Átigazolások – 2020/21 (nyár)

A 20 éves horvát korosztályos válogatott támadó, Roko Baturina a Dinamo Zagrebtől szerződik együttesünkhöz.

Labdarúgócsapatunk a Dinamo Zagrebtől megszerezte a legutóbbi szezont a szlovén élvonalbeli NK Bravóban töltött horvát korosztályos támadót, Roko Baturinát.

BEMUTATÁS

A 2000-ben született horvát támadó a Hajduk utánpótlásában nevelkedett, majd megjárta az RNK Split U17-es csapatát. Itt keltette fel a horvát bajnokságot domináló Dinamo Zagreb érdeklődését. A zágrábiak U19-esei között csupán egy szezont töltött, majd fel is került a második számú csapat keretébe.

Itt, a 2019/20-as szezon őszén 13 mérkőzésen lépett pályára, ezeken pedig ötször is eredményes tudott lenni. Ezzel a mutatóval meggyőzte a szlovén élvonalban (Prva Liga) szereplő NK Bravo vezetőségét, amely az idény tavaszi részére kölcsön is vette a 185 cm magas gólzsákot.

A befektetés jónak bizonyult mind a klub, mind pedig Baturina részéről, ugyanis azonnal beilleszkedett a szlovén élvonalba, nem csupán rendszeres játéklehetőséghez jutott, de 16 összecsapáson nyolc gólt és két gólpasszt is jegyzett. Ennek a teljesítménynek is köszönhetően a ljubljanai alakulat a hatodik pozícióban zárta a pontvadászatot.

Baturina 2015 áprilisában mutatkozott be az U15-ös válogatottban egy szlovénok elleni barátságos mérkőzésen. Másnap az USA korosztályos csapata ellen megszerezte első gólját. Ezt követően még kétszer tudott eredményes lenni: előbb Mexikó, majd Japán kapuját tudta bevenni.

Ezután tíz összecsapáson játszott az U17-ben, majd kétszer lépett pályára az U18-ban is, ezeken összesen két gólt szerzett. Jelenleg az U19-es csapatot erősíti, ahol eddig 12 mérkőzésen jutott szóhoz, egyszer volt eredményes.

NÉVJEGY

Név: Roko Baturina

Születési idő, hely: 2000. június 20., Split

Korábbi klubjai: RNK Split U17 (2015-2017), Dinamo Zagreb U19 (2017-2019), Dinamo Zagreb II (2019-2020), NK Bravo (2020)

(fradi.hu – 2020. augusztus 3.)

Játékosmozgás

Érkezik: Roko Baturina (NK Bravo), Bogdán Ádám (Hibernian), Adnan Kovacevic (Korona Kielce), Aissa Laidouni (Voluntari), Myrto Uzuni (Lokomotiva Zagreb)
Kölcsönből visszatérők: Bőle Lukács (ZTE), Silye Erik (Mezőkövesd)
Profi szerződést kaptak: Katona Bálint (FTC UP), Kovács Marcell (FTC UP), Nagy Olivér Zoltán (FTC UP), Damir Redzic (FTC UP)
Kettős játékengedéllyel: Varga Ádám (Soroksár), Vida Kristóf (Soroksár)
Távozik: Lódico Gastón (), Leandro (FTC II.), Otigba Kenneth (), Silye Erik (Vasas), Szánthó Regő (ZTE – kölcsönbe), Szerető Krisztofer (Soroksár – kölcsönbe)

Bosnyák válogatott védőt igazoltunk

A 26 éves Adnan Kovacevic Lengyelországból szerződött együttesünkhöz.

Labdarúgócsapatunk megszerezte a legutóbbi három szezont a lengyel élvonalbeli Korona Kielcében töltött bosnyák válogatott belső védőt, Adnan Kovacevicet. A bosnyák bajnok futballista a jövőben tehát a Ferencvárost erősítheti.

BEMUTATÁS

Az 1993-ban született labdarúgó már 17 évesen debütált hazája bajnokságában, a Travnik színeiben. Egyre több és több lehetőséget kapott, hamar alapember is vált belőle, így más klubok figyelmét is felhívta magára, és a 2013/14-es szezont már a szintén bosnyák FK Sarajevonál töltötte.

Ez remek döntésnek bizonyult, hiszen első szezonjában Bosnyák Kupát, második idényében pedig bosnyák bajnokságot nyert a csapattal, később pedig még egyszer bejutott a kupadöntőbe. Négy szezont töltött itt, majd légiósnak állt, és a lengyel bajnokság 5.-jéhez, a Korona Kielcéhez igazolt.

Itt is alapember lett, 2019-ben megkapta a csapatkapitányi karszalagot is, majd a bosnyák válogatottban is bemutatkozhatott. Kovacevic a Korona Kielcével az első két szezonban a középmezőnyben végzett, ebben az idényben azonban jelenleg csak az utolsó előtti helyen áll klubja.

Pedig Kovacevic védő létére öt gólt szerzett és két gólpasszt is kiosztott a 2019/20-as szezonban. Nemrég pedig 100. tétmeccsét is lejátszotta a Korona Kielcében.

A válogatottban első meccse rögtön egy Európa-bajnoki selejtező volt, amelyet nemzeti csapata 4-1-re megnyert a finnek ellen – Kovacevic olyan társak mellett játszhatott, mint például a Juventus sztárja, Miralem Pjanic, a védelemben pedig a jelenleg az Arsenalt erősítő Sead Kolasinac szerepelt mellette. Ezt követően eddig még kétszer, a görögök és az olaszok ellen léphetett – egyaránt kezdőként – a pályára.

Kovacevic elsősorban a védelem közepén szerepelt eddigi csapataiban. Friss igazolásunk a Fradiban együtt szerepelhet majd honfitársával, a szintén válogatott Eldar Civiccsel.

NÉVJEGY

Név: Adnan Kovacevic
Születési idő, hely: 1993. szeptember 9., Kotor Varos
Korábbi klubjai: Travnik (2011-13), FK Sarajevo (2013-17), Korona Kielce (2017-20)
Eddigi sikerei: bosnyák bajnok (2014/15), Bosnyák Kupa-győztes (2013/14)

(fradi.hu – 2020. július 27.)

A Ferencvárosi Torna Club profi szerződést kötött Katona Bálinttal.

A 2002-es születésű, 17 éves Katona Bálint a Vasasnál nevelkedett, a 2018/2019-es idény óta  a Ferencváros játékosa. Első szezonjában az U17-eseknél 23 meccsen lépett pályára, az előző idényben pedig 12 mérkőzést játszott az U19-eseknél.

Katona Bálint az első bad radkersburgi edzőtáborba már a felnőttekkel tartott, ott mind a négy mérkőzésen pályára lépett. Sőt, az NK Brezice ellen meg is szerezte első gólját Sergei Rebrov együttesében.

— Nagyon élveztem a közös edzéseket, örülök, hogy a felnőttcsapattal tarthattam az első nyári edzőtáborba. A csapattársak befogadóak voltak, jól éreztem magam a tréningeken is. Sok volt a kapuralövés, ez különösen tetszett  – kezdte fiatal játékosunk. – Nagy dolog számomra, hogy profi szerződést köthettem a Ferencvárossal, ez is egyfajta visszaigazolás arról, hogy jó úton járok. Persze tudom, hogy mostantól még keményebben kell dolgoznom.

(fradi.hu – 2020. július 29.)

Szánthó Regő a ZTE csapatában folytatja pályafutását.

(fradi.hu – 2020. július 27.)

Francia középpályás a Fradiban!

Aïssa Laïdouni személyében egy több poszton is bevethető játékos csatlakozott Sergei Rebrov együtteséhez.

Magyar bajnok férfi labdarúgócsapatunk legújabb igazolása a 23 éves francia középpályás, a több poszton is bevethető Aïssa Laïdouni, aki a román élvonalban szereplő FC Voluntari együttesétől érkezett. Ismerkedjünk meg jobban Laïdounival!

BEMUTATÁS

Az algériai származású Aïssa Laïdouni 1996. december 13-án született a franciaországi Montfermeilben. Pályafutását az Angers SSC utánpótlásában kezdte, 2014-től a klub tartalékcsapatának színeiben alacsonyabb osztályú bajnokságban játszott. Két évvel később, 2016. április 2-án a Troyes AC elleni mérkőzésen debütált az Angers élvonalbeli együttesében is – az akkor 19 éves Laïdouni kezdőként végigjátszotta a bajnokit, mint jobbhátvéd.

A játékost a következő, 2016/2017-es szezon szeptemberében kölcsönadták, a francia harmadosztályú Les Herbiers VF labdarúgója lett. A Les Herbiers színeiben alapember volt, ám játékjoga időközben az FC Chambly csapatáé lett. A Herbierstől a 2017/2018-as idény kezdetén két mérkőzés erejéig még visszatért az Angers-hoz, majd 18 találkozón szerepelt a francia harmadosztályú Chambly gárdájában. Ezt követően légiósnak állt, 2018 nyarán a román első osztályban szereplő FC Voluntari labdarúgója lett.

Laïdouninak nem kellett sok, hogy beilleszkedjen, azonnal alapembere lett új klubjának, első szezonjában 29 bajnokit játszott, mindet kezdőként!

A románoknál az esetek többségében középső középpályásként játszott, de korábbi edzői a védelemben és a középpálya más részein is bevetették.

Bár elsősorban nem a kapu előtt vannak feladatai, ennek ellenére a legutóbbi két idényben 56 mérkőzésen kapott játéklehetőséget, és hét gólt szerzett valamint öt gólpasszt is kiosztott.

Mutatója a 2019/2020-as kiírásban 24 mérkőzés, egy gól és két gólpassz.

Laidouni a 93-as mezben játszik majd a Fradiban.

NÉVJEGY

Név: Aïssa Laïdouni
Születési hely, idő: Montfermeil, Franciaország, 1996. december 13.
Nemzetisége: francia
Posztja: középpályás
Eddigi klubjai: Angers SSC II (2014-2017), Angers SSC (2016-2018), Les Herbiers VF (2016-2017 – kölcsönben), Chambly (2017-2018 – kölcsönben), Chambly II (2017-2018 – kölcsönben), Voluntari (2018-2020), FTC (2020-)

— Nagyon örülök, hogy egy ilyen nagy csapathoz kerültem, alig várom, hogy tétmeccsen segíthessem az együttest. Remélem, nagyon sikeresek leszünk együtt. Utánaolvastam a klubnak, mielőtt idekerültem, de azt magamtól is tudtam, hogy az előző szezonban mennyire jól szerepelt a Fradi az Európa Liga csoportkörében. Sergei Rebrovval személyesen még nem beszéltem, de telefonon már tudtunk pár szót váltani.

Érdemes megemlíteni, hogy Laïdouni külön kérte, hadd üzenjen pár szót a Fradi szurkolóinak.

— Sok videót láttam már a fradistákról, és lenyűgöző szurkolótábora van a klubnak, már most libabőrös vagyok tőlük. Franciaországban úgy mondják: alig várom, hogy „bevizezzem a mezt”. Azaz, hogy olyan keményen játsszak, hogy a mezem átázzon az izzadtságtól. Ilyenkor ugyanis azt érzi az ember, hogy megdolgozott a szurkolók szeretetéért.

(fradi.hu – 2020. július 24.)

Vida Kristóf Soroksáron folytatja. 2021. június 30-ig kölcsönbe került az NB II-es csapathoz.

(MLSZ Adatbank – 2020. július 20.)

Válogatott szélsőt szerződtettünk!

A 25 éves Myrto Uzuni a horvát élvonal jelenlegi harmadikjától, a kupadöntős Lokomotivától érkezik.

Myrto Uzuni személyében nyolcszoros albán válogatott balszélső csatlakozik a 31-szeres magyar bajnok Ferencváros labdarúgócsapatának keretéhez. A 25 éves Uzuni ebben a szezonban eddig 9 góllal és 7 gólpasszal segítette a Lokomotivát, amellyel – többek között a Rijekát és a Hajduk Splitet is megelőzve – két meccsel a vége előtt a 3. helyen áll a horvát bajnokságban és az augusztus eleji kupadöntőben is érdekelt.

Friss szerzeményünk azután csatlakozhat az NB I-re és a Bajnokok Ligájára készülő Fradihoz, hogy augusztus 1-jén lejátszotta utolsó tétmeccsét (a kupadöntőt) a Lokomotivában. Ismerkedjünk meg legújabb labdarúgónkkal!

BEMUTATÁS

Myrto Uzuni 1995. május 31-én született Beratban, Albániában, de nem ott, hanem Görögországban nőtt fel, családjával csak később tért vissza szülővárosába. Ott 2012-ben csatlakozott a helyi FK Tomori Berat utánpótlásához, ahol előbb az U17-es, majd az U19-es együttesben szerepelt. A felnőttcsapat vezetőedzője hamar felismerte a benne rejlő potenciált, 2013-ban fel is vitte az első kerethez.

Uzuni a Tomori színeiben másfél év alatt meghatározó játékos lett, 2014-es teljesítménye alapján kiérdemelte az Év Játékosa-díjat is a klubnál. A következő év (2015) elején elérkezett az első váltás ideje, Uzuni az albán élvonalbeli KF Apolonia Fier együtteséhez igazolt. Az Apolonia játékosaként szerepelt először az albán korosztályos válogatottban, az U21-es csapatban összesen hétszer kapott lehetőséget, egy gólt szerzett.

Az Apoloniával az élvonalban és a második ligában is játszott. A 2016/17-es szezonban, a másodosztályban 17 gólt rúgott, így az idény végén le is igazolta őt az első osztályú KF Laci.

Új csapatában azonnal berobbant, egy év alatt 48 meccsen 13 gól és négy gólpassz volt az albán szélső eredménysora, mindez pedig felkeltette a horvát élvonalbeli Lokomotiva Zagreb érdeklődését is – az első országváltás következett Uzuni karrierjében. Az első öt horvátországi meccsén két gólt lőtt és négy gólpasszt is kiosztott, az idény végére pedig a vasutascsapat alapembere lett. Közben bemutatkozhatott az albán A-válogatottban is, legutóbb tavaly nyáron a világbajnok franciák ellen viselhette a nemzeti címeres mezt, 2018 óta összesen nyolcszor.

A jelenleg is zajló 2019/2020-as szezonban ugyancsak alapembere a bajnoki ezüstéremre hajtó, pillanatnyilag harmadik helyezett Lokomotivának, melyben megérkezése óta 66 tétmérkőzésen 20 gól és 15 gólpassz volt a mérlege.

Uzuni tehát nemcsak a gólszerzésben, hanem a gólpasszok adásában is hatékony: ebben az idényben 9+7 a mutatója. Csapatával bejutott a Horvát Kupa fináléjába is, melyet augusztus 1-jén rendeznek.

Amint a bajnokságból még hátralévő két találkozón, úgy a Rijeka elleni fináléban is játszhat a Lokomotivában Uzuni, aki a horvát futballszezon befejezését követően csatlakozik Sergei Rebrov csapatához.

Uzuni elsődleges posztja balszélső, de több pozícióban, például jobbszélsőként, a pálya közepén támadó középpályásként és csatárként is bevethető.

NÉVJEGY

Név: Myrto Uzuni
Születési hely, idő: Berat (Albánia), 1995.05.31.
Nemzetisége: albán
Posztja: szélső
Eddigi profi klubjai: Tomori Berat (2013-2015), KF Apolonia (2015-2017), KF Laci (2017-2018), Lokomotiva Zagreb (2018-2020), FTC (2020-)
Válogatottság: Albánia (8 mérkőzés)

(fradi.hu – 2020. július 17.)

A Ferencvárosi Torna Club profi szerződést kötött Nagy Olivér Zoltánnal, Kovács Marcellel és Redzic Damirrel. Mindhárman 17 évesek.

Nagy Olivér Zoltán (borítóképünkön balra, fehérben) 2003. március 12-én született, a legutóbbi idényben U17-es együttesünket erősítette, összesen 19 mérkőzésen lépett pályára. Négy éve, 2016-ban igazolt a Fradiba, azóta szerepelt U14-es, U15-ös és U16-os csapatunkban is.

A kapusként bevethető Kovács Marcell (képünkön Orosz Pál mellett, fekete felsőben látható), 2003. február 9-én született Kisvárdán. Az FTC utánpótlásához 2019-ben csatlakozott, korábban játszott a DVTK, a Kisvárda, a Cigánd, a Kistökös GYFC és a Záhonyi VSC színeiben is. U17-es együttesünkben 16 meccsen kapott játéklehetőséget a 2019/2020-as évadban.

A pécsi születésű Redzic Damir (a képen jobbra, fehérben) 2003. március 23-án látta meg a napvilágot, 14 éves kora óta a Fradi játékosa. A fiatal csatár U15-ös csapatunkban 15, U16-os együttesünkben hat, legutóbb, az U17-ben pedig kilenc gólt szerzett.

(fradi.hu – 2020. július 17.)

Szerető Krisztofer Soroksáron folytatja. 2021. június 30-ig kölcsönbe került az NB II-es csapathoz.

(MLSZ Adatbank – 2020. július 13.)

Silye Erik a Vasasban folytatja.

(vasasfc.hu – 2020. július 9.)

A 32 éves, hússzoros magyar válogatott kapus, Bogdán Ádám a Ferencvárosban folytatja pályafutását!

31-szeres bajnok labdarúgócsapatunk szerződést kötött a legutóbb a skót Hibernian FC-t erősítő válogatott kapussal, Bogdán Ádámmal. A 32 éves hálóőr 2007-től 2016-ig Angliában futballozott, a Bolton és a Liverpool színeiben is védett a Premier League-ben, 2018 óta pedig előbb kölcsönben, majd végleges szerződéssel a skót élvonalban, a Hibernianban szerepelt.

BEMUTATÁS

Bogdán Ádám 1987. szeptember 27-én született Budapesten. A II. Kerület UFC-nél lett igazolt labdarúgó, de nagyon fiatalon a Vasashoz került, amelytől megkapta pályafutása első profi szerződését is. Itt még nem mutatkozott be a felnőtt csapatban, kölcsönben a Vecsés labdarúgója lett, amellyel 2006-ban, 19 évesen az NB II-ben szerepelt.

Bogdán 2007 nyarán, már magyar U21-es válogatott játékosként szerződést kapott az akkor az angol élvonalban szereplő Bolton Wanderers FC-től. Eleinte az U23-as tartalékcsapatban védett, közben pedig 2009 őszén egy hónapot kölcsönben a Crewe Alexandra FC-nél töltött, melynek színeiben egy mérkőzést játszott.

A Bolton együttesében 2010. augusztus 24-én, egy Southampton elleni Ligakupa-mérkőzésen mutatkozott be, majd öt nappal később a kiállított Jussi Jääskeläinen helyén csereként pályára lépve Premier League-mérkőzésen is debütálhatott. A végeredmény 2-2 lett, Bogdán a 91. percben bemutatott egy nagy bravúrt, pontot mentve csapatának.

A 2012-es év elején finn kollégája sérülése miatt hosszabb időre is lehetőséget kapott a boltoniak kapujában, remek formájának köszönhetően pedig Jääskeläinen visszatérése után is a kezdőcsapatban maradt, ám csapata a szezon végén kiesett az élvonalból. Ennek ellenére a magyar kapus teljesítményére nem lehetett panasz, olyannyira, hogy az idény végén a szurkolók az Év Játékosának választották a klubnál.

Összesen 24 Premier League-mérkőzés után Bogdán a másodosztályba, a Championshipbe is csapatával tartott, ahol a gyors visszajutásért küzdő klub kezdőkapusaként 41 mérkőzésen szerepelt, ám az idény végén végül nem sikerült kiharcolni az élvonalbeli szereplést. Sőt, az ekkor már a nemzeti csapatban is számításba vett játékos 2013 őszén egy edzésen térdsérülést szenvedett, így csapata hetekig kénytelen volt nélkülözni őt. Visszatérése után azonban ismét remek formában védett, összesen hét kapott gól nélküli mérkőzéssel járult hozzá együttese sima bennmaradásához. Miután 2012-ben és 2013-ban is megválasztották az év magyar férfi labdarúgójának, a 2014/2015-ös idényben is az ő nevével kezdődött a Bolton összeállítása. A magyar kapus az FA Kupában, a Liverpool elleni idegenbeli mérkőzést is lehozta hibátlanul. Ezen a találkozón figyelt fel rá az ellenfél szakmai stábja, így 2015. június 10-én aláírt a 18-szoros angol bajnokhoz.

A Liverpool Simon Mignolet mögött második számú kapusként számított Bogdánra, így 2015. szeptember 23-án, a Carlisle United elleni Ligakupa-meccsen mutatkozott be a legendás klub mezében. A találkozón büntetőpárbajra került sor, a kapus pedig három tizenegyest is megfogott. Később még két győztes Ligakupa-meccsen védett, majd Mignolet kisebb sérülése miatt december 20-án, a Watford ellen immáron Jürgen Klopp vezetésével a Premier League-ben is bemutatkozhatott a Liverpool játékosaként. Az idény vége után kölcsönben a másodosztályú Wigan játékosa lett.

A Wigan labdarúgójaként megsérült, majd a skót élvonalbeli Hibernian együtteséhez került, ahol összesen 18 bajnoki mérkőzésen védhetett.

Bogdán Ádám a magyar válogatottak közül az U21-es csapatban 2007-ben már remek teljesítménnyel hívta fel magára a figyelmet, így 2008-ban Erwin Koeman meghívta a felnőtt válogatott keretébe is, amellyel 2009-ben, Belgiumban lehetett ott először a hivatalos meccskeretben, majd a 2011. június 3-ai, Luxemburg ellen 1-0-ra megnyert barátságos meccsen mutatkozott be. Összesen 13 barátságos meccsen és hét világbajnoki selejtezőn védte a magyar válogatott kapuját, a keretben a későbbiekben is rendre ott volt, így részese volt az Eb-részvétel kiharcolásának is, ám kezdőként már nem jutott szóhoz. Legutóbb 2016 márciusában, a Horvátország elleni 1-1-re végződő felkészülési meccsen kapott egy félidőnyi lehetőséget a magyar válogatottban.

NÉVJEGY

Név: Bogdán Ádám
Születési idő, hely: 1987. szeptember 27., Budapest
Korábbi klubjai: Vasas (2005-2007), Vecsés (2006-2007, kölcsönben), Bolton Wanderers (angol, 2007-2015), Crewe Alexandra (angol, 2009, kölcsönben), Liverpool (angol, 2015-2019), Wigan Athletic (angol, 2016-2017, kölcsönben), Hibernian FC (skót, 2018-2019, kölcsönben), Hibernian FC (skót, 2019-2020)
Sikerei: angol Ligakupa-döntős (2016), Az év magyar férfi labdarúgója (2012, 2013), Bolton Wanderers Az év játékosa – szurkolói díj (2012)

(fradi.hu – 2020. július 1.)

Otigba Kenneth és Gastón Lódico távozik.

(fradi.hu – 2020. július 1.)

A Ferencváros egyévnyi kölcsönjáték után megvásárolta Oleksandr Zubkov játékjogát.

(fradi.hu – 2020. június 27.)

2 hozzászólás a(z) Átigazolások – 2020/21 (nyár) bejegyzéshez

  • Dénes elmegy ?

    • Aki tényleg érdeklődik a Fradi ügyei iránt, már megtalálhatta volna a választ (az interjú videójával) a neten….
      “Dibusz a Ferencváros játékosa, és egyelőre szó sincs róla, hogy elmenne” -- nyilatkozta az M1 (tehát a hír- és nem a sportcsatornán) Orosz Pál.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

OLDALAK
Novák Dezső
25 ÉVES A BL-SIKER
FOTELSZURKOLÓ