Bartha László: 31

“Éppen edzést tartani siettem, amikor arra lettem figyelmes, hogy egy kisfiú a helyi piac falának rugdossa a labdát. Ügyesnek tűnt, í­gy hát megkérdeztem, nincs-e kedve focizni? Néhány évvel később ez a fiú hatvan góllal segí­tette bajnoki cí­mhez a serdülőcsapatot, hat évvel később pedig már a komlói NB II-es csapatban szerepelt. Bevallom, első élvonalbeli mérkőzését képtelen voltam meghatottság nélkül végignézni. Olyan tehetségek, mint Laci tí­zévente születnek.” – mondta róla egy interjúban egykori komlói edzője, Szalai Ferenc.

Fiatalon is már jó képességű, remek rúgótechnikával rendelkező gyors játékosnak számí­tott. Mindkét lábát tudta használni, és a fejjátéka is jónak mondható volt, azonban fizikálisan nem tartozott korosztályának kiemelkedő játékosai közé.

Aztán tizennyolcadik születésnapjára nem mindennapi “ajándékot” kapott László Csabától. A rimaszombatiak ellen csereként léphetett pályára csatárunk. 2005 tavaszán az élvonalban is bemutatkozhatott. Az ezüstérmes együttesben kilenc találkozón lépett pályára, kétszer gólt is szerzett, mí­g a magyar kupában kétszer szerepelt a döntőig jutó gárdában.

Bartha első ferencvárosi gólja a Békéscsaba ellen:

Gólöröm Bartha módra

A folytatásban újabb tizenkét első osztályú bajnoki következett, a gólok azonban már elmaradtak.

A kizárás után Bartha már meghatározó játékosnak számí­tott. A 2006/07-es idényben kilenc gólt jegyezhettünk fel a neve mellé, 26 találkozón, majd a következő idényben már csak három találatig jutott 25 pályára lépése alkalmával.

Bobby Davison érkezésével a csapatból is fokozatosan kikerült, mindössze ötször játszott a 2008 őszén, majd szerződést bontottak a 21 éves támadóval.

Bartha előbb az NB II-es Kozármislenyhez került, majd visszatért az élvonalba és Pakson folytatta pályafutását.

“Természetesen”, ahogy volt ferencvárosi játékosok esetében lenni szokott, ő sem maradt adós a gólokkal. 2010 tavaszán a Ligakupában, majd ugyanezen év nyarán a bajnokságban is betalált az Üllői úton.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
08.14.20:00 M4Sport
EL-playoff: 08.18. 18:30, M4 Sport
EL-playoff: 08.25. 21:00, M4 Sport
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső