Átigazolások – 2008/09 (tél)

Szkukalek Igor a szezon végén elbúcsúzik. Felvidéki középpályásunk ősszel végig a csapat tagja volt, tavasszal azonban, részben az új igazolások miatt, nem jutott játéklehetőséghez. Mivel a szezon végén lejár a szerződése, csütörtökön informális megbeszélést folytatott Bobby Davisonnal a jövőjét illetően. Vezetőedzőnk közölte vele: köszöni az eddigi munkáját, de nem hosszabbítanak vele szerződést, mivel a posztján a két Wolfe és Balog Zoltán is bevethető. Szakvezetőnk azonban megígérte a baloldali védőnek, hogy a Vecsés elleni mérkőzésen elbúcsúzhat a Fradi-szurkolóktól.

(2009.05.28. – ftc.hu)

Két nem ferencvárosi labdarúgó is csapatunkkal edzett csütörtökön. A csapattal készül a 20 éves Csorbics Benjámin (szélső középpályás) és a 22 éves nigériai, Vincent Nwadike Ugochukwu is. Előbbi korábban a PMFC-nél és Kozármislenyben játszott, míg utóbbi a Sheffield United spanyol akadémiájáról érkezett néhány napra. A labdarúgók ma készültek először a felnőttekkel, a héten eddig az U19-es csapattal edzettek mindketten – mondta Igaz András technikai igazgató a 100%Fradinak.

(2009.05.28. – ftc.hu)

Három játékosunk ügyében is döntés született: az FTC zRt. szakmai stábjának döntése értelmében a következő idényben már nem a Ferencvárost erősíti majd Tidiane Souare, Carlos Diaz és Jan-Michael Williams sem – mondta a 100%Fradinak Berki Krisztián, az FTC Zrt. vezérigazgatója. Előbbi másfél, utóbbi két labdarúgó pedig egy éven át készült az Üllői úton.

(2009.05.20. – ftc.hu)

A Ferencváros elköszönt Gao Xiangtól. A 20 éves támadó télen csatlakozott keretünkhöz, majd néhány hetes tesztelés után rövid időre szóló szerződést kapott az FTC-től. A játékos azonban a továbbiakban már nem lesz tagja klubunk keretének, Xiang már haza is tért Kínába.

(2009.04.17. – ftc.hu)

A legutóbb Tökölön szereplő Medgyesi Józsefet ismét kölcsönadtuk. A télen a Honvéd által is tesztelt jobboldali védő fél évre a Kozármislenybe került kölcsönbe.

(2009.02.20. – ftc.hu)

Újabb játékossal bővült a keretünk. Csütörtökön féléves szerződést kötöttünk Wolry Wolfe-val. A baloldalon bevethető játékos Rafe Wolfe testvére. Eldőlt az is, hogy Carlos Diazt Tökölre adjuk kölcsön, szintén félévre – tájékoztatta a 100%Fradit Berki Krisztián, az FTC zRt. vezérigazgatója.

(2009.02.19. – ftc.hu)

Mint ismert, több próbajátékos is szerepel jelenleg csapatunknál. A korábban érkezett két kínai játékos – Gao Xiang és Men Yang – sorsa mellett további két kínai fiatal jövője is eldől a héten. Jin Hui és Song Yang egyaránt Sheffieldből érkezett próbajátékra, az ő ügyükben is a héten dönt Bobby Davison, Terry Robinson és Berki Krisztián. Ők az utóbbi egy évet töltötték a sheffieldi akadémián. A korábbi újpesti és nyíregyházi védő, Ivan Zaleh nem marad a Ferencvárosnál. A játékos a menedzsere elmondása szerint argentin klubtól kapott ajánlatot, és csütörtökön oda is utazik, addig azonban engedélyezte számára Davison, hogy a csapatunkkal készüljön.

*

A keddi napon klubunk közös megegyezéssel szerződést bontott Horváth Dáviddal. A 24 éves ferencvárosi nevelés 2005-ben mutatkozott be az FTC-ben, a 2006/07-es idényt követően már nem igazán kapott lehetőséget, többször is kölcsönadta klubunk. Az őszi szezont például Cegléden töltötte, ahol ellenünk eredményes volt. Mostanáig az FTC játékosa volt, ám szerződése felbontásra került.

*

Miután a vezetők mindenben megegyeztek a Vecsés irányítóival, eldőlt, hogy Kulcsár Dávid kölcsönbe az NB II-es klubhoz igazol.

*

Bartha Lászlóval szerződést bontott a Ferencváros- tudatta a 100% Fradival Berki Krisztián. A támadó már a máltai edzőtáborba sem utazott el a csapattal, így sejteni lehetetett, hogy tavasszal nem nálunk szerepel majd… Bartha László az NB II Nyugati csoportjában szereplő Kozármislenybe szerződött

(2009.02.17. – 25. – ftc.hu)

Klubunk három labdarúgóját, Carlos Diazt, Pintér Balázst és Országh Pétert kölcsönadja az NB II Nyugati csoportjában szereplő Barcsnak, hogy ezzel is segítse a klub bennmaradási törekvéseit.

(2009.02.12. – ftc.hu)

Balog Zoltán másfél szezon kitérő után immár hivatalosan is visszatért a Ferencvároshoz. Ezt a védő a pénteken megjelent 100%Fradi sportmagazinban jelentette be. A válogatott védő már mindenben megegyezett a vezetőkkel, a hazatérést követően a napokban alá is írja a szerződését.

(2009.02.06. – ftc.hu)

Szombaton Máltán csatlakozott keretünkhöz Jordan Robertson Angliából. A 21 éves, 185 centiméter magas csatár eddig a vezetés tájékoztatása szerint 70 tétmeccsen 25 gólt szerzett. A Sheffield United játékosa kölcsönben szerepelt a Northampton, a Torquay United, a Dundee United és a Southampton csapataiban.

(2009.01.31. – ftc.hu)

A csapat hétfői edzésén részt vett egy amerikai próbajátékos is. Brandon Moncrief-t a következő napokban teszteli Bobby Davison. A 24 éves játékos középső védőként és védekező középpályásként bevethető. Szintén hír még a csapat játékáról, hogy két ferencvárosi kölcsönjátékos teljesítményét is felméri Bobby Davison. A fiatal testvérpár, Molnár István és Molnár Dániel jelenleg is az FTC játékosai, ők legutóbb Vecsésen szerepeltek kölcsönben.

(2009.01.26. – ftc.hu)

Rutinos támadóval erősített együttesünk. Márkus Tibor a tavaszi idényben a Ferencvárost erősíti majd, a korábbi NB II-es gólkirály kölcsönbe érkezik csapatunkhoz Paksról. A 2004/05-ös idényben a Tatabánya színeiben 37 gólig jutott az NB I/B-ben, majd egy évvel később az élvonalban a második legtöbb gólt ő szerezte. Érdekesség, hogy a 30 éves Márkus a Ferencvárosnál kezdte a pályafutását.

(2009.01.25. – ftc.hu)

Ahogyan arról beszámoltunk, két kínai játékos is csapatunkkal kezdte meg a felkészülést. Egyelőre mindketten csak próbajátékon vannak az Üllői úton. Gao Xiang és Men Yang is a Chengdu Blades-től érkezett tesztelésre. Előbbi 174 cm magas, 77 kiló, és főleg jobboldali középpályásként és támadóként vethető be. Egy alkalommal szerepelt a kínai U19-es válogatottban is a jelenleg 20 éves labdarúgó. A másik játékos, a 18 esztendős Men Yang befejező csatárként vethető be, nagy erénye a remek testfelépítése. A 196 cm magas, 80 kilós csatár is a Chengdu játékosa, nemrégiben a Sporting Lisszabonnál is részt vett edzéseken.

(2009.01.19. – ftc.hu)

Két játékossal erősödött labdarúgócsapatunk, ugyanis hivatalossá vált, hogy a Sheffield United két fiatal labdarúgója a Ferencvárosnál folytatja. Samuel Wedgbury és Matthew Lowton is az Üllői úton szerepel majd tavasszal. Mindkét játékos 19 éves, előbbi védekező illetve középső középpályásként bevethető, míg utóbbi a védelem jobb oldalán és közepén képes a legjobb teljesítményre. A 183 cm-es Wedgbury korábban a Sheffield United tartalékcsapatában szerepelt, legutóbb a Mansfield Town együttesénél játszott kölcsönben. A 180 cm-es Lowton védő létére a technikásabb játékosok közé tartozik, ő eddig a Sheffield utánpótlás-csapataiban szerepelt. Mindketten kölcsönbe érkeznek csapatunkhoz, a felkészülést már az Üllői úton kezdik meg.

*

Rafe Wolfe testvérét teszteli csapatunk. A felkészülést az Üllői úton kezdi meg Wolry Wolfe. A 28 esztendős baloldali középpályás 12 alkalommal szerepelt Jamaica válogatottjában, ahol kétszer volt eredményes. Wolry Wolfe jelenleg a trinidadi Joe Public együttesében játszik. A ballábas játékos tagja volt hazája U20-as válogatottjának, amely 2001-ben részt vett a korosztályos világbajnokságon. Sorsáról az edzések alapján dönt majd Bobby Davison vezetőedző.

(2009.01.10. – ftc.hu)

Az FTC zRt. újabb öt játékostól köszönt el. Klubunk Bobby Davison döntésének értelmében Brettschneider Lászlóra, Szalai Tamásra, Kutasi Zsoltra, Kiss Krisztiánra és Heitler Ádámra sem tart igényt a továbbiakban a felnőttcsapatnál.

(2008.12.12. – ftc.hu)

Terry Robinson, az FTC Zrt: igazgatóságának elnöke a 100%Fradinak elmondta, hogy több angol játékos érkezhet télen az Üllői útra a Sheffield United közreműködésével. A vezető elmondta, elsősorban olyan játékosokról van szó, akik egyelőre nem férnek oda a Sheffield United első keretéhez, hanem harmad- és negyedosztályú kluboknál szerepelnek kölcsönben. Robinson az alábbi neveket említette: Matthew Lowton, Sam Wedgebury, Jordan Robertson, Kyle Walker, Adam Chapman, Maxime Chanot és Nicky Law. Hozzátette, természetesen sorsukról Bobby Davison dönt, aki szeretné felmérni, mire képesek a játékosok, akiket természetesen meg kell győzni arról, hogy vállalják a Budapestre költözést

(2008.11.20. – ftc.hu)

Az FTC zRt. vezetése a hétfői napon szerződést bontott Matthew Bartholomew-val és Aaron Downing-gal. Mindkét játékos nyáron csatlakozott keretünkhöz, ám egyikük sem vált alapemberré csapatunkban, így tavasszal már más klubban folytatják.

(2008.11.10. – ftc.hu)

Négyéves szerződést kötött klubunk Megyeri Balázzsal. A fiatal kapus jó benyomást tett a szakmai stábra a Bp. Honvéd elleni Liga Kupa-meccsen, ezt követően szerződést kínált neki klubunk. Megyeri ezt elfogadta, és percekkel ezelőtt örömmel írta alá. A kontraktus 2012 nyaráig szól. A 18 esztendős, Bristol Citytől hazatérő kapus játékengedélye ügyében klubunk vezetői már megtették a szükséges intézkedéseket, ám arra kevés esély van, hogy már a szombati bajnokin ő védje csapatunk kapuját.

– Örülök neki, hogy a Fradihoz kerülhettem vissza, hiszen innen igazoltam ki Angliába, ráadásul sok játékost ismerek – mondta Megyeri a 100%Fradinak. – A csapat fiataljaival mind együtt játszottam, így nem volt nehéz a beilleszkedés. Nem érzem visszalépésnek, hogy Anglia után hazaszerződtem, hiszen itt is tudok fejlődni.

Kispesten biztatóan mutatkoztál be a csapatban.
– Olyan nagy, extra dolgot nem kellett csinálnom, amit kellett, azt úgy érzem, megoldottam. A legjobban annak örültem, hogy ismét pályán lehettem jó fél év után.

Miért jössz haza Angliából?
– A csapat tavaly osztályozót játszott a feljutásért, amit sajnos elbukott. Előtte úgy volt, hogy marad a kezdőkapus, a két másikat elküldik, én pedig felkerülök a felnőttekhez, és igazolnak egy rutinos hálóőrt is. Nem tudni miért, de ez egyik napról a másikra megváltozott, maradt minden a régiben, így a korábbi előszerződésből nem lett semmi.

A Fradinál viszont megcélozhatod a kezdőcsapatot. Holczer sérült, Williams pedig időnként a válogatottnál van.
– Persze, szeretnék bizonyítani, de nem tudom megmondani, hogy mennyi esélyem lesz erre. Ha Liga Kupa meccsen kapok lehetőséget, akkor ott, ha bajnokin, akkor ott, ha pedig sehol, akkor úgy kell edzenem, hogy megkapjam a lehetőséget. Számomra jó jel, hogy négyéves szerződést kötött velem a klub, hiszen először úgy volt, csak nyárig kapok szerződést, aztán pár edzés után változott a vezetők véleménye, szerencsére pozitív irányba.

(2008.10.17. – ftc.hu)

Két “új” játékosunk is pályára lép szerdán a Honvéd elleni kupameccsen. Balog Zoltánt és Megyeri Balázst is beveti Bobby Davison vezetőedző a Liga Kupa találkozón. Balog Viborgban játszott legutóbb, míg Megyeri a Bristol City kapusa volt. Mindketten a Ferencvárossal készülnek, és ugyan szerződésük nincs a klubbal, de ideiglenes játékengedélyt kaptak három Liga Kupa találkozóra. Balog Zoltán esetében szakvezetőnk külön kiemelte, hogy rendkívül profi módon készül arra, hogy sérülése után tökéletes állapotba kerüljön. Balog korábbi, 78-as számú mezében lesz majd tagja a kezdőcsapatnak. Megyeri leigazolására azért is lehet szükség, mert Holczer Ádám továbbra is sérüléssel bajlódik, Williams pedig válogatottbeli kötelezettségei miatt hiányozhat.

(2008.10.14. – ftc.hu)

A kedd délelőtti edzésen már a csapattal edz Balog Zoltán. A rutinos védő korábban hét évet töltött el az Üllői úton, a tavalyi szezonban Dániában profiskodott. Balog nyáron műtéten esett át, az elmúlt hetekben azonban már megkezdte a rehabilitációs edzéseket.

(2008.09.29. – ftc.hu)

Ahogyan azt már Bobby Davison pár napja előrevetítette, angol szakemberrel bővül a szakmai stáb. Véglegesen eldőlt, hogy a jövőben a stáb munkáját segíti a 40 éves Craig Short. A védő több mint 400 angol élvonalbeli találkozón lépett pályára Derby, az Everton és a Blackburn csapatában. A játékos 2005 és 2007 között a Sheffield United tagja volt. Short csütörtöktől áll munkába az Üllői úton, akkortól segíti majd Bobby Davison és Csató Sándor munkáját. A stábból az ő feladata lesz a kevesebb játéklehetőséghez jutó labdarúgókkal való foglalkozás.

(2008.09.17. – ftc.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

    TFU_20020100_Fma_001 - 0018
OLDALAK
Ranglisták és statisztikák:
EL-csoportkör 2019
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső Utánpótlás Emléktornák
HOST