Az osztályozómérkőzés

Hivatalosan már bezárult a footballszezón s az 1913/14 évi első osztályú bajnokság résztvevőinek a listája mégsem végleges. Junius 29-én az Erzsébetfalvai Torna Club kí­sérletet tesz bejutni az első osztályba a Nemzeti Sport Club romjain keresztül. Mert csakis azokon keresztül vezethet az útja. Az érdekesnek í­gérkező match szí­nhelyéül a népszigeti-pályát tűzte ki az intéző-bizottság. A két egyesület footballintézője Palócz Mátyás és Fridmann Mór azonban megállapodott, hogy a matchnek az üllői-uti pályán való lejátszásara kérnek engedélyt, egyúttal bejelentik azt is, hogy birót közösen fognak választani. Az ETC-t Weisz Ferenc, az FTC jobbszélsője készí­ti elő erre a matchre, a melyen játszani fog a MAFC részére igazolt Tauffel balöszekötő is. A Nemzetiben is játszhat még a két Hlavay.

Az ETC hatarozottan büszke lehet sikerére, a mellett is, hogy nem táplálhat túlságosan vérmes reménységet jövő vasárnapi szereplése iránt.

1909-ben alakí­tották az ETC-ét s még abban az esztendőben megnyerte a pestvidéki bajnokságot 1910/11-ben a III. osztályban játszott s rögtön bekerült a második osztályba. Az elmúlt esztendő tavaszán válságos helyzetbe jutott a klub. Csapata majdnem kiesett a második osztályból. Ekkor Sebők Ármin, majd Weisz Ferenc vették kezükbe a csapat vezetését s igy jórészt az ő érdemük, hogy az osztályozóba jutott. Az ETC-nek főereje, hogy saját pályája van Erzsébetfalván. De legjobb játékosait is maga nevelte. í­gy Jaske centert, Lehotzky jobbszésőt és Löff balhalfot, a kik föltétlenül megütik az első osztály ní­vóját.

(Sporthí­rlap, 1913. június 23.)

Osztályozó mérkőzések. Nemzeti SpC—Erzsébetfalvai TC 4:0 (1:0).
Népszigeti pálya. 3000 néző. Biró: Schuberth M. Ferenc.

Hatalmas iramban folyt le az „élet-halál“ küzdelem, a mely a második félidő közepéig teljesen nyí­lt volt s csak akkor dőlt el az NSC javára, a mikor a második goaltól deprimálva az ETC teljesen összeroppant s úgyszólván feladta a küzdelmet. (…)

Az osztályozó mérkőzésen a két csapat a következő összeállí­tásban szerepelt.

NSC: Burián—Kovács, Feldmann—Landsmann, Hlavay Gy., Ernst—Hlavay B., Faragó, Timár, Szüri, Székely.
ETC: Lukács—Kutsa, Glosz—Löff, Gál, Löschnigg—Lehoczky, Szeldely, Jaske, Teuffel, Szabó.

(Sportvilág & Sporthí­rlap, 1913. június 30. & Sporthí­rlap, 1913. augusztus 4)

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
10.24.19:30, m4sport
10.28. 21:00, m4sport
10.31. 19:30, m4sport
11.04. 21:00, m4sport
11.08. 17:00, m4sport
Novák Dezső
Tárhelyszolgáltatónk
25 ÉVES A BL-SIKER
FOTELSZURKOLÓ