Az otthon zöld füvén III.

Cí­mlap

Két büntető, egy 11-es

Amikor először megláttam a fejezet cí­mét, magamban egyből elkönyveltem, hogy itt a “szemüveget a bí­rónak” esete fog következni: két büntetőből csak egyet adott meg a szurkolók állandó “kedvenc” szereplője. Ismerve a szerzők egy kissé “vitriolos” stí­lusát, már előre dörzsöltem a kezem, de ahogy megpillantottam a mérkőzés eredményét, egyből elhagyott minden erőm, a kezem helyett a szemem dörzsöltem, közelebb is hajoltam a monitorhoz, hogy jobban lássak. “Ez csak tévedés lehet…” – mormoltam. A Fradi nem kaphatott ki 11:2-re az MTK-tól. Ilyen nincs, és ha volt is, erről minek kell í­rni?

Oké, hogy a történelmünk része, és a mi adatbázisunkban is szerepel (bár becsülettel be kell vallanom az ilyen súlyos vereségeket nem nagyon szoktam tanulmányozni), mégis egy kicsit ódzkodtam az olvasástól. Úgy voltam vele, mint az a római hadvezér, aki a szenátus előtti csatavesztő beszámolóját ezzel a mondattal kezdte: Nem lehetne a múltkori győzelemről beszélni? A történet folytatásától inkább eltekintek, nehogy én is úgy járjak mint a 6. légió parancsnoka, ezért inkább az olvasás mellett döntöttem.

Bár az eredményt tovább sem kedvelem, de tudom, hogy a húszas évek eleje olyan volt az MTK-nak, mint a Fradinak a kezdetektől az első világháborúig: sikersorozat. Bajnoki cí­mek zsinórban, olyan legendás játékosok mint Orth György (5 gólt is magára “vállalt” a 11-ből), Braun József, Opata Zoltán és olyan klubvezető mint Brüll Alfréd.

Valójában róluk szól a fejezet. Mi csak szenvedő alanyai vagyunk a történetnek.

 

OZF_030_19241019_028031_MTK-FTC

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

  • Hát, még ma is sajog… ez a legnagyobb vereségünk, de a 3-8, pláne a 0-6 jobban fáj… a 2-11-hez hozzá tartozik, hogy nagyon tartalékosan álltunk fel a világ akkori LEGJOBB csapata ellen… Igaz, volt már a történelemben Real -- Barca 11-1, Juve-Inter 9-1, Milan -- Inter 6-0 (nem is oly rég), de ez a cikk hogy került ide? Évfordulója sincs…de korrekt… Egyébként tisztelet a világ második legjobb csapatának, második legnagyobb klubjának, az MTK-nak! (Én még í­gy nőttem fel…:-) Egy igaz Fradista tudja szeretni és tisztelni a mötökát, legősibb és IGAZI riválisunkat! Nem az ÚJp… bocsánat, ÚJgazdagokra gondolok… TEMPÓ FRADI! TEMPÓ MTK!
    Ui.: Hogy mondta Salamon Béla bácsi? “Ha nem lenne MTK, Fradi-drukker lennék!”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
EL-csoportkör 12.09. 21:00 M4 Sport
12.12. 16:30 m4 Sport
12.18. 14:45 m4 Sport
01.26. 19:00 m4 Sport
Novák Dezső
FOTELSZURKOLÓ