Détári Lajos bajnokságot akar nyerni

Erősebbek leszünk

– Mennyivel erősebb ez a Ferencváros, mint a tavalyi?
– Nagyon komoly vérfrissí­tésen esett át az együttes, hiszen a keret egynegyede kicserélődött – mondta Détári.  Sokkal erősebb ez a csapat, mint a tavalyi volt: kvalitásban, hozzáállásban és felfogásban is sokat erősödtünk. Olyan játékosokat szereztünk, akik mentálisan erősebbek és bennük van a nyerő szí­v.

– Milyen véleménnyel van csapatunk új igazolásairól?
– Sokat gondolkodtunk a bajnokság vége fele, hogy kik jelentenek erősí­tést a számunkra. A kiszemelteket föltérképeztük, és akinek megszerzésére reális esély volt, azt meg is szereztük. Elsősorban a középpályát szerettük volna megerősí­teni, én úgy gondolom, hogy ez sikerült. Olyan játékosok érkeztek, akik már régebb óta Magyarországon játszanak, tisztában vannak a hazai körülményekkel: Máté Jani Fehérvárról, Cukic és Alempijevic a Kecskeméttől, Böde Paksról érkezett, Gyömbér Gabi pedig fradista nevelés, Ő vissza akart térni hozzánk mindenféleképpen.

– Fel tudjuk venni a versenyt a Debrecen-Videoton-Győr hármassal?
– Nézegettem az emlí­tett három csapat keretét, és azt gondolom, hogy olyan nagy különbség nincs a mienkhez képest. Legfeljebb annyi, hogy ők nagyjából ugyanolyan kvalitású játékost cserélhetnek be, ami nálunk jelen pillanatban még nem megoldható. Reményeim szerint ezt a hátrányunkat a csapategységgel tudjuk kompenzálni, és fel tudjuk venni velük a versenyt. Nem véletlenül jelentettem ki, hogy bajnokságot akarunk nyerni. Ezt meg akarjuk csinálni.

– Milyen a csapat sorsolása?
– Nagyon jó sorsolásunk van, ezt ki kell jelenteni. Természetesen nem nézhetünk le egyetlen ellenfelet sem, de úgy gondolom, hogy az első fordulókban olyan csapatok ellen játszunk, akik ellen jó esélyünk van a győzelemre, mert nagyjából azonos erősségűek. Tehát minden adott, hogy jó rajtot vegyünk a bajnokságban.

– Mi várható a Kecskemét elleni nyitómérkőzésen?
– Meg kell nyerni az első mérkőzést. Hazai pályán játszunk, viszont üzenem a szurkolóknak, hogy nem fogunk felelőtlenül előre rohangálni, és nem hagyunk helyzetet majd a Kecskemétnek. Az utóbbi mérkőzéseken is kijött, hogy az ellenfél nem nagyon tudott helyzetbe kerülni ellenünk, és ez lehet az egyik fő fegyverünk.

Forrás: FERENCVÁROS hí­rlevél 2012/11

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
09.22.20:00 M4 Sport
09.26. 17:00 m4 Sport
EL-csoportkör 09.30. 21:00 M4 Sport
10.03. 17:00 m4 Sport
10.16. 17:00 m4 Sport
EL-csoportkör 10.19. 16:30 M4 Sport
Novák Dezső
FOTELSZURKOLÓ