Edzőváltás: Csank helyett Garami

garami_jozsef_0403Szeiler József, az FTC Labdarúgó és Sport Kft. ügyvezető igazgatója kedd este menesztette Csank János vezetőedzőt, illetve Vass László pályaedzőt.

A két szakembernek a csapat tervezettnél jóval gyengébb szereplése miatt kellett távoznia.

– Mivel nem sikerült dobogós helyen zárni az évet, számí­tottam rá, hogy a klub vezetői mással képzelik el a folytatást – mondta az MTI-nek Csank János, a Ferencváros menesztett trénere. – A bajnoki cí­m megszerzése nagyon kellemes emlék, és sokat jelent számomra. Az eltávolí­tásom természetesen más kategóriába tartozik. Ezzel együtt nem történt tragédia.

Csank szerint a jelenlegi helyezés nem tükrözi volt csapata valós tudását.

– Nagyon sok volt a sérültünk. Úgy érzem, hogy ennél kicsivel jobban szerepelhettünk volna, ha mindenkire a rendelkezésemre áll.

A cí­mvédő FTC 22 forduló után csupán az ötödik helyen áll, s kilenc pont a hátránya a nemzetközi kupaszereplést garantáló második helyezett Zalaegerszeggel szemben.

(2001. december 11.)

Garami József váltja a kedden menesztett Csank Jánost a Ferencváros labdarúgócsapatának kispadján. A 62 éves szakember szakmai igazgatóként a vezetőedzői teendőket is ellátja, segí­tője Pölöskei Gábor és Keller József lesz.

– Óriási megtiszteltetést és legalább ugyanekkora kihí­vást jelent a Ferencvárosnál dolgozni – mondta az új szakvezető. – Azt hiszem, az ország legnépszerűbb klubjának ajánlatát senki sem utasí­totta volna vissza. Nagyon nehéz helyzetben vagyunk, a szurkolók azt szeretnék, ha mindig dobogós helyen állna a csapat.

Garamitól azt várják a vezetők, hogy olyan együttest állí­tson össze, amely a nyári átigazolások után ismét versenyben lesz a bajnoki cí­mért.

A 62 éves szakember eddig az MTK Hungária szakmai igazgatója volt, edzőként utoljára a Győri ETO-nál dolgozott. Munkaviszonya a bajnokság jelenlegi éllovasánál megszűnik, ferencvárosi szerződése január 1-jén lép életbe és várhatóan másfél évre szól.

Garami 1987-ben öt mérkőzésen megbí­zott szövetségi kapitányként irányí­totta a magyar válogatottat, 1997-ben bajnokságot nyert az MTK-val. Vezetésével a Pécsi MFC és az Újpest egyszer-egyszer volt ezüst- és bronzérmes az NB I-ben, a pécsiekkel Magyar Kupát nyert 1990-ben.

(2001. december 12.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső