Egy megöregedett „vadászkutya” nyí­lt levele a Ferencvárosért

ftc-cimerA cí­met Hofi Géza egyik csodálatos dalából vettem kölcsön, mert ma is teljes mértékben ráillik mai társadalmunk egészére.

Mélységesen felháborí­t és elszomorí­t az a tény, hogy kedvenc Clubom, a Ferencváros ebbe a helyzetbe jutott amelybe jelenleg külső és belső erők taszí­tják.

Miután hosszú éveken keresztül a magyar befektetők csak hitegették -a kissé naiv- mindenkori FTC vezetőket, végre jött egy angol tulajdonos – akit személyesen nem is ismerek – de tudom, hogy már több éve a saját pénzén biztosí­tja a labdarúgó szakosztály, valamint az utánpótlás szekció működését.
Ennek a szezonnak kezdetén azt is elfogadta, hogy magyar edző kezébe kerüljön az irányí­tás és minél több tehetséges magyar játékos kerülhessen a csapathoz. Az egyik legtehetségesebb fiatal magyar edző Prukner László személyében olyan szakember került a szakmai vezetés élére, aki már bizonyí­tott. Nem többet kért, csak TÜRELMET!

Nem í­gért csodát egy összerakásra váró csapattal, hanem kemény munkát és azt hogy stabilan az élmezőnybe vezesse a csapatot.

Minden oldalról azt lehetett hallani, hogy úgy tűnik, ez egy „szeretnivaló” csapat.

Ekkor jött egy Újpest- Ferencváros mérkőzés, melyen súlyos kudarc ért bennünket. A kudarc TÉNY, de arra is alkalmas, hogy ismét a szétziláló, irigy, gonoszkodó erők malmára hajtsa a vizet. Ilyen pedig van bőven: KíVÜL és BELÜL egyaránt.
A szurkoló tábor /?/ megosztott és egy részük jobb lenne, ha meg se jelenne a mérkőzéseken, mert akkor, a kár is kisebb lenne. A Siófok elleni vereség szinte következménye volt annak a hisztérikus hangulatnak, amely az újpesti kudarc után kialakult.

Érdekes, hogy a Nemzeti Sport „Szégyenváros” cí­mmel megjelent -persze eladási szempontból hasznos- cí­moldala csak a Ferencváros estében aktuális? El lehetett volna ezt sütni más esetekben is?. De hát….Ez van!

Egyetlen kérése van csak az „öreg vadászkutyának”. Adjunk türelmet a csapatnak, még több türelmet a jót akaró szakvezetőnek és az eredmény nem fog elmaradni! Egy nagyon jó csapat kialakí­tása, összedolgozása, még Dr. Lakat Károlynak, Mészáros Dodó bácsinak és az általam nagyon tisztelt Dalnoki Jenőnek is hosszabb időbe telt.

Az álmokat össze kell hangolni a realitásokkal, de ehhez minden Ferencvárost szerető erőnek össze kell fogni, félre téve a sértődést, a széthúzást és a gonoszkodást. A szurkolás pedig nem csak jogokkal, de kötelességekkel is jár! A lelátókon pedig KELL., hogy zúgjon a „HAJRÁ FRADI”!

Csak ezzel tudunk segí­teni azoknak akik aktí­v munkájukkal tenni akarnak a mai Ferencvárosért!

Ezt várná tőlünk Kispéter Mihály, Dalnoki Jenő, Dr. Juhász József, Nagy Béla és sok-sok volt játékos, vezető és szurkoló!

Hargitai Károly
Az FTC nyugdí­jas elnöke

8 hozzászólás a(z) Egy megöregedett „vadászkutya” nyí­lt levele a Ferencvárosért bejegyzéshez

 • Kinizsi Pálnak üzenem, hogy eltévedt, ez nem az Ön közege, ha a médiával, vagy az FTC-vel, vagy bárki mással gondja van, akkor í­rogasson az ő cí­mükre, mert ez egy szurkolói oldal, í­gy értetlenül állunk minden ránk zúduló fröcsögésétől.

 • Éljen a cenzúra!
  Éljen a tények elhallgatása!
  ….

 • 56 éve szurkolok a Fradinak, sok örömben és sok hasonló, gyengébb időszaknak voltam tanuja. Ez most a csapatépí­tés időszaka, ennyi pénzből ilyen játékosaink vannak, amilyenek. Türelem barátaim!!! Csodák nincsenek,csak a kitartó, komoly munka az, ami sikert hozhat. Én nagyon bí­zom Pruckner László tudásában, becsületességében, szakértelmében. Bí­ztassátok a csapatot, akkor is, ha vesztésre áll!!!

 • Ha nem türelmetlenűl viselkedünk.Ha nem a pályán se lévő Ujpestet szidjuk a leg ordenáréb módon.
  Ha a saját imádott csapatunkat megbecsüljük azzal is,hogy nem szidjuk egyettlen játékosunk felmenőit sem.
  Ha stb. Ha stb.Bár dühösek és elkeseredettek is lehetünk,elvárhatjuk a Fradi képeségeknek megfelelő teljesí­tményét.Szeintem fokozatosan javulni fog cspatunk játékának szinvonala.Hajrá Fradi!

 • Pár NS cí­mlap:

  http://www.ftcbk.eu/2001iv18-ferencvaros-videoton-5-0/
  http://www.ftcbk.eu/1996v4-gyori-eto-ftc-2-5/
  http://www.ftcbk.eu/1992iv4-ferencvaros-zte-70/
  http://www.ftcbk.eu/1990viii18-ujpest-ferencvaros-0-5/

  Lehetne egy picit kulturáltabban is, de főleg egyenlő mércével! Futballunk szintjével egyenlő a (sport)újságí­rás minősége.

 • Kedves Karcsi bátyám!
  Ami soha nem késő az életben: most is tanultam abból amit leí­rtál. Köszönöm.

 • Kedves Károly! Tökéletesen egytértek. Annyit még hozzátennék, hogy az edző végezze a munkáját, a játékos hajtson, a szurkoló meg rekedjen be a meccsek végére a buzdí­tástól! Egyik legnagyobb baj ebben az országban, hogy senki sem azt csinálja ami a dolga lenne, vagy ha tenné, akkor nem hagyják, mert mással kell, hogy foglalkozzon. Ennyi a türelem?? Beleszaladunk egy nagyon fájó pofonba Újpesten és akkor elfogy a türelem? A gyerekem ha rosszul viselkedik, gond van vele, akkor hátat fordí­tok neki? Nem! Ha kell korholom, de mindvégig szeretem, óvom és bí­ztatom a jóra. KEDVES FRADI-CSALÁD! ÖSSZEKAPASZKODNI és nem megtenni az ellenségeinknek azt a szí­vességet, hogy feladjuk a harcot és egymást korholjuk! Idősebbek tudhatják, voltak itt már rosszab idők, egy picit lazábban, több humorral, bí­ztatással oldódhat a görcs. Mi magyarok, minden tragédiánkon évtizedekig görcsölünk, siránkozunk, mí­g a többiek közben röhögve leelőzenk. Ne essünk ebbe a hibába! A foci -bármennyire is furcsa sokakank- egy JÁTÉK, fontos persze a hajtás, de önmagában semmit nem ér (lásd a Siófok elleni meccset) itt tiszta fej és játékos vagányság kell. Elég volt a dramatizálásból. HAJRÁ FRADI!!

 • Kedves Karcsi! Mindenben egyetértek veled.

  YSE

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
08.14.20:00 M4Sport
EL-playoff: 08.18. 18:30, M4 Sport
EL-playoff: 08.25. 21:00, M4 Sport
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső