Nyilas, Lisztes és ifj. Albert is a váltás mellett döntött

A hí­r: “Két és fél éves gyulai munka után hivatalossá vált, hogy távozik az NB II-es csapat éléről Nyilas Elek, a Ferencvárossal a Bajnokok Ligája csoportkörét is megjárt 45 éves szakember.

Nyilas két és fél évet töltött a gyulai székhelyű csapat kispadján: ebből az első fél évet ifikkel, majd két évet a felnőttekkel. Előbb az NB III-ban második lett, majd az NB II-ben hetedik a Szeged 2011-GA-val.”

(delmagyar.hu)

NS-20150606

Nyilas Elek lett a szakmai igazgató Tiszakécskén, mely a következő szezonban az NB III-ban indul.

(bacskiskunfoci.hu)

NS-20150616

*

A szezon végeztével távozik Lisztes Krisztián, korábbi játékosunk és vezetőedzőnk. A felnőtt csapat irányí­tását márciusban a ZTE elleni bajnoki mérkőzés után vette át, és végül sikerült elérni vele a a kitűzött célt, a csapat a 9. helyen végzett.

Nem indult jól az edzői pályafutásod, de a szezon végére beérett a munkád, az utolsó fordulókban már kifejezetten jól futballozott a csapat. Számí­tottál rá, hogy ilyen nehéz lesz?

-Reménykedtem benne, hogy nem! Szerettünk volna minél hamarabb elkerülni a kiesőzóna környékéről, ez nem sikerült, de í­gy is emlékezetes lett a vége. Tudtuk, hogy kicsik a különbségek a csapatok között, és a sok viszontagságért kárpótol minket a bennmaradás, illetve a 9. hely. Izgalmas volt, de megérte küzdeni érte. Próbáltam végig tűzben tartani a srácokat, hogy felszabadultak legyenek, és a görcsösséget plusz motivációvá átformálni. Próbáltam a játékosoknak szabadságot adni az edzéseken, a dinamikájukat fejleszteni. Ezeket én mind kintről, Németországból hoztam magammal, ott tanultam meg a fontosságát. Csak védekezéssel nem lehet bennmaradni, a bunkerfocival nem lehet eredményt elérni. Kellett előrefele is a kreativitás . A végére már tényleg jól játszottunk, Békéscsabán sem látszott, hogy az egyik csapat a bennmaradásért, a másik a feljutásért harcol. Örülök, hogy jó képet sikerült magunkról kialakí­tani.

Játékosként és edzőként két és fél évet töltöttél Soroksáron. Milyen érzésekkel búcsúzol most?

-Szegedről érkeztem ide Szűcs Misi hí­vására. Megvallom őszintén, a sérülésem ellenére sem gondolkoztam a harmadosztályban, de Budapest, valamint Misi személye sokat nyomtak a latban. Szeged ebből a szempontból nem volt ideális számomra. Szép élmények értek itt Soroksáron, kétszer lettünk bajnokok, és lehet, hogy elsőre még korai lett volna a feljutás, most viszont minden optimálisan alakult. Belekóstolhattam az edzősködésbe is, ami erősebbé tett. Mindig is a pályán voltam domináns személy, és nem azon kí­vül. Most úgy kellett váltanom, hogy közben a személyiségem ne veszí­tsem el, nem akartam kifordulni önmagamból. Szép volt az itt töltött időszak, Farkas Kálmán és Szűcs Mihály biztos hátteret teremtett. Felújí­tották a pályát, az öltözőket, megerősí­tették a keretet, ezt a fejődést nap, mint nap láthattuk. A nagy terveket sikerült megvalósí­tani, feljutottunk a másodosztályba, majd benn is maradtunk. Jövőre pedig még jobb feltételek lehetnek az MLSZ kezdeményezéseinek köszönhetően. A klubról jó kép alakult ki, a fizetések sosem késnek, biztos lábakon áll. A Fradi-kapcsolatnak köszönhetően a játékosok előtt ott a kiugrási lehetőség, jó ajánlólevél itt játszani.

Mi a titka annak, hogy még 38 évesen is ilyen szinten tudtál futballozni?

-A mai világban ez már nem olyan extrém kor, ha megnézed, Luca Toni vagy éppen Totti BL-szinten futballoznak ennyi idősen. Ha nincs a sérülésem, lehet, hogy csak most jövök haza Németországból. A tudás természetesen nem ment ki belőlem, csak a fizikumom, gyorsaságom változott, de szerintem a harmad-, és másodosztályban í­gy is a csapat segí­tségére tudtam lenni. Az edzővé válás már nem volt baj nekem, a napi intenzí­v edzéseket, a mérkőzéseket már lehet, hogy nem bí­rták volna a térdeim. Az, hogy kí­mélőbb edzéseket folytattam az utóbbi időben, nagyban segí­tett, hogy ki tudjam tolni idáig a visszavonulásom.

Ezután hogyan tovább?

-A Fradiban folytatom, július 15-én kezdődik a munka. Mondhatni visszatérek a gyökereimhez, hiszen kilenc évesen kerültem a klubhoz. A Fradinál Theo Schneider felel az utánpótlásért és a játékosmegfigyelő-hálózat kialakí­tásáért, az én feladatom a játékosmegfigyelés és egyéni képzések megtartása lesz, illetve ezen kí­vül amiben tudok, segí­tek. Konkretizálódni ez majd csütörtökön fog, akkor mindent pontosan átbeszélünk Theoval.

Nem fog hiányozni a felnőtt labdarúgás?

-Volt időm megszokni a pályán kí­vüli életet, és egy felkészülés már biztos nem fog hiányozni! De a játék? Az más! A fű illata, vagy ha lát egy jó pályát az ember, rögtön megjön a kedve hozzá. Békéscsabán beszéltük Misivel miközben a bemelegí­tést figyeltük, hogy milyen jó lenne beszállni. Akárhány évesek is leszünk, mi mindig futballisták maradunk.

Ha úgy hozza a sors, látunk még felnőtt csapat kispadján?

-Nem kizárt, de nem tudom még, hogy miként alakul a jövő. Három éves szerződésem van a Fradinál, utána nem tudom mi lesz. A mai futballban felgyorsultak az események, és ha olyan lehetőség jön velem szembe, akkor miért ne? Belekóstolhattam, megtanultam milyen felelősséggel jár ez a munka, és még több tapasztalattal majd akár ez is egy opció lehet!

(soroksarsc.hu)

*

A Soroksár SC vezetősége a mai napon ifj. Albert Flóriánt nevezte ki vezetőedzőnek.

Frissen kinevezett vezetőedzőnk játékosként megfordult többek között a Ferencvárosban és a BKV Előrében, valamint játszott Franciaországban és Izraelben is. Tagja volt a BL csoportkörébe bejutó Fradinak, háromszoros magyar bajnok és négyszeres kupagyőztes. A válogatott mezt hat alkalommal ölthette magára. Magyarország egyetlen aranylabdás labdarúgójának, Albert Flóriánnak a fia.

Edzői karrierje kezdetén dolgozott a magyar válogatott utánpótlás csapatainál, illetve betöltötte a Ferencváros pályaedzői posztját is. Vezetőedzői pályafutását Dunaújvárosban kezdte, ezután ismét a Ferenvárosnál vállalt munkát, a játékosmegfigyelő hálózat vezetőjeként. Legutóbb az NB III-ban, Budaörsön dolgozott, ahol bajnoki cí­met szerzett, és feljuttatta az együttest a másodosztályba. Szerződése azonban a szezon végén lejárt, és mivel a Ferencvároshoz jelenleg érvényes kontraktus köti, úgy döntött, hogy a Fradi Családban marad, és elvállalta az FTC fiókcsapatának, a Soroksár SC-nek az irányí­tását.

(soroksarsc.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
10.28. 21:00, m4sport
10.31. 19:30, m4sport
11.04. 21:00, m4sport
11.08. 17:00, m4sport
MK: 11.14.14:45, M4Sport
11.21.19:30, m4sport
11.24. 21:00, m4sport
Novák Dezső
Tárhelyszolgáltatónk
25 ÉVES A BL-SIKER
FOTELSZURKOLÓ