Az FTC csapatának őszi összeállítása

A Ferencvárosi Torna Club kényes helyzetben lesz az ősszel. Csatársora, mely legtöbbnyire a Borbás, Schlosser, Kórodi, Pataki, Weisz összeállításban szerepelt, majd Weisz sérülése után a jobbszélen Szeitlerrel, két nagyon jó uj embert kapott. Az egyik a NSC-ből tudvaleven átlépett Tóth István, a másik pedig a Szegedi AC-ból jött Blum, az FTC halfjának öccse. Mindenki tudja a FTC-ről, hogy állandó első csapatbeli játékosától igen nehezen válik meg. Ez esetben azonban, véleményünk szerint szakítani kell majd a tradícióval és mind a két noviciusnak helyet szorítanak. Blum-ot klasszissal tartjuk jobbnak Patakinál, Tóthnak pedig nem lesz nehéz dolga, hogy akár Weiszet akár Szeitlert helyettesítse. Bár nem tartanók rossz megoldásnak azt sem, ha a bal oldal épségben hagyásával Tóth, Blum és Koródi a jobszélen alkotná a csátársort. Lényegesen könnyebb lenne a megoldás, ha valóra válik, hegy Schlosser a centerhalf helyet foglalja el és ez esetben Borbás, Tóth, Pataki, Blum, Kórody alkotnák a csatársort.

(Sportvilág, 1912. július 8.)

A FTC. csapatának őszi összeállítását illetőleg nagy gondot fog okozni Rumbold sajnálatos balesete, mert kevés remény van rá, hogy a kiváló hátvéd őszig egésszéges legyen. A védelem megerősítése szempontjából Schlossert, esetleg a középfedezet helyén fogják szerepeltetni, mely esetben a NSC-ból átigazolt Tóth lenne balösszekötő.

*

Rumbold Gyula a javulás utján van. Miután most már minden veszedelmes komplikáció kizártnak tekinthető, remény van rá, hogy az őszi szezon nagy részében játszani fog csapatában.

*

Változás az FTC csapatában. Koródy kikerül az első csapatból, s helyét Tóth (Potya) fogja betölteni. Centerhalfot felváltva Bródi és Medgyessy fog játszani.

(Sporthírlap, 1912. augusztus 5.)

Weinber, a FTC fedezete állítólag teljesen visszavonul a footballtól. Ezzel kapcsolatban erősen tartja magát az a hir, hogy a FTC összeállítása a következő lesz: Fritz—Rumbold, Payer—Weisz, Schlosser, Blum I.—Korody, Blum II., Pataky, Tóth, Borbás.

(Sportvilág, 1912. augusztus 19.)

Rumbold Gyula állapota örvendetesen javul. Törött kezén még gipszkötést visel, mégis alapos a reménység, hogy a szezonra teljesen rendben lesz és részt vehet a mérkőzésekben.

(Sporthírlap, 1912. augusztus 19.)

Schlosser megmarad balösszekötőnek a FTC csapatában. Centerhalfnak legújabban az ifjúsági Dworzsákot combinálják. A csatársor megmarad a régi, csupán a jobb szélső helye kérdéses, melyet Weisz vagy Tóth fog betölteni.

(Sportvilág, 1912. augusztus 26.)

Kitűnő lesz az FTC II. csapata az őszi szezonban. Rónai, Manglitz, Bródi, Varga, Pataki, Blum II., Szeitler stb. fognak szerepelni benne s I. b) csapat elnevezéssel ezt a csapatot fogja szerepeltetni az FTC az idei Ladányi és Corinthián díjmérkőzésekben.

(Sporthírlap, 1912. szeptember 23.)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

    TFU_20020100_Fma_001 - 0018
OLDALAK
Ranglisták és statisztikák:
Következik: 08.22.19:00 EL PLAY-OFF FK Suduva-FTC (TV:M4)
Következik: 08.25.18:00 Puskás-FTC (TV:M4)
Következik: 08.29.20:00 EL PLAY-OFF FTC-FK Suduva (TV:M4)
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső Utánpótlás Emléktornák
FACEBOOK:
HOST