Az uj játékszabályok

Annak idején már megemlékeztünk róla, hogy a szövetség a régi játékszabályok helyett az angol szabályokat akarja életbe léptetni, melyek a magyarral szemben több rendbeli ujitást foglalnak magukban. A szövetség biróbizottsága megbízásából Horváth Ferenc biróbizottsági tag a szószerinti angol fordításból elkészítette az uj magyar játékszabályokat, s azokat a bizottság javaslatára már az igazgatótanács is elfogadta a június hó 22-iki ülésében s kimondotta, hogy azok f. évi szeptember hó 1-től a szövetség kebelébe tartozó egyesületekre nézve kötelezők.

Nagyon is időszerűnek tartjuk, hogy e szabályokra felhívjuk úgy az egyesületek, játékosok, mint különösen a birók figyelmét. Elengedhetlen kötelesség, hogy behatóan tanulmányozzák, s tisztában legyenek az újításokkal.

Érthetetlennek találjuk ellenben azt, hogy e szabály-változtatásokat a szövetség még mindig nem küldötte meg hivatalosan az egyleteknek és a sportlapoknak.

A csinos kiállítású könyvecske egyébként 20 fillérért kapható a sportüzletekben.

(Nemzeti Sport, 1906. augusztus 19.)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

    TFU_20020100_Fma_001 - 0018
OLDALAK
Ranglisták és statisztikák:
EL-csoportkör 2019
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső Utánpótlás Emléktornák
HOST