Elment a Császár

l-196308„Az angyalföldi kórházból jött a szomorú hír, hogy Turay József hétfőre virradó hajnalban, 58 éves korában meghalt.

Turay világhírű labdarúgó volt. Olyan hirtelen ragyogott fel a labdarúgás egén, mint amikor egy koromsötét szobában felgyújtják a villanyt. Angyalföldön egy kis csapatban rúgta a labdát, amikor a játékoskutatók észrevették. A Ferencvárosba került. A bemutatkozástól kezdve a szurkolók kedvence lett. Magas, szikár alakját, sohasem lehetett másképpen látni, csak mozgásban. Hihetetlen munkabírása volt. Pedig már fiatalon is meggyötört testtel került a Ferencvárosba. Gyermekkorától nehéz, fizikai munkával kereste szűkös kenyerét. Ez meg is hozta a bajt. Állandóan gyomorzavarok gyötörték. Amikor a tízezrek lelkesen tapsoltak neki, nem is tudták, hogy „Suttyó” testén nemcsak a mez feszül, hanem a mez alatt tenyérnyi széles ragtapasz tartja az ernyedt gyomorfalat.

Turay József nagy játékos volt. 1926-tól 1933-ig a zöld-fehér színekben rúgta a labdát. Tagja volt annak a Ferencvárosnak, amely pontveszteség nélkül nyert bajnokságot. Később 1940-ig a Hungáriában játszott. Pályafutása alatt 47 alkalommal öltötte magára a címeres mezt.”

KS_1963_02_0018

Turaytől június 29-én a Megyeri temetőben vettek végső búcsút: A sírnál Végh Aladár, a Ferencváros nevében mondott búcsúztatót. A volt klubtársak nevében Sebes Gusztáv és Furmann Károly búcsúzott Turay Józseftől.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

    TFU_20020100_Fma_001 - 0018
OLDALAK
Ranglisták és statisztikák:
Következik: MK 09.22. 15:00 SZVSE-FTC (TV: M4)
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
FOTELSZURKOLÓ
FACEBOOK:
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
HOST