddig készülnek Bobby Davisonnál. A 1990-es korosztály erősségei közül a szakmai stáb most Nyilasi Bálintot, Kiss Krisztiánt és Országh Pétert figyeli. Nyilasi támadóként és támadó középpályásként bevethető, Kiss középpályáként és szélsőként egyaránt használható, míg Országh főként védőként szerepelt eddig.

(2008.05.22. – ftc.hu)

Angol játékossal bővülhet labdarúgócsapatunk kerete. Csütörtökön este érkezett Magyarországra James Ashmore. A 100%Fradi információi szerint a Sheffield United tehetséges labdarúgója a következő időszakban az Üllői úton készül, és nem kizárt, hogy a 22 éves középpályás a következő évadban csapatunkat erősíti majd. Ashmore a Sheffield labdarúgója, az elmúlt félévet a Macclesfield csapatánál töltötte. További sorsáról később ad tájékoztatást az FTC zRt. vezetése.

(2008.05.16. – ftc.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

    TFU_20020100_Fma_001 - 0018
OLDALAK
Ranglisták és statisztikák:
Következik: 02.01.17:00 Kisvárda-FTC (TV:M4 Sport)
EL-csoportkör 2019
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső Utánpótlás Emléktornák
FACEBOOK:
HOST