Az ifjúsági bajnokság döntője

A bajnokság győztese a Kőbányai Futball Klub lett, a mely 4:0 (3:0) arányban legyőzte a FTC ifjusági csapatát.


Ifjúsági döntő labdarugómeccs. Vasárnap a III. ker. TVE Határ-utcai sporttelepén rendezi az Ifjúsági Labdarugók Szövetsége szokásos évi bajnoki elődöntő mérkőzéseit. Ez alkalommal a rendesnél nagyobb érdeklődés kiséri a legifjabb futballjátékosok küzdelmét, mert a rendkí­vüli állapotra való tekintettel rövidesen az itthonmaradt „nagyok” közé osztatnak be. Nem érdektelen tehát figyelemmel kí­sérni ezért játékukat. Az 1914—1915. évi két fordulós játék után az elődöntőbe jutott csapatok következőképen mérkőznek: Délután 2 órakor: Kőbányai FK—Kispesti TK; délután 4 órakor: Ferencvárosi TK—Terézvárosi TK. Utána 6 órakor a 33FK a TTK csapatával mérkőzik az elsőosztályu ligáért.

(Pesti Hí­rlap, 1915. június 20. & Pesti Napló, 1915. június 19-20.)

Ifjusági bajnokság. A Határ-utcai pályán ma délután tartották meg az ifjúsági bajnokság elődöntőjét. A Kőbányai Futball Klub 4:0 (0:0) arányban legyőzte a Kispesti Torna Klubot, a Terézvárosi TK pedig 1:0 (1:0) arányban a Ferencvárosi Torna Klub ifjúsági csapatát. A döntőt tehát a Kőbányai FC és a Ferencvárosi TK fogja megvivni.

(Sporthí­rlap & Pesti Napló & Budapesti Hí­rlap, 1915. június 21.)

Az FTC ifjúsági csapata a mult évben minden mérkőzését megnyerve, maximális pontszámmal lett kerületének győztese. Veretlenségét azonban nem tudta megőrizni, mert az elődöntőben a Terézvárosi TK 1:0 arányban legyőzte. Ezuttal is jobb volt ellenfelénél, de az elkeseredetten védekező TTK játékosok megakadályozták a csapatot teljes tudásának kifejtésében.

Ifjusági mérkőzések. Bajnokság. Elődöntők:

KFC—KTC 2:0. Biró: Waldmann.
FTCTTK — TTKFTC 1:0 (1:0). Biró: Kucsera.

(Sporthí­rlap, 1915. június 28.)

*

SH-19150712-02-2Ifjúsági Labdarugó Szövetség bajnoki döntője (Határ-utcai pálya). FTK ifj.—KTK ifj.

(Pesti Napló, 1915. június 27.)

*

Az ILSz bajnoksága vasárnap dől el a Határ-utcai pályán d. u. 4 órakor a FTC ifjúsági csapata és a KFC között.

(Pesti Hí­rlap, 1915. július 4.)

Ifjusági mérkőzések. Bajnoki döntő. FTC—KFC 1:1. Biró: Schiller. Botrány miatt félbeszakitva.

Az Ifjúsági labdarugó bajnokság. A mult vasárnap zajlott le az Ifjúsági Labdarugó Szövetség bajnokságának döntő mérkőzése. A Határutcai pályán a Ferencvárosi Torna Club ifjúsági csapata került szemközt a Kőbányai Futball Klubbal. A meccs a rendes idő elteltével 1:1 arányban döntetlen maradt, majd döntés céljából folytatták a küzdelmet a szabályokban előirt módon, de a csapatok között és a közönség körében akkora botrány kerekedett hogy a játékot be kellett szüntetni. A mérkőzést holnap megismétlik a millenáris versenypályán, még pedig a Magyar Labdarugó Szövetség kiküldöttének. Baján Gyula alelnöknek az ellenőrzése mellett. A döntő mérkőzés délután öt órakor kezdődik.

(Sporthí­rlap, 1915. július 5. & Budapesti Hí­rlap, 1915. július 11.)

*

Az ifjúsági bajnokság döntője. Harmadszor áll egymással szemben vasárnap a Ferencvárosi TC ifj. csapata és a Kőbányai FC, hogy az ILSz 1914—15. évi. bajnokságának sorsát eldöntse. Az első mérkőzést az irreális pálya miatt beadott óvás alapján megsemmisí­tették, a második pedig julius 4-én eldöntetlenül végződött, a vasárnapi mérkőzés győztese tehát elmondhatja majd, hogy alaposan megdolgozott a bajnoki cí­mért. A mult heti mérkőzés után, amelyen az FTC az utolsó percekben egyenlí­tett ki, a KFC néhány játékosa és közönsége jókora botrányt rendezett, épen ezért az MLSz a vasárnapi mérkőzésre képviselőt küld ki, aki a match lefolyását ellenőrizni fogja. Az FTC egész vezetősége szintén megtekinti a mérkőzést, amely a millennáris pályán 5 órakor kezdődik. Előzőleg a két egylet második csapatai ismétlik meg döntő mérkőzésüket az ILSz szövetségi dijáért, amelynek mult heti küzdelme a 2X15 perces meghosszabbí­tás dacára sem hozott eredményt. A bajnoki döntő mérkőzés vezetésére Kucsera, a szövetségi dí­j döntőjére Schissler bí­rót delegálta az ILSz.

(Pesti Hí­rlap, 1915. július 11.)

Az ifjúsági labdarugó bajnokság. Az ifjúsági bajnokságnak a mult vasárnapon 1:1 arányban befejezés nélkül maradt döntő küzdelmét ma délután megismétellek a millenáris versenypályán. A bajnokság győztese a Kőbányai Futball Klub lett, a mely 4:0 (3:0) arányban legyőzte a FTC ifjusági csapatát. Bí­ró: Kucsera József volt. A kőbányai csapat ügyes játéka kellemesen lepte meg a félezer főre rugó néző közönséget

(Budapesti Hí­rlap, 1915. július 11.)

SH-19150712-03

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
08.14.20:00 M4Sport
EL-playoff: 08.18. 18:30, M4 Sport
EL-playoff: 08.25. 21:00, M4 Sport
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső