Csapataink a szezón előtt

Rumbold Gyula

Búcsúlakoma – Malaky Mihály lemondott – Válság az FTC-ben


A bajnokcsapat Ferencvárosi Torna Club elveszíti egyik főerősségét, mert többszörös representativ hátvédje, Rumbold iparművészeti tanulmányainak kiegészítése céljából majdnem egy évi időre külföldre távozik. Ez ideig még nem tudni, hogy ki lesz az utódja, a győri Egyetértésből átlépett Payer, vagy a Kolozsvárról visszatért Weszely? Annyi azonban bizonyos, hogy akármelyikre esik a választás, méltó utódja egyik sem lehet Rumboldnak. A fedezetsor marad a régi, mig a csatársorban Szeitler lesz jobbszélső, de arról is beszélnek, hogy Korody megy ki a jobbszélre, mely esetben centert az ifjúsági Pataki játszik.

(Nemzeti Sport, 1910. augusztus 6.)

Bucsulakoma. A Ferencvárosi TC aug. 11-én (csütörtök) este 8 órakor bucsulakomát rendez a sertésközvágóhidi vendéglőben. Ezen a lakomán búcsúztatja el a küldföldre távozó többszörösen reprezentatív backjét: Rumbold Gyulát. A lakomán egy teriték ára itallal 5 korona.

(Sport-Világ, 1910. augusztus 8.)

SH-19100829-01

Sporthírlap, 1910. augusztus 29.

A Ftc. búcsulakomája csütörtök este volt. A vacsorán Sugár István szövetségi titkáron kívül csupán a klubtagok vettek részt és mintegy 70-en ünnepelték a búcsúzó Rumbold Gyulát. A klub alelnöke dr. Schneider Béla, a csapat kapitánya Bródy Sándor és a tagok sorából Meilinger Béla szólották meleghangon a búcsuzóhoz, kinek közben a klubtagok remek ajándékát adták át, még pedig egy gyönyörű arany stopper órát és aranyláncot, azonkívül az ifjúsági tagok emléklapját, valamint a szövetségtől járt bajnoki és Corinthián érmeit, melyeket a szövetség az ő részére már most külön megküldött. Rumbold a jövő héten utazik el s távozása bizonyára sokakban fakaszt sajnálkozást, mert a legderekabb és legszeretettebb footballisták egyike ő.

(Sport-Világ, 1910. augusztus 15.)

Malaky Mihály lemondott a FTC-ben viselt football-osztály intéző tisztségéről. Lemondásának a közte és a FTC alelnöke között fölmerült nézeteltérés az oka. A FTC football-ügyeit (szerk: Meilinger, Bródy, Szeitler) most egy több tagból álló bizottság intézi, míg a fottball-osztályt Szeitler Károly képviseli.

(Sporthírlap, 1910. augusztus 29. & Pesti Napló, 1910. augusztus 30.)

Malaky Mihály és az FTC. között szent a béke. A jövő héten tartandó választmányi ülésben visszavonja lemondását és átveszi football-ügyek további vezetését.

(Sporthírlap, 1910. szeptember 19.)

Válság a FTC-ban. Ez alatt és más cim alatt sokat foglalkoztak mostanában a lapok, főleg Malaky Mihálynak a FTC-ban állítólag egyik alelnökkel támadt differenciáival és ebből folyó lemondásával. Talán nem is kell hangsúlyoznunk e hirek alaptalanságát, mert mindkét alelnökkel a legzavartalanabb kitűnő, jó viszonyban volt és van ma is. A rendkívül nagy teherrel járó football intézői tisztségéről tényleg szándékában volt lemondani, de nem afféle differenciák miatt, hanem mivel már pihenni kívánt. Erről a szándékáról azonban a club érdekében a tagok kérésére letett s tovább intézi a FTC football ügyeit.

A clubnak egy másik vezető tisztsége azonban tényleg gazdát cserél a legközelebbi közgyűlésen; ugyanis Horváth Ferenc a club főtitkára, ki már 11 éve dolgozik a FTC-nak, megszaporodott egyéb elfoglaltsága miatt nem hajlandó e sok munkával járó tisztséget tovább vállalni. A club vezetősége most arra törekszik, hogy a club nagyarányú működéséből folyó rengeteg munkát, amit éveken keresztül jóformán csak a dr. Schneider—Malaky—Horváth triász végzett, a club ambiciozusabb vezéremberei közt arányosan megossza.

(Sport-Világ, 1910. szeptember 26.)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

    TFU_20020100_Fma_001 - 0018
OLDALAK
Ranglisták és statisztikák:
EL-csoportkör 2019
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső Utánpótlás Emléktornák
HOST