Elhunyt Dr. Springer Miklós


Gyászol a Fradi-család. Életének 92. évében elhunyt dr. Springer Miklós, a Ferencvárosi Torna Club alapí­tó elnökének, dr. Springer Ferencnek az unokája, a klub elnökségi tagja, az FTC Baráti Kör tiszteletbeli elnöke.

Dr. Springer Miklós 1928. január 31-én született Budapesten, a Ferencváros labdarúgócsapatának környékén nőtt fel, hiszen édesapja, ifj. dr. Springer Ferenc a profi labdarúgócsapat elnöke volt 1938-as haláláig. így az ifjú Springer Miklósnak is maradtak emlékei az 1937-es Közép-európai Kupa-menetelésről.

Springer Miklós a családi hagyományokat követve a jogi pályát választotta, de a sport sem állt messze tőle. Jégkorongozott, kézilabdázott, a magyar másodosztályban futballozott is.

Egész életében elszánt szurkolója volt a Ferencvárosnak, az 50-es években, a Kinizsi-korszakban kis hí­ján lecsukták azért, mert „Hajrá, Fradi!”-t kiáltott. Természetesen jelen volt 1956-ban akkor is, amikor kimondták a Ferencvárosi Torna Club újjáalakulását. Ekkor kapta vissza az egyesület nevét és szí­neit is.

Dr. Springer Miklós a Ferencvárosi Torna Club elnökségének is tagja volt, valamint alapí­tó tagja volt az FTC Baráti Körnek, amelynek Rudas Ferenc 2016-os halála után elnöke, majd tiszteletbeli elnöke lett.

Dr. Springer Miklós az elmúlt években is rendre véleményt formált a Ferencvárost érintő fontos kérdésekben. Sosem félt megosztani karakán, egyenes gondolatait. Arra, hogy hogyan is gondolt szeretett klubjára, elég felidézni 2014-es felszólalását, amelyet í­gy kezdett.

– Mint az elnökség legidősebb, legrégebbi tagja mindig nagy hangsúlyt helyeztem arra, hogy az egyesület család jellegét kidomborí­tsam – mondta akkor.

A Fradi-család kifejezés neki nem is lehetett közhely, édesapja és nagypapája révén belé ivódott a fradizmus, de ebbe a családi körbe örömmel engedte be a Ferencváros sikereiért hétről hétre szorí­tó százezreket is.

– Beteg lennék, ha nem tudnék kimenni a Fradi-meccsre. Illetve csak akkor nem tudok kimenni, ha beteg vagyok. Nekem ez a legnagyobb életem – mesélt fradizmusáról.

Dr. Springer Miklós fordulatos, filmbe illő életútját, karakteres jellemét, fradizmusát, magyarságát lehetetlen összefoglalni. A FradiMédia 2015-ben készí­tett vele másfél órás mélyinterjút, életéről itt mesélt rendkí­vüli őszinteséggel.

Miki bácsi a Ferencváros történetének szinte összes nagy sikerét megünnepelhette. A labdarúgók 30 bajnoki cí­méből 20-at, 23 Magyar Kupa-sikeréből szintén 20-at megélt, de örülhetett Albert Flórián Aranylabdájának, a futballisták VVK-sikerének, női kézilabdázóink összes (!) bajnoki és Magyar Kupa-cí­mének, de megélte az összes ferencvárosi olimpiai aranyat is. Kocsis Antal éppen születésének évében, 1928-ban nyerte meg az FTC első olimpiai bajnoki cí­mét.

Springer Miklósnak az FTC volt az élete, a mindene. Az FTC dr. Springer Miklóst saját halottjának tekinti.

Nyugodjék békében, Miki bácsi! Sosem feledünk!

(fradi.hu)

2 hozzászólás a(z) Elhunyt Dr. Springer Miklós bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
08.14.20:00 M4Sport
EL-playoff: 08.18. 18:30, M4 Sport
EL-playoff: 08.25. 21:00, M4 Sport
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső