dr. Trethon Ferenc

Pénzügyminiszter-helyettes, majd 1977-től – nyugdí­jba vonulásáig – munkaügyi miniszter. A Műszaki és Természettudományi Egyesületek Szövetsége alelnöke, a Szervezési és Vezetési Tudományos Társaság elnöke, aki munkásságáért többek között 1982-ben a Szocialista Magyarországért Érdemrend kitüntetésbén részesült.

A ferencvárosi érzelmű politikus az FTC Baráti Kör elnöke az 1983-as megalakulásától. És hogy elvállalta? Néhány mondat a múltból: Trethon Ferenc nem csak szurkoló volt, hanem diákévei alatt maga is sportolt – futballozott, kosárlabdázott, asztaliteniszezett. Mindezeket a Szt. István felső kereskedelmiben, ahonnan tagja volt a KISOK hí­res válogatottjának. Az egyetemi évek alatt a MAFC tagja volt, majd „felnőttként” a Magyar Állami Szénbányák NB II-es csapatában kosárlabdázott! Emellett első osztályú szinten asztaliteniszezett… A Ferencvárosból példaképe mindenkor Toldi Géza volt. Ez egy olyan örökség, amely minden fradistának megdobogtatja a szí­vét …

2012. szeptember 23-án hunyt el.

Nagy Béla í­rásának felhasználásával

2 hozzászólás a(z) dr. Trethon Ferenc bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Novák Dezső
FOTELSZURKOLÓ