Challenge Cup

1897 és 1911 között rendezték a Monarchia országainak csapatai között a kupasorozatot. A kupát John Gramlick a Vienna Cricket and Football Club (Cricketer) egyik alapítótagja hozta létre Bécs, Prága és Budapest csapatai részére (a húszas évek elején ezek az országok fogják szorgalmazni a Közép-Európai Kupa létrejöttét).

1900-ig kizárólag osztrák csapatok léptek pályára a kupában. Előbb cseh (Ceský AFC Vinohrady, SK Slavia Praha), majd egy esztendővel később két magyar csapat is (BTC, FTC) csatlakozott a kupasorozathoz.

A kupában az FTC kétszer játszott döntőt.

A Challenge Cup 10 éves történetében (1905 és 1908 között valamint az 1910/11-es bajnoki szezonban nem került kiirásra) háromszor diadalmaskodott a Wiener AC, kétszer a Vienna Cricket FC, a First Vienna FC és a Wiener SC, egyszer -egyetlen nem osztrák csapatként- az FTC.

A kupagyőztes csapat tagjai (a képről hiányzik: Gerstl):

Állnak(balról): Weisz F., Borbás, Bródy, Weinber II., Manglitz, Szeitler, Kucsera, Koródy. Ülnek: Gorszky, Schlosser, Malaky Mihály, Rumbold, Fritz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

    TFU_20020100_Fma_001 - 0018
OLDALAK
Ranglisták és statisztikák:
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső Utánpótlás Emléktornák
FACEBOOK:
HOST