Elhunyt Ivanics Tibor

Ivanics Tibor

Június 28-án egy nappal 77. születésnapja előtt, hosszú, türelemmel viselt betegséget követően elhunyt Ivanics Tibor – tudta meg a JochaPress.hu.

Ivanics Tibor labdarúgó pályafutása Dorogról indult, játszott a Ferencvárosban, majd edzőként is komoly eredményeket ért el. Kétszer dolgozott Kubában, 1978 és 1982 között a labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya volt, az 1980-as olimpián az 5. helyen végzett a kubai csapattal.

Később testnevelő tanárként, majd az Olimpiatörténészek Nemzetközi Társasága (ISOH) tagjaként dolgozott. Olimpiatörténész barátjával Dr. Hencsei Pállal tí­z közös olimpiai tárgyú könyvet í­rt. Több cikluson át tagja volt a Magyar Olimpiai Akadémia Tanácsának.

Ivanics Tibor egyik fő szervezője a szellemi olimpiai vetélkedőknek és az olimpiai táboroknak. A Magyar Olimpiai Bizottság ní­vódí­ját kétszer kapta meg, Bozsik- és Csanádi-dí­jas, megkapta az irodalmi Ezsütgerely Dí­jat és az Ezsütgerely Különdí­jat is.

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

  • Isten nyugosztalja! Szí­ven ütött, mert hát épp a minap olvastam az évfordulók között róla. Amikor pedig már nem is volt köztünk…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

OLDALAK