Váltás a szakmai stáb élén

Az FTC zRt. igazgatóságának döntése értelmében a továbbiakban a Csató Sándor – Craig Short páros irányítja majd klubunk szakmai munkáját – jelentették be a klub sajtótájékoztatóján, mindez azt jelenti, hogy Bobby Davison távozik a csapat éléről.

– Az elmúlt két-három hétben már érlelődött ez a dolog, végül a váltás mellett döntöttünk. Bobby Davisonra hatalmas nyomás hárult, az utóbbi időben már fenyegetettségben is dolgozott, odáig fajultak a dolgok, hogy ésszerűbb volt a váltás. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy elégedettek vagyunk a jelenlegi helyzettel, ennél többet vártunk, de nem szabad elfelejteni, hogy egy folyamatos építkezésről van szó – indokolta a döntést Terry Robinson, az FTC zRt. IT elnöke.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy az idény elején kitűzött 1-5. helye valamelyikét még most is elérhetőnek tartja a vezetés.

– A szezon előtt talán túl optimisták voltunk a feljutás után, ezt mindenképpen problémának nevezném, de a hatalmas szurkolói nyomás sem segítette a csapat egyenletes fejlődését. Szurkolóink döntő részére nagyon büszkék vagyunk, egy kis réteg azonban folyamatosan árt a klubnak. Miattuk kell büntetéseket fizetnünk, miattuk kell rengeteg pénzt biztonsági szolgálatra költeni. Az erre elfolyt pénzből 2-3 minőségi játékost ide lehetett volna hozni. Van pár magát szurkolónak nevező, de egyébként felvállalhatatlan személy, aki egy másik országban már nem stadionban, hanem börtönben ülne – mondta Terry Robinson.

Berki Krisztián megemlítette, hogy az FTC tízszer annyit költ a hazai meccsekre biztosításra, mint egy másik klub, de esetünkben az idegenbeli találkozók biztosítása is komoly összeget emészt fel. A hazai törvényi szabályozás egyelőre nem segíti a klubokat abban, hogy a rendbontókat kiszorítsák a stadionból.

Berki hozzátette, a jövőben több beleszólása lesz a szakmai ügyekbe, célja, hogy az eddigiekkel ellentétben több magyar játékos csatlakozzon a kerethez a légiósokkal szemben, hiszen ennek köszönhetően még olajozottabb lehet e munka a keretnél.

Elmondta, egyelőre még korai lenne arról beszélni, ki veheti át télen a csapat irányítását, hiszen ezt a kérdést alaposan körbe kell járni, és szerencsére van is erre idő, hiszen csak januárban kezdődik a felkészülés. Ami az erősítéseket illeti, télen három minőségi játékost igazolna klubunk, még ha tudvalévő is, hogy télen az élő szerződések miatt nehezebb igazolni. Berki ugyanakkor cáfolta azokat a szurkolói körökből származó híreket, melyszerint korábbi ferencvárosi játékosokkal erősítünk. Nem tagadta, Tímár vagy Szabics is erősítés lenne, de leigazolásukra nincs esély, mert élő szerződéssel rendelkeznek.

*

A menedzsment a vezetőedzői posztra nem hoz kívülről másik szakembert. A hátralévő négy bajnoki és négy Ligakupa mérkőzésen Craig Short irányítja és felügyeli az első csapat szakmai munkáját. Short a Derby County, a Blackburn, az Everton és a Sheffield United korábbi védője 2008 őszén került a Fradihoz. 2008 őszén két Ligakupa meccsen is szerepelt a korábbi hátvéd, a nyár óta az NB III-as csapat vezetőedzője. Segítői továbbra is Kakas László és Csató Sándor lesznek. Az NB III-as csapatot Dejan Milovanovic, míg az U19-es korosztályt Tuboly Frigyes irányítja a jövőben.

(A Ferencváros hivatalos honlapja alapján, 2009.10.30.)

2 hozzászólás a(z) Váltás a szakmai stáb élén bejegyzéshez

  • Borítékolható volt már Short idejövetelekor, hogy Ő fogja Davisont váltani, ha szükséges lesz. Ahogy az is borítékolható, hogy ha a csapat nem szerepel a következő négy meccsen katasztrofálisan, akkor marad Short.

  • Ezekre az eseményekre fogadni mertem volna (név szerint is), mert hosszú tapasztalatom alapján várhatónak tartottam.
    Mivel azonban történész vagyok és nem újságíró, majd húsz év múlva (ha akkor még élek közel a 90-hez…) írok más információkról is.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

    TFU_20020100_Fma_001 - 0018
OLDALAK
Ranglisták és statisztikák:
Következik: 11.24.18:00 FTC-ZTE (TV:M4sport)
Következik: 11.28.18:55 EL csoportkör FTC-Espanol (TV:Sport1)
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső Utánpótlás Emléktornák
FACEBOOK:
HOST