Bródy Sándor jubileuma

Múlt vasárnap ünnepelte a Ferencvárosi Torna Klub első csapata népszerű kapitányának, Bródy Sándornak jubileumát abból az alkalomból, hogy tiz éve működik a FTK football-csapatában. A FTK—BAK mérkőzés előtt az öltözőben Malaky Mihály, a FTK intézője a csapat tagjai nevében meleg szavak kí­séretében átnyújtotta a csapat ajándékát.

SH-19111023Bródy Sándor 1901. október 22-ikén, délelőtt szerepelt először a FTK IV. csapatában a BTK IV. csapata ellen, már ugyanaznap délután a III. csapatban játszott, mindkét alkalommal centercsatárt. Ez volt első szereplése. A FTK első csapatában, mint half a Rákos-Szent-Mihályi SK elleni osztályozó mérkőzésen szerepelt először.

A FTK Berán József halála után 1905-ben választotta meg a FTK első csapata kapitányának. A magyar válogatott csapatban tizenhárom í­zben szerepelt s a szereplésben kimagaslik az, hogy minden esetben centerhalfot játszott. Kapitánya volt annak a magyar válogatott csapatnak, mely 4:3 arányban legyőzte Bécsben az osztrák válogatottakat. Footballozni 14 éves korában kezdett és négy évig volt centercsatára az ifjúsági Ferencvárosi Pannonia FK-nak, e csapatban szerepelt Gorszky, Dobronyi, Stefán, stb., akik később szintén erősségei voltak a FTK-nak. Bródy jelenleg 28 éves és a székesfővárosi gázgyárak tisztviselője.

(Pesti Napló, 1911. október 25.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
08.14.20:00 M4Sport
EL-playoff: 08.18. 18:30, M4 Sport
EL-playoff: 08.25. 21:00, M4 Sport
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső